Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βαμβάκι

Βρέθηκαν 1320 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 132

Ένα νέο μη συμβατικό εντομοκτόνο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι

Ένα νέο μη συμβατικό εντομοκτόνο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι

Ένα νέο μη συμβατικό εντομοκτόνο το HELICOVEX έχει εγκριθεί και στην χώρα μας και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού και στην μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ανθεκτικότητας στα εντομοκτόνα. Περιέχει νέα τεχνολογία με εξειδικευμένη δράση, διαρκή επιμόλυνση, σεβασμό στα ωφέλιμα και συμβάλει στη διαχείριση της ανθεκτικότητας.


Με προβλήματα στο φύτρωμα 20.000 στρέμματα με βαμβάκι σε Ροδόπη και Έβρο, οι αγρότες σε απόγνωση

Με προβλήματα στο φύτρωμα 20.000 στρέμματα με βαμβάκι σε Ροδόπη και Έβρο, οι αγρότες σε απόγνωση

Το 90% των μη αρδευόμενων βαμβακοχώραφων σε Ροδόπη και Έβρο, είτε φύτρωσαν μερικώς, είτε καθόλου, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, φέρνοντας τους παραγωγούς σε απόγνωση. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών, κ. Γιάννης Σταυρίδης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «οι παραγωγοί κινδυνεύουν να χάσουν εκτός από τα χρήματα της εμπορικής τιμές και την συνδεδεμένη του 2018».


Βαμβάκι: Ορθολογική αζωτούχος λίπανση και άρδευση, προσοχή για αφίδες, θρίπες και λύγκο

Βαμβάκι: Ορθολογική αζωτούχος λίπανση και άρδευση, προσοχή για αφίδες, θρίπες και λύγκο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες βαμβακιού στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών

Μία πρωτοφανή καταστροφή αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Δήμου Μαρώνειας Σαπών στην ΠΕ Ροδόπης, κυρίως οι βαμβακοπαραγωγοί, αφού χιλιάδες είναι φέτος τα χωράφια που φύτρωσαν είτε μερικώς είτε καθόλου, παρά τις επίπονες καλλιεργητικές φροντίδες και τα συνεπακόλουθα υπέρογκα έξοδα. Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών, Γιάννης Σταυρίδης, επισκέφθηκε τον Περιφερειακό Δντή του ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΜΘ, Νικόλα Γαλάνη, ενώ συναντήθηκε με τα στελέχη του ΕΛΓΑ, κ.κ. Δ. Πανταζή και Γ. Πλουμίδη, προκειμένου να τους ενημερώσει και να ζητήσει την υπηρεσιακή συνδρομή τους.


Επίκαιρες οδηγίες για λίπανση, φυτοπροστασία και ανάσχεση βλάστησης στην καλλιέργεια του βαμβακιού

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τη βαμβακοκαλλιέργεια εξέδωσε η ΔΑΟΚ Σερρών προκειμένου να ενημερώσει τους παραγωγούς για επίκαιρα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η καλλιέργεια και τυχόν επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.


Βαμβάκι: Αυξημένη κατά 40% αναμένεται να είναι η αιγυπτιακή παραγωγή, η κυβέρνηση πριμοδοτεί την καλλιέργεια ποικιλιών μακριάς και μεσαίας ίνας

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε, στο τέλος Μαΐου, το Υπουργείο Γεωργίας της Αιγύπτου, αποφάσισε να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της παραγωγής μακρόινων και μεσαίου μεγέθους ποικιλιών βάμβακος, κατά την προσεχή περίοδο συγκομιδής (2018/2019), με σκοπό την κάλυψη της αυξημένης - όπως αναμένεται - διεθνούς ζήτησης.


Τα μπουρίνια του Μαΐου έκοψαν τη φόρα στο βαμβάκι, σε επανασπορές πήγαν πολλοί παραγωγοί στη Μακεδονία, πρόβλημα για τη Θράκη τώρα η ανομβρία

Τα μπουρίνια του Μαΐου έκοψαν τη φόρα στο βαμβάκι, σε επανασπορές πήγαν πολλοί παραγωγοί στη Μακεδονία, πρόβλημα για τη Θράκη τώρα η ανομβρία

Ανομοιομορφία καταγράφεται τούτη την ώρα στην καλλιέργεια του βάμβακος, καθώς σε πολλές περιοχές, όπως οι Σέρρες και η Καρδίτσα για παράδειγμα, το κακό έχει παραγίνει με τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις και σε άλλες, όπως η Θράκη, τα μπουρίνια καθυστέρησαν την σπορά, αλλά έκτοτε δεν έχει ρίξει σταγόνα νερού, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις οι παραγωγοί να παραπονιούνται, ότι φύτρωσαν αραιά και δεν θα τα μαζέψουν. Όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως προαναφέρθηκε, οι αγρότες προχωρούν σε επανασπορές, γεγονός που αυξάνει το κόστος παραγωγής. Αντίθετα, ασύγκριτα καλύτερη είναι η εικόνα που εμφανίζει η βαμβακοκαλλιέργεια στο νομό Λάρισας, όπου οι αγρότες κάνουν αυτές τις ημέρες σκαλίσματα, αλλά και στα Τρίκαλα, όπου όλα βαίνουν καλώς.


Ρεκόρ στην κατανάλωση βάμβακος το 2018 βλέπει το USDA, νέες ευκαιρίες για αύξηση των εξαγωγών προς Κίνα

Ρεκόρ στην κατανάλωση βάμβακος το 2018 βλέπει το USDA, νέες ευκαιρίες για αύξηση των εξαγωγών προς Κίνα

Με μειωμένα παγκόσμια αποθέματα θα ξεκινήσει η φετινή εμπορική σεζόν για το βαμβάκι σύμφωνα με προβλέψεις του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Αυτό οφείλεται στη μείωση των αποθεμάτων της Κίνας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, παρά την αύξηση των αποθεμάτων των υπόλοιπων χωρών, αφού όσο αυξάνεται η κατανάλωση ανεβαίνει και ο αριθμός των πωλήσεων. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC) για την παραγωγή και εμπορία βάμβακος το 2018, δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο να αυξηθούν οι εισαγωγές της Κίνας από χώρες που παράγουν βαμβάκι. Η Κίνα αναμένεται να απορροφήσει μεγαλύτερη ποσότητα από ότι απορροφούσε τα τελευταία χρόνια λόγω χαλάρωσης του καθεστώτος ελέγχου των εισαγωγών.


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος, παραμένει πρόεδρος ο Β. Μάρκου

Πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη (10 Μαΐου), στη Θεσσαλονίκη, οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ), για τη διετία 2018-2020, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:


Ημερομηνίες συγκομιδής και μεταφοράς σιτηρών, αραβόσιτου, βαμβακιού και τεύτλων, στην Πιερία

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, καθορίστηκε  η περίοδος συγκομιδής και μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων έτους 2018 στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,003906 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version