Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βαμβάκι

Βρέθηκαν 1275 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 128

Β. Κόκκαλης σε διοίκηση ΑΣ Λάρισας Νέα Ένωση: το βαμβάκι αποτελεί προϊόν για το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών

Με εφ’ όλης της ύλης ατζέντα για καίρια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείου του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού (Α.Σ.) Λάρισας «η Νέα Ένωση» κ. Φ. Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Καραΐσκο και τον Γραμματέα κ. Γ. Βαρδούλη.


Συνεχίζεται το καλό κλίμα στο βαμβάκι, με 53 λεπτά το κιλό αγοράζει και η ΕΑΣ Τρικάλων

Συνεχίζεται το καλό κλίμα στο βαμβάκι, με 53 λεπτά το κιλό αγοράζει και η ΕΑΣ Τρικάλων

Μετά τους ομίλους Δοντά (Επίλεκτος) και Πέτσα (Εκκοκκιστήρια Κλωστήρια Βορείου Ελλάδος), ακολουθεί και η διοίκηση της ΕΑΣ Τρικάλων με τιμή 53 λεπτών το κιλό για παράδοση στο εκκοκκιστήριο. Τη διαφορά φέτος έκανε ο όµιλος ∆οντά - Επίλεκτος, που ανακοίνωσε τιµή παραλαβής για το σύσπορο βαµβάκι που παραδίδεται στο εκκοκκιστήριο τα 53 λεπτά το κιλό, µε την έναρξη κιόλας της φετινής εµπορικής περιόδου.


Μείωση του πλαφόν για να μην χαθεί η συνδεδεμένη στο βαμβάκι

Μείωση του πλαφόν για να μην χαθεί η συνδεδεμένη στο βαμβάκι

Με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσιχήτας, ζητάει να μειωθεί το πλαφόν, κατά ένα ποσοστό 40%-50% στο νομό, προκειμένου να μη χαθεί η πολύτιμη αυτή, όπως επισημαίνει, οικονομική ενίσχυση από τους καλλιεργητές.


Υψηλά οι προσδοκίες για το βαμβάκι, στα 53 λεπτά το κιλό παραλαμβάνει η Επίλεκτος των αδελφών Δοντά

Με 53 λεπτά το κιλό παραδοτέο παραλαμβάνει το σύσπορο βαμβάκι η Επίλεκτος των αδελφών Δοντά, διαμορφώνοντας ένα καλό κλίμα για την εξέλιξη των τιμών παραγωγού στη συνέχεια. Η παραπάνω προσφορά έρχεται ως αποτέλεσμα της καλής ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας που παρουσιάζουν οι πρώτες συγκομιδές αυτών των ημερών σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Η συγκομιδή έχει ξεκινήσει αλλά αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα.


Απαντήσεις Βασίλη Κόκκαλη στη Βουλή για χρήση mepiquat chloride στο βαμβάκι και ρύθμιση κόκκινων αγροτικών δανείων

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλας Κατσαβριά, σχετικά με τη χρήση της δραστικής ουσίας mepiquat chloride στο Βαμβάκι και για την ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων.


ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραδόσεις βάμβακος μέχρι 31/1/2018 για να εισπραχθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραδόσεις βάμβακος μέχρι 31/1/2018 για να εισπραχθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση

Οι παραδόσεις στα εκκοκκιστήρια για τους βαμβακοπαραγωγούς που θέλουν να τύχουν της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης των 74,9 ευρώ το στρέμμα, θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2018 το αργότερο, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι παραγωγοί οφείλουν να συγκομίζουν και να παραδίδουν τουλάχιστον την ελάχιστη στρεμματική απόδοση της καλλιεργητικής ζώνης στην οποία ανήκουν και να υπογράφουν την προβλεπόμενη σύμβαση αγοραπωλησίας με την εκκοκκιστική επιχείρηση ή τη Συνεταιριστική Οργάνωση.


Συμβουλές της Διεπαγγελματικής Βάμβακος για την περίοδο συγκομιδής

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, αποτελούμενη από βαμβακοπαραγωγούς και εκκοκκιστές, σε αναμονή της περιόδου συγκομιδής της φετινής παραγωγής βαμβακιού, στα πλαίσια της αναβάθμισης του προϊόντος, με σκοπό να επιτευχθούν υψηλότερες τιμές πώλησης, προτείνει στους συνεργάτες βαμβακοπαραγωγούς και εκκοκκιστές τα ακόλουθα:


Το πράσινο σκουλήκι δημιουργεί πρόβλημα στη συνδεδεμένη στο βαμβάκι

Τον κίνδυνο να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι βαμβακοκαλλιεργητές της χώρας, που υπέστησαν σοβαρές ζημίες από το πράσινο σκουλήκι επισημαίνει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, με σχετική ερώτησή της στη Βουλή. Η κ. Αραμπατζή ζητά νομοθετική παρέμβαση από το ΥπΑΑΤ για την αναλογική μείωση της απαιτούμενης στρεμματικής απόδοσης ανά περιοχή, προκειμένου τελικά να μπορέσει να καταβληθεί η ενίσχυση στους δικαιούχους.


Οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού ταξιδεύουν στη Σμύρνη

Η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος σε συνεργασία με το Izmir Commodity Exchange διοργανώνουν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017  στη Σμύρνη της Τουρκίας εκδήλωση με θέμα: 2οι «Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού».


Μειονεκτήματα στη συγκομιδή βαμβακιού με μηχανές τύπου stripper

Αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού έχει προκαλέσει η χρήση συλλεκτικών μηχανών τύπου stripper (απογυμνωτές) στη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τι αναφέρει για τα προβλήματα από αυτό το είδος συγκομιδής ο Δρ Νταράουσε Μωχάμεντ, Προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,796875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version