Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βαμβάκι

Βρέθηκαν 1240 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 124

Αίγυπτος: Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές βάμβακος

Αίγυπτος: Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές βάμβακος

Σύμφωνα με στοιχεία της αιγυπτιακής στατιστικής υπηρεσίας (CAPMAS), κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2016 (ξεκίνημα της τρέχουσας ετήσιας περιόδου) οι αιγυπτιακές εξαγωγές βάμβακος κατέγραψαν αύξηση, κατά 63,9%, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους, οφειλόμενη κυρίως σε εξαγωγές συσσωρευμένων αποθεμάτων του 2015.


Μ. Χαρακόπουλος: για πρώτη φορά φορέας της παραγωγής δίνει τις κατευθύνσεις στο βαμβάκι

Ανακοίνωση, εξέδωσε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, κ. Μ. Χαρακόπουλος με αφορμή τη σημερινή ημερίδα για το βαμβάκι στην Καρδίτσα. Ο πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης υποστήριξε ότι επί δικής του θητείας άνοιξε ο δρόμος για τις εξελίξεις που διαδραματίζονται αυτή την περίοδο στον κλάδο καθώς με δική του απόφαση είχε θεσμοθετηθεί η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος.


Μέχρι 10 Φεβρουαρίου η παράδοση σύσπορου βαμβακιού

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε, την 1η Φεβρουαρίου 2017, Απόφαση η οποία παρατείνει την ημερομηνία παράδοσης συσπόρου βαμβακιού σε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2017.


Η Sipcam ανακοίνωσε το νέο, εξελιγμένο ζιζανιοκτόνο, Axion Combi ZC για χρήση στο βαμβάκι

Ένα νέο, προφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, με άδεια χρήσης στο βαμβάκι ανακοίνωσε η SIPCAM. To AXION COMBI ZC, συνδυάζει τρεις τεχνολογίες προσφέροντας πολύ υψηλά αποτελέσματα  σε ευρύ φάσμα ζιζανίων, ενώ είναι ασφαλές για την καλλιέργεια και έχει μεγάλη διάρκεια δράσης. Το νέο ζιζανιοκτόνο AXION COMBI ZC, συνδυάζει τρεις τεχνολογίες ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα η SIPCAM προτείνει τη δραστική ουσία Terbuthylazine στο βαμβάκι, σε έναν ειδικά μελετημένο συνδυασμό με την Pendamethilin, αξιοποιώντας την προηγμένη μικροκάψουλα, τεχνολογία αιχμής της εταιρείας.


Ημερίδα για την καλλιέργεια βαμβακιού και καλαμποκιού

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μακροχωρίου Ημαθίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών του Δήμου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα με θέμα: «Νέα δεδομένα στην καλλιέργεια βαμβακιού και καλαμποκιού».


Που βρίσκονται οι αποζημιώσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα για τις ζημιές του 2016 από καιρικά φαινόμενα

Που βρίσκονται οι αποζημιώσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα για τις ζημιές του 2016 από καιρικά φαινόμενα

Απάντηση δίνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου στα ερωτήματα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μ. Τζελέπη, Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι εκτιμήσεις των ζημιών από διάφορα αίτια (όπως πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις) στις Π.Ε. Καρδίτσας και Τρικάλων. Όπως αναφέρει ο υπουργός «το έργο των εκτιμήσεων έχει ολοκληρωθεί για τις περισσότερες καλλιέργεις και συνεχίζεται κυρίως για βαμβακοκαλλιέργειες».


Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για τη βιώσιμη διαχείριση ζιζανίων στο βαμβάκι

H Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ) διοργανώνει στις 3/2 στη Θεσσαλονίκη επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη Διαχείριση Ζιζανίων στο Βαμβάκι». Μεταξύ άλλων το θεματολόγιο της ημερίδας περιλαμβάνει:


Βαμβάκι: πίεση στις τιμές αναμένεται λόγω αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής και σταθερής κατανάλωσης

Πτώση στις διεθνείς τιμές βάμβακος αναμένεται στο δεύτερο μισό της εμπορικής σεζόν 2016/2017, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC). Όπως αναφέρεται σε αυτήν, παρά τη μείωση αποθεμάτων καθόλη τη διάρκεια του 2016, εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης σε σχέση με την παραγωγή, η παγκόσμια παραγωγή βάμβακος αναμένεται να αυξηθεί κατά 8% κατά τη διάρκεια του εμπορικού έτους που διανύουμε με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 22,8 εκατ. τόνους.  Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την ICAC αναμένεται να πιέσει τις τιμές κατά το δεύτερο μισό του έτους.


Στα 60 λεπτά το κιλό έφτασε η τιμή για το πιστοποιημένο βαμβάκι στη Βοιωτία

Στα 60 λεπτά το κιλό έφτασε η τιμή για το πιστοποιημένο βαμβάκι στη Βοιωτία

Στα 60 λεπτά το κιλό, που είναι η υψηλότερη φετινή τιμή σε πανελλαδικό επίπεδο, πληρώθηκε το πιστοποιημένο βαμβάκι Ορχομενού από τα εκκοκκιστήρια Μίχας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης Ορχομενού (ΑΣΟΟ) κ. Βασίλη Τσαγαλά. Όπως δήλωσε ο κ. Βασίλης Τσαγαλάς στον ΑγροΤύπο αποφασίσαμε για να δώσουμε προστιθέμενη αξία να κάνουμε πιστοποίηση στο βαμβάκι που παράγουμε.


Ο Βασίλης Μάρκου πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος

Ο Βασίλης Μάρκου εξελέγη πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης των μελών της 8ης Δεκεμβρίου 2016.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version