Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βαμβάκι

Βρέθηκαν 1308 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 131

ΠΕ Σερρών: Συστάσεις για ορθές πρακτικές καλλιέργειας βαμβακιού

Οδηγίες για την καλλιέργεια βαμβακιού εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εν όψει της έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου βαμβακιού φέτος. Σε δελτίο τύπου της ΠΕ Σερρών γίνεται αναφορά για την κατεργασία του εδάφους, τη λίπανση, τη σπορά, τη φυτοπροστασία, το σταμάτημα της υπερβολικής ανάπτυξης και τα ποτίσματα.


Πρόσθετη πληρωμή 2,5 λεπτών από την ΕΑΣ Τρικάλων για το FiberMax

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων (Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων) ενημέρωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε τις προηγούμενες του Πάσχα, ημέρες τους βαμβακοπαραγωγούς που παρέδωσαν το βαμβάκι τους στα ενωσιακά εκκοκκιστήρια και μετείχαν στο πρόγραμμα «Πιστοποίηση FiberMax με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές» της Bayer, ότι πιστώθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 2,5 λεπτά το κιλό, επιπρόσθετα της αρχικής τιμής.


Από τις 10 έως τις 24 Απριλίου οι ενστάσεις των βαμβακοπαραγωγών που κόπηκαν από την ειδική ενίσχυση λόγω τηλεπισκόπησης

Από τις 10 έως τις 24 Απριλίου 2018 θα έχουν την δυνατότητα οι αγρότες που «κόπηκαν» από την ειδική ενίσχυση βάμβακος 2017 λόγω τηλεπισκόπησης, να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος οργανισμός των πληρωμών. Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα των «κομμένων» της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που έφτασε για το 2017 τα 73,5 ευρώ το στρέμμα, έφερε στο φως ο ΑγροΤύπος, ενώ έφτασε ως τη Bουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση της τομεάρχου αγροτικού της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή.


Σταμάτης Κουρούδης: Ποικιλίες που έχουν μεγάλη απόδοση σε ίνα προτιμούν τα εκκοκκιστήρια βάμβακος

Σταμάτης Κουρούδης: Ποικιλίες που έχουν μεγάλη απόδοση σε ίνα προτιμούν τα εκκοκκιστήρια βάμβακος

Τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές που γίνονται στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα στο βαμβάκι είναι πάρα πολλές. Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί ενώ οι προσαρμογές στην φορολόγηση και την ασφάλιση των αγροτών τους στερεί σημαντικό εισόδημα. Παράλληλα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητείται ήδη η νέα ΚΑΠ με αρκετά ερωτηματικά για την διατήρηση των επιδοτήσεων στα σημερινά επίπεδα.


Το πρόβλημα, που ανέδειξε ο ΑγροΤύπος, με τις πληρωμές της ενίσχυσης στο βαμβάκι έφερε στη Βουλή η Φωτεινή Αραμπατζή

Στο πρόβλημα το οποίο ανέδειξε ο ΑγροΤύπος, που χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς δεν πληρώθηκαν την ειδική ενίσχυση βάμβακος λόγω της γραφειοκρατίας, έφερε στη Βουλή η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε Ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.


Οι προθέσεις για τις εκτάσεις της νέας χρονιάς σε βαμβάκι, καλαμπόκι, ρεβίθι και φασόλι

Ανατροπή στο χάρτη με τα καλλιεργήσιμα στρέμματα στις αροτραίες καλλιέργειες δείχνουν οι προθέσεις των αγροτών για τη νέα χρονιά. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τις προθέσεις των παραγωγών για το βαμβάκι, καλαμπόκι, ρεβίθι και φασόλι.


Πάσχα χωρίς ειδική ενίσχυση βάμβακος θα κάνουν χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί, τηλεπισκόπηση και πορίσματα για τις ζημιές από βροχόπτωση οι αιτίες

Αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» της γραφειοκρατίας βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί σε όλη τη χώρα, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην προσπάθειά του να περαιώσει γρήγορα τις πληρωμές των συνδεδεμένων και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, άφησε αρκετούς εξ αυτών, εκτός. Οι πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι μόνο στις Σέρρες, την Καρδίτσα και τη Λάρισα, περίπου 1.000 παραγωγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς ο οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) δεν έλαβε ακόμα τα πορίσματα για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου από τον ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα να αφήσει απλήρωτους τους βαμβακοπαραγωγούς, καθότι εμφανίζονται ότι δεν έπιασαν την ελάχιστη στρεμματική απόδοση (πλαφόν).


Πάει πίσω 20 ημέρες η σπορά ηλίανθου, καλαμποκιού και βάμβακος στον Έβρο λόγω πλημμύρας

Πάει πίσω 20 ημέρες η σπορά ηλίανθου, καλαμποκιού και βάμβακος στον Έβρο λόγω πλημμύρας

Για μετά το Πάσχα μετατίθενται, όπως όλα δείχνουν οι σπορές καλαμποκιού, βάμβακος και ηλίανθου στις παραποτάμιες περιοχές του Έβρου, που παραμένουν πλημμυρισμένες εδώ και αρκετές ημέρες, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς. Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας, κ. Θανάσης Ραζγκέλης, «η κατάσταση αυτή την ώρα είναι απελπιστική και όλα δείχνουν ότι πάμε για σπορές μετά το Πάσχα, αν βέβαια δεν πέσουν και άλλες βροχές».


Bayer: Eκδήλωση για ολοκληρωμένες λύσεις στην καλλιέργεια του βαμβακιού

Bayer: Eκδήλωση για ολοκληρωμένες λύσεις στην καλλιέργεια του βαμβακιού

Την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα εκδήλωση με θέμα τις Ολοκληρωμένες Λύσεις στην καλλιέργεια του Βαμβακιού από τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς και τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Γεωπόνων Καρδίτσας.


Αύξηση στις εκτάσεις βάμβακος στην Ελλάδα το 2018 βλέπει ο Αχιλλέας Λιούτας

Αύξηση στις εκτάσεις βάμβακος στην Ελλάδα το 2018 βλέπει ο Αχιλλέας Λιούτας

Άνοδος στις εκτάσεις του βαμβακιού αναμένεται για φέτος όπως δείχνουν οι προθέσεις των παραγωγών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Αχιλλέα Λιούτα, πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων και μέλος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, «φαίνεται ότι θα σημειωθεί αύξηση των εκτάσεων βάμβακος κατά 20% σε όλη την Ελλάδα το 2018. Οι περισσότεροι παραγωγοί που πέρσι καλλιέργησαν καλαμπόκι και σιτάρι είδαν τις τιμές των προϊόντων αυτών να πέφτουν και έτσι δείχνουν πρόθυμοι να στραφούν στο βαμβάκι».

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,404297 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version