Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βαμβάκι

Βρέθηκαν 1247 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 125

Χρήσιμα συμπεράσματα προς όφελος του παραγωγού από την πανελλήνια συνάντηση ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στο βαμβάκι

Ολοκληρώθηκε η 1η Πανελλήνια Συνάντηση για το πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στην Βαμβακοκαλλιέργεια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ διοργάνωσαν την 1η Πανελλήνια Συνάντηση για το πρόγραμμα «Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στην Βαμβακοκαλλιέγεια», στη Λάρισα.


Για αρχές Απριλίου πηγαίνει η πληρωμή στην ειδική στήριξη βάμβακος, τι ισχύει για υπόλοιπα εξισωτικής 2015 και γεωργοπεριβαλλοντικά

Για αρχές Απριλίου πηγαίνει η πληρωμή στην ειδική στήριξη βάμβακος, τι ισχύει για υπόλοιπα εξισωτικής 2015 και γεωργοπεριβαλλοντικά

Αλλαγή στον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ: σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπο η καταβολή τις ειδικής στήριξης βάμβακος, συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ μετατίθεται, από τα τέλη Μαρτίου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια μεταβολή στο ύψος της ενίσχυσης η οποία έχει καθοριστεί από προγενέστερη απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στα 74, 93 ευρώ / στρέμμα. Μαζί με την εν λόγω ενίσχυση θα καταβληθούν, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλες δύο συνδεδεμένες ενισχύσεις, αυτές των σπαραγγιών και των τεύτλων.


ΟΠΕΚΕΠΕ: επόμενες πληρωμές για συνδεδεμένες σε βαμβάκι, ζαχαρότευτλα και σπαράγγια

Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποίησε την πραγματοποίηση των πληρωμών για τις συνδεδεμένες σε σκληρό σιτάρι, όσπρια και ψυχανθή, καθώς τα χρήματα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου. Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, συνεχίζονται παράλληλα οι πληρωμές για τα μέτρα αγοράς και τις  ανειλημμένες υποχρεώσεις του ΠΑΑ 2007-2013.


Στα 6,39 ευρώ ανά στρέμμα αυξήθηκε η συνδεδεμένη σκληρού σίτου, εν αναμονή της πληρωμής για τρεις συνδεδεμένες και υπόλοιπα τσεκ

Υπεγράφησαν από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλη οι αποφάσεις που ορίζουν τις τιμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε σκληρό σιτάρι, όσπρια και πρωτεϊνούχα ψυχανθή. Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου σχετικά με την καταβολή των τριών πρώτων καθεστώτων συνδεδεμένης ενίσχυσης για φέτος (τα σπαγάγγια μένουν εκτός από αυτή την πληρωμή και αναμένεται να καταβληθούν προς το τέλος του μήνα, μαζί με την ειδική ενίσχυση βάμβακος). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού η φετινή τιμή της συνδεδεμένης στο σκληρό σιτάρι είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι και καθορίζεται από τα 4,50 στα 6,39 ευρώ ανά στρέμμα. Στα 16,18 ευρώ ορίζεται η τιμή για ψυχανθή και στα 18,14 ευρώ το στρέμμα για τα όσπρια, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των σχετικών αποφάσεων.


Οι προϋποθέσεις ώστε να μπει σε αναπτυξιακή πορεία η καλλιέργεια βάμβακος

Οι προϋποθέσεις ώστε να μπει σε αναπτυξιακή πορεία η καλλιέργεια βάμβακος

Στον ΑγροΤύπο μίλησε ο προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος, κ. Μ. Νταράουσε, αναφερόμενος στα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη διενέργεια δύο προγραμμάτων που «έτρεξαν» από το Κέντρο μέσα στο 2016 με σκοπό να καταδείξουν τις υφιστάμενες αδυναμίες αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες της εθνικής παραγωγής βαμβακιού. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, επίκειται συνάντηση για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του κέντρου, των εκκοκιστών, των εταιρειών σποροπαραγωγής και άλλων φορέων, ώστε να μπει σε νέες βάσεις η διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού παραγωγικού σχεδίου για το βαμβάκι.


Τελικά τρεις συνδεδεμένες πληρώνονται αυτή την εβδομάδα, μαζί και εκκρεμότητες τσεκ

Τελικά τρεις συνδεδεμένες πληρώνονται αυτή την εβδομάδα, μαζί και εκκρεμότητες τσεκ

Τελικά τρεις από τις τέσσερις συνδεδεμένες που είχε δρομολογήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να πληρωθούν έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με νέες πληροφορίες του ΑγροΤύπου. Πρόκειται για τα καθεστώτα που αφορούν το σκληρό σιτάρι, τα κτηνοτροφικά ψυχανθή και τα όσπρια, ενώ η πληρωμή της συνδεδεμένης στα σπαράγγια μετατίθεται κατά λίγες εβδομάδες και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μαζί με την καταβολή της ειδικής στήριξης (συνδεδεμένης) βάμβακος. Δείτε πως διαμορφώνονται οι τιμές των συνδεδεμένων σε σιτάρι, ψυχανθή και όσπρια.


Απαρχή διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το βαμβάκι η ημερίδα στο Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού ελέγχου ταξινόμησης και τυποποίησης βάμβακος

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η ετήσια ημερίδα με θέμα: «Ποιότητα  Ελληνικού Βαμβακιού» που διοργανώθηκε την Πέμπτη 23/2 στην Καρδίτσα από το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών - Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος του  ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν επιστημονικά συμπεράσματα από τα προγράμματα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο και έχουν στόχο να συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής για την παραγωγήι υψηλής ποιότητας ελληνικού βαμβακιού που θα είναι ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές. Δηλώσεις στον ΑγροΤύπο παραχώρησε ο προϊστάμενος του Κέντρου Βάμβακος, κ. Μ. Νταράουσε.


Αίγυπτος: Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές βάμβακος

Αίγυπτος: Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές βάμβακος

Σύμφωνα με στοιχεία της αιγυπτιακής στατιστικής υπηρεσίας (CAPMAS), κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2016 (ξεκίνημα της τρέχουσας ετήσιας περιόδου) οι αιγυπτιακές εξαγωγές βάμβακος κατέγραψαν αύξηση, κατά 63,9%, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους, οφειλόμενη κυρίως σε εξαγωγές συσσωρευμένων αποθεμάτων του 2015.


Μ. Χαρακόπουλος: για πρώτη φορά φορέας της παραγωγής δίνει τις κατευθύνσεις στο βαμβάκι

Ανακοίνωση, εξέδωσε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, κ. Μ. Χαρακόπουλος με αφορμή τη σημερινή ημερίδα για το βαμβάκι στην Καρδίτσα. Ο πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης υποστήριξε ότι επί δικής του θητείας άνοιξε ο δρόμος για τις εξελίξεις που διαδραματίζονται αυτή την περίοδο στον κλάδο καθώς με δική του απόφαση είχε θεσμοθετηθεί η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος.


Μέχρι 10 Φεβρουαρίου η παράδοση σύσπορου βαμβακιού

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε, την 1η Φεβρουαρίου 2017, Απόφαση η οποία παρατείνει την ημερομηνία παράδοσης συσπόρου βαμβακιού σε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2017.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version