Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βαμβάκι

Βρέθηκαν 1235 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 124

Που βρίσκονται οι αποζημιώσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα για τις ζημιές του 2016 από καιρικά φαινόμενα

Που βρίσκονται οι αποζημιώσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα για τις ζημιές του 2016 από καιρικά φαινόμενα

Απάντηση δίνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου στα ερωτήματα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μ. Τζελέπη, Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι εκτιμήσεις των ζημιών από διάφορα αίτια (όπως πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις) στις Π.Ε. Καρδίτσας και Τρικάλων. Όπως αναφέρει ο υπουργός «το έργο των εκτιμήσεων έχει ολοκληρωθεί για τις περισσότερες καλλιέργεις και συνεχίζεται κυρίως για βαμβακοκαλλιέργειες».


Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για τη βιώσιμη διαχείριση ζιζανίων στο βαμβάκι

H Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία (ΕΖΕ) διοργανώνει στις 3/2 στη Θεσσαλονίκη επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη Διαχείριση Ζιζανίων στο Βαμβάκι». Μεταξύ άλλων το θεματολόγιο της ημερίδας περιλαμβάνει:


Βαμβάκι: πίεση στις τιμές αναμένεται λόγω αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής και σταθερής κατανάλωσης

Πτώση στις διεθνείς τιμές βάμβακος αναμένεται στο δεύτερο μισό της εμπορικής σεζόν 2016/2017, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC). Όπως αναφέρεται σε αυτήν, παρά τη μείωση αποθεμάτων καθόλη τη διάρκεια του 2016, εξαιτίας της αυξημένης κατανάλωσης σε σχέση με την παραγωγή, η παγκόσμια παραγωγή βάμβακος αναμένεται να αυξηθεί κατά 8% κατά τη διάρκεια του εμπορικού έτους που διανύουμε με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 22,8 εκατ. τόνους.  Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την ICAC αναμένεται να πιέσει τις τιμές κατά το δεύτερο μισό του έτους.


Στα 60 λεπτά το κιλό έφτασε η τιμή για το πιστοποιημένο βαμβάκι στη Βοιωτία

Στα 60 λεπτά το κιλό έφτασε η τιμή για το πιστοποιημένο βαμβάκι στη Βοιωτία

Στα 60 λεπτά το κιλό, που είναι η υψηλότερη φετινή τιμή σε πανελλαδικό επίπεδο, πληρώθηκε το πιστοποιημένο βαμβάκι Ορχομενού από τα εκκοκκιστήρια Μίχας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης Ορχομενού (ΑΣΟΟ) κ. Βασίλη Τσαγαλά. Όπως δήλωσε ο κ. Βασίλης Τσαγαλάς στον ΑγροΤύπο αποφασίσαμε για να δώσουμε προστιθέμενη αξία να κάνουμε πιστοποίηση στο βαμβάκι που παράγουμε.


Ο Βασίλης Μάρκου πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος

Ο Βασίλης Μάρκου εξελέγη πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης των μελών της 8ης Δεκεμβρίου 2016.


Λύση για τους βαμβακοπαραγωγούς η σύσταση Ομάδων Παραγωγών

Λύση για τους βαμβακοπαραγωγούς η σύσταση Ομάδων Παραγωγών

Εκδήλωση πραγματοποίησε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και Υφυπουργός Οικονομίας, κ. Θ. Τζάκρη, στις 3 Δεκεμβρίου 2016, στην Κρύα Βρύση, στην οποία ενημέρωσε τους καλλιεργητές βαμβακιού για τα οφέλη που θα προκύψουν, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, από την συμμετοχή τους σε Ομάδα Παραγωγών (Ο.Π.) Βάμβακος, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που «προετοιμάζεται» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Κίνα: Συνεχίζεται η μείωση των αποθεμάτων βάμβακος

Συνεχίζεται η μείωση των αποθεμάτων βαμβακιού στην Κίνα, που σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Διεθνές Συμβούλιο Βάμβακος (ICAC), μέχρι το τέλος της περιόδου 2016/2017 προβλέπεται να φτάσουν στους 9,6  εκατ. τόνους (μειωμένα κατά -16%).


ΕΑΣ Τρικάλων και Εκκοκκιστήρια Καραγιώργου δίνουν 53 λεπτά το κιλό για βαμβάκι παράδοση στο εργοστάσιο, 54 ανεβάζει ο Μάρκου

Ο όμιλος Μάρκου βγήκε πρώτος μπροστά, πριν δύο περίπου εβδομάδες, δίνοντας 53 λεπτά το κιλό για βαμβάκια καλής ποιότητας παραδοτέα στην πύλη του εκκοκκιστηρίου και 50 λεπτά το κιλό για παραλαβή από το χωράφι του παραγωγού.


Συμπεράσματα από την εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος στην Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος με θέμα: «Μεσογειακοί Δρόμοι του Βαμβακιού».


Με αγωνία περιμένουν οι παραγωγοί τους εκκοκκιστές να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τις τιμές στο βαμβάκι

Με αγωνία περιμένουν οι παραγωγοί τους εκκοκκιστές να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τις τιμές στο βαμβάκι

Η κίνηση Μάρκου, ο οποίος βγήκε πρώτος μπροστά πριν δύο περίπου εβδομάδες, δίνοντας 53 λεπτά το κιλό για βαμβάκια καλής ποιότητας παραδοτέα στην πύλη του εκκοκκιστηρίου και 50 λεπτά το κιλό για παραλαβή από το χωράφι του παραγωγού, δεν ακολουθήθηκε από τους υπόλοιπους. Τα εκκοκκιστήρια Θράκης και στην Λιβαδειά τιμολογούν αυτή την εποχή στα 55 λεπτά το κιλό. Οι βαμβακοπαραγωγοί μέχρι στιγμής έχουν εισπράξει μόνο μια προκαταβολή και περιμένουν με αγωνία να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι εκκοκκιστές.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,28125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version