Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βαμβάκι

Βρέθηκαν 1284 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 129

Ινδοί εκσυγχρονίζουν εκκοκκιστήρια βαμβακιού στην Αίγυπτο

Ινδοί εκσυγχρονίζουν εκκοκκιστήρια βαμβακιού στην Αίγυπτο

Η αιγυπτιακή εταιρία Cotton and Textile Industries Holding υπέγραψε σύμβαση, ύψους 2,3 εκατ. δολαρίων, με την ινδική εταιρεία Bajaj Clothing, με σκοπό την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εκκοκκισμού των προϊόντων της, δήλωσε ο Αιγύπτιος Υπουργός Δημόσιων Επιχειρήσεων κ. Ashraf el - Sharkawy.


Ημερίδες πραγματοποιεί η Διεπαγγελματική και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τη βαμβακοκαλλιέργεια

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών - Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος), διοργανώνουν την 2η ετήσια ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού με θέμα: «Αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας».


Θετική η πορεία του βάμβακος στην αγορά για τους εκκοκκιστές, υψηλές τιμές μόνο για παραγωγούς που πούλησαν το Γενάρη

Θετική η πορεία του βάμβακος στην αγορά για τους εκκοκκιστές, υψηλές τιμές μόνο για παραγωγούς που πούλησαν το Γενάρη

Ικανοποιητική θεωρείται η πορεία των εξαγωγών βάμβακος της τρέχουσας εμπορικής περιόδου, καθώς το 50% της ποσότητας έχει ήδη φύγει για εξαγωγές. Από τους 270.000 τόνους εκκοκκισμένου βάμβακός που παράχθηκαν το 2017 στη χώρα μας υπολογίζεται ότι όγκος 250.000 τόνων συνολικά θα κατευθυνθεί προς τις αγορές του εξωτερικού.


Στα 57 λεπτά το κιλό έφτασε η τιμή στο βαμβάκι για τα μέλη της Οργάνωσης Ορχομενού

Την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, έγινε η πρώτη Ειδική Γενική Συνέλευση της νεοϊδρυθείσας Οργάνωσης Βάμβακος Ορχομενού.


Προβλέψεις για μεγάλη αύξηση αιγυπτιακών εξαγωγών βάμβακος

Προβλέψεις για μεγάλη αύξηση αιγυπτιακών εξαγωγών βάμβακος

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του αιγυπτιακού οργανισμού βάμβακος (Cotton Arbitration and Testing General Organization), οι εξαγωγές ακατέργαστου βάμβακος της περιόδου 2017/2018, με βάση τις εκτιμήσεις του οργανισμού, που έγιναν στις αρχές Δεκεμβρίου 2017, αναμένεται να πλησιάσουν το επίπεδο των 82 εκατ. κανταριών (1 καντάρι αντιστοιχεί σε περίπου 144 κιλά), σημειώνοντας στο τέλος της εμπορικής περιόδου (τέλος Οκτωβρίου 2018) άνοδο της τάξεως του 279,5%, έναντι των εξαγωγών της περσινής περιόδου (2016/2017).


Βαμβάκι: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι φέτος

Κύριο χαρακτηριστικό, που επηρέασε την φετινή παραγωγή βάμβακος, ήταν η μεγάλη διακύμανση στις στρεμματικές αποδόσεις. Σε λίγες περιπτώσεις έφτασαν μέχρι τα 600 κιλά/στρέμμα ενώ αρκετές ήταν κάτω από 300 κιλά/στρέμμα. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, την ανασκόπηση της καλλιεργητικής περιόδου του 2017.


M. Χαρακόπουλος: Απόφαση μείωσης πλαφόν συνδεδεμένης πριν υπάρξει μαύρη διακίνηση βάμβακος

«Το πράσινο σκουλήκι έπληξε φέτος τη βαμβακοκαλλιέργεια σε περιοχές των δήμων Κιλελέρ και Φαρσάλων με αποτέλεσμα μειωμένη παραγωγή. Με δεδομένα τα τόσα προβλήματα των αγροτών, δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Για αυτό και τα ανακλαστικά της πολιτείας θα πρέπει να είναι άμεσα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Αναμένουμε από την κυβέρνηση συγκεκριμένες εξαγγελίες πριν εμφανιστούν φαινόμενα «μαύρης» διακίνησης βάμβακος προκειμένου να συμπληρωθεί το πολυπόθητο όριο των 265 κιλών το στρέμμα».


Β. Κόκκαλης: Η χώρα διαθέτει στρατηγικό σχέδιο για την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια

«Πλησιάζοντας στο τέλος της φετινής περιόδου, είναι σε όλους φανερό ότι η σημερινή κυβέρνηση, έχει χαράξει στρατηγικό σχέδιο για την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια με σαφή προσανατολισμό στη διαρκή βελτίωση της παραγόμενης ποιότητας, ώστε δυνητικά η προστιθέμενη αξία του να είναι αυξανόμενη και η πρόσοδος πρωτίστως του παραγωγού να είναι ικανοποιητική. Για την ουσιαστική ανάδειξη και αναβάθμιση του ελληνικού βαμβακιού στην παγκόσμια αγορά με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, απαιτούνται τα πρότυπα και οι κανόνες καλλιέργειας του να εξασφαλίζουν την ποιότητα, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον αλλά και την αειφόρο βιώσιμη ανάπτυξη».


Μπορεί να μειωθεί το πλαφόν στο βαμβάκι για είσπραξη της συνδεδεμένης αλλά μόνο αν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας

Για δυνατότητα μείωσης του πλαφόν της τάξης των 265 κιλών ανά στρέμμα στις βαμβακοκαλλιέργειες για την είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης «εφόσον υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας και αυτοί επιβεβαιωθούν από τους αρμόδιους φορείς» κάνει λόγο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστου Κέλλα.


Β. Κόκκαλης σε διοίκηση ΑΣ Λάρισας Νέα Ένωση: το βαμβάκι αποτελεί προϊόν για το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών

Με εφ’ όλης της ύλης ατζέντα για καίρια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείου του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού (Α.Σ.) Λάρισας «η Νέα Ένωση» κ. Φ. Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Καραΐσκο και τον Γραμματέα κ. Γ. Βαρδούλη.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,171875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version