Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ελιά & Ελαιόλαδο

Βρέθηκαν 3081 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 309

Πλήρη αναθεώρηση του τρόπου εφαρμογής της δακοκτονίας, ζητά η Διεπαγγελματική Επιτραπέζιας Ελιάς

Πλήρη αναθεώρηση του τρόπου εφαρμογής της δακοκτονίας, ζητά η Διεπαγγελματική Επιτραπέζιας Ελιάς

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με την παρουσία εκπρόσωπων του πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, από όλες τις ελαιοκομικές περιοχές παραγωγής ελαιόκαρπου επιτραπέζιων ποικιλιών της χώρας (Νομοί: Άρτας, Αιτ/νίας, Καβάλας, Λακωνίας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πιερίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χαλκιδικής) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, η 4η Γενική Συνέλευση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), στην Αθήνα.


Η καλλιέργεια της ελιάς στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής

Η καλλιέργεια της ελιάς στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής

Η χειρότερη ελαιοκομική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών τελείωσε σύντομα, όπως άλλωστε αναμενόταν, αναφέρει σε άρθρο του στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Νηλέας. «Τα αποτελέσματα απογοητευτικά, οι απόψεις πολλές και οι γκρίνιες περισσότερες, για το τι έγινε και τι δεν έγινε και ο φόβος για το μέλλον υπαρκτός. Το μείζον ζήτημα όμως είναι να γίνει το πάθημα μάθημα, στο βαθμό που είναι εφικτό βέβαια.


Σε δημοπρασία βγάζει ο Συνεταιρισμός Σελίνου 27 τόνους βιομηχανικό ελαιόλαδο

Ο Συνεταιρισμός Σελίνου με ανακοίνωση του προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν προσφορές για την πώληση βιομηχανικού ελαιολάδου 27 τόνων εσοδείας 2017/2018, οξύτητας 4,8%, το αργότερο μέχρι τη 17/12/2018 και ώρα 14:00.


De minimis για ελαιοκαλλιεργητές Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ζητά ο Γιώργος Στύλιος

Το θέμα της λήψης αντισταθμιστικών μέτρων για τη συμπλήρωση του εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών στην περιφέρεια της Ηπείρου, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα επανέφερε στην Βουλή ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Στύλιος.


Ημερίδα στο ΙΓΕ για την Xylella fastidiosa, οι Ιταλοί μαθαίνουν να ζουν με αυτό

Ημερίδα στο ΙΓΕ για την Xylella fastidiosa, οι Ιταλοί μαθαίνουν να ζουν με αυτό

Η δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών πολλαπλασιαστικού υλικού της χώρας μας, ως αποτέλεσμα του γεγονότος, ότι κατορθώνει να παραμένει καθαρή από το επιβλαβές βακτήριο Xylella fastidiosa, που προκαλεί μεγάλες ζημιές στις ελιές της Ιταλίας και όχι μόνον, τονίστηκε στη διάρκεια ημερίδας που έγινε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. Όπως αναφέρθηκε εξάλλου από Ιταλούς επιστήμονες, που είχαν προσκληθεί ως ομιλητές «το βακτήριο δεν εκριζώνεται ποτέ και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, στις περιοχές όπου εντοπίζεται».


Τα ποσά που θα δοθούν ως de minimis στους ροδακινοπαραγωγούς, προσπάθεια να γίνει η πληρωμή έως το τέλος του έτους

Τα ποσά που θα δοθούν ως de minimis στους ροδακινοπαραγωγούς, προσπάθεια να γίνει η πληρωμή έως το τέλος του έτους

Αναλυτικά στοιχεία σε σχέση με τα επερχόμενα de minimis στους ροδακινοπαραγωγούς για τις ζημιές έναντι των βροχοπτώσεων του 2018 έδωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο βουλευτής νομού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Σηφάκης. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά «τα de minimis θα είναι 100 ευρώ το στρέμμα στα ροδάκινα και 120 ευρώ στα νεκταρίνια για τις ποικιλίες κοντά στην ζημιά τέλους Ιουνίου και 50 – 60 ευρώ σε ροδάκινα και νεκταρίνια αντίστοιχα όσον αφορά στις επόμενες ζημιές». Σύμφωνα με τον κ. Σηφάκη, καταβάλλεται προσπάθεια να πληρωθούν τα de minimis αυτά έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρο, καθώς χρειάζεται χρόνος για να περαιωθεί η διαδικασία, να υπογραφούν υπουργικές αποφάσεις κ.λπ.


Σημαντική αύξηση στις εξαγωγές ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς στη Βραζιλία

Σημαντική αύξηση στις εξαγωγές ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς στη Βραζιλία

Την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της Βραζιλίας σε σχέση με τις επιτραπέζιες ελιές περιγράφει μελέτη του Γραφείου Οικομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στον Άγιο Παύλο Βραζιλίας. Σύμφωνα με αυτήν, η κατανάλωση ελιάς εμφανίζει σταθερότητα στη χώρα, ενώ η Ελλάδα επιτυγχάνει σημαντική αύξηση στις εξαγωγές της προς τη Βραζιλία.


Με 3,90 ευρώ πουλήθηκε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του Συνεταιρισμού Μεταμόρφωσης, μετά τις 15 Γενάρη η όποια αύξηση

Με 3,90 ευρώ πουλήθηκε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του Συνεταιρισμού Μεταμόρφωσης, μετά τις 15 Γενάρη η όποια αύξηση

Παγιωμένη μοιάζει η κατάσταση σε σχέση με τις τιμές παραγωγού ελαιολάδου στην χώρα μας. Η Λακωνία που έχει χαμηλές οξύτητες πιάνει τιμές πέριξ των 4 ευρώ το κιλό, ενώ η Κρήτη παίζει στα 3 ευρώ, όπως και η πλειοψηφία των υπόλοιπων περιοχών της χώρας. Βέβαια, όπου οι ποιότητες δεν είναι καλές παρατηρούνται και πιο χαμηλές τιμές. Στην Ιταλία οι τιμές για τα αντίστοιχα με τα δικά μας καλά έξτρα παρθένα πιάνουν και 5 ευρώ το κιλό.


Απαντήσεις Αραχωβίτη στην Βουλή για αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών και πρόγραμμα δακοκτονίας, αναμένεται βοήθεια από την ΕΕ

Απαντήσεις Αραχωβίτη στην Βουλή για αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών και πρόγραμμα δακοκτονίας, αναμένεται βοήθεια από την ΕΕ

Απαντήσεις σε σχέση με το καθολικό αίτημα των ελαιοπαραγωγών της χώρας μας, των οποίων η σοδειά υποβαθμίστηκε και μειώθηκε λόγω των καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής, συνθήκες οι οποίες ευνόησαν την ανάπτυξη του δάκου αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, στην Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή νομού Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννη Ανδριανού. Όπως είπε ο υπουργός ο ΕΛΓΑ, αναγωνρίζει μεν τη ζημία, αλλά δεν μπορεί να την αποζημιώσεις, καθώς δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό του. Οπότε ο μόνος δρόμος για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος είναι η ΕΕ, από την οποία η χώρα μας από τον Σεπτέμβριο έχει ζητήσει βοήθεια


Εκδήλωση για την Xylella fastidiosa κάνει το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

O επιβλαβής οργανισμός μεγίστου ρίσκου για την Ελλάδα Xylella fastidiosa, αποτελεί το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 4 μ.μ.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version