Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ελιά & Ελαιόλαδο

Βρέθηκαν 2949 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 295

Η καλλιέργεια της ελιάς σε νέες χώρες, παρούσα κατάσταση και προοπτικές

Η καλλιέργεια της ελιάς σε νέες χώρες, παρούσα κατάσταση και προοπτικές

Η ελαιοκαλλιέργεια αναδιοργανώνεται και διευρύνεται στις χώρες της Μεσογειακής λεκάνης, ενώ ταυτόχρονα προσπάθειες κάνουν για να μπουν στην καλλιέργεια και πολλές χώρες εκτός της παραδοσιακής ζώνης, στην Αμερική, στην Αυστραλία και στην Ασία. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, το σχετικό άρθρο του Γεωπόνου Ερευνητή κ. Κ. Χαρτζουλάκη για την καλλιέργεια της ελιάς στις νέες χώρες.


Δολωματικούς ψεκασμούς σε 1,7 εκατ. ελαιόδεντρα για την καταπολέμηση του δάκου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δολωματικούς ψεκασμούς σε 1.732.000 ελαιόδεντρα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για την καταπολέμηση του δάκου πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις με τους αναδόχους. Η διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού θα πραγματοποιηθεί στις Τοπικές ή Δημοτικές Κοινότητες: Ιτέας, Ελαίας, Πυργετού, Ραψάνης, Γόννων, Νέσσωνος, Καλοχωρίου, Κυψελοχωρίου, Όσσης, Ελάτειας, Μακρυχωρίου, Παραποτάμου, Πουρναρίου, Αγιάς, Σωτηρίτσας, Μελιβοίας, Βελίκας, Παλιουριάς, Σκήτης, Καρίτσας, Κόκκινου Νερού, Σκλήθρου, Δελερίων, Ροδιάς και Αργυροπουλείου, Τυρνάβου (Λυγαριά).


Νωρίτερα 15 ημέρες θα ξεκινήσει η συγκομιδή ελιάς Χαλκιδικής, πάνω από 50% η μείωση της παραγωγής

Νωρίτερα 15 ημέρες θα ξεκινήσει η συγκομιδή ελιάς Χαλκιδικής, πάνω από 50% η μείωση της παραγωγής

Τουλάχιστον 10-15 ημέρες νωρίτερα από ό, τι συνήθως αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή πράσινης ελιάς Χαλκιδικής φέτος. Όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Ανέστης Καραγιαννάκης, έμπορος και παραγωγός ελιάς Χαλκιδικής και Καλαμών από τα Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, «η παραγωγή θα είναι εξαιρετικά μειωμένη φέτος, σε ποσοστό 50-60%».


Στάση εμπορίου στο ελαιόλαδο λόγω θέρους, άγονος ο διαγωνισμός του Συνεταιρισμού Νιπιδιτού

Στάση εμπορίου στο ελαιόλαδο λόγω θέρους, άγονος ο διαγωνισμός του Συνεταιρισμού Νιπιδιτού

Για μετά τις 20 Αυγούστου και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, όπως έχει γράψει ξανά ο ΑγροΤύπος, μεταφέρονται πλέον οι ελπίδες των παραγωγών ελαιολάδου και των συνεταιρισμών που το εμπορεύονται για μια ενδεχόμενη αύξηση τιμών, καθώς στην αγορά επικρατεί γενικότερη απραξία, λόγω του ότι οι ιταλικές βιομηχανίες είναι κλειστές.


Μεγάλη δακοπροσβολή φέτος στη Λέσβο, στις 10 Αυγούστου ο δεύτερος ψεκασμός

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι μετά την διενέργεια του πρώτου ψεκασμού κατά του δάκου της ελιάς, παρατηρείται λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών αυξημένος δακοπληθυσμός, ο οποίος σε συνδυασμό με την μειωμένη παραγωγή μπορεί να αποβεί καταστροφικός για την φετινή ελαιοπαραγωγή.


Η απροθυμία των Ιταλών να αγοράσουν ελληνικό ελαιόλαδο έκοψε τη φόρα των εξαγωγών τον Ιούνιο του 2018, πτώση για τρόφιμα και ποτά

Η απροθυμία των Ιταλών να αγοράσουν ελληνικό ελαιόλαδο έκοψε τη φόρα των εξαγωγών τον Ιούνιο του 2018, πτώση για τρόφιμα και ποτά

Με διψήφια ποσοστά αύξησης έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι ελληνικές εξαγωγές, συνεχίζοντας την αλματώδη ανάπτυξη που διαγράφουν από την αρχή του τρέχοντος έτους. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η περαιτέρω μείωση του εμπορικού ελλείμματος, παρότι τον Ιούνιο σημείωσε σημαντική άνοδο, όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ). Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, τον Ιούνιο του 2018 όλοι οι κλάδοι ήταν ανοδικοί πλην του λαδιού (-5,8%) και των ποτών και καπνού (-13,9%), ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν τα πετρελαιοειδή (+53,8%), των μηχανημάτων (+44,4%), των πρώτων υλών (+39,7%) και των βιομηχανικών προϊόντων (+22,2%). Φαίνεται λοιπόν πως η απροθυμία των Ιταλών να αγοράσουν ελληνικό ελαιόλαδο εκείνη την περίοδο, «πέρασε» και στους... αριθμούς. Θυμίζουμε το σχετικό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, τον περασμένο Μάιο, που ανέφερε ότι αρκούσε μια ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης ότι «φέτος υπάρχει καλή ανθοφορία» για να επικρατήσει «πανικός» στη διεθνή αγορά ελαιολάδου, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί έμποροι φοβούμενοι ότι η επερχόμενη ισπανική παραγωγή θα είναι μεγάλη να «παγώσουν» τις αγοραπωλησίες στην χώρα μας. Μετά βέβαια επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα οι εξαγωγές.


Μεταφύτευση ελαιοδένδρων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές κάνει η ΕΡΓΟΣΕ

Στη μεταφύτευση ελαιοδένδρων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές προχωρά , η ΕΡΓΟΣΕ, σε συντονισμό με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Έτσι, έχει δρομολογήσει την παράδοση βοηθητικών μέσων (κώνους, ταινίες κλπ), καθώς και Μέσων Ατομικής Προστασίας για 150 άτομα υλοτόμους που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.


Από Τετάρτη ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί για το δάκο στην ΠΕ Φθιώτιδας

Από την Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της ΠΕ Φθιώτιδας θα αρχίσει την εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.


Νέο πλήγμα στην ελαιοπαραγωγή της Αιτωλοακαρνανίας από το χαλάζι

Νέο πλήγμα στην ελαιοπαραγωγή της Αιτωλοακαρνανίας από το χαλάζι

Νέες σοβαρές ζημιές προκάλεσε στην περιοχή του Μεσολογγίου ακόμα μια σφοδρή χαλαζόπτωση –η δεύτερη-τρίτη ανάλογα την περιοχή για φέτος στο νομό- που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία, κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 3 Αυγούστου.


Διπλή χρυσή βράβευση των βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στα Great Taste Awards 2018 London

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας χτυπά στο Λονδίνο, στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «Great Taste Awards», που βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,15625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version