Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ελιά & Ελαιόλαδο

Βρέθηκαν 2557 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 256

Η νοθεία στο ελαιόλαδο στην συνάντηση ΕΦΕΤ με ΕΔΟΕΕ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ε.Φ.Ε.Τ. με την Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελιάς & Ελαιολάδου (Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.), με σκοπό το συντονισμό των δράσεων και στόχο την ενίσχυση του τομέα του ελαιολάδου καθώς και την προστασία των συμφερόντων των ελλήνων  καταναλωτών, διενεργήθηκε σύσκεψη στις 22 Φεβρουαρίου 2017,  στα γραφεία του Ε.Φ.Ε.Τ. στην Αθήνα, με αντικείμενο: «Γενικότερα θέματα που αφορούν στον τομέα του ελαιολάδου».


Σκουρλέτης: Η υλοποίηση της δακοκτονίας θα πραγματοποιηθεί όπως και πέρυσι από το ΥπΑΑΤ

Μετά την καθολική αντίδραση, τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών τα μαζεύουν και το πρόγραμμα δακοκτονίας θα διεξαχθεί φέτος όπως πέρυσι και ο διαγωνισμός προμήθειας των εντομοκτόνων θα γίνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, δεσμεύτηκε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των εντομοκτόνων και την υλοποίηση του συλλογικού προγράμματος δακοκτονίας θα πραγματοποιηθεί όπως και πέρυσι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Ίδρυση φορέα προστασίας ελαιοπαραγωγής ανά Περιφέρεια που θα διενεργεί τη δακοκτονία προτείνει ο ΣΕΔΗΚ

Ίδρυση φορέα προστασίας ελαιοπαραγωγής ανά Περιφέρεια που θα διενεργεί τη δακοκτονία προτείνει ο ΣΕΔΗΚ

Με αφορμή τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το ΥπΑΑΤ στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) προτείνει ο συνολικός σχεδιασμός του έργου να ανατεθεί σε ειδικό Φορέα κατά Περιφέρεια, ο οποίος θα έχει σαν αποστολή τη συνολική διοικητική, επιστημονική και οικονομική ευθύνη της διεξαγωγής της Δακοκτονίας με αρμοδιότητες και για είσπραξη πόρων και εκτέλεση δαπανών. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο επιστημονικός σύμβουλος της ΣΕΔΗΚ κ. Ν. Μιχελάκης: «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έβγαλε αιφνιδίως μια απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας».


Διαγωνισμός ελαιολάδου KOTINOS: παράταση αποστολής δειγμάτων έως 28/2/2017

Παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 δόθηκε στην αποστολή των δειγμάτων για τη συμμετοχή στον πλέον αξιόπιστο διαγωνισμό Ποιότητας Τυποποιημένου Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “ΚΟΤΙΝΟΣ”, τον οποίο διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ.


Σε κίνδυνο το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017 τονίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας στο ΥπΑΑΤ

Τον κώδωνα του κινδύνου να μην υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Δακοκτονίας Ελαιοκομικής Περιόδου 2017, εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στις κατανομές των πιστώσεων και την άκαιρη αλλαγή στην αρμοδιότητα ευθύνης για την προμήθεια των φαρμάκων, κρούει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας.


Στο Υπουργείο Εσωτερικών πήγε η δακοκτονία, το πρόγραμμα κινδυνεύει να μην πραγματοποιηθεί καταγγέλλουν οι Περιφέρειες

Στο Υπουργείο Εσωτερικών πήγε η δακοκτονία, το πρόγραμμα κινδυνεύει να μην πραγματοποιηθεί καταγγέλλουν οι Περιφέρειες

Μια ερμηνεία του νόμου Καλλικράτη που αφορά τις Περιφέρειες απειλεί να τινάξει στον αέρα την φετινή δακοκτονία. Η μεταφορά της «αρμοδιότητας» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών ανεξάρτητα από το αν είναι σωστή ή όχι έφερε καθυστέρηση στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:


Συναντήσεις Περιφερειάρχη Κρήτης με Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της δακοκτονίας

Το πρόγραμμα της δακοκτονίας στη Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα που κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί όπως και η προώθηση περιβαλλοντικών έργων αλλά και αποζημιώσεων των καταστροφών της πρόσφατης κακοκαιρίας στην ΠΕ Χανίων, ήταν το αντικείμενο διαδοχικών συναντήσεων που είχε χθες με Κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.


Περιφέρεια Κρήτης: Στο Υπουργείο Εσωτερικών πάει η δακοκτονία, έκτακτη σύσκεψη για το θέμα

Περιφέρεια Κρήτης: Στο Υπουργείο Εσωτερικών πάει η δακοκτονία, έκτακτη σύσκεψη για το θέμα

Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η εφαρμογή του φετινού προγράμματος της δακοκτονίας στη Κρήτη μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναθέσει την υλοποίηση του έργου για όλη την χώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες χρονο-καθυστερήσεις για την ομαλή και έγκαιρη πραγματοποίηση του. Αυτό καταγγέλλει η Περιφέρεια Κρήτης και συγκαλεί έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις για το πρόγραμμα της δακοκτονίας.


Η νέα άρνηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει ζημιές στην ελαιοπαραγωγή θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΗΚ

Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΗΚ. Στη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου στα Χανιά, αναμένεται μεταξύ άλλων να συζητηθεί και η νέα αρνητική απάντηση ΕΛΓΑ για ζημιές ελαιοπαραγωγής από καύσωνες.


Αίτημα για ενισχύσεις μέσω ΠΣΕΑ στην ελαιοκαλλιέργεια της ΠΕ Λακωνίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, με στατιστικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την μείωση της παραγωγής ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών κατά την τελευταία τριετία στη Λακωνία, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης της ΠΕ Λακωνίας σε πρόγραμμα ενισχύσεων ΠΣΕΑ για την ελαιοκαλλιέργεια.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,34375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version