Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ελιά & Ελαιόλαδο

Βρέθηκαν 2715 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 272

Χαλάζι και βροχή τσάκισαν ελαιόδεντρα και κηπευτικά στη Δυτική Αττική, γρήγορες εκτιμήσεις των ζημιών υπόσχεται ο ΕΛΓΑ

Μεγάλες ζημιές είχαμε στις καλλιέργειες της Δυτικής Αττικής από το χαλάζι που έπεσε στις 8/11/17 και την πλημμύρα στις 15/11/2017. Το χαλάζι «τσάκισε» ελαιόδεντρα και κηπευτικά και η έντονη βροχόπτωση που ακολούθησε αποτελείωσε το έργο της καταστροφής. Πολλά θερμοκήπια έχουν καταστραφεί, ενώ οι ζημιές έχουν φτάσει ακόμη και στο 100% της παραγωγής. «Το εκτιμητικό έργο των ζημιών είναι πολύ δύσκολο αφού πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι», τόνισε στον ΑγροΤύπο ο κ. Νικόλαος Μπούσκος, γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγάρων. «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του συνεταιρισμού για την σωστή και έγκαιρη αποτύπωση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία», δηλώνει από την πλευρά του στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων κ. Γιώργος Παπαβασίλης.


Σε νέες δημοπρασίες αγουρέλαιου προχωρά ο Α.Σ. Θερμασία Δήμητρα

Σε νέες δημοπρασίες αγουρέλαιου προχωρά ο Α.Σ. Θερμασία Δήμητρα

Δεκαπέντε τόνους premium εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο κορωνέικης με 20% ελιάς μανάκι προς 4,40 ευρώ το κιλό και 5 τόνους βιολογικό αγουρέλαιο προς 4,60 ευρώ το κιλό, συγκομιδής 5-25 Νοεμβρίου 2017, διαθέτει προς πώληση ο νεοσύστατος Α.Σ. Ελαιοπαραγωγών «Θερμασία Δήμητρα». Σημειώνεται ότι η τιμή διαθέσεως ισχύει μέχρι την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου.


Στις 24 Νοεμβρίου ξεκινά η 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου, Ελιάς, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων

Στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιείται την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, η 4η Γιορτή Πορτοκαλιού - Μανταρινιού - Ακτινιδίου - Ελιάς.


Ισπανία: Μεταξύ 950.000 και 1.150.000 τόνων οι επίσημες προβλέψεις για την φετινή παραγωγή ελαιολάδου

Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή ελαιολάδου παράγοντας περισσότερο από το 60% της παγκόσμιας παραγωγής. Αναφορικά με την κατανάλωση, η Ισπανία είναι ο δεύτερος καταναλωτής παγκοσμίως μετά την Ιταλία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ισπανίας (Mapama), που δημοσιεύτηκαν στα τέλη Οκτωβρίου, η ισπανική περσινή παραγωγή ελαιολάδου (2016-2017) έφτασε τους 1.286.600 τόνους μειούμενη κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1.403.300 τόνοι), ξεπερνώντας ωστόσο κατά 11% τον μέσο όρο της τετραετίας (1.161.300 τόνοι). Οι επίσημες προβλέψεις του υπουργείου για την φετινή (2017-2018) ισπανική παραγωγή κυμαίνονται μεταξύ 950.000 και 1.150.000 τόνους.


Καταγραφή των ζημιών στην Κέρκυρα, μεγάλες καταστροφές στα ελαιόδεντρα

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται τα αρμόδια κλιμάκια Δήμου και Περιφέρειας με αφορμή τις ζημιές στην Λευκίμμη από την σφοδρή κακοκαιρία του Σαββάτου.


ΣΕΔΗΚ: Εκδηλώσεις στα Χανιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) που αποτελεί τον μεγαλύτερο στον κόσμο Οργανισμό για την Ελαιοκομία στον οποίο μετέχουν όλα τα Ελαιοπαραγωγικά κράτη του κόσμου, όρισε για το 2017 το διάστημα 15-30 Νοεμβρίου σαν χρόνο για την τέλεση εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας» σε όλες τις χώρες του κόσμου.


Προβλέψεις για την φετινή παραγωγή ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών

Αυξημένη αναμένεται να είναι η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών κατά την περίοδο 2017/2018. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τις προβλέψεις της διεθνούς παραγωγής και κατανάλωσης ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών.


Ζημιές σε ελαιόδεντρα στις περιοχές Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας

Κλιμάκια γεωπόνων της ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας επισκέφτηκαν  πληγείσες από την χαλαζόπτωση της 8ης Νοεμβρίου περιοχές των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.


Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, έπληξε ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, που όπως ήταν αναμενόμενο, έπληξε ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή.


Εκδηλώσεις από ΣΕΒΙΤΕΛ και ΦΙΛΑΙΟΣ στα πλαίσια του εορτασμού Ημέρες Ελαιολάδου

Δύο ενδιαφέρουσες και επίκαιρες εκδηλώσεις με θέμα το ελαιόλαδο θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου) και της ΦΙΛΑΙΟΣ (Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου) στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού του θεσμού «Ημέρες Ελαιολάδου».

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,226563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version