Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ελιά & Ελαιόλαδο

Βρέθηκαν 2573 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 258

O ΣΥΜΕΠΟΠ θα παρουσιάσει στην Σπάρτη την συλλογή υπογραφών για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Την Πέμπτη (23/03/2017) και ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα συσκέψεων Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας - Διοικητήριο Σπάρτης, θα λάβει χώρα συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης  (ΣΥΜΕΠΟΠ) με τα μέσα ενημέρωσης.


Αίτηση καταχώρησης της ονομασίας ΚΡΙΤΣΑ στο μητρώο ΠΟΠ - ΠΓΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΟΚ Καρδίτσας, στην οποία ενημερώνει για αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς για αίτημα καταχώρισης της ονομασίας «ΚΡΙΤΣΑ» ως ΠΓΕ. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:


Ισπανία: η φετινή παραγωγή ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών

Ισπανία: η φετινή παραγωγή ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας, η παραγωγή ελαιολάδου της τρέχουσας ελαιοκομικής περιόδου (2016/2017) πρόκειται να κυμανθεί περί τους 1.311.000 τόνους, έναντι 1.395.100 τόνων της προηγούμενης εσοδείας (2015/2016), εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 6,0%. Η παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 490.800 τόνους, έναντι 601.800 τόνων της προηγούμενης εσοδείας (2015/2016), δηλαδή παρουσιάζει μείωση της τάξης του 18,4%.


Eλαιοτριβεία θα βραβεύσει ο ΣΕΔΗΚ για ορθές πρακτικές έκθλιψης και διάθεσης ελαιολάδου

Μετά την επιτυχία  την οποία σημείωσαν οι  Βραβεύσεις Ελαιοτριβείων στις Ορθές Πρακτικές Έκθλιψης και Διάθεσης ελαιολάδου της  περιόδου 2015/16, το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ , προκειμένου να προωθήσει την συνεχή βελτίωση της ποιότητας αλλά και την εφαρμογη ορθών και διαφανών πρακτικών διάθεσης, αποφάσισε την επανάληψη των Βραβεύσεων αυτών και για την ελαιοκομική περίοδο 2016/17.


Ημερίδα στην Κυπαρισία με θέμα Ελαιοκομία στις νέες κλιματικές συνθήκες

Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην Κυπαρισσία με θέμα: «Εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην ελαιοκομία με στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες». Η ημερίδα διοργανώνεται από το oLIVE– CLIMA και το πρόγραμμα των ομιλιών της έχει ως εξής:


Συλλογή υπογραφών μέσω διαδικτύου για την ονομασία ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) αναφέρει τα εξής:


Δωρεάν σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου από τον ΦΙΛΑΙΟ

Η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου “ΦΙΛΑΙΟΣ” διοργανώνει πέντε δωρεάν ωριαία σεμινάρια με θέμα «Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων FOODEXPO 2017, στο περίπτερό της, Hall 3, Ε02/F01.


Το ελαιόλαδο των Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Ζολί βγήκε στην αγορά

To Σατό Μιραβάλ στη νότια Γαλλία, ιδιοκτησία του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Ζολί, δεν πωλείται - παρά το διαζύγιο - και έβγαλε και την πρώτη του συγκομιδή ελαιολάδου.


Ελαιόλαδο: Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών της Κίνας, πρωταγωνιστεί η Ισπανία κομπάρσος η Ελλάδα

Εκρηκτική αύξηση των εισαγωγών ελαιολάδου και πυρηνελαίου στην Κίνα (σε ποσοστό 42%) παρατηρήθηκε τους πρώτους τρεις μήνες της τρέχουσας εμπορικής περιόδου 2016/2017. Αυτό αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου (IOC). Αύξηση των κινέζικων εισαγωγών ελαιολάδου είχαμε και όλο το 2016, που ανήλθε σε ποσοστό 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Από τα στοιχεία του IOC φαίνεται ότι κατά την περσινή περίοδο (2015/2016) κυρίαρχος προμηθευτής ελαιολάδου στην κινέζικη αγορά ήταν η Ισπανία με 81% και ακολουθεί η Ιταλία με 13%. Η Ελλάδα παραμένει σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο (μόλις 2%) παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για διείσδυση του ελληνικού προϊόντος στην κινέζικη αγορά.


Kίνδυνο για τη δακοκτονία, λόγω μη επαρκών κονδυλίων, επισημαίνει το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου

Kίνδυνο για τη δακοκτονία, λόγω μη επαρκών κονδυλίων, επισημαίνει το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου

Επιστολή προς τους αρμοδίους, στην οποία αναφέρoνται τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η υποχρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω των λανθασμένων (και μη επαρκώς αιτιολογημένων) κριτηρίων για τον υπολογισμό του ποσού που θα διατεθεί για τη δακοκτονία, απέστειλε το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, κ. Σωτήρης Λαμπρόπουλος: «για την Πελοπόννησο έχει εγκριθεί ένα κονδύλι γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο όμως δεν επαρκεί, ειδικά από τη στιγμή που φέτος υπάρχει σημαντική αύξηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα». Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ πρόσθεσε ότι η ενημέρωση που δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο δεν αιτιολογεί επί της ουσίας το ύψος του διαθέσιμου κονδυλίου για την περιοχή.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,693359 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version