Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ελιά & Ελαιόλαδο

Βρέθηκαν 2592 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 260

Κύκλωμα απατεώνων στην γαλλική αγορά με θύματα Έλληνες εξαγωγείς ελαιολάδου

Κύκλωμα απατεώνων στην γαλλική αγορά με θύματα Έλληνες εξαγωγείς ελαιολάδου

Για φαινόμενα απάτης - που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα - στην γαλλική αγορά, σε βάρος ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, κάνει λόγο το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της πρεσβείας μας στο Παρίσι, εφιστώντας την προσοχή των επιχειρηματιών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστές περιπτώσεις εξαπάτησης σε εξαγωγείς ελαιολάδου αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχουν κρούσματα και σε άλλα προϊόντα.


Τρέχει ο διαγωνισμός της δακοκτονίας στην Κρήτη, στα 13,6 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για τα έτη 2017-2019

Τρέχει ο διαγωνισμός της δακοκτονίας στην Κρήτη, στα 13,6 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για τα έτη 2017-2019

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Κρήτης για την εφαρμογή της δακοκτονίας για τα έτη 2017-2019, καθώς δημοσιεύτηκε η προκήρυξη στην ιστοσελίδα της «Διαύγειας». Η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων με τις προσφορές από τους ενδιαφερόμενους να αναλάβουν το έργο της δακοκτονίας θα ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου, ενώ οι φάκελοι θα ανοιχτούν την Παρασκευή (5 Μαΐου).


ΣΕΔΗΚ: Επαναλαμβάνεται φέτος η βράβευση Ξενοδοχείων που προωθούν την ελιά και το ελαιόλαδο

Το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ μετά την επιτυχία που είχε η περσινή βράβευση των Ξενοδοχείων που ανέπτυξαν δραστηριότητες σχετικές με την ανάδειξη και προώθηση της ελιάς και του ελαιόλαδου, αποφάσισε να επαναλάβει την δράση αυτή και κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο 2017 και προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα ξενοδοχεία να συμμετάσχουν στην σχετική διαδικασία.


Ελαιόλαδο: Η καλή πορεία στις τιμές παραγωγού και η αυξημένη παγκόσμια ζήτηση δίνουν θετικές προοπτικές για την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο

Ελαιόλαδο: Η καλή πορεία στις τιμές παραγωγού και η αυξημένη παγκόσμια ζήτηση δίνουν θετικές προοπτικές για την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο

Εκτιμήσεις διατήρησης και για τη νέα ελαιοκομική περίοδο της δυναμικής και της αντοχής που έχουν οι φετινές τιμές παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δείχνουν τα στοιχεία της διεθνής αγοράς και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) τα οποία εμφανίζουν άνοδο της κατανάλωσης και των εισαγωγών. Ανοδική πορεία παρουσιάζει και το διεθνές εμπόριο επιτραπέζιων ελιών. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα, για να βγάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τη νέα εμπορική περίοδο, αφού πρέπει να δούμε την πορεία και την εξέλιξη της παγκόσμιας παραγωγής. Η παγκόσμια ζήτηση όμως έχει μια ανοδική πορεία και οι εισαγωγές στις ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Θετικό είναι και το γεγονός ότι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι μέσες τιμές παραγωγού σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Τυνησία.


Μαθήματα γευσιγνωσίας ελαιολάδου από την Περιφέρεια Μεσσηνίας

Το Κ.Ε.Κ. Π.Ε. Μεσσηνίας στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης «Γευσιγνωσία Ελαιολάδου» θα διοργανώσει μαθήματα το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου 2017. Το πρόγραμμα κατάρτισης θα ολοκληρωθεί με τριήμερο πρωινό σεμινάριο στην Καλαμάτα στις αρχές Μαΐου στο ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας. Δείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων.


Η Νότια Αφρική μπαίνει δυναμικά στην ελαιοκαλλιέργεια

Τα τελευταία χρόνια η Νότιος Αφρική αναπτύσσει δική της παραγωγή επιτραπέζιων ελιών και ελαιολάδου χάρις στις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στην περιοχή του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδος, που επιτρέπουν την καλλιέργεια της ελιάς. Από τα περίπου 350.000 ελαιόδεντρα που υπήρχαν συνολικά στην χώρα το 1999, σήμερα ο αριθμός τους υπερβαίνει το 1.500.000. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 επιχειρήσεις παραγωγής ελαιολάδου και ελιών στη Νότιο Αφρική. Σε δηλώσεις του ο κ. John Scrimgeour, Πρόεδρος της SA OLIVE (Ένωση Παραγωγών Ελαιολάδου Νοτίου Αφρικής), επισημαίνει ότι η ανοδική πορεία της ελαιοκαλλιέργειας στην χώρα, οφείλεται κυρίως στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από το νοτιοαφρικανικό καταναλωτικό κοινό.


Μπήκαν 9,8 εκατ. ευρώ για ειδικά μέτρα στήριξης Μικρών Νησιών Αιγαίου και 169.866.734 ευρώ για συνδεδεμένη στο βαμβάκι

Εβδομάδα πληρωμών αυτή που διανύουμε για χιλιάδες παραγωγούς οι οποίοι περίμεναν εναγωνίως χρήματα για να πάρουν μια ανάσα ρευστότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 10/4 ξεκίνησαν οι παραγωγοί να βλέπουν τις πληρωμές για τη συνδεδεμένη βάμβακος, ύψους 169.866.734 ευρώ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή στο σύνολο των δικαιούχων. Πληρωμές ξεκίνησαν και στα τεύτλα όπου σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ πιστώνονται στους 1531 δικαιούχους 3.723.404 ευρώ για τη συνδεδεμένη. Σειρά στις πληρωμές παίρνουν οι ενισχύσεις ειδικών μέτρων στήριξης Μικρών Νησιών Αιγαίου ύψους 9.794.234 ευρώ σε 39.812 δικαιούχους για μια σειρά καθεστώτων (δείτε αναλυτικότερα ποια είναι αυτά).


Νέα προϊόντα από την ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ για την καταπολέμηση επιβλαβών εντόμων σε βαμβάκι, αμπέλι, μηλοειδή, πυρηνόκαρπα και ελιά

Νέα προϊόντα από την ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ για την καταπολέμηση επιβλαβών εντόμων σε βαμβάκι, αμπέλι, μηλοειδή, πυρηνόκαρπα και ελιά

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η εταιρεία ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ παρουσίασε το νέο καινοτόμο προϊόν DELEGATE™ 250WG με βάση την δραστική ουσία Spinetoram για την καταπολέμηση πολλών επιβλαβών εντόμων σε μηλοειδή, πυρηνόκαρπα και ελιά. Παράλληλα έγινε η τεχνική παρουσίαση του υπό  έγκριση προϊόντος RADIANT™ 120SC (ίδιας δραστικής ουσίας) το οποίο αφορά καλλιέργειες βαμβακιού και της αμπέλου.


Μεγάλη πληρωμή από Μεγάλη Δευτέρα σε βαμβάκι, σπαράγγια, ροδάκινα, σπόρους σποράς, τεύτλα, υπόλοιπα ενιαίας και ενισχύσεις μικρών νησιών Αιγαίου

Μεγάλη Εβδομάδα και μεγάλη πληρωμή για τους αγρότες, οι οποίοι αναμένεται να δουν από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους σημαντικά ποσά, με πρώτο και κύριο τη συνδεδεμένη (ειδική στήριξη) βάμβακος, η οποία πιθανόν να ξεπεράσει τα 170 εκατομμύρια ευρώ. Σε πάνω από 74,9 ευρώ / στρέμμα «κλείδωσε» το ύψος της ενίσχυσης στο βαμβάκι. Επίσης θα καταβληθούν σημαντικά ποσά για: συμπύρηνα ροδάκινα, σπαράγγια, σπόρους σποράς, ζαχαρότευτλα και σηροτροφία (δείτε στη συνέχεια περισσότερα). Επιπλέον θα καταβληθούν υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης που αφορούν διορθώσεις από προηγούμενες πληρωμές καθώς και ποσά για μέτρα στήριξης μικρών νησιών Αιγαίου (διαβάστε παρακάτω τα καθεστώτα).


Σήμα για τη Μεταποίηση η δημοσίευση της εφαρμοστικής, διαβάστε πότε αναμένεται να βγει η πρόσκληση

Σήμα για τη Μεταποίηση η δημοσίευση της εφαρμοστικής, διαβάστε πότε αναμένεται να βγει η πρόσκληση

Από 50.000 ευρώ μπορεί να ξεκινάει επένδυση μεταποιητικής επιχείρησης γεωργικών προϊόντων με δικαιούχους στήριξης επαγγελματίες αγρότες, όπως αναφέρει εφαρμοστική απόφαση για τη Μεταποίηση (υπομέτρο 4.2) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί η πρόσκληση του προγράμματος, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ κ. Χαράλαμπου Κασίμη, στον ΑγροΤύπο. Όπως αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου, το υπομέτρο περιλαμβάνει τρεις δράσεις, μία εκ των οποίων (4.2.3) απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version