Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλες καλλιέργειες

Βρέθηκαν 790 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 79

ΕΕ: Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σόγιας από ΗΠΑ την περίοδο 2017/2018

Η Κομισιόν έθεσε σε εφαρμογή ένα διμηνιαίο μηχανισμό ενημέρωσης σχετικά με την εξέλιξη του εμπορίου σόγιας από τις ΗΠΑ στην ΕΕ. Αυτό έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής κ. Juncker και του προέδρου των ΗΠΑ κ. Trump. Τα στοιχεία της Κομισιόν δείχνουν ότι για την περίοδο 2017/2018 οι εισαγωγές σόγιας από ΗΠΑ ανήλθαν σε 359.305 τόνους, παρουσιάζοντας αύξηση (κατά 283%) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο που ήταν στους 93.850 τόνους.


Ανοίγει ο δρόμος στην ΕΕ για εισαγωγές σόγιας από ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι συμφώνησαν να προωθηθεί μια σειρά μέτρων για την γεωργία, προκειμένου να αποκλιμακωθεί ο εμπορικός «πόλεμος» των δύο πλευρών.


Ζημιές στα μαστιχοχώραφα της Χίου από τις νεροποντές

Ζημιές στα μαστιχοχώραφα της Χίου από τις νεροποντές

Προβλήματα προκάλεσε η μπόρα της Τετάρτης στα ανατολικά μαστιχοπαραγωγικά μέρη της Χίου, σύμφωνα με σχετικές αναφορές από παραγωγούς της περιοχής στον ΑγροΤύπο.


Με γρήγορους ρυθμούς πολλαπλασιάζονται οι μυοκάστορες στην Ελλάδα που κατατρώνε καλλιέργειες, κατέβηκαν και στις πιο νότιες περιοχές

Με γρήγορους ρυθμούς πολλαπλασιάζονται οι μυοκάστορες στην Ελλάδα που κατατρώνε καλλιέργειες, κατέβηκαν και στις πιο νότιες περιοχές

Πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς οι πληθυσμοί του μυοκάστορα στη χώρα μας, ενός υδρόβιου τρωκτικού, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τις καλλιέργειες, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως του ΑγροΤύπου, στην Ελλάδα, οι πληθυσμοί του δεν είναι ακόμα τουλάχιστον τόσο μεγάλοι, αλλά έχουν αναφερθεί ζημιές στα χωράφια, ενώ αγρότες το βλέπουν σε ολοένα και περισσότερες περιοχές.


Μετά την Ελλάδα και η Ιταλία σκέφτεται να νομιμοποιήσει την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Η καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, για ιατρικούς σκοπούς, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων ασθενών και να εγγυηθεί το εισόδημα των αγροτών και να εξασφαλίσουν τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας, από το χωράφι μέχρι την μεταποίηση. Αυτό επισημαίνει η Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών (Coldiretti), σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Giulia Grillo, για αύξηση κατά 50% των εισαγωγών στην Ιταλία των φαρμάκων κάνναβης από την Ολλανδία.


Με άδεια από τον ΕΟΦ τριετούς διάρκειας η κυκλοφορία σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης, ολόκληρη η απόφαση

Για όλα τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, είτε προορίζονται για διάθεση στην ελληνική αγορά, είτε προορίζονται για εξαγωγή, καθώς και για τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που εισάγονται στην Ελλάδα είτε από άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε από τρίτη χώρα, απαιτείται ειδική έγκριση κυκλοφορίας, η οποία χορηγείται από τον Ε.Ο.Φ.


Νόμιμα στην αγορά τα τρόφιμα που περιέχουν χαμηλής περιεκτικότητας κάνναβη

Ρυθμίστηκε η νομιμότητα των βρώσιμων προϊόντων (τροφίμων) που περιλαμβάνουν κάνναβη (Cannabis Sativa L) με χαμηλή περιεκτικότητα (μικρότερη του 0,2%) σε τετραϋδροκανναβινόλη-THC, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μαζί με το νόμο για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, που πέρασε την Τρίτη (10/7) από τη Βουλή.


Γκάφα της αστυνομίας μπέρδεψε την φαρμακευτική με τη βιομηχανική κάνναβη, ξερίζωσε 10.500 δενδρύλλια, αποζημίωση ζητά ο παραγωγός

Γκάφα της αστυνομίας μπέρδεψε την φαρμακευτική με τη βιομηχανική κάνναβη, ξερίζωσε 10.500 δενδρύλλια, αποζημίωση ζητά ο παραγωγός

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τους παραγωγούς που αποφασίζουν να καλλιεργήσουν βιομηχανική (κλωστική) κάνναβη στην χώρα μας. Τον Απρίλιο είχε γράψει ο ΑγροΤύπος για την κατά λάθος σύλληψη του ιδρυτικού μέλους του «KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ», Σεραφείμ Κανδύλα, στο λιμάνι της Σούδας. Πριν από μερικές ημέρες, η αστυνομία ανακοίνωσε τον εντοπισμό της «μεγαλύτερης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης έως τώρα στην ελληνική επικράτεια στην Καρδίτσα».


Άνοιξε κουβέντα για ενίσχυση των παραγωγών στέβιας με συνδεδεμένες, βιολογικά και πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης

Άνοιξε κουβέντα για ενίσχυση των παραγωγών στέβιας με συνδεδεμένες, βιολογικά και πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Stevia Hellas για την ανάπτυξη της καλλιέργειας εντάσσεται η επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της οργάνωσης, κ. Χρήστου Σταμάτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να συναντηθεί με το γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής, Χαράλαμπο Κασίμη.


Βιομηχανική κάνναβη: Δήλωση με ποσότητες σπόρων, ετικέτες και ημερομηνία συγκομιδής, για να εισπράξουν βασική ενίσχυση οι παραγωγοί

Τροποποιητική απόφαση, η οποία καθορίζει τους όρους για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης στους καλλιεργητές βιομηχανικής κάνναβης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η απόφαση αναφέρει ότι έως την 30η Ιουνίου κάθε έτους, ο παραγωγός θα πρέπει να υποβάλλει, συμπληρωματικά στην ΕΑΕ στοιχεία σχετικά με τις χρησιμοποιηθείσες ποσότητες σπόρων (kg ανά στρέμμα), καθώς και τις επίσημες ετικέτες που είχαν επικολληθεί στις συσκευασίες των σπόρων ή το σχετικό τιμολόγιο στο οποίο αναφέρονται τα ως άνω στοιχεία.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,890625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version