Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλες καλλιέργειες

Βρέθηκαν 774 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 78

Σε μπελάδες βρέθηκε καλλιεργητής βιομηχανικής κάνναβης στην Κρήτη

Σε μπελάδες έβαλε η καλλιέργεια βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης έναν Χανιώτη παραγωγό. Πρόκειται για το ιδρυτικό μέλος του «KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ», Σεραφείμ Κανδύλα, ο οποίος συνελήφθη, στις 18 Απριλίου, στο λιμάνι της Σούδας.


Ανέδειξε τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Στις δυνατότητες ανάδειξης της μεγάλης βιοποικιλότητας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα εστίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο οποίος, χθες Τρίτη 17 Απριλίου 2018, παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία, στην Αθήνα, για την παρουσίαση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά.


Λύσεις για τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας ζητά ο Καρασμάνης

Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε την Δευτέρα 26 Μαρτίου την ακόλουθη δήλωση:


Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MAGIC για την ανάπτυξη βιομηχανικών καλλιεργειών σε μειονεκτικές περιοχές

Στο ερευνητικό πρόγραμμα «MAGIC» για την αειφόρο ανάπτυξη βιομηχανικών καλλιεργειών (ελαιοκράμβη, σόργο, βιομηχανική κάνναβη, αγριοαγκινάρα, ρετσινολαδιά, καλάμι, ακακία, ευκάλυπτος, ιτιά, λεύκα κ.α) που καλλιεργούνται σε μειονεκτικές περιοχές, όπως οι ορεινές περιοχές, συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαζί με άλλα κέντρα έρευνας, εταιρείες και ιδρύματα από την ΕΕ και την Ουκρανία. Το πρόγραμμα διαρκεί 4 χρόνια, από το 2017 έως το 2021, και θα χρηματοδοτηθεί με 6.000.000 ευρώ.


Μείωση στην παραγωγή σιταριού και μικρή αύξηση στο καλαμπόκι για το 2019, βλέπει ο IGC

Μείωση στην παραγωγή σιταριού και μικρή αύξηση στο καλαμπόκι για το 2019, βλέπει ο IGC

Μείωση στη συνολική έκταση που καταλαμβάνει το σιτάρι προβλέπει το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) για την καλλιεργητική σεζόν που θα ξεκινήσει του χρόνου (2018/2019) σε σχέση με τη φετινή σεζόν (2017/2018). Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη προβλεπόμενη μείωση της μέσης απόδοσης των καλλιεργειών αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της συγκομιδής σιτηρών το 2019 σε σχέση με το 2018.


Ψηφίστηκε στην Βουλή, με αντιδράσεις και σκληρούς χαρακτηρισμούς, το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη

Ψηφίστηκε στην Βουλή, με αντιδράσεις και σκληρούς χαρακτηρισμούς, το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη

Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης», από την Ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, δεν παρέλειψαν πάντως να επισημάνουν ότι το πλαίσιο που εισάγει η κυβέρνηση ούτε ολοκληρωμένο είναι ούτε σαφώς προσδιορισμένο, εντούτοις τοποθετούνται θετικά διότι είναι ένα πρώτο βήμα.


Πέρασε από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το σχέδιο νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης». Υπέρ του σχεδίου δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Το ΚΚΕ καταψήφισε και ζήτησε την απόσυρσή του. Κατά δήλωσε η Χρυσή Αυγή. Επιφυλάξεις είχε η Ένωση Κεντρώων.


Καθορίστηκαν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017 για όσπρια, κτηνοτροφικά - σανοδοτικά ψυχανθή, σπαράγγια και καρπούς με κέλυφος

Υπεγράφησαν από τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στον καθορισμό του ύψους της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το έτος 2017 (άρθρο 52 Κανονισμός Ε.Ε. 1307/2013) για την καλλιέργεια των οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, των πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, των πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, των σπαραγγιών και των καρπών με κέλυφος.


Έρχεται και στην χώρα μας η φαρμακευτική κάνναβη, το λιγότερο 4 στρέμματα για να πάρουν την άδεια

Έρχεται και στην χώρα μας η φαρμακευτική κάνναβη, το λιγότερο 4 στρέμματα για να πάρουν την άδεια

Κατατέθηκε στην Bουλή το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια και μεταποίηση φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας, το οποίο παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη (7/2), οι Υπουργοί Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου. Θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας καθετοποιημένης μονάδας έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων στην οποία θα γίνεται και η καλλιέργεια αλλά και η μεταποίηση και η συσκευασία της κάνναβης αποκλειστικά για φαρμακευτικά χρήση. Η συνολική έκταση της μονάδας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 στρέμματα.


Αρωματικά φυτά, καλαμπόκι, ηλίανθος, μηδική και λούπινο, σε εκδήλωσης της ΕΥΡΩΦΑΡΜ

Αρωματικά φυτά, καλαμπόκι, ηλίανθος, μηδική και λούπινο, σε εκδήλωσης της ΕΥΡΩΦΑΡΜ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Καινοτόμες Λύσεις για Παραδοσιακές Καλλιέργειες» ήταν το επιστέγασμα της φετινής πετυχημένης συμμετοχής της ΕΥΡΩΦΑΡΜ στην 27η Agrotica.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,441406 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version