Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλες καλλιέργειες

Βρέθηκαν 719 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 72

Μαζική η κατάθεση αιτήσεων παραγωγών για ένταξη στο Μέτρο 11 για τη βιολογική γεωργία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων με την οποία χαιρετίζει το μεγάλο ενδιαφέρον που σημειώθηκε από τους παραγωγούς για ένταξη στη Βιολογική Γεωργία του ΠΑΑ 2014-2020.


ΔΑΟΚ Καρδίτσας: ξεκίνησαν οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας μη βιολογικού σπόρου

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ Καρδίτσας, «οι καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων υποχρεούνται  να υποβάλουν για τις εαρινές καλλιέργειες, αιτήσεις άδειας χρήσης μη βιολογικού  σπόρου μέχρι 30 Απριλίου 2017 για τα φυτά μεγάλης καλλιέργειας και μέχρι 14 Ιουνίου 2017 για τις καλλιέργειες κηπευτικών και αρωματικών φυτών.  Εξαίρεση αποτελούν οι καλλιέργειες αραβοσίτου και πατάτας, για τις οποίες καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η  Μαΐου 2017 και η 30η Ιουνίου 2017 αντίστοιχα».


Π.Ε. Κιλκίς: έως 13/3 η προθεσμία ηλεκτρονικής ένταξης στις δράσεις του μέτρου 11: βιολογικές καλλιέργειες

Από την Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η 2η και η 3η τροποποίηση της πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.


Παράταση στα βιολογικά έως 28/2 ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ

Με μια λιτή ανακοίνωση το ΥπΑΑΤ γνωστοποίησε πριν από λίγο ότι παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ), μέχρι και την Τρίτη 28/2/2017. Σημαντικές ενστάσεις πάντως έχουν εκφράσει για το πρόγραμμα κτηνοτροφικοί φορείς αλλά και η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας που μάλιστα έχει αναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα την έναρξη νομικών διαδικασιών εφόσον δεν υπήρχε ανταπόκριση στο αίτημα για αλλαγή βασικών όρων του νέου προγράμματος.

28/2/2017


Διέξοδο στα αρωματικά φυτά αναζητούν οι παραγωγοί, στην τελική ευθεία το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας από το ΥπΑΑΤ

Διέξοδο στα αρωματικά φυτά αναζητούν οι παραγωγοί, στην τελική ευθεία το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας από το ΥπΑΑΤ

Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον των παραγωγών για την καλλιέργεια αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών, τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Παραγωγοί που έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται πρόσφατα με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών μας ανέφεραν ότι στοχεύουν στη διάθεση του προϊόντος τους στο εξωτερικό σε τιμές που θα τους επιτρέψουν να αποκομίσουν ένα σεβαστό περιθώριο κέρδους. Ρίγανη, λεβάντα και ματζουράνα συγκαταλέγονται μεταξύ των ειδών που φυτεύουν οι παραγωγοί, ευελπιστώντας να βρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική σε σχέση με παραδοσιακές, «κορεσμένες» καλλιέργειες.


Ανεβαίνει η καλλιέργεια της αραχίδας, παρά την αδικία με το ΦΠΑ

Ανεβαίνει η καλλιέργεια της αραχίδας, παρά την αδικία με το ΦΠΑ

Σε φάση ανάκαμψης βρίσκεται την τελευταία πενταετία η καλλιέργεια της αραχίδας (αράπικο φιστίκι), έχοντας δεκαπλασιάσει τις εκτάσεις της. Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία» μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρεις για την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της καλλιέργειας, που παρουσιάζει σημαντικές οικονομικές προοπτικές για τον παραγωγό. Σημαντικό πλεονέκτημα της καλλιέργειας το χαμηλό κόστος παραγωγής, εξαιτίας της ανθεκτικότητάς της σε εχθρούς και ασθένειες, χρειάζεται όμως στρέμματα για να δώσει καλό εισόδημα, ενώ πολλή συζήτηση έχει γίνει και για το γεγονός ότι αποτελεί τον μόνο ξηρό καρπό που πωλείται από το χωράφι με ΦΠΑ 24%. Διαβάστε μια πλήρη ανάλυση της καλλιέργειας στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.


Νομικές ενέργειες από βιοκαλλιεργητές Λακωνίας για το παλιό πρόγραμμα, διάλογο ζητούν για να διορθωθεί το καινούριο

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση των βιοκαλλιεργητών Ν. Λακωνίας να κινηθούν νομικά, καταγγέλοντας το παλιό πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας. Αυτό αποφασίστηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Για το πρόγραμμα που αφορά την περίοδο 2012-2016 η απόφαση του Δ.Σ. ορίζει να ζητηθεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα, για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν. Επίσης οι βιοκαλλιεργητές θα ενημερώσουν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. για «όσο συμβαίνουν στη χώρα μας». Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα οι βιοκαλλιεργητές απευθύνουν έκκληση στο ΥπΑΑΤ για ουσιαστικό διάλογο, υποστηρίζοντας ότι και το πρόσφατα προκηρυχθέν πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αμαρτίες του προηγούμενου προγράμματος.

 


Μεγάλο το κόστος καλλιέργειας καλαμποκιού και μηδικής, ακόμη και τους κτηνοτρόφους δεν τους συμφέρει

Μεγάλο το κόστος καλλιέργειας καλαμποκιού και μηδικής, ακόμη και τους κτηνοτρόφους δεν τους συμφέρει

Ο Κωνσταντίνος Τίτας είναι κτηνοτρόφος και γεωργός από το Μεσολόγγι. Έχει αγοράσει χωράφια και καλλιεργεί ζωοτροφές για τα πρόβατά του. Όπως αναφέρει όμως στον ΑγροΤύπο, το τελευταίο διάστημα το κόστος καλλιέργειας έχει αυξηθεί σημαντικά. Επίσης, λόγω των καιρικών συνθηκών, έχει μειωθεί φέτος και η παραγωγή γάλακτος των ζώων του. Αποτέλεσμα αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, αφού είναι 40 ετών και χρειάζεται χρήματα για να ζήσει την οικογένειά του. Έστησε τον στάβλο με δικά του χρήματα και όταν χρειάστηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης για την αγορά τρακτέρ ουσιαστικά το «μετάνιωσε».


Η Βουλγαρία καταθέτει αίτημα ένταξης για πέντε παραδοσιακά προϊόντα στην λίστα τροφίμων με ονομασία προέλευσης της ΕΕ

Έως τα τέλη Ιανουαρίου 2017, η Βουλγαρία σχεδιάζει να κινήσει τις διαδικασίες για ένταξη πέντε παραδοσιακών προϊόντων της στο ευρωπαϊκό σύστημα προστασίας γεωγραφικών ενδείξεων - ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ – ΠΓΕ). Τα εν λόγω προϊόντα, που θεωρούνται ως τα πιο «ώριμα» για ένταξη στο σύστημα προστασίας της ΕΕ, είναι το «φρέσκο χοιρινό κρέας Ανατολικών Βαλκανίων» (Прясно месо от източнобалканска свиня), η ποικιλία ροζ ντομάτας από την περιοχή Kurtovo Konare, το τσάι από την οροσειρά Strandzha, μια ποικιλία κρεμμυδιού (Баничански лук) και τα φημισμένα στη Βουλγαρία φασόλια της περιοχής του Smolyan.


H Πρόσκληση της Βιολογικής Γεωργίας, από 24 Ιανουαρίου έως 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για το Μέτρο 11: «Βιολογικές Καλλιέργειες» το οποίο περιλαμβάνει δύο υπομέτρα με τέσσερις δράσεις συνολικά (από δύο δράσεις για βιολογική γεωργία και βιολογική κτηνοτροφία). Ο συνολικός προϋπολογισμός του Μέτρου 11 ανέρχεται σε 443 εκατ. ευρώ, ενώ εντός της πρόσκλησης αναφέρεται το πως κατανέμεται αυτός ανά δράση. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας κατά το διάστημα από 24/1/2017 έως 22/2/2017 και για τις 4 δράσεις βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ενώ σε σχέση με την περασμένη πρόσκληση προστέθηκαν στη φυτική παραγωγή νέες καλλιέργειες, όπως τα μηλοειδή, τα πυρηνόκαρπα, τα εσπεριδοειδή και η σταφίδα.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,140625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version