Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλες καλλιέργειες

Βρέθηκαν 731 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 74

Σε ανασυγκρότηση η καλλιέργεια σπαραγγιού στην Ελλάδα

Σε περίοδο ανασυγκρότησης βρίσκεται η καλλιέργεια του σπαραγγιού στην Ελλάδα, έχοντας χάσει περίπου το 60% των εκτάσεών της την τελευταία δεκαετία. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, την εικόνα της αγοράς, τις εξαγωγές αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για το κόστος καλλιέργειας.


Επανέρχεται η καλλιέργεια κάνναβης στην χώρα μας και προσπαθεί να κερδίσει την αγορά

Επανέρχεται η καλλιέργεια κάνναβης στην χώρα μας και προσπαθεί να κερδίσει την αγορά

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι παραγωγοί για την καλλιέργεια κλωστικής (βιομηχανικής) κάνναβης στην χώρα μας, ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση της καλλιέργειάς της μετά από πολυετή απαγόρευση. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, χρήσιμες πληροφορίες για την καλλιέργεια αλλά και τους τρόπους και προοπτικές μεταποίησης.


Η ΝΔ κάνει λόγο για αποκλεισμό χιλιάδων δικαιούχων αγροκτηνοτρόφων από τα Βιολογικά και κατηγορεί το ΥπΑΑΤ για παλινωδίες

Έντονη κριτική ασκούν 32 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς το ΥπΑΑΤ αναφορικά με τις διαδοχικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το ΥπΑΑΤ αναφορικά με το Μέτρο 11 της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας οι οποίες έχουν προκαλέσει σύγχυση και αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο. Οι υπογράφοντες την ερώτηση με επικεφαλής την τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης του κόμματος κ. Φ. Αραμπατζή στιλιτεύουν «Τον αποκλεισμό όλων ανεξαιρέτως των κτηνοτρόφων (ζωική παραγωγή) καθώς και χιλιάδων δικαιούχων αγροτών (φυτική παραγωγή) εκτός των περιοχών Natura από το Μέτρο».


ΠΟΓΕΔΥ: η μεγάλη εβδομάδα των βιοκαλλιεργητών άρχισε νωρίς, να ακυρωθεί και να επαναπροκηρυχθεί ολικά το Μέτρο 11

Έντονη κριτική ασκεί στο ΥπΑΑΤ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) σχετικά με την απόφαση - ανακοίνωση του υπουργείου να επαναπροκηρύξει τις δράσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας και να εντάξει τους υποψήφιους των δράσεων της βιολογικής Γεωργίας που πληρούν το κριτήριο NATURA. Όπως υποστηρίζει η ΠΟΓΕΔΥ, η επιλογή αυτού του κριτηρίου ως αποκλειστικού «κόφτη» λειτουργεί αντίθετα στη φύση του προγράμματος. Προτείνει μάλιστα την ολική ακύρωση και επαναπροκήρυξή του.


Η καλλιέργεια του λούπινου και οι πολλαπλές χρήσεις του

Η καλλιέργεια του λούπινου και οι πολλαπλές χρήσεις του

Με ιδιαίτερη επιτυχία σήμερα Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια του λούπινου και τις πολλαπλές χρήσεις του, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIBBIO.


Νέα πρόσκληση στη Βιολογική Κτηνοτροφία, το κριτήριο ΝATURA παίζει σημαντικό ρόλο για ένταξη στη Βιολογική Γεωργία

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο στο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και οι τριπλάσιοι προς ένταξη υποψήφιοι δικαιούχοι σε σχέση με αυτούς που κάλυπτε ο αρχικός προϋπολογισμός οδήγησε το ΥπΑΑΤ στην επαναπροκήρυξη των δράσεων για τους κτηνοτρόφους. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο διευκρινίζοντας ότι υποβλήθηκαν συνολικά 64.016 αιτήσεις με αιτούμενο προϋπολογισμό που ξεπέρασε το 1,5 δις ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για τις μεν δράσεις της βιολογικής Γεωργίας εντάσσονται σε πρώτη φάση οι παραγωγοί (νεοεισερχόμενοι και «παλιοί») που πληρούν το κριτήριο ΝATURA, μέχρι της εξαντλήσεως του διαθέσιμου κονδυλίου των 200 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως επαναπροκηρύσσονται οι δράσεις για τη Βιολογική Κτηνοτροφία και αναμένεται ο καθορισμός νέων κριτηρίων ένταξης για τους υποψήφιους δικαιούχους.


Σχεδόν όλοι οι παραγωγοί στις Σέρρες θα κοπούν από τα βιολογικά λόγω Natura

Σχεδόν όλοι οι παραγωγοί στις Σέρρες θα κοπούν από τα βιολογικά λόγω Natura

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης για την τρέχουσα επικαιρότητα και τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες έκανε ο ΑγροΤύπος με τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Σερρών κ. Νίκο Ρόιδο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι έχει εκδοθεί η ΚΥΑ που προβλέπει τους όρους για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών, το σημαντικό είναι να γίνει η προκήρυξη των προγραμμάτων τα οποία θα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Ομάδες. Αναφορικά με το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας ο κ. Ρόιδος εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί παρά το γεγονός ότι υπήρξαν 2000 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «απ' ότι φαίνεται οι περισσότεροι θα μείνουν εκτός λόγω Natura».


Ημερίδα για την καλλιέργεια σουσαμιού στη Ροδόπη

Η ομάδα πολιτών και συλλογικοτήτων Τ.Ο.Ρ.Α. , διοργανώνει στην Κομοτηνη ενημερωτική ημερίδα για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας του σουσαμιού στην περιοχή της Ροδόπης, με θέμα : «Σουσάμι: Ο βασιλιάς των ελαιούχων σπόρων. Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειάς του». Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 19.00 μ.μ., στην αίθουσα του Επαγγελματικού Βιοτεχνικου Επιμελητηρίου Ροδόπης
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γεωπόνος, πρώην Διευθυντής ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Αβραάμ  Νικολαΐδης. Στην παρουσίαση  και τον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει, θα είναι ο Γεωπόνος Κώστας Μπούντας.


Αρωματικά φυτά: Προοπτικές στις διεθνείς αγορές αλλά σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη πιστοποιημένου σπόρου

Αρωματικά φυτά: Προοπτικές στις διεθνείς αγορές αλλά σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη πιστοποιημένου σπόρου

Στα προβλήματα και τις προοπτικές που υπάρχουν στα αρωματικά φυτά αναφέρεται σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Έκτορας Αποστολίδης. «Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες στις αγορές του εξωτερικού αλλά θα πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί τι καλλιεργούν και τι ζητούν οι αγορές», τονίζει.


Νέα σύσκεψη του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την Παρασκευή για την εισήγησή του στο ΥπΑΑΤ για τους φορείς πιστοποίησης βιολογικών

Με εκπροσώπους των φορέων πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων πραγματοποίησε συνάντηση η διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την Τετάρτη 29 Μαρτίου, αναφορικά με την πρόσφατη εισήγηση στην αρμόδια επιτροπή του ΥπΑΑΤ που είχε δημοσιευθεί στη Διαύγεια με θέμα: «Έκδοση αιτιολογημένης γνώμης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την επιβολή κυρώσεων σε Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και αναμένονται πλέον εξελίξεις στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την Παρασκευή 31 Μαρτίου όπου θα αποφασιστεί εάν ο Οργανισμός θα επιμείνει στην αρχική εισήγησή του.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,90625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version