Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλες καλλιέργειες

Βρέθηκαν 780 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 78

Μέρισμα από τα κέρδη της δίνει στους παραγωγούς η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, καλή εκτιμάται ότι θα είναι η φετινή παραγωγή

Μέρισμα ύψους 4,14 ευρώ ανά κιλό, για τη μαστίχα εσοδείας 2016, η οποία παραδόθηκε στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου το έτος 2017, θα διανεμηθεί στους παραγωγούς. Τη σχετική απόφαση έλαβε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ), κατά την Τακτική Γενική Συνέλευσή της στις 9 Ιουνίου 1018. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιώργος Τούμπος, «κατά την τελευταία διετία είχαμε αύξηση του τζίρου και των κερδών του συνεταιρισμού».


Ανοίγει τον δρόμο για την μεταποίηση του φυτού αξίσταρος έρευνα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τους πρώτους καρπούς αποδίδει η προγραμματική σύμβαση «Φυτοχημική Ανάλυση της Βιοποικιλότητας των Νήσων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.


Προϊόντα κάνναβης για όλα τα γούστα παρουσιάστηκαν στο Balkannabis Expo 2018

Προϊόντα κάνναβης για όλα τα γούστα παρουσιάστηκαν στο Balkannabis Expo 2018

Με μεγάλο αριθμό επισκεπτών πραγματοποιήθηκε, στις 1-3 Ιουνίου, η διεθνή εμπορική έκθεση για επιχειρήσεις, οργανισμούς και εφαρμογές βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης Balkannabis Expo 2018, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Η έκθεση φιλοξένησε πάνω από εκατό εκθέτες, επαγγελματίες παραγωγούς της κάνναβης, εμπόρους, πρωτοπόρους, ειδικούς του κλάδου και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.


Το τσάι Ολύμπου, ως επίκεντρο της τουριστικής ταυτότητας του Ελατοχωρίου, αναδεικνύει διημερίδα στις 26 και 27 Μαΐου στην περιοχή

Τη σημασία του τσαγιού Ολύμπου, μιας καλλιέργειας που «συνεχώς κερδίζει τους παραγωγούς της Πιερίας» σύμφωνα με αγρότες της περιοχής, αναμένεται να αναδείξει η διημερίδα «Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι», που θα πραγματοποιηθεί στο Ελατοχώρι στις 26 και 27 Μαΐου 2018 για τον εναλλακτικό τουρισμό. Η διημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων», που εκπονείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Rutgers University των Η.Π.Α, με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου τουριστικό προφίλ για το Ελατοχώρι Πιερίας σύμφωνα με προτάσεις σπουδαστών του τμήματος εναλλακτικού τουρισμού.


Αυξάνουν οι περιπτώσεις Αλβανών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα για συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από τα δάση της Ηπείρου

Συνεχίζεται η «λεηλασία» των αρωματικών και φαρμακευτικών αυτοφυή φυτών των δασικών εκτάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.


Όροι και προϋποθέσεις για την καλλιέργεια και μεταποίηση ιατρικής κάνναβης

Ορίστηκε το θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να λάβουν υπόψη όσοι παραγωγοί ασχοληθούν με την καλλιέργεια και μεταποίηση φαρμακευτικής κάνναβης. Πρόκειται για το πλαίσιο το οποί καθορίζει «την παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και προμήθεια πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, την παραγωγή, εισαγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και την εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με αποκλειστικό σκοπό είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και την διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους».


Ερώτηση 48 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις συλλήψεις επαγγελματιών κλωστικής κάνναβης

Να αναλάβουν δράση ώστε να ενημερωθούν οι διωκτικές Αρχές για τη νέα νομοθεσία περί βιομηχανικής/κλωστικής κάνναβης ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στις 26 Απριλίου στη βουλή προς τα συναρμόδια υπουργεία, 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση ήλθε μετά τις πρόσφατες συλλήψεις επαγγελματιών που ασχολούνται με την, εδώ και χρόνια νόμιμη, καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης και με τη διάθεση των προϊόντων της.


Σε μπελάδες βρέθηκε καλλιεργητής βιομηχανικής κάνναβης στην Κρήτη

Σε μπελάδες έβαλε η καλλιέργεια βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης έναν Χανιώτη παραγωγό. Πρόκειται για το ιδρυτικό μέλος του «KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ», Σεραφείμ Κανδύλα, ο οποίος συνελήφθη, στις 18 Απριλίου, στο λιμάνι της Σούδας.


Ανέδειξε τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Στις δυνατότητες ανάδειξης της μεγάλης βιοποικιλότητας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα εστίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο οποίος, χθες Τρίτη 17 Απριλίου 2018, παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία, στην Αθήνα, για την παρουσίαση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά.


Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MAGIC για την ανάπτυξη βιομηχανικών καλλιεργειών σε μειονεκτικές περιοχές

Στο ερευνητικό πρόγραμμα «MAGIC» για την αειφόρο ανάπτυξη βιομηχανικών καλλιεργειών (ελαιοκράμβη, σόργο, βιομηχανική κάνναβη, αγριοαγκινάρα, ρετσινολαδιά, καλάμι, ακακία, ευκάλυπτος, ιτιά, λεύκα κ.α) που καλλιεργούνται σε μειονεκτικές περιοχές, όπως οι ορεινές περιοχές, συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαζί με άλλα κέντρα έρευνας, εταιρείες και ιδρύματα από την ΕΕ και την Ουκρανία. Το πρόγραμμα διαρκεί 4 χρόνια, από το 2017 έως το 2021, και θα χρηματοδοτηθεί με 6.000.000 ευρώ.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,191406 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version