Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλες καλλιέργειες

Βρέθηκαν 709 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 71

Δήλωση εφαρμογής για βιολογικά 2016 και νιτρικά

Από τις 20 Φεβρουαρίου καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί τις δηλώσεις εφαρμογής για το έτος 2016 στη βιολογική γεωργία για την πενταετία, τα νιτρικά για τη διετία και την πενταετία και την ολοκληρωμένη τεύτλων (δεύτερη πρόσκληση), όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με σχετική τροποποιητική απόφαση, για τη βιολογική κτηνοτροφία η προθεσμία είναι μέχρι τις 15 Μαΐου. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στα πλαίσια της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων εφαρμογής στο Μέτρο 214: Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις, τροποποιείται η  ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής έτους 2016 για όλες τις δράσεις (δείτε ποιες είναι).


Μέχρι τέλος της εβδομάδας η πρόσκληση στα βιολογικά, τέλος Φλεβάρη η πρώτη αξιολόγηση

Μέχρι τέλος της εβδομάδας η πρόσκληση στα βιολογικά, τέλος Φλεβάρη η πρώτη αξιολόγηση

Λεπτομέρειες παρατίθενται από το ΥπΑΑΤ σχετικά με το Μέτρο 11: «Βιολογικές Καλλιέργειες» του οποίου η πρόσκληση αναμένεται κανονικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αυτό δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Τσιρώνης στο περιθώριο της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου με τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς της χώρας, χθες Τετάρτη (11/1/2017). Όπως είπε ο ίδιος, το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα ώστε να γίνει η πρώτη αξιολόγησή του μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. «Το Πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και αφορά τόσο τους ήδη βιοκαλλιεργητές, όσο και τους νέους που δεν υπήρξαν ποτέ αγρότες».


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα Βιολογικά, αυτή την εβδομάδα η πρόσκληση

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα Βιολογικά, αυτή την εβδομάδα η πρόσκληση

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής του Μέτρου 11 του ΠΑΑ 2014-2020 που απ' ότι φαίνεται θα ονομάζεται τελικά «Βιολογικές καλλιέργειες». Σύμφωνα με την απόφαση, στο μέτρο θα περιλαμβάνονται δύο υπομέτρα και τέσσερις συνολικά δράσεις, δύο για τη βιολογική γεωργία και δύο για τη βιολογική κτηνοτροφία. Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη τύπου στο ΥπΑΑΤ, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση του Μέτρου, με τις αιτήσεις να ανοίγουν ηλεκτρονικά για έναν μήνα.


Αύξηση κερδών και μελών για τον Συνεταιρισμό Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου

Αύξηση κερδών και μελών για τον Συνεταιρισμό Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου

Αύξηση των κερδών για τέταρτη συνεχή χρονιά καταγράφει ο Συνεταιρισμός Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Γ.Σ. κατά τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό στο Μικρόκαστρο, ο Συνεταιρισμός αύξησε τον τζίρο των δοσοληψιών του κατά 16,8% σε σχέση με την περσινή χρονιά ενώ εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή των παραγωγών στο συνεταιρισμό, αυξημένη κατά πενήντα ένα νέα μέλη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ενεργών μελών του Συνεταιρισμού στα 118 κατά το κλείσιμο του 2016. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημοσθένης Τυρεκίδης, τονίζοντας τους θετικούς καρπούς που φέρνει η προσπάθεια των ρόδων, της λεβάντας και άλλων αρωματικών φυτών, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και τη γεωργία της χώρας.


Μ. Χαρακόπουλος: ο φόρος στον καφέ δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα

«Η πολιτική της κυβέρνησης να επιβάλει επιπλέον φόρο σε μια σειρά αγαθών λαϊκής κατανάλωσης, από τον καφέ μέχρι την μπύρα και το κρασί, είναι αδιέξοδη. Δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει με άλλους βουλευτές της παράταξης για την επιβολή επιπλέον φόρου 2% στον ωμό καφέ.


Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: από του χρόνου συμφωνία στα βιολογικά

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: από του χρόνου συμφωνία στα βιολογικά

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη (13/12) το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά του όπως δημοσιεύθηκαν από την Ε.Ε., δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα αφορά τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Αυτό αναμένεται να γίνει από τις αρχές του 2017, καθώς οι συνομιλίες ανεστάλησαν προσωρινά λόγω και της εορταστικής περιόδου.


Οι βιοκαλλιεργητές Βορείου Ελλάδος για τη συνάντησή τους με τον αναπλ. υπουργό αγροτικής ανάπτυξης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, ενημερώνοτας για τα πεπραγμένα της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Τσιρώνη. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός με τους εκπροσώπους των σωματείων βιοκαλλιεργητών της Νότιας Ελλάδας στις 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, κατά την οποία δόθηκε βάρος στο Μέτρο 1.1 για τη Βιολογική Γεωργία, ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση.


Τσιρώνης: Στο τελικό στάδιο η ΚΥΑ για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας

Τη διαβεβαίωση ότι η Απόφαση, ώστε να προκηρυχθεί το πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας, είναι προ των πυλών, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Τσιρώνης σε αποκλειστική του δήλωση στον ΑγροΤύπο. Είχε προηγηθεί συνάντηση του ιδίου με τις Ενώσεις Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, Αρκαδίας, Ηλείας και του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής. Συζητήθηκαν τρόποι ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου αλλά και προτάσεις που κατατέθηκαν στη διαβούλευση του μέτρου.


Σημαντικά συμπεράσματα από την ημερίδα για τη Βιολογική Γεωργία στη Σπάρτη, επίκειται συνάντηση των βιοκαλλιεργητών με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ

Σημαντικά συμπεράσματα από την ημερίδα για τη Βιολογική Γεωργία στη Σπάρτη, επίκειται συνάντηση των βιοκαλλιεργητών με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 διεξήχθη η ημερίδα της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας με θέμα «Βιολογική Γεωργία» Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014-2020. Η εκδήλωση αξιολογήθηκε ως επιτυχημένη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας. κ. Δημήτρη Καραμπάση ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στον ΑγροΤύπο. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον νέο αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη, με τον οποίο επίκειται συνάντηση στις 6 Δεκεμβρίου.


Έως την Παρασκευή 25/11 οι ενστάσεις για βιολογική γεωργία στην Ηλεία

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Ηλείας, ενημερώνει τους δικαιούχους παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας, ότι μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,660156 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version