Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλες καλλιέργειες

Βρέθηκαν 810 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 81

Σε συνάντηση παραγωγών βιομηχανικής κάνναβης στο Βόλο καλεί η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ καλεί σε πανελλαδική συνάντηση των παραγωγών βιομηχανικής κάνναβης, το Σάββατο (15 Δεκεμβρίου), στις 14:00, στον Βόλο (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα μηχανικών χωροταξίας, Αλαμάνας και Σέκερη, αίθουσα Α1 ισόγειο - απέναντι από τα ΚΤΕΛ), για να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου, να ενημερωθούν, να οργανωθούν και να διερευνήσουν το πλαίσιο συνεργασίας, στα πλαίσια μιας Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Βιομηχανικής Κάνναβης.


ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ για βελτίωση θεσμικού πλαισίου της βιομηχανικής κάνναβης: είναι αγροτικό προϊόν και όχι ναρκωτικό

ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ για βελτίωση θεσμικού πλαισίου της βιομηχανικής κάνναβης: είναι αγροτικό προϊόν και όχι ναρκωτικό

Τις θέσεις της ανακοίνωσε η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ στο σχέδιο τροποποίησης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δικαιοσύνης, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος στο ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, «αυτό που πρέπει να καταλάβει το ΥπΑΑΤ είναι ότι η βιομηχανική κάνναβη είναι ένα αγροτικό προϊόν και όχι ναρκωτικό».


Η Αγκινάρα Ιρίων αναγνωρίστηκε ως το 107ο ελληνικό ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόν

Με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1235 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταχωρήθηκε το προϊόν με την προστατευόμενη πλέον ονομασία «Αγκινάρα Ιρίων», στο Ευρωπαϊκό Μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ (DOOR) ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).


Ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί την καλλιέργεια ρίγανης ως φαρμακευτικού φυτού με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Με σταθερά βήματα συνεχίζεται η προώθηση ενός συλλογικού τρόπου ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στον Δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για την συγκρότηση επιχειρησιακής ομάδας και την υποβολή πρότασης σε αγροτικό πρόγραμμα, που αφορά σε καλλιέργεια ρίγανης ως φαρμακευτικού φυτού με τη βοήθεια της τεχνολογίας και, ουσιαστικά, τη γεωργία ακριβείας. Η πρόταση έχει τίτλο «Βελτίωση της απόδοσης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της παραγόμενης Ρίγανης» και υποβλήθηκε στο ΠΑΑ 2014-2020.


Σε δημόσια διαβούλευση η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης

Σε δημόσια διαβούλευση η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης

Αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ, προς δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, σχέδιο τροποποίησης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa L με περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη μέχρι 0,2%, για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης, προκειμένου οι παραγωγοί βιομηχανικής κάνναβης να καταθέσουν τις προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης.


Ο Υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης στο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα

Στο 30ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Χημεία Φυσικών Προϊόντων και το 10ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα θα παραβρεθεί τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στις 10 π.μ., ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Συνάντηση στο Βόλο με στόχο ίδρυση Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Βιομηχανικής Κάνναβης

Συνάντηση στο Βόλο με στόχο ίδρυση Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Βιομηχανικής Κάνναβης

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ καλεί καλλιεργητές και παραγωγούς – μεταποιητές βιομηχανικής κάνναβης, να πραγματοποιήσουν μια πανελλαδική συνάντηση στο Βόλο με στόχο την ίδρυση Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Βιομηχανικής Κάνναβης. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, «ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει ο κλάδος είναι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση των διωκτικών αρχών από το ΥπΑΑΤ για τους παραγωγούς που έχουν άδεια να καλλιεργούν βιομηχανική κάνναβη, με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι σήμερα μεγάλη γραφειοκρατική ταλαιπωρία».


Βροχή οι αιτήσεις αδειοδότησης για φαρμακευτική κάνναβη, δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες αναμένουν άλλες δώδεκα

Βροχή οι αιτήσεις αδειοδότησης για φαρμακευτική κάνναβη, δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες αναμένουν άλλες δώδεκα

Σε ενάμιση χρόνο θα υπάρχει η πρώτη παραγωγή τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση υπογραφής των πρώτων δύο αδειοδοτήσεων μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ υπάρχουν άλλες δώδεκα προτάσεις στο πλαίσιο της εξέτασης.


Κέρδισε τους Κινέζους η ποιότητα ελληνικού κρόκου

Κέρδισε τους Κινέζους η ποιότητα ελληνικού κρόκου

Φαίνεται ότι τελικά οδηγείται σε αίσιο τέλος - απομένουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα - και θα ξεκινήσει ο κρόκος Κοζάνης να εξάγεται στην Κίνα, αποδίδοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη τόσο στους παραγωγούς, όσο και στην ελληνική οικονομία γενικότερα. Αυτό που αναφέρουν στον ΑγροΤύπο άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα στην κινέζικη αποστολή, είναι η παραδοχή τους ότι ο ελληνικός κρόκος έχει πολύ καλύτερη ποιότητα σε σχέση με τον κρόκο του Ιράν, που εισάγουν στην Κίνα.


Τεχνογνωσία από Ισραήλ στην χώρα μας για φαρμακευτική κάνναβη

Τεχνογνωσία από Ισραήλ στην χώρα μας για φαρμακευτική κάνναβη

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, πραγματοποίησε επίσημη τριήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ, ως επικεφαλής κυβερνητικής αποστολής στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΥπΑΑΤ, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εκπρόσωπος του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και  υψηλόβαθμα στελέχη από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,658203 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version