Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλες καλλιέργειες

Βρέθηκαν 735 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 74

Ενίσχυση των κροκοπαραγωγών ζητά η ΝΔ από την ΕΕ

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητά την ενίσχυση των κροκοπαραγωγών της Κοζάνης, που κατέχουν την πρώτη θέση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δεύτερη παγκοσμίως (μετά το Ιράν). Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει τα εξής:


Προστασία παραγωγών αλόης από αθρόες εισαγωγές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, με αφορμή την ανάγκη στήριξης των Ελλήνων παραγωγών του φυτού Αλόη Βέρα, κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει στην Ελλάδα περισσότεροι από 200 γεωργοί έχουν ενταχθεί σε σχήματα παραγωγών αλόης, κυρίως στα νησιά του νοτίου Αιγαίου της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης.


Παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων σε νέους αγρότες για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων σε νέους αγρότες για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Την πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ενισχύσει τον κλάδο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, έτσι ώστε, μέσα σε μια χρονιά, να προστεθούν στη χώρα μας μέχρι και 100.000 στρέμματα καλλιέργειας, στα ήδη 40.000 στρέμματα που καλλιεργούνται σήμερα, ανακοίνωσε από την Κοζάνη ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.


Μέσα από Ομάδες Παραγωγών θα γίνει ανταγωνιστικός ο κλάδος των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη (31/5/2017), από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών. «Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σχέδιο για τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά, παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου. Το σχέδιο δίνει βαρύτητα στη σύσταση ομάδων παραγωγών για να μπορέσει ο κλάδος να γίνει ανταγωνιστικός και να κερδίσουν τα προϊόντα του μερίδιο της αυξανόμενης διεθνώς αγοράς. Μεταξύ των ειδών που θα έχουν αυξημένη βαρύτητα για τη χώρα μας είναι το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο και η ρίγανη.


Σε ανασυγκρότηση η καλλιέργεια σπαραγγιού στην Ελλάδα

Σε περίοδο ανασυγκρότησης βρίσκεται η καλλιέργεια του σπαραγγιού στην Ελλάδα, έχοντας χάσει περίπου το 60% των εκτάσεών της την τελευταία δεκαετία. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, την εικόνα της αγοράς, τις εξαγωγές αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για το κόστος καλλιέργειας.


Επανέρχεται η καλλιέργεια κάνναβης στην χώρα μας και προσπαθεί να κερδίσει την αγορά

Επανέρχεται η καλλιέργεια κάνναβης στην χώρα μας και προσπαθεί να κερδίσει την αγορά

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι παραγωγοί για την καλλιέργεια κλωστικής (βιομηχανικής) κάνναβης στην χώρα μας, ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση της καλλιέργειάς της μετά από πολυετή απαγόρευση. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, χρήσιμες πληροφορίες για την καλλιέργεια αλλά και τους τρόπους και προοπτικές μεταποίησης.


Η ΝΔ κάνει λόγο για αποκλεισμό χιλιάδων δικαιούχων αγροκτηνοτρόφων από τα Βιολογικά και κατηγορεί το ΥπΑΑΤ για παλινωδίες

Έντονη κριτική ασκούν 32 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς το ΥπΑΑΤ αναφορικά με τις διαδοχικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το ΥπΑΑΤ αναφορικά με το Μέτρο 11 της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας οι οποίες έχουν προκαλέσει σύγχυση και αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο. Οι υπογράφοντες την ερώτηση με επικεφαλής την τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης του κόμματος κ. Φ. Αραμπατζή στιλιτεύουν «Τον αποκλεισμό όλων ανεξαιρέτως των κτηνοτρόφων (ζωική παραγωγή) καθώς και χιλιάδων δικαιούχων αγροτών (φυτική παραγωγή) εκτός των περιοχών Natura από το Μέτρο».


ΠΟΓΕΔΥ: η μεγάλη εβδομάδα των βιοκαλλιεργητών άρχισε νωρίς, να ακυρωθεί και να επαναπροκηρυχθεί ολικά το Μέτρο 11

Έντονη κριτική ασκεί στο ΥπΑΑΤ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) σχετικά με την απόφαση - ανακοίνωση του υπουργείου να επαναπροκηρύξει τις δράσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας και να εντάξει τους υποψήφιους των δράσεων της βιολογικής Γεωργίας που πληρούν το κριτήριο NATURA. Όπως υποστηρίζει η ΠΟΓΕΔΥ, η επιλογή αυτού του κριτηρίου ως αποκλειστικού «κόφτη» λειτουργεί αντίθετα στη φύση του προγράμματος. Προτείνει μάλιστα την ολική ακύρωση και επαναπροκήρυξή του.


Η καλλιέργεια του λούπινου και οι πολλαπλές χρήσεις του

Η καλλιέργεια του λούπινου και οι πολλαπλές χρήσεις του

Με ιδιαίτερη επιτυχία σήμερα Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια του λούπινου και τις πολλαπλές χρήσεις του, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIBBIO.


Νέα πρόσκληση στη Βιολογική Κτηνοτροφία, το κριτήριο ΝATURA παίζει σημαντικό ρόλο για ένταξη στη Βιολογική Γεωργία

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο στο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και οι τριπλάσιοι προς ένταξη υποψήφιοι δικαιούχοι σε σχέση με αυτούς που κάλυπτε ο αρχικός προϋπολογισμός οδήγησε το ΥπΑΑΤ στην επαναπροκήρυξη των δράσεων για τους κτηνοτρόφους. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο διευκρινίζοντας ότι υποβλήθηκαν συνολικά 64.016 αιτήσεις με αιτούμενο προϋπολογισμό που ξεπέρασε το 1,5 δις ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για τις μεν δράσεις της βιολογικής Γεωργίας εντάσσονται σε πρώτη φάση οι παραγωγοί (νεοεισερχόμενοι και «παλιοί») που πληρούν το κριτήριο ΝATURA, μέχρι της εξαντλήσεως του διαθέσιμου κονδυλίου των 200 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως επαναπροκηρύσσονται οι δράσεις για τη Βιολογική Κτηνοτροφία και αναμένεται ο καθορισμός νέων κριτηρίων ένταξης για τους υποψήφιους δικαιούχους.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version