Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2861 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 287

Πάνω από 3.500 επισκέπτες δοκίμασαν τα κρασιά από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα

Πάνω από 3.500 φίλοι του κρασιού επισκέφτηκαν φέτος σε μία ημέρα τα «ΒορΟινά», την ετήσια εκδήλωση των οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου το επώνυμο ελληνικό κρασί και ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας είχαν την τιμητική τους. Οι οινοπαραγωγοί ήταν εκεί για να τους υποδεχτούν, να συζητήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν, μαζί με τους συνεργάτες τους, για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια τους, τις νέες ετικέτες που κυκλοφορούν, την εξέλιξη των παλαιότερων, την πορεία του τρύγου 2017 και τα αναμενόμενα νέα κρασιά.


Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου: Θετικά αποτελέσματα στη συνάντηση Β. Αργύρη με Απ. Τζιτζικώστα

Ακόμη ένα «ναι» στη στήριξη του Αμπελουργικού Σχεδιασμού, που έχει βάλει στο τραπέζι η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Αυτή τη φορά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  που, όπως και το ΥΠΑΑΝ, αναγνώρισε την αναγκαιότητα να προχωρήσει ταχύτατα και απρόσκοπτα ο σχεδιασμός καθώς συνδέεται άρρηκτα με τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου.


Στην Θεσσαλονίκη πάνε οι οινοποιοί της Πελοποννήσου

Στην Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν μαζικά οι οινοποιοί της Πελοποννήσου για ακόμη μια χρονιά και μας προσκαλούν στην καθιερωμένη εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών τους.


Σεβασμό στην προστασία της Φέτας ΠΟΠ ζήτησε ο Υπουργός Οικονομίας από τον πρέσβη της Κίνας

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.


Αναδιάρθρωση αμπελώνων: Η ενίσχυση φτάνει μέχρι τα 1.455 ευρώ, πριμοδότηση Νέων Αγροτών, ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικά

Με το ΦΕΚ (3361/2017) το τμήμα Αμπέλου του ΥπΑΑΤ τροποποιεί την απόφαση για την αναδιάρθρωση αμπελώνων, που ίσχυε από τον Σεπτέμβριο του 2014, με μεταβολές τόσο στις προϋποθέσεις έγκρισης των αιτημάτων, όσο και στις οικονομικές ενισχύσεις. Η ενίσχυση μπορεί να φτάσει μέχρι και 1.455 ευρώ (για εκρίζωση - αναφύτευση σε ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές).


Τα Ελληνικά Κελλάρια χορηγοί του ηλεκτροκίνητου μονοθέσιου της ARISTURTLE του ΑΠΘ

Τα Ελληνικά Κελλάρια χορηγοί του ηλεκτροκίνητου μονοθέσιου της ARISTURTLE του ΑΠΘ

Τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε., η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, θα συνοδεύσει την επίσημη παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου, αγωνιστικού μονοθέσιου της φοιτητικής ομάδας ARISTURTLE, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Κόκκαλης σε Κινέζους: Κρίσιμο ζήτημα για την χώρα μας η προστασία της φέτας και του σαμιώτικου κρασιού

Σαφές μήνυμα πως η παραποίηση προϊόντων με ονομασία προέλευσης, όπως η «φέτα» και το κρασί «ΠΟΠ Σάμος», αποτελούν «κρίσιμο ζήτημα» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας, απέστειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης προς την Κίνα, στο πλαίσιο της 12ης Συνόδου Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Κίνας, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την Τετάρτη (20/9/2017).


Γιορτή του τρύγου στον αστικό αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με αφορμή τον τρύγο των ερυθρών ποικιλιών του αστικού αμπελώνα διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη (21 Σεπτεμβρίου 2017), στις 17.00, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πάρουν μέρος στη διαδικασία.


Με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, αλλά με χαμηλότερες τιμές από πέρσι

Η εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών συνεχίζεται με φυσιολογικούς για την εποχή ρυθμούς με καλή ποιότητα και επαρκείς ποσότητες, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS. Οι τιμές είναι χαμηλότερες των περσινών. Η όποια βελτίωση ζήτησης και τιμών αναμένεται τις επόμενες ημέρες πλην όμως το εμπόριο πρέπει να τροφοδοτείται επαρκώς γιατί κάθε μέρα που χάνεται, χάνεται οριστικά.


ΚΕΟΣΟΕ: Σε περιφερειακό αντί εθνικό επίπεδο οι Άδειες Φύτευσης για να αποκατασταθεί ισορροπία

ΚΕΟΣΟΕ: Σε περιφερειακό αντί εθνικό επίπεδο οι Άδειες Φύτευσης για να αποκατασταθεί ισορροπία

Την υιοθέτηση του περιφερειακού μοντέλου στη διαδικασία χορήγησης των Αδειών Φύτευσης ζητά η ΚΕΟΣΟΕ για την αποκατάσταση - όπως υποστηρίζει - των ανισορροπιών που δημιουργεί το μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενο μοντέλο. Όπως επισημαίνει η ΚΕΟΣΟΕ, αν εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα δικαιούται να λάβει Άδειες Φύτευσης ίσες σε έκταση με το 1% της περιφερειακής της επιφάνειας και θα έχει τη δικαιοδοσία να θέτει δικά της κριτήρια προτεραιότητας, ανάλογα με τις δικές τις ανάγκες και ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες περιφέρειες. Μάλιστα υποστηρίζει ότι το 2016, με το εφαρμοζόμενο μοντέλο, μεγάλη «κερδισμένη» ήταν η Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που δεν έχει καμία παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και στην οινοποιία. Αντίθετα μεγάλες χαμένες ήταν η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,859375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version