Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2071 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 208

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 25 - 31/10/2014

Συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών από αποθέματα στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίσθηκαν με μικρούς ρυθμούς οι εξαγωγές ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward. Ξεκίνησε η συγκομιδή και εξαγωγή μανταρινιών. Εφιστάται η προσοχή για την τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του προϊόντος και η επιτήρηση - έλεγχος για την μη διακίνηση ατυποποίητων φρούτων.


Αιτήσεις στην Π.Ε. Λευκάδας για πρόγραµµα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αµπελώνων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΟΚ της Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Λευκάδας αναφέρει τα εξής:


Αυστραλία: Παρά τη μικρή συγκομιδή του 2014, τα αποθέματα οίνου συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές

«Η συγκομιδή του 2014 ήταν μικρότερη σε σύγκριση με το 2013, γεγονός που βοηθά τον τομέα οίνου αλλά ακόμη δεν βλέπουμε μια διαρθρωτική προσαρμογή να προκαλείται και που είναι αναγκαία διαδικασία για να περάσει ο τομέας σε καλύτερη κερδοφορία», δήλωσε ο Paul Evans, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αυστραλιανών Οινοποιών (WFA), ο οποίος καλεί από τώρα για «άμεση δράση την κυβέρνηση ώστε να αυξηθεί η ζήτηση για τα αυστραλιανά κρασιά και για να επιταχυνθεί η διόρθωση του εργαλείου της παραγωγής».


Εκτός αποζημιώσεων ΠΣΕΑ αρκετοί αμπελουργοί. Προχειρότητα στην καταγραφή των στοιχείων από ορισμένες ΔΑΟΚ καταγγέλλει η ΚΕΟΣΟΕ

Αρκετοί αμπελουργοί «βγαίνουν», σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, εκτός των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ για τον περονόσπορο του 2011 εξαιτίας όπως υποστηρίζει των «απαράδεκτων στοιχείων ορισμένων ΔΑΟΚ», οι οποίες δεν επεξεργάστηκαν σωστά τα στοιχεία παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας ευθύνης τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΚΕΟΣΟΕ, σε ορισμένες Π.Ε. της χώρας που οι καλλιέργειες επλήγησαν σφοδρότατα από τον περονόσπορο του 2011, να περιμένουν τους αμπελουργούς δυσάρεστες εκπλήξεις.


Πτώση κατά 9,9% της Ευρωπαϊκής παραγωγής οίνου και λιγότερα αποθέματα

Πτώση κατά 9,9% της Ευρωπαϊκής παραγωγής οίνου και λιγότερα αποθέματα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας Οίνου των Copa-Cogeca κ. Thierry Coste. Ο πρόεδρος της Ομάδας ανέφερε ότι: “Η φετινή παραγωγή οίνου εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 157.700.000 εκατόλιτρα, παραγωγή που είναι 9,9% χαμηλότερη από τα επίπεδα του περασμένου έτους. Λόγω των διαφορετικών συνθηκών στις αμπελουργικές περιοχές, η ποιότητα των σταφυλιών παρουσιάζει διακυμάνσεις ακόμη και στην ίδια περιοχή».


Στις 6/11 προσφυγή της χώρα μας στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. για αποκλεισθείσες ενισχύσεις στον αμπελοοινικό τομέα ύψους 27 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου η εκδίκαση προσφυγή της Ελλάδας για αποκλεισθείσες ενισχύσεις του αμπελοοινικού τομέα, ύψους 27 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2001. Ειδικότερα, το 2001 η Επιτροπή απέκλεισε από την κοινοτική χρηματοδότηση ορισμένες δαπάνες που πραγματοποίησε η Ελλάδα: α) στο πλαίσιο του καθεστώτος των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το οικονομικό έτος 2006 ύψους περίπου 24 εκατ. ευρώ, β) στον τομέα του οίνου, για διαπιστωθείσες αδυναμίες σε βασικούς ελέγχους και ελλείψεις στην κατάρτιση και στην πρόσβαση στο αμπελουργικό μητρώο, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/10/2014

Συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Ξεκίνησαν εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών (δαμάσκηνων) για την Ινδία με ειδική άδεια εισαγωγής. «Με συντονισμένες προσπάθειες, του Συνδέσμου και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, προσδοκάται να ξεκινήσει εντός της φετινής περιόδου και η εξαγωγής ακτινιδίων», αναφέρει η ανακοίνωση του INCOFRUIT – HELLAS.


Έναρξη λειτουργίας συνεταιριστικού καταστήματος από την Ένωση Χαλκιδικής

Η «Ένωση» Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλκιδικής άνοιξε κατάστημα τροφίμων με συνεταιριστικά προϊόντα στο Εμπορικό της Κέντρο στα Νέα Μουδανιά.


Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο καθεστώς για την παραγωγή και διάθεση του ελληνικού ξυδιού

Στον εκσυγχρονισμό του κλάδου της οξοποιίας επιχειρεί να συνδράμει το νέο θεσμικό καθεστώς που ουσιαστικά αλλάζει μετά από 84 χρόνια τη νομοθεσία που διέπει την παραγωγή και τη διάθεση ξιδιού στη χώρα μας. Σύμφωνα με το νέο νόμο (ΦΕΚ Α΄ 231 4303/2014) προβλέπεται η δυνατότητα παραλαβής σταφυλιών από τις ίδιες τις επιχειρήσεις οξοποιίας και η παραγωγή ξυδιού από κρασιά και αποξηραμένη σταφίδα. Επίσης, προστίθενται νέες πρώτες ύλες (οίνοι κάθε κατηγορίας, ξηρή σταφίδα, φρούτα, βύνη δημητριακών, μέλι, δημητριακά, μπύρα κ.ά.) αλλά με σαφή σήμανση στις συσκευασίες του προϊόντος για τα υλικά παρασκευής του.


Οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας θα συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή ημέρα οινοτουρισμού

Η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,773438 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version