Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2744 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 275

Επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ο Μ. Χαρακόπουλος, συνεχάρη τον συνεταιρισμό Τυνάβου για τις διεθνείς διακρίσεις του

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την κατάκτηση τριών χρυσών και δύο ασημένιων βραβείων στο τσίπουρο και στο κρασί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας, που έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Prowein στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, επικοινώνησε με τον πρόεδρο κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη τον οποίο και συνεχάρη.


Ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για άδειες νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων αμπελιών

Ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για άδειες νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων αμπελιών

Έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι οινοπαραγωγοί να υποβάλλουν αίτηση για άδεια νέας φύτευσης αμπέλου. Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες θα δοθούν για το 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας (6.400 στρέμματα). Οι άδειες θα χορηγηθούν σε επίπεδο χώρας και όχι περιφέρειας, ενώ μια αλλαγή φέτος είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους τη βαθμολόγησή τους, έτσι ώστε να γνωρίζουν κατά προσέγγιση για πόσα στρέμματα θα λάβουν άδεια.


Μέχρι 1.846 ευρώ ανά στρέμμα φτάνει η ενίσχυση για Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων, έως 15/5/2017 κατάθεση των αιτήσεων

Από 1.262 μέχρι 1.846 ευρώ / στρέμμα (ανάλογα με τις περιοχές που εφαρμόζεται), θα κυμαίνεται η ενίσχυση στους αμπελουργούς που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων 2017-2018 και θα εφαρμόσουν όλες τις δράσεις του. Η οικονομική στήριξη του προγράμματος αφορά τα εξής μέτρα: εκρίζωση - επαναφύτευση, φύτευση, βελτίωση τεχνικών διαχείρισης (υποστήλωση, αναβαθμίδες) και επαναεμβολιασμός.


ΥπΑΑΤ: Εγκρίθηκαν 10 νέοι δικαιούχοι για ένταξη στο Πρόγραμμα Προώθησης Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών

Στην έγκριση 10 νέων δικαιούχων για ένταξη στο Πρόγραμμα Προώθησης Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών, προχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Βαγγέλης Αποστόλου.


To 4o Συμπόσιο Άμπελος στη Σαντορίνη τον Μάιο του 2017

To 4o Συμπόσιο Άμπελος στη Σαντορίνη τον Μάιο του 2017

Tο Διεθνές Συμπόσιο Άμπελος 2017 με θέμα «Μεσογειακός Αμπελώνας και Κλιματική Αλλαγή» θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, στις 12-14 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός και αποτελεί το 4ο της σειράς Άμπελος, μετά τα συμπόσια του 2003, του 2006 και του 2013.  Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο ΑγροΤύπος και το περιοδικό «Γεωργία και Κτηνοτροφία».


Σαντορίνη: Κερδίζει βραβεία το Ασύρτικο σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά δύσκολα θα το βρει ο τουρίστας στο νησί

Σαντορίνη: Κερδίζει βραβεία το Ασύρτικο σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά δύσκολα θα το βρει ο τουρίστας στο νησί

Συνολικά πέντε βραβεία κέρδισαν τα κρασιά της SantoWines στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ). Όμως αν και τα κρασιά της Σαντορίνης έχουν κερδίσει βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς και έχουν γίνει γνωστά στις αγορές του εξωτερικού, δύσκολα τα βρίσκουν οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί. Στα περισσότερα μαγαζιά εστίασης πωλούνται κρασιά «χύμα» που δεν είναι σίγουρο ότι προέρχονται από τα οινοποιεία του νησιού.


Copa Cogeca υπέρ των αλλαγών στην σήμανση των κρασιών που προτείνει η Επιτροπή

Copa Cogeca υπέρ των αλλαγών στην σήμανση των κρασιών που προτείνει η Επιτροπή

Στις 13 Μαρτίου 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε έκθεση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με την υποχρεωτική επισήμανση στις φιάλες των αλκοολούχων ποτών του καταλόγου των συστατικών και της θρεπτικής αξίας. Οι ευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca χαιρετίζουν την έκθεση σχετικά με την επισήμανση των αλκοολούχων ποτών.


ΔΑΟΚ Θεσσαλίας: προσοχή να συμφωνούν τα στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης με το αμπελουργικό μητρώο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΟΚ Θεσσαλίας, ενημερώνοντας τους αμπελουργούς, με την ευκαιρία της έναρξης της διαδικασίας δήλωσης καλλιέργειας. Όπως αναφέρει σε αυτήν «πρέπει να υπάρχει συμβατότητα της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (αμπελουργικό μητρώο) με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ)».


Κονδύλια 5,2 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές τη διετία 2017-2018

Την Σύμβαση του Προγράμματος Προώθησης Οίνων σε αγορές Τρίτων χωρών της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από ενωσιακά και εθνικά κονδύλια, είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.218.000 € για τη διετία 2017-2018 και έχει χώρες - στόχους τις ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Αυστραλία, στις οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί σημαντικές δραστηριότητες για την προώθηση των ελληνικών οίνων ποιότητας.


Συνεχίζεται το πρόγραμμα προώθησης ελληνικών οίνων στην Ιαπωνία, ποιες οι κυριότερες χώρες που εξάγουν στην αγορά της χώρας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα προώθησης ελληνικών οίνων στην Ιαπωνία, ποιες οι κυριότερες χώρες που εξάγουν στην αγορά της χώρας

Συνεχή αύξηση παρουσιάζουν οι εξαγωγές ελληνικών οίνων στην Ιαπωνία, αν και υπολείπονται των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών (τόσο σε μέγεθος όσο και σε αξίας). Συγκεκριμένα αύξηση, κατά 48,5%, παρουσίασαν οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στην ιαπωνική αγορά, κατά το 2016 έναντι του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Τόκυο, κατά την τριετία 2013-2016, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών ανήλθε συνολικά σε ποσοστό 185%.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version