Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2722 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 273

Αραχωβίτης: παράλογη η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο για τσίπουρο και τσικουδιά

Παράλογη χαρακτήρισε την παραπομπή της χώρας μας από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον μη εναρμονισμό της φορολογίας στο τσίπουρο και την τσικουδιά στο επίπεδο του κανονικού συντελεστή (Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης - ΕΦΚ) που ισχύει και στα άλλα αλκοολούχα ποτά, ο βουλευτής Ν. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα το νομικό καθεστώς της ΕΕ για το τσίπουρο και την τσικουδιά πιθανόν να αλλάξει ευνοώντας τη χώρα μας, κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος παραπομπής.


ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Άδειες φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας ανακοινώνεται ότι:


Οι αιτήσεις για νέες άδειες φύτευσης αμπελιών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΥπΑΑΤ

Οι αιτήσεις για νέες άδειες φύτευσης αμπελιών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΥπΑΑΤ

Οι παραγωγοί, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 27 Μαρτίου 2017. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά. Στην αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και η Τοπική Κοινότητα και το τοπωνύμιο της περιοχής.


Πάνω από 3.000 επισκέπτες στη έκθεση κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά στο Ηράκλειο

Για δέκατη χρονιά, πραγματοποιήθηκε η έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά, στις 18 με 20 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.


ΔΑΟΚ Πιερίας: από 27/2 έως 27/3 αιτήσεις χορήγησης αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2017

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνεται ότι ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου 2017 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr) για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2017.


ΣΕΑΟΠ: Η απόφαση της ΕΕ επιβεβαιώνει ύπαρξη στρέβλωσης στην αγορά του τσίπουρου

Ατυχή εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ) την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ε.Ε., λόγω της μη επιβολής του κανονικού συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο τσίπουρο και την τσικουδιά. Ο ΣΕΑΟΠ ωστόσο συμπληρώνει ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ύπαρξη στρέβλωσης στην αγορά του ονομαζόμενου «τσίπουρου διημέρων».


Με τους οινόλογους συναντήθηκε ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, συζητήθηκαν θέματα του αμπελουργικού κλάδου

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝΕΠΟ) πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης την Πέμπτη (16/02/2017), στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο λόγω μειωμένου συντελεστή ΕΦΚ σε τσίπουρο και τσικουδιά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ επειδή δεν εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε δύο συγκεκριμένα αλκοολούχα ποτά, το «τσίπουρο» και την «τσικουδιά». Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, πρέπει να εφαρμόζεται ο ίδιος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης για την αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, εκτός εάν ισχύουν εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Κομισιόν, στην Ελλάδα δεν ισχύει καμία παρέκκλιση όσον αφορά τα ποτά τσίπουρο ή τσικουδιά, για τα οποία σήμερα εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής ΕΦΚ (50%), καθώς και εξαιρετικά μειωμένος συντελεστής (γύρω στο 6%) όταν παράγονται από μικρούς παραγωγούς, τους λεγόμενους «διήμερους» αποσταγματοποιούς.


Υπογράφθηκε από τον Υπουργό η απόφαση για τις Άδειες Φύτευσης του 2017, τι αλλαγές θα υπάρξουν

Πήρε υπογραφή από τον Υπουργό και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2017. Παρά τις εισηγήσεις των 13 Περιφερειών για υιοθέτηση κριτηρίων προσαρμοσμένων στα αιτήματά τους, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσανατολίζεται για μία ακόμη χρονιά (το ίδιο έγινε και για το 2016) η κατανομή των Αδειών Φύτευσης να ισχύσει σε Εθνικό και όχι σε Περιφερειακό επίπεδο, υπό το φόβο του κινδύνου αδυναμίας απορρόφησης των εκτάσεων από ορισμένες Περιφέρειες. Τα κριτήρια παραμένουν τα ίδια για τους αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά και με ολοκληρωμένη διαχείριση καθώς και για τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.


Αυξήθηκαν κατά 9 τοις εκατό οι δηλώσεις συγκομιδής οινάμπελων, αδήλωτη η μισή παραγωγή

Αύξηση της τάξεως του 9,13% στο πλήθος των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που προβαίνουν σε υποβολή ψηφιακών Δηλώσεων Συγκομιδής, προκύπτει από τα στοιχεία του τμήματος Αμπέλου και Ελαίας του ΥΠΑΑΤ για τα έτη 2014, 2015 και 2016 που επεξεργάστηκε η ΚΕΟΣΟΕ. Όπως σχολιάζει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση «υποκείμενη σε μελέτη έκταση του ελληνικού αμπελώνα ανέρχεται στα 330.000 στρέμματα που σε ποσοστό αναλογεί στο 52% του ελληνικού αμπελώνα» Αντιθέτως, «η παραγωγή του υπόλοιπου 48% ακολουθεί παράνομες διαδρομές».

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,75 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version