Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2697 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 270

Συνάντηση εργασίας με τον Τομεάρχη του Αγροτικού Τομέα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου

Συνάντηση εργασίας είχε στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ο Τομεάρχης του Αγροτικού τομέα της Νέας Δημοκρατίας κύριος Γιώργος Κασαπίδης με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γ. Σκούρα και τον Διευθυντή κ. Θ. Γεωργόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του οινοπαραγωγικού κλάδου και ο σχεδιασμός μακρόπνοης πολιτικής για το κρασί και την άμπελο. Αναλυτικότερα:


Στην Ευρωβουλή πάει το θέμα της χρηματοδότησης των νέων Αδειών Φύτευσης

Στην Ευρωβουλή πάει το θέμα της χρηματοδότησης των νέων Αδειών Φύτευσης

Μετά την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από τον Επίτροπο Γεωργίας, Phil Hogan, για την χρηματοδότηση από τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των νέων Αδειών Φύτευσης, η ΚΕΟΣΟΕ αναζήτησε άλλες δόκιμες πρακτικές διεκδίκησης του αιτήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το σκοπό αυτό συνεργάσθηκε με τον Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Νίκο Ανδρουλάκη και στελέχη των Βρυξελλών και κατατέθηκε σχετική ερώτηση προκειμένου να καταδειχθεί η απαράδεκτη άρνηση της Κομισιόν, ώστε να επιδοτηθούν οι νέες Άδειες Φύτευσης.


ΔΑΟΚ Θεσσαλίας: νέα καταληκτική ημερομηνία για υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΟΚ Θεσσαλίας με την οποία κοινοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας των αρμοδίων υπαλλήλων της για διευκρινίσεις, μετά την παράταση στην υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2016.


Στο 1,10 ευρώ η τιμή της σταφίδας από την Παναιγιάλειο

Στο 1,10 ευρώ το κιλό ορίστηκε από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών η τιμή της μαύρης κορινθιακής σταφίδας «Βοστίτσα». Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, η τιμή αυτή θα δοθεί από το πρώτο κιλό μέχρι και την ολοκλήρωση της παραλαβής.


Νέα παράταση έως 15/1 για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2016

Έως τις 15/1/2017 παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής ψηφιακών Δηλώσεων Συγκομιδής σύμφωνα με εγκύκλιο του τμήματος Αμπέλου και Ελαίας του ΥΠΑΑΤ. Η τρίτη κατά σειρά παράταση υποδηλώνει εκτός των άλλων και την στάση αναμονής του υπουργείου έναντι των υπόχρεων, που αμελούν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και τη χαμηλή ανταπόκριση των αμπελουργών, παρά την αυξημένη βαρύτητα πλέον, υποβολής της Δήλωσης Συγκομιδής.


ΚΕΟΣΟΕ: Αρνητική απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας στο ελληνικό αίτημα για κοινοτική χρηματοδότηση των νέων Αδειών Φύτευσης

ΚΕΟΣΟΕ: Αρνητική απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας στο ελληνικό αίτημα για κοινοτική χρηματοδότηση των νέων Αδειών Φύτευσης

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ προερχόμενες από τις Βρυξέλλες, αρνητική είναι η απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας, Phil Hogan, στο αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Μπόλαρη, που σε συνεργασία με την ΚΕΟΣΟΕ, είχε αποστείλει αίτημα χρηματοδότησης των νέων Αδειών Φύτευσης από τα προγράμματα Αναδιάρθρωσης, στις 12 Οκτωβρίου 2016.


Οριστικοποιήθηκε ο χαμηλός αριθμός των Δηλώσεων Συγκομιδής οινάμπελων

Οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των αμπελουργών που προχώρησαν σε ψηφιακή υποβολή της συγκομιδής τους, καθώς εξέπνευσε πριν από λίγες ημέρες  και η σχετική παράταση που είχε δοθεί από το ΥπΑΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ, οι ψηφιακές δηλώσεις συγκομιδής ανήλθαν σε 25.056, ελαφρά περισσότερες από τις 24.156 του 2015, αριθμός στον οποίο δεν περιλαμβάνονται Δ.Σ. που υποβάλλουν Οινοποιεία. Όπως αναφέρει η Συνεταιριστική Ένωση, παραμένει άνγωστο προς ώρας, εάν φέτος το ΥπΑΑΤ. θα «ανοίξει» τη διαδικασία υποβολής χειρόγραφων Δηλώσεων Συγκομιδής, όπως τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που όμως δεν αναμένεται να μεταβάλλει τον αριθμό τους σημαντικά.


Στα 16,62 εκατ. ευρώ τα κρατικά έσοδα από τον ΕΦΚ στο κρασί, αποδομείται η εγχώρια παραγωγή οίνου λένε στη ΝΔ

Στα 16,62 εκατ. ευρώ τα κρατικά έσοδα από τον ΕΦΚ στο κρασί, αποδομείται η εγχώρια παραγωγή οίνου λένε στη ΝΔ

Σε μόλις 16,62 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έσοδα του κράτους για τους εννέα μήνες του 2016, από την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, όπως γνωστοποιεί η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας σε ερώτηση 52 βουλευτών της ΝΔ. Οι ερωτώντες κάνουν λόγο για δραματική αύξηση του παραεμπορίου στο κρασί και αποτυχία είσπραξης των φορολογικών εσόδων. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, μετά την επιβολή του ΕΦΚ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για εκτεταμένη και μη ελεγχόμενη αύξηση της παραοικονομίας στον κλάδο ενώ αυξήθηκαν κατά 3 με 4% τα λειτουργικά κόστη των οινοποιών. «Την ίδια ώρα», αναφέρουν, «χιλιάδες στρέμματα παραγωγής δεν καταγράφονται πουθενά και εκατοντάδες παραγωγοί παραμένουν αδήλωτοι».


ΥπΑΑΤ: Υποβολή δηλώσεων παραγωγής οινάμπελων μέχρι 15/1/2017

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ: «Στο πλαίσιο εφαρµογής των άρθρων 9 και 10 του Καν (ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής, οι υπόχρεοι σε «Δήλωση Παραγωγής» και κατά περίπτωση «Δήλωση Επεξεργασίας/Εµπορίας», υποβάλλουν κατ' έτος στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, τις σχετικές ∆ηλώσεις σύµφωνα µε τα συνηµµένα Υποδείγµατα. Oι υπόχρεοι θα πρέπει να συµπληρώσουν και καταθέσουν τις δηλώσεις στις κατά τόπου ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής, έως την 15 Ιανουαρίου 2017 και συγκεκριµένα:

15/1/2017


Μέλος του ΣΕΒΠΔΕ η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών

Στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος εντάχθηκε η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών. Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος τονίζει τα εξής:

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,953125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version