Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2370 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 237

Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας: Κίνδυνος η φοροδιαφυγή να αυξηθεί και το κράτος να χάσει σταθερά έσοδα

Στα προβλήματα με την εφαρμογή του νόμου αναφέρεται και ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας, ο οποίος σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:


Μεγάλα είναι τα προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου για την φορολόγηση στο κρασί

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου για την φορολόγηση στο κρασί

Λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση της διάταξης επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί 0,20 ευρώ ανά λίτρο, το ανεφάρμοστο αυτής της διάταξης, αρχίζει να προβληματίζει το υπουργείο Οικονομικών. «Το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει δυο ταχυτήτων κρασιά, με ή χωρίς ΕΦΚ», υποστηρίζει από την πλευρά της η ΚΕΟΣΟΕ και προσθέτει ότι «δεν μπορεί να εφαρμοστεί φόρος στα «αφανή» οινοποιεία χωρικής οινοποίησης (για ιδιοκατανάλωση) και στα μικρά οινοποιεία κάτω των 1.000 εκατόλιτρα (HL), αφού οι μονάδες αυτές δεν είναι καταγεγραμμένες». Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ (Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου), «είναι φόρος στην παραγωγή και όχι στην κατανάλωση. Βάση της παραγωγής οίνου που κάνουμε στη ΔΑΟΚ θα μας επιβληθεί ο φόρος».


Στις Βρυξέλλες ετοιμάζονται να προσφύγουν οι οινοποιοί για το φόρο στο κρασί

Με κερκόπορτα που ανοίγει αυτή τη στιγμή και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επιβαρύνσεις του κλάδου στο άμεσο μέλλον παρομοιάζουν οι οινοποιοί την επιβολή -έστω και μειωμένου- ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, μετά την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας που εντάχθηκε την τελευταία στιγμή στο πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με αυτή, από 1/1/2016 ο ειδικός φόρος διαμορφώνεται στα 20 λεπτά ανά λίτρο (αντί για 40 λεπτά όπως προέβλεπε το άρθρο που είχε κατατεθεί αρχικά, δηλαδή μειώνεται στο μισό) ενώ θα επιβάλλεται μόνο στις ποσότητες που οδεύουν για εσωτερική κατανάλωση καθώς και στα κρασιά εισαγωγής ενώ εξαιρούνται αυτές που εξάγονται.


ΚΕΟΣΟΕ: Την κερκόπορτα άλωσης των εγχωρίως παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, άνοιξε η κυβέρνηση επιβάλλοντας ΕΦΚ στο κρασί

ΚΕΟΣΟΕ: Την κερκόπορτα άλωσης των εγχωρίως παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, άνοιξε η κυβέρνηση επιβάλλοντας ΕΦΚ στο κρασί

Παρά τις ύστατες προσπάθειες της ΚΕΟΣΟΕ και των άλλων φορέων του κλάδου δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί η φορολόγηση ενός ευρείας κατανάλωσης προϊόντος, αφού το ελληνικό κρασί καταναλώνεται κατά 90% στην χώρα μας ενώ το 10% αποτελεί αντικείμενο εξαγωγής. Όπως επισημαίνει η οργάνωση, με τη ρύθμιση επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) με 0,20 ευρώ ανά λίτρο οίνου, ουσιαστικά πλήττονται τα χαμηλής κατηγορίας τιμής κρασιά, δηλαδή η λαϊκή κατανάλωση αφού η σχετική ποσοστιαία αύξηση της τελικής τιμής τους θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σχετική ποσοστιαία αύξηση των προϊόντων μέσης και υψηλής κατηγορίας τιμής.


Από 1/1/2016 ξεκινά να ισχύει ο νέος ειδικός φόρος στο κρασί

Η 1η Ιανουαρίου 2016 ορίζεται ως ημερομηνία από την οποία ξεκινά να επιβάλλεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου από τη Βουλή.


Παραίτηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, επειδή δεν θα ψήφιζε το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει και τον φόρο στο κρασί

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός. Βουλευτής στη θέση του εκλέγεται πλέον ο Χριστόφορος Βερναδάκης.


Η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα για το φόρο κατανάλωσης στο κρασί

Η κυβέρνηση επανεξετάζει την ρύθμιση για το τέλος στο εισαγόμενο και ελληνικό κρασί, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Μιλώντας την Τετάρτη (18/11) με δημοσιογράφους στη Βουλή είπε ότι η κυβέρνηση θα δει αν μπορεί να αλλάξει την διάταξη, διευκρινίζοντας ότι δεν σημαίνει πως θα αποσυρθεί (υπάρχουν σκέψεις για μείωση 50% του φόρου), ενώ υπογράμμισε πως το τέλος στο κρασί και στα τυχερά παίγνια του ΟΠΑΠ αποτελούν τα δύο ισοδύναμα για τη μη επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τις τελευταίες ώρες ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης είναι σε συνεννόηση με τους δανειστές προς αναζήτηση άλλων ισοδυνάμων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου φέρεται να έχει ήδη επικοινωνήσει με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η επιβολή φόρου στο κρασί θα έχει μικρά εισπρακτικά αποτελέσματα.


Καταστροφικό για την οινοποιία το «ισοδύναμο» της κυβέρνησης, λέει ο Λ. Αυγενάκης

Σοβαρό πλήγμα στη βιωσιμότητα ολόκληρου του οινοποιητικού κλάδου, από τους αμπελουργούς μέχρι τις επιχειρήσεις του χώρου, αποτελεί η επιβολή ΕΦΚ στο εμφιαλωμένο κρασί, σύμφωνα με το βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη.


Σύσκεψη Μάρκου Μπόλαρη με την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου

Η ανάγκη ύπαρξης και στήριξης των αναγκαστικών συνεταιρισμών, η καταβολή ενισχύσεων αλλά και θέματα που αφορούν τα χαρτογραφικά υπόβαθρα αμπελουργών τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σάμου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη.


Αντιδράσεις οινοποιών στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

Κατατέθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τελικώς την επιβολή του φόρου στο κρασί (40 ευρώ ανά εκατό λίτρα τελικού προϊόντος ή περίπου 30 λεπτά ανά μπουκάλι). Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο φόρος στο κρασί θα αποφέρει 110 εκατ. ευρώ ετησίως. Πάντως σοβαρές αντιδράσεις υπήρξαν από τους οινοποιούς για αυτή την απόφαση. Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει την αγωνία, την οργή και την αμηχανία του κλάδου, ο οποίος ουδέποτε ενημερώθηκε ή ερωτήθηκε για ένα τέτοιο μέτρο.

Επιστροφή

1990-2015 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,867188 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version