Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2082 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 209

Τροποποιητική απόφαση ΥπΑΑΤ για την προώθηση ποικιλιών δενδροκηπευτικών καλλιεργειών

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του Αναπληρωτή Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρι Κουκουλόπουλου, με την οποία γίνεται τροποποίηση της αριθ. 1415/28732/06-03-2013 (ΦΕΚ574/Β/2013) Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Καθορισμός προωθούμενων ειδών, ποικιλιών δενδροκηπευτικών καλλιεργειών και λοιπών δραστηριοτήτων».


Σύσκεψη των υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ ζητά η ΚΕΟΣΟΕ για τη διάσωση των δικαιωμάτων φύτευσης αμπέλων με οινοποιήσιμες ποικιλίες

Με δεδομένο ότι η διάρκεια των αναγνωρισμένων δικαιωμάτων φύτευσης (είτε στο Εθνικό Αποθεματικό, είτε στα χέρια των αμπελουργών), λήγει την 31.12.2015, ενώ η διαχείρισή τους θα μπορεί να συνεχίζει έως το 2020, η ΚΕΟΣΟΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Α.Α.Τρ. κ. Π. Κουκουλόπουλο:


Με αργούς ρυθμούς η υποβολή ηλεκτρονικών Δηλώσεων Συγκομιδής, 40% λιγότερες δηλώσεις από πέρυσι

Με πολύ αργούς ρυθμούς καταχωρούνται ψηφιακά - σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ - από τους αμπελουργούς στην αντίστοιχη εφαρμογή του ΥπΑΑΤ οι Δηλώσεις Συγκομιδής. Με 12 ημέρες να απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας ψηφιακής υποβολής (30.11.2014), τα στοιχεία καταχωρήσεων του ΥΑΑΤ, είναι απογοητευτικά. Πέρυσι, που η ψηφιακή καταχώριση ήταν πιλοτική και προαιρετική, είχαν καταχωρηθεί 16.659 Δηλώσεις Συγκομιδής έως τις 14.11.2013, ενώ οι αντίστοιχες Δηλώσεις φέτος ανέρχονται για την ίδια ημερομηνία στις 10.106 δηλαδή είναι λιγότερες κατά 40%.


ΚΕΟΣΟΕ: Θολό και λιγότερο ευέλικτο το νέο σύστημα Αδειών Φύτευσης

Ακόμη και τώρα μέχρι να διευκρινιστούν οι κανόνες που θα ισχύουν για τις νέες άδειες φύτευσης, δεν μπορούμε να πούμε πάρα πολλά ... Στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΟΣΟΕ σχετικά με το νέο σύστημα αδειών φύτευσης το οποία χαρακτηρίζει «θολό» και «λιγότερο ευέλικτο». Στη Γαλλία – σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ - συγκεντρώθηκαν εμπειρογνώμονες για να επανεξετάσουν το μέλλον του αμπελουργικού επαγγέλματος, και να σχεδιάσουν το νέο πλαίσιο του νέου ρυθμιστικού συστήματος αδειών που στερείται όμως λεπτομερειών εφαρμογής.


Την τρίτη θέση στην παγκόσμια παραγωγή οίνου το 2014 καταλαμβάνει η Ισπανία

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου για το 2014, η Ισπανία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην παραγωγή οίνου παγκοσμίως με 37 εκ. εκατόλιτρα, σημειώνοντας μείωση της τάξης του -19%, έναντι της περυσινής χρονιάς.


Σεμινάριο για την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση στη Νεμέα διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως συντονιστής εταίρος του διακρατικού έργου “GuardEn”, σας προσκαλεί την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, στις 17:00, στο Δημαρχείο Νεμέας (Λεωφ. Παπακωνσταντίνου 39Β, αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων) στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Αμπελοκαλλιέργεια - Οινοποίηση: Ολιστική προσέγγιση σύγχρονες μέθοδοι και πρακτικές. Εργαστήριο διαβούλευσης - ανταλλαγής απόψεων”.

12/11/2014


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 1 - 7/11/2014

Ξεκίνησαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών με ικανοποιητικές τιμές, παρουσιάζουν μια πρόσκαιρη μικροκαρπία, που όμως αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Στα Μανταρίνια η ζήτηση είναι καλή, εντούτοις παρατηρήθηκε και πάλι η διακίνηση ατυποποίητων «κατ’ ευθεία από τον αγρό» προϊόντων από «ημεδαπούς και βαλκάνιους εμπόρους». Συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς και η εξαγωγή ακτινιδίων. Εφιστάται και πάλι η προσοχή για την τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του ελληνικού προϊόντος.


Τα προβλήματα των αμπελοκαλλιεργητών του Τυρνάβου σε συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνάντηση με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αμπελοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, είχαν στην έδρα της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.


ΥπΑΑΤ: Συμφέροντα πιέζουν και καθυστερούν την απόφαση επέκτασης του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία

ΥπΑΑΤ: Συμφέροντα πιέζουν και καθυστερούν την απόφαση επέκτασης του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία

«Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία», εκτιμά ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Καρασμάνη και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥπΑΑΤ. Ωστόσο η ηγεσία του ΥπΑΑΤ δεν αποκλείει τον κίνδυνο να υπάρξει κωλυσιεργία από πλευράς της Κομισιόν, διότι διάφορα συμφέροντα πιέζουν και απειλούν με ενστάσεις. Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο βουλευτής έθεσε στην ηγεσία του ΥπΑΑΤ και σειρά θεμάτων που απασχολούν ιδιαίτερα τους αγρότες της Μεσσηνίας.


Πάνω από 5 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια για αναμπέλωση στην Αχαΐα

Το συνολικό ποσό των 5.118.351 ευρώ εξασφαλίστηκε από Κοινοτικά Κονδύλια και διατίθεται για την κάλυψη του προγράμματος αναδιάρθρωσης των αμπελώνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2014-2015.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,320313 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version