Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2583 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 259

Στα περίπτερα το νέο τεύχος Γεωργία - Κτηνοτροφία, με θέματα για όλους τους Αγρότες

Κυκλοφόρησε το Σάββατο 27/8 στα περίπτερα σε Αθήνα, Περιφέρεια και Κύπρο το νέο τεύχος του Περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία», το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε μόνο με τρία ευρώ. Στην ανασκόπηση της επικαιρότητας περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, τα νέα προγράμματα, τις εξελίξεις στις τιμές αγροτικών προϊόντων κ.λ.π. καθώς και μια ανάλυση όλων των τελευταίων σημαντικών γεγονότων που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Διαβάστε στα ερωτήματα του μήνα τις απαντήσεις των αρμοδίων του κλάδου για χρηστικά θέματα, όπως, πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει άδεια τρακτέρ ή άδεια πωλητή λαϊκής αγοράς. Στα ενδιαφέροντα ρεπορτάζ της επικαιρότητας: η νέα τάξη πραγμάτων που επιχειρείται στο συνεταιριστικό κίνημα, οι τάσεις που επικρατούν, το παρασκήνιο και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Διαβάστε επίσης για τις...σκοτεινές διαδρομές των πλαστών φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων αλλά και για τα «Ολύμπια» καρπούζια της Πιερίας που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ακόμη, πλήθος από ενδιαφέροντα άρθρα για όλους τους αγρότες για αμπελουργία, ελαιοκομία, δενδροκομία, κηπευτικά, φυτά μεγάλης καλλιέργειας και θέματα για κτηνοτροφία. Νέα στήλη με παρουσιάσεις τρακτέρ και μηχανημάτων από τους σημαντικότερους αντιπροσώπους της χώρας.  Το νέο «Γεωργία - Κτηνοτροφία» τα έχει όλα, και μπορείτε να το αποκτήσετε από αυτό το Σάββατο στα περίπτερα!


Eκδήλωση στη Νεμέα με θέμα τον Αμπελοοινικό Τομέα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Δήμο Νεμέας, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα τον αμπελοοινικό τομέα, τη Δευτέρα 22  Αυγούστου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νεμέας.


Τ. Αλεξιάδης: επίκεινται έλεγχοι για την παράνομη διακίνηση οίνου

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο εγκυκλίου διαταγής για τον προγραμματισμό ελέγχων για τον εντοπισμό τυχόν παράνομης παραγωγής και διακίνησης κρασιού, κατόπιν της επιβολής θετικού συντελεστή Ε.Φ.Κ. στο προϊόν αυτό, αναφέρει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τρ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε αναφορά του Βουλευτή Β. Κεγκέρογλου.


ΚΚΕ: άδικη και απαράδεκτη η επιβολή ΕΦΚ στο κρασί

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.


To 65 τοις εκατό του διακινούμενου οίνου έχει τεθεί εκτός επιβολής ΕΦΚ

To 65 τοις εκατό του διακινούμενου οίνου έχει τεθεί εκτός επιβολής ΕΦΚ

Το αναλυτικό υπόμνημα που κατέθεσε η ΚΕΟΣΟΕ στα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξασφάλισε ο ΑγροΤύπος. Πρόκειται για ένα έγγραφο που τεκμηριώνει τη θέση που έχει εκφράσει ο κλάδος του οίνου για τις επιπτώσεις που επέφερε η επιβολή του φόρου στην αγορά και συγκεκριμένα στην άνθηση του παραεμπορίου του οίνου που σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ θα έχει ως συνέπεια ακόμα μεγαλύτερη υστέρηση εσόδων για το κράτος. Εντύπωση προκαλεί μεταξύ άλλων η αναφορά ότι μόνο για φέτος το 65% του διακινούμενου οίνου διακινείται παράνομα και ως εκ τούτου δεν επιβάλλεται ΕΦΚ σε αυτόν.


Αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης αδειών αμπελοφυτεύσεων ετοιμάζει το ΥπΑΑΤ, στόχος ο Γενάρης για τις νέες αιτήσεις

Αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης αδειών αμπελοφυτεύσεων ετοιμάζει το ΥπΑΑΤ, στόχος ο Γενάρης για τις νέες αιτήσεις

Σε αλλαγές ως προς τα κριτήρια αδειοδότησης για τη φύτευση αμπέλου προσανατολίζεται το ΥπΑΑΤ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Αυτή την περίοδο τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου επεξεργάζονται τα δεδομένα που προέκυψαν από τις αιτήσεις και τη χορήγηση αδειών έτσι ώστε εν συνεχεία σε διαβούλευση με τους φορείς του οίνου να διαμορφώσουν ένα πιο λειτουργικό και δίκαιο καθεστώς ενόψει της χορήγησης αδειών για τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥπΑΑΤ, από τις αρχικά αιτούμενα στρέμματα που ανήλθαν σε 26.000 τα 18.000 βαθμολογήθηκαν ενώ τελικά αδειοδότηση έλαβαν 6.400 στρέμματα. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ κ. Παρασκευάς Κορδοπάτης: «Περιμένουμε να μελετήσουμε τα στοιχεία του υπουργείου ώστε να δούμε ποια κριτήρια πρέπει εδεχομένως να λειτουργήσουν διαφορετικά από αυτά που είχαν υιοθετηθεί».


ΚΕΟΣΟΕ: Μηδαμινά τα κρατικά έσοδα από τον ΕΦΚ στο κρασί έως τον Ιούνιο

Νέο κύκλο προσπαθειών για την ενημέρωση των υπευθύνων λήψης αποφάσεων για τις επιπτώσεις του ΕΦΚ στο κρασί, ανέλαβε να πραγματοποιήσει η ΚΕΟΣΟΕ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές και μετά την κατάθεση υπομνήματος της 10ης Ιουνίου 2016 στους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βάσει του οποίου τεκμηριώνεται η έξαρση της παραοικονομίας και η χαμηλή αποδοτικότητα του ΕΦΚ στο κρασί. Συγκεκριμένα με γνώμονα το υποβληθέν υπόμνημα έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω ενέργειες:


Χ. Θεοχάρης: σαμποτέρ της οικονομίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον ΕΦΚ στο κρασί

Σε ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, και με βάση τη δήλωση του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί για το φόρο στο κρασί, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για κάνοντας λόγο για φορομπηχτική μανία ενώ τη χαρακτήρισε σαμποτέρ της ελληνικής οικονομίας.


Συνεχίζεται η βελτίωση των εξαγωγών του αγροδιατροφικού τομέα της ΕΕ, μείον 1 δισ. ευρώ για το σιτάρι σε σχέση με πέρσι

Αύξηση κατά 2,1% σημείωσε η αξία των εξαγωγών των ευρωπαϊκών αγροδιατροφικών προϊόντων σύμφωνα με την Κομισιόν, κατά το διάστημα Ιούλιος 2015 - Ιούνιος 2016 όπου η συνολική αξία των εξαγωγών ξεπέρασε τα 129 δισεκ. ευρώ. Αξιοσημείωτη ήταν η βελτίωση των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ (+2.2 δισεκ. ευρώ), Κίνα (+ 1,8 δισεκ. ευρώ ) και Σαουδική Αραβία (+ 0,6 δισ. ευρώ). Οι τομείς που έδειξαν τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν το χοίρειο κρέας, το κρασί και τα ζώντα ζώα. Αντίθετα σημαντική μείωση παρατηρήθηκε στον τομέα των δερμάτων, του σίτου και της σκόνης γάλακτος. Την ίδια στίγμή οι εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων σημείωσαν αύξηση κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθαν σε 113 δισ. ευρώ (για το ίδιο διάστημα) παρά την πτώση κατά 9,6 μονάδες των εισαγωγών από τη Βραζιλία.
 


Ξεκίνησε η συγκομιδή της Κορινθιακής σταφίδας σε Αίγιο και Ηλεία, σημαντικά μειωμένη η παραγωγή για τη Σουλτανίνα σε Ηράκλειο και Κιάτο

Ξεκίνησε η συγκομιδή της Κορινθιακής σταφίδας σε Αίγιο και Ηλεία, σημαντικά μειωμένη η παραγωγή για τη Σουλτανίνα σε Ηράκλειο και Κιάτο

Από τις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε φέτος η συγκομιδή της κορινθιακής σταφίδας σε κάποιες περιοχές του Αιγίου ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε η συγκομιδή και στην Ηλεία, όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών  Ηλείας κ. Χρήστος Βαλιανάτος. Όπως είπε ο ίδιος, οι ποσότητες θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι,  ενώ σε γενικές γραμμές η ποιότητα είναι καλή. Στα 80 λεπτά / κιλό κυμάνθηκε η τιμή παραγωγού της συγκομιδής του 2015 για την κορινθιακή σταφίδα. Μεγάλη μείωση της παραγωγής της σουλτανίνας καταγράφεται στην Κρήτη, ενώ σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΚΣΟΣ κ. Ανδρέα Στρατάκη, από Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση των τιμών με μια αύξηση κατά 10 λεπτά/κιλό.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,265625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version