Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2065 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 207

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/10/2014

Συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Ξεκίνησαν εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών (δαμάσκηνων) για την Ινδία με ειδική άδεια εισαγωγής. «Με συντονισμένες προσπάθειες, του Συνδέσμου και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, προσδοκάται να ξεκινήσει εντός της φετινής περιόδου και η εξαγωγής ακτινιδίων», αναφέρει η ανακοίνωση του INCOFRUIT – HELLAS.


Έναρξη λειτουργίας συνεταιριστικού καταστήματος από την Ένωση Χαλκιδικής

Η «Ένωση» Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλκιδικής άνοιξε κατάστημα τροφίμων με συνεταιριστικά προϊόντα στο Εμπορικό της Κέντρο στα Νέα Μουδανιά.


Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο καθεστώς για την παραγωγή και διάθεση του ελληνικού ξυδιού

Στον εκσυγχρονισμό του κλάδου της οξοποιίας επιχειρεί να συνδράμει το νέο θεσμικό καθεστώς που ουσιαστικά αλλάζει μετά από 84 χρόνια τη νομοθεσία που διέπει την παραγωγή και τη διάθεση ξιδιού στη χώρα μας. Σύμφωνα με το νέο νόμο (ΦΕΚ Α΄ 231 4303/2014) προβλέπεται η δυνατότητα παραλαβής σταφυλιών από τις ίδιες τις επιχειρήσεις οξοποιίας και η παραγωγή ξυδιού από κρασιά και αποξηραμένη σταφίδα. Επίσης, προστίθενται νέες πρώτες ύλες (οίνοι κάθε κατηγορίας, ξηρή σταφίδα, φρούτα, βύνη δημητριακών, μέλι, δημητριακά, μπύρα κ.ά.) αλλά με σαφή σήμανση στις συσκευασίες του προϊόντος για τα υλικά παρασκευής του.


Οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας θα συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή ημέρα οινοτουρισμού

Η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014.


Ηράκλειο τρύγος: Καλή ποιοτικά χρόνια αλλά μειωμένη παραγωγή

Η παραγωγή του 2014 ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με την παραγωγή του 2013. Σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, εξ’ αιτίας των ιδιόμορφων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί, η ωρίμαση σε κάποιες περιοχές μπλοκαρίστηκε με το θερμοκρασιακό στρες, αλλά και με τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν ισχυρές αποφυλλώσεις δεδομένα που δικαιολογούν την μείωση της παράγωγης.


Έως 30/11 οι αιτήσεις για τη ένταξη των αμπελουργών στο συμπληρωματικό πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων

Σε ανακοίνωση της η ΔΑΟΚ Πιερίας κάνει γνωστό ότι όσοι παραγωγοί οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου επιθυμούν να ενταχθούν στο συμπληρωματικό πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2014 - 2015, μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην Υπηρεσία έως τις 30 Νοεμβρίου 2014, συνοδευόμενη από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.


Γενική συνέλευση της ΕΑΣ Αρκαδίας την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στην Τρίπολη

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 4015/2011 και σε εκτέλεση της 452/9-10-2014 απόφασης του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση», προσκαλούνται τα μέλη του Συνεταιρισμού σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης στις 2 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 09.30 πρωινή για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διατάξεως:


Πήρε ΦΕΚ η έγκριση κανονισμού απονομής του Ελληνικού Σήματος στα αλκοολούχα ποτά

Στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η έγκριση κανονισμού απονομής του Ελληνικού Σήματος στα αλκοολούχα ποτά που υπογράφουν οι υφυπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης.


Για εθελοντική παρακράτηση της ενιαίας για χρέη προς τον ΟΓΑ, κάνει λόγο τώρα ο Πάρις Κουκουλόπουλος

Η επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, σχετικά με τις ζημιές από περονόσπορο και ακαρπία σε αμπελοκαλλιέργειες και ελαιοκαλλιέργειες στην ορεινή Λευκάδα συζητήθηκε στη Βουλή. «Έρχεται τώρα το επίμαχο θέμα του ΟΓΑ και εδώ είναι εθελοντική, με τη συναίνεση του παραγωγού η παρακράτηση, όχι από τον ΟΓΑ, ακριβώς στο πρότυπο του ΕΛΓΑ», ανέφερε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, στο πλαίσιο της συζήτησης, αλλάζοντας τη θέση που είχε υποστηρίξει πριν λίγες ημέρες στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ.


Προϋπόθεση αποζημίωσης των σταφιδοπαραγωγών της Κρήτης η απώλεια παραγωγής τους να υπερβαίνει το 30%

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις βροχοπτώσεις τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 στο νομό Ηρακλείου, απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης σε ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος ενημερώνει ότι για τις ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή αμπελοκαλλιεργειών (επιτραπέζια σταφύλια) της Π.Ε. Ηρακλείου, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 6,445313 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version