Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2999 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 300

Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Τούρκοι χρησιμοποιούν τα ονόματα «Μακεδονία», «Θράκη» και «Αιγαίο», για να ενισχύσουν τις εξαγωγές κρασιών τους, σε καταγραφή του προβλήματος προχωρούν οι ελληνικές πρεσβείες

Με αφορμή την συμφωνία στις Πρέσπες, ανακαλύψαμε ότι εκτός των Σκοπιανών που χρησιμοποιούν το ΠΓΕ «Μακεδονία» στα κρασιά τους, έχουμε και τους Βούλγαρους να χρησιμοποιούν το εμπορικό όνομα «Θράκη» και τους Τούρκους το «Αιγαίο». Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις διεθνείς αγορές οίνων και ήταν το θέμα της συνάντησης, που έλαβε χώρα στις 13/6/2018, μεταξύ εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) με τον Πρέσβη κ. Λ. Παπακωνσταντινίδη, Γενικό Διευθυντή του ΥΠΕΞ και άλλα 6 στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αμπέλου και Οίνου του ΥπΑΑΤ κ. Δ. Γραμματικός.


Εκδήλωση για τα πλεονεκτήματα του κρασιού της Βοιωτίας

Σε εκδήλωση, στην Άσκρη Βοιωτίας, η οποία έγινε την Παρασκευή (15 Ιουνίου 2018) και διοργανώθηκε από το Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, συζητήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κρασιού της Βοιωτίας. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, καθώς και ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Παπαδούλης, όπως επίσης και άλλοι καθηγητές, υπάλληλοι του οργανισμού «Enterprise Greece» καθώς και οινοπαραγωγοί της περιοχής.


Επανεκλογή Στέλλιου Μπουτάρη στη θέση του προέδρου της ένωσης οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με εντολή συνέχισης του έργου του στον ήδη πρόεδρο για τα έτη 2016-2018, στην επόμενη διετία. Σε κλίμα συναδελφικότητας και συλλογικότητας τα μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» εξέλεξαν για τα επόμενα δύο χρόνια ως πρόεδρό της τον οινοποιό κ. Στέλλιο Μπουτάρη, ύστερα από την επιτυχημένη πρώτη διετή θητεία του.


Η συμφωνία στις Πρέσπες άφησε «Απροστάτευτη» την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία, οδηγούμαστε σε οικονομική καταστροφή

Η συμφωνία στις Πρέσπες άφησε «Απροστάτευτη» την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία, οδηγούμαστε σε οικονομική καταστροφή

Η Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Μακεδονία έγινε με την συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους Σκοπιανούς «Απροστάτευτη», τονίζει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Αμπελουργικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Vaeni Νάουσα και επικεφαλής του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης Νάουσας, Γιώργος Φουντούλης. «Την Πέμπτη (21/6/2018) θα συγκληθεί ολομέλεια των οινοποιών της Ζώνης Νάουσας για να μελετήσει το σοβαρό πρόβλημα», τονίζει.


Η BASF χρυσός χορηγός στην ημερίδα με τίτλο Μάρκετινγκ Οίνου

Η BASF χρυσός χορηγός στην ημερίδα με τίτλο Μάρκετινγκ Οίνου

Η BASF ήταν χρυσός χορηγός στην ημερίδα με τίτλο «Μάρκετινγκ Οίνου» που διοργανώθηκε την Παρασκευή, 15 Ιουνίου, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, οι Οίνοι Βορείου Ελλάδος, το Γενικό Προξενείο Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη & το Σωματείο «Συνέργεια» ήταν οι συνδιοργανωτές της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 120 οινοπαραγωγοί, οινολόγοι, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.


Δημοπρασία βιολογικών οινοστάφυλων οργανώνει το ΓΠΑ, μέχρι Πέμπτη 29 Ιουνίου η κατάθεση προσφορών

Η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Α.Ε. θα πωλήσει σταφύλια οινοποιήσιμα από τον βιολογικό αμπελώνα Σπάτων, έκτασης 212 στρεμμάτων περίπου.


VitiVini LAB: ο πρώτος διαγωνισμός καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα

VitiVini LAB: ο πρώτος διαγωνισμός καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα

Μεγαλύτερη διασύνδεση των οινοποιητικών επιχειρήσεων και των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με καινοτόμες πρακτικές, προωθεί η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Αμπελουργία και ήδη, σε συνεργασία με την Aephoria.net, προχωρεί στον πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα VitiVini LAB.


Τι είπε ο Υφυπουργός Β. Κόκκαλης για την Αμπελοκαλλιέργεια και την Ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης πραγματοποίησε την Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, επίσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου με θέμα: «Η Αμπελοκαλλιέργεια και η Ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής».


Υπερφορολόγηση, γραφειοκρατία και απώλεια προγραμμάτων για την οινοπαραγωγή

Με ερώτηση τους προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και Οικονομικών, ο γραμματέας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τους κ.κ. Βουλευτές Σπύρο Δανέλλη και Μιχάλη Τζελέπη, αναφέρονται στα εμπόδια που βάζει η Κυβέρνηση στην ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας και ζητούν:


Ποια στοιχεία εκδίδονται στη λιανική πώληση χύμα τσίπουρου και τσικουδιάς

Αναφορικά με τις πωλήσεις οίνου ή αποσταγμάτων, δηλαδή τσίπουρου ή τσικουδιάς, σε χύμα μορφή σε ιδιώτες, εκδίδονται στοιχεία λιανικής πώλησης στα οποία αναγράφονται υποχρεωτικά η ποσότητα και το είδος των παραδιδόμενων αγαθών.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,363281 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version