Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2260 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 226

ΚΕΟΣΟΕ: Προβλέψεις για τον φετινό τρύγο και πως επηρεάζεται ο κλάδος από τα capital controls

ΚΕΟΣΟΕ: Προβλέψεις για τον φετινό τρύγο και πως επηρεάζεται ο κλάδος από τα capital controls

Η εφαρμογή των capital controls είναι πιθανό ότι θα επιδράσει με αρνητικό τρόπο στις συναλλαγές και στο εμπόριο σταφυλιών την προσεχή περίοδο. Παράλληλα η ουσιαστική παύση στις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις δημιουργεί «πάγωμα» στην αγορά, που επηρεάζει αρνητικά τις προσδοκίες ανάκαμψης και συντηρεί μια στάση αναμονής, η οποία δεν ευνοεί την ομαλή απορρόφηση της σταφυλικής παραγωγής. Αυτό τονίστηκε στη σύσκεψη, που έγινε την Παρασκευή (31/7/2015), στα γραφεία της ΚΕΟΣΟΕ, από τους οινοποιητικούς συνεταιρισμούς μέλη της. Όπως επισημάνθηκε η γενική εικόνα της φετινής παραγωγής αναμένεται με μερικές εξαιρέσεις είναι αρκετά καλή. Η χρονιά είναι όψιμη στις περισσότερες περιοχές και τα αποθέματα βρίσκονται σε κανονικά επίπεδα. Οι τιμές σταφυλιών εκτιμάται ότι θα είναι σταθερές ή και θα έχουν ελαφρά ανοδικές τάσεις συγκρινόμενες με τα περσινά επίπεδα.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 25 - 31/7/2015

Συνεχίσθηκε με μικρούς ρυθμούς η εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών. Επίσης με πολύ καλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές καρπουζιών και κερασιών, ενώ με σχετικά καλούς ρυθμούς βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδάκινων. Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στις συναλλαγές και αναμένεται εντατικοποίηση των εξαγωγών.


Έρχεται παράταση έως 20/8 για την υλοποίηση δράσεων στα προγράμματα προβολής προώθησης Οίνων σε Τρίτες Χώρες

Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και οι δυσχέρειες που προκαλούν στις συναλλαγές είναι η αιτία που οι κύριοι φορείς του αμπελοοινικού τομέα ΚΕΟΣΟΕ, ΕΔΟΑΟ και ΣΕΟ ζήτησαν από το ΥΠΑΠΕΝ την παράταση προθεσμίας υλοποίησης των δράσεων προώθησης που πραγματοποιούν τα οινοποιεία σε Τρίτες Χώρες, προθεσμία που λήγει στις 31.7.2015. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ η νέα προθεσμία υλοποίησης δράσεων (συνεπώς και της έκδοσης των τιμολογίων) θα ορισθεί η 20η Αυγούστου 2015, ενώ αντίστοιχα παρατείνεται και η υποβολή φακέλων για το Φυσικό Αντικείμενο και την Ετήσια Έκθεση, κατά 10 ημέρες.


Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τρύγο στη Γαλλία

Ο Γαλλικός αμπελώνας αναμένεται να παράγει 46.600.000 εκατόλιτρα οίνου, στην προσεχή συγκομιδή, όπως εκτιμά το Τμήμα Στατιστικής και Προβλέψεων. Ο όγκος αυτός αντιστοιχεί σε μια μέση παραγωγή ελαφρά προς τα κάτω σε σχέση με το 2014 (-1%) και ελαφρά αυξημένη σε σύγκριση με το μέσο όρο των πέντε ετών ( +2%).


Μέχρι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου οι αιτήσεις για τα δικαιώματα Κορινθιακής Σταφίδας

H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που επιθυμούν την αλλαγή χρήσης της ποικιλίας για τα αμπελοτεμάχια τους με ποικιλία Κορινθιακή σταφίδα που προοριζόταν για ξηρή σταφίδα σε Κορινθιακή για παραγωγή οίνων προς εμπορία για την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο 2015-2016, θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της Διεύθυνσης (Πανεπιστημίου 171) και να υποβάλλουν αίτηση έως και την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.


Αποχώρησε ο Γενικός Διευθυντής από την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου

Ο κ. Μανώλης Τσακαλάκης, Γενικός Διευθυντής και Χημικός – Οινολόγος στην Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ), αποχώρησε στις 30/6/2015, μετά από αίτημά του στο ΔΣ.


Π.Ε. Κιλκίς: Έρχονται πληρωμές δικαιούχων του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων περιόδου 2014/2015

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2014-2015». Οι διαδικασίες του προγράμματος έχουν ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένετε η πίστωση του ποσού ενίσχυσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αμπελουργών.


Ρεκόρ πρωιμότητας (αλλά όχι και ποσότητας) αναμένεται να σημειώσει ο ισπανικός τρύγος

Οι πολύ αραιές βροχοπτώσεις και οι υψηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν τον ισπανικό αμπελώνα σε ιστορικά πρώιμη συγκομιδή. Σε ορισμένες επαρχίες, η συγκομιδή του 2015 είναι εκλεκτής ποιότητας και θα ξεκινήσει στις αρχές του Αυγούστου, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέγονται από το πρακτορείο EFE.


Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελουργικών εκτάσεων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας περιόδου 2015/2016

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2014-2015 στην Π.Ε. Αχαΐας ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/7/2015

Ξεκίνησε με μικρούς ρυθμούς η εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών. Συνεχίζονται με πολύ καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές καρπουζιών και κερασιών. Επίσης με καλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδάκινων. Αναμένεται αύξηση των εξαγωγών μετά την αποκατάσταση της κανονικότητας των εμπορικών συναλλαγών.

Επιστροφή

1990-2015 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,175781 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version