Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 1971 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 198

Π.Ε. Αχαΐας: Τα ονόματα των επιλέξιμων παραγωγών για την αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2014/2015

Τη λίστα με τα ονόματα των επιλέξιμων παραγωγών, κατά φθίνουσα σειρά, για το πρόγραμμα "Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2014-2015" ανακοίνωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Προς επίλυση το θέμα των δηλώσεων συγκομιδής για τη συγκαλλιέργεια αμπελιών με ελιές λέει η ΚΕΟΣΟΕ

Η συγκαλλιέργεια αμπελιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες και ελιές είναι συνηθισμένη σε πολλούς νομούς της χώρας κυρίως όμως συναντάται στους νομούς Αχαΐας και Ηρακλείου. Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί σημαντικές δυσκολίες στους καλλιεργητές από τα καθεστώτα που διέπουν τις ΚΟΑ των συγκαλλιεργούμενων προϊόντων που απολήγουν κυρίως στην άρνηση των ΔΑΟΚ να παραλαμβάνουν Δηλώσεις Συγκομιδής των καλλιεργητών οιναμπέλων στα αγροτεμάχια των οποίων συνυπάρχουν ελιές, πάνω από ένα αριθμό δένδρων.


Coop Wines of Greece: Ολοκληρώθηκε το ταξίδι της επιχειρηματικής αποστολής των Κινέζων αγοραστών στην Ελλάδα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησε - σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ - η Ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών από την Καντώνα της Κίνας και την Σαγκάη που επισκέφτηκε την χώρα μας από τις 5 έως τις 15 Ιουλίου του 2014. Στο πλαίσιο του προγράμματος Προώθησης Οίνων σε Τρίτες χώρες, Ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών, επισκέφτηκε τις αμπελουργικές ζώνες των Πεζών της Ρόδου του Τυρνάβου της Κεφαλονιάς όπου υπεγράφησαν πρωτόκολλα συνεργασίας εξαγωγής συνεταιριστικών κρασιών.


Αμπελουργικό εισόδημα 2013 στη Γαλλία: 54.700 ευρώ κατά μέσο όρο, με αυξανόμενες ανισότητες

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ, με στόχο να διασαφηνιστεί το αμπελουργικό εισόδημα και οι αντιθέσεις που έχουν προκληθεί, το Τμήμα Στατιστικής και Προβλέψεων της Γαλλίας ανέβαλε τη δημοσίευση της έκθεσης, κατόπιν ρητού αιτήματος της Επιτροπής Λογαριασμών Γεωργίας. Και αν τα δεδομένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 54.700 ευρώ ανά δραστηριοποιούμενο μη μισθωτό στον τομέα του οίνου (αύξηση έως και 40,7% σε σύγκριση με το 2012), η κατάσταση είναι πράγματι πολύ διαφορετική στην περιφέρεια.


Ξεκίνησε η συγκομιδή πρώιμων ποικιλιών επιτραπέζιων σταφυλιών, με τις τιμές παραγωγού στην Κρήτη να κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα

Ξεκίνησε η συγκομιδή στις πρώιμες ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών στη χώρα μας, με τις τιμές παραγωγού, όπως συνήθως, να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Πρώτα ξεκίνησε στην Κρήτη η συγκομιδή της ποικιλίας Prime που ολοκληρώθηκε σε ένα δεκαήμερο με τιμές παραγωγού που κυμάνθηκαν στα 1,30 – 1 ευρώ το κιλό. Αυτή την εποχή συγκομίζονται οι ποικιλίες Ralli και Σουπέριορ. Στον Τύρναβο ξεκίνησε η συγκομιδή της ποικιλίας Cardinal, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η ποικιλία Victoria. Στην Καβάλα η συγκομιδή της πρώιμης ποικιλίας Victoria αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου. Στην Κόρινθο η συγκομιδή της πρώιμης σουλτανίνας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου, ενώ στην Καβάλα μετά τα μέσα Αυγούστου.


Κύπρος: Προώθηση κυπριακών οίνων στην Περιφέρεια Οδησσού

Στις 26 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης της Οδησσού κ. Ίγκορ Πάλιτσα είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ουκρανία κ. Βάσσο Τσέμπερλεν.


Εγκρίθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ του 2011 στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο περονόσπορος

Επιτέλους εγκρίθηκε - σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ - από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ποσό 28,8 εκατ. ευρώ για την εκκαθάριση των αποζημιώσεων 2011 του ΕΛΓΑ, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο περονόσπορος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ οι αποζημιώσεις για τον περονόσπορο θα χορηγηθούν σε δυο δόσεις το 2014 και το 2015. Δικαιούχοι των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ για τον περονόσπορο θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο αγροτών, κυρίως οι κατά κύριο το 2011 επάγγελμα αγρότες, αλλά και οι μικροσυνταξιούχοι, οι εργάτες γης, κλπ. των περιοχών που είχαν κάνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ το 2011 και υπέστησαν ζημιές άνω του 30%.


Να προστεθεί στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ η αποζημίωση για τον περονόσπορο ζητά η βουλευτής κ. Αυγερινοπούλου

Ερώτηση, στην οποία τονίζει την ανάγκη αλλαγής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να αποζημιώνει τους αμπελοκαλλιεργητές από την ασθένεια του περονόσπορου, κατέθεσε χθες, η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Δρ. Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.


Η υψηλή λιανική τιμή πώλησης των ελληνικών κρασιών στην αγορά των ΗΠΑ εμποδίζουν την αύξηση των εξαγωγών

Η υψηλή λιανική τιμή πώλησης των ελληνικών κρασιών στην αγορά των ΗΠΑ εμποδίζουν την αύξηση των εξαγωγών

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης ετήσιας έκθεσης για το 2013 που δημοσίευσε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, οι εξαγωγές ελληνικού οίνου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εμφάνισε το 2013 ανεπαίσθητη αύξηση σχεδόν 2%. «Σχετικά δε με το κρασί, οι μεγάλες προσπάθειες φορέων και παραγωγών τα τελευταία χρόνια φέρνουν τις ΗΠΑ στην 2η σημαντικότερη αγορά μας. Η λιανική τιμή πώλησης παραμένει υψηλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ενδεχομένως να επηρεάσει πωλήσεις και επιδόσεις στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.


Νέα διοίκηση στην Ένωση Οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος

Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. το οποίο, σε εσωτερική ψηφοφορία, καθόρισε τις αρμοδιότητες των μελών του ως εξής:

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version