Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2678 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 268

Πρόστιμα σκέφτεται να επιβάλει το ΥπΑΑΤ σε όσους δεν υποβάλλουν Δηλώσεις Συγκομιδής

Με την ανακοίνωση χορήγησης παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής (από 30/11/2016 σε 22/12/2016), παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του ρυθμού υποβολής τους, αφού πριν την χορήγηση της παράτασης είχαμε 800 περίπου Δηλώσεις Συγκομιδής ανά ημέρα, ενώ μετά τη χορήγηση παράτασης ο αντίστοιχος αριθμός έπεσε στις 120. Πάντως το ΥπΑΑΤ επειδή βλέπει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους παραγωγούς να υποβάλλουν Δήλωση Συγκομιδής σκέφτεται να καταφύγει στην επιβολή αυστηρών προστίμων. Το θέμα έχει φτάσει στον Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Νίκο Αντώνογλου.


Χοντροκατσαρή τομάτα και μαύρη σταφίδα δίνουν προοπτικές στην αγροτική παραγωγή της Μεσσηνίας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ανοικτή ημερίδα με θέμα «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2016» που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite, στην Καλαμάτα. Την ημερίδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον περισσότεροι από 160 παραγωγοί και επαγγελματίες της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας.


Περιφέρειας Αττικής: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή επιχειρήσεων στη VINEXPO 2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή επιχειρήσεων σε περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Οίνων - Ποτών VINEXPO 2017 (BORDEAUX, 18-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017).


ΔΑΟΚ Ηρακλείου: Η Δήλωση Συγκομιδής οινοστάφυλων είναι υποχρεωτική

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ηρακλείου ενημερώνει τους παραγωγούς Οινοστάφυλων ότι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και υποβολή των Δηλώσεων Συγκομιδής παρατείνεται μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2016.


Οι παρενέργειες του ΕΦΚ στο κρασί πλήττουν Δημόσιο Ταμείο και νόμιμους οινοποιούς

Σε ερώτηση προς τους Υπουργούς 1) Οικονομικών και 2) Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με τις επιπτώσεις που δημιουργούνται στο Δημόσιο Ταμείο και στους νόμιμους οινοποιούς από την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, που από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του, αποδιαρθρώνει έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους του αγροδιατροφικού τομέα.


Ζητάμε άδειες φύτευσης αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε φυτεύσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας

Στην δρομολόγηση των διαδικασιών για τον στρατηγικό σχεδιασμό του αμπελοοινικού τομέα και την περιγραφή της αμπελουργικής πραγματικότητας αναφέρθηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου, που δόθηκε σήμερα Τρίτη (29/11), στην Αθήνα, οι πρόεδροι της ΕΔΟΑΟ κ. Γ. Βογιατζή, του ΣΕΟ κ. Γ. Σκούρα, της ΚΕΟΣΟΕ κ. Χρ. Μάρκου, στην οποία συμμετείχε και το υπηρεσιακό στέλεχος του ΥπΑΑΤ κ. Δ. Γραμματικός. Οι εκπρόσωποι τριών οργανώσεων τόνισαν εκ νέου την ανάγκη κατάργησης του ΕΦΚ στο κρασί, καθώς η εφαρμογή του απειλεί πλέον με πλήρη απορρύθμιση την οινική αγορά. Επίσης αναφέρθηκε το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί, με αποτέλεσμα από τα 6.400 στρέμματα που δόθηκαν φέτος με τις άδειες φύτευσης, εκτιμάται ότι δεν θα φυτευτούν περίπου 4.000 στρέμματα.


Παράταση στις δηλώσεις συγκομιδής οινοστάφυλων μέχρι 22 Δεκεμβρίου

Με εγκύκλιό του (Αρ. πρωτ.5829/132733) το τμήμα Αμπέλου και Ελαίας του ΥπΑΑΤ αναφέρει ότι δίνεται παράταση για τη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016, έως τις 22 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ κ. Παρασκευάς Κορδοπάτης και είχε αναλυθεί και σε γραπτή ανακοίνωση της Ένωσης, η συμμετοχή των παραγωγών στις ψηφιακές δηλώσεις συγκομιδής είναι ιδιαίτερα χαμηλή και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί μόλις 17.305 Δηλώσεις Συγκομιδής (το προηγούμενο έτος υποβλήθηκαν 26.430 Δηλώσεις).

22/12/2016


Πολλοί πέρασαν τις πόρτες των οινοποιείων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Πάνω από 5.300 φίλοι του κρασιού και του οινοτουρισμού πέρασαν την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, τις πόρτες των οινοποιείων στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος.


Δωρεάν σεμινάρια αμπελουργίας από τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στη Δράμα

Τετραήμερο δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για την καλλιέργεια της αμπέλου, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα, στις 8/12/2016.


Πτώση στις εκτάσεις των αμπελιών κατά 20 τοις εκατό την τελευταία 15ετία επισημαίνει η ΚΕΟΣΟΕ

Σημαντική μείωση του αριθμού των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων καταγράφεται τις τελευταίες δεκαετίες στα οινοπαραγωγά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, όπως αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ, στην Ελλάδα οι εκτάσεις των αμπελώνων παρουσιάζουν από το 2000 έως σήμερα μείωση της τάξης του 20%.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,945313 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version