Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

¶λλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

¶λλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2534 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 254

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ: 20,8 εκατ. για συνδεδεμένες (ρύζι, βιομηχαν. τομάτα, πορτοκάλια, ροδάκινα για χυμό κ.ά) παραγωγή τυριού, διατήρηση αμπελώνα και οζώδη δερματίτιδα

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ: 20,8 εκατ. για συνδεδεμένες (ρύζι, βιομηχαν. τομάτα, πορτοκάλια, ροδάκινα για χυμό κ.ά) παραγωγή τυριού, διατήρηση αμπελώνα και οζώδη δερματίτιδα

Πληρωμές ύψους 20, 8 εκατομμυρίων σε 20.090 δικαιούχους πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με την ενημέρωση του Οργανισμού. Οι σχετικές πιστώσεις εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την κατάσταση στις 28, 29 και 30 Ιουνίου 2016 και αφορούν μεταξύ άλλων τη συνδεδεμένη για το ρύζι, (7.810.639 ευρώ), βιομηχανική τομάτα (2.480.847 ευρώ), πορτοκάλια προς χυμοποίηση (1.048.651), ροδάκινα προς χυμοποίηση (93.225), έκτακτη ενίσχυση κτηνοτρόφων για οζώδη δερματίτιδα, (2.193.039 ευρώ). Ενισχύσεις δόθηκαν επίσης για παραγωγή τυριού από αγελαδινό (833.798 ευρώ) αίγειο (192,094 ευρώ) και πρόβειο γάλα (2.338.748 ευρώ). Επίσης καταβλήθηκε και ποσό ύψους 1013.092 ευρώ για Ενίσχυση για τη Διατήρηση Καλλιέργειας Αμπελιού και Ενίσχυση για Μαστίχα Χίου (1.133.335 ευρώ) όπως επίσης και ενισχύσεις για: σηροτροφία, πατάτα, φασόλι, φάβα Σαντορίνης. Δείτε παρακάτω τα ποσά και τον αριθμό των δικαιούχων ανά καθεστώς.


ΚΕΟΣΟΕ: Νέο ΔΣ, παραμένει στη θέση του Προέδρου ο Χ. Μάρκου, προβληματισμός για τον αμπελοοινικό κλάδο

Ημέρα αρχιαιρεσιών η χθεσινή για την ΚΕΟΣΟΕ. Οι εργασίες της 55ης Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέας διοίκησης και τον κ. Χρίστο Μάρκου να παραμένει στη θέση του Προέδρου την οποία και διατηρεί από το 1990. Στη χθεσινή συνέλευση της ΚΕΟΣΟΕ εκτενής αναφορά όπως αναμενόταν έγινε στην απώλεια εσόδων του κλάδου λόγω της επιβολής ΕΦΚ στο κρασί που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ, όχι μόνο δεν έφερε τα έσοδα που προσδοκούσε η κυβέρνηση, αλλά απεναντίας επέφερε και μεγάλη απώλειας δημοσίων εσόδων. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο κ. Μάρκου: «ποτέ δεν είχαμε τόσο ισχυρή παρουσία του οικοποιητικού κλάδου στη σύνθεση της διοίκησής μας».


ΕΦΚ στο κρασί και χρηματοδότηση νέων Αδειών Φύτευσης στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΟΣΟΕ

Με κεντρικό θέμα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί και τις προσπάθειες χρηματοδότησης των νέων Αδειών Φύτευσης διοργανώνει σήμερα η ΚΕΟΣΟΕ την 55η Γενική της Συνέλευση στην οποία, εκτός των αντιπροσώπων της, αναμένεται να συμμετάσχουν πολιτικοί φορείς και κόμματα.


Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις προώθησης ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία, ανοδική πορεία παρουσιάζουν οι ελληνικές εξαγωγές

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις προώθησης του ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία που οργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Τόκυο από κοινού με το Enterprise Greece για την περίοδο 2015-2016. Οι ειδικού του κρασιού στην Ιαπωνία είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με επιλεγμένα δείγματα του ελληνικού αμπελώνα. Ήταν η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που ο ελληνικός αμπελώνας παρουσιάσθηκε στην Ιαπωνία σε τέτοιο εύρος, στην προσπάθεια γνωριμίας των Ιαπώνων ειδικών με τους ελληνικούς οίνους.


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), μετά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν. Η συγκρότηση σε σώμα έγινε κάτω από συναινετικό πνεύμα με ομόφωνη αποδοχή της πρότασης όλων των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


Εντυπωσίασε το κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης - Wines of Crete,  βρέθηκε  στη Νέα Υόρκη, όπου διοργάνωσε ένα μοναδικό Master class για το Κρητικό κρασί. Το Master class  απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού, οινοδημοσιογράφους και δημοσιογράφους γαστρονομίας εν γένει. Η δράση που πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων, είχε ως σκοπό την γνωριμία των επαγγελματιών του οίνου με τα κρασιά του νησιού που φέρουν τις ενδείξεις ΠΟΠ και ΠΓΕ αλλά και προέρχονται από τις μοναδικές αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιού.


Κερδίζει τους καταναλωτές το κρασί στην Πολωνία, προοπτικές και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά κρασιά

Τα τελευταία χρόνια η πολωνική αγορά οίνου μεγεθύνεται ετησίως µε ρυθμούς της τάξης του 5% και άνω. Το κρασί αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόµενη κατηγορία στην αγορά οινοπνευµατωδών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Βαρσοβία, στην Πολωνία εισάγονται κρασιά από όλες σχεδόν τις οινοπαραγωγούς χώρες. ¶ξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι εισάγονται κρασιά όχι μόνον απευθείας από τις χώρες παραγωγής αλλά και µέσω τρίτων χωρών. Ο ανταγωνισµός είναι ιδιαίτερα έντονος σε µια ανερχόµενη αγορά 38,5 εκ. κατοίκων. Οι εταιρείες του κλάδου εκτιµούν ότι η αγορά κρασιού προερχόµενου από σταφύλια θα συνεχίσει να αυξάνεται µε ετήσιο ρυθµό 7% τα επόµενα χρόνια.


Σαββατιανό: Ποιότητα, μάρκετινγκ και οινοτουρισμός μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία

Σαββατιανό: Ποιότητα, μάρκετινγκ και οινοτουρισμός μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία

Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος είναι τρίτης γενιάς οινοποιός. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ. Όλοι οι πρόγονοί του ήταν αμπελουργοί στην περιοχή της Μεσογαίας. Το 1991 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση. Διαθέτει 100 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα, νοικιάζει άλλα τόσα και συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με μια ομάδα αμπελουργών που του προμηθεύουν σταφύλια. Το οινοποιείο του είναι στη θέση Καλογέρι στο Μαρκόπουλο, στην καρδιά του Αττικού Αμπελώνα. Πιστεύει στις δυνατότητες της ιστορικής λευκής ποικιλίας Σαββατιανό. Η υψηλή ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αν συνδυαστούν με ένα καλό μάρκετινγκ μπορεί να του δώσουν προστιθέμενη αξία.


Διακομματική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για το δημοσιονομικό όφελος μετά την αύξηση του ΕΦΚ στο κρασί

Διακομματική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για το δημοσιονομικό όφελος μετά την αύξηση του ΕΦΚ στο κρασί

Διακομματική ερώτηση κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το δημοσιονομικό όφελος που προέκυψε για τον κρατικό προϋπολογισμό, μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο ελληνικό κρασί. Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Χρίστος Δήμας και Γεώργιος Κασαπίδης από τη ΝΔ, Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Μαυρωτάς από Το Ποτάμι, Γεώργιος Καρράς και . Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.


Αυξημένο ενδιαφέρον για τις εξαγωγές ελληνικού κρασιού παρουσιάζει η αγορά της Νότιας Κορέας

Κατακόρυφη αύξηση σε ποσοστό 407% σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικού κρασιού στη Νότια Κορέα τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2016, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στην ελληνική πρεσβεία στη Σεούλ. Το 2013 οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού ήταν αξίας μόλις 5.000 δολαρίων και ουσιαστικά δεν υπήρχαν ελληνικά κρασιά στην αγορά της χώρας. Όμως, το 2015 οι εξαγωγές ελληνικών κρασιών αυξήθηκαν σε 68.000. Χάρη στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα προβολής και προώθησης των ελληνικών κρασιών, οι εξαγωγές τους στους 4 πρώτους μήνες του 2016 αυξήθηκαν κατακόρυφα και έφτασαν ήδη τα 47.000 δολάρια.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,265625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version