Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2651 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 266

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 15 - 21/10/2016

Συνεχίσθηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με ιδιαίτερη ζήτηση από Αίγυπτο. Έγινε έναρξη με μικρούς ρυθμούς και της εξαγωγής ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward, με προβλήματα που διαπιστώθηκαν από ελέγχους του ΥπΑΑΤ. Εφιστάται η προσοχή για την τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του προϊόντος. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έναρξη συγκομιδής και εξαγωγής πορτοκαλιών και μανταρινιών.


Ενημέρωση από τον Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας και Ιθάκης για την αναδιάρθρωση αμπελώνων

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκινά η εφαρμογή συμπληρωματικού προγράμματος αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων για την περίοδο 2016-2017.


Ομοσπονδία Αμβυκούχων - Αμπελουργών: να ελεγχθεί η παράνομη διακίνηση του τσίπουρου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Αμβυκούχων - Αμπελλουργών Ελλάδος, στην οποία αναφέρεται στην πιθανότητα εξομοίωσης του φόρου των αμπελουργών αμβυκούχων που διενεργούν 48ωρες αποστάξεις, με τους μεταποιητές και διατήρησης της έκπτωσης του 50% «που καταχρώνται τόσο χρόνια αριθμός μεταποιητών - αποσταγματοποιών και η οποία σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να εφαρμόζεται στο τσίπουρο όπως έχει τονίσει με έγγραφό της και η Commision από το 2012», αναφέρει.


Τρύγος: μείωση της παραγωγής στην Ε.Ε. με καλή ποιότητα κρασιού

Τρύγος: μείωση της παραγωγής στην Ε.Ε. με καλή ποιότητα κρασιού

Για μείωση της παραγωγής οινοστάφυλων πανευρωπαϊκά και για καλή ποιότητα μίλησε ο Επικεφαλής της Ομάδας Οίνου της Copa - Cogeca κ. Thierry Coste σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, κάτι που ισχύει και για τη χώρα μας όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σ.Ε.Ο κάνοντας λόγο για μειωμένες αποδόσεις αλλά για εξαιρετική ποιότητα, ειδικά στα κόκκινα κρασιά. Όπως ανέφερε ο κ. Coste «Οπουδήποτε και αν στρέψουμε την προσοχή μας στην Ε.Ε. θα δούμε ότι ορισμένες περιοχές επηρεάστηκαν σημαντικά από τις κλιματικές συνθήκες, σε ορισμένες χώρες από ξηρασία και σε άλλες από παγετό και χαλάζι». Μικρότερη η μείωση της παραγωγής σε Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία, μεγαλύτερη σε Πορτογαλία και Ελλάδα.


Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό τουρισμό το Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων, στη Σαντορίνη

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό τουρισμό το Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων, στη Σαντορίνη

Συμμετοχή στο «1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό τουρισμό», το οποίο έγινε στη Σαντορίνη 14 -16 Οκτώβρη 2016 με χορηγό επικοινωνίας τον ΑγροΤύπο, είχε το Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων. Το συνέδριο είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς παρουσιάστηκαν και καταγράφηκαν ανάγκες, προτάσεις και καλές πρακτικές από τον χώρο του οινικού τουρισμού και της προώθησης των σχετικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα μάλιστα ως κομμάτι μιας ευρύτερης προσέγγισης που εντάσσει το κρασί στη γαστρονομία ως αναπόσπαστο μέρος της.


ΔΑΟΚ Κεφαλονιάς: Μέχρι 30 Νοεμβρίου δήλωση συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών, ποιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς ενημερώνει τους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών ότι πρέπει να υποβάλλουν ψηφιακά δήλωση συγκομιδής έως την 30/11/2016. Η δήλωση συγκομιδής είναι υποχρεωτική, για όλους τους παραγωγούς οινοστάφυλων, είτε παραδίδουν τη παραγωγή τους στα οινοποιεία, είτε οινοποιούν για λογαριασμό τους.


Ηλεία: Ενδιαφέρον από τους σταφιδοπαραγωγούς να ενταχθούν σε Ομάδα Παραγωγών

Στη Μαγούλα του πρώην δήμου Ωλένης πραγματοποιήθηκε, στις 14 Οκτωβρίου, σύσκεψη για την ένταξη όλων των σταφιδοπαραγωγών στην λειτουργούσα ομάδα παραγωγών Νομού Ηλείας.


Συνεχίζεται το πενταετές Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ολοκληρώνεται αισίως το τρίτο έτος του πενταετούς προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ). Ειδικότερα στην Π.Ε. Αχαΐας σημειώθηκε μέχρι στιγμής και ο μεγαλύτερος βαθμός απορρόφησής του.


Την ικανοποίησή της εκφράζει η ΚΕΟΣΟΕ για το αίτημα προς την Ε.Ε. για χρηματοδότηση νέων φυτεύσεων αμπελώνων

Μια σημαντική προσπάθεια σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο η ΚΕΟΣΟΕ, έλαβε σάρκα και οστά την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, δικαιώνοντας τις προσπάθειες της Κεντρικής Οργάνωσης.
Πρόκειται για την αποστολή επιστολής από τον Αν. υπουργό ΑΑΤρ. κ. Μάρκο Μπόλαρη στον ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας Phil Hogan, το περιεχόμενο της οποίας αποτέλεσε αντικεί-μενο συμφωνίας μεταξύ της ΚΕΟΣΟΕ και του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού και βασίζεται κυρίως στην νομική αντίκρουση των επιχειρημάτων των υπηρεσιών της Commission η οποία πριν από 6 μήνες, είχε απορρίψει το αντίστοιχο ελληνικό υπηρεσιακό αίτημα της χρηματοδότησης των Αδειών Φύτευσης από τα προγράμματα Αναδιάρθρωσης.


Το θέμα της χρηματοδότησης της φύτευσης αμπελιών έθεσε το ΥπΑΑΤ στον Επίτροπο Γεωργίας ΕΕ κ. Χόγκαν

Με επιστολή που απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, μέσω της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον Επίτροπο Γεωργίας κ. Ηogan  επαναφέρει τις θέσεις της Ελλάδας για το θέμα της εξαίρεσης των νέων φυτεύσεων από το καθεστώς αναδιάρθρωσης αμπελώνων. Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Υπουργός επισημαίνει ότι σε έγγραφο που παρουσιάστηκε προς συζήτηση στην επιτροπή οίνου, υπάρχει αναφορά σε εξαίρεση  από τα κριτήρια επιλεξιμότητας  των νέων φυτεύσεων αμπέλων. Η εξαίρεση αυτή  διατυπώνεται σε έγγραφο  εργασίας, χωρίς νομική – δεσμευτική αξία, προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική αμπελουργία.  Η ερμηνεία ότι οι  νέες φυτεύσεις που χορηγούνται σύμφωνα με το άρθρο 64 του ΚΑΝ (ΕΕ) 1308/2013, δεν εντάσσονται στο καθεστώς αναδιάρθρωσης και μετατροπής που αναφέρεται στο άρθρο 46 του εν λόγω κανονισμού.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,71875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version