Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2557 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 256

ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: ενημέρωση των αμπελοκαλλιεργητών για τις υποχρεώσεις τους ενόψει του τρύγου

Eν όψει του επερχόμενου τρύγου των  οιναμπέλων  για το 2016 η ΔΑΟΚ Π.Ε.  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές και οινοποιούς της περιοχής μας για τα παρακάτω:


Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του σαμιώτικου κρασιού στις συμφωνίες ΕΕ με τρίτες χώρες

Στη Βουλή κατατλεθηκε η Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη για το ΠΟΠ Μοσχάτου Σάμου, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 17 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το αν υπάρχουν κίνδυνοι για τα προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης της Ελλάδας και ειδικά για το ΠΟΠ του Μοσχάτου Σάμου, κατά τις συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες (συμφωνίες CETA κλπ.).


Έως τον Σεπτέμβριο η αλλαγή του πλαισίου για τις αποζημιώσεις

Έως τον Σεπτέμβριο η αλλαγή του πλαισίου για τις αποζημιώσεις

Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ ήρθε σε επικοινωνία ο ΑγροΤύπος με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές σε μαστιχόδενδρα και καλλιέργειες στη Χίο. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με το ΥπΑΑΤ ώστε να βρεθούν τρόποι να ανακουφισθούν οι πληγέντες παραγωγοί ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αλλάξει το πλαίσιο για τις αποζημιώσεις, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα για πολύ πιο γρήγορη αποπληρωμή των αποζημιώσεων που εντάσσονται στα ΠΣΕΑ. Καμία εξέλιξη προς το παρόν στα μέτωπα των πληρωμών και της παράτασης της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.


Σύσκεψη για την κορινθιακή σταφίδα στην Ηλεία

Σύσκεψη για την πορεία της κορινθιακής σταφίδας συγκαλεί σήμερα Τετάρτη στις 9.00 το βράδυ, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.


150 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Περιφέρεια Kρήτης για ζημιές στα ελαιόδενδρα

Στα πολύ μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν το φετινό καλοκαίρι στους ελαιώνες και τους αμπελώνες της Κρήτης λόγω καύσωνα και είχαν ως συνέπεια 19 εκατομμύρια ελαιόδενδρα και 25.000 στρέμματα αμπελώνων να υποστούν ζημιές, αλλά και στις πολύ μεγάλες ζημιές που είχαν προκληθεί στην ελαιοπαραγωγή της Κρήτης το 2013 αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεανώ Βρέντζου στον ΑγροΤύπο, στον απόηχο της συνάντησης που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη και με τον Γ. Γ κ. Νίκο Αντώνογλου.


Οινοποιία Μπουτάρη: Νέο πενταετές συμβόλαιο για εξαγωγές κρασιών στις ΗΠΑ ενώ θετικές προοπτικές και στην αγορά της Κίνας

Νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο υπέγραψε η Οινοποιία Μπουτάρη με την εταιρεία Terlato για τη διανομή των προϊόντων της στην αγορά των ΗΠΑ όπου και αναμένεται μεγάλη αύξηση των πωλήσεων μέσα στην επόμενη πενταετία. Ενδεικτικό είναι πως η αύξηση των πωλήσεων την επόμενη τριετία προβλέπεται να αγγίξει το 80% της αξίας που εξάγεται σήμερα.


Κομισιόν κατά του οινοποιητικού συνεταιρισμού Σάμου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από την Ελλάδα να τροποποιήσει τη νομοθεσία που δεν επιτρέπει σε μεμονωμένους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου να παράγουν και να εμπορεύονται οίνο ατομικά αλλά θα πρέπει να τον παραδίνουν στην Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ). Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς προβλέπει την μετατροπή των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και των Ενώσεων τους σε ΑΣ, ενώ με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1242 που εκδόθηκε στις 27/6/2016) η ΕΟΣΣ μετατράπηκε σε ΑΣ. Ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Κοινής Οργάνωσης των γεωργικών Αγορών (ΚΟΑ) στον αμπελοοινικό τομέα και να σεβαστεί την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, την ελευθερία άσκησης επαγγέλματος και την επιχειρηματική ελευθερία, οι οποίες κατοχυρώνονται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.


Υπογράφηκε η απόφαση που καταργεί τον ΕΦΚ στο κρασί που προορίζεται για ξύδι

Υπογράφηκε  η απόφαση σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, τις διατυπώσεις και τις διαδικασίες για την παραλαβή και την κατεργασία από τα οξοποιεία πρώτων υλών που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ως και την απαλλαγή τους από αυτόν.  Στην εν λόγω απόφαση διαμορφώνεται το εθνικό, κανονιστικό πλαίσιο που θέτει τους όρους, τις προϋποθέσεις, τις διατυπώσεις και τις διαδικασίες παραλαβής και κατεργασίας από τα οξοποιεία των υποκείμενων σε ΕΦΚ πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ξυδιού.


Ξεκινά η συγκομιδή σουλτανίνας στην Κρήτη, αναμένεται μειωμένη παραγωγή με τιμές να ξεκινούν από 50 λεπτά το κιλό

Ξεκινά η συγκομιδή σουλτανίνας στην Κρήτη, αναμένεται μειωμένη παραγωγή με τιμές να ξεκινούν από 50 λεπτά το κιλό

Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η συγκομιδή επιτραπέζιων σταφυλιών της ποικιλίας σουλτανίνας στην Κρήτη. Στην Κόρινθο η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου, ενώ στην Καβάλα μετά τις 15 Αυγούστου. Αναμένεται να έχουμε μείωση της παραγωγής στην Κρήτη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται μεταξύ 50 – 85 λεπτά το κιλό. Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν προβλήματα και στην παραγωγή της Κορινθίας, ενώ ομαλά εξελίσσεται η παραγωγή στην Καβάλα.


Έως Δευτέρα 25 Ιουλίου οι ενστάσεις για τις άδειες αμπέλου

Έως Δευτέρα 25 Ιουλίου οι ενστάσεις για τις άδειες αμπέλου

Mέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα  οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους για όσα αγροτεμάχια τέθηκαν εκτός των δηλώσεων για τις νέες άδειες οινάμπελων, όπως ορίζει η τροποιητική απόφαση της από 18/2/2016 απόφασης με θέμα «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2015/560 και (ΕΕ) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2016» (ΦΕΚ Β΄485)».

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,703125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version