Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 1999 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 200

Ενημέρωση της Π.Ε. Πιερίας για την Yποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής Σταφυλιών για το έτος 2014

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνει ότι:


Όψιμος και με προβλήματα ο φετινός τρύγος. Υψηλές τιμές καταγράφει το Ασύρτικο

Όψιμος και με προβλήματα ο φετινός τρύγος. Υψηλές τιμές καταγράφει το Ασύρτικο

Ο καιρός αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ο καθοριστικός παράγοντας και του φετινού τρύγου αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΚΕΟΣΟΕ φέτος «τα πράγματα αλλάζουν για τις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές, αφού το φετινό καλοκαίρι, δε θύμιζε ελληνικό καλοκαίρι». Οι θερμοκρασίες, οι βροχοπτώσεις και συνεπώς η υγρασία, καθώς και οι χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, έβαλαν σε μπελάδες του αμπελοκαλλιεργητές, που υποχρεώθηκαν σε συνεχείς επεμβάσεις (όχι όλες επιτυχημένες) για να σταματήσουν τις ασθένειες του ωιδίου και του περονόσπορου που έπληξαν αρκετές αμπελουργικές περιοχές. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τουλάχιστον στην αρχή του τρυγητού (αρχές με μέσα Αυγούστου), αλλά και προς το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου οι καιρικές συνθήκες ισορρόπησαν, ενώ κρίσιμο παράγοντα αποτελεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, που «θα μπουν» στο τρύγο οι μεγάλες αμπελουργικές ζώνες.


Με προβλήματα ο τρύγος στη Βουλγαρία

"Αυτό το έτος, αναμένουμε μια χαμηλή απόδοση και κακή ποιότητα των σταφυλιών," δήλωσε ο Krassimir Koev, διευθυντής του Εκτελεστικού Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (EAVV). «Το καλοκαίρι ήταν πολύ υγρό και ανάγκασε τους παραγωγούς να παρέμβουν στα αμπέλια 12-13 φορές αντί για τις συνηθισμένες 5-8 φορές. Ωστόσο, πολλοί από τους αμπελώνες επλήγησαν από ωίδιο. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους για τους παραγωγούς, αλλά η ποιότητα το 2014 δεν θα είναι κατώτερη σε σχέση με αυτή προηγουμένων συγκομιδών, σε πολλές περιπτώσεις "δήλωσε ο Krassimir Koev.


Τις φετινές τιμές για την σταφίδα ανακοίνωσε η ΚΣΟΣ Ηρακλείου. Στα 1,60 ευρώ/κιλο για τον τύπο 1

Το Δ.Σ. της Κ.Σ.Ο.Σ. ΑΕΣ ΑΕ, κατά την συνεδρίαση της 26ης Αυγούστου 2014, αφού εκτίμησε όλες τις παραμέτρους της αγοράς, τις τιμές του διεθνούς ανταγωνισμού, κατέληξε στις παρακάτω τιμές αγοράς σουλτανίνων νέας εσοδείας 2014:


Αρμενία: Αύξηση της παραγωγής αλκοολούχων ποτών

Ο πρόεδρος της Ένωσης παραγωγών αλκοολούχων ποτών της Αρμενίας κ. Avag Harutyunyan δήλωσε ότι αναμένεται για το 2014 αύξηση της παραγωγής μπράντυ κατά 20% και οίνων κατά 30%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


Μείωση στην παραγωγή οίνου στην Πορτογαλία

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου, η Πορτογαλία θα παράγει 5.890.000 εκατόλιτρα οίνου το 2014, καταγράφεται μείωση κατά 5,8% σε σχέση με τον μέσον όρο πενταετίας.


Ξεκινάει από την 1η Σεπτεμβρίου η συγκέντρωση σταφίδας από την ΕΑΣ Ηλείας

Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάει η συγκέντρωση κορινθιακής σταφίδας στις αποθήκες της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας στις Καρούτες, την Κρέστενα και το σταφιδεργοστάσιο της στον Πύργο. Η συγκέντρωση της Κορινθιακής Σταφίδας θα γίνεται για λογαριασμό της Ένωσης ΑΕΣ ΑΕ και της Παναιγιάλειου Ενώσεως Συνεταιρισμών ΑΕΣ ΑΕ. Ειδικότερα η Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ, με δελτίο τύπου, κάνει γνωστό στους Σταφιδοπαραγωγούς ότι, θα παραλαμβάνει ξηρή Κορινθιακή Σταφίδα εσοδείας 2014 στα κάτωθι αποθηκευτικά κέντρα τις εξής ώρες:


Ενημέρωση Π.Ε. Έβρου για υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014

Με ανακοίνωσή της η Π.Ε. Έβρου ανακοινώνει στους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014, αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ.


Άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων για τη διακίνηση των κρασιών στη Σαντορίνη ζητάει η ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων από το ΥπΑΑΤ

Μετά την έκκληση της ΕΑΣ Πατρών για διεξαγωγή ελέγχων σε χαμηλής ποιότητας οινικά προϊόντα, η ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, καλεί το τοπικό γραφείο Αγροτικής Οικονομίας, το ΥΑΑΤ και την ΚΕΟΣΟΕ, να συμβάλλουν ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να διαφυλαχθεί των οίνων με ΠΟΠ Σαντορίνη, δεδομένου ότι αποτελούν τον πρεσβευτή των ελληνικών κρασιών στις διεθνείς αγορές.


Απόφαση για το δυναμικό παραγωγής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου που περιλαμβάνει τη συνέχιση του καθεστώτος φύτευσης αμπέλων έως 31/12/2015

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 2176/7-8-14) η νέα απόφαση για το δυναμικό παραγωγής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου. Με απόφαση αυτή καθορίζονται τα αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα για τη διαχείριση του Δυναμικού παραγωγής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ειδικότερα ορίζονται η διαδικασία, οι όροι και οι λεπτομέρειες εφαρμογής σχετικά με τις παράνομες φυτεύσεις, τα δικαιώματα φύτευσης, το εθνικό αποθεματικό δικαιωμάτων φύτευσης, τις δηλώσεις συγκομιδής, τους ελέγχους στον αμπελοοινικό τομέα και την τήρηση του αμπελουργικού μητρώου.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,15625 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version