Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2101 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 211

Καμπάνια στη Μεγάλη Βρετανία για τη μείωση των φόρων αλκοολούχων ποτών

Ο σύνδεσμος εμπορίου οίνων και αλκοολούχων ποτών καθώς και ο σύνδεσμος ουίσκι ξεκινήσαν μια εκστρατεία επικοινωνίας στη Μεγάλη Βρετανία που απαιτεί την μείωση των φόρων κατά 2%.


Π.Ε. Ρεθύμνου: Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ενημερώνει τους αμπελουργούς του Νομού ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, θα παραταθεί μέχρι 22 Δεκεμβρίου 2014.


Υποχρέωση υποβολής δηλώσεων παραγωγής,εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων για την αμπελοοινική περίοδο 2014/2015

Το τμήμα Οίνου του ΥΑΑΤ με εγκύκλιό του προς τις ΔΑΟΚ της χώρας, επισημαίνει την υποχρέωση των οινοποιείων, αλλά και ορισμένων αμπελουργών για την υποβολή ετήσιων Δηλώσεων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καν (ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής, για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Καν (ΕΚ) 479/2008 του Συμβουλίου, όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των συνεταιριστικών οινοποιείων, τα οποία έχουν παραγάγει οίνο ή και γλεύκος από τη συγκομιδή σταφυλιών της τρέχουσας αμπελοοινικής περιόδου, υποβάλλουν υποχρεωτικά στις ∆/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής δηλώσεις παραγωγής σύμφωνα με το σχετικό έντυπο.


Ενημερωτική εκδήλωση για τα ελληνικά κρασιά και τυριά στην Πολωνία

Ενημερωτική εκδήλωση για τα ελληνικά κρασιά και τυριά στην Πολωνία

Εκδήλωση διοργανώθηκε, την Τρίτη (9/12/2014), από την Ελληνική Πρεσβεία στη Βαρσοβία και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ), γευσιγνωσίας ελληνικών κρασιών και τυριών στην Πολωνία. Η εκδήλωση αποτέλεσε την πρώτη στοχευμένη προσπάθεια πληρέστερης ενημέρωσης των πολωνικών επιχειρήσεων του κλάδου εισαγωγής-εμπορίας τροφίμων και ποτών, σχετικά με την μεγάλη ποικιλία και υψηλή ποιότητα τόσο των ελληνικών κρασιών όσο και των ελληνικών τυριών. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Παντελής Γιαννούλης, Σύμβουλος ελληνικού Γραφείου ΟΕΥ στη Βαρσοβία:


Αυστραλία: Στρατηγικό σχέδιο έως το 2020 για το κρασί

Η Αυστραλιανή Αρχή σταφυλιών και οίνων (AGWA) δημοσίευσε στις 9 Δεκεμβρίου κατευθυντήριες γραμμές για το στρατηγικό σχέδιο 2015-2020. To σχέδιο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των premium οίνων και την ανταγωνιστικότητα», δήλωσε ο Brian Walsh, πρόεδρος της AGWA στο προοίμιο. Δύο στρατηγικoi άξονες συνεπώς υιοθετούνται στο σχέδιο αυτό: premium κρασιά και ανταγωνιστικότητα.


Σπόροι αμπέλου και δενδρύλλια οπωροκηπευτικών στις λαϊκές με απόφαση Γιακουμάτου

Με απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης γίνεται γνωστό ότι πλέον στις λαϊκές αγορές θα μπορεί να πωλείται πολλαπλασιαστικού υλικό αμπέλου καθώς και δενδρυλλίων οπωροφόρων - κηπευτικών.


Μείωση παρουσιάζουν οι εξαγωγές ελληνικών κρασιών στην Ιαπωνία. Τι πρέπει να προσέξουν οι Έλληνες εξαγωγείς

Η Ιαπωνία είναι ο πέμπτος σημαντικότερος εισαγωγέας ευρωπαϊκών οίνων, έχοντας εισάγει περί τα 1,4 εκατ. εκατόλιτρα το 2013. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ασιατική αγορά για τους Ευρωπαίους παραγωγούς, μετά την Κίνα. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της ελληνικής πρεσβείας στο Τόκυο, οι ελληνικές εξαγωγές οίνου παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία και ανήλθαν το 2013 σε 159.928 ευρώ, μειωμένες σε σχέση με το 2012 που ήταν 201.204 ευρώ.


Παράταση μέχρι 22 Δεκεμβρίου για την ψηφιακή υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής

Εξαιτίας αφενός του μεγάλου όγκου διορθώσεων που απαιτούνται από τις ΔΑΟΚ στο Αμπελουργικό Μητρώο και αφετέρου του μεγάλου φόρτου εργασίας λόγω του συμπληρωματικού προγράμματος της αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2014-2015, το τμήμα Αμπέλου του ΥπΑΑΤ με εγκύκλιό του γνωστοποίησε ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, θα παραταθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2014.

22/12/2014


Αύξηση σημειώνουν τα ελληνικά αποθέματα οίνου χωρίς ωστόσο να ξεπερνούν τον μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας

Αυξημένα κατά 15,70% (1.373.049 HL) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά εμφανίζονται τα αποθέματα οίνου στην Ελλάδα με ημερομηνία 31.7.2014 (τέλος αμπελοοινικής περιόδου 2013/14) σύμφωνα με την Δήλωση Αποθεμάτων Οίνων και γλευκών που ανακοίνωσε το τμήμα Οίνου του ΥΑΑΤ. Ειδικότερα, οι ερυθροί οίνοι εμφανίζονται αυξημένοι κατά 14,16% ενώ οι λευκοί κατά 18,57%. Οι μεταβολές αυτές δεν αξιολογούνται ως αρνητικές αφού σε σχέση με τον μέσο όρο 5ετίας (1.847.640 HL) που η σύγκριση είναι περισσότερο αντικειμενική, τα αποθέματα του 2014 εξακολουθούν να είναι χαμηλά υπολειπόμενα από το μέσο όρο, κατά 25,69%.


Μη κατανοητό χαρακτηρίζουν οι αμπελουργοί το νέο σύστημα χορήγησης Αδειών Φύτευσης

Το νέο σύστημα χορήγησης Αδειών Φύτευσης που θα ισχύσει από 1/1/2016 συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ομάδας «Οίνος» της Copa-Cogeca και της Ομάδα πολιτικού διαλόγου Οίνου (GDCV) με την συμμετοχή της Κομισιόν, φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στις Βρυξέλλες. Στην συνεδρίαση όλες οι αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι το νέο σύστημα έτσι όπως διαμορφώθηκε από την Κομισιόν είναι πολύπλοκο, δύσχρηστο, γραφειοκρατικό και εξέφρασαν αμφιβολίες για τη δυνατότητα εφαρμογής του.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,351563 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version