Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2960 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 296

Μέχρι 20 Μαΐου οι αιτήσεις για αναδιάρθρωση αμπελώνων 2018-2019

Μέχρι 20 Μαΐου οι αιτήσεις για αναδιάρθρωση αμπελώνων 2018-2019

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2018-2019, έχουν περιθώριο, έως και τις 20 Μαΐου 2018, για να υποβάλλουν αιτήσεις στις κατά τόπους ΔΑΟΚ. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τα οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων ή τη δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν δικαιώματα φύτευσης από το Εθνικό Απόθεμα πριν το 2016), με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος. Οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα είναι:


Το σαμιώτικο κρασί ταξιδεύει στην Κύπρο

Ανατρέχοντας στους αρχαϊκούς χρόνους, σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ο σαμιακός οίνος μεταφερόταν με οξυπύθμενους αμφορείς και στην Κύπρο στα πλαίσια εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στους κατοίκους της Σάμου και της μεγαλονήσου.


Χρήστος Βαλιανάτος: Άδικα τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη σταφίδα, εάν δεν μειωθεί το πλαφόν στα 50 κιλά χάνουμε και τη συνδεδεμένη ενίσχυση

Χρήστος Βαλιανάτος: Άδικα τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη σταφίδα, εάν δεν μειωθεί το πλαφόν στα 50 κιλά χάνουμε και τη συνδεδεμένη ενίσχυση

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους σταφιδοπαραγωγούς τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Κορινθιακή σταφίδα τον Ιούλιο του 2017, εξαιτίας του καύσωνα και των βροχοπτώσεων, καθώς τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε σχέση με το πραγματικό μέγεθος των ζημιών. Παράλληλα, χιλιάδες παραγωγοί κινδυνεύουν να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση για το 2017, της οποίας η ενδεικτική τιμή καθορίστηκε στα 35 ευρώ το στρέμμα, καθώς οι ζημιές που προαναφέρθηκαν μείωσαν κάθετα την παραγωγή.


Τις υποσχέσεις για κατάργηση του ΕΦΚ οίνου επανέλαβε ο Βασίλης Κόκκαλης στο Βόλο

Ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού να υπάρξει κατάργηση του ΕΦΚ οίνου από τη νέα χρονιά, τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Βασίλης Κόκκαλης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, στο πλαίσιο της παρουσίας του την Κυριακή στο Βόλο, σε επετειακή εκδήλωση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Αγχιάλου.


Επιτραπέζια σταφύλια: Κάλυψη για πρωίμιση ή οψίμιση στην Ιταλία

Στην Ιταλία οι υπαίθριες (υπάρχουν και θερμοκηπιακές) καλλιέργειες επιτραπέζιου σταφυλιού είναι με ειδική υποστήλωση και μόνιμη αντιχαλαζιακή κάλυψη. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, πως η τεχνική αυτή μπορεί να επιμηκύνει την εμπορική περίοδο.


Ανακοινώθηκαν οι 47 εν δυνάμει δικαιούχοι επενδύσεων οίνου, μετά τις 10 Απριλίου η οριστική λίστα

Ανακοινώθηκαν οι 47 οινοποιητικές επιχειρήσεις, που υπέβαλαν επενδυτική πρόταση για να χρηματοδοτηθούν από το αντίστοιχο πρόγραμμα, σύμφωνα με τη βαθμολογική κατάσταση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην απόφαση του Τμήματος Οίνου, που έχει ως θέμα την «Κατάσταση εν δυνάμει επιλέξιμων αιτήσεων προγράμματος επενδύσεων σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής περιόδου 2017-2018» αναφέρεται ότι στον πίνακα εμφανίζονται οι εν δυνάμει επιλέξιμες αιτήσεις (όχι το τελικό αποτέλεσμα και οι εγκρίσεις).


Εξόρμηση από Ηλέσιον για συλλογή άγριων και παραδοσιακών βλασταριών αμπελιού

Η Κοινότητα του Οργανισμού ΗΛΕΣΙΟΝ εξορμά για δέκατη φορά προς συλλογή άγριων παραδοσιακών ποικιλιών αμπελιού αρωματικών φυτών και άλλων δένδρων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει γιατί…


Αναδείχθηκαν τα ποτά της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην διεθνή έκθεση Prowein 2018

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2018. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου και η Ελλάδα αντιπροσωπεύθηκε από περίπου 100 οινοποιεία. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 6.800 οινοποιούς από όλο τον κόσμο και περίπου 60.000 εμπορικούς επισκέπτες.


Στην αγορά των ΗΠΑ διεισδύει το Ξινόμαυρο Νάουσας

Στην αγορά των ΗΠΑ διεισδύει το Ξινόμαυρο Νάουσας

Ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση βρίσκουν οι συντονισμένες ενέργειες προώθησης του Ξινόμαυρου οίνου ΠΟΠ Νάουσας στην αγορά των ΗΠΑ. Μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Φουντούλης, πρόεδρος του Αγροτικού Αμπελουργικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ, επεσήμανε τα εξής:


Πρόγραμμα κατάρτισης από την ΚΕΟΣΟΕ για εργαζόμενους στην οινοποιία

H ΚΕΟΣΟΕ υλοποιεί πρόγραμμα κατάρτισης για 981 εργαζόμενους του αγροδιατροφικού τομέα με προτεραιότητα τον κλάδο της οινοποιίας στα πλαίσια προγράμματος του ΕΣΠΑ. Η κατάρτιση περιλαμβάνει 46 σεμινάρια 5 διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 7,101563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version