Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2056 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 206

Προϋπόθεση αποζημίωσης των σταφιδοπαραγωγών της Κρήτης η απώλεια παραγωγής τους να υπερβαίνει το 30%

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις βροχοπτώσεις τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 στο νομό Ηρακλείου, απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης σε ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος ενημερώνει ότι για τις ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή αμπελοκαλλιεργειών (επιτραπέζια σταφύλια) της Π.Ε. Ηρακλείου, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις.


Απόφαση με τα συμπληρωματικά μέτρα για την αναγνώριση μια ΟΠ στον αμπελοοινικού τομέα

Απόφαση με τα συμπληρωματικά μέτρα για την αναγνώριση μια ΟΠ στον αμπελοοινικού τομέα

Στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε απόφαση με τα συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (1308/2013) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά την αναγνώριση των Οργανώσεων Παραγωγών του Αμπελοοινικού τομέα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η απόφαση η Ο.Π. θα πρέπει να έχει να έχει ελάχιστο αριθμό 10 μελών στις ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές και 20 στις λοιπές περιοχές. Η ελάχιστη ποσότητα παραγωγής που μπορεί να διαθέσει στο εμπόριο, ανάλογα με την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται, να είναι τουλάχιστον 200 τόνοι νωπού προϊόντος στις ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές και 400 τόνοι στις λοιπές.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 4 - 17/10/2014

Συνεχίσθηκαν και αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως από αποθέματα με πολύ καλές τιμές. Πάντως ήδη εμφανίσθηκαν βραζιλιάνικα σταφύλια στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων. Εν αναμονή έναρξης συγκομιδής και εξαγωγής της κύριας ποικιλίας ακτινιδίων, προς το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με την παραγωγή τόσο στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες ομοιοπαραγωγικές χώρες να είναι αυξημένη και την «πίεση» προς τις καταναλωτικές αγορές, υπάρχει προβληματισμός για την ομαλή διακίνησή τους και προσπάθειες τοποθέτησής τους και σε νέες αγορές.


Μετά από 84 χρόνια ετοιμάζεται νέο καθεστώς παραγωγής και διάθεσης για το ξύδι

Με στόχο την προστασία της ταυτότητας αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού ξυδιού εκσυγχρονίζεται μετά από 84 χρόνια η νομοθεσία που διέπει την παραγωγή και τη διάθεση του προϊόντος στη χώρα μας. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή με την οποία: α) αίρονται ορισμένοι αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην παραγωγή και τη διάθεση του ξυδιού και παράλληλα και β) για πρώτη φορά τίθεται ένα σαφές και σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων οξοποιίας.


Προς το τέλος του ο τρύγος στην Αχαΐα

Για την Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή Επαρχίας Πατρών, ο τρύγος ξεκίνησε κανονικά στις 21/8/2014, με πρώτη ποικιλία την Μαύρη Κορινθιακή, και ακολούθησαν οι ποικιλίες Μοσχάτο, Μαυροδάφνη, Cabernet, και ποικιλιακά λευκά Chardonnay και Μαλαγουζιά.


Τη μη κατάργηση της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας ζητάει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου Ηλείας

Επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Υποθέσεων της Δυτικής Ελλάδος κ. Πλατανιά Παναγιώτη, απέστειλε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου Ηλείας. Στην επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Α.Σ., κ. Μιχάλης Πλαστουργός οι παραγωγοί ζητούν μεταξύ άλλων τη μη κατάργηση της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας «και να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υπουργείο Οικονομικών, Αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, Εκπρόσωποι των Δήμων Πύργου - Ολυμπίας - Σκυλλούντος) για την ευόδωση του σκοπού αυτού».


Απόφαση που καθορίζει τις τιμές πολλαπλασιαστικού υλικού δενδρωδών και αμπέλου των Δενδροκομικών Σταθμών και Αμπελουργικών Φυτωρίων του ΥπΑΑΤ

Τις τιμές διάθεσης του πολλαπλασιαστικού υλικού δενδρωδών και αμπέλου, παραγωγής Αμπελουργικών Φυτωρίων, Κρατικών Κτημάτων και Δενδροκομικών Σταθμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για το έτος 2014, καθορίζει σχετική απόφαση που υπογράφει ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ.


Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ για τον τρύγο σε Πεζά, Ιωάννινα, Ρόδο, Νεμέα και Αττική

Στοιχεία για την πορεία του τρύγου στα Πεζά Κρήτης, τα Ιωάννινα, τη Ρόδο, τη Νεμέα και την Αττική δημοσίευσε από τις 8 Οκτωβρίου έως και σήμερα η ΚΕΟΣΟΕ. Η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων χαρακτηρίζει σχετικά καλή χρονιά την φετινή για τα Πεζά, για τα Ιωάννινα τονίζει ότι «οι βροχές δημιούργησαν προβλήματα, που αντιμετωπίστηκαν», για την Ρόδο αναφέρει ότι οι παραγωγοί είναι «εν αναμονή μιας καλής αλλά μειωμένης παραγωγής», για την Νεμέα τονίζει ότι ήταν μια «συγκομιδή ανατροπών… αλλά καλή η χρονιά» ενώ για την Αττική κάνει λόγο για μια καλή χρονιά «παρά τις αρχικές αντιξοότητες». Αναλυτικά στα στοιχεία της η ΚΕΟΣΟΕ αναφέρει για κάθε μια από τις παραπάνω περιοχές:


Με εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα θα εφαρμοστεί στη χώρα μας ο Κανονισμός για τα οπωροκηπευτικά που έπληξε το ρώσικο εμπάργκο

Με εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα θα εφαρμοστεί στη χώρα μας ο Κανονισμός για τα οπωροκηπευτικά που έπληξε το ρώσικο εμπάργκο

Με «εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα» και με την μη εφαρμογή του μέτρου της «μη συγκομιδής», θα εφαρμόσει η χώρα μας τον Κανονισμό της ΕΕ (1031/2014) σχετικά με τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο. Αυτό αναφέρεται στην υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Π. Κουκουλόπουλος και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.


Ενημερωτική εκδήλωση για την οινοποίηση διοργανώνει ο ΕΛΓΟ στη Δράμα

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οινοποίηση, διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και τον Σύλλογο «Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης», στη Δράμα.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 9,125 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version