Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2790 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 279

ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Σε εξέλιξη μελέτη αξιολόγησης των γηγενών ποικιλιών Ροδίτη και Τουρκοπούλας

ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Σε εξέλιξη μελέτη αξιολόγησης των γηγενών ποικιλιών Ροδίτη και Τουρκοπούλας

Την περιοχή της πρώην επαρχίας Τριφυλίας επισκέφτηκε, στις 24-28/5/2017, η κ. Θεοδώρα Πιτσώλη, ειδικός αμπελουργίας του Τμήματος Αμπέλου Αθηνών, του Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας (ΠΕ Μεσσηνίας) για την μελέτη και αξιολόγηση γηγενών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, με έμφαση στις ποικιλίες Ροδίτη και Τουρκοπούλα.


Νέες διαβεβαιώσεις ΥπΑΑΤ για κατάργηση ΕΦΚ στο κρασί μέσα στο 2017

«Το κρασί είναι στην αιχμή του δόρατος των εξαγωγών μας και κάνουμε ότι μπορούμε να το στηρίξουμε. Μέσα στις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πιέσεις που περνάει η χώρα μας επιβάλαμε ένα φόρο στο κρασί ο οποίος σύντομα, δηλαδή πριν το κλείσιμο της χρονιάς, θα καταργηθεί, μετά τη συνεννόηση και τη διαβεβαίωση που έχουμε από το υπουργείο Οικονομικών». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας την Παρασκευή, 26 Μαΐου, σε Ημερίδα της Ένωσης Οινοποιών Δράμας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.


Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία για Συμβολαιακή Γεωργία σε βιολογικά οινοποιήσιμα σταφύλια

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας  την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.


Ανοικτές πόρτες στις 27 και 28 Μαΐου για τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος

Τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους στις 27 και 28 Μαΐου 2017 και σας προσκαλούν σε ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων.


Μεγάλες ζημιές από τον παγετό του Απρίλη στους αμπελώνες της ΕΕ

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που σημειώθηκαν στα τέλη Απριλίου στους αμπελώνες της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να αναμένεται μείωση στη νέα σοδειά οινοστάφυλων. Τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία.


Σοβαρές ζημιές στον γαλλικό αμπελώνα λόγω του παγετού

Σοβαρές ζημιές στον γαλλικό αμπελώνα λόγω του παγετού

Ζοφερή εικόνα παρουσιάζουν οι γαλλικοί αμπελώνες, καθώς, αρκετές οινοπαραγωγικές περιοχές επλήγησαν από παγετό στο τέλος Απριλίου τρέχοντος έτους. Όπως επισημαίνει το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, το έτος 2017 αναμένεται ως ένα εκ των χειρότερων για τους γαλλικούς αμπελώνες, μετά το 1991, οπότε η κακοκαιρία είχε οδηγήσει σε μείωση της συγκομιδής κατά περίπου ένα τρίτο.


Πότε μπορεί η νέα άδεια φύτευσης να γίνει σε άλλο αγροτεμάχιο

Πότε μπορεί η νέα άδεια φύτευσης να γίνει σε άλλο αγροτεμάχιο

Δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους να μεταφέρουν την άδεια φύτευσης οινάμπελου σε άλλο αγροτεμάχιο από αυτό που αρχικά δήλωσαν, όταν διαπιστωθεί ότι το αρχικά δηλωμένο κτήμα είναι ακατάλληλο για την καλλιέργεια. Αυτό αναφέρει εγκύκλιος σχετική με την διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, κ. Νίκος Αντώνογλου.


Κιβωτός γηγενών ποικιλιών αμπέλου και εκπαιδευτικό οινοποιείο στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου προτείνει η Διεπαγγελματική οίνου

Μια «κιβωτό» με όλες τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και ένα πρότυπο  εκπαιδευτικό οινοποιείο, στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Την πρόταση αυτή , με την οποία αξιοποιούνται οι συναφείς εγκαταστάσεις - κτίσματα του παλαιού οινοποιείου και τα 200 στρέμματα αμπελώνα των πρώην βασιλικών κτημάτων, κατέθεσε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κ. Βαγγέλης Αργύρης, εντάσσοντάς την στη σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική πολιτική της οργάνωσης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Ακαδημίας Ελληνικού Οίνου.


Ψέμα, Απρέπεια και ανοησία: Ειδικού Φόρου Συνέχεια

Ψέμα, Απρέπεια και ανοησία: Ειδικού Φόρου Συνέχεια

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) στρέφεται κατά της κυβέρνησης για την επιμονή της να διατηρήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί παρά την διαφαινόμενη κατάργησή του, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα διέρρεαν κύκλοι του Μαξίμου. Συγκεκριμένα επισημαίνει τα ακόλουθα:


Καθυστερούν οι αποζημιώσεις για τους παραγωγούς σταφίδας

Καθυστερούν οι αποζημιώσεις για τους παραγωγούς σταφίδας

Στις σοβαρές ζημιές που είχαν οι σταφιδοπαραγωγοί το 2016 αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ηλείας κ. Χρήστος Βαλιανάτος. Αν και η ηγεσία του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΑ είχαν υποσχεθεί αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ μέχρι τέλος του έτους, ακόμη δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος οι παραγωγοί.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,96875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version