Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2492 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 250

Η ΕΟΣ Σάμου συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της παρά τις αντιξοότητες

Η ΕΟΣ Σάμου συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της παρά τις αντιξοότητες

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών (ΕΟΣ) Σάμου κ. Ιωάννη Σκούτο συνομίλησε ο ΑγροΤύπος με αφορμή την ΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τέυχος Β',  Αρ. Φύλλου 1240) και αλλάζει το νομικό καθεστώς λειτουργίας της ΕΑΣ σε Αγροτικό Συνεταιρισμό του Ν. 4384/2016. Ο κ. Σκούτος ανέφερε ότι η Ένωση είναι ένας από τους λίγους συνεταιρισμούς που δεν έχουν οφειλές και παρά την ΥΑ και το πρόσφατα φηφισθέν νομοσχέδιο των Συνεταιρισμών, το νομικό επιτελείο της Ένωσης επεξαργάζεται τρόπους ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία της ΕΟΣ Σάμου.


Οι δημιουργοί νέων ποικιλιών επιτραπέζιων σταφυλιών ενώνουν τις δυνάμεις τους στη πρώτη δικαστική διαμάχη στην Ελλάδα για την προστασία κοινοτικών δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών

Η πρώτη προσπάθεια ανάληψης δικαστικής δράσης στην Ελλάδα για την εφαρμογή των κοινοτικών δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών, που ανέλαβαν η Grappa Co, δικαιούχος της ποικιλίας Early Sweet και αποκλειστική δικαιούχος άδειας εκμετάλλευσης των επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλιών ARRA, από κοινού με την SNFL Group, αποκλειστική δικαιούχο άδειας εκμετάλλευσης της Ralli Seedless και των επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών Sheehan Genetics, εναντίον ενός ελληνικού φυτώριου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.


Αμπέλι: κίνδυνος για περονόσπορο στα Γιάννενα, σε επαγρύπνηση για ωίδιο σε Πελοπόννησο και Κεντρ. Μακεδονία

Με τους αρμόδιους γεωπόνους που συνέταξαν τις γεωργικές προειδοποιήσεις για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι αμπελώνες σε Ιωάννινα και σε Πελοπόννησο, μίλησε ο ΑγροΤύπος και συγκεκριμένα με τον κ. Κ. Βάντζιο, από το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού ελέγχου Ιωαννίνων και την κ.  Α. Μπαλωμένου, από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού ελέγχου Ναυπλίου. Όπως ανέφερε ο κ. Βάντζιος, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Ζίτσας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  εμφάνισης περονόσπορου από αρχές Μαΐου. Αντιθέτως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον περονόσπορο για τις περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, σύμφωνα με την κ. Μπαλωμένου, εν αντιθέσει με το ωίδιο που ευνοείται από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή στην περιοχή. Ευνοϊκές οι θερμοκρασίες για την ανάπτυξη του ωιδίου και στην Κεντρική Μακεδονία, προειδοποιεί το Κέντρο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης.


Σημαντικά μειωμένη η ελληνική παραγωγή κρασιού της περιόδου 2015/2016 λόγω των καιρικών συνθηκών

Σημαντικά μειωμένη η ελληνική παραγωγή κρασιού της περιόδου 2015/2016 λόγω των καιρικών συνθηκών

Σημαντικά προβλήματα είχε η περσινή παραγωγή κρασιού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως τόνισε στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ, Παρ. Κορδοπάτης, «σημαντικά προβλήματα υπήρξαν στις κύριες αμπελουργικές ζώνες λόγω των καιρικών συνθηκών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο όγκος της ελληνικής οινοπαραγωγής της περιόδου 2015/2016 (1 Αυγούστου 2015 – 31 Ιουλίου 2016) οριστικοποιήθηκε στα 2.501.100 HL, καταγράφοντας το χαμηλότερα ιστορικά όγκο της παραγωγής οίνου στη χώρα μας».


Ανησυχία από Έλληνες οινοπαραγωγούς για αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

Έκδηλη είναι η ανησυχία των Ελλήνων οινοπαραγωγών μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που μιλούν για αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%.


Δυνατότητα διόρθωσης ή συμπλήρωσης στοιχείων των ψηφιακών αιτήσεων αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2016

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Αχαΐας ανακοινώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που επιθυμούν τη διόρθωση ή συμπλήρωση στοιχείων των ψηφιακών αιτήσεων αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2016 που ήδη έχουν οριστικοποιήσει, να στείλουν το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) 5299@minagric.grμε την λέξη: "αποοριστικοποίηση" για να γίνει διόρθωση.

         


Ερώτηση για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί από τον βουλευτή Επικρατείας κ. Βασίλη Οικονόμου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών απευθύνει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, κ. Βασίλης Οικονόμου.


ΠΕ Ηρακλείου: Τα δικαιολογητικά για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων την περίοδο 2016 - 2017

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ανακοινώνει ότι όσοι παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων στη Ελλάδα για την περίοδο 2016-2017 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην υπηρεσία (Λεωφ. Νικ. Πλαστήρα 100, Ηράκλειο),  μέχρι και τις 15 Μαΐου 2016 από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη.


Ελεύθερα θα μπορούν να εισάγουν οι αγρότες δενδρύλλια και σπόρους για προσωπική χρήση από τις χώρες της ΕΕ

Τη δυνατότητα να εισάγουν σπόρους και δενδρύλλια από χώρες της ΕΕ αποκλειστικά για τις ανάγκες της εκμετάλλευσής τους θα έχουν πλέον οι αγρότες, ανεξαρτήτως αν το πολλαπλασιαστικό υλικό είναι εγγεγραμμένο στους εθνικούς καταλόγους της χώρας μας, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να είναι μόνο εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ενώ δεν χρειάζεται άδεια εμπορίας, καθώς οι ποικιλίες θα προορίζονται αποκλειστικά για ιδία χρήση. Πρόκειται για απόφαση που εναρμονίζει το ελληνικό με το κοινοτικό δίκαιο έστω και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου.


Νέο ΔΣ στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) για τα έτη 2016 – 2018.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version