Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 3031 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 304

Ξεκίνησε ο τρύγος της κορινθιακής σταφίδας, φέτος έχουμε μειωμένη ποσότητα και προβλήματα ποιότητας

Ξεκίνησε ο τρύγος της κορινθιακής σταφίδας, φέτος έχουμε μειωμένη ποσότητα και προβλήματα ποιότητας

Σοβαρά προβλήματα μειωμένης παραγωγής αλλά και ποιότητας έχουμε φέτος στην κορινθιακή σταφίδα. Όπως δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισµών (ΠΕΣ), «οι βροχοπτώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα ποσοτικά αλλά και ποιοτικά στην παραγωγή. Ήδη ο τρύγος ξεκίνησε στις πεδινές περιοχές και όσο περνά ο καιρός γίνεται πιο ορατό το πρόβλημα στην παραγωγή».


Ρωσία: Νομοθετική ρύθμιση με στόχο την κατάργηση της μειωμένης φορολόγησης στους εγχώριους οίνους σε σχέση με τους εισαγόμενους

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Μόσχα, κατατέθηκε για συζήτηση στη ρωσική Duma πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Κατευθυντήριες γραμμές για την πολιτική Προϋπολογισμού, Φορολογίας, Τελωνείων και Δασμολογίου για το 2019 και σχεδιασμός για τα έτη 2020 - 2021». Στο νομοσχέδιο προτείνεται μεταξύ άλλων η εξομοίωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης των εισαγομένων οίνων με αυτούς που εφαρμόζονται για τους εγχώριους παραγόμενους οίνους γεωγραφικής ένδειξης, τερματίζοντας το καθεστώς διακριτικής μεταχείρισης.


Πήρε ΦΕΚ η απόφαση για επενδύσεις στα οινοποιεία, φτάνει μέχρι και 500.000 ευρώ για συνεταιριστικά

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση για επενδύσεις στα οινοποιεία, φτάνει μέχρι και 500.000 ευρώ για συνεταιριστικά

Δημοσιεύθηκε, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος στήριξης που αφορά στις επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής, για τα οικονομικά έτη από το 2019 έως και το 2023. Στην απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, γίνεται γνωστό ότι «ως ανώτερο ποσό προγράμματος επένδυσης ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των 200.000 ευρώ και ως κατώτερο ποσό επένδυσης ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση ένωσης προσώπων ή συλλογικού φορέα το ανώτερο πόσο της επένδυσης αυξάνεται στις 500.000 ευρώ».


Πρώιμος φέτος κατά 7-12 ημέρες ο τρύγος στην Πιερία

Πρωιμότερος από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε ο φετινός τρύγος στην Πιερία. Όπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Ρουκάς, M.Sc. Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας, στην αμπελουργική ζώνη των οινοσταφύλων στην Πιερία, ο τρύγος ξεκίνησε κατά 7-12 ημέρες νωρίτερα από πέρυσι, ειδικά για κάποιες λευκές ποικιλίες.


Πληρώθηκαν 1.567.675 ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα περισσότερα αφορούν αναδιάρθρωση αμπελώνων και ανειλημμένα βιολογικών

Πληρώθηκαν 1.567.675 ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα περισσότερα αφορούν αναδιάρθρωση αμπελώνων και ανειλημμένα βιολογικών

Πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 3 και 6 Αυγούστου 2018, συνολικά 1.567.675 ευρώ σε 101 δικαιούχους. Τα περισσότερα χρήματα αφορούν αναδιάρθρωση αμπελώνων (2018) και ανειλημμένες υποχρεώσεις στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.


Δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα για τις νέες άδειες φύτευσης του 2018

Δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα για τις νέες άδειες φύτευσης του 2018

Ανακοινώθηκε από το ΥπΑΑΤ η κατάταξη των αιτήσεων για τις νέες άδειες φύτευσης για το 2018. Συνολικά έχουμε την έγκριση 1.265 αιτήσεων. Όπως δήλωσαν στον ΑγροΤύπο εκπρόσωποι από το ΥπΑΑΤ, «έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις με ελάχιστη βαθμολογία το 5. Μετά από αυτό μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία».


Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών στα σταφύλια της Κρήτης, τις περισσότερες απώλειες έχουν τα επιτραπέζια

Συνεχίζεται από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι αμπελουργοί του Ηρακλείου από τις έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες έπληξαν την Κρήτη λίγο πριν το τέλος του Ιουλίου. Οι δηλώσεις που ξεκίνησαν από τις 31 Ιουλίου αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 10 Αυγούστου. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ομάδας Αμπελουργών Κρήτης κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης, «οι γεωπόνοι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να καταγράψουν τις ζημιές».


Πήρε ΦΕΚ ο Τεχνικός Κανονισμός για τις ποικιλίες αμπέλου, τι αλλαγές φέρνει

Πήρε ΦΕΚ ο Τεχνικός Κανονισμός για τις ποικιλίες αμπέλου, τι αλλαγές φέρνει

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2816) ο Τεχνικός Κανονισμός για τον καθορισμό των χαρακτηριστικών και των ελαχίστων προϋποθέσεων για τον έλεγχο ποικιλιών αμπέλου (Vitis L.). Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Σωτήριος Κοσμάς, προϊστάμενος του Τμήματος Πολλαπλασιαστικού Υλικού Δενδρωδών και Αμπέλου του ΥπΑΑΤ, «η απόφαση περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία εγγραφής των ποικιλιών αμπέλου στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτικών Ειδών. Επίσης γίνεται μια επικαιροποίηση χαρακτηριστικών σε κάποιες ποικιλίες και εντάσσονται οι μοριακοί δείκτες στη γενετική ταυτοποίηση ποικιλιών».


Διευκρινίσεις για την υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής οινοστάφυλων

Σχετικά με τις Δηλώσεις Συγκομιδής που υποχρεούνται να υποβάλλουν οι αμπελοκαλλιεργητές οινοποιήσιμων ποικιλιών ετησίως μετά το πέρας του τρυγητού, η ΔΑΟΚ Χαλκιδικής, κατόπιν σχετικών οδηγιών του ΥπΑΑΤ, και προκειμένου να τηρούνται οι Εθνικές και Κοινοτικές διατάξεις για το σύνολο των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, διευκρινίζει στους υπόχρεους τα εξής:


Θέματα διακίνησης και ζημιές από τις βροχοπτώσεις θα συζητηθούν στη συνέλευση παραγωγών τσικουδιάς Ηρακλείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ( κεντρική πλατεία) στις Δαφνές, με θέματα:

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 8,101563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version