Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2623 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 263

ΔΑΟΚ Λάρισας: Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για απόσταξη στέμφυλων για το έτος 2016

Εν όψει της έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου 2016-2017, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Π.Ε. Λάρισας, ενημερώνει ότι οι Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για απόσταξη στέμφυλων θα χορηγούνται μόνο κατόπιν της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής (μέσω της ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων).


Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στην Vinexpo στο Τόκιο, ενώ ετοιμάζεται επιχειρηματική αποστολή σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα για τόνωση εξαγωγών στον κλάδο τροφίμων

Eλληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο, μέσω του Οργανισμού «Enterprise Greece», θα οργανωθεί στη Διεθνή Έκθεση Οίνου «Vinexpo» (www.vinexpotokyo.com/en/) που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκυο, στο ξενοδοχείο Prince Park Tower Hotel, κατά το χρονικό διάστημα 15-16 Νοεμβρίου 2016.


Aύριο ξεκινάει η Pella Agro 2016

Aύριο 28/9 ανοίγει τις πύλες της στην Κρύα Βρύση Πέλλας η «3η Pella Agro 2016» που θα διεξαχθεί από 28/9 έως και 2/10 2016.


Πληρωμές ύψους 20.480.571 ευρώ για το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Πληρωμές ύψους 20.480.571 ευρώ σε 29.633  δικαιούχους για το διάστημα 16 -22 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω ποσό και τον αριθμό δικαιούχων συμπεριλαμβάνονται και οι πληρωμές στις 16/9 που ήδη είχαν ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα στον ΑγροΤύπο, μεταξύ αυτών και η πληρωμή περίπου 5 εκατ. ευρώ σε 29.207 δικαιούχους για Πρόωρη Συνταξιοδότηση, καθώς και 181.467 ευρώ σε βιολογική κτηνοροφία και 72.426 ευρώ σε σπάνιες φυλές. Επιπλέον στις 21/9 πληρώθηκαν 27.750 ευρώ για βιολογική κτηνοτροφία.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 17 - 23/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς. Οι εναπομείνασες ποσότητες σε πολλές περιοχές εξαντλούνται, όπως π.χ. στην Κορινθία που τελείωσε η συγκομιδή και οι εξαγωγές συνεχίζονται από αποθηκευμένες σε ψυγεία ποσότητες. Επίσης συνεχίζονται οι εξαγωγές μικρών ποσοτήτων από Καβάλα. Συνεχίσθηκαν με ελάχιστους ρυθμούς οι εξαγωγές  των θερινών φρούτων ροδάκινων (+9,2%), νεκταρινιών (+2,7%), βερίκοκων +74,9%) και κερασιών (-41,6%) περαιωμένων αλλά και με μειούμενους ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά οι εξαγωγές πορτοκαλιών ποικιλιών Βαλέντσια, λόγω των ζημιών από βροχοπτώσεις στις παραγωγικές περιοχές.


Συνάντηση του Βασίλη Κεγκέρογλου με αντιπροσωπεία των αγροτών από το Ηράκλειο της Κρήτης και με εργαζόμενους του ΕΛΓΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στα Γραφεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Βουλή του Βουλευτή και γραμματέα της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου με εκπροσώπους των αγροτών από το Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα με τους κ.κ: Χιλετζάκη Μύρων ,Πρίαμο Ιερωνυμάκη, Φαλιουδάκη Γιάννη, Περβολαράκη Λάμπρο, Βαλτζάκη Γιώργο και Μεταξάκη Γιώργο και τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, κ. Κοκοσάλη Μανώλη.


Στο ΣτΕ ο Δήμος Σάμου για την κατάργηση της αναγκαστικότητας της ΕΟΣΣ και των Συνεταιρισμών της

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταφεύγει ο Δήμος Σάμου σε μια προσοπάθεια να ακυρώσει την κοινή απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά στην κατάργηση της αναγκαστικότητας και στην μετατροπή των Οινοποιητικών Συνεταιρισμών του νησιού και της Ένωσης.


Β. Κεγκέρογλου: Για τα ελάφια τροποποιούν τον κανονισμό, για τις ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια και αμπελουργία της Κρήτης το αρνούνται

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, συζητήθηκε η ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υποβάθμιση του ΕΛΓΑ και την ταλαιπωρία των αγροτών. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, αναφέρθηκε σε δύο θέματα και συγκεκριμένα:


Επίσκεψη Μάρκου Μπόλαρη στις εγκαταστάσεις της συνεταιριστικής εταιρείας Πήγασος -7grapes στο Κιάτο

Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης σε συνέχεια της συνάντησης με τον πρόεδρο της συνεταιριστικής Πήγασος -7 grapes κ. Μάρκο Λέγγα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συσκευασίας και αποθήκευσης της εταιρείας στο Κιάτο. Στη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού με την ηγεσία και τους παραγωγούς-μέλη του πρωτοπόρου εξαγωγικού συνεταιρισμού παρουσιάστηκε η δραστηριότητα και συζητήθηκαν τα προβλήματα της εταιρείας:


Ολόκληρος ο Προγραμματισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές έως το τέλος του χρόνου

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έως το τέλος του 2016, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης (70%) στα τέλη Οκτωβρίου και το υπόλοιπο (30%) καθώς και την καταβολή της Πράσινης Ενίσχυσης στα τέλη Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε ο Οργανισμός. Σύμφωνα με αυτό, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί εκκρεμότητες πληρωμών όλων των καθεστώτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2015. Επίσης, η πληρωμή για Εξισωτική Αποζημίωση 2014 προγραμματίζεται τον Σεπτέμβριο, ενώ συμπληρωματική πληρωμή για Εξισωτική του 2015 θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 9,734375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version