Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 1975 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 198

ΚΕΟΣΟΕ: Ωφελημένοι οι αμπελουργοί οινοσταφύλων από τις αποφάσεις του ΥπΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ

ΚΕΟΣΟΕ: Ωφελημένοι οι αμπελουργοί οινοσταφύλων από τις αποφάσεις του ΥπΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ

Η ορθότητα των στοχευμένων πολιτικών της ΚΕΟΣΟΕ επισφραγίστηκε στις 25 Ιουλίου 2014, όταν ο νυν υπουργός ΑΑΤ παρουσίασε, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, τις αποφάσεις για την εφαρμογή από το ελληνικό κράτος της νέας ΚΑΠ, που πρέπει να διαβιβασθούν στην Κομισιόν, έως τις 31 Ιουλίου του 2014. Επίσης, όπως αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ, με τη θέσπιση των βασικών Κανονισμών από την τριλογία (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συμβούλιο Υπουργών) τα οινάμπελα εξαιρούνται του «πρασινίσματος» και διασφαλίζουν 30% επιπλέον ενίσχυση επί της Βασικής Ενίσχυσης. Η ΚΕΟΣΟΕ εκτιμά ότι η τελική στρεμματική ενίσχυση θα είναι υψηλότερη από τη σημερινή καταβαλλόμενη, για όλους τους Έλληνες αμπελουργούς.


Συνέλευση Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου πραγματοποιεί ενημερωτική Συνέλευση, την Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, και ώρα 11 πμ, στην αίθουσα συνελεύσεων της Ε.Α.Σ.Η (62 Μαρτύρων 146).


Δηλώσεις Παραγωγής στους παραγωγούς μέλη τους θα πρέπει να κάνουν οι συνεταιρισμοί για τον περονόσπορο του 2011

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά η ΚΕΟΣΟΕ, δικαιούχοι αμπελουργοί για την αποζημίωση μέσω των ΠΣΕΑ που επλήγησαν από τον περονόσπορο το 2011, θα είναι όσοι είχαν υποβάλλει Δηλώσεις Συγκομιδής για τα έτη 2010 και 2011. Δεδομένου ότι οι συνεταιρισμένοι αμπελουργοί που παραδίδουν το σύνολο της σταφυλικής παραγωγής τους σε συνεταιριστικό οινοποιείο, απαλλάσσονταν από την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής (Άρθρο 8 § 3β ΚΑΝ(ΕΚ) 436/2009), το ΥπΑΑΤ, ενημέρωσε την ΚΕΟΣΟΕ για την υποχρέωση αποστολής των Αναλυτικών Δηλώσεων Παραγωγής των συνεταιριστικών οινοποιείων των περιοχών που επλήγησαν από τον περονόσπορο του 2011 των ετών 2010 και 2011.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στους Ευρωβουλευτές ότι θα λάβει μέτρα για τα ροδάκινα και το ρύζι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στους Ευρωβουλευτές ότι θα λάβει μέτρα για τα ροδάκινα και το ρύζι

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή παραγωγής ροδάκινων και νεκταρινιών με την κατάρρευση των τιμών παραγωγού, συζητήθηκαν στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (COMAGRI), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (23 Ιουλίου). Ο συντονιστής της σοσιαλδημοκρατικής πτέρυγας (S&D) της COMAGRI, Paolo De Castro, ζήτησε από τον Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jerzy Bogdan Plewa, να λάβει μέτρα ενίσχυσης του τομέα.


Π.Ε. Αχαΐας: Τα ονόματα των επιλέξιμων παραγωγών για την αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2014/2015

Τη λίστα με τα ονόματα των επιλέξιμων παραγωγών, κατά φθίνουσα σειρά, για το πρόγραμμα "Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2014-2015" ανακοίνωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Προς επίλυση το θέμα των δηλώσεων συγκομιδής για τη συγκαλλιέργεια αμπελιών με ελιές λέει η ΚΕΟΣΟΕ

Η συγκαλλιέργεια αμπελιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες και ελιές είναι συνηθισμένη σε πολλούς νομούς της χώρας κυρίως όμως συναντάται στους νομούς Αχαΐας και Ηρακλείου. Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί σημαντικές δυσκολίες στους καλλιεργητές από τα καθεστώτα που διέπουν τις ΚΟΑ των συγκαλλιεργούμενων προϊόντων που απολήγουν κυρίως στην άρνηση των ΔΑΟΚ να παραλαμβάνουν Δηλώσεις Συγκομιδής των καλλιεργητών οιναμπέλων στα αγροτεμάχια των οποίων συνυπάρχουν ελιές, πάνω από ένα αριθμό δένδρων.


Coop Wines of Greece: Ολοκληρώθηκε το ταξίδι της επιχειρηματικής αποστολής των Κινέζων αγοραστών στην Ελλάδα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησε - σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ - η Ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών από την Καντώνα της Κίνας και την Σαγκάη που επισκέφτηκε την χώρα μας από τις 5 έως τις 15 Ιουλίου του 2014. Στο πλαίσιο του προγράμματος Προώθησης Οίνων σε Τρίτες χώρες, Ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών, επισκέφτηκε τις αμπελουργικές ζώνες των Πεζών της Ρόδου του Τυρνάβου της Κεφαλονιάς όπου υπεγράφησαν πρωτόκολλα συνεργασίας εξαγωγής συνεταιριστικών κρασιών.


Αμπελουργικό εισόδημα 2013 στη Γαλλία: 54.700 ευρώ κατά μέσο όρο, με αυξανόμενες ανισότητες

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ, με στόχο να διασαφηνιστεί το αμπελουργικό εισόδημα και οι αντιθέσεις που έχουν προκληθεί, το Τμήμα Στατιστικής και Προβλέψεων της Γαλλίας ανέβαλε τη δημοσίευση της έκθεσης, κατόπιν ρητού αιτήματος της Επιτροπής Λογαριασμών Γεωργίας. Και αν τα δεδομένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 54.700 ευρώ ανά δραστηριοποιούμενο μη μισθωτό στον τομέα του οίνου (αύξηση έως και 40,7% σε σύγκριση με το 2012), η κατάσταση είναι πράγματι πολύ διαφορετική στην περιφέρεια.


Ξεκίνησε η συγκομιδή πρώιμων ποικιλιών επιτραπέζιων σταφυλιών, με τις τιμές παραγωγού στην Κρήτη να κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα

Ξεκίνησε η συγκομιδή στις πρώιμες ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών στη χώρα μας, με τις τιμές παραγωγού, όπως συνήθως, να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Πρώτα ξεκίνησε στην Κρήτη η συγκομιδή της ποικιλίας Prime που ολοκληρώθηκε σε ένα δεκαήμερο με τιμές παραγωγού που κυμάνθηκαν στα 1,30 – 1 ευρώ το κιλό. Αυτή την εποχή συγκομίζονται οι ποικιλίες Ralli και Σουπέριορ. Στον Τύρναβο ξεκίνησε η συγκομιδή της ποικιλίας Cardinal, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η ποικιλία Victoria. Στην Καβάλα η συγκομιδή της πρώιμης ποικιλίας Victoria αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου. Στην Κόρινθο η συγκομιδή της πρώιμης σουλτανίνας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου, ενώ στην Καβάλα μετά τα μέσα Αυγούστου.


Κύπρος: Προώθηση κυπριακών οίνων στην Περιφέρεια Οδησσού

Στις 26 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης της Οδησσού κ. Ίγκορ Πάλιτσα είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ουκρανία κ. Βάσσο Τσέμπερλεν.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,136719 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version