Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2026 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 203

Να ξεκινήσει νωρίτερα η αποστακτική περίοδο τσικουδιάς ζητούν οι παραγωγοί

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου Κρήτης (ΣΠΑΤΝΗ), ενημερώνει τα μέλη του και τους αμπελουργούς του Ν. Ηρακλείου ότι για την αποστακτική περίοδο για παραγωγή τσικουδιάς ο σύλλογος έχει ζητήσει να «ανοίξει» νωρίτερα εφέτος λόγω των βροχοπτώσεων του Αυγούστου και Σεπτέμβρη προκειμένου να μην υποβαθμιστούν τα στέμφυλα.


Πτώση της τάξης του 13,25% στην ελληνική οινοπαραγωγή δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για το 2014

Πτώση της τάξης του 13,25% στην ελληνική οινοπαραγωγή δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για το 2014

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥπΑΑΤ (στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του από την Κομισιόν, το Τμήμα Οίνου και Αλκοολούχων ποτών του υπουργείου απέστειλε στοιχεία εκτίμησης της ελληνικής οινοπαραγωγής για την αμπελοοινική περίοδο 2014-2015), η πρόβλεψη για τη φετινή ελληνική οινοπαραγωγή καταγράφει συνολική πτώση κατά 13,25% σε σύγκριση με το 2013, πτώση κατά 7,47% σε σύγκριση με το μέσο όρο πενταετίας και πτώση κατά 17,94% σε σχέση με το μέσο όρο δεκαετίας.


Στα 44,17 εκατ. ευρώ το νέο 5ετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων. Εντάχθηκαν οι πρώτοι 1.041 παραγωγοί

Ξεκινά το νέο πενταετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης - μετατροπής αμπελώνων ενώ εντάχθηκαν και οι πρώτοι 1.041 δικαιούχοι αμπελουργοί οι οποίοι ενισχύονται με 10 εκατ. ευρώ. Για το νέο πρόγραμμα και για την περίοδο 2014 - 2018 έχουν εξασφαλιστεί για τους παραγωγούς που θα ενταχθούν ενισχύσεις ύψους 44.178.000 ευρώ. Οι 1.041 πρώτοι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα για 8.083,85 στρέμματα οινοποιήσιμων ποικιλιών. Τα κονδύλια σύμφωνα με τον Εθνικό φάκελο στήριξης του αμπελοοινικού τομέα για την πενταετία 2014 - 2018 κατανέμονται ανά έτος ως εξής:


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 13 - 19/9/2014

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών, των οποίων η εμπορική περίοδος βαίνει στο τέλος λόγω ελάχιστων υφιστάμενων ακόμη αποθεμάτων. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με ικανοποιητική ροή με σταθερές έως ελαφρώς αυξημένες τιμές στην παραγωγή. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων και κάποιων ελάχιστων ποσοτήτων πορτοκαλιών ποικιλίας βαλέντσια. Δυστυχώς εξακολουθούν να παρατηρούνται κρούσματα συγκομιδής και εξαγωγής μη ώριμων ακτινιδίων.


Στο ΦΕΚ τα κονδύλια για την αναδιάρθρωση αμπελώνων της νέας περιόδου

Στα 1.456 ευρώ ανά στρέμμα σε ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές για τις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες της χώρας θα φτάνει η ενίσχυση που δίνεται στους αμπελουργούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα», για τη νέα σεζόν σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.


Γνωριμία με τα κρασιά της Βορείου Ελλάδας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιεί την εκδήλωση γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα «Τα ΒορΟινά», στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για φέτος, το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 18:00 έως τις 23:00.


1,10 λεπτά το κιλό τιμή βάσης προτείνει η ΣΚΟΣ να υπογράψουν φέτος για την κορινθιακή σταφίδα

Όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας (ΣΚΟΣ) αλλά και της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας κ. Γεράσιμος Καλλιμώρος, καλεί τις Ενώσεις που συμμετέχουν στη ΣΚΟΣ να υπογράψουν με τους παραγωγούς ελάχιστη τιμή (βάση) για φέτος για την κορινθιακή σταφίδα τιμή 1,10 λεπτά το κιλό. Ο κ. Καλλιμώρος καλεί τις διοικήσεις των Ενώσεων να απαντήσουν μέσα στις προσεχείς ημέρες στην πρόταση αυτή.


Σημαντικές καθυστερήσεις στην συγκομιδή, ζημιές και υποβάθμιση της παραγωγής σε μια σειρά προϊόντων προκαλούν οι βροχές του Σεπτεμβρίου

Σημαντικές καθυστερήσεις στην συγκομιδή, ζημιές και υποβάθμιση της παραγωγής σε μια σειρά προϊόντων προκαλούν οι βροχές του Σεπτεμβρίου

Αντιμέτωποι με τα τερτίπια του καιρού βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί σε όλη τη χώρα, οι οποίοι λόγω των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών αντιμετωπίζουν προβλήματα στην συγκομιδή. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποιοι - όπως οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας - οι καλλιέργειες των οποίων παρουσιάζουν απώλειες και ήδη οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ προσπαθούν να καταγράψουν τις ζημιές. Εκτός της βιομηχανικής τομάτας, το καλαμπόκι, τα τεύτλα και τα αμπέλια είναι οι σημαντικότερες καλλιέργειες που πλήττονται από την κακοκαιρία από τις αρχές του φθινοπώρου. Χαρακτηριστική του μεγέθους των ζημιών που σημειώνονται ανά την χώρα είναι η δήλωση του προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλη Έξαρχου στον ΑγροΤύπο, ο οποίος μας αναφέρει ότι το κονδύλι του Οργανισμού για τις αποζημιώσεις ζημιών το 2014 θα είναι το υψηλότερο των τελευταίων ετών.


Λ. Αυγενάκης: Αποζημιώσεις στους σταφιδοπαραγωγούς της Κρήτης που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

Να εξετάσουν τα αρμόδια Υπουργεία την δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων για τους σταφιδοπαραγωγούς της Κρήτης, που επλήγησαν από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, καθώς και την τροποποίηση της απόφασης του ΕΛΓΑ για αποζημίωση μόνο σε περίπτωση καταστροφής του 30% της παραγωγής, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Γεώργιο Καρασμάνη.


Με προβλήματα διεξάγεται ο τρύγος στη Νάουσα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ, οι καιρικές συνθήκες στην Νάουσα που οδήγησαν γενικά σε μια πιο όψιμη χρονιά συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ήταν καλές μέχρι τον Ιούλιο, μήνα κατά τον οποίο, έντονη χαλαζόπτωση και αργότερα βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αύξηση του σακχαρικού τίτλου του ξινόμαυρου όπως και των πρώιμων ποικιλιών merlot-syrah.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,757813 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version