Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2128 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 213

ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας: Διαδικασία αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών και των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς σχετικά με την διαδικασία αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών και των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών, γαλακτοκομικού και αμπελοοινικού τομέα, προκειμένου να ενταχθούν - εφόσον το επιθυμούν - σε κάποια Αναγνωρισμένη Οργάνωση παραγωγών.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 17 - 23/1/2015

Συνεχίσθηκαν, μετά την ομαλοποίηση των καιρικών συνθηκών, οι εξαγωγές ακτινιδίων και αγγουριών με βελτιωμένες τιμές, καθώς και μήλων προς τις αραβικές χώρες. Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές στα μανταρίνια, που βαίνουν προς τερματισμό της ποικιλίας Κλημεντίνες (γίνονται κυρίως από αποθέματα), ενώ αυξημένη ζήτηση υπάρχει για την ποικιλία Nova (που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η συγκομιδή). Στα πορτοκάλια η απορρόφηση συνεχίζεται με εκτίμηση ότι η ποικιλία Navels θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά έχουν ξεκινήσει και οι εξαγωγές φράουλας με ικανοποιητικές προς το παρόν τιμές.


Σε ξεχωριστή ΥΑ τα κριτήρια των Ομάδων Παραγωγών για τα επιτραπέζια σταφύλια

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 124, 21/1/2014) την οποία υπογράφει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και καθορίζει τα κριτήρια που θα πρέπει να τηρεί μία Ομάδα Παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών ώστε να αναγνωριστεί. Σύμφωνα με αυτή, ως ελάχιστος αριθμός ατόμων θεσπίζονται στα 20 και η ελάχιστη αξία εμπορεύσιμης παραγωγής στα 300.000 ευρώ. Γενικά τα κριτήρια αναγνώρισης των Ο.Π. οπωροκηπευτικών έχουν προσδιοριστεί με την ΥΑ αριθμ. 266355/11−02−2009 (ΦΕΚ 594/Β΄/2009) η οποία κινείτε σε διαφορετική βάση αφού ορίζει τον αριθμό των ελάχιστων μελών και τις αξίας εμπορεύσιμης παραγωγής κατά περιοχή.


Ενημέρωση της Π.Ε. Πιερίας για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων της υπηρεσίας η κατάσταση με τα αποτελέσματα των αιτούντων στο συμπληρωματικό πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα περιόδου 2014-2015, κατόπιν του διοικητικού και επιτοπίου ελέγχου.


Τις 21.186 έφθασαν φέτος οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συγκομιδής από τους αμπελουργούς

Τις 21.186 έφθασαν φέτος οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συγκομιδής από τους αμπελουργούς

Σημαντική πρόοδο κατέγραψε φέτος η καταχώριση των ηλεκτρονικών Δηλώσεων Συγκομιδής από τους αμπελουργούς σε σχέση με το 2013, έτος κατά το οποίο η καταχώρηση ηλεκτρονικών Δηλώσεων Συγκομιδής ήταν προαιρετική. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ, σε σύνολο 140.000 περίπου αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων καταχώρισαν ηλεκτρονικά την παραγωγή του 2014, 21.186 αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις ενώ άγνωστος είναι ακόμη ο αριθμός των χειρόγραφων Δηλώσεων Συγκομιδής, που το τμήμα Αμπέλου του ΥΑΑΤ «αδειοδότησε» τους αμπελουργούς να υποβάλλουν για ένα μήνα.


Σε τροποποιήσεις για τις άδειες φύτευσης προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Κομισιόν παρουσίασε μια νέα έκδοση της εφαρμοστικής πράξης στην Επιτροπή Διαχείρισης Οίνων στην τελευταία συνεδρίαση της, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκέμβρη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ όμως, αυτή δεν είναι η τελική έκδοση. Μια νέα έκδοση θα παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης στο τέλος του Ιανουαρίου. Το έγγραφο ενσωματώνει μερικά από τα στοιχεία που έχουν διαγραφεί από την κατ’ εξουσιοδότηση πράξη. Καθορίζει δηλαδή τους κανόνες για τις επαναφυτεύσεις: α) σε περίπτωση εκρίζωσης πριν από τη φύτευση. Εισάγει απλουστευμένους κανόνες για την έγκριση, εάν η μεταφύτευση πραγματοποιείται στον ίδιο αμπελώνα,


Στα 100 εκατ. λίτρα κυμάνθηκε η κατανάλωση οίνου στη Βουλγαρία το 2014

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Krasimir Koev, Διευθυντή της βουλγαρικής Εκτελεστικής Υπηρεσίας για Αμπελώνες και Οίνους, το 2014 στη Βουλγαρία καταναλώθηκαν περισσότερα από 100 εκατ. λίτρα οίνου.


Λήγει σήμερα το απόγευμα η περίοδος υποβολής δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Λήγει σήμερα το απόγευμα η περίοδος υποβολής δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Έως τις 5 σήμερα (15 Ιανουαρίου) το απόγευμα θα μπορεί να γίνεται η καταχώρηση των Δηλώσεων Συγκομιδής σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην ιστοσελίδα του. Υπενθυμίζουμε ότι υποχρέωση υποβολής έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι αμπελουργοί, ακόμη και αυτοί που δεν συγκόμισαν την προηγούμενη χρονιά σταφύλια σε συνεταιριστικό ή ιδιωτικό οινοποιείο (γιατί δεν είχαν παραγωγή), οπότε είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής, υποχρέωση βέβαια υποβολής είναι και όσοι “ιδιοχρησιμοποιούν” την παραγωγή τους, άνω των 1000 lt οίνου.


Η οικονομική κρίση οδήγησε σε μείωση της παραγωγής και κατανάλωσης οίνου στη χώρα μας

Την τελευταία πενταετία τόσο η παραγωγή, όσο και εγχώρια κατανάλωση οίνου κατέγραψαν πτώση, συγκριτικά με την προηγούμενη πενταετία. Όσον αφορά τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών κατέγραψαν πτώση μετά το 2010. Αυτό επισημαίνει η κλαδική μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group.


Βέλγιο: Η κατανάλωση οίνου αυξάνεται σε αξία, χάνει σε όγκο, ενώ αυξάνει και η φορολογία

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ, η αγορά οίνου στο Βέλγιο είναι τα πάντα εκτός από… εξωτική.

Επιστροφή

1990-2015 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,242188 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version