Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2891 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 290

Πλημμύρισε με οινόφιλους η Κρήτη την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Μια οινική Κυριακή ήταν αυτή που μας πέρασε, μιας και με αφορμή την Ευρωπαική Ημέρα Οινοτουρισμού, πάνω από 2.000 άτομα επισκέφθηκαν τα οινοποιεία της Κρήτης, διπλασιάζοντας σχεδόν την κίνηση σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη ημέρα.


ΣΕΟ: ΕΦΚ ο εμπαιγμός της ελληνικής οινοποιίας

Ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) αναφέρει τα εξής:


Η παράνομη βόσκηση δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους αμπελουργούς της Ανατολικής Αττικής, η πολιτεία δεν μπορεί να τους προστατέψει

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές της Ανατολικής Αττικής από την παράνομη βόσκηση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, φέτος μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου πάνω από 1.800 στρέμματα με αμπέλια έχουν βοσκηθεί και καταστραφεί. Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Σπάτων, Κορωπίου, Μαρκόπουλου και Παιανίας, αναφέρουν ρητά ότι δεν υπάρχουν βοσκοτόπια στην περιοχή τους.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά στην Αθήνα

Η έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητήριου Ηρακλείου προσελκύοντας πλήθος κόσμου. 25 οινοποιεία από το νησί, βρέθηκαν στην Αθήνα προσφέροντας για δοκιμή σε επαγγελματίες και οινόφιλο κοινό πάνω από 250 ετικέτες από τις μοναδικές κρητικές ποικιλίες. Οι εκθέτες μάλιστα, είχαν μαζί τους και δείγματα της νέας εσοδείας για γευστική δοκιμή, εισπράττοντας πολύ θετικά σχόλια.


ΚΕΟΣΟΕ: Θετική ανταπόκριση των Περιφερειών για ορισμό της αμπελουργίας ως κλάδο προτεραιότητας

ΚΕΟΣΟΕ: Θετική ανταπόκριση των Περιφερειών για ορισμό της αμπελουργίας ως κλάδο προτεραιότητας

Οι προσπάθειες και οι επαφές της ΚΕΟΣΟΕ προκειμένου οι 13 Περιφέρειες της χώρας να ορίσουν την αμπελοκαλλιέργεια σταφυλιών οινοποιίας ως έναν από τους κλάδους προτεραιότητας - μεταξύ τριών - της Περιφερειακής τους ενότητας, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ, ο ορισμός της αμπελοκαλλιέργειας ως κλάδος προτεραιότητας σε μια Περιφέρεια, σχετίζεται με την αύξηση της βαρύτητας και κατά συνέπεια της μοριοδότησης (με ποσοστό 14%) της αίτησης που θα υποβάλλουν οι αμπελουργοί στις Περιφέρειες για την έγκριση των Σχεδίων Βελτίωσης.


Η μειωμένη ευρωπαϊκή παραγωγή κρασιών φέρνει αύξηση των τιμών, μεγάλη ζήτηση υπάρχει και στην χώρα μας

Η χαμηλή παραγωγή οίνου στην Ευρώπη ήδη αντανακλάται και στο επίπεδο τιμών. Η γενικευμένη ανοδική τάση των τιμών διεθνώς αναμένεται να επιφέρει κάποια ανακούφιση στους ευρωπαίους παραγωγούς οίνου, που είχαν μεγάλη μείωση της παραγωγής τους λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το 2017. Όσον αφορά την χώρα μας, ήδη πληροφορίες που περιέρχονται στην ΚΕΟΣΟΕ μιλούν για έντονη εγχώρια ζήτηση οίνων, σε αυξημένες τιμές έναντι της περσινής περιόδου, ενώ έντονες είναι και οι πιέσεις για εισαγωγή οίνων από όμορες χώρες. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ κ. Παρασκευάς Κορδοπάτης, σε συνομιλία του με τον ΑγροΤύπο, «υπάρχουν πληροφορίες από την αγορά που κάνουν λόγο για ζήτηση μεγάλων ποσοτήτων κρασιού. Μιλάμε κυρίως για λευκά κρασιά που στην χοντρική πωλούνται στα 45-50 λεπτά το κιλό».


Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στις 12 Νοεμβρίου, τα οινοποιεία σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στις 12 Νοεμβρίου, τα οινοποιεία σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους

Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους. Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε. Στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού» συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας και συγκεκριμένα:


ΚΕΟΣΟΕ: Έρχεται η ενεργοποίηση του μέτρου Επενδύσεων για τον αμπελοοινικό τομέα

ΚΕΟΣΟΕ: Έρχεται η ενεργοποίηση του μέτρου Επενδύσεων για τον αμπελοοινικό τομέα

Την προοπτική ένταξης του μέτρου των Επενδύσεων για τον αμπελοοινικό τομέα στον ελληνικό Εθνικό Φάκελο με προϋπολογισμό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με 3 εκατ. ευρώ ετησίως διερευνά το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ.


ΕΟΣ Σάμου: Το SAMOS NECTAR 1980 σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου

Tο διάσημο Samos Nectar 1980 του ΕΟΣ Σάμου προστέθηκε στη λίστα δύο διάσημων εστιατορίων του Λονδίνου: του «The Cinnamon Club» και του «Chiltern Firehouse». Οι θαμώνες αυτών των εστιατορίων θα μπορούν πλέον να απολαύσουν το παλαιωμένο αυτό Μοσχάτο Σάμου, με την καταπληκτική πολυπλοκότητα και την αξιοσημείωτη οξύτητα.


Τα κρητικά κρασιά έρχονται στην Αθήνα

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κρητικά κρασιά θα έχουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση «Οινοτικά» που πραγματοποιείται την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 6,257813 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version