Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 3117 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 312

Μέχρι 28 Δεκεμβρίου δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Οι κατά τόπους ΔΑΟΚ ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους αμπελοκαλλιεργητές ότι η ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων», στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), παρατείνεται μέχρι και την 28η Δεκεμβρίου 2018.


Για δεύτερη τετραετή θητεία στην ηγεσία του γαλλικού Ινστιτούτου της Σαμπάνιας ο διευθυντής του ΣΕΟ

Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και πανεπιστημιακός, Θεόδωρος Γεωργόπουλος, επανεξέλεγη, στις 13 Δεκεμβρίου 2018, για μια δεύτερη τετραετή θητεία στην ηγεσία του γαλλικού Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου της Σαμπάνιας.


Ο Νίκος Δουλουφάκης πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου

Ο Νίκος Δουλουφάκης πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου

Την Τρίτη (11/12/2018) και ώρα 18.00, ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μέσω της οριζόμενης από το Καταστατικό, εκλογικής διαδικασίας του φορέα. Έπειτα από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύγκλιση του Νέου Δ.Σ, την Παρασκευή (14/12/2018), στην οποία ορίζεται ομόφωνα η νέα Σύσταση του ΔΣ του φορέα, ως εξής:


Μέτρα που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα του κρασιού ζητά η Διεπαγγελματική

Μέτρα που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα του κρασιού ζητά η Διεπαγγελματική

Αναγκαία καθίσταται  πλέον, μετά την κατάργηση  του ΕΦΚ στο κρασί και την τυπική έξοδο της οινικής αγοράς  από την τριετή περιπέτεια στην οποία είχε περιέλθει με την εφαρμογή του,  η επίσπευση των μέτρων εκείνων που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα του κλάδου και θα διευκολύνουν περαιτέρω τον εξαγωγικό προσανατολισμό του. Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κ. Βαγγέλης Αργύρης.


Επιτέλους από 1η Ιανουαρίου 2019 καταργείται ο ΕΦΚ στο κρασί, ικανοποίηση από ΣΕΟ και ΚΕΟΣΟΕ

Επιτέλους από 1η Ιανουαρίου 2019 καταργείται ο ΕΦΚ στο κρασί, ικανοποίηση από ΣΕΟ και ΚΕΟΣΟΕ

Τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί κατέθεσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Όπως αναφέρει η τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ο ΕΦΚ που επιβάλλεται στο κρασί καταργείται από 1/1/2019. Αυτή η παρέμβαση θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων ύψους 28 εκατ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό (ο φόρος ανερχόταν σε 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος).


Μείωση ΕΦΚ για τα γλυκά κρασιά ζητά η ΚΕΟΣΟΕ

Με επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη και την υφυπουργό Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου, η ΚΕΟΣΟΕ επαναφέρει το σημαντικό θέμα για την οικονομία της νησιωτικής Ελλάδας, που αφορά στη μείωση του ΕΦΚ των γλυκών κρασιών.


Συμφωνία για αλκοολούχα ποτά, ο νέος Κανονισμός θα εφαρμοστεί από 2021, επιτρέπει αυστηρότερη νομοθεσία από κράτη μέλη για γεωγραφικές ενδείξεις

Συμφωνία για αλκοολούχα ποτά, ο νέος Κανονισμός θα εφαρμοστεί από 2021, επιτρέπει αυστηρότερη νομοθεσία από κράτη μέλη για γεωγραφικές ενδείξεις

Σε πολιτική συμφωνία, αναφορικά με τους νέους κανόνες για την παραγωγή και την επισήμανση των αλκοολούχων ποτών, κατέληξαν στην ΕΕ μετά από δύο χρόνια σχετικών διαπραγματεύσεων. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ, στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας (SCA), στις 10/12/2018, επιβεβαίωσαν τη συμφωνία που επετεύχθη, στις 27 Νοεμβρίου, από την αυστριακή προεδρία και τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με το νέο Κανονισμό για την παραγωγή και σήμανση των αλκοολούχων ποτών και την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο η Διευθύντρια στο Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.A.Ο.Π.) κ. Αναστασία Γεωργαντά, «ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί ο νέος Κανονισμός και δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες. Ωστόσο περιλαμβάνει αυστηρές διαδικασίες για την προστασία των αποσταγμάτων (ούζο, τσίπουρο κ.α.) με Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΓΕ). Θετικό είναι ότι επιτρέπει στα κράτη μέλη να έχουν αυστηρότερη νομοθεσία για αυτά τα προϊόντα (ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.α.)».


Το Samos Anthemis 2012 του ΕΟΣ Σάμου στο ευρωπαϊκό περιοδικό VINUM

Το Samos Anthemis 2012 του ΕΟΣ Σάμου στο ευρωπαϊκό περιοδικό VINUM

Το Samos Anthemis 2012 του ΕΟΣ Σάμου συμπεριλήφθηκε μεταξύ των έξι αγαπημένων ενισχυμένων κρασιών σύμφωνα με τους συντάκτες του Γερμανικού περιοδικού VINUM, το οποίο έχει απήχηση στο αναγνωστικό κοινό όλης της Ευρώπης. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναφορά διότι τα σχόλια για το κρασί και οι γευστικές σημειώσεις που το ακολουθούν έχουν τη διάσημη υπογραφή του κριτικού κρασιού και δημοσιογράφου Rudolf Knoll.


Λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων

Λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων

Εγκύκλιο εξέδωσε το ΥπΑΑΤ σχετικά με το πρόγραμμα «Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων» της περιόδου 2019-2023.


Με τις διεπαγγελματικές θα ανασυγκροτήσουμε την αγροτική οικονομία, λέει ο Αραχωβίτης

Με τις διεπαγγελματικές θα ανασυγκροτήσουμε την αγροτική οικονομία, λέει ο Αραχωβίτης

«Οι διεπαγγελματικές οργανώσεις είναι ο συνεργάτης, μαζί με τον οποίο θα ανασυγκροτήσουμε την αγροτική οικονομία», δήλωσε την Τρίτη (4/12/2018), χαιρετίζοντας τη γενική Συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Τόνισε δε ότι «ο αμπελοοινικός τομέας είναι στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Χρειαζόμαστε τη μέγιστη συνέργεια με όλους τους εμπλεκόμενους».

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,792969 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version