Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2508 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 251

Ο πρωτογενής τομέας σε κίνδυνο: κρασί, μπύρα, μαστίχα, κρόκος και κτηνοτροφία υπό διωγμό

Ο πρωτογενής τομέας σε κίνδυνο: κρασί, μπύρα, μαστίχα, κρόκος και κτηνοτροφία υπό διωγμό

Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν οι εκπρόσωποι προϊοντικών κλάδων μείζονος σημασίας για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα κατά τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε «Το Ποτάμι» στην αίθουσα του ΕΒΕΑ στην Αθήνα. Στην εκδήλωση με τίτλο: «Τα προϊόντα μας υπό διωγμόν: κι όμως υπάρχει λύση» παρευρέθηκαν οκτώ ομιλητές οι οποίοι τοποθετήθηκαν έκαστος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε τομέας λόγω της πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση και το ΥπΑΑΤ.


Συνάντηση του αναπληρ. Υπουργού ΑΑΤ με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων για την αγροτική ανάπτυξη της Ηπείρου

Με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, που πρωτοπορεί στην αγροτική ανάπτυξη, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ασχολείται στην κτηνοτροφία με τις αυτόχθονες φυλές κι αξιοποιεί εγκαταληφθέντα αγροκτήματα στην Ήπειρο, συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.


Υπογράφηκε η ΥΑ για τον τεχνικό κανονισμό επιλογής και αποδοχής κλώνων ποικιλιών αμπέλου

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη, η απόφαση για τον τεχνικό κανονισμό επιλογής και αποδοχής κλώνων ποικιλιών και κλώνων υποκειμένων αμπέλου. Με την απόφαση ορίζεται ότι Κλωνική επιλογή είναι η διαδικασία επιλογής κλώνων ποικιλιών αμπέλου με βάση την γενετική τους ιδιαιτερότητα και σταθερότητα, με σκοπό την γενετική και φυτοϋγειονομική βελτίωση των ποικιλιών αμπέλου (Vitis vinifera L.) καθώς και των ανθεκτικών στη ριζόβια μορφή της φυλλοξήρας υποκειμένων για την παραγωγή επιλεγμένων και επίσημα αποδεκτών κλώνων αυτών και καθορίζονται οι διαδικασίες επιλογής και πιστοποίησης. Η  επιλογή υποψήφιου κλώνου εφαρμόζεται στις καλλιεργούμενες ποικιλίες αμπέλου της Χώρας (Vitis vinifera L.) και στα ανθεκτικά στη ριζόβια μορφή της φυλλοξήρας υποκείμενα που είναι εγγεγραμμένα στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών αμπέλου.


28 και 29 Μαΐου - Ανοιχτές Πόρτες στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου  από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!  Η είσοδος είναι δωρεάν!


Έως και 20 τοις εκατό η αύξηση στην τιμή της μπύρας από την επιβολή φόρου στο ζύθο

Έως και 20 τοις εκατό η αύξηση στην τιμή της μπύρας από την επιβολή φόρου στο ζύθο

Προβληματισμός επικρατεί στην αγορά των τροφίμων και ιδιαίτερα στον κλάδο των ζυθοποιών από το ενδεχόμενο επιβολής αύξησης κατά 100% στον ΕΦΚ στο ζύθο που επεξεργάζεται το ΥπΟικ. Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ελληνική ένωση ζυθοποιών, οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές, για τις επιχειρήσεις του κλάδου  και την οικονομία οι επιπτώσεις από πιθανή «τυφλή» φορολόγηση στον Ειδικό Φόρο κατανάλωσης στο Ζύθο αναμένεται να είναι δραματικές.


Χορήγηση κατά παρέκκλιση άδειας στο φυτοπροστατευτικό CheckMate VMB-XL για το επιτραπέζιο αμπέλι

Το ΥπΑΑΤ υπέγραψε απόφαση με την οποία χορηγεί κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά 120 ημερών στο φυτοπροστατευτικό προϊόν (φερομόνη) Chekmate VMB-XL (lavandulyl senecioate 89.35% β/β) για την αντιμετώπιση του φευδόκκοκου στο επιτραπέζιο αμπέλι.
 


Παρουσίαση στην Αθήνα των κρασιών του Αιγαίου Πελάγους

Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους παρουσιάζουν για 2η χρονιά στο αθηναϊκό κοινό οι παραγωγοί τους, την Κυριακή, 22 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο King George II (Πλατεία Συντάγματος).
Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, που οργανώνεται με την υποστήριξη των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, θα διαρκέσει από 12:00 έως 20:00 και απευθύνεται σε οινόφιλους και επαγγελματίες, με ελεύθερη είσοδο.


Εκδικάστηκε η αίτηση του αμπελοοινικού κλάδου στο ΣτΕ για ακύρωση του ΕΦΚ στο κρασί, θα πάρει χρόνο η απόφαση

Για το θέμα της εκδίκασης της αίτησης του αμπελοοινικού κλάδου κατά των διοικητικών πράξεων του Υπ. Οικονομικών που ρυθμίζουν της επιβολή ΕΦΚ στο οίνο, μίλησε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και νομικός εκπρόσωπος όλων των αμπελοοινικών φορέων στην υπόθεση. Όπως δήλωσε ο κ. Θοδωρής Γεωργόπουλος: «η υπόθεση εκδικάσθηκε την Τετάρτη (11/5) παρά την αποχή των δικηγόρων, λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος. Ο ίδιος ανέφερε ότι η απόφαση θα πάρει χρόνο να ληφθεί λόγω της πολυπλοκότητάς της».


Η Περιφέρεια Ημαθίας αναδεικνύει τα αγροδιατροφικά προϊόντα με φεστιβάλ που διοργανώνει τον Ιούνιο

Η Περιφερειακή  Ενότητα Ημαθίας  διοργανώνει το  Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», από τις 10 έως τις 12  Ιουνίου 2016 στην περιοχή «Εβραίικα Μνήματα» της Βέροιας. Στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλλει και να αναδείξει τα υψηλής αξίας προϊόντα του αγροτοδιατροφικού μας τομέα, μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.


Εμπορικές συμφωνίες για τους Έλληνες εκθέτες στην SIAL CHINA 2016

Ξεχώρισε η συμμετοχή της GREAT – Greek Exports & Trade στη Διεθνή Έκθεση SIAL CHINA 2016, οργανώνοντας την εκθεσιακή συμμετοχή 9 ελληνικών εταιρειών και του προγράμματος προβολής και ενημέρωσης ελαιολάδου GREAT LIQUID GOLD του ΕΚΕΠΕ (Ελληνικό Κέντρο Εξαγωγών και Προώθησης ελαιολάδου) με την προβολή των σημαντικότερων ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ ελαιολάδων.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5791016 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version