Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αμπέλι & Κρασί

Βρέθηκαν 2174 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 218

Τι θα ισχύσει με το καθεστώς νέων φυτεύσεων που θα εφαρμοσθεί από 1/1/2016

Τι θα ισχύσει με το καθεστώς νέων φυτεύσεων που θα εφαρμοσθεί από 1/1/2016

Η ουσιαστική ενημέρωση αλλά και ο πλούσιος προβληματισμός για επιμέρους εκκρεμότητες στις οποίες θα πρέπει να δοθεί εθνική λύση, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ημερίδας, που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ, με βασικό θέμα την ανασυγκρότηση του ελληνικού αμπελώνα στο πλαίσιο της ΚΑΠ 2014-2020. Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ, Χρ. Μάρκου, τόνισε ότι η θεματολογία της ημερίδας (άδειες φύτευσης, δικαιώματα, αναδιάρθρωση, οργανώσεις παραγωγών) θέτει το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κλάδος για το τι είδους αμπελοοινική οικονομία θέλουμε.


Νέο Δ.Σ. ανέδειξε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου με πρόεδρο τον Γ. Σκούρα

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου κατά τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 19ης Μαρτίου 2015. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η παρακάτω:


Ενημέρωση για την απαγόρευση φυτεύσεων οιναµπέλων από τη ΔΑΟΚ Κορινθίας

Η ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κορινθίας, έχοντας υπόψη τους σχετικούς Κανονισμούς (ΕΚ) 1234/2007, (ΕΚ) 555/2008 και την Υπουργική Απόφαση 3323/99635/1-8-2014, σχετικά µε την απαγόρευση φυτεύσεων οινοποιήσιµων ποικιλιών αµπέλου, υπενθυµίζει στους αµπελοκαλλιεργητές τα εξής:


Ενημέρωση της Π.Ε. Κιλκίς για την υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων για το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2015 - 2016». Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σύμφωνα με την ΚΥΑ 306206/03-12-2010 για την «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα» και την 306252/20-12-2010 «Απόφαση λεπτομερειών εφαρμογής της αριθμ. 306206/03-12-2010 Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ‘Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα’».


Δράσεις προβολής του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία ετοιμάζει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου

Δράσεις προβολής του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία ετοιμάζει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου

Δράσεις για την περαιτέρω προβολή του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία ετοιμάζει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, κ. Μάρκος Καφούρος «στοχεύουμε σε δράσεις για το ελληνικό κρασί που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Ιουνίου σε Σίδνεϋ και Μελβούρνη, (ο προγραμματισμός είναι για 5ετές πρόγραμμα), θέλοντας να δημιουργήσουμε μία εβδομάδα του ελληνικού κρασιού. Στις συντονισμένες - για πρώτη φορά φέτος - ενέργειες στην Αυστραλία, θα συμμετάσχουν περισσότερα από 20 οινοποιεία με περισσότερα από 60 κρασιά».


Δεν ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ οι πληρωμές για τον περονόσπορο του 2011 μέχρι σήμερα

Τη Μεγάλη Πέμπτη προγραμματίζεται από τον ΕΛΓΑ - σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΕΟΣΟΕ - η επόμενη παρτίδα αποζημιώσεων για τους αμπελοκαλλιεργητές που υπέστησαν ζημιές από τον περονόσπορο του 2011. Μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί το ποσό των 2.000.000 ευρώ περίπου στους αμπελουργούς των περιφερειακών ενοτήτων Φωκίδος, Εύβοιας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λήμνου, Κυθήρων, Ρόδου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Βοιωτίας Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας.


Δεν αφορούν τις επιχειρήσεις εξαγωγής νωπών φρούτων και λαχανικών οι έλεγχοι πιστοποίησης των Ρώσων

Ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas δήλωσε:


Δικαιώματα φύτευσης μέχρι 5 στρέμματα σε όλους τους νέους αγρότες για παραγωγή ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων

Δικαιώματα φύτευσης μέχρι 5 στρέμματα σε όλους τους νέους αγρότες για παραγωγή ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό έτους 2015. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου έλαβαν έγκριση όλες οι αιτήσεις νέων αγροτών ηλικίας κάτω των 40 ετών που ζήτησαν δικαιώματα φύτευσης αμπελοοινικών ποικιλιών (έως 5 στρέμματα) από το Εθνικό Απόθεμα αποκλειστικά για την παραγωγή ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων. Η ΥΑ ξεκαθαρίζει επίσης ότι οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν αφορούν νέους αγρότες που εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί της εκμετάλλευσης. Για ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες όμως η απόφαση προβλέπει τις παρακάτω διαφοροποιήσεις:


Μείωση παρουσίασαν το 2014 οι ελληνικές εξαγωγές κρασιών στη Γερμανία

Μείωση παρουσίασαν το 2014 οι ελληνικές εξαγωγές κρασιών στη Γερμανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι ελληνικές εξαγωγές οίνου προς τη Γερμανία παρουσίασαν το 2014 μείωση (-15%) σε σχέση με το 2013 και ανήλθαν σε 21,5 εκατ. ευρώ. Αξιοπερίεργο είναι ότι θεαματική αύξηση (106,7%) παρουσίασαν οι ελληνικές εισαγωγές οίνου από τη Γερμανία, οι οποίες έφτασαν σε αξία τα 3,74 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι εξαγωγές μας στο προϊόν αυτό υπερκαλύπτουν τις εισαγωγές μας και το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των δύο χωρών παραμένει πλεονασματικό.


Η φινλανδική οινοποιεία Inkerman στην Κριμαία εναρμονίζεται με τη ρωσική νομοθεσία

Σε πλήρη εναρμόνιση με τη ρωσική νομοθεσία προχωρούν οι Φιλανδοί ιδιοκτήτες του οινοποιείου Inkerman που δραστηριοποιείται στη Σεβαστούπολη, καθώς, μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, ισχύει πλέον νέο καθεστώς.

Επιστροφή

1990-2015 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,253906 sec | Top
Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version