Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Σιτηρά

Βρέθηκαν 1046 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 105

Ινδία ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ουκρανικού σιταριού

Από την αρχή του γεωργικού έτους 2016/2017 (Ιούλιος 2016 - Ιούνιος 2017) η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ουκρανικού σιταριού με εισαγωγές ύψους 1,5 εκατομμυρίων τόνων.


Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016 αυξήθηκε κατά 4,8% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά στη φυτική παραγωγή, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην παραγωγή δημητριακών και ζαχαρότευτλων (13,7% και 23,8% αντίστοιχα), η παραγωγή λαχανικών αυξήθηκε κατά 0,9% και η παραγωγή πατάτας μειώθηκε κατά 7,8%.


Και επίσημα στα 12 κιλά ανά στρέμμα η ελάχιστη υποχρεωτική ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου στο σκληρό σιτάρι

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση που πριν από λίγους μήνες είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των φορέων εκπροσώπησης των σποροπαραγωγών και εμπόρων σπόρων της χώρας (ΕΕΠΕΣ και ΣΕΣΣΠ) και προβλέπει ως ελάχιστη υποχρεωτική ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου σποράς για το σκληρό σιτάρι τα 12 κιλά ανά στρέμμα. Σύμφωνα με κοινές ανακοινώσεις που είχαν εκδόσει οι δύο φορείς, η αιφνίδια αλλαγή που της ελάχιστης ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου σποράς στο σκληρό σιτάρι που αποφάσισε το ΥπΑΑΤ, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την εγχώρια παραγωγή και να προκαλέσει οικονομικές απώλειες στις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας σπόρων. Επίσης η απόφαση ορίζει τα ποσά συνδεδεμένης ενίσχυσης που θα χορηγηθούν για το εν λόγω καθεστώς για τα έτη 2015 έως 2020.


Πότε προγραμματίζονται πληρωμές για εκκρεμότητες τσεκ και τι θα γίνει με τα γεωργοπεριβαλλοντικά

Πότε προγραμματίζονται πληρωμές για εκκρεμότητες τσεκ και τι θα γίνει με τα γεωργοπεριβαλλοντικά

Υπόλοιπα τσεκ και συνδεδεμένες προγραμματίζει να πληρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ενώ εκτός πλάνου πληρωμών φαίνεται να μένει προς το παρόν η πληρωμή υπολοίπων εξισωτικής του 2015. Υπενθυμίζεται ότι ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών αναμένει να πληρωθεί ολόκληρο το ποσό της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω καθυστέρησης στην διασταύρωση των στοιχείων τους από Υπουργείο Οικονομικών και ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από τον Οργανισμό, οι πρώτες πληρωμές για συνδεδεμένες του 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός Φεβρουαρίου. Διαβάστε σε ποια καθεστώτα συνδεδεμένων αναμένεται να γίνουν πληρωμές μέσα στον μήνα. Στασιμότητα επικρατεί στα Γεωργοπεριβαλλοντικά όπου εκκρεμεί η ΚΥΑ για να ξεκολλήσει η διαδικασία και να συνεχίσουν να προχωρούν οι πληρωμές.


Δύο νέα αλεύρια βγάζει στην αγορά ο ΘΕΣγη

Δύο νέα αλεύρια βγάζει στην αγορά ο ΘΕΣγη

Δυναμικά ξεκινά το 2017 για τον Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη και στον τομέα των Αλεύρων, μετά τα κηπευτικά. Δύο νέοι κωδικοί αλεύρων, αλεύρι σίτου για χωριάτικο φύλλο και για πίτσα/πεϊνιρλί είναι ήδη στη διάθεση των αρτοποιών της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλίας. Πρόκειται για άλευρα από μαλακό και σκληρό (κίτρινο) στάρι που καλλιεργούνται από τα μέλη – αγρότες του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη και τα οποία μετατρέπονται σε εξαιρετικά τελικά προϊόντα για τους καταναλωτές.


Αμετάβλητες οι εκτάσεις των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε ευνοϊκές καιρικές πραγματοποιήθηκε η σπορά των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Την προσεχή περίοδο 2017/18, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτιμάται ότι θα είναι σχεδόν αμετάβλητες σε σύγκριση με πέρυσι, με τις μειώσεις σε ΗΠΑ και Καζακστάν να ισορροπούνται από την αύξηση στη Ρωσία και τη Βόρειο Αφρική. Εν τω μεταξύ, νέο ιστορικό ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2016/17.


Πρόσθετη τιμή αναδρομικά σε γάλα και σιτάρι δίνει η ΕΒΟΛ

Δύο λεπτά πρόσθετη τιμή και μάλιστα αναδρομικά, για το αιγοπρόβειο γάλα και το σκληρό σιτάρι που παραδόθηκε στο συνεταιρισμό, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΑΣ Βόλου και της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος. Στους κτηνοτρόφους για αγελαδινό γάλα δίνεται επιπλέον τιμή 0,01 ευρώ ανά κιλό για τη συνολική ποσότητα που παρέδωσαν την περίοδο από 1η Ιουλίου 2016 έως 30 Νοεμβρίου 2016. Οι παραπάνω αποφάσεις εγκρίθηκαν από το πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου αξιολογήθηκε η θετική πορεία της Οργάνωσης και της Γαλακτοβιομηχανίας.


Συμβολαιακή καλλιέργεια για σκληρό σιτάρι με 0,20 ευρώ το κιλό κάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιχμέας

Τη δυνατότητα των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Θήβας και της Λιβαδειάς να ενταχθούν σε πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας σκληρού σίτου εξήγγειλε με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Αιχμέας». Μάλιστα, δεσμεύεται για κατώτατη τιμή στον παραγωγό 0,20 ευρώ/κιλό


Όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιεί την λέξη Ζέα, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος

Τέλος στο πρόβλημα χρήσης της ονομασίας Ζέα βάζουν οι πρόσφατες αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Αλευροβιομηχάνων Ελλάδας.


Πολωνία: Οι κυριότεροι προορισµοί των εξαγωγών σιτηρών

Κυριότεροι προορισµοί των πολωνικών εξαγωγών σιτηρών είναι η Γερµανία, η Σαουδική Αραβία και η Αλγερία.

 

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,7675781 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version