Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Σιτηρά

Βρέθηκαν 1083 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 109

Ρωσία: Ρεκόρ σημείωσε η παραγωγή σιτηρών το 2017, συνεχίζει το μπλόκο στις εξαγωγές της Ουκρανίας, ζητά να τερματιστεί η διαμάχη με την ΕΕ για τα χοιρινά

Ρωσία: Ρεκόρ σημείωσε η παραγωγή σιτηρών το 2017, συνεχίζει το μπλόκο στις εξαγωγές της Ουκρανίας, ζητά να τερματιστεί η διαμάχη με την ΕΕ για τα χοιρινά

Το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας γνωστοποίησε ότι η συγκομιδή σιτηρών του 2017 ήταν της τάξης των 134,1 εκ. τόνων (+11,2%). Μολονότι τα στοιχεία είναι προσωρινά, φαίνεται ότι η περυσινή παραγωγή έσπασε το ρεκόρ της σοβιετικής παραγωγής του 1978 (127 εκ. τόνοι).


Μικρή αύξηση στην ευρωπαϊκή παραγωγή δημητριακών προβλέπει η ΕΕ για το 2017/2018

Μικρή αύξηση στην ευρωπαϊκή παραγωγή δημητριακών προβλέπει η ΕΕ για το 2017/2018

Τους 300 εκατ. τόνους προβλέπεται ότι θα προσεγγίσει η παραγωγή δημητριακών (σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι) στην ΕΕ φέτος, γεγονός που σηματοδοτεί αύξηση 1,5% σε σύγκριση με πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία που εκδόθηκαν από την Κομισιόν. Η ποσότητα αυτή, βέβαια, εξακολουθεί να βρίσκεται, κατά 1,6%, κάτω από το μέσο όρο της πενταετίας, κυρίως εξαιτίας μείωσης της έκτασης, κατά 1%. Φαίνεται πως καθοριστικός παράγοντας για την καλλιέργεια αποτελούν η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν όλο το καλοκαίρι στις νότιες περιοχές της ΕΕ.


Απώλειες στα σιτηρά προκαλεί ο ζάβρος σε Λάρισα και Σέρρες

Με απώλειες φυτών έρχονται αντιμέτωποι αυτή την περίοδο οι παραγωγοί σιταριού και κριθαριού στη Λάρισα και στις Σέρρες, εξαιτίας της εμφάνισης του «ζάβρου των σιτηρών», εντόμου που αυτή την εποχή τρέφεται αποκόβοντας τα στελέχη σιτηρών από τη βάση τους όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Ο συγκεκριμένος εντομολογικός εχθρός των χειμερινών σιτηρών αποτελεί κολεόπτερο που δημιουργεί στοές στο έδαφος των καλλιεργειών, από τις οποίες εξέρχεται τη νύχτα ώστε να τραφεί με σπόρους, φύλλα, αλλά και με τμήματα του στελέχους των φυτών, όταν βρίσκεται στο στάδιο της προνύμφης και του ενήλικου.


Η Γαλλία παραμένει η πρώτη χώρα της ΕΕ στην παραγωγή σιτηρών

Η Γαλλία παραμένει η πρώτη χώρα της ΕΕ στην παραγωγή σιτηρών

Παραμένει η Γαλλία στην κορυφή των χωρών της ΕΕ για την παραγωγή σιτηρών, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat (δημοσιεύθηκαν τέλος Νοεμβρίου 2017). Πάντως πέρσι (το 2016) η συνολική παραγωγή σιτηρών στην ΕΕ μειώθηκε, κατά 4,3%, σε σύγκριση με το 2015.


ΑΣ Βόλου: Συμπληρωματική τιμή ως 3 λεπτά στους παραγωγούς που παρέδωσαν σιτάρι

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (ΑΣ) Βόλου ενημερώνει τους αγρότες μέλη και μη μέλη του Συνεταιρισμού που παρέδωσαν σιτάρι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ότι θα τους καταβάλλει συμπληρωματική τιμή - ενίσχυση, αρχής γενομένης από την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017.


Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου: Διαγωνισμό για πώληση 2.350 τόνων σκληρού σιταριού

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου προκηρύσσει διαγωνισμό με κλειστές προσφορές για την πώληση περίπου 2.350 τόνων σκληρού σίτου εσοδείας 2017, που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του στα σιλό Αγ. Δημητρίου και Στεφανοβικείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.


20 λεπτά το κιλό στα συμβόλαια σκληρού σίτου από την Χ. Παυλίδης

Ελάχιστη εγγυημένη τιμή τα 20 λεπτά το κιλό για τα συμβόλαια σκληρού σίτου στους αγρότες ανακοίνωσε και για φέτος η εταιρεία Χ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.


Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ενισχύει την τεχνογνωσία των παραγωγών κριθαριού της Κεντρικής Ελλάδας

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ενισχύει την τεχνογνωσία των παραγωγών κριθαριού της Κεντρικής Ελλάδας

Περισσότεροι από 40 παραγωγοί συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, στα Φάρσαλα. Το ολοήμερο σεμινάριο προσέφερε στους συμμετέχοντες παραγωγούς τεχνογνωσία σε θέματα πρακτικών προστασίας της καλλιέργειας, αύξησης της παραγωγής, αλλά και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.


Συμβολαιακή κριθαριού για 170.000 στρέμματα θα κάνει φέτος η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Συμβολαιακή κριθαριού για 170.000 στρέμματα θα κάνει φέτος η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Κάμψη 10% παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο φέτος η αγορά της μπίρας στην Ελλάδα. Οι φόροι στον κλάδο εμφανίζονται αυξημένοι σε ποσοστό 90%, γεγονός που οδήγησε σε κατά 15% ακριβότερη μπίρα για τους καταναλωτές. Παρόλα αυτά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία όχι μόνο δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη χώρα, αλλά εξακολουθεί να υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις, πιστή στον στόχο της, με κάθε δράση να φυτεύει έναν σπόρο που προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε διαφορετικά μέλη της κοινωνίας, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία.


Σκληρό σιτάρι: Μετά την έλλειψη εμπορικού ενδιαφέροντος από τους Ιταλούς το ΥπΑΑΤ στρέφεται στους Ρώσους

Σε μια χρονιά (που σύμφωνα με τους παραγωγούς ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών) με πολλά προβλήματα στην ποιότητα και στις αποδόσεις σιταριού, με μειωμένο εμπορικό ενδιαφέρον από τους Ιταλούς και με τιμές να πέφτουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το ΥπΑΑΤ στρέφεται στη Ρωσία. Στόχος του Υπουργείου είναι η κατάρτιση ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης του σκληρού σιταριού, με γνώμονα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, βάσει του οποίου θα γίνεται στη συνέχεια και η τιμολόγησή του. Επίσης προσβλέπει σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικού σκληρού σιταριού προς την αγορά της Ρωσίας.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version