Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Σιτηρά

Βρέθηκαν 1041 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 105

Αμετάβλητες οι εκτάσεις των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε ευνοϊκές καιρικές πραγματοποιήθηκε η σπορά των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Την προσεχή περίοδο 2017/18, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτιμάται ότι θα είναι σχεδόν αμετάβλητες σε σύγκριση με πέρυσι, με τις μειώσεις σε ΗΠΑ και Καζακστάν να ισορροπούνται από την αύξηση στη Ρωσία και τη Βόρειο Αφρική. Εν τω μεταξύ, νέο ιστορικό ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2016/17.


Πρόσθετη τιμή αναδρομικά σε γάλα και σιτάρι δίνει η ΕΒΟΛ

Δύο λεπτά πρόσθετη τιμή και μάλιστα αναδρομικά, για το αιγοπρόβειο γάλα και το σκληρό σιτάρι που παραδόθηκε στο συνεταιρισμό, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΑΣ Βόλου και της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος. Στους κτηνοτρόφους για αγελαδινό γάλα δίνεται επιπλέον τιμή 0,01 ευρώ ανά κιλό για τη συνολική ποσότητα που παρέδωσαν την περίοδο από 1η Ιουλίου 2016 έως 30 Νοεμβρίου 2016. Οι παραπάνω αποφάσεις εγκρίθηκαν από το πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου αξιολογήθηκε η θετική πορεία της Οργάνωσης και της Γαλακτοβιομηχανίας.


Συμβολαιακή καλλιέργεια για σκληρό σιτάρι με 0,20 ευρώ το κιλό κάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιχμέας

Τη δυνατότητα των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Θήβας και της Λιβαδειάς να ενταχθούν σε πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας σκληρού σίτου εξήγγειλε με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Αιχμέας». Μάλιστα, δεσμεύεται για κατώτατη τιμή στον παραγωγό 0,20 ευρώ/κιλό


Όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιεί την λέξη Ζέα, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος

Τέλος στο πρόβλημα χρήσης της ονομασίας Ζέα βάζουν οι πρόσφατες αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Αλευροβιομηχάνων Ελλάδας.


Πολωνία: Οι κυριότεροι προορισµοί των εξαγωγών σιτηρών

Κυριότεροι προορισµοί των πολωνικών εξαγωγών σιτηρών είναι η Γερµανία, η Σαουδική Αραβία και η Αλγερία.

 


Μεγάλες αντιδράσεις από τους σποροπαραγωγούς για το πισωγύρισμα του ΥπΑΑΤ στο θέμα της ποσότητας του πιστοποιημένου σπόρου στο σκληρό σιτάρι

Για αιφνίδια απόφαση η οποία «θα εγκλωβίσει την εγχώρια παραγωγή σκληρού σίτου και θα την οδηγήσει σε υποβάθμιση και εξανδραποδισμό», κάνει λόγο το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών (ΣΕΣΣΠ), σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, μετά την απόφαση του ΥπΑΑΤ να ορίσει ελάχιστο όριο πιστοποιημένου σπόρου στα 12 κιλά ανά στρέμμα έως το 2020. «Με την αιφνίδια και χωρίς καμία προηγουμένη συζήτηση, με τον παραγωγικό και επιχειρηματικό κλάδο του ευρύτερου αγροτικού τομέα το υπουργείο προχώρησε χθες (σ.σ 10/11) σε μία αναχρονιστική απόφαση, αναθεωρώντας προηγούμενες ήδη ειλημμένες αποφάσεις και νόμιμα από το ελληνικό κοινοβούλιο επικυρωμένες, για το χώρο των συνδεδεμένων ενισχύσεων....», αναφέρει η επιστολή του ΣΕΣΣΠ.  Σε παρόμοιο ύφος και η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ).


Εμπρός - πίσω από το ΥπΑΑΤ με πιστοποιημένο σπόρο για συνδεδεμένη στο σιτάρι

Εμπρός -  πίσω από το ΥπΑΑΤ με πιστοποιημένο σπόρο για συνδεδεμένη στο σιτάρι

Αν με βάση τη σχετική υπουργική απόφαση του 2014 προβλέπονταν ότι από την καλλιεργητική περίοδος 2016 – 2017 η υποχρέωση χρήσης πιστοποιημένου σπόρου για την συνδεδεμένη ενίσχυση στα σιτηρά θα αυξάνονταν από τα 12 στα 16 κιλά το στρέμμα, ξαφνικά το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η υποχρέωση παραμένει όχι μόνο για φέτος αλλά μέχρι το 2020 στα 12 κιλά. Στη συνέχεια η ανακοίνωση αποσύρθηκε από το ΥπΑΑΤ αλλά όλα δείχνουν ότι το ΥπΑΑΤ επανεξετάζει την σχετική απόφαση. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μεγάλος αριθμός χωραφιών έχουν ήδη σπαρθεί.


Σε Ενημερωτική Συνάντηση που διοργανώνει ο Δήμος Δομοκού με τους Γεωργοκτηνοτρόφους της περιοχής πρόκειται να συμμετάσχει ο ΕΛΓΑ

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α, κύριοι Θεοφάνης Κουρεμπές και Αθανάσιος Ζαννιάς,  συνοδευόμενοι από στελέχη του Οργανισμού πρόκειται να συμμετάσχουν σε ημερίδα ενημέρωσης των γεωργών και των κτηνοτρόφων της περιοχής που διοργανώνει ο Δήμος Δομοκού.


Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κατάθεση αιτήσεων για άδεια παρέκκλισης φυτών μεγάλης καλλιέργειας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έγκαιρα η καταχώρηση στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των αιτήσεων για άδεια παρέκκλισης φυτών μεγάλης καλλιέργειας (π.χ. σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, μηδική κ.τ.λ.), ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης στην υπηρεσία των αιτήσεων για χορήγηση άδειας παρέκκλισης η 15η Νοεμβρίου 2016.


Ενημέρωση για τα χειμερινά σιτηρά από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Στον δήμο Διδυμοτείχου συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον πρωτογενή τομέα, που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τον δήμο Διδυμοτείχου.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 6,832031 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version