Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Σιτηρά

Βρέθηκαν 1090 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 109

IGC: Ελαφριά μείωση στην παραγωγή σιτηρών και πτώση των αποθεμάτων

Ελαφριά μειωμένη προβλέπεται η συνολική παραγωγή σιτηρών το τρέχον έτος (2018/2019) σε σχέση με την περσινή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών (IGC). Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται μείωση στην παραγωγή σιταριού και αύξηση στην παραγωγή καλαμποκιού, κριθαριού και σόργου, αλλά και ρυζιού. Για έκτο συνεχόμενο έτος, σύμφωνα με το IGC, οι εμπορικές πράξεις θα αυξηθούν, ειδικά στην περίπτωση του σιταριού και του καλαμποκιού.


Ημερίδα του Toμέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer με θέμα «Μυκητολογικές Ασθένειες των Σιτηρών»

Ημερίδα του Toμέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer με θέμα «Μυκητολογικές Ασθένειες των Σιτηρών»

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, στη Νίκαια της Λάρισας, ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση από τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς με θέμα τις «Μυκητολογικές Ασθένειες των Σιτηρών». Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας Δρ. Ευάγγελος Βέλλιος.


Εκδήλωση της Βayer στη Λάρισα για τις μυκητολογικές ασθένειες στα σιτηρά

Εκδήλωση της Βayer στη Λάρισα για τις μυκητολογικές ασθένειες στα σιτηρά

O Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer, διοργανώνει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στη Νίκαια της Λάρισας με θέμα τις «Μυκητολογικές Ασθένειες των Σιτηρών» την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στις 11:00 π.μ. Καλεσμένος ομιλητής θα είναι ο Δρ. Ευάγγελος Βέλλιος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας, ο οποίος θα αναφερθεί λεπτομερώς στις κύριες μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλουν τις καλλιέργειες των σιτηρών.


Μείωση στην παραγωγή σιταριού και μικρή αύξηση στο καλαμπόκι για το 2019, βλέπει ο IGC

Μείωση στην παραγωγή σιταριού και μικρή αύξηση στο καλαμπόκι για το 2019, βλέπει ο IGC

Μείωση στη συνολική έκταση που καταλαμβάνει το σιτάρι προβλέπει το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) για την καλλιεργητική σεζόν που θα ξεκινήσει του χρόνου (2018/2019) σε σχέση με τη φετινή σεζόν (2017/2018). Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη προβλεπόμενη μείωση της μέσης απόδοσης των καλλιεργειών αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της συγκομιδής σιτηρών το 2019 σε σχέση με το 2018.


Σε 45 έως 47 εκατ. τόνους θα φτάσουν οι φετινές εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας, η Αργεντινή ζητά την αύξηση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά

Σε 45 έως 47 εκατ. τόνους θα φτάσουν οι φετινές εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας, η Αργεντινή ζητά την αύξηση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά

Το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας εκτιμά ότι φέτος θα εξαχθούν 45 - 47 εκατ. τόνοι σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων 35 εκατ. τόνων σίτου, κυρίως προς Αίγυπτο, Τουρκία και Μπαγκλαντές. Πάντως η ρωσική κυβέρνηση έχει στόχο τα επόμενα χρόνια να αυξήσει την παραγωγή σιτηρών, με αποτελεσματικότερη χρήση της αρόσιμης γης και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.


ΑΙΧΜΕΑΣ: Εγγραφές παραγωγών στις υπό σύσταση ΟΠ Βάμβακος, Σίτου, Ζωοτροφών και Ελαιολάδου

Ο Α.Σ. Λιβαδειάς «Ο ΑΙΧΜΕΑΣ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του στα σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς από τη δημιουργία Ομάδων Παραγωγών και δίνει πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής. Συγκεκριμένα αναφέρει:


USDA: Μείωση εκτάσεων σποράς χειμερινών σιτηρών βλέπει για το 2018 στις ΗΠΑ, έντονος ο ανταγωνισμός με τη Ρωσία στις αγορές

Τα 32,608 εκατ. στρέμματα αναμένεται να φτάσει η συνολική έκταση σποράς χειμερινών σιτηρών στις ΗΠΑ την επόμενη καλλιεργητική σεζόν (2018/2019), εμφανίζοντας ελαφριά μείωση σε σχέση με τις φετινές εκτάσεις, που υπολογίζονται στα 32,696 εκατ. στρέμματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Έτσι, το επόμενο έτος οι εκτάσεις χειμερινών σιτηρών στις ΗΠΑ (οι οποίες εκτιμώνται μειωμένες κατά 1% σε σχέση με τη συνολική έκταση το 2017/2018 και κατά 10% σε σχέση με το 2016/2017), θα διαμορφωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και 100 χρόνια.


Ρωσία: Ρεκόρ σημείωσε η παραγωγή σιτηρών το 2017, συνεχίζει το μπλόκο στις εξαγωγές της Ουκρανίας, ζητά να τερματιστεί η διαμάχη με την ΕΕ για τα χοιρινά

Ρωσία: Ρεκόρ σημείωσε η παραγωγή σιτηρών το 2017, συνεχίζει το μπλόκο στις εξαγωγές της Ουκρανίας, ζητά να τερματιστεί η διαμάχη με την ΕΕ για τα χοιρινά

Το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας γνωστοποίησε ότι η συγκομιδή σιτηρών του 2017 ήταν της τάξης των 134,1 εκ. τόνων (+11,2%). Μολονότι τα στοιχεία είναι προσωρινά, φαίνεται ότι η περυσινή παραγωγή έσπασε το ρεκόρ της σοβιετικής παραγωγής του 1978 (127 εκ. τόνοι).


Μικρή αύξηση στην ευρωπαϊκή παραγωγή δημητριακών προβλέπει η ΕΕ για το 2017/2018

Μικρή αύξηση στην ευρωπαϊκή παραγωγή δημητριακών προβλέπει η ΕΕ για το 2017/2018

Τους 300 εκατ. τόνους προβλέπεται ότι θα προσεγγίσει η παραγωγή δημητριακών (σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι) στην ΕΕ φέτος, γεγονός που σηματοδοτεί αύξηση 1,5% σε σύγκριση με πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία που εκδόθηκαν από την Κομισιόν. Η ποσότητα αυτή, βέβαια, εξακολουθεί να βρίσκεται, κατά 1,6%, κάτω από το μέσο όρο της πενταετίας, κυρίως εξαιτίας μείωσης της έκτασης, κατά 1%. Φαίνεται πως καθοριστικός παράγοντας για την καλλιέργεια αποτελούν η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν όλο το καλοκαίρι στις νότιες περιοχές της ΕΕ.


Απώλειες στα σιτηρά προκαλεί ο ζάβρος σε Λάρισα και Σέρρες

Με απώλειες φυτών έρχονται αντιμέτωποι αυτή την περίοδο οι παραγωγοί σιταριού και κριθαριού στη Λάρισα και στις Σέρρες, εξαιτίας της εμφάνισης του «ζάβρου των σιτηρών», εντόμου που αυτή την εποχή τρέφεται αποκόβοντας τα στελέχη σιτηρών από τη βάση τους όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Ο συγκεκριμένος εντομολογικός εχθρός των χειμερινών σιτηρών αποτελεί κολεόπτερο που δημιουργεί στοές στο έδαφος των καλλιεργειών, από τις οποίες εξέρχεται τη νύχτα ώστε να τραφεί με σπόρους, φύλλα, αλλά και με τμήματα του στελέχους των φυτών, όταν βρίσκεται στο στάδιο της προνύμφης και του ενήλικου.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,595703 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version