Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλα δενδροκομικά

Βρέθηκαν 2580 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 258

Το ρόδι της Δράμας στην Αίγλη Ζαππείου

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στις 7:00 μ.μ., στην Αίγλη του Ζαπείου έλαβε χώρα ενημερωτική εκδήλωση και δείπνο για την παρουσίαση προϊόντων ροδιού, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, μια βραδιά αφιερωμένη στον πολύτιμο καρπό της Ελληνικής γης.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 14 - 20/1/2017

Συνεχίστηκαν με ελαφρώς μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και με καλούς των ακτινιδιών, μήλων και αγγουριών. Οι εξαχθείσες ποσότητες ακτινιδίων προς Ινδία, μια νέα αγορά που άνοιξε τον Σεπτέμβριο 2015, ανέρχονται σε 2.388 τόνους, με εκκρεμείς προς υπογραφή διμερών φυτουγειονομικών συμφωνιών και με άλλες χώρες της Ν.Α. Ασίας. Μείωση παρουσιάζουν οι εξαγωγές μήλων προς Αίγυπτο, μια αγορά που κινδυνεύει να χαθεί, οι οποίες φτάνουν τους 25.515 τόνους, έναντι 44.488 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 13/1/2017

Συνεχίζονται μετά εμποδίων και με μειωμένους ρυθμούς λόγω καιρικών συνθηκών οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, κυρίως από αποθηκευμένα προϊόντα. Επίσης συνεχίζονται και οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών. Οι διαμορφούμενες τιμές θεωρούνται ικανοποιητικές. Η κακοκαιρία και ο παγετός σε ορισμένες περιοχές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες επέφεραν ζημιές, το ύψος των οποίων θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες. Από 12/1 ξεκίνησε και πάλι η συγκομιδή και εξαγωγή-εμπορία εσπεριδοειδών κυρίως πορτοκαλιών. Οι προοπτικές, εφόσον η παραγωγή δεν έχει μεγάλο ποσοστό ζημιάς στην ηρτημένη είναι θετικές και υπάρχει προοπτική βελτίωσης της ζήτησης. Χρειάζεται όμως να ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της συνεχιζόμενης διακίνησης ατυποποίητων αλλά και ακατάλληλων προϊόντων, που δυσφημούν την φήμη μας στις αγορές του εξωτερικού.


Ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς θα συναντήσει τη διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Τη Χίο θα επισκεφθεί το Σάββατο (14/1) και την Κυριακή (15/1) ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και πολίτες για να συζητήσει μαζί τους για το προσφυγικό, τις μεταναστευτικές ροές, τη Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και να τους ενημερώσει για τις θέσεις του με έμφαση στην πρότασή του για αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.


Νέες προοπτικές για τις διεθνείς αγορές βάζει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Πρόσω ολοταχώς στις διεθνείς αγορές βάζει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) που μέσω της θυγατρικής εταιρείας MEDITERRA ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου του 2017 τηn λειτουργία εταιρείας στην αγορά της Τουρκίας.


Στα ίδια επίπεδα με πέρσι οι πωλήσεις των ελάτων

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι οι πωλήσεις των ελάτων

Στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με πέρσι σε ποσότητα και τιμές κινήθηκαν οι πωλήσεις ελάτων, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Ξάκη, πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ελατοπαραγωγών Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Ο Ταξιάρχης είναι ένα ορεινό χωριό όπου εδώ και 35 χρόνια δραστηριοποιείται ο εν λόγω συνεταιρισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώληση των ελάτων του χωριού φτάνει τα τελευταία χρόνια τα 20.000 δένδρα ετησίως ενώ 3 στα 4 δέντρα, που αγοράζονται, κάθε χρόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων προέρχονται από τη Χαλκιδική.


Πουλήθηκαν όλα τα ξερά σύκα της ΣΥΚΙΚΗΣ, ανάγκη να αυξηθεί η ελληνική παραγωγή για να αντιμετωπίσει την Τουρκία που είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής

Η μικρή φετινή παραγωγή είχε σαν αποτέλεσμα να ξεπουλήσει γρήγορα τα ξερά σύκα της η ΣΥΚΙΚΗ. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της «ΣΥΚΙΚΗΣ», Παναγιώτη Παπαγεωργίου, «όσα σύκα είχε η οργάνωση έχουν πουληθεί με το μεγαλύτερο μέρος των ποσοτήτων να πήγαν προς εξαγωγή. Φέτος υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τις αγορές του εξωτερικού αλλά λόγω της ζημιάς που είχαμε λόγω της πλημμύρας που είχαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση της παραγωγής σε ποσοστό πάνω από 50%.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 3 - 9/12/2016

Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξαγωγή ακτινιδίων και με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές μανταρινιών και πορτοκαλιών. Δυστυχώς συνεχίζονται τα φαινόμενα φόρτωσης κυρίως μανταρινιών από τον αγρό ατυποποίητων από «Έλληνες, Βαλκάνιους και Ιταλούς εμπόρους». Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων, που ήταν μηδενικές για την προηγούμενη εβδομάδα προς την Αίγυπτο (λόγω συναλλαγματικής αλλαγής νομίσματος αλλά και προσανατολισμού σε άλλους προμηθευτές) με κίνδυνο απώλειας της αγοράς.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 26/11 - 2/12/2016

Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξαγωγή ακτινιδίων, παρά το φαινόμενο φόρτωσης και εξαγωγής ατυποποίητων προϊόντων απευθείας από το χωράφι από «Έλληνες, Βαλκάνιους και Ιταλούς εμπόρους». Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με ικανοποιητικές τιμές. Συνεχίζονται και οι εξαγωγές μήλων, με εμφανείς ενδείξεις αλλαγής προτίμησης της Αιγυπτιακής αγοράς προς άλλους προμηθευτές έναντι της Ελλάδος.


Σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας στα ακτινίδια Αιτωλοακαρνανίας, χάθηκε η χρονιά στη Νεάπολη

 Σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας στα ακτινίδια Αιτωλοακαρνανίας, χάθηκε η χρονιά στη Νεάπολη

Μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής ακτινιδίων χάθηκε στην Αιτωλοακαρνανία, όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεάπολης «Υψηλή Παναγιά» κ. Δ. Καραπάνος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει σε σχετικό έγγραφο ο Συνεταιρισμός και δημοσίευσε η ΕΑΣ Αγρινίου, περίπου χίλια στρέμματα ποικιλιών Hayward και Τσαχειλίδη απέδωσαν παραγωγή πολύ χαμηλότερη του αναμενόμενου.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version