Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλα δενδροκομικά

Βρέθηκαν 2619 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 262

Ημερίδα για την ακτινιδιά θα γίνει στη Νάουσα

Την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων του Ι.Γ.Β. & Φ.Π. στη Νάουσα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την ακτινιδιά (φυσιολογία - θρέψη - φυτοπροστασία).


Την Τετάρτη ημερίδα για την ακτινιδιά στη Νάουσα

Την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων του Ι.Γ.Β.&Φ.Π. στη Νάουσα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την ακτινιδιά («φυσιολογία - θρέψη - φυτοπροστασία»).


Επίσκεψη πρωθυπουργού σε εταιρεία παραγωγής φρέσκων χυμών μήλου και ροδιού Arcafroz

Την ελληνική εταιρεία παραγωγής φρέσκων χυμών μήλου και ροδιού Arcafroz επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεναγήθηκε από τα στελέχη της επιχείρησης και συναντήθηκε και με εργαζόμενους και συνομίλησε μαζί τους.


Σεμινάρια σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα με στόχο να γνωρίσουν τις φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου

Σεμινάρια σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα με στόχο να γνωρίσουν τις φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, σε συνεργασία με την Sopexa Hellas και με την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο, πραγματοποίησαν ενημερωτικό σεμινάριο, στις 5/2/2018, για τις ωφέλειες της μαστίχας στην υγεία. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 70 άτομα, ακαδημαϊκοί, γιατροί όλων των ειδικοτήτων και εισαγωγείς από την Ιαπωνία. Αντίστοιχο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια και στη Νότια Κορέα.


Αίγυπτος: Ξεκίνησαν οι εξαγωγές χουρμάδων στην Κίνα, ξεκινούν οι διαδικασίες για εξαγωγές και ροδιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας της Αιγύπτου, στο τέλος Ιανουαρίου, η Κίνα ενέκρινε πρόσφατα τις εισαγωγές αιγυπτιακών χουρμάδων, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για έγκριση των εισαγωγών και αιγυπτιακών ροδιών στην κινεζική αγορά.


Κρητική μπανάνα: Από 1 έως 1,4 ευρώ το κιλό η τιμή παραγωγού, αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές

Κρητική μπανάνα: Από 1 έως 1,4 ευρώ το κιλό η τιμή παραγωγού, αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές

Αυξημένη είναι και η ζήτηση της κρητικής μπανάνας, η οποία πωλείται από τον παραγωγό 1 - 1,4 ευρώ ανά κιλό, και φτάνει στις λαϊκές της Αθήνας κοντά στα 2,5 ευρώ ανά κιλό. Το 70% των μπανανών παράγονται στην Άρβη του νομού Ηρακλείου. Kυριότερα προβλήματα των μπανανοπαραγωγών σε αυτές τις περιοχές είναι η έλλειψη ποσοτήτων και καλής ποιότητας νερού, η υψηλή τιμή πολλαπλασιαστικού υλικού και η ευπάθεια του προϊόντος, η οποία τελευταία λύνεται με την πώληση ολόκληρου του τσαμπιού σε σούπερ μάρκετ.


Λάδι, ρόδι και κρασοτύρι αναμένουν κατοχύρωση γεωγραφικών ενδείξεων από την Κομισιόν

Λάδι, ρόδι και κρασοτύρι αναμένουν κατοχύρωση γεωγραφικών ενδείξεων από την Κομισιόν

Σε αναμονή βρίσκονται τρία ελληνικά αγροτικά προϊόντα για έγκριση του αιτήματος κατοχύρωσης γεωγραφικής ένδειξης ΠΟΠ-ΠΓΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, αναμένεται σε μερικούς μήνες να εγκριθεί ή να απορριφθεί ο χαρακτηρισμός ΠΟΠ για τα προϊόντα «Ελαιόλαδο Μάκρης» και «Ρόδι Ερμιόνης», αλλά και ο χαρακτηρισμός ΠΓΕ για το «Κρασοτύρι Κω ή Τυρί της Πόσιας».


Καλή η πορεία του ακτινιδίου, παρά την αυξημένη παραγωγή φέτος

Θετικά εξελίσσεται η περίοδος διακίνησης του ακτινιδίου στις αγορές ιδιαίτερα του εξωτερικού, καθώς οι παραγωγοί και οι διακινητές εμφανίζονται ευχαριστημένοι. Στην τρέχουσα σεζόν, πάνω από το ήμισυ της ποσότητας έχει διατεθεί στη λιανική, καθώς οι παραγωγοί δεν δυσκολεύτηκαν να ξεπουλήσουν, αφού τελείωσαν τη συγκομιδή στα μέσα του Νοέμβρη στις περισσότερες περιοχές με τις τιμές παραγωγού υψηλά, παρά την αυξημένη παραγωγή σε σχέση με πέρσι.


Διακυμάνσεις στις τιμές παραγωγού είχε η φετινή σοδειά ροδιού, λίγα τα αποθέματα για διάθεση

Διακυμάνσεις στις τιμές παραγωγού είχε η φετινή σοδειά ροδιού, λίγα τα αποθέματα για διάθεση

Στην περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κατά την οποία το ρόδι έχει εθιμοτυπικά την τιμητική του στα καταστήματα λιανικής, περιορισμένα είναι τα αποθέματα ροδιού τα οποία έχουν να διαθέσουν οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα, καθώς η μεγάλη μείωση της παραγωγής σε σχέση με το 2016, εξαιτίας του παγετού, εξισορρόπησε τη χαμηλή ζήτηση. «Η τιμή παραγωγού εμφανίζει διακυμάνσεις αναλόγως την περιοχή καλλιέργειας. Λίγοι παραγωγοί κατάφεραν να δώσουν το προϊόν τους στα 60 λεπτά το κιλό, ενώ η χαμηλότερη τιμή προσεγγίζει τα 20 με 30 λεπτά», όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Κουντόπουλος Γρηγόρης, που δραστηριοποιείται στην εμπορία ροδιού, διαμέσω της εταιρείας Thelma Fresh.


Την Πέμπτη παρουσιάζει στην Αθήνα η ΑΛΦΕΙΟΣ-ΡΟΔΙ τα προϊόντα της

Με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων της, η εταιρεία «ΑΛΦΕΙΟΣ - ΡΟΔΙ Α.Ε», μαζί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα βρίσκεται στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 16:00, για να μοιράσει ρόδια στους περαστικούς, στο πλαίσιο του εθίμου που συνδέει το ρόδι με την καλή τύχη για τη νέα χρονιά.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,265625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version