Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Άλλα δενδροκομικά

Βρέθηκαν 2668 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 267

Η Chiquita και το Wageningen στηρίζουν παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο για την καταπολέμηση της νόσου του Παναμά TR4

Η Chiquita και το Wageningen στηρίζουν παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο για την καταπολέμηση της νόσου του Παναμά TR4

Η νόσος του Παναμά ή αλλιώς γνωστή ως Fusarium wilt προκαλείται από έναν μύκητα που μολύνει το έδαφος και εν τέλει ξεραίνει και σκοτώνει το φυτό. Το Tropical Race 4 (TR4) επιτίθεται κυρίως στην καλλιέργεια Cavendish, την πιο διαδεδομένη ποικιλία μπανάνας, αλλά και σε πολλές άλλες ποικιλίες. Οι μπανάνες είναι μεταξύ των πιο σημαντικών καλλιεργειών και πιο υποσχόμενων τροφίμων στον κόσμο. Κατά συνέπεια, απαιτείται συντονισμένη δράση για να σταματήσει η εξάπλωση του TR4.


Ξεκίνησε η συγκομιδή σύκου, με καλή ποιότητα και προβλέψεις για υψηλότερες τιμές παραγωγού από πέρσι

Ξεκίνησε η συγκομιδή σύκου, με καλή ποιότητα και προβλέψεις για υψηλότερες τιμές παραγωγού από πέρσι

Ξεκίνησε σιγά-σιγά η συγκομιδή σύκου στη βασική παραγωγική ζώνη του νομού Μεσσηνίας. Μέχρι στιγμής, οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, δεν έχουν επηρεάσει αρνητικά τη σοδειά και οι παραγωγοί ελπίζουν να μη βρέξει το επόμενο διάστημα, ώστε να μην επηρεαστούν οι καρποί. Όσον αφορά στις τιμές του παραγωγού φέτος, από την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Σύκων και Ξηρών Καρπών (ΣΥΚΙΚΗ), εκτιμούν μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ότι «σε σχέση με το ξερό σύκο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι». Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκομιδή έχει ξεκινήσει και στην Εύβοια, όπου παρατηρείται και εκεί πρωίμιση της παραγωγής. Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτιμώνται σε 21.000 στρέμματα περίπου πανελλαδικά.


Χορήγηση άδειας μυκητοκτόνου για καλλιέργεια αβοκάντο

Το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε την χορήγηση άδειας διάθεσης στην αγορά στο φυτοπροστατευτικό προϊόν (μυκητοκτόνο) ALIETTE 80 WG (δραστική ουσία: fosetyl-al), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια του αβοκάντο.


Ακτινίδια: Καλή η φετινή εμπορική περίοδος αλλά πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο της «ιταλοποίησης»

Ακτινίδια: Καλή η φετινή εμπορική περίοδος αλλά πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο της «ιταλοποίησης»

Δεν κατάφεραν οι Έλληνες να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν φέτος οι Ιταλοί στην παραγωγή ακτινιδίων. Μεγάλες ποσότητες ακτινιδίων εξήχθησαν στην Ιταλία (ξεπέρασαν τους 40.000 τόνους). Παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι η τρίτη εμπορική δύναμη στον κόσμο, με τις εξαγωγές της να κάνουν «ρεκόρ» και να φτάνουν τους 160.000 τόνους (από 107.000 που ήταν την περσινή περίοδο). Όσον αφορά την επερχόμενη παραγωγή (2018/2019) αναμένεται σε κάποιες περιοχές να είναι μειωμένη λόγω προβλημάτων στην ανθοφορία. Ωστόσο η γονιμοποίηση ήταν καλή και τα μεγέθη αναμένεται να είναι καλύτερα σε σχέση με πέρσι.


Ακτινίδια και επιτραπέζια σταφύλια κερδίζουν ολοένα και περισσότερες εκτάσεις στο νομό Καβάλας

Ακτινίδια και επιτραπέζια σταφύλια κερδίζουν ολοένα και περισσότερες εκτάσεις στο νομό Καβάλας

Τα ακτινίδια και τα επιτραπέζια σταφύλια φαίνεται να κεντρίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των παραγωγών στο νομό Καβάλας. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο η κ. Αριστέα Νικάκη, γεωπόνος στην ΕΑΣ Καβάλας, μιλώντας για τη τον κλάδο της φυτικής παραγωγής του νομού, «τα στρέμματα των δύο αυτών καλλιεργειών αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των στρεμμάτων παρατηρείται και για τις καλλιέργειες καρπουζιού, πεπονιού και τομάτας, ενώ μείωση υπάρχει στο καλαμπόκι και στο ρύζι».


Σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα και πρώιμες φράουλες στη Βάρδα

Σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα και πρώιμες φράουλες στη Βάρδα

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία», στα πλαίσια του οδοιπορικού που έκανε σε περιοχές της Ηλείας, επισκέφτηκε την πρότυπη μονάδα παραγωγής μούρων (σμέουρα, βατόμουρα και μύρτιλα), το φυτώριο φράουλας και το θερμοκήπιο αξιολόγησης ποικιλιών φράουλας της BerryPlasma. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, όλα τα μυστικά της καλλιέργειας μούρων και πρώιμης φράουλας.


Η αγορά Μάνγκο και Αβοκάντο αναπτύσεται στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο τροπικών φρούτων και η συνδιάσκεψη της Ευρώπης για τα αβοκάντο και τα Μάγκο, που έγιναν στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης για το εμπόριο των φρούτων και των λαχανικών Macfrut.


ΔΑΟΚ Πιερίας: Έναρξη επισκοπήσεων ακτινιδίων και μέτρα πρόληψης από το βακτηριακό έλκος της ακτινιδιάς

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Πιερίας ενημερώνει τους παραγωγούς ακτινιδίων του νομού, ότι στα πλαίσια των υποχρεώσεων της υπηρεσίας μας για το πρόγραμμα των επίσημων επισκοπήσεων για την αναγνώριση και διατήρηση της Χώρας ως Προστατευόμενης Ζώνης από ορισμένους επιβλαβείς οργανισμούς καραντίνας, ξεκινά και φέτος από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου η δειγματοληψία φυτικού υλικού από οπωρώνες και φυτώρια ακτινιδίων της περιοχής.


Ημερίδα για την ακτινιδιά θα γίνει στη Νάουσα

Την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων του Ι.Γ.Β. & Φ.Π. στη Νάουσα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την ακτινιδιά (φυσιολογία - θρέψη - φυτοπροστασία).


Περιζήτητα τα αβοκάντο, τιμές μέχρι και 2 ευρώ το κιλό πιάνει ο παραγωγός

Περιζήτητα τα αβοκάντο, τιμές μέχρι και 2 ευρώ το κιλό πιάνει ο παραγωγός

Εξαιρετική αποδεικνύεται η φετινή σεζόν στο αβοκάντο, καθώς οι τιμές παραγωγού έχουν ανέλθει στα επίπεδα των 2 ευρώ το κιλό. Πέρσι οι αντίστοιχες τιμές δεν ξεπέρασαν τα 1 – 1,20 ευρώ το κιλό, αφού υπήρξε μεγάλη σε όγκο παραγωγή. Για το πώς εξελίσσεται η εμπορική περίοδος στο προϊόν μίλησε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιάννης Βασιλάκης, μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων, στο πλαίσιο του οποίου υφίσταται και λειτουργεί Οργάνωση Παραγωγών για τα εσπεριδοειδή και το αβοκάντο.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,1875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version