Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αραβόσιτος

Βρέθηκαν 178 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 18

Αρωματικά φυτά, καλαμπόκι, ηλίανθος, μηδική και λούπινο, σε εκδήλωσης της ΕΥΡΩΦΑΡΜ

Αρωματικά φυτά, καλαμπόκι, ηλίανθος, μηδική και λούπινο, σε εκδήλωσης της ΕΥΡΩΦΑΡΜ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Καινοτόμες Λύσεις για Παραδοσιακές Καλλιέργειες» ήταν το επιστέγασμα της φετινής πετυχημένης συμμετοχής της ΕΥΡΩΦΑΡΜ στην 27η Agrotica.


ΔΑΟΚ Σερρών: Δεν ανιχνεύθηκαν επικίνδυνες ουσίες στα καλαμπόκια

Δεν ανιχνεύτηκαν ούτε αφλατοξίνη Β1, ούτε ωχρατοξίνη Α, ούτε και μυκοτοξίνες, δηλαδή ουσίες που όταν υπάρχουν καθιστούν τον καρπό επικίνδυνο για κατανάλωση, στα δείγματα που εστάλησαν από τη ΔΑΟΚ Σερρών σε εργαστήρια μετά τις δευτερογενείς μυκητολογικές προσβολές που προκλήθηκαν σε κάποια χωράφια καλαμποκιού.


Το πράσινο σκουλήκι κυρίως υπεύθυνο για το Τριχόδερμα που μαύρισε ορισμένα καλαμπόκια σε Δράμα, Σέρρες, Καβάλα

Σποραδικά προβλήματα από δευτερογενείς μυκητολογικές προσβολές, κυρίως από Τριχόδερμα, καταγράφονται σε ορισμένες περιοχές των νομών Δράμας, Σερρών και Καβάλας. Οι προσβολές αυτές έχουν γίνει σε χωράφια που βρίσκονταν σε κακή κατάσταση εξαιτίας εντομολογικών προσβολών. Οι περισσότεροι σπάδικες που είχαν προσβολές από Τριχόδερμα είχαν προσβληθεί αρχικά κυρίως από το πράσινο σκουλήκι, και όχι από το Diabrotica όπως νομίζανε αρκετοί στην αρχή. Προσβολές έχουν καταγραφεί και από την πυραλίδα και τη σεζάμια. Το πρόβλημα με το Τριχόδερμα είναι ότι προκαλεί ποιοτική υποβάθμιση στην παραγωγή. Όσο για το Diabrotica, καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές σε μεμονωμένους αγρούς που γίνεται μονοκαλλιέργεια καλαμποκιού.


Ευρωπαϊκό δικαστήριο: Τα κράτη μέλη δεν μπορούν να λάβουν μέτρα κατά των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και ζωοτροφών εάν δεν είναι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υγείας

Τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέτρα έκτακτης ανάγκης σχετικά με γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα και ζωοτροφές, εάν δεν είναι προφανές ότι υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ή το περιβάλλον. Αυτό αναφέρει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, η οποία ουσιαστικά «αθωώνει» Ιταλούς παραγωγούς, που καλλιεργούσαν (το 2014) αραβόσιτο ΜΟΝ 810 αν και η ιταλική νομοθεσία το είχε απαγορέψει (από το 2013).


Στα 17,5 λεπτά το κιλό θα αγοράζει το καλαμπόκι η ΕΑΣ Βόλου

Στα 17,5 λεπτά το κιλό θα αγοράζει το καλαμπόκι η ΕΑΣ Βόλου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος  κ. Νικήτας Πρίντζος, θα παραλαμβάνει από την ερχόμενη Πέμπτη καλαμπόκι, στις εγκαταστάσεις στον Αγ. Δημήτριο Ρ. Φεραίου. Η τιμή που θα αγοράζει το καλαμπόκι από τους παραγωγούς είναι προς 17,5 λεπτά το κιλό.


Παραλαμβάνει καλαμπόκι η ΕΑΣ Τρικάλων και πληρώνει μετρητοίς στα 16 λεπτά το κιλό

Ξεκίνησε η παραλαβή καλαμποκιών στα σιλό της AGROVIZ και στο συγκρότημα Μεγάρχης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ Τρικάλων). Η τιμή, η οποία είναι σταθερή σε σύγκριση με πέρσι, για όσους παραγωγούς επιλέξουν να τα κλείσουν τώρα είναι 16 λεπτά το κιλό και προστίθεται 1 λεπτό το κιλό για τους παραγωγούς που είναι μέλη του Συνεταιρισμού.


Diabrotica: Έκανε την παρουσία του και σε καλλιέργειες αραβοσίτου στη Λάρισα

Μετά τα προβλήματα που δημιούργησε στη Βόρεια Ελλάδα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας (ΔΑΟΚ) Θεσσαλίας ενημερώνει τους παραγωγούς αραβοσίτου ότι διαπιστώθηκε για πρώτη φορά η παρουσία του εντόµου Diabrotica virgifera Le Conte σε καλλιέργειες αραβοσίτου της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Λάρισας. Η πρώτη παρουσία του εντόμου διαπιστώθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου (περίοδο στην οποία παρατηρείται το μέγιστο των πτήσεων του), στις φερομονικές παγίδες που αναρτά κάθε χρόνο η ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας σε περιοχές του Δέλτα του Πηνειού.


Εισαγωγικός δασμός σε καλαμπόκι, σόργο, σίκαλη από ΕΕ

Λαμβάνοντας υπόψη την άφθονη προσφορά και τις χαμηλές τιμές για τον αραβόσιτο, ενεργοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αυτόματος μηχανισμός υπολογισμού των εισαγωγικών δασμών, ο οποίος καθόρισε, από τις 8 Αυγούστου, τον εισαγωγικό δασμό για τον αραβόσιτο, το σόργο και τη σίκαλη σε 5,16 ευρώ ανά τόνο. Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτό θα διασφαλίσει ότι οι Ευρωπαίοι παραγωγοί δεν θα τεθούν σε μειονεκτική θέση στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.


Οδοιπορικό στη Λάρισα: Πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση μικροί και μεγάλοι καλλιεργητές

Στη ευρύτερη περιοχή του κάμπου στη Λάρισα, στην καρδιά των μεγάλων αροτραίων καλλιεργειών, ταξίδεψε η συντακτική ομάδα του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία». Διαβάστε στο περιοδικό, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής.


Ελλειμματική αναμένεται η παγκόσμια παραγωγή το 2017/2018 σε σιτάρι και καλαμπόκι

Ελλειμματική αναμένεται η παγκόσμια παραγωγή το 2017/2018 σε σιτάρι και καλαμπόκι

Μειωμένη κατά 3% εκτιμάται ότι θα είναι η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2017/18, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Η παγκόσμια κατανάλωση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει την παγκόσμια παραγωγή, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα κατά 5% για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Η μείωση αυτή θα οφείλεται στην ελλειμματική παραγωγή κυρίως σε σιτάρι και καλαμπόκι. Στην Ε.Ε. αναμένεται αύξηση της παραγωγής δημητριακών στους 306,2 εκατ. τόνους, καθώς και αύξηση της κατανάλωσης (282,1 εακτ. τόνους) και των εξαγωγών (44,7 εκατ. τόνους) που θα οδηγήσουν σε μείωση των αποθεμάτων (31,9 εκατ. τόνους).

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version