Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αραβόσιτος

Βρέθηκαν 166 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 17

Σε μείωση των εκτάσεων των σιτηρών οδηγεί η έλλειψη ρευστότητας λέει η Copa Cogeca

Μείωση της τάξης του 1,8% αναμένεται στις καλλιεργούμενες εκτάσεις των σιτηρών στην Ε.Ε., την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Σιτηρών της Copa Cogeca, κ. Μαξ Σούλμαν:  «Η μείωση αυτή αποδίδεται στην έλλειψη ρευστότητας που έχουν οι παραγωγοί, εξαιτίας των χαμηλών τιμών των σιτηρών τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μας η παραγωγή θα διαμορφωθεί στους 296,6 εκατ. τόνους σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, εξαιτίας των εκτιμήσεων για υψηλότερες αποδόσεις».


Μεγάλο το κόστος καλλιέργειας καλαμποκιού και μηδικής, ακόμη και τους κτηνοτρόφους δεν τους συμφέρει

Μεγάλο το κόστος καλλιέργειας καλαμποκιού και μηδικής, ακόμη και τους κτηνοτρόφους δεν τους συμφέρει

Ο Κωνσταντίνος Τίτας είναι κτηνοτρόφος και γεωργός από το Μεσολόγγι. Έχει αγοράσει χωράφια και καλλιεργεί ζωοτροφές για τα πρόβατά του. Όπως αναφέρει όμως στον ΑγροΤύπο, το τελευταίο διάστημα το κόστος καλλιέργειας έχει αυξηθεί σημαντικά. Επίσης, λόγω των καιρικών συνθηκών, έχει μειωθεί φέτος και η παραγωγή γάλακτος των ζώων του. Αποτέλεσμα αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, αφού είναι 40 ετών και χρειάζεται χρήματα για να ζήσει την οικογένειά του. Έστησε τον στάβλο με δικά του χρήματα και όταν χρειάστηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης για την αγορά τρακτέρ ουσιαστικά το «μετάνιωσε».


Ημερίδα για την καλλιέργεια βαμβακιού και καλαμποκιού

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μακροχωρίου Ημαθίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών του Δήμου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα με θέμα: «Νέα δεδομένα στην καλλιέργεια βαμβακιού και καλαμποκιού».


Στο ρύζι χρειάζεται ενημέρωση του Έλληνα καταναλωτή και πάταξη των ελληνοποιήσεων

Στο ρύζι χρειάζεται ενημέρωση του Έλληνα καταναλωτή και πάταξη των ελληνοποιήσεων

Mε τον Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Αγίου Αθανασίου Δυτικής Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών παραγωγό κ. Παναγιώτη Γκούτα, συνομίλησε ο ΑγροΤύπος. Ο κ. Γκούτας μας μίλησε για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και ιδιαίτερα του κλάδου του ρυζιού, καλλιέργεια στην οποία δραστηριοποιείται ο ίδιος επαγγελματικά εδώ και 22 χρόνια. Μελανό σημείο όπως ανέφερε, το γεγονός ότι προβάλλονται ξένα προϊόντα αντί να προωθούνται τα ελληνικά, ενώ η Πολιτεία δεν δείχνει να μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων. Ο ίδιος δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» το οποίο διαβάζει και συμβουλεύεται φανατικά από τα φοιτητικά του χρόνια, όπως μας είπε.


Ενημέρωση για χρήση βιομάζας καλαμποκιού στην τηλεθέρμανση

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη ζήτηση υπολειμματικής βιομάζας του καλαμποκιού στην τηλεθέρμανση, διοργανώνει η ΔΕΤΕΠΑ (Τηλεθέρμανση Αμυνταίου), σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ).


Αμετάβλητες οι εκτάσεις των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε ευνοϊκές καιρικές πραγματοποιήθηκε η σπορά των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Την προσεχή περίοδο 2017/18, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτιμάται ότι θα είναι σχεδόν αμετάβλητες σε σύγκριση με πέρυσι, με τις μειώσεις σε ΗΠΑ και Καζακστάν να ισορροπούνται από την αύξηση στη Ρωσία και τη Βόρειο Αφρική. Εν τω μεταξύ, νέο ιστορικό ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2016/17.


Ομάδα παραγωγών βιολογικού αραβοσίτου ετοιμάζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας

Πρόσκληση προς τους αγρότες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον Συνεταιρισμό με το όνομα «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας» απηύθυνε ο πρόεδρός του, κ. Δημήτριος Κόττης, την περασμένη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που αναμένεται να προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Δημήτρης Κόττης: «η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, υπάρχουν αυξανόμενες απαιτήσεις από το καταλανωτικό κοινό που μας οδηγούν να στραφούμε στα βιολογικά προϊόντα».


Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε πίεση βρίσκεται η παγκόσμια αγορά των δημητριακών εξαιτίας της παραγωγής ρεκόρ την περίοδο 2016/17, ωστόσο στην ευρωπαϊκή αγορά οι πιέσεις είναι πολύ πιο αδύναμες, αφού τα αποθέματα δημητριακών στην Ε.Ε. αναμένεται να υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών. Η αυξημένη παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να προκαλέσει πίεση στις τιμές των δημητριακών τον επόμενο χρόνο, ωστόσο οι τιμές των ελαιούχων σπόρων αναμένεται να αντισταθούν στις πιέσεις εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για ζωοτροφές σε παγκόσμιο επίπεδο.


Πιέσεις στην αγορά δημητριακών από τις προβλέψεις για σοδειά ρεκόρ

Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτιμάται ότι θα ανέλθει η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών την περίοδο 2016/17, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών. Μάλιστα αναμένεται νέο ρεκόρ παραγωγής τόσο για το σιτάρι, όσο και για το καλαμπόκι. Η αυξημένη προσφορά προϊόντος, παρά την επίσης αυξημένη παγκόσμια κατανάλωση, δημιουργούν πιέσεις στη διεθνή αγορά δημητριακών, με τις τιμές να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC) η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών αναμένεται να φτάσει τους 2.069 εκατ. τόνους την περίοδο 2016/17, αυξημένη κατά 67 εκατ. τόνους σε σύγκριση με πέρυσι. Αυξημένη θα είναι όμως και η παγκόσμια κατανάλωση, η οποία αναμένεται να φτάσει τους 2.049 εκατ. τόνους.


Οι τιμές αναφοράς για σπόρους σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το ΥπΑΑΤ καθορίζει τις τιμές αναφοράς του ετοιμοπαράδοτου για εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού που εισάγεται από το εξωτερικό, ή αποκτάται ενδοκοινοτικά,ή παράγεται στο εσωτερικό της χώρας για το χρονικό διάστημα από 1-7-2016.  Στα 0,28 λεπτά/κιλό το σιτάρι, στα 3,08 το καλαμπόκι, στα 5 ευρώ / κιλό η ελαιοκράμβη, στα 2,5 ευρώ η βιομηχανική κάνναβη.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,3554688 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version