Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αραβόσιτος

Βρέθηκαν 201 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 21

IGC: Ελαφριά μείωση στην παραγωγή σιτηρών και πτώση των αποθεμάτων

Ελαφριά μειωμένη προβλέπεται η συνολική παραγωγή σιτηρών το τρέχον έτος (2018/2019) σε σχέση με την περσινή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών (IGC). Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται μείωση στην παραγωγή σιταριού και αύξηση στην παραγωγή καλαμποκιού, κριθαριού και σόργου, αλλά και ρυζιού. Για έκτο συνεχόμενο έτος, σύμφωνα με το IGC, οι εμπορικές πράξεις θα αυξηθούν, ειδικά στην περίπτωση του σιταριού και του καλαμποκιού.


Αυξάνουν τον ρυθμό εξαγωγών καλαμποκιού για ζωοτροφή οι ΗΠΑ, ενώ επιβραδύνουν η Βραζιλία και η Αργεντινή

Αύξηση κατά 25% στις αμερικάνικες εξαγωγές καλαμποκιού για ζωοτροφή βλέπει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) για τον Φεβρουάριο 2018 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του σχετικά με την παραγωγή και εμπορία ζωοτροφών. Οι εξαγωγές καλαμποκιού για ζωοτροφή έφτασαν τους 22,3 εκατομμύρια τόνους, που θεωρείται ρεκόρ για τις τελευταίες δεκαετίες. Από τον Οκτώβριο του 2017, οι ΗΠΑ έχουν εξάγει συνολικά 56 εκατ. τόνους.


Μείωση στην παραγωγή σιταριού και μικρή αύξηση στο καλαμπόκι για το 2019, βλέπει ο IGC

Μείωση στην παραγωγή σιταριού και μικρή αύξηση στο καλαμπόκι για το 2019, βλέπει ο IGC

Μείωση στη συνολική έκταση που καταλαμβάνει το σιτάρι προβλέπει το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) για την καλλιεργητική σεζόν που θα ξεκινήσει του χρόνου (2018/2019) σε σχέση με τη φετινή σεζόν (2017/2018). Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη προβλεπόμενη μείωση της μέσης απόδοσης των καλλιεργειών αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της συγκομιδής σιτηρών το 2019 σε σχέση με το 2018.


Αρωματικά φυτά, καλαμπόκι, ηλίανθος, μηδική και λούπινο, σε εκδήλωσης της ΕΥΡΩΦΑΡΜ

Αρωματικά φυτά, καλαμπόκι, ηλίανθος, μηδική και λούπινο, σε εκδήλωσης της ΕΥΡΩΦΑΡΜ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Καινοτόμες Λύσεις για Παραδοσιακές Καλλιέργειες» ήταν το επιστέγασμα της φετινής πετυχημένης συμμετοχής της ΕΥΡΩΦΑΡΜ στην 27η Agrotica.


ΔΑΟΚ Σερρών: Δεν ανιχνεύθηκαν επικίνδυνες ουσίες στα καλαμπόκια

Δεν ανιχνεύτηκαν ούτε αφλατοξίνη Β1, ούτε ωχρατοξίνη Α, ούτε και μυκοτοξίνες, δηλαδή ουσίες που όταν υπάρχουν καθιστούν τον καρπό επικίνδυνο για κατανάλωση, στα δείγματα που εστάλησαν από τη ΔΑΟΚ Σερρών σε εργαστήρια μετά τις δευτερογενείς μυκητολογικές προσβολές που προκλήθηκαν σε κάποια χωράφια καλαμποκιού.


Το πράσινο σκουλήκι κυρίως υπεύθυνο για το Τριχόδερμα που μαύρισε ορισμένα καλαμπόκια σε Δράμα, Σέρρες, Καβάλα

Σποραδικά προβλήματα από δευτερογενείς μυκητολογικές προσβολές, κυρίως από Τριχόδερμα, καταγράφονται σε ορισμένες περιοχές των νομών Δράμας, Σερρών και Καβάλας. Οι προσβολές αυτές έχουν γίνει σε χωράφια που βρίσκονταν σε κακή κατάσταση εξαιτίας εντομολογικών προσβολών. Οι περισσότεροι σπάδικες που είχαν προσβολές από Τριχόδερμα είχαν προσβληθεί αρχικά κυρίως από το πράσινο σκουλήκι, και όχι από το Diabrotica όπως νομίζανε αρκετοί στην αρχή. Προσβολές έχουν καταγραφεί και από την πυραλίδα και τη σεζάμια. Το πρόβλημα με το Τριχόδερμα είναι ότι προκαλεί ποιοτική υποβάθμιση στην παραγωγή. Όσο για το Diabrotica, καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές σε μεμονωμένους αγρούς που γίνεται μονοκαλλιέργεια καλαμποκιού.


Ευρωπαϊκό δικαστήριο: Τα κράτη μέλη δεν μπορούν να λάβουν μέτρα κατά των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και ζωοτροφών εάν δεν είναι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υγείας

Τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέτρα έκτακτης ανάγκης σχετικά με γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα και ζωοτροφές, εάν δεν είναι προφανές ότι υφίσταται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ή το περιβάλλον. Αυτό αναφέρει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, η οποία ουσιαστικά «αθωώνει» Ιταλούς παραγωγούς, που καλλιεργούσαν (το 2014) αραβόσιτο ΜΟΝ 810 αν και η ιταλική νομοθεσία το είχε απαγορέψει (από το 2013).


Στα 17,5 λεπτά το κιλό θα αγοράζει το καλαμπόκι η ΕΑΣ Βόλου

Στα 17,5 λεπτά το κιλό θα αγοράζει το καλαμπόκι η ΕΑΣ Βόλου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος  κ. Νικήτας Πρίντζος, θα παραλαμβάνει από την ερχόμενη Πέμπτη καλαμπόκι, στις εγκαταστάσεις στον Αγ. Δημήτριο Ρ. Φεραίου. Η τιμή που θα αγοράζει το καλαμπόκι από τους παραγωγούς είναι προς 17,5 λεπτά το κιλό.


Παραλαμβάνει καλαμπόκι η ΕΑΣ Τρικάλων και πληρώνει μετρητοίς στα 16 λεπτά το κιλό

Ξεκίνησε η παραλαβή καλαμποκιών στα σιλό της AGROVIZ και στο συγκρότημα Μεγάρχης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ Τρικάλων). Η τιμή, η οποία είναι σταθερή σε σύγκριση με πέρσι, για όσους παραγωγούς επιλέξουν να τα κλείσουν τώρα είναι 16 λεπτά το κιλό και προστίθεται 1 λεπτό το κιλό για τους παραγωγούς που είναι μέλη του Συνεταιρισμού.


Diabrotica: Έκανε την παρουσία του και σε καλλιέργειες αραβοσίτου στη Λάρισα

Μετά τα προβλήματα που δημιούργησε στη Βόρεια Ελλάδα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας (ΔΑΟΚ) Θεσσαλίας ενημερώνει τους παραγωγούς αραβοσίτου ότι διαπιστώθηκε για πρώτη φορά η παρουσία του εντόµου Diabrotica virgifera Le Conte σε καλλιέργειες αραβοσίτου της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Λάρισας. Η πρώτη παρουσία του εντόμου διαπιστώθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου (περίοδο στην οποία παρατηρείται το μέγιστο των πτήσεων του), στις φερομονικές παγίδες που αναρτά κάθε χρόνο η ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας σε περιοχές του Δέλτα του Πηνειού.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1708984 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version