Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αραβόσιτος

Βρέθηκαν 202 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 21

Ενημέρωση για χρήση βιομάζας καλαμποκιού στην τηλεθέρμανση

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη ζήτηση υπολειμματικής βιομάζας του καλαμποκιού στην τηλεθέρμανση, διοργανώνει η ΔΕΤΕΠΑ (Τηλεθέρμανση Αμυνταίου), σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ).


Αμετάβλητες οι εκτάσεις των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε ευνοϊκές καιρικές πραγματοποιήθηκε η σπορά των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Την προσεχή περίοδο 2017/18, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτιμάται ότι θα είναι σχεδόν αμετάβλητες σε σύγκριση με πέρυσι, με τις μειώσεις σε ΗΠΑ και Καζακστάν να ισορροπούνται από την αύξηση στη Ρωσία και τη Βόρειο Αφρική. Εν τω μεταξύ, νέο ιστορικό ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2016/17.


Ομάδα παραγωγών βιολογικού αραβοσίτου ετοιμάζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας

Πρόσκληση προς τους αγρότες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον Συνεταιρισμό με το όνομα «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας» απηύθυνε ο πρόεδρός του, κ. Δημήτριος Κόττης, την περασμένη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που αναμένεται να προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Δημήτρης Κόττης: «η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, υπάρχουν αυξανόμενες απαιτήσεις από το καταλανωτικό κοινό που μας οδηγούν να στραφούμε στα βιολογικά προϊόντα».


Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε πίεση βρίσκεται η παγκόσμια αγορά των δημητριακών εξαιτίας της παραγωγής ρεκόρ την περίοδο 2016/17, ωστόσο στην ευρωπαϊκή αγορά οι πιέσεις είναι πολύ πιο αδύναμες, αφού τα αποθέματα δημητριακών στην Ε.Ε. αναμένεται να υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών. Η αυξημένη παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να προκαλέσει πίεση στις τιμές των δημητριακών τον επόμενο χρόνο, ωστόσο οι τιμές των ελαιούχων σπόρων αναμένεται να αντισταθούν στις πιέσεις εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για ζωοτροφές σε παγκόσμιο επίπεδο.


Πιέσεις στην αγορά δημητριακών από τις προβλέψεις για σοδειά ρεκόρ

Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτιμάται ότι θα ανέλθει η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών την περίοδο 2016/17, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών. Μάλιστα αναμένεται νέο ρεκόρ παραγωγής τόσο για το σιτάρι, όσο και για το καλαμπόκι. Η αυξημένη προσφορά προϊόντος, παρά την επίσης αυξημένη παγκόσμια κατανάλωση, δημιουργούν πιέσεις στη διεθνή αγορά δημητριακών, με τις τιμές να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC) η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών αναμένεται να φτάσει τους 2.069 εκατ. τόνους την περίοδο 2016/17, αυξημένη κατά 67 εκατ. τόνους σε σύγκριση με πέρυσι. Αυξημένη θα είναι όμως και η παγκόσμια κατανάλωση, η οποία αναμένεται να φτάσει τους 2.049 εκατ. τόνους.


Οι τιμές αναφοράς για σπόρους σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το ΥπΑΑΤ καθορίζει τις τιμές αναφοράς του ετοιμοπαράδοτου για εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού που εισάγεται από το εξωτερικό, ή αποκτάται ενδοκοινοτικά,ή παράγεται στο εσωτερικό της χώρας για το χρονικό διάστημα από 1-7-2016.  Στα 0,28 λεπτά/κιλό το σιτάρι, στα 3,08 το καλαμπόκι, στα 5 ευρώ / κιλό η ελαιοκράμβη, στα 2,5 ευρώ η βιομηχανική κάνναβη.


Στα 18 λεπτά αγοράζει το καλαμπόκι η ΕΑΣ Βόλου

Στα 18 λεπτά το κιλό θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, να παραλαμβάνει καλαμπόκι η ΕΑΣ Βόλου για τη φετινή σεζόν, δίνοντας τον τόνο στην ελληνική αγορά για το προϊόν. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η Οργάνωση παραλάμβανε καλαμπόκι με 17 λεπτά το κιλό.


Καλαμπόκι: Από τα 21 λεπτά ξεκίνησαν οι τιμές, συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή χρονιά

Καλαμπόκι: Από τα 21 λεπτά ξεκίνησαν οι τιμές, συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή χρονιά

Με τη συγκομιδή να έχει μόλις ξεπεράσει το 10%, ξεκινάει δειλά να διαμορφώνεται το τοπίο της αγοράς στο καλαμπόκι, με τις νότιες περιοχές που προπορεύονται να έχουν καλές τιμές, που έφτασαν εώς και 21 λεπτά / κιλό. Η μεταβολή του καιρού από χθες έχει σταματήσει τη συγκομιδή σε αρκετές πρώιμες περιοχές ωστόσο σύμφωνα με τους συνεταιριστές που μίλησαν στον ΑγροΤύπο οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι οι τιμές θα κυμανθούν σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι (12 λεπτά / κιλό). Αυτή την εποχή όσοι κτηνοτρόφοι μπορούν αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς σε τιμές στα 17 - 18 λεπτά / κιλό. Μεγάλο ρόλο στο που θα κλειδώσουν οι τιμές θα παίξουν για άλλη μια χρονιά οι εισαγωγές.


Παραλαμβάνουν καλαμπόκι σε Πύργο και Λεχαινά Ηλείας

Η ΕΑΣ Ηλείας από την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινά να παραλαμβάνει καλαμπόκι στο ξηραντήριο Επιταλίου.


Μεγάλες καταστροφές από ισχυρές βροχές και χαλάζι σε Τρίκαλα, Κοζάνη και Γιάννενα

Δυνατό μπουρίνι έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης καλλιέργειες βαμβακιού και καλαμποκιού στο νομό Τρικάλων και στην Κοζάνη, ενώ ζημιές και αρκετά προβλήματα δημιούργησε η καλοκαιρινή καταιγίδα που πλήττει από χθες την Ήπειρο.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5703125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version