Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βιομηχανική τομάτα

Βρέθηκαν 118 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 12

Μειωμένες ποσότητες και τιμές παραγωγού για τη βιομηχανική ντομάτα στην Ηλεία

Μειωμένες ποσότητες και τιμές παραγωγού για τη βιομηχανική ντομάτα στην Ηλεία

Οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία ήταν η αιτία που φέτος παραδόθηκαν λιγότερες ποσότητες βιομηχανικής τομάτας στα δύο εργοστάσια επεξεργασίας τοματοπολτού που λειτουργούν στην Ηλεία. Όμως μειωμένες ήταν φέτος και οι τιμές παραγωγού.


Αποζημιώσεις στους τοματοπαραγωγούς ζητάει ο ΘΕΣΤΟ, δεν θα χαθεί η συνδεδεμένη υποστηρίζει ο ΕΛΓΑ

Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, στις 18/9, στα γραφεία του ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα, παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, του Προϊσταμένου του Υποκαταστήματος Λάρισας κ. Λιόντου, καθώς και του κ. Τσιλίκη, Ειδικού Συμβούλου του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη. Στη σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ κ. Σουλιώτης αναφέρθηκε στην εξέλιξη των ζημιών που έπληξαν την καλλιέργεια, έδειξε ως ζημιογόνα αίτια το χαλάζι, τον καύσωνα και τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις, μετέφερε την αγωνία για την επιβίωση των τοματοπαραγωγών της Θεσσαλίας και μίλησε για επισφαλείς συνθήκες για το μέλλον της καλλιέργειας.


Μεγάλες ζημιές φέτος στη βιομηχανική τομάτα, αποζημιώσεις μετά τον Ιανουάριο του 2018 υπόσχεται ο ΕΛΓΑ

Από σήμερα Τετάρτη (26/7) ξεκινά η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας σε Λάρισα και Φάρσαλα, ενώ από τις 17/7 έχει ξεκινήσει η συγκομιδή στην Ηλεία. Στη Λάρισα πολύ μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην καλλιέργεια, με πλέον πρόσφατα τις βροχοπτώσεις, στις 16 και 17 Ιουλίου, όπου κατά περιοχές ξεπέρασαν ακόμη και τα 120 χιλιοστά βροχής.


Ποιοτικά προβλήματα και μειωμένη παραγωγή για τη βιομηχανική ντομάτα στη Λάρισα, οι παραγωγοί ζητάνε από τον ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει

Ποιοτικά προβλήματα και μειωμένη παραγωγή για τη βιομηχανική ντομάτα στη Λάρισα, οι παραγωγοί ζητάνε από τον ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει

Ποιοτική υποβάθμιση και μείωση της παραγωγής στη βιομηχανική ντομάτα διαπίστωσαν μέλη του ΘΕΣΤΟ και γεωπόνοι του ΕΛΓΑ κατά την επίσκεψή τους σε χωράφια της Λάρισας και των Φαρσάλων. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ κ. Χρήστος Σουλιώτης, «σε μια εβδομάδα περίπου ξεκινά η συγκομιδή και φέτος προβλέπεται μια πολύ άσχημη χρονιά για τους παραγωγούς. Η μείωση της παραγωγής θα αγγίξει το 30%.


Οδοιπορικό στη Λάρισα: Πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση μικροί και μεγάλοι καλλιεργητές

Στη ευρύτερη περιοχή του κάμπου στη Λάρισα, στην καρδιά των μεγάλων αροτραίων καλλιεργειών, ταξίδεψε η συντακτική ομάδα του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία». Διαβάστε στο περιοδικό, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής.


Σοβαρές ζημιές στη βιομηχανική ντομάτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Σοβαρές ζημιές στη βιομηχανική ντομάτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τα πολύ μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας, ήταν το θέμα της επίσκεψης που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΘΕΣΤΟ κ.κ. Σουλιώτης και Σαπουνάς, στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας.


Αυξημένες σε σχέση με πέρσι τιμές στη βιομηχανική ντομάτα δίνει η DEL MONTE ΕΛΛΑΣ στο ΘΕΣΤΟ

Σε συμφωνία προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών (ΘΕΣΤΟ) με τη βιομηχανία DEL MONTE ΕΛΛΑΣ, για τη βιομηχανική τομάτα 2017. Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι τιμές και από τα άλλα εργοστάσια της περιοχής. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Αστέριος Σαπουνάς, Γενικός Διευθυντής του Α.Σ. ΘΕΣΤΟ, «το εργοστάσιο θέλει να ενισχύσει την πρώιμη και όψιμη συγκομιδή και διαμόρφωσε ανάλογα τις τιμές. Σε σχέση με πέρσι έχουμε μια μικρή αύξηση τιμών (ποσοστό 5%)».


Πότε πληρώνονται οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής και οι συνδεδεμένες σε ρύζι, βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλια προς χυμοποίηση

Πότε πληρώνονται οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής και οι συνδεδεμένες σε ρύζι, βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλια προς χυμοποίηση

Μια ακόμη λίστα με πληρωμές δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προσθέτοντας στα 6,2 εκατ. της 11ης Απριλίου επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ στις 12 Απριλίου. Όπως αναφέρεται στην αναλυτική λίστα πληρωμών του Οργανισμού, η πληρωμή αφορά κυρίως τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε αιγοπροβατοτρόφους, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ 92.796 ευρώ καταβλήθηκαν σε μικρό αριθμό αγελαδοτρόφων επίσης ως έκτακτη στήριξη. Ωστόσο η πλειονότητα των κτηνοτρόφων θα πρέπει να κάνει υπομονή κατά τα φαινόμενα έως τον Μάιο, μήνα κατά τον οποίο ο Οργανισμός Πληρωμών σχεδιάζει να καταβάλει τις συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής για φέτος.


Έως τις 31/3 η εξόφληση της βιομηχανικής τομάτας από τους μεταποιητές

Έως τις 31 Μαρτίου έχουν χρονικό περιθώριο οι μεταποιητικές επιχειρήσεις ώστε να εξοφλήσουν τους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας, όπως προβλέπει τροποποιητική απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου. Επιπλέον, στις αλλαγές που φέρει η εν λόγω απόφαση, τονίζεται ότι «οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκριθούν για να συμμετάσχουν στο καθεστώς, υποχρεούνται να καταθέσουν τα δικαιολογητικά της παραγράφου 3 του άρθρου 2 αυτής της απόφασης, μέχρι την 7η Απριλίου του 2017». Αναλυτικότερα η τροποποιητική απόφαση (Β' 1013) αναφέρει τα εξής:


Εξελέγη το εννιαμελές του Α.Σ. Λαρισαίων αγροτών, επικεφαλής ο Χρήστος Σιδερόπουλος

Αργά την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η τελική καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη εννιαμελούς συμβουλίου που θα συνέλθει σε σώμα μέσα στην εβδομάδα και θα αναδείξει το προεδρείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 195 αγρότες - μέλη του Α.Σ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑγροΤύπου οι πρώτοι εννέα σε ψήφους ήταν οι:

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,8105469 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version