Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ελαιοκράμβη

Βρέθηκαν 40 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4

Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε πίεση βρίσκεται η παγκόσμια αγορά των δημητριακών εξαιτίας της παραγωγής ρεκόρ την περίοδο 2016/17, ωστόσο στην ευρωπαϊκή αγορά οι πιέσεις είναι πολύ πιο αδύναμες, αφού τα αποθέματα δημητριακών στην Ε.Ε. αναμένεται να υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών. Η αυξημένη παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να προκαλέσει πίεση στις τιμές των δημητριακών τον επόμενο χρόνο, ωστόσο οι τιμές των ελαιούχων σπόρων αναμένεται να αντισταθούν στις πιέσεις εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για ζωοτροφές σε παγκόσμιο επίπεδο.


Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την τήρηση των κριτηρίων αειφορίας βιοκαυσίμων και βιορευστών

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της υπουργικής απόφασης, «Κατηγοριοποίηση παραβάσεων και καθορισμός διαδικασίας επιβολής προστίμων σχετικά με την τήρηση των κριτηρίων αειφορίας βιοκαυσίμων και βιορευστών. Αναπροσαρμογή των προστίμων της παρ. 4α του άρθρου 29 του ν. 4062/2012».


Στο ΦΕΚ η κατανομή ποσότητας 132.000 χιλιολίτρων βιοντίζελ για το 2016

Στο ΦΕΚ (Β' 1417) καθορίζονται οι δικαιούχοι της κατανομής αυτούσιου βιοντίζελ έτους 2016, κατανέμεται συνολική ποσότητα 132.000 χιλιόλιτρων αυτούσιου βιοντίζελ και καθορίζεται το ποσοστό συμμετοχής κάθε δικαιούχου στην κατανομή σύμφωνα με τον Πίνακα που μπορείτε να δείτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης αναφέρονται τα ποσά των εγγυητικών επιστολών που θα πρέπει να καταβάλουν οι δικαιούχοι (Άρθρο 2) καθώς και οι υποχρεώσεις παραδόσεων δικαιούχων και παραλαβών κατόχων άδειας διύλισης και κατόχων άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών κατηγορίας Α' ('Αρθρο 3).


Λιβαδειά: ο ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ προχωρά σε συβολαιακή γεωργία για στις καλλιέργειες ενεργειακών φυτών, ηλιάνθου και Σόγιας

O Αγροτικός Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ ενημερώνει τους παραγωγούς της επαρχίας Λιβαδειάς ότι θα προχωρήσει σε συμβολαιακή  γεωργία στην καλλιέργεια Ενεργειακών Φυτών – Ηλίανθου και Σόγιας .


Ελαιοκράμβη: σταθερές οι εκτάσεις, χωρίς προβλήματα η καλλιέργεια

Ελαιοκράμβη: σταθερές οι εκτάσεις, χωρίς προβλήματα η καλλιέργεια

Σταθερά ή με μικρές αυξητικές τάσεις εξελίσσεται η καλλιέργεια ελαιοκράμβης τα τελευταία δύο χρόνια στην χώρα, με τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις να υπολογίζονται σε 70 - 75.000 στρέμματα στο σύνολο της χώρας. Οι περιοχές όπου καλλιεργείται ως επί το πλείστον το φυτό εντοπίζονται στην Βόρεια Ελλάδα (Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, Σέρρες και Ξάνθη), όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Υπεύθυνος Καλλιέργειας και Αξιολόγησης Προϊόντων της εταιρείας «Syngenta», κ. Δημήτρης Βλαχάκης. Για σταθερά καλή τιμή παραγωγού που έχει διατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στα 40 λεπτά το κιλό, έκαναν λόγο τόσο ο κ. Βλαχάκης όσο και οι παραγωγοί κ.κ Αλέξης Σούρλας και Βασίλης Ευσταθόπουλος από Σέρρες και Δράμα, με τους οποίους επικοινώνησε ο ΑγροΤύπος.


Κατάθεση αιτήσεων για τους 132.000 τόνους βιοντίζελ του 2016

Μέχρι την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016, έχουν δυνατότητα οι επιχειρήσεις παραγωγής βιοντίζελ να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στην κατανομή έτους 2016 ποσότητας 132.000 χιλιολίτρων. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι αιτήσεις υποβάλλονται σε σφραγισμένο φάκελο. Η Επιτροπή αξιολόγησης και ελέγχου θα προβεί σε αποσφράγιση των φακέλων των αιτήσεων σε ανοικτή συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα, 6ος όροφος), την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ.


Προβλήματα απορρόφησης της παραγωγής βιοντίζελ από τα διυλιστήρια δημιουργούν καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών

Προβλήματα πληρωμών αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ενεργειακών φυτών. Όπως αναφέρουν, σε σχετική επιστολή που έστειλαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, «οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες βιοντίζελ στις συναλλαγές που έχουν με τα διυλιστήρια».


Βουλγαρία: Στα 1,7 εκατ. εκτάρια οι φετινές εκτάσεις καλλιέργειας σιταριού, μείωση παρουσίασαν οι εκτάσεις ελαιοκράμβης και αραβόσιτου

Όπως αναφέρει ενημερωτικό δελτίο, που εξέδωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, οι εκπρόσωποι της βουλγαρικής Ένωσης Παραγωγών Σιτηρών, υποστηρίζουν ότι κατά την φετινή χρονιά η παραγωγή σιταριού που συγκομίσθηκε στη χώρα κυμαίνεται στους 4,5 και 5,5 εκατ. τόνους, που σημαίνει ότι αναμένεται να καλύψει, χωρίς πρόβλημα, τις εγχώριες ανάγκες, οι οποίες εκτιμώνται σε συνολικά 1,7 - 1,8 εκατ. τόνους. Περίπου 3 - 3,5 εκατ. τόνοι βουλγαρικού σίτου προορίζονται για εξαγωγές.


Μέσα Ιουνίου ξεκινάει η συγκομιδή της ελαιοκράμβης. Αναμένονται αυξημένες αποδόσεις

Αυξημένη αναμένεται φέτος η παραγωγή της ελαιοκράμβης η συγκομιδή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στα μέσα Ιουνίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μας αναφέρει ο κ. Οδυσσέας Γαβρανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Φυτοενέργεια Α.Ε: «οι εκτιμήσεις μας λίγες ημέρες πριν την έναρξη της φετινής συγκομιδής είναι θετικές και σίγουρα θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρσι αφού οι καιρικές συνθήκες βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Τα στρέμματα επίσης είναι αυξημένα σε ποσοστό περίπου 40% σε σχέση με το 2014». Όσον αφορά την τιμή, τα συμβόλαια που υπέγραψαν φέτος οι παραγωγοί με τα εργοστάσια είναι στα 38 - 40 λεπτά το κιλό.


Φόρουμ για τη βιομάζα και το βιοαέριο θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι

Οι τελευταίες εξελίξεις στη βιομάζα και το βιοαέριο θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του Φόρουμ που θα οργανωθεί στο Βουκουρέστι, στις 9 Ιουνίου 2015, με τη συμμετοχή ιδιωτών, εταιριών και επενδυτών από 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,328125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version