Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ελαιοκράμβη

Βρέθηκαν 44 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

EE: Νέο παρατηρητήριο για τις εκτατικές καλλιέργειες

Μετά τη ζάχαρη, το κρέας και το γάλα έρχεται από την Κομισιόν ακόμη ένα παρατηρητήριο αγοράς και τιμών αυτή τη φορά για τα δημητριακά, τους ελαιούχους σπόρους και τις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες. Το νέο παρατηρητήριο για τις αροτραίες καλλιέργειες ξεκίνησε επίσημα στις 20 Ιουλίου και αναμένεται σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν να δώσει περισσότερη διαφάνεια και να παρέχει αναλύσεις αγοράς για αυτόν τον τομέα κλειδί για την ευρωπαϊκή γεωργία.


Μειωμένη ευρωπαϊκή παραγωγή στα σιτηρά, αυξημένη σε ελαιούχους σπόρους και ψυχανθή το 2017-2018

Μειωμένη ευρωπαϊκή παραγωγή στα σιτηρά, αυξημένη σε ελαιούχους σπόρους και ψυχανθή το 2017-2018

Ο καύσωνας και η ξηρασία θα επηρεάσει σε πολλά κράτη της ΕΕ την παραγωγή δημητριακών. Σύμφωνα με τις πρόσφατες οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, που ανακοινώθηκαν στις 12 Ιουλίου 2017, η παραγωγή σιτηρών της Ευρώπης, για την περίοδο 2017-2018, θα κυμανθεί κάτω του μέσου όρου, για δεύτερο συνεχές έτος. Η συνολική παραγωγή σιταριού της ΕΕ (σκληρό και μαλακό) αναμένεται να κυμανθεί περίπου στους 298 εκατ. τόνους.


Ηλίανθος: Εισαγωγές βιοντίζελ και μη ένταξη στο νέο πρόγραμμα Απονιτροποίησης δημιουργούν πρόβλημα στην καλλιέργεια

Ηλίανθος: Εισαγωγές βιοντίζελ και μη ένταξη στο νέο πρόγραμμα Απονιτροποίησης δημιουργούν πρόβλημα στην καλλιέργεια

Τον κίνδυνο να μειωθούν τα στρέμματα καλλιέργειας ηλίανθου στην χώρα μας φέρνει η απόφαση για μη ένταξη των ενεργειακών καλλιεργειών στο νέο πρόγραμμα Απονιτροποίησης αλλά και η πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τις εισαγωγές βιοντίζελ. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Οδυσσέας Γαβρανίδης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαυσίμων και Βιοντίζελ Ελλάδος (ΣΒΙΒΕ), «το περασμένο φθινόπωρο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε στη Διαύγεια τις προτάσεις του για αύξηση του ποσοστού εισαγόμενου βιοντίζελ (από 15% που είναι σήμερα στο 25%). Αν συμβεί αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα στην καλλιέργεια του ηλίανθου».


Επιστολή διαμαρτυρίας από τον ΣΒΙΒΕ στο ΥπΑΑΤ για τον αποκλεισμό των ενεργειακών καλλιεργειών από το πρόγραμμα κατά της νιτρορύπανσης

Την ένταξη των ενεργειακών καλλιεργειών στο νέο πρόγραμμα Απονιτροποίησης ζητά ο Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιοντίζελ Ελλάδος (ΣΒΙΒΕ) από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με επιστολή του, διαμαρτυρόμενος για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό τους. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Οδυσσέας Γαβρανίδης «Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί να μην ενταχθούν οι ενεργειακές καλλιέργειες στην απονιτροποίηση. Πρόκειται για μια πολιτική που θα καταστρέψει τον κλάδο, μετά και την εξαίρεση του ηλίανθου και της ελαιοκράμβης από τις συμβάσεις ενεργειακών καλλιεργειών στη Βιολογική Γεωργία».


Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε πίεση βρίσκεται η παγκόσμια αγορά των δημητριακών εξαιτίας της παραγωγής ρεκόρ την περίοδο 2016/17, ωστόσο στην ευρωπαϊκή αγορά οι πιέσεις είναι πολύ πιο αδύναμες, αφού τα αποθέματα δημητριακών στην Ε.Ε. αναμένεται να υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών. Η αυξημένη παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να προκαλέσει πίεση στις τιμές των δημητριακών τον επόμενο χρόνο, ωστόσο οι τιμές των ελαιούχων σπόρων αναμένεται να αντισταθούν στις πιέσεις εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για ζωοτροφές σε παγκόσμιο επίπεδο.


Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την τήρηση των κριτηρίων αειφορίας βιοκαυσίμων και βιορευστών

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της υπουργικής απόφασης, «Κατηγοριοποίηση παραβάσεων και καθορισμός διαδικασίας επιβολής προστίμων σχετικά με την τήρηση των κριτηρίων αειφορίας βιοκαυσίμων και βιορευστών. Αναπροσαρμογή των προστίμων της παρ. 4α του άρθρου 29 του ν. 4062/2012».


Στο ΦΕΚ η κατανομή ποσότητας 132.000 χιλιολίτρων βιοντίζελ για το 2016

Στο ΦΕΚ (Β' 1417) καθορίζονται οι δικαιούχοι της κατανομής αυτούσιου βιοντίζελ έτους 2016, κατανέμεται συνολική ποσότητα 132.000 χιλιόλιτρων αυτούσιου βιοντίζελ και καθορίζεται το ποσοστό συμμετοχής κάθε δικαιούχου στην κατανομή σύμφωνα με τον Πίνακα που μπορείτε να δείτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης αναφέρονται τα ποσά των εγγυητικών επιστολών που θα πρέπει να καταβάλουν οι δικαιούχοι (Άρθρο 2) καθώς και οι υποχρεώσεις παραδόσεων δικαιούχων και παραλαβών κατόχων άδειας διύλισης και κατόχων άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών κατηγορίας Α' ('Αρθρο 3).


Λιβαδειά: ο ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ προχωρά σε συβολαιακή γεωργία για στις καλλιέργειες ενεργειακών φυτών, ηλιάνθου και Σόγιας

O Αγροτικός Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ ενημερώνει τους παραγωγούς της επαρχίας Λιβαδειάς ότι θα προχωρήσει σε συμβολαιακή  γεωργία στην καλλιέργεια Ενεργειακών Φυτών – Ηλίανθου και Σόγιας .


Ελαιοκράμβη: σταθερές οι εκτάσεις, χωρίς προβλήματα η καλλιέργεια

Ελαιοκράμβη: σταθερές οι εκτάσεις, χωρίς προβλήματα η καλλιέργεια

Σταθερά ή με μικρές αυξητικές τάσεις εξελίσσεται η καλλιέργεια ελαιοκράμβης τα τελευταία δύο χρόνια στην χώρα, με τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις να υπολογίζονται σε 70 - 75.000 στρέμματα στο σύνολο της χώρας. Οι περιοχές όπου καλλιεργείται ως επί το πλείστον το φυτό εντοπίζονται στην Βόρεια Ελλάδα (Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, Σέρρες και Ξάνθη), όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Υπεύθυνος Καλλιέργειας και Αξιολόγησης Προϊόντων της εταιρείας «Syngenta», κ. Δημήτρης Βλαχάκης. Για σταθερά καλή τιμή παραγωγού που έχει διατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στα 40 λεπτά το κιλό, έκαναν λόγο τόσο ο κ. Βλαχάκης όσο και οι παραγωγοί κ.κ Αλέξης Σούρλας και Βασίλης Ευσταθόπουλος από Σέρρες και Δράμα, με τους οποίους επικοινώνησε ο ΑγροΤύπος.


Κατάθεση αιτήσεων για τους 132.000 τόνους βιοντίζελ του 2016

Μέχρι την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016, έχουν δυνατότητα οι επιχειρήσεις παραγωγής βιοντίζελ να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στην κατανομή έτους 2016 ποσότητας 132.000 χιλιολίτρων. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι αιτήσεις υποβάλλονται σε σφραγισμένο φάκελο. Η Επιτροπή αξιολόγησης και ελέγχου θα προβεί σε αποσφράγιση των φακέλων των αιτήσεων σε ανοικτή συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα, 6ος όροφος), την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10.00 π.μ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,328125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version