Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ηλίανθος

Βρέθηκαν 54 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 6

Ηλίανθος: Εισαγωγές βιοντίζελ και μη ένταξη στο νέο πρόγραμμα Απονιτροποίησης δημιουργούν πρόβλημα στην καλλιέργεια

Ηλίανθος: Εισαγωγές βιοντίζελ και μη ένταξη στο νέο πρόγραμμα Απονιτροποίησης δημιουργούν πρόβλημα στην καλλιέργεια

Τον κίνδυνο να μειωθούν τα στρέμματα καλλιέργειας ηλίανθου στην χώρα μας φέρνει η απόφαση για μη ένταξη των ενεργειακών καλλιεργειών στο νέο πρόγραμμα Απονιτροποίησης αλλά και η πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τις εισαγωγές βιοντίζελ. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Οδυσσέας Γαβρανίδης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαυσίμων και Βιοντίζελ Ελλάδος (ΣΒΙΒΕ), «το περασμένο φθινόπωρο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε στη Διαύγεια τις προτάσεις του για αύξηση του ποσοστού εισαγόμενου βιοντίζελ (από 15% που είναι σήμερα στο 25%). Αν συμβεί αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα στην καλλιέργεια του ηλίανθου».


Επιστολή διαμαρτυρίας από τον ΣΒΙΒΕ στο ΥπΑΑΤ για τον αποκλεισμό των ενεργειακών καλλιεργειών από το πρόγραμμα κατά της νιτρορύπανσης

Την ένταξη των ενεργειακών καλλιεργειών στο νέο πρόγραμμα Απονιτροποίησης ζητά ο Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιοντίζελ Ελλάδος (ΣΒΙΒΕ) από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με επιστολή του, διαμαρτυρόμενος για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό τους. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Οδυσσέας Γαβρανίδης «Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί να μην ενταχθούν οι ενεργειακές καλλιέργειες στην απονιτροποίηση. Πρόκειται για μια πολιτική που θα καταστρέψει τον κλάδο, μετά και την εξαίρεση του ηλίανθου και της ελαιοκράμβης από τις συμβάσεις ενεργειακών καλλιεργειών στη Βιολογική Γεωργία».


Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε χαμηλά 10ετίας τα αποθέματα σιτηρών της ΕΕ

Σε πίεση βρίσκεται η παγκόσμια αγορά των δημητριακών εξαιτίας της παραγωγής ρεκόρ την περίοδο 2016/17, ωστόσο στην ευρωπαϊκή αγορά οι πιέσεις είναι πολύ πιο αδύναμες, αφού τα αποθέματα δημητριακών στην Ε.Ε. αναμένεται να υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών. Η αυξημένη παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να προκαλέσει πίεση στις τιμές των δημητριακών τον επόμενο χρόνο, ωστόσο οι τιμές των ελαιούχων σπόρων αναμένεται να αντισταθούν στις πιέσεις εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για ζωοτροφές σε παγκόσμιο επίπεδο.


Άροτρα UNIA: σουηδικό ατσάλι, πολωνική τεχνογνωσία από το 1882

Άροτρα UNIA: σουηδικό ατσάλι, πολωνική τεχνογνωσία από το 1882

Η εταιρία UNIA είναι ένας κορυφαίος παραγωγός γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη, με 4 εργοστάσια στην Πολωνία. Παράγει 25.000 μηχανήματα ετησίως με ποσοστό 40% να εξάγεται σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η μεγάλη γκάμα παρελκομένων περιλαμβάνει τα περισσότερα είδη γεωργικών μηχανημάτων.


Εφαρμογές ζιζανιοκτόνων σε συνδυασμό με τα σταθερά και παραγωγικά της υβρίδια ηλίανθου παρουσίασε η Syngenta στον αποδεικτικό της αγρό στην Ορεστιάδα

Εφαρμογές ζιζανιοκτόνων σε συνδυασμό με τα σταθερά και παραγωγικά της υβρίδια ηλίανθου παρουσίασε η Syngenta στον αποδεικτικό της αγρό στην Ορεστιάδα

Tην Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, η Syngenta Hellas πραγματοποίησε εκδήλωση σε αποδεικτικό αγρό ηλίανθου, στην περιοχή Καστανέων της Ορεστιάδας. Ο αποδεικτικός αγρός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., κ. Ηλία Ελευθεροχωρινό, με σκοπό τη διερεύνηση συμβουλών για την ορθή καταπολέμηση της Οροβάγχης στην περιοχή, αλλά και την ταυτόχρονη καταπολέμηση των δυσκολοεξόντωτων ζιζανίων.


Ηλίανθος: Εκτιμήσεις για μείωση στα στρέμματα, σταθερή λύση για το αγροτικό εισόδημα παρά το αυξανόμενο κόστος παραγωγής

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται τη φετινή χρονιά η καλλιέργεια του ηλίανθου, με τους παραγωγούς να έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια για 35 λεπτά το κιλό με εταιρείες παραγωγής βιοκαυσίμων. Μείωση σε σχέση με τα περσινά επίπεδα των 850.000 στρεμμάτων. «Όλο και περισσότεροι είναι οι καλλιεργητές αραβοσίτου οι οποίοι στρέφονται στην καλλιέργεια ηλίανθου τα τελευταία χρόνια στοχεύοντας σε καλύτερες τιμές και σίγουρη απορρόφηση του προϊόντος τους μέσω συμβολαιακής γεωργίας» ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Οδυσσέας Γαβρανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Φυτοενέργεια Α.Ε. Παράλληλα αποτελεί μια αξιόπιστη λύση χαμηλότερου κόστους σε σχέση με άλλες καλλιέργειες που εξασφαλίζει κάποιο σταθερό και αρκετά ικανοποιητικό εισόδημα.


O απολογισμός των ημερίδων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ για τον Μάρτιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τρεις ενημερωτικές ημερίδες που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, τον περασμένο Μάρτιο. Τα θέματα των τριών ημερίδων κατά σειρά πραγματοποίησής τους ήταν: «Προοπτικές ανάπτυξης της Δενδροκομίας στην Ανατολική Μακεδονία», «Ανοικτή συζήτηση για μελισσοκομικά θέματα» και «Προοπτικές της καλλιέργειας του Ηλίανθου».


Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, με χρηματικά έπαθλα ύψους 40.000 ευρώ

Αναδεικνύοντας 503 τυχερούς αγρότες που έλαβαν συνολικά €40.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε αγρότες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα του 2015, και είχαν πραγματοποιήσει στη διάρκεια της χρονιάς αυτής, τουλάχιστον μία συναλλαγή με την κάρτα τους.


Νέο χτύπημα στο κόστος παραγωγής με την διαφαινόμενη εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου - βενζίνης

Νέο χτύπημα στο κόστος παραγωγής με την διαφαινόμενη εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου - βενζίνης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εξισωθεί ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης με αυτόν που επιβάλλεται στην βενζίνη. Το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης με αυτόν την βενζίνης, πιθανότατα θα υλοποιηθεί μέσω μεγάλης αύξησης στο ντίζελ, με στόχο να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους 400 εκατ. ευρώ. Η ανωτέρω εξέλιξη έρχεται να επιβαρύνει περισσότερο τους παραγωγούς ενόψει της καλλιεργητικής περιόδου σε αροτραίες καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι και το βαμβάκι, την στιγμή που η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου έχει καταστεί άπιαστο όνειρο, ενώ το κόστος παραγωγής διαρκώς αυξάνεται, δημιουργώντας ασφυξία στους αγρότες. Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με ανθρώπους του αγροτικού χώρου για να σχολιάσουν το θέμα.


Ημερίδα για την καλλιέργεια ηλίανθου θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Νευροκοπίου Δράμας

Ημερίδα με θέμα: «η καλλιέργεια του ηλίανθου στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Αγροτών και τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στις 18:30 μ.μ., στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Δημαρχείου Κ. Νευροκοπίου.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,28125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version