Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ζαχαρότευτλα & Ζάχαρη

Βρέθηκαν 403 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 41

Νέα διοίκηση στο σύλλογο τευτλοπαραγωγών Μακεδονίας

Το Σάββατο, 8 Απριλίου, οι τευτλοπαραγωγοί συναντήθηκαν έξω από το εργοστάσιο Πλατέος  και ψήφισαν το νέο Δ.Σ. του συλλόγου τευτλοπαραγωγών «Η Μακεδονία».


Αλλαγή διοίκησης στην ΕΒΖ, νέος πρόεδρος ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής

Αλλαγή διοίκησης στην ΕΒΖ, νέος πρόεδρος ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε., μετά από τις παραιτήσεις του προέδρου της εταιρίας Χρήστου Ρώσσιου, του διευθύνοντα συμβούλου Παντελή Μάνη και ενός εκ των μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου (Πέτρου Γάτσου). Νέος πρόεδρος της ΕΒΖ αναλαμβάνει ο κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της εταιρείας, οικονομολόγος.


Μεγάλη πληρωμή από Μεγάλη Δευτέρα σε βαμβάκι, σπαράγγια, ροδάκινα, σπόρους σποράς, τεύτλα, υπόλοιπα ενιαίας και ενισχύσεις μικρών νησιών Αιγαίου

Μεγάλη Εβδομάδα και μεγάλη πληρωμή για τους αγρότες, οι οποίοι αναμένεται να δουν από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους σημαντικά ποσά, με πρώτο και κύριο τη συνδεδεμένη (ειδική στήριξη) βάμβακος, η οποία πιθανόν να ξεπεράσει τα 170 εκατομμύρια ευρώ. Σε πάνω από 74,9 ευρώ / στρέμμα «κλείδωσε» το ύψος της ενίσχυσης στο βαμβάκι. Επίσης θα καταβληθούν σημαντικά ποσά για: συμπύρηνα ροδάκινα, σπαράγγια, σπόρους σποράς, ζαχαρότευτλα και σηροτροφία (δείτε στη συνέχεια περισσότερα). Επιπλέον θα καταβληθούν υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης που αφορούν διορθώσεις από προηγούμενες πληρωμές καθώς και ποσά για μέτρα στήριξης μικρών νησιών Αιγαίου (διαβάστε παρακάτω τα καθεστώτα).


Τροποποιητικές για να μη χαθούν οι συνδεδεμένες σε σπαράγγια, ρύζι και τεύτλα από ζημιές

Τρεις αποφάσεις σχετικά με τα καθεστώτα συνδεδεμένων ενίσχυσεων σε σπαράγγια, ρύζι και ζαχαρότευτλα δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια την Τρίτη (4/4/2017). Υπενθυμίζεται ότι σημαντικό στοιχείο που περιλαμβάνεται στην απόφαση για τα σπαράγγια και είχε γνωστοποιηθεί από τον Γενάρη (ΦΕΚ Β' 172) είναι η μείωση των επιλέξιμων εκτάσεων από το 2017 έως το 2020 και η μείωση του κονδυλίου που θα διατεθεί για τη συγκεκριμένη ενίσχυση για τα ίδια έτη (δείτε παρακάτω πως διαμορφώνονται). Την ίδια στιγμή τροποποιήσεις - προσθήκες προβλέπουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν οι παραγωγοί στις ποσότητες που δηλώνουν για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις των ανωτέρω καθεστώτων και ζημιές που υπέστησαν και θα πιστοποιεί ο ΕΛΓΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα σπαράγγια και τα ζαχαρότευτλα αναμένεται να πληρωρθούν μαζί με την καταβολή της συνδεδεμένης βάμβακος.


Έως 28 Απριλίου υποβολή δηλώσεων εφαρμογής έτους 2016 για γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρου 2.1.4. του ΠΑΑ 2007-2013

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Πιερίας από τις 30 Μαρτίου έως τις 28 Απριλίου θα γίνει η υποβολή δηλώσεων εφαρμογής για το έτος 2016 για τις παρακάτω δράσεις:


ΕΒΖ: Πληρώνει 3 εκατ. ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς για εξόφληση του 2016

Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, δόθηκε εντολή να εξοφληθούν τα τελευταία 3 εκατ. ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς για την καμπάνια του 2016. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), Χρήστος Ρώσσιος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Παντελή Μανή. «Προφανώς το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πληρώσουμε ως τέλος Φεβρουαρίου που είχαμε υποσχεθεί έπαιξε ρόλο στο να μην βάλουν οι παραγωγοί τεύτλα, αλλά ελπίζουμε με την εξόφληση σήμερα να κερδίσουμε ένα χαμένο έδαφος», σημείωσε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Ρώσσιος.


Προσπάθεια επαναλειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αυξηθεί η παραγωγή τεύτλων και να μπορέσει έτσι να επαναλειτουργήσει και το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) των Σερρών γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά την περιοδεία του στην περιοχή.


Εκλογές στον σύλλογο τευτλοπαραγωγών Η Μακεδονία

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος τευτλοπαραγωγών «Η Μακεδονία» καλεί τους καλλιεργητές να πάρουν μέρος στις εκλογές που θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 8 Απριλίου, στο εργοστάσιο Πλατέος. Υπενθυμίζει, μάλιστα, στους ενδιαφερόμενους ότι η κατάθεση υποψηφιοτήτων γίνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου.


Στα 6,39 ευρώ ανά στρέμμα αυξήθηκε η συνδεδεμένη σκληρού σίτου, εν αναμονή της πληρωμής για τρεις συνδεδεμένες και υπόλοιπα τσεκ

Υπεγράφησαν από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλη οι αποφάσεις που ορίζουν τις τιμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε σκληρό σιτάρι, όσπρια και πρωτεϊνούχα ψυχανθή. Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου σχετικά με την καταβολή των τριών πρώτων καθεστώτων συνδεδεμένης ενίσχυσης για φέτος (τα σπαγάγγια μένουν εκτός από αυτή την πληρωμή και αναμένεται να καταβληθούν προς το τέλος του μήνα, μαζί με την ειδική ενίσχυση βάμβακος). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού η φετινή τιμή της συνδεδεμένης στο σκληρό σιτάρι είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι και καθορίζεται από τα 4,50 στα 6,39 ευρώ ανά στρέμμα. Στα 16,18 ευρώ ορίζεται η τιμή για ψυχανθή και στα 18,14 ευρώ το στρέμμα για τα όσπρια, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των σχετικών αποφάσεων.


Μέχρι 3 Μαρτίου κατάθεση προσφορών για τα ακίνητα της ΕΒΖ και τα δύο ανενεργά εργοστάσια

Περιθώριο, μέχρι τις 3 Μαρτίου 2017, έχουν οι ενδιαφερόμενοι για την κατάθεση προσφορών στο πλαίσιο του νέου διαγωνισμού για τα ακίνητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) που προκήρυξε η Πειραιώς Real Estate. Τονίζεται ότι μαζί με την προσφορά οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν και εγγυητική επιστολή ίση με το 5% του τιμήματος που προσφέρουν. Προς πώληση πηγαίνουν και τα δύο ανενεργά εργοστάσια ζάχαρης στη Λάρισα και την Ξάνθη καθώς και το οκταόροφο κτίριο στη Θεσσαλονίκη.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,84375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version