Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Καπνός

Βρέθηκαν 319 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 32

Ενισχύσεις de minimis 250 ευρώ ανά στρέμμα ζητάνε οι καπνοπαραγωγοί

Αποζημιώσεις ύψους 250 ευρώ ανά στρέμμα, αξιώνουν οι καπνοπαραγωγοί Μπασμά της Ροδόπης και του Έβρου, χαρακτηρίζοντας «απογοητευτικό» το ποσό των 100 ευρώ ανά στρέμμα που ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ. Για το θέμα απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στους Βουλευτές Ροδόπης και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.


Νέα υπουργική απόφαση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών

Νέα υπουργική απόφαση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών

Τέθηκε σε ισχύ απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που έχει ως στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών αλλά και την εξειδίκευση των μέτρων δέουσας επιμέλειας της επιχείρησης.


Ενισχύσεις de minimis 8,2 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ

Ενισχύσεις de minimis 8,2 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) συνολικού ύψους 8,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς καπνού ποικιλίας «Μπασμά» ανακοίνωσε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Την σχετική ανακοίνωση για το νέο αυτό πακέτο έκανε ο κ. Αραχωβίτης στο πλαίσιο συνάντησης με βουλευτές και εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Καπνού, των συνεταιρισμών και ομάδων καπνοπαραγωγών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αναλόγως την περιοχή και το ποσοστό ζημίας, που υπέστη η σοδειά Μπασμά, το ποσό ενίσχυσης θα είναι είτε 65 ευρώ το στρέμμα, είτε 100 ευρώ το στρέμμα.


Λίστα δικαιούχων ολοκληρωμένης καπνού 2017 στην Λάρισα, δείτε μέχρι πότε είναι οι ενστάσεις

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους δικαιούχους της Δράσης 2.3 «Σύστημα ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 2.1.4., ότι έχουν εκδοθεί οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής του έτους 2017 της αρ. πρόσκλησης 5597/11-3-2013 και έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της υπηρεσίας.


Πληρωμές για το πρόγραμμα αμειψισποράς με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές

Πληρωμές για το πρόγραμμα αμειψισποράς με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές

H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Γρεβενών ανακοίνωσε, ότι στις 5 Νοεμβρίου 2018 έχουν εκδοθεί και αναρτηθεί στην Π.Ε. Γρεβενών οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής έτους 2017, του προγράμματος «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές».


Καπνά: Καταγραφή ζημιών και συνάντηση με ηγεσία του ΥπΑΑΤ για στήριξη εισοδήματος παραγωγών

Καπνά: Καταγραφή ζημιών και συνάντηση με ηγεσία του ΥπΑΑΤ για στήριξη εισοδήματος παραγωγών

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η καλλιέργεια καπνού από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνού (ΚΑΠΝΙΚΗ) κ. Θεόδωρος Ιορδανίδης, «παραδόθηκε ήδη η πρώτη δόση καπνών για όλες τις ποικιλίες (Κατερίνης, Μπασμά, Βιρτζίνια). Οι βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα μείωση της παραγωγής και υποβάθμιση του προϊόντος».


Μειωμένη σε μεγάλο βαθμό η παραγωγή καπνού φέτος, τιμές τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα περιμένουν οι αγρότες

Μειωμένη σε μεγάλο βαθμό η παραγωγή καπνού φέτος, τιμές τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα περιμένουν οι αγρότες

Έως τα τέλη του Οκτωβρίου το αργότερο αναμένεται να ανακοινώσουν οι εταιρείες που αγοράζουν καπνά από τους παραγωγούς τις τελικές τιμές. Από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου προκύπτει, ότι αγρότες και καπνικοί συνεταιρισμοί αναμένουν, τιμές τουλάχιστον στα ίδια με πέρσι επίπεδα, καθώς τα κόστη ήταν ιδιαίτερα αυξημένα φέτος και οι ανάγκες των παραγωγών μεγάλες. Όσον αφορά στη συγκομιδή, αυτές τις ημέρες μαζεύονται τα τελευταία χέρια, η δε παραγωγή αναμένεται να είναι μειωμένη σε όλες τις παραγωγικές περιοχές.


Υποσχέσεις για υψηλότερες τιμές στα καπνά έχουν λάβει οι παραγωγοί, με πολλές δυσχέρειες και μείωση παραγωγής η φετινή χρονιά

Υποσχέσεις για υψηλότερες τιμές στα καπνά έχουν λάβει οι παραγωγοί, με πολλές δυσχέρειες και μείωση παραγωγής η φετινή χρονιά

Αρκετά μειωμένες ποσότητες σε σχέση με πέρσι λόγω της μείωσης των καλλιεργηθέντων στρεμμάτων και του... κακού καιρού αναμένουν για φέτος οι καπνοπαραγωγοί της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας. Βέβαια, όπως λένε εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, υπάρχουν υποσχέσεις, που όμως μένει να γίνουν πράξη, από τους εμπόρους για υψηλότερες τιμές, σε σύγκριση με πέρσι.


Μεγάλες καταστροφές σε καπνοκαλλιέργειες στις Σέρρες. Θα αποζημιωθούν άραγε και πώς οι παραγωγοί;

Μεγάλες καταστροφές σε καπνοκαλλιέργειες στις Σέρρες. Θα αποζημιωθούν άραγε και πώς οι παραγωγοί;

Την αναγγελία της ζημιάς, την άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής της και την καταβολή ουσιαστικών και αναγκαίων αποζημιώσεων στους πληγέντες καπνοκαλλιεργητές, ζητά με ερώτησή της στη Βουλή η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κ. Φωτεινή Αραμπατζή. Απευθυνόμενη στο ΥπΑΑΤ, η Σερραία βουλευτής αναδεικνύει το πρόβλημα των μεγάλων καταστροφών, που υπέστησαν οι καπνοκαλλιέργειες λόγω των συνεχών, έντονων και ασυνήθιστων βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με ανεμοθύελλες και χαλαζοπτώσεις, που επικρατούν στο Ν. Σερρών από τα μέσα Μαΐου μέχρι και σήμερα, εν μέσω της καλλιεργητικής περιόδου. Αποτέλεσμα, οι τεράστιες απώλειες στην καλλιέργεια, που αριθμεί περί τα 18.500 στρέμματα στο νομό και συγκεκριμένα στη Νιγρίτα, στη Ν. Ζίχνη, στη Σιντική και στην Ηράκλεια. Το «τελειωτικό χτύπημα» ήρθε στις 29 Ιουλίου, από το συνδυασμό ισχυρής βροχής και ανεμοθύελλας, πλαγιάζοντας τα καπνόφυτα, που βρίσκονταν στο ξεκίνημα της συγκομιδής τους.


Ξεκινούν δηλώσεις ζημιάς για τα χαλαζόπληκτα καπνά στη Ροδόπη

Από σήμερα Τετάρτη 1 Αυγούστου μπορούν να ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημίας οι καπνοκαλλιεργητές του δήμου Αρριανών Ροδόπης, οι οποίοι επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, με ποσοστό καταστροφής και 100% με πλήρη καρατόμηση του κορμού των φυτών στα σημεία αιχμής.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,90625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version