Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Καπνός

Βρέθηκαν 311 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 32

Μεγάλες καταστροφές σε καπνοκαλλιέργειες στις Σέρρες. Θα αποζημιωθούν άραγε και πώς οι παραγωγοί;

Μεγάλες καταστροφές σε καπνοκαλλιέργειες στις Σέρρες. Θα αποζημιωθούν άραγε και πώς οι παραγωγοί;

Την αναγγελία της ζημιάς, την άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής της και την καταβολή ουσιαστικών και αναγκαίων αποζημιώσεων στους πληγέντες καπνοκαλλιεργητές, ζητά με ερώτησή της στη Βουλή η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κ. Φωτεινή Αραμπατζή. Απευθυνόμενη στο ΥπΑΑΤ, η Σερραία βουλευτής αναδεικνύει το πρόβλημα των μεγάλων καταστροφών, που υπέστησαν οι καπνοκαλλιέργειες λόγω των συνεχών, έντονων και ασυνήθιστων βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με ανεμοθύελλες και χαλαζοπτώσεις, που επικρατούν στο Ν. Σερρών από τα μέσα Μαΐου μέχρι και σήμερα, εν μέσω της καλλιεργητικής περιόδου. Αποτέλεσμα, οι τεράστιες απώλειες στην καλλιέργεια, που αριθμεί περί τα 18.500 στρέμματα στο νομό και συγκεκριμένα στη Νιγρίτα, στη Ν. Ζίχνη, στη Σιντική και στην Ηράκλεια. Το «τελειωτικό χτύπημα» ήρθε στις 29 Ιουλίου, από το συνδυασμό ισχυρής βροχής και ανεμοθύελλας, πλαγιάζοντας τα καπνόφυτα, που βρίσκονταν στο ξεκίνημα της συγκομιδής τους.


Ξεκινούν δηλώσεις ζημιάς για τα χαλαζόπληκτα καπνά στη Ροδόπη

Από σήμερα Τετάρτη 1 Αυγούστου μπορούν να ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημίας οι καπνοκαλλιεργητές του δήμου Αρριανών Ροδόπης, οι οποίοι επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, με ποσοστό καταστροφής και 100% με πλήρη καρατόμηση του κορμού των φυτών στα σημεία αιχμής.


Χαρακόπουλος προς Αποστόλου: Θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί που καπνά τους έβρασαν στην Ελασσόνα;

Να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί της Ελασσόνας, των οποίων τα καπνά από την εναλλαγή έντονων βροχοπτώσεων και υψηλών θερμοκρασιών έχουν υποστεί «βράσιμο», ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από καπνοπαραγωγούς, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, τονίζει τα εξής:


Συνάντηση Γιάννη Δραγασάκη με Πρόεδρο της Japan Tobacco, ολοκληρώνεται η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ το τρίτο τρίμηνο του 2018

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Japan Tobacco Inc., κ. Edoardo Voletti και με την Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων kai Επικοινωνίας της εταιρείας, κα Πέγκυ Δόριζα.


Οι βροχές κατέστρεψαν τον Μπασμά, μόνη ελπίδα των παραγωγών οι ενισχύσεις μέσω ΠΣΕΑ

Μεγάλες ζημιές έχουν τα καπνά της ποικιλίας Μπασμά στη βόρεια Ελλάδα λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως ομαλά εξελίσσεται η παραγωγή για τα καπνά ποικιλίας Κατερίνη στην Πιερία, ενώ επανέρχεται δειλά η καλλιέργεια των Μπέρλεϋ στην Πέλλα. Όπως αναφέρουν στον ΑγροΤύπο οι καπνοπαραγωγοί από την Θράκη, η νεκρωτική ίωση που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλά χωριά, αναγκάζοντας πολλούς παραγωγούς να ξανασπείρουν. Στις Σέρρες έχει χτυπήσει τα καπνά ο περονόσπορος, με αποτέλεσμα τα καπνά να σαπίσουν και να κιτρινίσουν. Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις ζημιές και οι παραγωγοί ελπίζουν μόνο στα ΠΣΕΑ.


Ζημιές στις καλλιέργειες βάμβακος και καπνού στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, παρέμβαση Αποστόλου για στήριξη των παραγωγών ζητά η Περιφέρεια

Ζημιές στις καλλιέργειες βάμβακος και καπνού στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, παρέμβαση Αποστόλου για στήριξη των παραγωγών ζητά η Περιφέρεια

Στις 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κομοτηνή μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) κ. Χρήστου Μέτιου, με αντικείμενο τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Κύριο θέμα ήταν ο καπνός και η νεκρωτική ίωση που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλά χωριά, αναγκάζοντας πολλούς παραγωγούς να ξανασπείρουν. Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την καλλιέργεια βάμβακος, διαπιστώνεται τεράστια καταστροφή λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που ακολούθησε μια περίοδο εκτεταμένων βροχοπτώσεων και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μη βλάστηση. Σε ό,τι αφορά δε τον καπνό, η καταστροφή, που οφείλεται κατά βάση στον ιό του κηλιδωτού μαρασμού της τομάτας (TSWV), φτάνει το 60% με 100% της παραγωγής.


Ξεκινά σε λίγες ημέρες το μάζεμα του καπνού, υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με πέρσι αναμένουν οι αγρότες που παραπονιούνται για έλλειψη εργατικών χεριών

Ξεκινά σε λίγες ημέρες το μάζεμα του καπνού, υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με πέρσι αναμένουν οι αγρότες που παραπονιούνται για έλλειψη εργατικών χεριών

Με βασικότερο πρόβλημα την έλλειψη εργατικών χεριών, όπως άλλωστε συμβαίνει από τη στιγμή που τροποποιήθηκε η σχετική νομοθεσία, ξεκινά σε λίγες ημέρες στις πιο πολλές παραγωγικές ζώνες της χώρας, το μάζεμα του καπνού. Οι εκτάσεις, με βάση την εικόνα των παραγωγών και των συνεταιρισμών εμφανίζονται, κατά περίπτωση και νομό, στην καλύτερη περίπτωση σταθερές, σε σύγκριση με πέρσι. Όσον αφορά στις εμπορικές τιμές, παραγωγοί και εκπρόσωποι συνεταιρισμών, εκτιμούν, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ότι θα είναι αυξημένες εν συγκρίσει με πέρσι, καθώς ζήτηση υπάρχει. Ο όγκος παραγωγής εξάλλου αναμένεται μειωμένος, δεδομένου ότι πολλά καπνοχώραφα στη βόρεια Ελλάδα, ίσως μείνουν αμάζευτα, ενώ ζημιές έγιναν σε Δυτική Ελλάδα από το χαλάζι και στη Θράκη, από τη σφοδρή ξηρασία.


Παπαστράτος: Λιγότερες ώρες απασχόλησης χωρίς μείωση μισθών

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα ελληνικά εργασιακά δεδομένα προχωρά η Παπαστράτος  μετά  την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ και τη μετατροπή του εργοστασίου της σε αποκλειστική μονάδα παραγωγής ράβδων θερμαινόμενου καπνού για το IQOS στις εγκαταστάσεις της.


Παπαστράτος: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στον Ασπρόπυργο

Έναν μόλις χρόνο μετά από την ανακοίνωση της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, η Παπαστράτος εγκαινίασε τις νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο. Η Παπαστράτος, που εδώ και 87 χρόνια έχει σφραγίσει την επιχειρηματική ιστορία της Ελλάδας, αποτελεί και επίσημα από σήμερα τη δεύτερη μονάδα παγκοσμίως αποκλειστικής παραγωγής ράβδων καπνού, για το νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν της Philip Morris International (PMI), το IQOS.


ΣΕΚΑΠ: Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για το πρόστιμο

Κέρδισε την πρώτη «μάχη» η καπνοβιομηχανία «ΣΕΚΑΠ», ιδιοκτησίας του επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, καθώς το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης προστίμου ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ (με τις προσαυξήσεις) το οποίο είχε επιβληθεί στην εταιρεία για ενέργειες που φέρονται να έγιναν προ της εξαγοράς της από τον όμιλο Σαββίδη.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,553711 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version