Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κτηνοτροφικά φυτά

Βρέθηκαν 37 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4

Έχουμε φτάσει σε σημείο να σκεφτόμαστε να αφήσουμε το επάγγελμα

Έχουμε φτάσει σε σημείο να σκεφτόμαστε να αφήσουμε το επάγγελμα

Με τον Θεσσαλό αγρότη κ. Ελευθέριο Ματζώνη συνομίλησε ο ΑγροΤύπος για τα σχέδια της υπό σύσταση Ομάδας Παραγωγών μηδικής του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Ομάδα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δημιουργίας της (αναμένεται η εκλογή των μελών της) ενώ έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με προμηθευτές εξοπλισμού και αυτές τις μέρες θα προχωρήσει στη σπορά της καλλιέργειας. Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις εξελίξεις στο μέτωπο της φορολογίας, η οποία σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό οδηγεί πολλούς νέους παραγωγούς όπως ο ίδιος, να σκεφτούν σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο της εγκατάλειψης του επαγγέλματος.


Πότε προγραμματίζονται πληρωμές για εκκρεμότητες τσεκ και τι θα γίνει με τα γεωργοπεριβαλλοντικά

Πότε προγραμματίζονται πληρωμές για εκκρεμότητες τσεκ και τι θα γίνει με τα γεωργοπεριβαλλοντικά

Υπόλοιπα τσεκ και συνδεδεμένες προγραμματίζει να πληρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ενώ εκτός πλάνου πληρωμών φαίνεται να μένει προς το παρόν η πληρωμή υπολοίπων εξισωτικής του 2015. Υπενθυμίζεται ότι ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών αναμένει να πληρωθεί ολόκληρο το ποσό της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω καθυστέρησης στην διασταύρωση των στοιχείων τους από Υπουργείο Οικονομικών και ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από τον Οργανισμό, οι πρώτες πληρωμές για συνδεδεμένες του 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός Φεβρουαρίου. Διαβάστε σε ποια καθεστώτα συνδεδεμένων αναμένεται να γίνουν πληρωμές μέσα στον μήνα. Στασιμότητα επικρατεί στα Γεωργοπεριβαλλοντικά όπου εκκρεμεί η ΚΥΑ για να ξεκολλήσει η διαδικασία και να συνεχίσουν να προχωρούν οι πληρωμές.


Εμπρός - πίσω από το ΥπΑΑΤ με πιστοποιημένο σπόρο για συνδεδεμένη στο σιτάρι

Εμπρός -  πίσω από το ΥπΑΑΤ με πιστοποιημένο σπόρο για συνδεδεμένη στο σιτάρι

Αν με βάση τη σχετική υπουργική απόφαση του 2014 προβλέπονταν ότι από την καλλιεργητική περίοδος 2016 – 2017 η υποχρέωση χρήσης πιστοποιημένου σπόρου για την συνδεδεμένη ενίσχυση στα σιτηρά θα αυξάνονταν από τα 12 στα 16 κιλά το στρέμμα, ξαφνικά το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η υποχρέωση παραμένει όχι μόνο για φέτος αλλά μέχρι το 2020 στα 12 κιλά. Στη συνέχεια η ανακοίνωση αποσύρθηκε από το ΥπΑΑΤ αλλά όλα δείχνουν ότι το ΥπΑΑΤ επανεξετάζει την σχετική απόφαση. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μεγάλος αριθμός χωραφιών έχουν ήδη σπαρθεί.


Οι τιμές αναφοράς για σπόρους σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το ΥπΑΑΤ καθορίζει τις τιμές αναφοράς του ετοιμοπαράδοτου για εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού που εισάγεται από το εξωτερικό, ή αποκτάται ενδοκοινοτικά,ή παράγεται στο εσωτερικό της χώρας για το χρονικό διάστημα από 1-7-2016.  Στα 0,28 λεπτά/κιλό το σιτάρι, στα 3,08 το καλαμπόκι, στα 5 ευρώ / κιλό η ελαιοκράμβη, στα 2,5 ευρώ η βιομηχανική κάνναβη.


ΥπΑΑΤ: μπαίνουν σταφίδα, μήλα, κρόκος, καρποί με κέλυφος στις συνδεδεμένες, διπλασιάζεται στα αιγοπρόβατα - η λίστα με όλα τα καθεστώτα που θα ισχύσουν από το 2017

Τη λίστα με όλα τα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα ισχύσουν από το 2017 έδωσε στη δημοσιότητα το ΥπΑΑΤ, στα πλαίσια της ελληνικής πρότασης της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ που κατέθεσε η χώρα μας στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για 15 καθεστώτα συνεδεδεμένων για φυτική παραγωγή και 4 καθεστώτα για ζωική. Νέα είσοδος στη λίστα για τη σταφίδα, τον κρόκο, τα μήλα, τη μηδική (τριφύλλι) και τους καρπούς με κέλυφος (φιστίκι, αμύγδαλα κ.α.). Στα 11 ευρώ ανά ζώο αυξάνεται η συνδεδεμένη για τα αιγοπρόβατα από το 2017, στα 149 ευρώ/ ζώο η ενίσχυση για τα βοοειδή, δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου το προβλεπόμενο κονδύλι για συνδεδεμένες φυτικής παραγωγής θα ανέρχεται σε 95.085.345 ευρώ ενώ για ζωική σε 91.475.803 ευρώ, δίνοντας έτσι σύνολο 186.561.148 ευρώ.


Πληρώθηκαν 7 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένες σε βαμβάκι, σκληρό σιτάρι, όσπρια, ψυχανθή, ντομάτα, σπαράγγια - αγωνία για όσους έμειναν εκτός στα αιγοπρόβατα

Πληρωμή για βαμβάκι (Διεπαγγελματική βάμβακος 2015, Ειδική ενίσχυση για καλλιέργεια βαμβακιού) και συμπληρωματικές πληρωμές για μια σειρά καθεστώτων συνδεδεμένων ενισχύσεων (σκληρό σιτάρι, βρώσιμα όσπρια, ζαχαρότευτλα, σπαράγγια, βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλια, ροδάκινα προς χυμοποίηση έτους 2015) πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 26/7, σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού. Όπως αναφέρει η σχετική κατάσταση των πληρωμών, το συνολικό ποσό που διατέθηκε σε 50.695 δικαιούχους ανέρχεται σε 7.076.600 ευρώ. Πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως και την Παρασκευή 29/7 όπως αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του YπΑΑΤ, και γνωστοποίησε και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.


Γ. Κασαπίδης για επίσκεψη Αποστόλου στη Λάρισα: άνθρακας ο θησαυρός

Ο τομεάρχης αγροτικής ανάπτυξης κ. Γ. Κασαπίδης με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού κ. Αποστόλου στη Λάρισα, χαρακτήρισε επίσκεψη εντυπώσεων χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα αυτήν του Υπουργού ΑΑΤ κ. Β. Αποστόλου στη Λάρισα. Πρόσθεσε δε ότι «περιμένοντας με αγωνία οι αγρότες, κάτι σχετικό με την αγροτική ανάπτυξη και το περιβόητο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που εδώ και τρία έτη υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ξεκινούσε από τον πρωτογενή τομέα, άκουσαν τον κ. Αποστόλου να μιλά για άλλο σχέδιο», αναφερόμενος στην παραχώρηση εκτάσεων του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας στον Δήμο Λάρισας.


Τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων συζήτησε στη Δράμα ο αναπληρωτής ΑΑΤ κ. Μάρκος Μπόλαρης

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Δημήτρη Καρβούνη, κατά την επίσκεψη συναντήθηκε και είχε εκτενή συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα της περιοχής τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Α. Πατακάκη όσο και με τους δημάρχους Παρανεστίου Α. Σωτηριάδου, Νευροκοπίου Β. Γιαννόπουλο και Προσοτσάνης Α. Λύσσελη. Τον υπουργό συνάντησε εκ μέρους του δήμου της Δράμας ο αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών Α. Σολάκης.


Στα 70 ευρώ το στρέμμα η συνδεδεμένη στη σποροπαραγωγή

Στα 70 ευρώ το στρέμμα η συνδεδεμένη στη σποροπαραγωγή

Στα 70 ευρώ το στρέμμα καθορίστηκε και επίσημα το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους σπόρους σποράς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και υπογράφει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, η εν λόγω τιμή διαμορφώθηκε καθώς η επιλέξιμη έκταση των καλλιεργειών παραγωγής σπόρων σποράς για το 2015 (περίπου 3.700 εκτάρια σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου) υπολείπεται της έκτασης αναφοράς των 4.285 εκταρίων.


Υπόλοιπα για νέους γεωργούς, βασική ενίσχυση, βαμβάκι και άλλα καθεστώτα, έτους 2015, ύψους 25.699.537 ευρώ κατέβαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Πληρωμές συνολικού ύψους 25,7 εκατ. ευρώ για μια σειρά από υπόλοιπα καθεστώτων έτους 2015  πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 18 και τις 19 Μαΐου. Σύμφωνα με την κατάσταση πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ την Πέμπτη (19/5) καταβλήθηκαν, μεταξύ άλλων 14.430.286 ευρώ σε 38.760 δικαιούχους για ενισχύσεις Νέων Γεωργών 2015, 483.962 ευρώ σε 1.371 δικαιούχους για βασική ενίσχυση 2015, 2.246.040 ευρώ σε 641 δικαιούχους για ειδική ενίσχυση για την καλλιέργεια βαμβακιού έτους 2015. Επίσης ποσά δόθηκαν για καλλιέργεια εσπεριδοειδών σε Χίο, Σάμο, Δωδεκάνησα και συνδεδεμένες σκληρού σίτου, κτηνοτροφικών ψυχανθών, σπαραγγιών, ζαχαρότετυτλων κ.ά.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version