Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κτηνοτροφικά φυτά

Βρέθηκαν 84 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 9

Μηδική: Έχει πολλά πλεονεκτήματα η ενσίρωση

Μηδική: Έχει πολλά πλεονεκτήματα η ενσίρωση

Μετά την κοπή της χορτομάζας η μηδική μπορεί να συντηρηθεί με διάφορες μεθόδους, όπως η φυσική ξήρανση, η τεχνητή ξήρανση για σανό ή πέλετ και η ενσίρωση. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, όλα όσα αφορούν τη μετασυλλεκτική διαχείριση και συντήρηση της μηδικής.


Πήγε πίσω λόγω βροχών η τρίτη κοψιά στο τριφύλλι που έπιασε ήδη τα 17 λεπτά το κιλό

Πήγε πίσω λόγω βροχών η τρίτη κοψιά στο τριφύλλι που έπιασε ήδη τα 17 λεπτά το κιλό

Με καθυστέρηση, λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας που χτύπησε τις προηγούμενες ημέρες το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ξεκίνησε το τρίτο μαχαίρι στα τριφύλλια. Σε αρκετές περιοχές, όπως η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία, αλλά και η Μακεδονία, έγιναν ζημιές, με αποτέλεσμα η τιμή για το διαθέσιμο, καλό προϊόν, να έχει ήδη φτάσει τα 17 λεπτά το κιλό.


Δυτική Μακεδονία: Ζημιές λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, «χτυπήθηκαν» όψιμα κεράσια των ορεινών περιοχών

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις των συνεχών πρωτόγνωρων βροχοπτώσεων στη Δυτική Μακεδονία, σε καλλιέργειας σιτηρών, κριθαριού, βίκου, κτηνοτροφικού μπιζελιού, καθώς και στις όψιμες ποικιλίες των κερασιών των ορεινών περιοχών.


Έντονες βροχές σε Μαγνησία, Λάρισα και Μεσσηνία την Τρίτη, 26 Ιουνίου, αρνητικά επηρεάζονται βαμβάκι, τριφύλλια, ελιές, ροδάκινα και αμπέλια

Έντονες βροχές σε Μαγνησία, Λάρισα και Μεσσηνία την Τρίτη, 26 Ιουνίου, αρνητικά επηρεάζονται βαμβάκι, τριφύλλια, ελιές, ροδάκινα και αμπέλια

Την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία πλήττει από το πρωί η κακοκαιρία «Νεφέλη», γεγονός που επιβεβαιώνει εκτιμήσεις των μετεωρολόγων για έντονες βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες με πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αλλά και σταδιακά αργότερα σε Βόρεια Ελλάδα, Ανατολική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο. Έντονες βροχοπτώσεις και μείωση της θερμοκρασίας επικρατούν αυτή τη στιγμή σε όλη τη Μαγνησία, σε ορισμένες περιοχές της Λάρισας καθώς και στη Μεσσηνία, όπως ανέφεραν στον ΑγροΤύπο παραγωγοί και στελέχη Συνεταιρισμών από τους παραπάνω νομούς.


Αυξάνει η ζήτηση για μηδική, αποθεματοποιούν οι παραγωγοί για να πιάσουν καλύτερη τιμή αργότερα

Αυξάνει η ζήτηση για μηδική, αποθεματοποιούν οι παραγωγοί για να πιάσουν καλύτερη τιμή αργότερα

Ευνοϊκές συνθήκες φαίνεται πως δημιουργούνται στην αγορά της μηδικής (τριφυλλιού), λίγο πριν οι αγρότες, μπουν στο χωράφι για να κόψουν το τρίτο χέρι της φετινής σεζόν. Το τρίτο χέρι, όπως λένε αγρότες, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, είναι ποιοτικό, ενώ η ζήτηση για το προϊόν είναι μεγάλη. Κι αυτό, γιατί αυξάνει παραδοσιακά, τέτοια περίοδο, καθώς όσοι κτηνοτρόφοι έχουν αποφασίσει να αποθεματοποιήσουν για το χειμώνα, το κάνουν από δω κι εφεξής.


Ζημιές σε σιτηρά, τριφύλλια, ροδάκινα, κεράσια και ηλίανθο από το χαλάζι σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία

Χαλάζι χτύπησε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, τη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα τους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, σύμφωνα με στελέχη του παραρτήματος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, αλλά και περιοχές του θεσσαλικού κάμπου.


Τιμές για τα σιτάρια ανακοίνωσε ο ΑΣ Βόλου, ποιες οι τιμές στα Τρίκαλα

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ανακοίνωσε την Πέμπτη 7 Ιουνίου, ότι τα σιτάρια, τα οποία παραλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του στα σιλό Στεφανοβίκειου και στον Άγιο Δημήτριο Μαγνησίας θα πληρωθούν με τις κατωτέρω  τιμές:


Η έλλειψη ρευστότητας των κτηνοτρόφων χτυπάει στη ζήτηση για μηδική, σε ποια επίπεδα θα κυμανθούν οι τιμές για το τρίτο χέρι

Η έλλειψη ρευστότητας των κτηνοτρόφων χτυπάει στη ζήτηση για μηδική, σε ποια επίπεδα θα κυμανθούν οι τιμές για το τρίτο χέρι

Στα επίπεδα των 14-16 λεπτών ανά κιλό προβλέπεται ότι θα κυμανθεί η τιμή του παραγωγού για το τρίτο χέρι της μηδικής, που σε λίγες ημέρες ξεκινά να κόβει η πλειοψηφία των αγροτών στις περισσότερες παραγωγικές ζώνες της ελληνικής επικράτειας. Αυτό πάντως το χαρακτηριστικό, που αναμένεται να κρίνει την έκβαση της φετινής εμπορικής χρονιάς, όσο περνά ο καιρός, δεν είναι άλλο από την έλλειψη ρευστότητας των κτηνοτρόφων.


Ξεκίνησε συγκέντρωση σιτηρών για λογαριασμό των παραγωγών ο Αιχμέας

Για την καλλιεργητική περίοδο του έτους 2018 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Αιχμέας» θα διενεργήσει συγκέντρωση σιτηρών για λογαριασμό των παραγωγών.


Με 15 λεπτά προκαταβολή ξεκίνησε να παραλαμβάνει κριθάρι ο Συνεταιρισμός Βόλου

Ο Aγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ανακοίνωσε στους παραγωγούς της περιοχής ευθύνης του, ότι ξεκίνησε την συγκέντρωση κριθαριού εσοδείας 2018 στο σιλό Αγίου Δημητρίου, από την Δευτέρα 28 Μαΐου.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,2734375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version