Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κτηνοτροφικά φυτά

Βρέθηκαν 84 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 9

Ξεκίνησαν οι κοπές για το δεύτερο χέρι μηδικής, που έχει μεγάλη ζήτηση στα νησιά, πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Άρχισαν πριν από λίγες ημέρες οι κοπές για το δεύτερο χέρι μηδικής στις περισσότερες περιοχές της χώρας, χωρίς να λείψουν τα προβλήματα, λόγω των βροχοπτώσεων του Σαββατοκύριακου. Σε αρκετά τμήματα της Θεσσαλίας, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να αρχίσουν να κόβουν μετά του Αγίου Πνεύματος. Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται μεταξύ 12 και 15 λεπτών το κιλό, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα, τη δεδομένη χρονική περίοδο, είναι η έλλειψη ρευστότητας των κτηνοτρόφων, που «χτυπάει» αναμφίβολα στη ζήτηση για το προϊόν.


Τα περσινά μηδενικά αποθέματα έκαναν περιζήτητο το πρώτο χέρι μηδικής, έως 14 λεπτά το κιλό η τιμή παραγωγού

Τα περσινά μηδενικά αποθέματα έκαναν περιζήτητο το πρώτο χέρι μηδικής, έως 14 λεπτά το κιλό η τιμή παραγωγού

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τους παραγωγούς, με εξαίρεση περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως ο Πύργος και το Μεσολόγγι, ολοκληρώθηκε η πρώτη κοπή μηδικής. Το καλό, λένε οι παραγωγοί στον ΑγροΤύπο, είναι πως η σεζόν στο προϊόν ξεκίνησε με μηδενικά περσινά αποθέματα, γεγονός που πριμοδοτεί την τιμή στο χωράφι.


Η συνδεδεμένη βοηθά στην ανάπτυξη της καλλιέργειας, τονίστηκε στην πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για τα ψυχανθή στο ΓΠΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή (20/4), η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για τα ψυχανθή, στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος TRUE του HORIZON 2020.


Την ενθάρρυνση παραγωγής πρωτεϊνούχων και ψυχανθών στην ΕΕ θα συζητήσουν οι Ευρωβουλευτές

Την ενθάρρυνση παραγωγής πρωτεϊνούχων και ψυχανθών στην ΕΕ θα συζητήσουν οι Ευρωβουλευτές

Την ενθάρρυνση της παραγωγής πρωτεϊνούχων και ψυχανθών φυτών θα συζητήσουν, στις 16 Απριλίου 2018, στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (COMAGRI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Είναι σκόπιμο να προωθηθεί η άμεση στήριξη της παραγωγής πρωτεϊνών, μέσω των μηχανισμών του πρώτου πυλώνα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εφαρμογή ενός σχεδίου για τις πρωτεΐνες σε όλη την Ένωση», τονίζουν.


Μεταξύ 10-14 λεπτών οι τιμές για το πρώτο μαχαίρι στη μηδική, οι βροχές της άνοιξης καθυστέρησαν τις κοπές και έφεραν μικρά προβλήματα ποιότητας

Μεταξύ 10-14 λεπτών οι τιμές για το πρώτο μαχαίρι στη μηδική, οι βροχές της άνοιξης καθυστέρησαν τις κοπές και έφεραν μικρά προβλήματα ποιότητας

Ξεκινά δειλά-δειλά η σεζόν στη μηδική, με τις πρώτες κοπές του προϊόντος να είναι ήδη γεγονός. Όπως είθισται, το πρώτο «μαχαίρι» είναι υποδεέστερο ποιοτικά από τα επόμενα, με αποτέλεσμα η τιμή που πιάνει ο παραγωγός, τη δεδομένη χρονική περίοδο, να κυμαίνεται από 10 - 14 λεπτά το κιλό. Κάτι αντίστοιχο συνέβη όσον αφορά τις τιμές και πέρσι, λένε συστηματικοί καλλιεργητές μιλώντας στον ΑγροΤύπο.


Αυξάνονται οι επιλέξιμες ποικιλίες κτηνοτροφικών ψυχανθών για τη συνδεδεμένη σπόρων σποράς

Με τροποποιητική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης αυξάνονται από 29 σε 47 οι επιλέξιμες ποικιλίες κτηνοτροφικών ψυχανθών, που δίνουν συνδεδεμένη ενίσχυση σπόρων σποράς στους παραγωγούς που τα καλλιεργούν.


Αυξάνουν τον ρυθμό εξαγωγών καλαμποκιού για ζωοτροφή οι ΗΠΑ, ενώ επιβραδύνουν η Βραζιλία και η Αργεντινή

Αύξηση κατά 25% στις αμερικάνικες εξαγωγές καλαμποκιού για ζωοτροφή βλέπει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) για τον Φεβρουάριο 2018 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του σχετικά με την παραγωγή και εμπορία ζωοτροφών. Οι εξαγωγές καλαμποκιού για ζωοτροφή έφτασαν τους 22,3 εκατομμύρια τόνους, που θεωρείται ρεκόρ για τις τελευταίες δεκαετίες. Από τον Οκτώβριο του 2017, οι ΗΠΑ έχουν εξάγει συνολικά 56 εκατ. τόνους.


Καθορίστηκαν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017 για όσπρια, κτηνοτροφικά - σανοδοτικά ψυχανθή, σπαράγγια και καρπούς με κέλυφος

Υπεγράφησαν από τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στον καθορισμό του ύψους της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το έτος 2017 (άρθρο 52 Κανονισμός Ε.Ε. 1307/2013) για την καλλιέργεια των οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, των πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, των πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, των σπαραγγιών και των καρπών με κέλυφος.


Εισαγωγικός δασμός σε καλαμπόκι, σόργο, σίκαλη από ΕΕ

Λαμβάνοντας υπόψη την άφθονη προσφορά και τις χαμηλές τιμές για τον αραβόσιτο, ενεργοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αυτόματος μηχανισμός υπολογισμού των εισαγωγικών δασμών, ο οποίος καθόρισε, από τις 8 Αυγούστου, τον εισαγωγικό δασμό για τον αραβόσιτο, το σόργο και τη σίκαλη σε 5,16 ευρώ ανά τόνο. Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτό θα διασφαλίσει ότι οι Ευρωπαίοι παραγωγοί δεν θα τεθούν σε μειονεκτική θέση στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.


Ενίσχυση της σόγιας και άλλων πρωτεϊνούχων φυτών ζητούν 14 χώρες της ΕΕ

Ενίσχυση της σόγιας και άλλων πρωτεϊνούχων φυτών ζητούν 14 χώρες της ΕΕ

Την ενίσχυση της καλλιέργειας της σόγιας, των λούπινων, του μπιζελιού, του ρεβιθιού, των κουκιών και άλλων πρωτεϊνούχων καλλιεργειών ζητούν με κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Γεωργίας 14 κρατών-μελών (Ελλάδα, Αυστρία, Κροατία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργου, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Σλοβακία, Σλοβενία, Ρουμανία και Πολωνία), την οποία υπέγραψαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου της ΕΕ.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5078125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version