Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Όσπρια

Βρέθηκαν 82 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 9

Πότε προγραμματίζονται πληρωμές για εκκρεμότητες τσεκ και τι θα γίνει με τα γεωργοπεριβαλλοντικά

Πότε προγραμματίζονται πληρωμές για εκκρεμότητες τσεκ και τι θα γίνει με τα γεωργοπεριβαλλοντικά

Υπόλοιπα τσεκ και συνδεδεμένες προγραμματίζει να πληρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ενώ εκτός πλάνου πληρωμών φαίνεται να μένει προς το παρόν η πληρωμή υπολοίπων εξισωτικής του 2015. Υπενθυμίζεται ότι ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών αναμένει να πληρωθεί ολόκληρο το ποσό της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω καθυστέρησης στην διασταύρωση των στοιχείων τους από Υπουργείο Οικονομικών και ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από τον Οργανισμό, οι πρώτες πληρωμές για συνδεδεμένες του 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός Φεβρουαρίου. Διαβάστε σε ποια καθεστώτα συνδεδεμένων αναμένεται να γίνουν πληρωμές μέσα στον μήνα. Στασιμότητα επικρατεί στα Γεωργοπεριβαλλοντικά όπου εκκρεμεί η ΚΥΑ για να ξεκολλήσει η διαδικασία και να συνεχίσουν να προχωρούν οι πληρωμές.


Απογοητευμένοι οι παραγωγοί φασολιών από την συνάντησή τους με τον ΕΛΓΑ ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Απογοητευμένοι έφυγαν από τη συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Κοζάνης, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο κτίριο του Οργανισμού. Μάλιστα ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, στις 5/2.


Η Βουλγαρία καταθέτει αίτημα ένταξης για πέντε παραδοσιακά προϊόντα στην λίστα τροφίμων με ονομασία προέλευσης της ΕΕ

Έως τα τέλη Ιανουαρίου 2017, η Βουλγαρία σχεδιάζει να κινήσει τις διαδικασίες για ένταξη πέντε παραδοσιακών προϊόντων της στο ευρωπαϊκό σύστημα προστασίας γεωγραφικών ενδείξεων - ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ – ΠΓΕ). Τα εν λόγω προϊόντα, που θεωρούνται ως τα πιο «ώριμα» για ένταξη στο σύστημα προστασίας της ΕΕ, είναι το «φρέσκο χοιρινό κρέας Ανατολικών Βαλκανίων» (Прясно месо от източнобалканска свиня), η ποικιλία ροζ ντομάτας από την περιοχή Kurtovo Konare, το τσάι από την οροσειρά Strandzha, μια ποικιλία κρεμμυδιού (Баничански лук) και τα φημισμένα στη Βουλγαρία φασόλια της περιοχής του Smolyan.


Σημαντική αύξηση στην παραγωγή οσπρίων της ΕΕ, με ώθηση από το πρασίνισμα

Σημαντική αύξηση στην παραγωγή οσπρίων της ΕΕ, με ώθηση από το πρασίνισμα

Σε αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγής οσπρίων για το 2015 κατά 43,8% οδήγησε η εφαρμογή του μέτρου του πρασινίσματος, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έκθεσης της  Eurostat για το έτος 2016. Η νέα ΚΑΠ για το 2014-2020 περιλαμβάνει το «πρασίνισμα», που είναι ένα νέο εργαλείο με στόχο την ενίσχυση της αειφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας από τους τρόπους για να είναι επιλέξιμοι οι αγρότες και να λάβουν την ενίσχυση του «πρασινίσματος» είναι η καλλιέργεια οσπρίων, εξαιτίας της ικανότητας των ψυχανθών να δεσμεύουν το άζωτο της ατμόσφαιρας. Η χρηματική ενίσχυση που προβλέπει η νέα ΚΑΠ αποτέλεσε το κίνητρο για να αυξηθούν οι εκτάσεις και η παραγωγή των οσπρίων.


Συνάντηση της Ο.Π. Οσπρίων του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών και οι υπεύθυνοι τις Ομάδας Παραγωγών Οσπρίων, καλούν τα μέλη της Ο.Π. και όσους παραγωγούς ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια οσπρίων, σε συνάντηση – ενημέρωση για την νέα καλλιεργητική χρονιά (Πέμπτη 15/12, 18.30).


Φάβα Φενεού: συνέντευξη με παραγωγό


Φάβα Σαντορίνης: Ξηρασία και μείωση τιμών έφεραν μείωση στρεμμάτων καλλιέργειας και παραγωγής

Φάβα Σαντορίνης: Ξηρασία και μείωση τιμών έφεραν μείωση στρεμμάτων καλλιέργειας και παραγωγής

Από το 2011 μέχρι το 2016 έχουμε συνεχή μείωση της αγοραστικής αξίας του Έλληνα καταναλωτή, κάτι που σημαίνει ότι και η τιμή παραγωγού για την φάβα Σαντορίνης συμπαρασύρεται προς τα κάτω. Αυτό τονίζει σε συνέντευξη στον ΑγροΤύπο ο κ. Mάρκος Καφούρος, πρόεδρος στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, προσθέτοντας ότι «από τα 10 ευρώ που ήταν η τιμή παραγωγού έπεσε στα 7 ευρώ. Αυτό έχει σαν συνέπεια την μείωση των στρεμμάτων καλλιέργειας».


ΟΠ Οσπρίων του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών: Απολογισμός 2016 και προγραμματισμός επόμενης περιόδου

Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Ομάδας Παραγωγών (ΟΠ) Οσπρίων του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών με θέμα «Απολογισμός Περιόδου 2016».


Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης η Φάβα Φενεού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση καταχώρισης του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» (Fava Feneou) στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).


Γιορτή Φασολιού - Τσιρονιού στις Πρέσπες

Στις Πρέσπες διοργανώνεται πάλι, μετά από αρκετό καιρό, η Γιορτή Φασολιού – Τσιρονιού, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στον περίβολο του Δημαρχείου Πρεσπών, στον Λαιμό, στις 6 μ.μ. Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη δύο σημαντικών προϊόντων της Πρέσπας, του φασολιού και του τσιρονιού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους των Πρεσπών, αλλά και στους επισκέπτες, να αποχαιρετίσουν το καλοκαίρι, με μια γιορτή.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,3125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version