Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Όσπρια

Βρέθηκαν 119 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 12

Σημαντική αύξηση στην παραγωγή οσπρίων της ΕΕ, με ώθηση από το πρασίνισμα

Σημαντική αύξηση στην παραγωγή οσπρίων της ΕΕ, με ώθηση από το πρασίνισμα

Σε αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγής οσπρίων για το 2015 κατά 43,8% οδήγησε η εφαρμογή του μέτρου του πρασινίσματος, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έκθεσης της  Eurostat για το έτος 2016. Η νέα ΚΑΠ για το 2014-2020 περιλαμβάνει το «πρασίνισμα», που είναι ένα νέο εργαλείο με στόχο την ενίσχυση της αειφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας από τους τρόπους για να είναι επιλέξιμοι οι αγρότες και να λάβουν την ενίσχυση του «πρασινίσματος» είναι η καλλιέργεια οσπρίων, εξαιτίας της ικανότητας των ψυχανθών να δεσμεύουν το άζωτο της ατμόσφαιρας. Η χρηματική ενίσχυση που προβλέπει η νέα ΚΑΠ αποτέλεσε το κίνητρο για να αυξηθούν οι εκτάσεις και η παραγωγή των οσπρίων.


Συνάντηση της Ο.Π. Οσπρίων του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών και οι υπεύθυνοι τις Ομάδας Παραγωγών Οσπρίων, καλούν τα μέλη της Ο.Π. και όσους παραγωγούς ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια οσπρίων, σε συνάντηση – ενημέρωση για την νέα καλλιεργητική χρονιά (Πέμπτη 15/12, 18.30).


Φάβα Φενεού: συνέντευξη με παραγωγό


Φάβα Σαντορίνης: Ξηρασία και μείωση τιμών έφεραν μείωση στρεμμάτων καλλιέργειας και παραγωγής

Φάβα Σαντορίνης: Ξηρασία και μείωση τιμών έφεραν μείωση στρεμμάτων καλλιέργειας και παραγωγής

Από το 2011 μέχρι το 2016 έχουμε συνεχή μείωση της αγοραστικής αξίας του Έλληνα καταναλωτή, κάτι που σημαίνει ότι και η τιμή παραγωγού για την φάβα Σαντορίνης συμπαρασύρεται προς τα κάτω. Αυτό τονίζει σε συνέντευξη στον ΑγροΤύπο ο κ. Mάρκος Καφούρος, πρόεδρος στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, προσθέτοντας ότι «από τα 10 ευρώ που ήταν η τιμή παραγωγού έπεσε στα 7 ευρώ. Αυτό έχει σαν συνέπεια την μείωση των στρεμμάτων καλλιέργειας».


ΟΠ Οσπρίων του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών: Απολογισμός 2016 και προγραμματισμός επόμενης περιόδου

Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Ομάδας Παραγωγών (ΟΠ) Οσπρίων του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών με θέμα «Απολογισμός Περιόδου 2016».


Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης η Φάβα Φενεού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση καταχώρισης του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» (Fava Feneou) στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).


Γιορτή Φασολιού - Τσιρονιού στις Πρέσπες

Στις Πρέσπες διοργανώνεται πάλι, μετά από αρκετό καιρό, η Γιορτή Φασολιού – Τσιρονιού, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στον περίβολο του Δημαρχείου Πρεσπών, στον Λαιμό, στις 6 μ.μ. Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη δύο σημαντικών προϊόντων της Πρέσπας, του φασολιού και του τσιρονιού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους των Πρεσπών, αλλά και στους επισκέπτες, να αποχαιρετίσουν το καλοκαίρι, με μια γιορτή.


ΥπΑΑΤ: μπαίνουν σταφίδα, μήλα, κρόκος, καρποί με κέλυφος στις συνδεδεμένες, διπλασιάζεται στα αιγοπρόβατα - η λίστα με όλα τα καθεστώτα που θα ισχύσουν από το 2017

Τη λίστα με όλα τα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα ισχύσουν από το 2017 έδωσε στη δημοσιότητα το ΥπΑΑΤ, στα πλαίσια της ελληνικής πρότασης της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ που κατέθεσε η χώρα μας στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για 15 καθεστώτα συνεδεδεμένων για φυτική παραγωγή και 4 καθεστώτα για ζωική. Νέα είσοδος στη λίστα για τη σταφίδα, τον κρόκο, τα μήλα, τη μηδική (τριφύλλι) και τους καρπούς με κέλυφος (φιστίκι, αμύγδαλα κ.α.). Στα 11 ευρώ ανά ζώο αυξάνεται η συνδεδεμένη για τα αιγοπρόβατα από το 2017, στα 149 ευρώ/ ζώο η ενίσχυση για τα βοοειδή, δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου το προβλεπόμενο κονδύλι για συνδεδεμένες φυτικής παραγωγής θα ανέρχεται σε 95.085.345 ευρώ ενώ για ζωική σε 91.475.803 ευρώ, δίνοντας έτσι σύνολο 186.561.148 ευρώ.


Όσπρια: σταθερές οι εκτάσεις καλλιέργειας σε φακές, ρεβίθια και φάβα - τα στρέμματα, οι τιμές και πως επηρέασε ο καιρός την παραγωγή

Όσπρια: σταθερές οι εκτάσεις καλλιέργειας σε φακές, ρεβίθια και φάβα - τα στρέμματα, οι τιμές και πως επηρέασε ο καιρός την παραγωγή

Σχεδόν αμετάβλητες διατηρήθηκαν οι εκτάσεις της καλλιέργειας των σημαντικότερων οσπρίων για ανθρώπινη κατανάλωση την περίοδο 2015/16, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Στα 60.000 στρέμματα  η καλλιέργεια της φακής, 120 -200 κιλά το στρέμμα, οι φετινές αποδόσεις ανάλογα με την περιοχή, με την συγκομιδή να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Στις 50.000 στρέμματα ανέρχονται οι καλλιεργούμενες  εκτάσεις στα ρεβίθια με τη συγκομιδή να ξεκινά αυτές τις ημέρες και την καλλιέργεια να εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στα φασόλια, προβλήματα δημιούργησε  ο καύσωνας στη Δυτική Μακεδονία σε αναρριχώμενα φασόλια (γίγαντες, ελέφαντες και πλακέ) ενώ η συγκομιδή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Τριπλασιάστηκαν οι εκτάσεις για τα μέτρια φασόλια, λόγω πρασινίσματος.


H απάντηση του Β. Αποστόλου σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές ενισχύσεων

Σε Ερώτησή του  στη Βουλή (29/3/2016), ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό για τις καθυστερήσεις καταβολής στους αγρότες ενισχύσεων, συνδεδεμένης για το βαμβάκι, εξισωτικών κλπ., καθώς και για το ύψος του συγκεκριμένου ποσού. Στη σχετική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου αναφέρονται τα εξής:

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,421875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version