Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πατάτα

Βρέθηκαν 174 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 18

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016 αυξήθηκε κατά 4,8% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά στη φυτική παραγωγή, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην παραγωγή δημητριακών και ζαχαρότευτλων (13,7% και 23,8% αντίστοιχα), η παραγωγή λαχανικών αυξήθηκε κατά 0,9% και η παραγωγή πατάτας μειώθηκε κατά 7,8%.


Οι εξαγωγές βοηθούν την πατάτα να κρατήσει μια καλή τιμή, αυξάνει κάθε χρόνο το κόστος παραγωγής

Οι εξαγωγές βοηθούν την πατάτα να κρατήσει μια καλή τιμή, αυξάνει κάθε χρόνο το κόστος παραγωγής

«Ο παγετός και ο χιονιάς καθυστέρησε την φύτευση πατάτας στην περιοχή. Η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει συγκομιδή μετά τις 15 Μαΐου», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Ανδρέας Ψαχούλιας, παραγωγός πατάτας από τα Δουνέικα Ηλείας. «Όσο νωρίτερα ξεκινήσει η συγκομιδή θα έχουμε ελπίδα να πιάσουμε μια καλή τιμή. Ελπίδα μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε εξαγωγές, που συνήθως ξεκινούν από Μάιο και φτάνουν μέχρι τις 10-15 Ιουνίου. Φέτος με τον χιονιά εκτιμώ ότι θα έχουν προβλήματα και οι παραγωγές της Ευρώπης», τονίζει.


Μικρές οι ζημιές από τον παγετό στην πρώιμη πατάτα της Μεσσήνης, αλλά πήγε πίσω η παραγωγή

Αρκετές ημέρες πήγε πίσω η παραγωγή στην πρώιμη πατάτα της Μεσσήνης, εξαιτίας του παγετού, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν πάντως σημαντικές ζημιές στις ποσότητες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. «Είμαστε πίσω είκοσι μέρες», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο γεωπόνος κ. Άγγελος Κυριόπουλος που δραστηριοποιείται σε κατάστημα γεωργικών εφοδίων της περιοχής. Την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην παραγωγή εξαιτίας του παγετού, εξέφρασε εκπρόσωπος τοπικής εταιρείας που διατηρεί ομάδα παραγωγών πατάτατας.


Αίτημα για καταβολή αποζημιώσεων ΕΛΓΑ και στους πατατοπαραγωγούς που κάνουν χρήση ιδιοπαραγώμενου σπόρου

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, αιτείται μέσω των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών «την αποζημίωση των καλλιεργητών πατάτας ειδικότερα των περιοχών της Άνω Βροντούς, Ορεινής Σερρών (αλλά και των υπολοίπων πατατοκαλλιεργητών του Νομού Σερρών) και Νευροκοπίου Δράμας που κάνουν χρήση και ιδιοπαραγώμενου σπόρου όπως ισχύει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας».


Μεγάλες ζημιές προκάλεσε το χαλάζι στην Τριφυλία

Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν χθες από τη χαλαζόπτωση σε ελιές, πατάτες και υπαίθρια κηπευτικά σε περιοχές της Τριφυλίας. Διαβάστε την επίσημη ενημέρωση.


Οι γνωστές σας τομάτες Lucia's και πατάτες Μυρτώ ενώνουν τις δυνάμεις τους και γίνονται μια οικογένεια, η οικογένεια της Lucia's Farm

Οι γνωστές σας τομάτες Lucia's και πατάτες Μυρτώ ενώνουν τις δυνάμεις τους και γίνονται μια οικογένεια, η οικογένεια της Lucia's Farm

Οι γνωστές σας τομάτες Lucia και πατάτες Μυρτώ ενώνουν τις δυνάμεις τους και γίνονται μια οικογένεια, η οικογένεια της Lucia’s Farm. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση.


Πατάτες: Οι βροχοπτώσεις καθυστερούν την συγκομιδή στην Πελοπόννησο, χαμηλά ξεκίνησαν οι τιμές στο Νευροκόπι αλλά στη συνέχεια ανέκαμψαν

Οι βροχοπτώσεις έχουν καθυστερήσει την συγκομιδή πατάτας σε Μεσσηνία και Ηλεία. Οι παραγωγοί δεν μπορούν να μπουν ακόμη στα χωράφια τους. Μέχρι στιγμής πολύ λίγες ποσότητες έχουν συγκομισθεί. Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί από αυτές τις περιοχές, μετά από περίπου δέκα ημέρες θα μπορεί να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την φετινή παραγωγή. Στο μεταξύ αυτή την εποχή κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας. Φέτος είχαμε μια μέτρια παραγωγή με τις τιμές παραγωγού να ξεκινούν από χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι. Αυτή την εποχή φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά λόγω μειωμένων εισαγωγών και φαίνεται να έχουμε μια αύξηση των τιμών.


Κύπρος: Κατάθεση αιτήσεων για παραγωγή πατατόσπορου

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Κύπρου πληροφορεί τους παραγωγούς που ενδιαφέρονται να παράξουν ντόπιο πατατόσπορο ότι, πρέπει να υποβάλουν αίτηση πρόθεσης παραγωγής πατατόσπορου στο Τμήμα Γεωργίας.


Μεγάλες ζημιές στις πατάτες Ηλείας λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων

Μεγάλες ζημιές στις πατάτες Ηλείας λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες πατάτας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχει πάθει τις περισσότερες ζημιές. Σε ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή στην περιοχή και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μειωμένη παραγωγή. Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Διονύσιος Μάλλιαρης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας και Αναπληρωτής Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης.


Ρωσία: Σημαντική αύξηση φέτος στην παραγωγή σιτηρών, πατάτας και λαχανικών

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, φέτος η συγκομιδή σιτηρών άγγιξε τους 82.300.000 τόνους, δηλαδή 31% περισσότερο από ότι την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (το 2015 η συγκομιδή ανήλθε σε 62.700.000 τόνους).

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version