Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πατάτα

Βρέθηκαν 186 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 19

Παραγωγοί πατάτας Νευροκοπίου: Μετά μια δύσκολη χρονιά ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος με πολλά οικονομικά προβλήματα

Παραγωγοί πατάτας Νευροκοπίου: Μετά μια δύσκολη χρονιά ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος με πολλά οικονομικά προβλήματα

Η νέα καλλιεργητική χρονιά βρίσκει όλους εμάς τους αγρότες του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου μπροστά σε «θολά νερά», αφού έρχεται μετά από μια χρονιά που η πατάτα πουλήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και το μόνο που άφησε στους παραγωγούς ήταν ζημιά. Αυτό επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Θεόδωρος Ιφόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Κάτω Νευροκοπίου.


Δεν πρέπει να γίνεται συγκομιδή πριν οι πατάτες «ψηθούν», οδηγίες από ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

Το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας δίνει χρήσιμες συμβουλές στους πατατοπαραγωγούς ενόψει της συγκομιδής της ανοιξιάτικης πατάτας.


Πατάτες: Εντατικοί έλεγχοι για ελληνοποιήσεις με εντολή ΥπΑΑΤ

Πατάτες: Εντατικοί έλεγχοι για ελληνοποιήσεις με εντολή ΥπΑΑΤ

Σε απελπισία βρίσκονται οι παραγωγοί πατάτας του Κάτω Νευροκοπίου. Όπως υποστηρίζουν στον ΑγροΤύπο, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν φέτος λόγω των χαμηλών τιμών και της μειωμένης ζήτησης. Θυμίζουμε ότι οι τιμές παραγωγού έφτασαν έως και 10 λεπτά το κιλό, ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν μεγάλες ζημιές από τον παγετό.


Άνοδο εμφάνισαν οι εισαγωγές φρούτων από το 2011 μέχρι το 2016 στη χώρα μας, αντίθετη η τάση στις εισαγωγές λαχανικών

Άνοδο εμφάνισαν οι εισαγωγές φρούτων από το 2011 μέχρι το 2016 στη χώρα μας, αντίθετη η τάση στις εισαγωγές λαχανικών

Τα 290,15 εκατ. ευρώ έφτασε η αξία των εισαγωγών φρούτων στην Ελλάδα το τέλος του 2016, καταγράφοντας άνοδο σε σχέση με το 2011, που έγιναν εισαγωγές 279,98 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση του γραφείου οικονομικών και εμπορίου της Ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Παράλληλα, το 2016, η αξία των εισαγωγών λαχανικών έφτασε τα 173,62 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με την αξία εισαγωγών το 2011, που διαμορφώθηκε στα 220,97 εκατ. ευρώ.


Σε φθίνουσα πορεία η καλλιέργεια υπαίθριας πρώιμης πατάτας στην Πελοπόννησο, ενώ αυξάνεται η καλλιέργεια στο θερμοκήπιο

Διστακτικά, αν και νωρίτερα από ότι πέρσι, ξεκίνησε η καλλιέργεια πρώιμης υπαίθριας ανοιξιάτικης πατάτας στην Πελοπόννησο, καθώς οι χαμηλές τιμές παραγωγού για τη φθινοπωρινή πατάτα απέτρεψαν τους καλλιεργητές να ασχοληθούν με την παραγωγή της ανοιξιάτικης.Έτσι, οι εκτάσεις υπαίθριας πατάτας μειώθηκαν για μια ακόμη χρονιά στην περιοχή της Μεσσηνίας, φτάνοντας τα 5.000 στρέμματα φέτος, σε σχέση με τα 7.000 στρέμματα πέρσι. Αντίθετα, μεγάλη δυναμική φαίνεται να παρουσιάζει η θερμοκηπιακή καλλιέργεια πατάτας, η οποία κερδίζει έδαφος στην Ηλεία και την Αχαΐα, περιοχές στις οποίες φυτεύτηκαν 3.500 στρέμματα στα τέλη Οκτωβρίου.


Μεγάλα αποθέματα και πολύ εξευτελιστικές οι τιμές στην πατάτα, προβληματισμένοι οι παραγωγοί

Σε περίπου 20 ημέρες θα ξεκινήσει η συγκομιδή για τις πρώιμες φθινοπωρινές πατάτες. Ωστόσο η κατάσταση στην αγορά της πατάτας είναι απογοητευτική. Υπάρχουν μεγάλα αποθέματα από τη Δράμα και οι τιμές έχουν κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μόνη λύση που έχουν οι παραγωγοί είναι να την αποθηκεύσουν και να περιμένουν καλύτερες τιμές και αύξηση της ζήτησης στις ημέρες των Χριστουγέννων.


Για παγκόσμιο ρεκόρ Guinness πάει η πατάτα της ΕΑΣ Νάξου

Το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου.


Τι πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί για να κρατήσουν ιδιοπαραγόμενο πατατόσπορο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας υπενθυμίζει σε όλους τους καλλιεργητές χειμερινής - ανοιξιάτικης πατάτας ότι σε περίπτωση που ενδιαφέρονται να κρατήσουν ιδιοπαραγόμενο πατατόσπορο από την ήδη εγκατεστημένη καλλιέργειά τους, οφείλουν να δηλώσουν στην ΔΑΟΚ Μεσσηνίας τον Αριθμό Φυτοϋγειονομικού Μητρώου τους, τα σημεία παραγωγής, έκταση, ποσότητα, τιμολόγια αγοράς πιστοποιημένου πατατόσπορου κ.λπ. και να αιτηθούν άδεια παραγωγής ιδιοπαραγόμενου πατατόσπορου πριν την συγκομιδή των τεμαχίων τους και πριν την συλλογή κονδύλων προς αποθήκευση.


Παραμένουν και μετά το Πάσχα σε καλά επίπεδα οι τιμές της πατάτας Μεσσηνίας

Συνεχίζεται η συγκομιδή πατάτας στη Μεσσηνία, με ικανοποιητικές τιμές παραγωγού (αυξημένες κατά 50% σε σχέση με πέρσι) και πολύ καλή ποιότητα. Η έναρξη της συγκομιδής για την υπαίθρια πατάτα έγινε τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τιμές που κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, στα 50-60 λεπτά το κιλό, λόγω της αυξημένης ζήτησης. Αυτή την εποχή και μέχρι τέλος Απριλίου θα γίνει η συγκομιδή του κύριου όγκου της φετινής παραγωγής, με τις τιμές παραγωγού μέχρι στιγμής να παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τις εισαγωγές της φθηνότερης αιγυπτιακής.


Ξεκίνησε η συγκομιδή πατάτας στη Μεσσηνία, με υψηλή ζήτηση και καλές τιμές λόγω Πάσχα

Ξεκίνησε η συγκομιδή πατάτας στη Μεσσηνία, με υψηλή ζήτηση και καλές τιμές λόγω Πάσχα

Αυτή την εποχή άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά η πατάτα της Μεσσηνίας. Λόγω του Πάσχα η ζήτηση είναι αυξημένη και οι τιμές κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, στα 50-60 λεπτά το κιλό. Ο Γραμματέας του Α.Σ. Μεσσήνης και πατατοπαραγωγός κ. Παναγιώτης Δουρουμής, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «οι ποσότητες είναι ακόμη μικρές. Συγκομίζονται χωράφια που είχαν φυτευτεί το Νοέμβριο. Μετά το Πάσχα μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε το μέγιστο της συγκομιδής και θα δούμε πως θα κινηθούν οι τιμές. Φέτος καθυστέρησε η φύτευση και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών καθυστέρησαν να φυτρώσουν».

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,3896484 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version