Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πατάτα

Βρέθηκαν 181 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 19

Μεγάλα αποθέματα και πολύ εξευτελιστικές οι τιμές στην πατάτα, προβληματισμένοι οι παραγωγοί

Σε περίπου 20 ημέρες θα ξεκινήσει η συγκομιδή για τις πρώιμες φθινοπωρινές πατάτες. Ωστόσο η κατάσταση στην αγορά της πατάτας είναι απογοητευτική. Υπάρχουν μεγάλα αποθέματα από τη Δράμα και οι τιμές έχουν κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μόνη λύση που έχουν οι παραγωγοί είναι να την αποθηκεύσουν και να περιμένουν καλύτερες τιμές και αύξηση της ζήτησης στις ημέρες των Χριστουγέννων.


Για παγκόσμιο ρεκόρ Guinness πάει η πατάτα της ΕΑΣ Νάξου

Το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου.


Τι πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί για να κρατήσουν ιδιοπαραγόμενο πατατόσπορο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας υπενθυμίζει σε όλους τους καλλιεργητές χειμερινής - ανοιξιάτικης πατάτας ότι σε περίπτωση που ενδιαφέρονται να κρατήσουν ιδιοπαραγόμενο πατατόσπορο από την ήδη εγκατεστημένη καλλιέργειά τους, οφείλουν να δηλώσουν στην ΔΑΟΚ Μεσσηνίας τον Αριθμό Φυτοϋγειονομικού Μητρώου τους, τα σημεία παραγωγής, έκταση, ποσότητα, τιμολόγια αγοράς πιστοποιημένου πατατόσπορου κ.λπ. και να αιτηθούν άδεια παραγωγής ιδιοπαραγόμενου πατατόσπορου πριν την συγκομιδή των τεμαχίων τους και πριν την συλλογή κονδύλων προς αποθήκευση.


Παραμένουν και μετά το Πάσχα σε καλά επίπεδα οι τιμές της πατάτας Μεσσηνίας

Συνεχίζεται η συγκομιδή πατάτας στη Μεσσηνία, με ικανοποιητικές τιμές παραγωγού (αυξημένες κατά 50% σε σχέση με πέρσι) και πολύ καλή ποιότητα. Η έναρξη της συγκομιδής για την υπαίθρια πατάτα έγινε τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τιμές που κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα, στα 50-60 λεπτά το κιλό, λόγω της αυξημένης ζήτησης. Αυτή την εποχή και μέχρι τέλος Απριλίου θα γίνει η συγκομιδή του κύριου όγκου της φετινής παραγωγής, με τις τιμές παραγωγού μέχρι στιγμής να παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τις εισαγωγές της φθηνότερης αιγυπτιακής.


Ξεκίνησε η συγκομιδή πατάτας στη Μεσσηνία, με υψηλή ζήτηση και καλές τιμές λόγω Πάσχα

Ξεκίνησε η συγκομιδή πατάτας στη Μεσσηνία, με υψηλή ζήτηση και καλές τιμές λόγω Πάσχα

Αυτή την εποχή άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά η πατάτα της Μεσσηνίας. Λόγω του Πάσχα η ζήτηση είναι αυξημένη και οι τιμές κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, στα 50-60 λεπτά το κιλό. Ο Γραμματέας του Α.Σ. Μεσσήνης και πατατοπαραγωγός κ. Παναγιώτης Δουρουμής, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «οι ποσότητες είναι ακόμη μικρές. Συγκομίζονται χωράφια που είχαν φυτευτεί το Νοέμβριο. Μετά το Πάσχα μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε το μέγιστο της συγκομιδής και θα δούμε πως θα κινηθούν οι τιμές. Φέτος καθυστέρησε η φύτευση και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών καθυστέρησαν να φυτρώσουν».


Μπήκαν 9,8 εκατ. ευρώ για ειδικά μέτρα στήριξης Μικρών Νησιών Αιγαίου και 169.866.734 ευρώ για συνδεδεμένη στο βαμβάκι

Εβδομάδα πληρωμών αυτή που διανύουμε για χιλιάδες παραγωγούς οι οποίοι περίμεναν εναγωνίως χρήματα για να πάρουν μια ανάσα ρευστότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 10/4 ξεκίνησαν οι παραγωγοί να βλέπουν τις πληρωμές για τη συνδεδεμένη βάμβακος, ύψους 169.866.734 ευρώ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή στο σύνολο των δικαιούχων. Πληρωμές ξεκίνησαν και στα τεύτλα όπου σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ πιστώνονται στους 1531 δικαιούχους 3.723.404 ευρώ για τη συνδεδεμένη. Σειρά στις πληρωμές παίρνουν οι ενισχύσεις ειδικών μέτρων στήριξης Μικρών Νησιών Αιγαίου ύψους 9.794.234 ευρώ σε 39.812 δικαιούχους για μια σειρά καθεστώτων (δείτε αναλυτικότερα ποια είναι αυτά).


Μεγάλη πληρωμή από Μεγάλη Δευτέρα σε βαμβάκι, σπαράγγια, ροδάκινα, σπόρους σποράς, τεύτλα, υπόλοιπα ενιαίας και ενισχύσεις μικρών νησιών Αιγαίου

Μεγάλη Εβδομάδα και μεγάλη πληρωμή για τους αγρότες, οι οποίοι αναμένεται να δουν από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους σημαντικά ποσά, με πρώτο και κύριο τη συνδεδεμένη (ειδική στήριξη) βάμβακος, η οποία πιθανόν να ξεπεράσει τα 170 εκατομμύρια ευρώ. Σε πάνω από 74,9 ευρώ / στρέμμα «κλείδωσε» το ύψος της ενίσχυσης στο βαμβάκι. Επίσης θα καταβληθούν σημαντικά ποσά για: συμπύρηνα ροδάκινα, σπαράγγια, σπόρους σποράς, ζαχαρότευτλα και σηροτροφία (δείτε στη συνέχεια περισσότερα). Επιπλέον θα καταβληθούν υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης που αφορούν διορθώσεις από προηγούμενες πληρωμές καθώς και ποσά για μέτρα στήριξης μικρών νησιών Αιγαίου (διαβάστε παρακάτω τα καθεστώτα).


Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016 αυξήθηκε κατά 4,8% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά στη φυτική παραγωγή, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην παραγωγή δημητριακών και ζαχαρότευτλων (13,7% και 23,8% αντίστοιχα), η παραγωγή λαχανικών αυξήθηκε κατά 0,9% και η παραγωγή πατάτας μειώθηκε κατά 7,8%.


Οι εξαγωγές βοηθούν την πατάτα να κρατήσει μια καλή τιμή, αυξάνει κάθε χρόνο το κόστος παραγωγής

Οι εξαγωγές βοηθούν την πατάτα να κρατήσει μια καλή τιμή, αυξάνει κάθε χρόνο το κόστος παραγωγής

«Ο παγετός και ο χιονιάς καθυστέρησε την φύτευση πατάτας στην περιοχή. Η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει συγκομιδή μετά τις 15 Μαΐου», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Ανδρέας Ψαχούλιας, παραγωγός πατάτας από τα Δουνέικα Ηλείας. «Όσο νωρίτερα ξεκινήσει η συγκομιδή θα έχουμε ελπίδα να πιάσουμε μια καλή τιμή. Ελπίδα μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε εξαγωγές, που συνήθως ξεκινούν από Μάιο και φτάνουν μέχρι τις 10-15 Ιουνίου. Φέτος με τον χιονιά εκτιμώ ότι θα έχουν προβλήματα και οι παραγωγές της Ευρώπης», τονίζει.


Μικρές οι ζημιές από τον παγετό στην πρώιμη πατάτα της Μεσσήνης, αλλά πήγε πίσω η παραγωγή

Αρκετές ημέρες πήγε πίσω η παραγωγή στην πρώιμη πατάτα της Μεσσήνης, εξαιτίας του παγετού, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν πάντως σημαντικές ζημιές στις ποσότητες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. «Είμαστε πίσω είκοσι μέρες», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο γεωπόνος κ. Άγγελος Κυριόπουλος που δραστηριοποιείται σε κατάστημα γεωργικών εφοδίων της περιοχής. Την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην παραγωγή εξαιτίας του παγετού, εξέφρασε εκπρόσωπος τοπικής εταιρείας που διατηρεί ομάδα παραγωγών πατάτατας.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version