Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αιγοπρόβατα

Βρέθηκαν 4969 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 497

Φωτιά έκαψε στάβλο στο Αργυροπούλι Λάρισας

Στις 9 το βράδυ κατάφεραν να σβήσουν πλήρως τη φωτιά που ξέσπασε στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, σε ποιμνιοστάσιο στο Αργυροπούλι Λάρισας, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Νομιμοποίηση παράνομων στάβλων δίχως πρόστιμο αλλά με ένα παράβολο 300 ευρώ

Ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «Έλεγχο και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις». Επί της αρχής του νομοσχεδίου θετική ήταν η ψήφος όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες κτηνοτρόφους να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες σταβλικές τους εγκαταστάσεις χωρίς πρόστιμο, προσκομίζοντας, μεταξύ άλλων, έκθεση μηχανικού και παράβολο 300 ευρώ.


Λέσβος: Συνεχίζεται ανεξέλεγκτη η εξάπλωση της ευλογιάς, έφτασαν τις 12 οι εστίες και έχουν θανατωθεί μέχρι στιγμής 2.200 πρόβατα

Ακόμη ένα κρούσμα ευλογιάς των προβάτων επιβεβαιώθηκε, στις 17/10/2017, μετά από εργαστηριακό έλεγχο σε κοπάδι στην περιοχή Φεράνες της Λέσβου. Η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο στο νησί. Υπάρχει απαγόρευση στις μετακινήσεις των ζώων σε ολόκληρο το νησί. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μέχρι σήμερα η ζωονόσος έχει επιβεβαιωθεί σε 12 εστίες σε εκτροφές και συνολικά έχουν θανατωθεί περίπου 2.200 πρόβατα. Οι περιοχές που έχουν προσβληθεί είναι στο Μανταμάδο στην περιοχή Πλάτανος και στην Αγία Παρασκευή στις περιοχές Φεράνες και Μέσσων.


ΥπΑΑΤ: Επιλέξιμα θαμνολίβαδα και δασολίβαδα φέρνει ο νέος ορισμός των βοσκοτόπων, θετική εξέλιξη για την χώρα μας

«Μια ιδιαίτερα ευνοϊκή εξέλιξη για την ελληνική κτηνοτροφία περιλαμβάνει η Συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόταση omnibus - γεωργικά θέματα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας έχει ο νέος ορισμός για τα μόνιμα βοσκοτόπια»


Κινητοποιήσεις κάνουν οι κτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ζητούν αποζημιώσεις και επιλέξιμα βοσκοτόπια

Κινητοποιήσεις κάνουν οι κτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ζητούν αποζημιώσεις και επιλέξιμα βοσκοτόπια

Στο δρόμο βγαίνουν σήμερα Τρίτη (17/10/2017) οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ) πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. «Δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις μας και οι οικογένειές μας. Για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας. Για να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια», δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι.


Ιδρύεται Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων

Ιδρύεται Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο, η πρώτη συγκέντρωση των Συνεταιρισμών Αιγοπροβατοτρόφων Ελλάδος με θέμα την ίδρυση Κλαδικού Εθνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Χαράλαμπος Ματενίδης, εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου, «κάναμε το πρώτο βήμα. Θέλουμε οι παραγωγοί μέσω των συνεταιρισμών να συζητάνε μεταξύ τους. Τα προβλήματα είναι κοινά σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Περισσότερα θα πούμε όταν πάρει σάρκα και οστά η προσπάθεια που κάνουμε».


Ευλογιά του προβάτου: Πως θα προφυλάξουν τα ζώα τους οι κτηνοτρόφοι

Μια από τις ασθένειες που έκαναν την επανεμφάνισή τους στην Ελλάδα είναι η ευλογιά του προβάτου. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, πληροφορίες για το πώς μπορούν να αναγνωρίσουν οι κτηνοτρόφοι την ασθένεια και οδηγίες για το τι θα πρέπει να  κάνουν για να μην προσβληθούν από την ευλογιά τα ζώα τους.


Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει την παράνομη διακίνηση και πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων

Εδώ και αρκετό έχει παρατηρηθεί αύξηση των φαινομένων παράνομης διακίνησης και πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων, αναφέρει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και προσθέτει:


Εκτροπή Αχελώου και αποζημιώσεις για καταρροϊκό πυρετό, τα βασικά θέματα συζήτησης του Συνεδρίου για την Αγροτική Ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, ολοκληρώθηκε την Τρίτη (10/10) η πρώτη μέρα του Συνεδρίου της Θεσσαλίας, που αφορούσε την «Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση». Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το κόστος καλλιέργειας αλλά και η εκτροπή του Αχελώου. Για τον Αχελώο αν και φάνηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ότι «κάποια στιγμή μπορεί να γίνει», οι κ.κ. Χρήστος Σπίρτζης και Σωκράτης Φάμελος όμως ξεκαθάρισαν ότι δεν θα γίνει, χωρίς όμως να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα έργα συγκέντρωσης που πρέπει να γίνουν, κάτι που επεσήμανε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.


Έκτακτα μέτρα κατά της ευλογιάς στη Λέσβο ανακοίνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς των προβάτων στη Λέσβο αποφασίστηκαν στη διάρκεια συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version