Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αιγοπρόβατα

Βρέθηκαν 4930 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 493

Μέχρι 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για συνέχιση λειτουργίας των στάβλων σε κατοικημένες περιοχές

Μέχρι 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για συνέχιση λειτουργίας των στάβλων σε κατοικημένες περιοχές

Τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν εντός ή πλησίον οικισμών, εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτημα στην οικεία ΔΑΟΚ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 4η Δεκεμβρίου 2017. Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που υπήρχαν κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012. Στην ΚΥΑ προβλέπονται κυρώσεις για τους παραβάτες και πρόστιμα που ξεκινάνε από 200 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 4.000 ευρώ, ενώ μπορεί να επιβληθεί ακόμα και διακοπή λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.


Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για Νέους Αγρότες και ελέγχους στην φέτα

Νέο γύρο ενημερωτικών εκδηλώσεων για το πρόγραμμα των νέων αγροτών ξεκινά η Περιφέρεια Ηπείρου από την ερχόμενη Τετάρτη, με πρώτο σταθμό το Μέτσοβο και έπονται σε Κόνιτσα, Ζίτσα, Θεοδώριανα, Ζαγόρι κ.α.


Οριστικά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης: Τα θετικά και αρνητικά για τους κτηνοτρόφους

Σύμφωνα με το νόμο τα οριστικά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τις 31/1/2019. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα μια σε βάθος ανάλυση των θετικών και αρνητικών επιπτώσεων που αναμένεται να υπάρξουν για τον κτηνοτρόφο.


Περιφερειάρχες για φέτα: Να διασφαλιστεί η ελληνικότητα και να αποτραπεί η χρήση του ονόματος από άλλες χώρες, εντός και εκτός ΕΕ

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ζητεί αναπροσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου και αυστηρούς ελέγχους για την προστασία της φέτας και στην εσωτερική αγορά, στηρίζει τη Διεπαγγελματική φέτας κρίνοντας απαραίτητο να μετάσχουν και εκπρόσωποι των Περιφερειών, ενώ θεωρεί ότι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις οφείλουν να στηρίξουν υλικά - οικονομικά τους παραγωγούς.


Σύγκλιση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ζητά η Διεπαγγελματική Φέτας

Η νεοσυσταθείσα Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, μετά από την κατάθεση πλήρους φακέλου για την αναγνώρισή της από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προχωρά ένα βήμα παραπέρα.


Μέχρι 300 κιλά ημερησίως το γάλα για οικοτεχνικά προϊόντα ανά εκτροφή

Η χρησιμοποιούμενη ποσότητα γάλακτος για γαλακτοκομικά προϊόντα οικοτεχνικής παρασκευής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 κιλά ημερησίως, εκτός των συστεγαζόμενων εκτροφών όπου η ανωτέρω ποσότητα μπορεί να αναπροσαρμόζεται μετά από άδεια της αρμόδιας κτηνιατρικής αρχής με ανώτατο όριο τα 500 κιλά ημερησίως.


Και στην αγορά της Αργεντινής κυκλοφορούν λευκά τυριά τύπου φέτας

Και στην αγορά της Αργεντινής κυκλοφορούν λευκά τυριά τύπου φέτας

Η κατανάλωση τυριών στην Αργεντινή υπολογίζεται σε 12,04 κιλά ετησίως, ανά κάτοικο. Οι καταναλωτές της χώρας δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα μαλακά τυριά, ενώ ακολουθούν τα ημίσκληρα και εν συνεχεία τα σκληρά τυριά. Στην αργεντινή αγορά δεν εισάγεται και δεν κυκλοφορεί αυθεντική φέτα. Ωστόσο, σε σούπερ μάρκετ και άλλα σημεία λιανικής πώλησης τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων της Αργεντινής, πωλείται λευκό τυρί τύπου φέτας. Πάντως, σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες, τα τυριά «τύπου φέτας» που είναι παραγωγής Αργεντινής παρασκευάζονται από αίγειο, αγελαδινό ή πρόβειο γάλα, καθώς και μίξεις αυτών, ενώ παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους ως προς την ποιότητα και τη γεύση.


Οδηγίες από Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για δήλωση βοσκήσιμων γαιών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη δήλωση βοσκήσιμων γαιών στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης:


Καμπανάκι από 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την μείωση τιμών στο πρόβειο γάλα, ζητούν μέτρα διασφάλισης της παραγωγής φέτας

Καμπανάκι από 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την μείωση τιμών στο πρόβειο γάλα, ζητούν μέτρα διασφάλισης της παραγωγής φέτας

Τον προβληματισμό τους για την κατακόρυφη πτώση της τιμής του πρόβειου γάλακτος και τη διασφάλιση με όλες τις απαραίτητες ενέργειες της παραγωγής φέτας ώστε να διατηρήσει το χαρακτήρα ενός μοναδικού προϊόντος με διεθνή αναγνώριση, ζητούν με ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή, από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλή τη βουλευτή Καρδίτσας, Παναγιώτα Βράντζα.


Με τροπολογία Φάμελου τριετής παράταση για αδειοδότηση στάβλων σε δάση, υπεγράφη η ΚΥΑ για αδειοδότηση μονάδων εντός ή πλησίον οικισμού λέει ο Αποστόλου

Σύμφωνα με τροπολογία, που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, στη Βουλή, στο ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, για τρία επιπλέον χρόνια από τη λήξη τους παρατείνονται οι προθεσμίες νομιμοποίησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, που λειτουργούν εντός δασικών εκτάσεων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να λάβουν τη σχετική έγκριση ή την έκδοση προβλεπόμενων αδειών.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,0625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version