Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αιγοπρόβατα

Βρέθηκαν 4841 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 485

Τροπολογίες στην ΚΑΠ για αποζημίωση αγροτών από καιρικά φαινόμενα και στήριξη των κτηνοτρόφων στα νησιά κατέθεσε η ΝΔ

Δύο τροπολογίες για την ΚΑΠ στο πλαίσιο της αναθεώρησης του κοινοτικού προϋπολογισμού (κανονισμός Omnibus), κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, μαζί τους Ευρωβουλευτές κ.κ. Λευτέρη Χριστοφόρου από την Κύπρο και Salvatore Cicu από την Ιταλία. Με την πρώτη τροπολογία προτείνεται η θέσπιση ευέλικτης στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών όπως ακραία καιρικά φαινόμενα ή ασθένειες ζώων. Η δεύτερη τροπολογία σχετίζεται με τον κανονισμό άμεσων ενισχύσεων και αφορά στη στήριξη όλων των νησιωτικών περιοχών για την παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων.


Σοβαρότατο το θέμα των δασικών χαρτών, να ανταποκριθεί ο πρωθυπουργός στο κάλεσμα των περιφερειών

Σοβαρότατο το θέμα των δασικών χαρτών, να ανταποκριθεί ο πρωθυπουργός στο κάλεσμα των περιφερειών

Ως το «μόνο σοβαρό θέμα» της επικαιρότητας, χαρακτήρισε με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο αυτό των δασικών χαρτών, ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως τόνισε, «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έχει απευθύνει η Ένωση Περιφερειών». Ο ίδιος παρέθεσε τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην περιφέρεια Ηπείρου ζητώντας από το υπουργείο περιβάλλοντος να δώσει λύση στο θέμα. Τόνισε δε ότι η παραγωγή ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων της Ηπείρου και της χώρας κινδυνεύει καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με βοσκοτόπους οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί δάση.


Τεχνική λύση για την πλήρη προστασία της φέτας στη CETA κατέθεσε στη βουλή ο Γ. Κασαπίδης

Αναφορά με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών από το ελληνικό κοινοβούλιο για την άρση της μερικής προστασίας της φέτας στην εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά (CETA) και ενεργοποίηση της δήλωσης της Κομισιόν για πλήρη προστασία της φέτας στις διεθνείς αγορές έφερε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Κασαπίδης στη βουλή. Η αναφορά περιλαμβάνει κοινό υπόμνημα των ΠΕΚ, ΣΕΒΓΑΠ, Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας και Συλλόγου τυροπαραγωγών Λάρισας που περιγράφει τη διαδικασία που προτείνεται να ακολουθηθεί από τη βουλή ώστε να προστατευθεί πλήρως η φέτα. Δηλώσεις στον ΑγροΤύπο παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Ν. Παλάσκας.


Μειώνεται η τιμή αιγοπρόβειου γάλακτος, η μαϊμού φέτα έχει κατακλύσει τη διεθνή αγορά τροφίμων

Μειώνεται η τιμή αιγοπρόβειου γάλακτος, η μαϊμού φέτα έχει κατακλύσει τη διεθνή αγορά τροφίμων

Μειώνεται η τιμή αιγοπρόβειου γάλακτος το τελευταίο διάστημα. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας, «μετά τον Φεβρουάριο έχουμε μείωση των τιμών στο γάλα. Ήδη έχουν κοπεί τιμολόγια μεταξύ εταιρειών και κτηνοτρόφων με μειωμένες τιμές μέχρι και 5 λεπτά το κιλό». «Μεταξύ 90-92 λεπτά το κιλό κυμαίνεται στην χώρα μας σήμερα η μέση τιμή πρόβειου γάλακτος και 55 του γιδινού», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) κ. Στέργιος Κύρτσος.


Εθνική Διεπαγγελματική Φέτας ΠΟΠ. Μας αφορά όλους.

Εθνική Διεπαγγελματική Φέτας ΠΟΠ. Μας αφορά όλους.

Με τοποθέτησή του στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαβρύτων και αντιπρόεδρος της ΟΔΙΠΠΑΦ κ. Παύλος Σατολιάς αναφέρεται στην πρωτοβουλία ίδρυσης εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας ΠΟΠ, από την ΟΔΙΠΠΑΦ, τον ΣΕΚ και τον Σύλλογο Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας. Όπως αναφέρει, για να φτάσει στην τελική ευθεία το εγχείρημα για την ίδρυση της διεπαγγελματικής, καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών από όλες της πλευρές. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαβρύτων, μέσω της τοποθέτησής του, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους με την παραγωγή φέτας φορείς να συστρατευθούν με την προσπάθεια, καθώς όπως τονίζει ο χρόνος πιέζει και το προϊόν μέρα με τη μέρα, κινδυνεύει να τεθεί στο περιθώριο των αγορών.


Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων και για την αίτηση εξισωτικής

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν οι παραγωγοί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης καθώς και για να λάβουν τις ενισχύσεις στα συνδεδεμένα καθεστώτα, παραθέτει σε σχετική ενημέρωση η ΕΑΣ Βόλου. Στην ανακοίνωση παρατίθενται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την περίπτωση ενοικίασης αγροτεμαχίων για καλλιέργεια αροτραίων ή σταβλικών εγκαταστάσεων, όταν το μίσθωμα είναι έως 960 ευρώ. Επίσης αναφέρονται οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα έγγραφα για την αίτηση εξισωτικής.


Ζητούν άμεση λύση από τον πρωθυπουργό για το πρόβλημα με τα αρρύθμιστα δάνεια ελληνικού δημοσίου οι πτηνοτρόφοι

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που απασχολεί πτηνοτρόφους και γενικότερα κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι είχαν λάβει κατά το παρελθόν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αντιμετωπίζουν προβλήματα δέσμευσης των τραπεζικών τους λογαριασμών και άλλες συνέπειες, λόγω αιτήματος του εκκαθαριστή για άμεση αποπληρωμή των οφειλών τους, ζήτησε με επιστολή του ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων. Δηλώσεις για το ζήτημα παραχώρησαν στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων κ. Χ. Μπαλτογιάννης και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΚ κ. Ε. Γίτσας.


Κατάθεση αιτήσεων για εξισωτική 2017, μέγιστο πριμ 12,5 ευρώ το στρέμμα σε ορεινές και 9,5 στις υπόλοιπες

Το ΥπΑΑΤ καλεί τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης να καταθέσουν αίτηση στήριξης. Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017. Η Αίτηση στήριξης αποτελεί παράλληλα αίτηση πληρωμής και υποβάλλεται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του και συγκεκριμένα:


Αποστόλου για ενδιάμεση αναθεώρηση ΚΑΠ: ενιαίο μέτωπο μεσογειακών χωρών για την αλλαγή του ορισμού των βοσκοτόπων

Στο θέμα της αναθεώρησης της ΚΑΠ τοποθετήθηκε την Πέμπτη 16/3 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το αίτημα αλλαγής του ορισμού των μονίμων βοσκοτόπων. Όπως ανέφερε ο υπουργός, η ελληνική πλευρά διαμόρφωσε κοινό μέτωπο με τις μεσογειακές χώρες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τον ορισμό των βοσκοτόπων καταθέτοντας αίτημα τροποποίησης του εν λόγω ορισμού στην υφιστάμενη ΚΑΠ, κάτι που απ΄ότι φαίνεται θα γίνει αποδεκτό από την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της Ε.Ε. Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Αποστόλου η χώρα μας πέτυχε από το 2017, την αύξηση των κονδυλίων των συνδεδεμένων ενισχύσεων από τα 141,6 εκατομμύρια ευρώ στα 186 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να στηριχθεί η κτηνοτροφία.


Στα 40 λεπτά ανά στρέμμα το ετήσιο μίσθωμα για τον επιλέξιμο δημόσιο βοσκότοπο

Στα 40 λεπτά ανά στρέμμα το ετήσιο μίσθωμα για τον επιλέξιμο δημόσιο βοσκότοπο

Στα 40 λεπτά το στρέμμα διαμορφώνεται το ύψος του ετήσιου μισθώματος σε ό,τι αφορά τις δημόσιες και δημοτικές επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες. Επιπλέον το ετήσιο ποσό για τις μη επιλέξιμες για ενίσχυση βοσκήσιμες γαίες διαμορφώνεται στα 15 λεπτά. Το ύψος των προβλεπόμενων ποσών μίσθωσης ορίζεται με την υπ. αριθμ. 410/28408 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης (Γ. Τσιρώνης), Εσωτερικών (Π. Σκουρλέτης) και Οικονομικών (Α. Παπανάτσιου), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (16/3/2017) και αφορά τη χρήση της βοσκής σε δημόσιες και δημοτικές βοσκήσιμες γαίες, κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Στην ίδια απόφαση δίνονται και διευκρινίσεις τεχνικής φύσεως για τον τρόπο καταβολής του μισθώματος.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,980469 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version