Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αιγοπρόβατα

Βρέθηκαν 4765 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 477

Ανάγκη στήριξης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης λόγω ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα

Ανάγκη στήριξης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης λόγω ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα

Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ) καλούν το ΥπΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ να προχωρήσουν άμεσα σε αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σε όσες περιοχές έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και το ψύχος των τελευταίων σαράντα ημερών. Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:


Τη στήριξη του κράτους ζητούν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι που μετρούν απώλειες σε παραγωγή

Τη στήριξη του κράτους ζητούν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι που μετρούν απώλειες σε παραγωγή

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι οι οποίοι, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα,  έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων. Όπως αναφέρει μάλιστα σε επιστολή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας: «Ως αποτέλεσμα αυτής της θεομηνίας είναι να πεθάνουν αρκετά ζώα από το κρύο, να υπάρχει μεγάλη πτώση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και αυξημένο κοστολόγιο σε ζωοτροφές καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα της εξωτερικής βοσκής».


Ξεκινούν αύριο οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ

«Άδικη» χαρακτήρισε την ανησυχία των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, σε δηλώσεις του χθες στη Λαμία. Όπως ανακοίνωσε πάντως «από αύριο θα αρχίσει η καταγραφή από τα ειδικά συνεργεία του ΕΛΓΑ».


Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: μεγάλες ζημιές στο εισόδημα των κτηνοτρόφων από τον χιονιά

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: μεγάλες ζημιές στο εισόδημα των κτηνοτρόφων από τον χιονιά

Για δραματική μείωση στην παραγωγή γάλακτος λόγω του ψύχους και για επιπτώσεις στις γεννήσεις των ζώων που θα προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στα εισοδήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, κάνει λόγω σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητώντας από την κυβέρνηση να καλύψει τις απώλειες στα εισοδήματα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων αλλά και οικονομική στήριξη σε όσους έχουν υποστεί ζημιές στις εγκαταστάσεις τους λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων.


Φεβρουάριο έρχεται το νέο πλαίσιο για άδειες στάβλων

Φεβρουάριο έρχεται το νέο πλαίσιο για άδειες στάβλων

Το νέο νομικό πλαίσιο που διέπει τις άδειες ποιμνιοστασίων, τόσο για τα υπάρχοντα όσο και για τα καινούρια, το οποίο θα είναι έτοιμο εντός του Φεβρουαρίου, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Τσιρώνη και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασιλείου Κόκκαλη.


Aνάγκη ίδρυσης Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας

Aνάγκη ίδρυσης Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας

Στην ανάγκη ίδρυσης Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας αναφέρονται σε άρθρο που υπογράφουν οι κ.κ. Π. Σατολιάς πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και Ν. Καλιακούδας πρόεδρος του Δ.Σ της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων και Παραπροϊόντων φέτας ΠΟΠ (Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ)». To συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει τα εξής:


Κτηνοτροφική μονάδα για ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα και αγελάδες στην Νίσυρο

Την ίδρυση κτηνοτροφικής μονάδας για να φιλοξενούνται οι ανεπιτήρητες αγελάδες και τα αιγοπρόβατα που υπάρχουν στο νησί, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Νισύρου. Το νησί αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τεράστιο πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα που μπαίνουν στους οικισμούς και προξενούν ζημιές στις καλλιέργειες και έτσι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ίδρυση κτηνοτροφικής εγκατάστασης με σκοπό την διαχείριση περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση ανεπιτήρητων παραγωγικών μονάδων.


Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Η διαδικασία για αποζημίωση των κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ, ενημερωτική εκδήλωση για την ευλογιά

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ότι από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), αποζημιώνεται το ζωικό κεφάλαιο από φυσικούς κινδύνους αλλά και από ασθένειες σύμφωνα με τον αριθμ. 157501/27-7-2011 ( ΦΕΚ 1669 Β/27-7-2011 ) Καν. του ΕΛΓΑ.


Εσπεριδοειδή, κηπευτικά και κτηνοτροφία στο στόχαστρο του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών

Τρεις νεκρούς άφησε το κύμα κακοκαιρίας που έφερε «χιόνι ως τη θάλασσα» και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 45 ετών. Εσπεριδοειδή και κηπευτικά έχουν πάθει μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα προβλήματα από τον πάγο και τα χιόνια είναι ήδη ορατά στα κηπευτικά, που έφεραν μείωση στην παραγωγή και αύξηση των τιμών. Στα εσπεριδοειδή οι ζημιές από τον παγετό θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σημαντικές δυσχέρειες αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να φτάσουν στους στάβλους τους, ενώ ήδη υπάρχουν απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.


Σε καλό δρόμο οι επιστροφές ΦΠΑ δήλωσε ο Γ. Τσιρώνης, προχωράει η απλοποίηση των αδειών στάβλων

Σε καλό δρόμο οι επιστροφές ΦΠΑ δήλωσε ο Γ. Τσιρώνης, προχωράει η απλοποίηση των αδειών στάβλων

Ειδήσεις επεφύλασσε η παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Τσιρώνη στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος». Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι το ΥπΑΑΤ εργάζεται πάνω σε δύο στόχους σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία: πρώτον, τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών και δεύτερον την απλοποίηση του καθεστώτος αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.  Επίσης ο ίδιος ανέφερε ότι σε καλό δρόμο βρίσκεται και η επιστροφή του ΦΠΑ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,506836 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version