Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αιγοπρόβατα

Βρέθηκαν 4794 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 480

Να ενδυναμώσουμε την παραγωγή και να δώσουμε ώθηση στις εξαγωγές των ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων μας

Να ενδυναμώσουμε την παραγωγή και να δώσουμε ώθηση στις εξαγωγές των ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων μας

Με το μέλος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Κτηνοτρόφων κ. Βασίλη Σμπώκο συνομίλησε ο ΑγροΤύπος με αφορμή τις φετινές κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο αιγοπροβατοτρόφος από τα Ανώγεια μίλησε για τις περσινές και τις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, για τα λάθος μηνύματα που στάλθηκαν στην κοινή γνώμη και με ευθύνη ορισμένων αγροτών, ενώ σχολίασε και τις αλλαγές σε φορολογία και ασφαλιστικό. Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει οι κυβερνήσεις να κοιτάξουν οργανωμένα τον πρωτογενή τομέα και να μην αρκούνται σε μια διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Τέλος , μίλησε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, με τελευταίο και ιδιαίτερα σοβαρό τους δασικούς χάρτες.


Σοβαρά προβλήματα για τους κτηνοτρόφους από την πρόσφατη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ καταγγέλει ο ΣΕΚ

Για προβλήματα που δημιουργούνται μετά την πρόσφατη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ που προβλέπει την ένταξη μισθωτών ΟΓΑ και εργατών, μετακλητών πολιτών τρίτων χωρών που θα απασχολούνται σε κτηνοτροφικές μονάδες στις ίδιες διατάξεις που προβλέπονται για τους εργαζομένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Τ. Πεβερέτος σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο.


Στην πανθεσσαλική σύσκεψη του Δικτύου Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας κατά των TTIP και CETA ο βουλευτής Λάρισας κ. Ν. Παπαδόπουλος

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2017, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος παρευρέθηκε στην Πανθεσσαλική σύσκεψη του «Δικτύου  Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας»  κατά των TTIP, CETA, TISA όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την υπεράσπιση των ποιοτικών Θεσσαλικών τοπικών προϊόντων (Φέτα, γαλακτοκομικά, ΠΟΠ φυτικής παραγωγής και βιολογικά προϊόντα, κρασιά, κα) και υπηρεσιών (δημόσιου χαρακτήρα της ύδρευσης, άρδευσης, ενέργειας και ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης με αποτροπή των εταιρικών δικαστηρίων κα), εν όψει της επικείμενης εντός του 2017 εισαγωγής της CETA (διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά) για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή.


Σφοδρή επίθεση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της CETA

Mε μια ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας καταδικάζει την επιλογή  όσων Ελλήνων ευρωβουλευτών ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της CETA, την περασμένη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο ευρωκοινοβούλιο. Η ανακοίνωση μιλάει για μια συμφωνία «που ρίχνει στο κάδο των αχρήστων τον αγώνα όλων αυτών που πάλεψαν για πολλά χρόνια για να καθιερωθεί η φέτα ως ΠΟΠ στην Ευρωπαική Ένωση. Όπως είχε γνωστοποιήσει ο ΑγροΤύπος, από την Ελλάδα ψήφισαν υπέρ οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού, αποχή του ΠΑΣΟΚ και κατά οι υπόλοιποι.


Περισσότερα προβλήματα φοβούνται λόγω δασικών χαρτών οι κτηνοτρόφοι που περιμένουν λύση για τα χρόνια εμπόδια αδειοδότησης με τα δασαρχεία

Περισσότερα προβλήματα φοβούνται λόγω δασικών χαρτών οι κτηνοτρόφοι που περιμένουν λύση για τα χρόνια εμπόδια αδειοδότησης με τα δασαρχεία

Λύση στο πρόβλημα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ζητά η Νέα Δημοκρατία με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία αναφέρεται ιδιαιτέρως στο «οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι των παραδοσιακών οικισμών της χώρας όπου εξαιτίας του υφιστάμενου νομοθετικού καθεστώτος δεν καθίσταται δυνατή η αδειοδότηση στάβλων σε δάση ή δασικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε ακτίνα 3.000 μέτρων από αρχαιολογικούς χώρους ή παραδοσιακούς οικισμούς. «Υπάρχει πρόβλημα με τους στάβλους που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, ωστόσο φοβούμαστε ότι θα προκύψει ζήτημα και με τις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις λόγω δασικών χαρτών», ανέφερε στον ΑγροΤύπο η Πρόεδρος κτηνοτρόφων Σερρών κ. Ελπίδα Σιδηροπούλου.


Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016 αυξήθηκε κατά 4,8% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά στη φυτική παραγωγή, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην παραγωγή δημητριακών και ζαχαρότευτλων (13,7% και 23,8% αντίστοιχα), η παραγωγή λαχανικών αυξήθηκε κατά 0,9% και η παραγωγή πατάτας μειώθηκε κατά 7,8%.


Αδικημένοι οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Αδικημένοι οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Την άρση των αδικιών σε βάρος των κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας, που εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της βιολογικής κτηνοτροφίας και την παράταση της ημερομηνίας λήξης για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης κτηνοτρόφων στο ίδιο πρόγραμμα, ζητά με επιστολή της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και στην Ειδική Διαχειριστική Μονάδα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


ΣΕΒΓΑΠ: Οποιαδήποτε ψήφος συναίνεσης στο Ευρωκοινοβούλιο για την συμφωνία CETA αποτελεί εθνική προδοσία

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:


Εξελίξεις μέσα στον μήνα για τη Διεπαγγελματική φέτας

Εξελίξεις μέσα στον μήνα για τη Διεπαγγελματική φέτας

Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) κ. Χρήστο Αποστολόπουλο συνομίλησε ο ΑγροΤύπος για να πληρηφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προσπάθεια σύστασης Διεπαγγελματικής Ένωσης φέτας. Παρά τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Αποστολόπουλος διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ατονήσει, αντιθέτως οι επαφές και οι διεργασίες αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την ψηφοφορία που θα λάβει χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη για την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. - Καναδά (CETA).


Την Τετάρτη η ψηφοφορία για τη CETA στην Ευρωβουλή

Την Τετάρτη η ψηφοφορία για τη CETA στην Ευρωβουλή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει την Τετάρτη 15/2 την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA). Η συμφωνία-ορόσημο, όπως έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στόχο να ενισχύσει το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών και τις επενδυτικές ροές μεταξύ των δυο πλευρών, δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ χωρίς την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πολύς λόγος έχει γίνει ωστόσο για το εάν και σε ποιο βαθμό προστατεύεται η ελληνική φέτα, για την οποία, σύμφωνα με σημαντικούς παραγωγικούς φορείς της χώρας μας υπάρχουν προβλήματα τόσο σε αυτήν όσο και σε άλλες διμερείς εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,5625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version