Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αιγοπρόβατα

Βρέθηκαν 4874 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 488

Προβληματισμός στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας για την μείωση των τιμών αιγοπρόβειου, πιέσεις στο ΥπΑΑΤ για Διεπαγγελματική φέτας

Συνεδρίασε την Τετάρτη (26/04/2017) το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας και ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι:


Ξεκίνησαν να μοιράζουν υπεύθυνες δηλώσεις ΠΕΚ και Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας για συμμετοχή στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Ξεκίνησαν να μοιράζουν υπεύθυνες δηλώσεις ΠΕΚ και Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας για συμμετοχή στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

Ξεκινούν οι διαδικασίες ίδρυσης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας από την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ). Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Νικόλαος Παλάσκας, «έχει ξεκινήσει η αποστολή των υπεύθυνων δηλώσεων για να τις υπογράψουν οι κτηνοτρόφοι που θέλουν να συμμετέχουν στη Διεπαγγελματική».


Συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς με ΑΣ Λαμίας για Συμβολαιακή σε βαμβάκι, αραβόσιτο και γάλα

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας για το βαμβάκι, τον αραβόσιτο και το γάλα.


Επιλέξιμοι δημοτικοί ή δημόσιοι βοσκότοποι: Διαδικασία κατανομής και πληρωμής μισθωμάτων

Στις ενενήντα ημέρες (εντός τριμήνου) είναι το περιθώριο για την αποπληρωμή μισθωμάτων που αντιστοιχούν σε δημόσια και δημοτικά βοσκοτόπια, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι οφειλές που βεβαιώνονται από την κατανομή του έτους 2016, καταβάλλονται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.


Μέχρι τέλος της άνοιξης έρχεται απλοποίηση αδειδότησης στάβλων, με μια αίτηση και ένα κλικ υποστηρίζει το ΥπΑΑΤ

Μέχρι τέλος της άνοιξης θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα έχει στόχο την απλοποίηση της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, μετά από συνάντηση που είχε, στη Θεσσαλονίκη, με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θεοφάνη Παπά. Συγκεκριμένα για το θέμα των σταβλικών εγκαταστάσεων που έθεσε ο κ. Παπάς και τα προβλήματα στην αδειοδότησή τους, ο υπουργός είπε ότι το «το υπουργείο είναι σε συνεργασία με τις δασικές και αρχαιολογικές υπηρεσίες και θα δοθεί λύση μέχρι το τέλος της άνοιξης, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να αρθούν οι όποιες δυστοκίες υπάρχουν. Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν οι κτηνοτρόφοι και στις επιδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά προγράμματα».


Ζιμπάμπουε: Αν δεν υπάρχουν χρήματα δεκτά και αιγοπρόβατα για πληρωμή

Να επιδείξουν ευελιξία σε ό,τι αφορά την καταβολή των διδάκτρων από τους γονείς, καλεί τα σχολεία της χώρας του ο υπουργός Παιδείας της Ζιμπάμπουε, Λαζαρούς Ντοκορά, προτείνοντάς τους να δέχονται και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.


Σε Νάουσα και Βέροια ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφτεί και κτηνοτροφική μονάδα

Στη Νάουσα και τη Βέροια θα περιοδεύσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή.


Στο Εξωτερικών βρίσκεται για επεξεργασία και υπογραφές η CETA πριν πάει για ψήφιση στη βουλή

Στο Εξωτερικών βρίσκεται για επεξεργασία και υπογραφές η CETA πριν πάει για ψήφιση στη βουλή

Με απάντηση σε ερώτημα ομάδας βουλευτών της Ν.Δ., το Υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά βρίσκεται για επεξεργασία στις υπηρεσίες του. Όπως αναφέρεται στην κοινοβουλευτική απάντηση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, «Η διαδικασία κύρωσης της Ολοκληρωμένης Εμπορικής Συμφωνίας (CETA) μεταξύ της Ε.Ε. και των κρατών - μελών της αφενός και του Καναδά αφετέρου, ενεργοποιείται με τη σύνταξη σχεδίων εισηγητικής και αιτιολογικής έκθεσης από το Υπουργείο Εξωτερικών τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης». Αναλυτικότερα τα στάδια της διαδικασίας μέχρι η συμφωνία να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή είναι τα εξής:


Καταβλήθηκε έκτακτη ενίσχυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους του Αιγαίου όμως ορισμένοι δεν πληρώθηκαν

Περιπτώσεις κτηνοτρόφων που δεν πληρώθηκαν καθόλου και κτηνοτρόφων που έλαβαν και κάτι...παραπάνω σε σχέση με τα προβλεπόμενα της έκτακτης ενίσχυσης για παραγωγούς νησιών του Αιγαίου που πλήττονται από το πρόβλημα των προσφυγικών ροών, ανέδειξε το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Υπενθυμίζεται ότι τον Φλεβάρη με ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ είχε αναγγείλει πληρωμές συνολικού ύψους 1,68 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους 6 νησιών του Αιγαίου ενώ με πρόσφατη τροποποίηση εντάχθηκαν και οι Οινούσες. Όπως ανέφεραν κτηνοτρόφοι από χωριά της Λέσβου στον ΑγροΤύπο, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου οι δικαιούχοι δεν έλαβαν την ενίσχυση.


ΓΕΩΤΕΕ: Υπέρ τεχνικής λύσης για την φέτα και τροποποίηση φακέλου ΠΟΠ για μεγαλύτερη κατοχύρωση

ΓΕΩΤΕΕ: Υπέρ τεχνικής λύσης για την φέτα και τροποποίηση φακέλου ΠΟΠ για μεγαλύτερη κατοχύρωση

Την τεχνητή λύση που προτείνουν οι κτηνοτρόφοι για την φέτα ζητά και το ΓΕΩΤΕΕ από την κυβέρνηση. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Σπυρίδων Μάμαλης, «αυτό μπορεί να συμβεί πριν έρθει προς ψήφιση η εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης με Καναδά (CETA) στην ελληνική Βουλή. Όμως εμείς πάμε και ένα βήμα παραπέρα και ζητάμε να υπάρξει τροποποίηση του φακέλου ΠΟΠ και να συμπεριληφθεί σε αυτή η μικροβιακή χλωρίδα η οποία είναι απαραίτητη για τη γαλακτική ζύμωση που λαμβάνει χώρα κατά την παρασκευή της φέτας. Έτσι θα έχουμε την πλήρη προστασία της φέτας». 

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version