Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ρύζι

Βρέθηκαν 103 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 11

Συγκέντρωση παραγωγών ρυζιού έξω από την εταιρεία Κανάκα για να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους χρωστά

Απρόβλεπτες έως και τραγικές διαστάσεις παίρνει η αθέτηση πληρωμών της εταιρείας εμπορίας ρυζιού και οσπρίων των αδελφών Κανάκα, που δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια στη Χαλάστρα και σε άλλες αγροτικές περιοχές της Μακεδονίας.


Ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των ρυζοπαραγωγών, από 18 μέχρι 20 λεπτά το κιλό κυμαίνεται φέτος η τιμή παραγωγού

Ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των ρυζοπαραγωγών, από 18 μέχρι 20 λεπτά το κιλό κυμαίνεται φέτος η τιμή παραγωγού

Την ανάγκη θωράκισης του εισοδήματος των  ρυζοπαραγωγών της χώρας, που καταρρέει λόγω της κάθετης πτώσης της τιμής του ρυζιού (από 45 λεπτά το κιλό πριν 3 χρόνια σε μόλις 18 – 20 λεπτά φέτος), υπογραμμίζει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, με σχετική ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.


Απεβίωσε ο Ευθύμιος Πιστιόλας ιδρυτής της Agrinο

Απεβίωσε, πλήρης ημερών , το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, ο Ευθύμιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο.


Σε λίγες ημέρες ξεκινά η συγκομιδή ρυζιού, καλύτερες τιμές σε σχέση με πέρσι θέλουν οι παραγωγοί

Σε περίπου 10 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή ρυζιού. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας Α', Λεωνίδας Κουιμτζής, κάθε χρόνο οι έμποροι προσπαθούν να κρατήσουν «κλειστά» τα χαρτιά τους για να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές από τους παραγωγούς. Η καλλιέργεια φέτος είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, σπάρθηκαν περίπου 280.000-300.000 στρέμματα.


Προστασία του ευρωπαϊκού ρυζιού ζητούν 8 χώρες από την Κομισιόν

Να εξετάσει τα αιτήματά τους, σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας του ρυζιού στην Ε.Ε., ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Υπουργοί Γεωργίας 8 χωρών (Βουλγαρίας, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ρουμανίας) μεταξύ των οποίων και ο κ. Αποστόλου, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, έχει σημειωθεί μεγάλη μείωση της καλλιεργούμενης επιφάνειας ρυζιού Indica στην ΕΕ (-40%) και αύξηση της επιφάνειας καλλιέργειας ρυζιού Japonica (+14%).


Ελλειμματική αναμένεται η παγκόσμια παραγωγή το 2017/2018 σε σιτάρι και καλαμπόκι

Ελλειμματική αναμένεται η παγκόσμια παραγωγή το 2017/2018 σε σιτάρι και καλαμπόκι

Μειωμένη κατά 3% εκτιμάται ότι θα είναι η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2017/18, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Η παγκόσμια κατανάλωση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει την παγκόσμια παραγωγή, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα κατά 5% για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Η μείωση αυτή θα οφείλεται στην ελλειμματική παραγωγή κυρίως σε σιτάρι και καλαμπόκι. Στην Ε.Ε. αναμένεται αύξηση της παραγωγής δημητριακών στους 306,2 εκατ. τόνους, καθώς και αύξηση της κατανάλωσης (282,1 εακτ. τόνους) και των εξαγωγών (44,7 εκατ. τόνους) που θα οδηγήσουν σε μείωση των αποθεμάτων (31,9 εκατ. τόνους).


Χαμηλότερη προβλέπεται η παγκόσμια παραγωγή σιταριού και καλαμποκιού

Χαμηλότερη προβλέπεται η παγκόσμια παραγωγή σιταριού και καλαμποκιού

Μειωμένη παραγωγή σε σιτάρι και καλαμπόκι και ελαφρά αυξημένη παραγωγή στο ρύζι προβλέπει για την περίοδο 2017/2018, το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών (IGC). Συνολικά η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένη κατά 3% σε σύγκριση με την περσινή σεζόν που είχε σημειωθεί ρεκόρ παραγωγής. Όμως, οι υψηλές σοδειές των προηγούμενων τεσσάρων ετών έχουν αυξήσει σημαντικά τα παγκόσμια αποθέματα, γεγονός που πιέζει τις τιμές των δημητριακών. Η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών αναμένεται να διαμορφωθεί στους 2.050 εκατ. τόνους, μειωμένη κατά 56 εκατ. τόνους σε σύγκριση με την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, κυρίως εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής σιταριού και καλαμποκιού.


Πότε πληρώνονται οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής και οι συνδεδεμένες σε ρύζι, βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλια προς χυμοποίηση

Πότε πληρώνονται οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής και οι συνδεδεμένες σε ρύζι, βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλια προς χυμοποίηση

Μια ακόμη λίστα με πληρωμές δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προσθέτοντας στα 6,2 εκατ. της 11ης Απριλίου επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ στις 12 Απριλίου. Όπως αναφέρεται στην αναλυτική λίστα πληρωμών του Οργανισμού, η πληρωμή αφορά κυρίως τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε αιγοπροβατοτρόφους, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ 92.796 ευρώ καταβλήθηκαν σε μικρό αριθμό αγελαδοτρόφων επίσης ως έκτακτη στήριξη. Ωστόσο η πλειονότητα των κτηνοτρόφων θα πρέπει να κάνει υπομονή κατά τα φαινόμενα έως τον Μάιο, μήνα κατά τον οποίο ο Οργανισμός Πληρωμών σχεδιάζει να καταβάλει τις συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής για φέτος.


Τροποποιητικές για να μη χαθούν οι συνδεδεμένες σε σπαράγγια, ρύζι και τεύτλα από ζημιές

Τρεις αποφάσεις σχετικά με τα καθεστώτα συνδεδεμένων ενίσχυσεων σε σπαράγγια, ρύζι και ζαχαρότευτλα δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια την Τρίτη (4/4/2017). Υπενθυμίζεται ότι σημαντικό στοιχείο που περιλαμβάνεται στην απόφαση για τα σπαράγγια και είχε γνωστοποιηθεί από τον Γενάρη (ΦΕΚ Β' 172) είναι η μείωση των επιλέξιμων εκτάσεων από το 2017 έως το 2020 και η μείωση του κονδυλίου που θα διατεθεί για τη συγκεκριμένη ενίσχυση για τα ίδια έτη (δείτε παρακάτω πως διαμορφώνονται). Την ίδια στιγμή τροποποιήσεις - προσθήκες προβλέπουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν οι παραγωγοί στις ποσότητες που δηλώνουν για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις των ανωτέρω καθεστώτων και ζημιές που υπέστησαν και θα πιστοποιεί ο ΕΛΓΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα σπαράγγια και τα ζαχαρότευτλα αναμένεται να πληρωρθούν μαζί με την καταβολή της συνδεδεμένης βάμβακος.


Ρύζι: Κινητικότητα στην αγορά αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι τιμές παραγωγού

Ρύζι: Κινητικότητα στην αγορά αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι τιμές παραγωγού

Τον τελευταίο μήνα έχει ανεβάσει στροφές η αγορά στο ρύζι. Οι τιμές παραγωγού πλέον κινούνται για τα μεσόσπερμα ρύζια (τύπου Japonica) στα 23-24 λεπτά το κιλό και για τα μακρύσπερμα (τύπου Indica) στα 27 λεπτά το κιλό. Σταθερές στα 27-28 λεπτά το κιλό παραμένουν οι Καρολίνες. Παρόλα αυτά οι ρυζοπαραγωγοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι τιμές δεν καλύπτουν το κόστος καλλιέργειας και φαίνονται προβληματισμένοι ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου που αρχίζει σε ένα μήνα. «Πάντως μέχρι στιγμής περίπου η μισή περσινή παραγωγή ρυζιού παραμένει απούλητη στις αποθήκες», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Λ. Κουιμτζής, Πρόεδρος Αγροτικού Συν/σμού Α’ Χαλάστρας της Θεσσαλονίκης.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,40625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version