Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ρύζι

Βρέθηκαν 88 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 9

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017 η προκήρυξη του υπομέτρου για την καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους αναμένεται να προκηρυχθεί το υπομέτρο 10.1 που αφορά την εναλλακτική καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες και περιλαμβάνει τη δράση της ψευδοσποράς στο ρύζι. Αυτό αναφέρθηκε σε ειδική ηµερίδας µε τίτλο «Βιώσιµη Ανάπτυξη στην καλλιέργεια ρυζιού µε τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών» που διοργανώθηκε στις 20/12 στη Θεσσαλονίκη, µε αφορµή την παράδοση των ευρηµάτων του ερευνητικού προγράµµατος «Ερμής» για την εφαρµογή συστηµάτων γεωργίας ακριβείας στην ορυζοκαλλιέργεια.


Αμετάβλητες οι εκτάσεις των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε ευνοϊκές καιρικές πραγματοποιήθηκε η σπορά των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Την προσεχή περίοδο 2017/18, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτιμάται ότι θα είναι σχεδόν αμετάβλητες σε σύγκριση με πέρυσι, με τις μειώσεις σε ΗΠΑ και Καζακστάν να ισορροπούνται από την αύξηση στη Ρωσία και τη Βόρειο Αφρική. Εν τω μεταξύ, νέο ιστορικό ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2016/17.


Χάνουν πολλοί ρυζοπαραγωγοί στην Ανθήλη Φθιώτιδας την συνδεδεμένη ενίσχυση

Δεν μπορούν να ενταχθούν οι ορυζοπαραγωγοί της Ανθήλης Φθιώτιδας, που έχασαν τις προθεσμίες για ένταξη στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης, επειδή αυτό δεν προβλέπεται από κοινοτικό κανονισμό.


Ανάγκη τροποποίησης των κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού

Ανάγκη τροποποίησης των κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης επανέφερε στην Βουλή με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 196/ 11-11-2016 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, την αναγκαιότητα «της τροποποίησης της Υπουργικής Απόφασης για τους όρους επιλεξιμότητας των δικαιούχων συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού». Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής «το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που επεβλήθη στους ορυζοπαραγωγούς για να παραδώσουν και να τιμολογήσουν τη σοδειά τους έως τις 28/2/2016 είχε ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών να μείνουν εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης όπως επίσης και να κατρακυλήσουν οι τιμές κατακόρυφα προς τα κάτω έως και 50%».


Αίγυπτος: Μειώνονται οι εκτάσεις καλλιέργειας στο ρύζι για εξοικονόμηση νερού

Σύμφωνα με διάταγμα του Υπουργείου Άρδευσης της Αιγύπτου, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνσησης, στις 23/10, οι καλλιεργήσμες εκτάσεις ρυζιού θα περιοριστούν το προσεχές έτος κατά 34,6%, στα 704,5 χιλ. φεντάν (1 φεντάν = 4.201 τ.μ.), έναντι 1,08 εκατ. φεντάν που είχαν καλλιεργηθεί το 2016, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης υδάτινων πόρων.


Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ορυζοπαραγωγών που δεν έλαβαν την συνδεδεμένη χωρίς δική τους ευθύνη ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στα προβλήματα που αντιμετώπισαν ορυζοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας με ευθύνη των ορυζόμυλων που δεν κατέθεσαν εγκαίρως τα παραστατικά με αποτέλεσμα οι πρώτοι να μην λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση του 2015 αναφέρονται με ερώτησή τους οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, κ.κ. Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν με ποιους τρόπους προτίθεται το ΥπΑΑΤ να επιλύσει το πρόβλημα και σε ποιες αλλαγές σκοπεύει να προχωρήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να μην αντιμετωπισθεί το ίδιο πρόβλημα και την επόμενη χρονιά.


Πιέσεις στην αγορά δημητριακών από τις προβλέψεις για σοδειά ρεκόρ

Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτιμάται ότι θα ανέλθει η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών την περίοδο 2016/17, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών. Μάλιστα αναμένεται νέο ρεκόρ παραγωγής τόσο για το σιτάρι, όσο και για το καλαμπόκι. Η αυξημένη προσφορά προϊόντος, παρά την επίσης αυξημένη παγκόσμια κατανάλωση, δημιουργούν πιέσεις στη διεθνή αγορά δημητριακών, με τις τιμές να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC) η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών αναμένεται να φτάσει τους 2.069 εκατ. τόνους την περίοδο 2016/17, αυξημένη κατά 67 εκατ. τόνους σε σύγκριση με πέρυσι. Αυξημένη θα είναι όμως και η παγκόσμια κατανάλωση, η οποία αναμένεται να φτάσει τους 2.049 εκατ. τόνους.


Ρύζι: Συνεχίζεται η συγκομιδή χωρίς να ανακοινώνονται τιμές παραγωγού

Μετ’ εμποδίων εξελίσσεται αυτό το διάστημα η συγκομιδή στο ρύζι, αφού οι βροχοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στους παραγωγούς. Απογοήτευση υπάρχει από την πλευρά των παραγωγών γιατί ενώ έχουμε ξεπεράσει το 60% της συγκομιδής ακόμη η αγορά δεν έχει ανακοινώσει τιμές. Στο παρελθόν από τις αρχές Οκτωβρίου ανακοινώνονταν οι τιμές για τα «γκλάντιο» που αν και είναι λιγότερα, πάντα επηρεάζουν ή «δείχνουν» την τάση που υπάρχει και για τις τιμές στις λευκές ποικιλίες. Για την πορεία του φετινού αλωνίσματος στο ρύζι μίλησε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος Α’ Συνεταιρισμού Χαλάστρας κ. Λεωνίδα Κουιτζή, που τόνισε «η συγκομιδή συνεχίζεται αλλά αυτό που «καίει» είναι οι τιμές».


Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στους ορυζώνες για τα κουνούπια

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, ανακοινώνει ότι συνεχίζει τους αεροψεκασμούς στην περιοχή  του κάμπου Δυτικής Θεσσαλονίκης (ρυζοκαλλιέργειες) με στόχο την άμεση μείωση των πληθυσμών των κουνουπιών.


ΥπΑΑΤ: μπαίνουν σταφίδα, μήλα, κρόκος, καρποί με κέλυφος στις συνδεδεμένες, διπλασιάζεται στα αιγοπρόβατα - η λίστα με όλα τα καθεστώτα που θα ισχύσουν από το 2017

Τη λίστα με όλα τα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα ισχύσουν από το 2017 έδωσε στη δημοσιότητα το ΥπΑΑΤ, στα πλαίσια της ελληνικής πρότασης της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ που κατέθεσε η χώρα μας στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για 15 καθεστώτα συνεδεδεμένων για φυτική παραγωγή και 4 καθεστώτα για ζωική. Νέα είσοδος στη λίστα για τη σταφίδα, τον κρόκο, τα μήλα, τη μηδική (τριφύλλι) και τους καρπούς με κέλυφος (φιστίκι, αμύγδαλα κ.α.). Στα 11 ευρώ ανά ζώο αυξάνεται η συνδεδεμένη για τα αιγοπρόβατα από το 2017, στα 149 ευρώ/ ζώο η ενίσχυση για τα βοοειδή, δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου το προβλεπόμενο κονδύλι για συνδεδεμένες φυτικής παραγωγής θα ανέρχεται σε 95.085.345 ευρώ ενώ για ζωική σε 91.475.803 ευρώ, δίνοντας έτσι σύνολο 186.561.148 ευρώ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,3427734 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version