Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ρύζι

Βρέθηκαν 93 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 10

Συνδεδεμένη ρυζιού: Τεχνική αδυναμία του ΟΠΕΚΕΠΕ, επικαλέσθηκε το ΥπΑΑΤ για να μην δώσει παράταση

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Σερρών και  Υπεύθυνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχάλη Τζελέπη, σχετικά «με τους όρους επιλεξιμότητας συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού», επικαλέστηκε «τεχνική» αδυναμία του ΟΠΕΚΕΠΕ  ως κύριο λόγο που το ΥπΑΑΤ δεν προέβη σε απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας τιμολόγησής του ρυζιού από τους παραγωγούς, προκειμένου να καταφέρουν να γίνουν δικαιούχοι, σύμφωνα με τους όρους επιλεξιμότητας της ενίσχυσης.


Προβλήματα στους ρυζοκαλλιεργητές της Χαλάστρας από το Προεδρικό Διάταγμα για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Προβλήματα στους ρυζοκαλλιεργητές της Χαλάστρας από το Προεδρικό Διάταγμα για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων, Συνεταιρισμών και Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, της περιοχής του Δήμου Δέλτα, κατόπιν πρωτοβουλίας και επιθυμίας τους, ενώ τον συντονισμό της συνάντησης είχε ο Δήμαρχος Δέλτα, κ. Ευθ. Φωτόπουλος. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Κουιμτζής, Πρόεδρος Αγροτικού Συν/σμού Α’ Χαλάστρας, που συμμετείχε στην σύσκεψη «συζητήσαμε για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού και τα προβλήματα που δημιουργεί. Μέσα σε αυτό έχουν εντάξει την περιοχή Γ’ προστασίας που έχει 350.000 στρέμματα κυρίως με ρυζοκαλλιέργεια (το 80% της έκτασης). Η σχετική ΚΥΑ ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τώρα πάει για Προεδρικό Διάταγμα χωρίς να γίνει καμιά αλλαγή για τα προβλήματα που δημιουργεί».


Συνδεδεμένες: Έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία κατάθεσης στοιχείων για ποσότητες παράδοσης σε ρύζι, ντομάτα, πορτοκάλι, ροδάκινο

Λίγες ημέρες περιθώριο και συγκεκριμένα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 έχουν οι παραγωγοί ρυζιού, βιομηχανικής ντομάτας, πορτοκαλιού και συμπύρηνου ροδάκινου, για να καταθέσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία με τις ποσότητες που παρέδωσαν στις βιομηχανίες, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης του έτους 2016. Αυτό ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για διαδικασία, που ορίζεται στις προϋποθέσεις για τη λήψη της εν λόγω ενίσχυσης από τους παραγωγούς, για την οποία δεν θα είναι δυνατή καμία παράταση.

28/2/2017


ΝΔ: Ασφυκτική για τους ορυζοπαραγωγούς η προθεσμία χορήγησης συνδεδεμένης ενίσχυσης

ΝΔ: Ασφυκτική για τους ορυζοπαραγωγούς η προθεσμία χορήγησης συνδεδεμένης ενίσχυσης

Τη σοβαρότητα της επανεξέτασης του όρου της προθεσμίας χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο ρύζι προκειμένου να αποφευχθούν στρεβλώσεις στην εμπορία του ρυζιού και να αποτραπεί ο κίνδυνος να χάσουν οι ορυζοπαραγωγοί της χώρας την εν λόγω κοινοτική ενίσχυση λόγω της διαπιστωμένης αδυναμίας τους να παραδώσουν τις ποσότητες ρυζιού, θέτουν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου 10 βουλευτές της ΝΔ από τους ορυζοπαραγωγικούς Νομούς της Ελλάδας, με πρωτοβουλία της Αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή. Οι βουλευτές ρωτούν αν προτίθεται το ΥπΑΑΤ να καταργήσει ή να τροποποιήσει ορισμένους από τους όρους επιλεξιμότητας ή αν θα μετατοπίσει την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του ρυζιού.


Στο ρύζι χρειάζεται ενημέρωση του Έλληνα καταναλωτή και πάταξη των ελληνοποιήσεων

Στο ρύζι χρειάζεται ενημέρωση του Έλληνα καταναλωτή και πάταξη των ελληνοποιήσεων

Mε τον Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Αγίου Αθανασίου Δυτικής Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών παραγωγό κ. Παναγιώτη Γκούτα, συνομίλησε ο ΑγροΤύπος. Ο κ. Γκούτας μας μίλησε για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και ιδιαίτερα του κλάδου του ρυζιού, καλλιέργεια στην οποία δραστηριοποιείται ο ίδιος επαγγελματικά εδώ και 22 χρόνια. Μελανό σημείο όπως ανέφερε, το γεγονός ότι προβάλλονται ξένα προϊόντα αντί να προωθούνται τα ελληνικά, ενώ η Πολιτεία δεν δείχνει να μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων. Ο ίδιος δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» το οποίο διαβάζει και συμβουλεύεται φανατικά από τα φοιτητικά του χρόνια, όπως μας είπε.


Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017 η προκήρυξη του υπομέτρου για την καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους αναμένεται να προκηρυχθεί το υπομέτρο 10.1 που αφορά την εναλλακτική καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες και περιλαμβάνει τη δράση της ψευδοσποράς στο ρύζι. Αυτό αναφέρθηκε σε ειδική ηµερίδας µε τίτλο «Βιώσιµη Ανάπτυξη στην καλλιέργεια ρυζιού µε τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών» που διοργανώθηκε στις 20/12 στη Θεσσαλονίκη, µε αφορµή την παράδοση των ευρηµάτων του ερευνητικού προγράµµατος «Ερμής» για την εφαρµογή συστηµάτων γεωργίας ακριβείας στην ορυζοκαλλιέργεια.


Αμετάβλητες οι εκτάσεις των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε ευνοϊκές καιρικές πραγματοποιήθηκε η σπορά των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Την προσεχή περίοδο 2017/18, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτιμάται ότι θα είναι σχεδόν αμετάβλητες σε σύγκριση με πέρυσι, με τις μειώσεις σε ΗΠΑ και Καζακστάν να ισορροπούνται από την αύξηση στη Ρωσία και τη Βόρειο Αφρική. Εν τω μεταξύ, νέο ιστορικό ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2016/17.


Χάνουν πολλοί ρυζοπαραγωγοί στην Ανθήλη Φθιώτιδας την συνδεδεμένη ενίσχυση

Δεν μπορούν να ενταχθούν οι ορυζοπαραγωγοί της Ανθήλης Φθιώτιδας, που έχασαν τις προθεσμίες για ένταξη στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης, επειδή αυτό δεν προβλέπεται από κοινοτικό κανονισμό.


Ανάγκη τροποποίησης των κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού

Ανάγκη τροποποίησης των κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης επανέφερε στην Βουλή με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 196/ 11-11-2016 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, την αναγκαιότητα «της τροποποίησης της Υπουργικής Απόφασης για τους όρους επιλεξιμότητας των δικαιούχων συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού». Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής «το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που επεβλήθη στους ορυζοπαραγωγούς για να παραδώσουν και να τιμολογήσουν τη σοδειά τους έως τις 28/2/2016 είχε ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών να μείνουν εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης όπως επίσης και να κατρακυλήσουν οι τιμές κατακόρυφα προς τα κάτω έως και 50%».


Αίγυπτος: Μειώνονται οι εκτάσεις καλλιέργειας στο ρύζι για εξοικονόμηση νερού

Σύμφωνα με διάταγμα του Υπουργείου Άρδευσης της Αιγύπτου, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνσησης, στις 23/10, οι καλλιεργήσμες εκτάσεις ρυζιού θα περιοριστούν το προσεχές έτος κατά 34,6%, στα 704,5 χιλ. φεντάν (1 φεντάν = 4.201 τ.μ.), έναντι 1,08 εκατ. φεντάν που είχαν καλλιεργηθεί το 2016, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης υδάτινων πόρων.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version