Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ρύζι

Βρέθηκαν 97 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 10

Χαμηλότερη προβλέπεται η παγκόσμια παραγωγή σιταριού και καλαμποκιού

Χαμηλότερη προβλέπεται η παγκόσμια παραγωγή σιταριού και καλαμποκιού

Μειωμένη παραγωγή σε σιτάρι και καλαμπόκι και ελαφρά αυξημένη παραγωγή στο ρύζι προβλέπει για την περίοδο 2017/2018, το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών (IGC). Συνολικά η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένη κατά 3% σε σύγκριση με την περσινή σεζόν που είχε σημειωθεί ρεκόρ παραγωγής. Όμως, οι υψηλές σοδειές των προηγούμενων τεσσάρων ετών έχουν αυξήσει σημαντικά τα παγκόσμια αποθέματα, γεγονός που πιέζει τις τιμές των δημητριακών. Η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών αναμένεται να διαμορφωθεί στους 2.050 εκατ. τόνους, μειωμένη κατά 56 εκατ. τόνους σε σύγκριση με την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, κυρίως εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής σιταριού και καλαμποκιού. Όσον αφορά την παγκόσμια κατανάλωση, εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα φτάσει τους 2.079 εκατ. τόνους, ξεπερνώντας την παραγωγή, με αποτέλεσμα να προβλέπεται ότι θα μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα δημητριακών κατά 29 εκατ. τόνους.


Πότε πληρώνονται οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής και οι συνδεδεμένες σε ρύζι, βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλια προς χυμοποίηση

Πότε πληρώνονται οι συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής και οι συνδεδεμένες σε ρύζι, βιομηχανική τομάτα, πορτοκάλια προς χυμοποίηση

Μια ακόμη λίστα με πληρωμές δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προσθέτοντας στα 6,2 εκατ. της 11ης Απριλίου επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ στις 12 Απριλίου. Όπως αναφέρεται στην αναλυτική λίστα πληρωμών του Οργανισμού, η πληρωμή αφορά κυρίως τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε αιγοπροβατοτρόφους, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ 92.796 ευρώ καταβλήθηκαν σε μικρό αριθμό αγελαδοτρόφων επίσης ως έκτακτη στήριξη. Ωστόσο η πλειονότητα των κτηνοτρόφων θα πρέπει να κάνει υπομονή κατά τα φαινόμενα έως τον Μάιο, μήνα κατά τον οποίο ο Οργανισμός Πληρωμών σχεδιάζει να καταβάλει τις συνδεδεμένες ζωικής παραγωγής για φέτος.


Τροποποιητικές για να μη χαθούν οι συνδεδεμένες σε σπαράγγια, ρύζι και τεύτλα από ζημιές

Τρεις αποφάσεις σχετικά με τα καθεστώτα συνδεδεμένων ενίσχυσεων σε σπαράγγια, ρύζι και ζαχαρότευτλα δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια την Τρίτη (4/4/2017). Υπενθυμίζεται ότι σημαντικό στοιχείο που περιλαμβάνεται στην απόφαση για τα σπαράγγια και είχε γνωστοποιηθεί από τον Γενάρη (ΦΕΚ Β' 172) είναι η μείωση των επιλέξιμων εκτάσεων από το 2017 έως το 2020 και η μείωση του κονδυλίου που θα διατεθεί για τη συγκεκριμένη ενίσχυση για τα ίδια έτη (δείτε παρακάτω πως διαμορφώνονται). Την ίδια στιγμή τροποποιήσεις - προσθήκες προβλέπουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν οι παραγωγοί στις ποσότητες που δηλώνουν για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις των ανωτέρω καθεστώτων και ζημιές που υπέστησαν και θα πιστοποιεί ο ΕΛΓΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα σπαράγγια και τα ζαχαρότευτλα αναμένεται να πληρωρθούν μαζί με την καταβολή της συνδεδεμένης βάμβακος.


Ρύζι: Κινητικότητα στην αγορά αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι τιμές παραγωγού

Ρύζι: Κινητικότητα στην αγορά αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι τιμές παραγωγού

Τον τελευταίο μήνα έχει ανεβάσει στροφές η αγορά στο ρύζι. Οι τιμές παραγωγού πλέον κινούνται για τα μεσόσπερμα ρύζια (τύπου Japonica) στα 23-24 λεπτά το κιλό και για τα μακρύσπερμα (τύπου Indica) στα 27 λεπτά το κιλό. Σταθερές στα 27-28 λεπτά το κιλό παραμένουν οι Καρολίνες. Παρόλα αυτά οι ρυζοπαραγωγοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι τιμές δεν καλύπτουν το κόστος καλλιέργειας και φαίνονται προβληματισμένοι ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου που αρχίζει σε ένα μήνα. «Πάντως μέχρι στιγμής περίπου η μισή περσινή παραγωγή ρυζιού παραμένει απούλητη στις αποθήκες», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Λ. Κουιμτζής, Πρόεδρος Αγροτικού Συν/σμού Α’ Χαλάστρας της Θεσσαλονίκης.


Συνδεδεμένη ρυζιού: Τεχνική αδυναμία του ΟΠΕΚΕΠΕ, επικαλέσθηκε το ΥπΑΑΤ για να μην δώσει παράταση

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Σερρών και  Υπεύθυνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχάλη Τζελέπη, σχετικά «με τους όρους επιλεξιμότητας συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού», επικαλέστηκε «τεχνική» αδυναμία του ΟΠΕΚΕΠΕ  ως κύριο λόγο που το ΥπΑΑΤ δεν προέβη σε απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας τιμολόγησής του ρυζιού από τους παραγωγούς, προκειμένου να καταφέρουν να γίνουν δικαιούχοι, σύμφωνα με τους όρους επιλεξιμότητας της ενίσχυσης.


Προβλήματα στους ρυζοκαλλιεργητές της Χαλάστρας από το Προεδρικό Διάταγμα για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Προβλήματα στους ρυζοκαλλιεργητές της Χαλάστρας από το Προεδρικό Διάταγμα για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων, Συνεταιρισμών και Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, της περιοχής του Δήμου Δέλτα, κατόπιν πρωτοβουλίας και επιθυμίας τους, ενώ τον συντονισμό της συνάντησης είχε ο Δήμαρχος Δέλτα, κ. Ευθ. Φωτόπουλος. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Κουιμτζής, Πρόεδρος Αγροτικού Συν/σμού Α’ Χαλάστρας, που συμμετείχε στην σύσκεψη «συζητήσαμε για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού και τα προβλήματα που δημιουργεί. Μέσα σε αυτό έχουν εντάξει την περιοχή Γ’ προστασίας που έχει 350.000 στρέμματα κυρίως με ρυζοκαλλιέργεια (το 80% της έκτασης). Η σχετική ΚΥΑ ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τώρα πάει για Προεδρικό Διάταγμα χωρίς να γίνει καμιά αλλαγή για τα προβλήματα που δημιουργεί».


Συνδεδεμένες: Έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία κατάθεσης στοιχείων για ποσότητες παράδοσης σε ρύζι, ντομάτα, πορτοκάλι, ροδάκινο

Λίγες ημέρες περιθώριο και συγκεκριμένα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 έχουν οι παραγωγοί ρυζιού, βιομηχανικής ντομάτας, πορτοκαλιού και συμπύρηνου ροδάκινου, για να καταθέσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία με τις ποσότητες που παρέδωσαν στις βιομηχανίες, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης του έτους 2016. Αυτό ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για διαδικασία, που ορίζεται στις προϋποθέσεις για τη λήψη της εν λόγω ενίσχυσης από τους παραγωγούς, για την οποία δεν θα είναι δυνατή καμία παράταση.

28/2/2017


ΝΔ: Ασφυκτική για τους ορυζοπαραγωγούς η προθεσμία χορήγησης συνδεδεμένης ενίσχυσης

ΝΔ: Ασφυκτική για τους ορυζοπαραγωγούς η προθεσμία χορήγησης συνδεδεμένης ενίσχυσης

Τη σοβαρότητα της επανεξέτασης του όρου της προθεσμίας χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο ρύζι προκειμένου να αποφευχθούν στρεβλώσεις στην εμπορία του ρυζιού και να αποτραπεί ο κίνδυνος να χάσουν οι ορυζοπαραγωγοί της χώρας την εν λόγω κοινοτική ενίσχυση λόγω της διαπιστωμένης αδυναμίας τους να παραδώσουν τις ποσότητες ρυζιού, θέτουν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου 10 βουλευτές της ΝΔ από τους ορυζοπαραγωγικούς Νομούς της Ελλάδας, με πρωτοβουλία της Αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή. Οι βουλευτές ρωτούν αν προτίθεται το ΥπΑΑΤ να καταργήσει ή να τροποποιήσει ορισμένους από τους όρους επιλεξιμότητας ή αν θα μετατοπίσει την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του ρυζιού.


Στο ρύζι χρειάζεται ενημέρωση του Έλληνα καταναλωτή και πάταξη των ελληνοποιήσεων

Στο ρύζι χρειάζεται ενημέρωση του Έλληνα καταναλωτή και πάταξη των ελληνοποιήσεων

Mε τον Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Αγίου Αθανασίου Δυτικής Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών παραγωγό κ. Παναγιώτη Γκούτα, συνομίλησε ο ΑγροΤύπος. Ο κ. Γκούτας μας μίλησε για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και ιδιαίτερα του κλάδου του ρυζιού, καλλιέργεια στην οποία δραστηριοποιείται ο ίδιος επαγγελματικά εδώ και 22 χρόνια. Μελανό σημείο όπως ανέφερε, το γεγονός ότι προβάλλονται ξένα προϊόντα αντί να προωθούνται τα ελληνικά, ενώ η Πολιτεία δεν δείχνει να μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων. Ο ίδιος δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» το οποίο διαβάζει και συμβουλεύεται φανατικά από τα φοιτητικά του χρόνια, όπως μας είπε.


Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017 η προκήρυξη του υπομέτρου για την καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους αναμένεται να προκηρυχθεί το υπομέτρο 10.1 που αφορά την εναλλακτική καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες και περιλαμβάνει τη δράση της ψευδοσποράς στο ρύζι. Αυτό αναφέρθηκε σε ειδική ηµερίδας µε τίτλο «Βιώσιµη Ανάπτυξη στην καλλιέργεια ρυζιού µε τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών» που διοργανώθηκε στις 20/12 στη Θεσσαλονίκη, µε αφορµή την παράδοση των ευρηµάτων του ερευνητικού προγράµµατος «Ερμής» για την εφαρµογή συστηµάτων γεωργίας ακριβείας στην ορυζοκαλλιέργεια.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,171875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version