Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ρύζι

Βρέθηκαν 130 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ... | 13

Ρύζι: Βρισκόμαστε στα μέσα της συγκομιδής, από Νοέμβριο αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές

Ρύζι: Βρισκόμαστε στα μέσα της συγκομιδής, από Νοέμβριο αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές

Αυτή την εποχή βρισκόμαστε στο περίπου 50% της συγκομιδής ρυζιού, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν «ανοίξει τα χαρτιά τους» οι έμποροι για τις τιμές. Στο παρελθόν από τις αρχές Οκτωβρίου ανακοινώνονταν οι τιμές για τα «γκλάντιο» που αν και είναι λιγότερα, πάντα επηρεάζουν ή «δείχνουν» την τάση που υπάρχει και για τις τιμές στις λευκές ποικιλίες. Ωστόσο φέτος ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τιμές. Οι εκτιμήσεις πάντως δείχνουν ότι θα ξεκινήσουν από τα 30 λεπτά το κιλό. Κομβική θα είναι η εμπορική συμφωνία με τους Τούρκους εμπόρους, που αγοράζουν την μεγάλη πλειοψηφία της εγχώριας παραγωγής. «Οι επαφές έχουν ξεκινήσει, ενώ το ραντεβού για τις τιμές με τους Τούρκους εμπόρους έχει κλειστεί στα μέσα Νοέμβρη», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Β΄ Συνεταιρισμού Χαλάστρας κ. Αχιλλέας Καμπούρης.


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τη ψευδοσπορά ορυζώνων, ενστάσεις μέχρι 28/9/2018

Το ΥπΑΑΤ / Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση και κατάταξη των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του ΠΑΑ 2014-2020.


Από 6 Σεπτεμβρίου ξεκινά η γιορτή ρυζιού στα Μάλγαρα

Από την Πέμπτη 6 έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί για 32η χρονιά η «Γιορτή Ρυζιού», στη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα, ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς, στην οποία πρωτοστατούν οι ρυζοκαλλιεργητές της περιοχής. Η φετινή γιορτή συμπίπτει με την επέτειο 100 χρόνων από την ίδρυση του οικισμού των Νέων Μαλγάρων, γεγονός που θα εορταστεί με ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Με πλαφόν τα 400 κιλά ανά στρέμμα η συνδεδεμένη ρυζιού το 2018

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπ' αριθ. 1944/52291/12.05.2015 ΥΑ για τον καθορισμό λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του ρυζιού, για το έτος 2018 δικαιούχοι είναι οι γεωργοί που καλλιεργούν ρύζι σε επιλέξιμες εκτάσεις και παραδίδουν προϊόν σε εμπόρους δημητριακών, μύλους και Συνεταιρισμούς αγροτών το αργότερο έως 28.02.2019, με την προϋπόθεση να παραδίδουν τουλάχιστον 400 κιλά προϊόντος ανά στρέμμα.


Ψεκασμοί για τα κουνούπια στους ορυζώνες της Κεντρικής Μακεδονίας, καλούνται οι αγρότες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνονται οι πολίτες ότι από τα αποτελέσματα των παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών, που έχουν εγκατασταθεί στις περιοχές των ορυζώνων του κάμπου της Θεσσαλονίκης, διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών.


Η Αίγυπτος θα προχωρήσει σε εισαγωγές ρυζιού επειδή η εγχώρια παραγωγή δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, αντιδράσεις από τους παραγωγούς της χώρας

Η Αίγυπτος θα προχωρήσει σε εισαγωγές ρυζιού επειδή η εγχώρια παραγωγή δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, αντιδράσεις από τους παραγωγούς της χώρας

Ο επικεφαλής του συνδικάτου αγροτών της Αιγύπτου, Hussien Abu Sedam, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να προχωρήσει σε εισαγωγές ποσοτήτων ρυζιού, μετά την μειωμένη αιγυπτιακή παραγωγή (στο παρελθόν η χώρα ήταν εξαγωγέας ρυζιού). Ωστόσο έθεσε υπό αμφισβήτηση την εν λόγω κυβερνητική πολιτική των εισαγωγών, η οποία, όπως ανέφερε, απειλεί το μέλλον των Αιγυπτίων καλλιεργητών. Επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες ρυζιού που έχουν λιγότερες απαιτήσεις άρδευσης, ενώ παράλληλα θα βοηθούσε και ο εξορθολογισμός της χρήσης νερού. Επίσης ο κ. Sedam ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει σύστημα εντατικοποίησης της γεωργίας, το οποίο θα αυξήσει τη γεωργική παραγωγή χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό.


Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις για ψευδοσπορά σε ορυζοκαλλιέργειες, 21 ευρώ ανά στρέμμα κάθε χρόνο η ενίσχυση

Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις για ψευδοσπορά σε ορυζοκαλλιέργειες, 21 ευρώ ανά στρέμμα κάθε χρόνο η ενίσχυση

Μέχρι 31 Ιουλίου 2018 θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές για τη Δράσης 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ. Τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια πρέπει να είναι δηλωμένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2018 του υποψηφίου με καλλιέργεια ρυζιού. Το ύψος ενίσχυσης ορίζεται, στα 21 ευρώ ανά στρέμμα ανά έτος. Το έτος 2018 θα αποτελεί και το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της δράσης. Στόχος της δράσης είναι η μείωση της χρήσης των χημικών ζιζανιοκτόνων στους ορυζώνες. Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται ετησίως ώστε να αποζημιώνει τους δικαιούχους για τις πρόσθετες δαπάνες (πρόσθετο κόστος) που συνεπάγεται η τήρηση των δεσμεύσεων της δράσης, και ειδικότερα τις δαπάνες για την εφαρμογή της καλλιεργητικής πρακτικής της ψευδοσποράς στην ορυζοκαλλιέργεια.

31/7/2018


Από 6 έως και 31 Ιουλίου ανοίγει η νέα δράση της ψευδοσποράς σε ορυζοκαλλιέργειες

Από 6 έως και 31 Ιουλίου ανοίγει η  νέα δράση της ψευδοσποράς σε ορυζοκαλλιέργειες

Από τις 6 έως και τις 31 Ιουλίου 2018 θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για την ενίσχυσή τους οι ενδιαφερόμενοι στα πλαίσια της Δράσης 10.1.07 «Εναλλακτική  καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» του μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  (ΠΑΑ) 2014-2020. Ενώ οι δεσμεύσεις των δικαιούχων είναι πενταετούς διάρκειας, ξεκινούν την 1η Απριλίου 2018.


Πάνε ταμείο για συνδεδεμένες 120 ορυζοπαραγωγοί από τη Θεσσαλονίκη που έμειναν εκτός

Πάνε ταμείο για συνδεδεμένες 120 ορυζοπαραγωγοί από τη Θεσσαλονίκη που έμειναν εκτός

Κανονικά θα πληρωθούν την συνδεδεμένη ενίσχυση ρυζιού που αντιστοιχεί στο έτος 2017, 120 συνολικά παραγωγοί από τη βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου.


Ξεκινούν οι αεροψεκασμοί στους ορυζώνες της Κεντρικής Μακεδονίας

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ξεκινούν στους ορυζώνες της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι από αέρος ψεκαστικές επεμβάσεις για την καταπολέμηση των προνυμφών κουνουπιών, την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018, από τις 05.30 το πρωί ως 10.30 το πρωί

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,205078 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version