Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ρύζι

Βρέθηκαν 130 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 13

Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Ορυζόμυλων Ελλάδας εξελέγη η Γεωργία Κωστηνάκη της Euricom

Στις 18 Απριλίου, διενεργήθηκαν οι εκλογές στο νεοσύστατο Σύνδεσμο Ορυζομύλων Ελλάδος, για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου. Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα για την εκλογή του προεδρείου.


Η εφαρμογή ψευδοσποράς σε ορυζώνες, εντός Απριλίου η προκήρυξη, στα 21 ευρώ το στρέμμα η ετήσια ενίσχυση

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ με αρ. Φύλλου 1307) το πλαίσιο εφαρμογής της Δράσης 10.1.2007 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες». Εντός του Απριλίου αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη. Το έτος 2018 θα αποτελεί και το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της δράσης. Το ύψος ενίσχυσης της δράσης ορίζεται σε 21 ευρώ το στρέμμα ανά έτος


Αίγυπτος: Απόφαση για μείωση των εκτάσεων καλλιέργειας ρυζιού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Άρδευσης και Υδάτινων Πόρων της Αιγύπτου κ. Abdel-Aty, η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση των εκτάσεων που θα χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια ρυζιού κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο (Μάιος - Σεπτέμβριος 2018) κατά άνω του 50%, από το επίπεδο των 1,7 εκατ. feddans (1 feddan = 4,2 στρέμματα) σε αυτό των 724,2 χιλιάδες feddans, με σκοπό την εξοικονόμηση νερού.


IGC: Ελαφριά μείωση στην παραγωγή σιτηρών και πτώση των αποθεμάτων

Ελαφριά μειωμένη προβλέπεται η συνολική παραγωγή σιτηρών το τρέχον έτος (2018/2019) σε σχέση με την περσινή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών (IGC). Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται μείωση στην παραγωγή σιταριού και αύξηση στην παραγωγή καλαμποκιού, κριθαριού και σόργου, αλλά και ρυζιού. Για έκτο συνεχόμενο έτος, σύμφωνα με το IGC, οι εμπορικές πράξεις θα αυξηθούν, ειδικά στην περίπτωση του σιταριού και του καλαμποκιού.


Απρίλιο οι αιτήσεις ένταξης στην εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες

Απρίλιο οι αιτήσεις ένταξης στην εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες

Το ΥπΑΑΤ ενημερώνει ότι εντός Απριλίου 2018 προτίθεται να προκηρύξει τη γεωργοπεριβαλλοντική-κλιματική δράση 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020. Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ)  έτους 2018 (έτος αναφοράς). Το έτος 2018 θα αποτελεί και το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της δράσης.


Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι καταχωρήσεις για την συνδεδεμένη του ρυζιού, δεν θα δοθεί παράταση λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Όπως τονίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο των κριτηρίων επιλεξιμότητας των δικαιούχων της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του ρυζιού, προβλέπεται ελάχιστη ποσότητα παράδοσης πρώτης ύλης (400 κιλά ανά στρέμμα) σε πιστοποιημένους φορείς (Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, Οργανώσεις και Ομάδες παραγωγών, ορυζόμυλους και εταιρείες εμπορίας δημητριακών).


Προβλήματα με τις εισαγωγές από τρίτες χώρες αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές ρυζιού, από 27 μέχρι 32 λεπτά το κιλό έφτασαν οι τιμές παραγωγού

Η καλλιέργεια ρυζιού παρουσιάζει θετικές προοπτικές στην χώρα μας. Υπάρχει τεχνογνωσία στην Ελλάδα για την παραγωγή υψηλότερης ποσότητας και ποιότητας προϊόντος. Όμως δεν υπάρχει ιχνηλασιμότητα, με αποτέλεσμα να εισάγεται ρύζι υποβαθμισμένης ποιότητας, που πολλές φορές έρχεται αδασμολόγητο από τρίτες χώρες (Βιετνάμ, Καμπότζη κ.α.) λόγω των συμφωνιών της ΕΕ και συχνά «ελληνοποιείται», με αποτέλεσμα να «πιέζονται» οι τιμές. Οι τιμές παραγωγού βρίσκονται αυτό το διάστημα στα 32 λεπτά/κιλό για τα Japonica, 30 λεπτά/κιλό για τα Indica και 27-28 λεπτά για τα Καρολίνα.


Συγκέντρωση παραγωγών ρυζιού έξω από την εταιρεία Κανάκα για να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους χρωστά

Απρόβλεπτες έως και τραγικές διαστάσεις παίρνει η αθέτηση πληρωμών της εταιρείας εμπορίας ρυζιού και οσπρίων των αδελφών Κανάκα, που δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια στη Χαλάστρα και σε άλλες αγροτικές περιοχές της Μακεδονίας.


Ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των ρυζοπαραγωγών, από 18 μέχρι 20 λεπτά το κιλό κυμαίνεται φέτος η τιμή παραγωγού

Ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των ρυζοπαραγωγών, από 18 μέχρι 20 λεπτά το κιλό κυμαίνεται φέτος η τιμή παραγωγού

Την ανάγκη θωράκισης του εισοδήματος των  ρυζοπαραγωγών της χώρας, που καταρρέει λόγω της κάθετης πτώσης της τιμής του ρυζιού (από 45 λεπτά το κιλό πριν 3 χρόνια σε μόλις 18 – 20 λεπτά φέτος), υπογραμμίζει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, με σχετική ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.


Απεβίωσε ο Ευθύμιος Πιστιόλας ιδρυτής της Agrinο

Απεβίωσε, πλήρης ημερών , το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, ο Ευθύμιος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της Agrinο.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version