Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Ρύζι

Βρέθηκαν 130 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 13

ΝΔ: Ασφυκτική για τους ορυζοπαραγωγούς η προθεσμία χορήγησης συνδεδεμένης ενίσχυσης

ΝΔ: Ασφυκτική για τους ορυζοπαραγωγούς η προθεσμία χορήγησης συνδεδεμένης ενίσχυσης

Τη σοβαρότητα της επανεξέτασης του όρου της προθεσμίας χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο ρύζι προκειμένου να αποφευχθούν στρεβλώσεις στην εμπορία του ρυζιού και να αποτραπεί ο κίνδυνος να χάσουν οι ορυζοπαραγωγοί της χώρας την εν λόγω κοινοτική ενίσχυση λόγω της διαπιστωμένης αδυναμίας τους να παραδώσουν τις ποσότητες ρυζιού, θέτουν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου 10 βουλευτές της ΝΔ από τους ορυζοπαραγωγικούς Νομούς της Ελλάδας, με πρωτοβουλία της Αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή. Οι βουλευτές ρωτούν αν προτίθεται το ΥπΑΑΤ να καταργήσει ή να τροποποιήσει ορισμένους από τους όρους επιλεξιμότητας ή αν θα μετατοπίσει την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του ρυζιού.


Στο ρύζι χρειάζεται ενημέρωση του Έλληνα καταναλωτή και πάταξη των ελληνοποιήσεων

Στο ρύζι χρειάζεται ενημέρωση του Έλληνα καταναλωτή και πάταξη των ελληνοποιήσεων

Mε τον Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Αγίου Αθανασίου Δυτικής Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών παραγωγό κ. Παναγιώτη Γκούτα, συνομίλησε ο ΑγροΤύπος. Ο κ. Γκούτας μας μίλησε για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και ιδιαίτερα του κλάδου του ρυζιού, καλλιέργεια στην οποία δραστηριοποιείται ο ίδιος επαγγελματικά εδώ και 22 χρόνια. Μελανό σημείο όπως ανέφερε, το γεγονός ότι προβάλλονται ξένα προϊόντα αντί να προωθούνται τα ελληνικά, ενώ η Πολιτεία δεν δείχνει να μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων. Ο ίδιος δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» το οποίο διαβάζει και συμβουλεύεται φανατικά από τα φοιτητικά του χρόνια, όπως μας είπε.


Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017 η προκήρυξη του υπομέτρου για την καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους αναμένεται να προκηρυχθεί το υπομέτρο 10.1 που αφορά την εναλλακτική καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες και περιλαμβάνει τη δράση της ψευδοσποράς στο ρύζι. Αυτό αναφέρθηκε σε ειδική ηµερίδας µε τίτλο «Βιώσιµη Ανάπτυξη στην καλλιέργεια ρυζιού µε τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών» που διοργανώθηκε στις 20/12 στη Θεσσαλονίκη, µε αφορµή την παράδοση των ευρηµάτων του ερευνητικού προγράµµατος «Ερμής» για την εφαρµογή συστηµάτων γεωργίας ακριβείας στην ορυζοκαλλιέργεια.


Αμετάβλητες οι εκτάσεις των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε ευνοϊκές καιρικές πραγματοποιήθηκε η σπορά των χειμερινών σιτηρών στο βόρειο ημισφαίριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC). Την προσεχή περίοδο 2017/18, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτιμάται ότι θα είναι σχεδόν αμετάβλητες σε σύγκριση με πέρυσι, με τις μειώσεις σε ΗΠΑ και Καζακστάν να ισορροπούνται από την αύξηση στη Ρωσία και τη Βόρειο Αφρική. Εν τω μεταξύ, νέο ιστορικό ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών την περίοδο 2016/17.


Χάνουν πολλοί ρυζοπαραγωγοί στην Ανθήλη Φθιώτιδας την συνδεδεμένη ενίσχυση

Δεν μπορούν να ενταχθούν οι ορυζοπαραγωγοί της Ανθήλης Φθιώτιδας, που έχασαν τις προθεσμίες για ένταξη στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης, επειδή αυτό δεν προβλέπεται από κοινοτικό κανονισμό.


Ανάγκη τροποποίησης των κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού

Ανάγκη τροποποίησης των κριτηρίων επιλεξιμότητας δικαιούχων συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης επανέφερε στην Βουλή με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 196/ 11-11-2016 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, την αναγκαιότητα «της τροποποίησης της Υπουργικής Απόφασης για τους όρους επιλεξιμότητας των δικαιούχων συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού». Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής «το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που επεβλήθη στους ορυζοπαραγωγούς για να παραδώσουν και να τιμολογήσουν τη σοδειά τους έως τις 28/2/2016 είχε ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών να μείνουν εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης όπως επίσης και να κατρακυλήσουν οι τιμές κατακόρυφα προς τα κάτω έως και 50%».


Αίγυπτος: Μειώνονται οι εκτάσεις καλλιέργειας στο ρύζι για εξοικονόμηση νερού

Σύμφωνα με διάταγμα του Υπουργείου Άρδευσης της Αιγύπτου, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνσησης, στις 23/10, οι καλλιεργήσμες εκτάσεις ρυζιού θα περιοριστούν το προσεχές έτος κατά 34,6%, στα 704,5 χιλ. φεντάν (1 φεντάν = 4.201 τ.μ.), έναντι 1,08 εκατ. φεντάν που είχαν καλλιεργηθεί το 2016, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης υδάτινων πόρων.


Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ορυζοπαραγωγών που δεν έλαβαν την συνδεδεμένη χωρίς δική τους ευθύνη ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στα προβλήματα που αντιμετώπισαν ορυζοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας με ευθύνη των ορυζόμυλων που δεν κατέθεσαν εγκαίρως τα παραστατικά με αποτέλεσμα οι πρώτοι να μην λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση του 2015 αναφέρονται με ερώτησή τους οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, κ.κ. Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν με ποιους τρόπους προτίθεται το ΥπΑΑΤ να επιλύσει το πρόβλημα και σε ποιες αλλαγές σκοπεύει να προχωρήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να μην αντιμετωπισθεί το ίδιο πρόβλημα και την επόμενη χρονιά.


Πιέσεις στην αγορά δημητριακών από τις προβλέψεις για σοδειά ρεκόρ

Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτιμάται ότι θα ανέλθει η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών την περίοδο 2016/17, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών. Μάλιστα αναμένεται νέο ρεκόρ παραγωγής τόσο για το σιτάρι, όσο και για το καλαμπόκι. Η αυξημένη προσφορά προϊόντος, παρά την επίσης αυξημένη παγκόσμια κατανάλωση, δημιουργούν πιέσεις στη διεθνή αγορά δημητριακών, με τις τιμές να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC) η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών αναμένεται να φτάσει τους 2.069 εκατ. τόνους την περίοδο 2016/17, αυξημένη κατά 67 εκατ. τόνους σε σύγκριση με πέρυσι. Αυξημένη θα είναι όμως και η παγκόσμια κατανάλωση, η οποία αναμένεται να φτάσει τους 2.049 εκατ. τόνους.


Ρύζι: Συνεχίζεται η συγκομιδή χωρίς να ανακοινώνονται τιμές παραγωγού

Μετ’ εμποδίων εξελίσσεται αυτό το διάστημα η συγκομιδή στο ρύζι, αφού οι βροχοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στους παραγωγούς. Απογοήτευση υπάρχει από την πλευρά των παραγωγών γιατί ενώ έχουμε ξεπεράσει το 60% της συγκομιδής ακόμη η αγορά δεν έχει ανακοινώσει τιμές. Στο παρελθόν από τις αρχές Οκτωβρίου ανακοινώνονταν οι τιμές για τα «γκλάντιο» που αν και είναι λιγότερα, πάντα επηρεάζουν ή «δείχνουν» την τάση που υπάρχει και για τις τιμές στις λευκές ποικιλίες. Για την πορεία του φετινού αλωνίσματος στο ρύζι μίλησε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος Α’ Συνεταιρισμού Χαλάστρας κ. Λεωνίδα Κουιτζή, που τόνισε «η συγκομιδή συνεχίζεται αλλά αυτό που «καίει» είναι οι τιμές».

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version