Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εσπεριδοειδή

Βρέθηκαν 500 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 50

Οι επιχειρήσεις χυμοποίησης πορτοκαλιών που θα συμμετέχουν στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης το 2017

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις χυμοποίησης πορτοκαλιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών για την περίοδο μεταποίησης έτους 2017, δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Καλές τιμές και ζήτηση στα λεμόνια, μέχρι 50 λεπτά το κιλό φτάνει η τιμή για την καλή ποιότητα

Καλές τιμές και ζήτηση στα λεμόνια, μέχρι 50 λεπτά το κιλό φτάνει η τιμή για την καλή ποιότητα

Καλή εξελίσσεται η χρονιά για τα λεμόνια. Η τιμή παραγωγού φτάνει σε πολλές περιοχές μέχρι και τα 50 λεπτά το κιλό για το καλής ποιότητας προϊόν. Μειωμένη παραγωγή (σε ποσοστό 30-40%) λόγω παγετού έχουμε στην Κορινθία. Στις υπόλοιπες περιοχές η παραγωγή δεν είχε προβλήματα και η συγκομιδή συνεχίζεται. Πέρσι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγωγές λόγω προβλημάτων που είχαν οι ανταγωνιστές μας Τούρκοι και Ισπανοί. Φέτος όμως ανέκαμψε η παραγωγή τους και κατάφεραν και ξανακερδίσουν τις αγορές. Μεγάλο πλεονέκτημα των ανταγωνιστών μας είναι ότι έχουν συνεχή παρουσία όλο το έτος στις αγορές. Αντίθετα η Ελλάδα από τον Μάιο μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου δεν έχει λεμόνια. Για αυτό οι παραγωγοί ζητούν να υπάρξει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εσπεριδοειδών.


Συνδεδεμένες: Έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία κατάθεσης στοιχείων για ποσότητες παράδοσης σε ρύζι, ντομάτα, πορτοκάλι, ροδάκινο

Λίγες ημέρες περιθώριο και συγκεκριμένα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 έχουν οι παραγωγοί ρυζιού, βιομηχανικής ντομάτας, πορτοκαλιού και συμπύρηνου ροδάκινου, για να καταθέσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία με τις ποσότητες που παρέδωσαν στις βιομηχανίες, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης του έτους 2016. Αυτό ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για διαδικασία, που ορίζεται στις προϋποθέσεις για τη λήψη της εν λόγω ενίσχυσης από τους παραγωγούς, για την οποία δεν θα είναι δυνατή καμία παράταση.

28/2/2017


Σε εξέλιξη η συγκομιδή για το Ορτανίκ μανταρίνι, με χαμηλούς ρυθμούς οι εξαγωγές

Σε εξέλιξη η συγκομιδή για το Ορτανίκ μανταρίνι, με χαμηλούς ρυθμούς οι εξαγωγές

Στο 40-50% βρίσκεται η συγκομιδή του μανταρινιού Ορτανίκ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Α.Σ. Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange», κ. Πέτρος Μπλέτας, με τις εξαγωγές να εξελίσσονται αυτή την εποχή με χαμηλούς ρυθμούς και να πιάνουν τιμή παραγωγού από 20 έως 25 λεπτά. Η ποιότητα της φετινής παραγωγής είναι καλή και τα μεγέθη των καρπών μεγάλα.


Πορτοκάλια: Αυξημένη ζήτηση έχει φέρει άνοδο τιμών, σε περίπου 15 ημέρες ξεκινά η συγκομιδή για τα βαλέντσια

Πορτοκάλια: Αυξημένη ζήτηση έχει φέρει άνοδο τιμών, σε περίπου 15 ημέρες ξεκινά η συγκομιδή για τα βαλέντσια

Σε 10 – 15 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή για τα πορτοκάλια βαλέντσια. «Φέτος αναμένεται να μην έχουμε την υπερπαραγωγή που είχαμε πέρσι», δήλωσε ο κ. Πέτρος Μπλέτας, Πρόεδρος του Α.Σ. Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange». «Πάντως υπάρχει αυξημένη ζήτηση για πορτοκάλια από τις αγορές του εξωτερικού, αφού όπως όλα δείχνουν οι Ισπανοί δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες στις ευρωπαϊκές αγορές», πρόσθεσε. Αυτή την εποχή έχουμε αυξημένο ρυθμό συγκομιδής και σε λίγες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή στα μέρλιν και τις ναβελίνες.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 21 - 27/1/2017

Συνεχίστηκαν με ελαφρώς μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και με καλούς των ακτινιδίων, μήλων και αγγουριών. Οι ποσότητες ακτινιδίων που εξήχθησαν προς Ινδία ανέρχονται σε 2.574.τόνους. Εκκρεμούν προς υπογραφή διμερείς φυτουγειονομικές συμφωνίες και με άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι εξαγωγές μήλων προς Αίγυπτο (μια αγορά που κινδυνεύει να χαθεί) ανέρχονται σε 26.859 τόνους, έναντι 46.943 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των αποστελλομένων προϊόντων αλλά και επίσπευση στην υπογραφή διμερών συμφωνιών για το άνοιγμα νέων αγορών για τα προϊόντα μας. Η ζήτηση και οι τιμές είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα στις καταναλωτικές αγορές.


Αθέμιτο ανταγωνισμό στις ελληνικές εξαγωγές εσπεριδοειδών στην Ουκρανία καταγγέλει η ΔΑΟΚ Αργολίδας

Για αθέμιτο ανταγωνισμό περιοχών της Β. Ελλάδος, απ΄ όπου εξάγονται εσπεριδοειδή προς Ουκρανία, κάνει λόγο το έγγραφο που υπογράφει ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αργολίδας κ. Δημήτρης Δήμου. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, ενώ η ΔΑΟΚ Αργολίδας έχει αιτηθεί σύσκεψη με ιθύνοντες του ΥπΑΑΤ ώστε να επιτευχθεί η καθ' όλα νομότυπη διαδικασία εξαγωγής εσπεριδοειδών προς την Ουκρανία (η οποία έχει θέσει σε καραντίνα προϊόντα από περιοχές που πλήττονται από τη Μύγα Μεσογείου), διαπιστώθηκε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εξαγωγές εσπεριδοειδών προς Ουκρανία από τους Νομούς Τρικάλων, Θεσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας - Έδεσσας, Πέλλας - Γιαννιτσών, παρά την υφιστάμενη καραντίνα.


Έρχονται αλλαγές στις συνδεδεμένες βιομηχανικής ντομάτας και πορτοκαλιών προς χυμοποίηση

Αλλαγές φέρνει τροποποιητική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 4506), στο ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης στη βιομηχανική ντομάτα και στα πορτοκάλια που πάνε προς χυμοποίηση. Στη ντομάτα ο σχετικός προϋπολογισμός το 2016 φτάνει τα 3.162.327 ευρώ και το 2017 στα 3.000.000 ευρώ, με την έκταση αναφοράς να μειώνεται από 90.080 στρέμματα το 2016 στα 58.000 στρέμματα το 2017. Αντίστοιχα στο πορτοκάλι ο προϋπολογισμός για το 2016 φτάνει στα 11.858.727 ευρώ και το 2017 στα 7.603.500 ευρώ, με την έκταση αναφοράς να μειώνεται από τα 285.000 στρέμματα το 2016 στα 185.000 στρέμματα το 2017.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 14 - 20/1/2017

Συνεχίστηκαν με ελαφρώς μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και με καλούς των ακτινιδιών, μήλων και αγγουριών. Οι εξαχθείσες ποσότητες ακτινιδίων προς Ινδία, μια νέα αγορά που άνοιξε τον Σεπτέμβριο 2015, ανέρχονται σε 2.388 τόνους, με εκκρεμείς προς υπογραφή διμερών φυτουγειονομικών συμφωνιών και με άλλες χώρες της Ν.Α. Ασίας. Μείωση παρουσιάζουν οι εξαγωγές μήλων προς Αίγυπτο, μια αγορά που κινδυνεύει να χαθεί, οι οποίες φτάνουν τους 25.515 τόνους, έναντι 44.488 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


ΕΛΓΑ: Ανά 20 δέντρα ένα μάρτυρα για τις ζημιές στα πορτοκάλια, δηλώσεις ζημιάς μέχρι 24 Ιανουαρίου στην Άρτα

Για διαβαθμισμένα συμπτώματα παγετού, έκανε λόγο ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, Σωτήρης Χήρας, όταν το Σάββατο επισκέφθηκε την πεδιάδα της Άρτας, προκειμένου να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το ενδεχόμενο ζημιών στα εσπεριδοειδή από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,9394531 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version