Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εσπεριδοειδή

Βρέθηκαν 565 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 57

Ελπίδες για αύξηση της ζήτησης στις Κλημεντίνες λόγω κρύου, πέριξ των 25 λεπτών οι τιμές παραγωγού

Ελπίδες για αύξηση της ζήτησης στις Κλημεντίνες λόγω κρύου, πέριξ των 25 λεπτών οι τιμές παραγωγού

Ολοκληρώνεται σταδιακά η διαδικασία της συγκομιδής στις Κλημεντίνες, αν και στο νομό Λακωνίας οι αγρότες τώρα μαζεύουν τα «πρώτα χέρια». Η ποιότητα των μανταρινιών είναι πολύ καλή έως και άριστη, όπως μας επισημαίνουν οι παραγωγοί και οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, αλλά λόγω του ήπιου καιρού άργησε χαρακτηριστικά η ωρίμανση. Ο όγκος παραγωγής, τώρα, είναι ως επί το πλείστον μειωμένος, αν και σε περιοχές, όπως η Λακωνία, αναμένεται, μάλλον αύξηση. Όσον αφορά τώρα στην ζήτηση και στην κατανάλωση γενικότερα, φαίνεται πως δεν έχουν «ζεσταθεί» ακόμα, όπως ακριβώς θα ανέμεναν οι αγρότες, καθώς ο ζεστός μέχρι πρότινος καιρός σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Βαλκάνια και Ελλάδα, δεν συνέδραμε.


Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ υπό τον Κόκκαλη για το πολλαπλασιαστικό υλικό των εσπεριδοειδών

Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ υπό τον Κόκκαλη για το πολλαπλασιαστικό υλικό των εσπεριδοειδών

Σύσκεψη με θέμα το πολλαπλασιαστικό υλικό των εσπεριδοειδών διοργάνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Νομεβρίου 2018 ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Κόκκαλης.


Κατάσχεση 2,2 τόνων σάπιων ιταλικών μανταρινιών στον Πειραιά

Κατάσχεση 2,2 τόνων σάπιων ιταλικών μανταρινιών στον Πειραιά

Στη κατάσχεση μανταρινιών Ιταλίας ακατάλληλων για κατανάλωση συνολικού βάρους 2.172 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Πειραιά.


Έως και 1 ευρώ έπιασαν τα Ιντερντονάτο του Μεσολογγίου που έφυγαν για εξαγωγή

Έως και 1 ευρώ έπιασαν τα Ιντερντονάτο του Μεσολογγίου που έφυγαν για εξαγωγή

Εξαιρετικά εξελίχθηκε η χρονιά για τους παραγωγούς λεμονιού της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, που σύμφωνα με γεωπόνους και αγρότες, μπαίνει σταδιακά, δυναμικά, στον χάρτη της χώρας, με τις παραγωγικές ζώνες εσπεριδοειδών.


Υψηλότερες τιμές από πέρσι για τις πρώτες Ναβαλίνες και εξαιρετική ποιότητα

Υψηλότερες τιμές από πέρσι για τις πρώτες Ναβαλίνες και εξαιρετική ποιότητα

Ξεκινά σιγά-σιγά το μάζεμα στα πορτοκάλια Ναβαλίνες σε Αργολίδα και Λακωνία. Η ποιότητα αναμένεται εξαιρετική και οι τιμές παραγωγού φαίνεται πως εκκίνησαν από υψηλότερη αφετηρία σε σχέση με πέρσι, τουλάχιστον όσον αφορά στην Σπάρτη. Καλές σοδειές και ανάλογη ποιότητα αναμένεται και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, που κάθε χρόνο αυξάνονται κατά πολύ τα καλλιεργούμενα στρέμματα.


Μειωμένη παραγωγή στις Κλημεντίνες περιμένουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Εσπεριδοειδών Σαγιάδας

Μειωμένη παραγωγή στις Κλημεντίνες περιμένουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Εσπεριδοειδών Σαγιάδας

Για την τρέχουσα παραγωγή μανταρινιού ποικιλίας Κλημεντίνης μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Εσπεριδοειδών Σαγιάδας, κ. Γιάννης Αναστασιάδης.


Κλημεντίνες: Εξαιρετική ποιότητα, μειωμένη παραγωγή και χαμηλότερες από πέρσι τιμές στο ξεκίνημα

Κλημεντίνες: Εξαιρετική ποιότητα, μειωμένη παραγωγή και χαμηλότερες από πέρσι τιμές στο ξεκίνημα

Δειλά - δειλά έχει ξεκινήσει το μάζεμα στις Κλημεντίνες. Κύριο χαρακτηριστικό της χρονιάς είναι η εξαιρετική ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, καθώς στις κύριες παραγωγικές ζώνες της Θεσπρωτίας, της Αργολίδας και της Λακωνίας, δεν υπάρχουν προβλήματα. Πάντως, οι αγρότες περιμένουν την παραγωγή τους μειωμένη, σε ποσοστό έως και 40%. Την ίδια ώρα, οι τιμές παραγωγού για τις πρώτες Κλημεντίνες κυμαίνονται αυτές τις ημέρες μεταξύ 40 και 50 λεπτά το κιλό.


Βαλέντσια: Καλή αρχή και τέλος αλλά κοιλιά στη μέση της περιόδου

Βαλέντσια: Καλή αρχή και τέλος αλλά κοιλιά στη μέση της περιόδου

Με τους παραγωγούς της Λακωνίας να μαζεύουν τα τελευταία χέρια των φετινών καρπών κλείνει μία σεζόν με έντονες διακυμάνσεις στις τιμές για τα Βαλέντσια. Πάντως το «κλείσιμο» επεφύλαξε καλές τιμές για τους παραγωγούς. Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Πέτρος Μπλέτας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange», «η τιμή παραγωγού τώρα στα πορτοκάλια ξεκινά από τα 65 και φτάνει έως και τα 70 λεπτά το κιλό». Η εμπορική περίοδος για τα Βαλέντσια, που είναι κυρίως ποικιλία για χυμοποίηση, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η συνολική πορεία των Βαλέντσια δεν ήταν πολύ θετική φέτος, καθώς αν και είχαμε αυξημένες τιμές παραγωγού στο ξεκίνημα και στο τέλος της εμπορικής περιόδου, στη μέση της περιόδου υπήρξε πτώση των τιμών και μειωμένη ζήτηση για εξαγωγές.


Μέχρι και 40 λεπτά η τιμή παραγωγού στο πορτοκάλι Βαλέντσια στην Άρτα, στα 27 λεπτά στη Λακωνία

Μέχρι και 40 λεπτά η τιμή παραγωγού στο πορτοκάλι Βαλέντσια στην Άρτα, στα 27 λεπτά στη Λακωνία

Με καλούς ρυθμούς φεύγει πλέον στην αγορά του εσωτερικού, αλλά και στο εξωτερικό το πορτοκάλι ποικιλίας Βαλέντσια. Η συγκομιδή ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, τώρα έχει μαζευτεί το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς και τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη τελειώνει και τυπικά η σεζόν. Οι τιμές που παίζουν στην αγορά, ανάλογα την περιοχή, παίζουν από 20 έως 40 λεπτά το κιλό. Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Πέτρος Μπλέτας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange», «η τιμή στο Βάλεντσια που δουλεύουμε τώρα εμείς ξεκινά από τα 20 και φτάνει έως και τα 27 λεπτά το κιλό. Είναι μια καλή τιμή για τον παραγωγό».


Vending και juice bars δίνουν πόντους στην τιμή παραγωγού των Βαλέντσια

Vending και juice bars δίνουν πόντους στην τιμή παραγωγού των Βαλέντσια

Με προσεκτικά βήματα διευρύνει το δίκτυο των αυτόματων πωλητών φρεσκοστυμένου χυμού πορτοκαλιού στη χώρα μας η εταιρεία «Άρτα Φυσικά», που έχει ως έδρα της, την πόλη της Άρτας. Η διεύρυνση του δικτύου αυτού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν γίνει κι άλλες αντίστοιχες προσπάθειες ανάπτυξης του Vending (χυμός Θες του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα), ενώ προχωρά ταυτόχρονα με καλούς ρυθμούς και η ανάπτυξη των juice bars στην πρωτεύουσα και σε άλλες ελληνικές πόλεις και νησιά, είναι δεδομένα που έχουν θετικό αντίκτυπο στους Έλληνες παραγωγούς πορτοκαλιού.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,796875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version