Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εσπεριδοειδή

Βρέθηκαν 544 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 55

Μέχρι και 43 λεπτά φεύγουν από τον παραγωγό τα λεμόνια, εξαιρετικά παραγωγική αναμένουν τη νέα σοδειά οι αγρότες

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνεται για τον παραγωγό τη δεδομένη χρονική περίοδο η τιμή στο λεμόνι. Στο Αίγιο, όπου παράγεται ο μεγαλύτερος όγκος της εγχώριας παραγωγής, οι αγρότες πωλούν σε τιμές από 38 έως 40 λεπτά το κιλό, ενώ στη γειτονική Κορινθία, οι τιμές έχουν «ξεφύγει» από τα επίπεδα των 43 λεπτών το κιλό. Για την κατάσταση που επικρατεί στο εγχώριο εμπόριο, μίλησε στον ΑγροΤύπο ο κ. Κώστας Δεληγιάννης, μεγαλοπαραγωγός από την περιοχή του Αιγίου.


Η 6η Γιορτή Πορτοκαλιού στο Φόδελε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Φόδελε «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» οργανώνει την «6η Γιορτή Πορτοκαλιού»  την Κυριακή, 18 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.


Στα 20-22 λεπτά το κιλό ξεκινάει η συγκομιδή πορτοκαλιών Βαλέντσια, μεγαλύτερες ποσότητες φέτος σε σχέση με πέρσι

Δειλά-δειλά ξεκινάει η συγκομιδή πορτοκαλιών Βαλέντσια, με την τιμή παραγωγού, που ανέρχεται στα 20-22 λεπτά το κιλό, να εμφανίζει προοπτικές βραδείας ανόδου. Αυτό συμβαίνει διότι η παραγωγή - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου με μεγάλες εκτάσεις πορτοκαλιάς (Αίγυπτος, Τουρκία, Μαρόκο και Ισπανία) - διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.


Πορτοκάλια: Τα Lanelate στα 27 με 35 λεπτά, ξεκινούν τα Βαλέντσια

Η συγκομιδή του βασικού όγκου παραγωγής πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια ξεκινά από το τέλος Φλεβάρη. Ωστόσο έχουν ξεκινήσει να συγκομίζονται κάποιες μικρές ποσότητες, από παραγωγούς στο Μεσολόγγι, με ενδεικτικές τιμές 20 λεπτά ανά κιλό. Στο μεταξύ αυτή την εποχή τα πορτοκάλια Lanelate πωλούνται με τιμές που κυμαίνονται στα 27-35 λεπτά ανά κιλό. Υπάρχει μια πρωϊμότητα στα πορτοκάλια όλων των ποικιλιών, με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα.


Άνοδο εμφάνισαν οι εισαγωγές φρούτων από το 2011 μέχρι το 2016 στη χώρα μας, αντίθετη η τάση στις εισαγωγές λαχανικών

Άνοδο εμφάνισαν οι εισαγωγές φρούτων από το 2011 μέχρι το 2016 στη χώρα μας, αντίθετη η τάση στις εισαγωγές λαχανικών

Τα 290,15 εκατ. ευρώ έφτασε η αξία των εισαγωγών φρούτων στην Ελλάδα το τέλος του 2016, καταγράφοντας άνοδο σε σχέση με το 2011, που έγιναν εισαγωγές 279,98 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση του γραφείου οικονομικών και εμπορίου της Ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Παράλληλα, το 2016, η αξία των εισαγωγών λαχανικών έφτασε τα 173,62 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με την αξία εισαγωγών το 2011, που διαμορφώθηκε στα 220,97 εκατ. ευρώ.


Γκρέιπφρουτ: Μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή παραγωγού, αυξημένη ζήτηση στην εγχώρια αγορά και εξάγονται περίπου 500 τόνοι ετησίως

Στα 20 με 60 λεπτά κυμαίνεται η τιμή παραγωγού για το κρητικό γκρέιπφρουτ. Κόντρα στις οικονομικές δυσκολίες διατηρείται ζωντανή η καλλιέργεια κυρίως στο νομό Χανίων. Επίσης στη νότιο Πελοπόννησο (Μολάοι, Σκάλα, Καλαμάτα κ.α.) έχουν ξεκινήσει να προχωρούν σε εμβολιασμούς ή νέες φυτεύσεις σε χωράφια με εσπεριδοειδή. Παράγουμε ετησίως περίπου 3.400 τόνους στην χώρα μας από τους οποίους εξάγονται περίπου 500 τόνοι και άλλοι 500 τόνοι οδηγούνται στη χυμοποίηση.


Πορτοκάλι: 20-30 λεπτά ολοκλήρωσε η Ναβαλίνα και από 15-25 λεπτά ξεκινάνε τα Μέρλιν

Η συγκομιδή πορτοκαλιών της ποικιλίας Ναβαλίνα ολοκληρώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα και ξεκινά η συγκομιδή της ποικιλίας Μέρλιν. Δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή, εκτός από την Αργολίδα, που παρουσίασε πτώση της τάξεως του 30%. Τα πορτοκάλια διατίθενται με ευκολία στην αγορά που παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-30 λεπτά ανά κιλό και 15-25 λεπτά ανά κιλό αντίστοιχα για τις ποικιλίες Ναβαλίνα και Μέρλιν.


Απολογισμός από ΔΑΟΚ Αργολίδας των ζημιών από τις δύο χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ σε εκτιμήσεις και αυτοψίες

Απολογισμός από ΔΑΟΚ Αργολίδας των ζημιών από τις δύο χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ σε εκτιμήσεις και αυτοψίες

Σημαντικές ζημιές είχαμε στην Αργολίδα από τις δύο χαλαζοπτώσεις (16 Ιουνίου και 8 Νοεμβρίου 2017), που ήταν μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης σφοδρότητας. Η ΔΑΟΚ ζητά από τον ΕΛΓΑ «να προχωρήσει σε αυτοψίες και εκτιμήσεις και να μη βασιστεί ο ΕΛΓΑ στις ποσότητες που θα οδηγηθούν στη χυμοποίηση».


Τα προβλήματα στο πολλαπλασιαστικό υλικό εσπεριδοειδών, ελιάς και αμπέλου

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην χώρα μας με τη διακίνηση πολλαπλασιαστικού υλικού εσπεριδοειδών, ελιάς και αμπέλου. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, το δεύτερο μέρος του άρθρου όπου παρουσιάζονται περιπτώσεις σοβαρών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν τόσο από ιδιωτικές φυτωριακές επιχειρήσεις όσο και από δημόσιους φορείς, για την παραγωγή ανώτερης κατηγορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, οι οποίες όμως μπλοκάρονται από την ανοργανωσιά και την αδιαφορία του κράτους.


Μανταρίνια: Από 20 μέχρι 50 λεπτά το κιλό κυμάνθηκαν οι Κλημεντίνες, μέχρι τα 45 λεπτά έπιασαν τα Nova

Μανταρίνια: Από 20 μέχρι 50 λεπτά το κιλό κυμάνθηκαν οι Κλημεντίνες, μέχρι τα 45 λεπτά έπιασαν τα Nova

Προς το τέλος της εμπορικής τους περιόδου βρίσκονται τα μανταρίνια της ποικιλίας Κλημεντίνης. Νωρίτερα φέτος βγήκε στην αγορά η παραγωγή της Θεσπρωτίας. Μειωμένη παραγωγή είχαμε στην Αργολίδα, που είχαμε κάποιες ζημιές από τις δύο χαλαζοπτώσεις. Από τα μέσα Δεκεμβρίου ξεκίνησε η συγκομιδή των μανταρινιών Nova.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version