Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εσπεριδοειδή

Βρέθηκαν 517 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 52

Συνεχίζονται τα προβλήματα από το διαλευρώδη στα εσπεριδοειδή της Ηλείας, τη λήψη μέτρων ζητά από το υπουργείο ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας

Προτάσεις για την επίλυση του σοβαρού ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου συνεχίζονται οι προσβολές από το έντομο που είναι κοινώς γνωστό ως Διαλευρώδης (Dialeurodes citri), έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου. Ο περιφερειάρχης ζητά την ένταξη του φαινομένου στα ζημιογόνα αίτια του ΕΛΓΑ και τη χρηματοδότηση προγράμματος διερεύνησης των μεθόδων αντιμετώπισης.


Νέα οδηγία της ΕΕ για το βακτηριακό έλκος των εσπεριδοειδών ευνοεί τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ

Νέα οδηγία της ΕΕ για το βακτηριακό έλκος των εσπεριδοειδών ευνοεί τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ

Την μείωση των απαιτήσεών της για τις εισαγωγές εσπεριδοειδών από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση που σχετίζεται με το βακτήριο καραντίνας που προκαλεί το έλκος των εσπεριδοειδών και βασίζεται σε νεότερα επιστημονικά δεδομένα.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 14 - 21/4/2017

Συνεχίζονται με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές μανταρινιών, πορτοκαλιών και αγγουριών. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με υποτονικούς ρυθμούς προς την Αίγυπτο (ενδεικτικό ότι οι εξαγωγές τους μέχρι την 21/4/2017 ήταν στους 37.737 τόνους έναντι 59.268 τόνους την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Με μικρή δραστηριότητα οι εξαγωγές ακτινιδίων προς την Ινδία που έχουν διαμορφωθεί στους 3.212 τόνους.


Χωρίς ελέγχους πληρωμών στους παραγωγούς από τις ΔΑΟΚ οι συνδεδεμένες συμπύρηνου ροδάκινου και πορτοκαλιών προς χυμοποίηση από του χρόνου

Δεν θα απαιτείται έλεγχος  από τις ΔΑΟΚ σχετικά με την εξόφληση των παραγωγών από τις επιχειρήσεις μεταποίησης συμπύρηνου ροδάκινου, ώστε να  συμπεριλαμβάνονται από 1/1/2018 στη λίστα των δικαιούχων χορήγησης συνδεδεμένης ενίσχυσης, σύμφωνα με τροποποιητικές απόφασεις που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου. Αυτή η αλλαγή προκύπτει από το ότι πλέον προβλέπεται η παράδοση στις μεταποιητικές επιχειρήσεις όχι μόνο από Ομάδες Παραγωγών αλλά και από μεμονωμένους παραγωγούς.


Στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία μπορούν και μεμονωμένοι παραγωγοί να κάνουν παραδόσεις για να εισπράττουν την συνδεδεμένη πορτοκαλιού

Στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία μπορούν και μεμονωμένοι παραγωγοί να κάνουν παραδόσεις για να εισπράττουν την συνδεδεμένη πορτοκαλιού

«Η παράδοση της πρώτης ύλης γίνεται από τους φορείς για τα μέλη τους και τους συνεργαζόμενους με αυτούς γεωργούς ή τους μεμονωμένους γεωργούς με ευθύνη τους στο εργοστάσιο της μεταποιητικής επιχείρησης», ορίζει η σχετική τροποποιητική απόφαση σχετικά με το καθεστώς της συνδεδεμένης στο πορτοκάλι, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Αρ. 1231).


Μπήκαν 9,8 εκατ. ευρώ για ειδικά μέτρα στήριξης Μικρών Νησιών Αιγαίου και 169.866.734 ευρώ για συνδεδεμένη στο βαμβάκι

Εβδομάδα πληρωμών αυτή που διανύουμε για χιλιάδες παραγωγούς οι οποίοι περίμεναν εναγωνίως χρήματα για να πάρουν μια ανάσα ρευστότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 10/4 ξεκίνησαν οι παραγωγοί να βλέπουν τις πληρωμές για τη συνδεδεμένη βάμβακος, ύψους 169.866.734 ευρώ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή στο σύνολο των δικαιούχων. Πληρωμές ξεκίνησαν και στα τεύτλα όπου σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ πιστώνονται στους 1531 δικαιούχους 3.723.404 ευρώ για τη συνδεδεμένη. Σειρά στις πληρωμές παίρνουν οι ενισχύσεις ειδικών μέτρων στήριξης Μικρών Νησιών Αιγαίου ύψους 9.794.234 ευρώ σε 39.812 δικαιούχους για μια σειρά καθεστώτων (δείτε αναλυτικότερα ποια είναι αυτά).


Μεγάλη πληρωμή από Μεγάλη Δευτέρα σε βαμβάκι, σπαράγγια, ροδάκινα, σπόρους σποράς, τεύτλα, υπόλοιπα ενιαίας και ενισχύσεις μικρών νησιών Αιγαίου

Μεγάλη Εβδομάδα και μεγάλη πληρωμή για τους αγρότες, οι οποίοι αναμένεται να δουν από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους σημαντικά ποσά, με πρώτο και κύριο τη συνδεδεμένη (ειδική στήριξη) βάμβακος, η οποία πιθανόν να ξεπεράσει τα 170 εκατομμύρια ευρώ. Σε πάνω από 74,9 ευρώ / στρέμμα «κλείδωσε» το ύψος της ενίσχυσης στο βαμβάκι. Επίσης θα καταβληθούν σημαντικά ποσά για: συμπύρηνα ροδάκινα, σπαράγγια, σπόρους σποράς, ζαχαρότευτλα και σηροτροφία (δείτε στη συνέχεια περισσότερα). Επιπλέον θα καταβληθούν υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης που αφορούν διορθώσεις από προηγούμενες πληρωμές καθώς και ποσά για μέτρα στήριξης μικρών νησιών Αιγαίου (διαβάστε παρακάτω τα καθεστώτα).


Eσπερίδα στο Ναύπλιο με θέμα: Αντιμετώπιση εχθρών των εσπεριδοειδών με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους

Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Απριλίου στο Ναύπλιο με θέμα: «Αντιμετώπιση εχθρών των εσπεριδοειδών με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους». Η ενημερωτική εσπερίδα διοργανώνεται από τον ΕΛΓΟ - Δήμητρα στα πλαίσια του προγράμματος LIFE-Biodelear με φορείς υλοποίησης το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Από ψηλά ξεκίνησαν φέτος οι τιμές στα Βαλέντσια

Από ψηλά ξεκίνησαν φέτος οι τιμές στα Βαλέντσια

Αντίστροφα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κινούνται φέτος οι τιμές στα πορτοκάλια Βαλέντσια, ξεκινώντας από τα 20 λεπτά / κιλό, όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός και μέλος του Α.Σ. Sparta Orange Σκάλας Λακωνίας κ. Μιχάλης Καρούνης. Ο ίδιος απέδωσε την τιμή αυτή στις εκτεταμένες ζημιές από παγετό σε πορτοκάλια που σημειώθηκαν τον περασμένο Χειμώνα σε αρκετές περιοχές. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των δασικών χαρτών που απασχολεί τους παραγωγούς. Όπως είπε οι παραγωγοί περιμένουν να δουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα γίνουν για την επίλυση του προβλήματος.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/3/2017

Συνεχίσθηκε η εξαγωγή πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια και Lane Late, καθώς και μανταρινιών Ορτανίκ αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται προσοχή στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Η ζήτηση στις διεθνείς αγορές είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Με καλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές των ακτινιδίων, μήλων και αγγουριών. Οι ποσότητες των μήλων που εξήχθησαν προς Αίγυπτο ανέρχονται σε 34.345 τόνους έναντι 57.778 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,09375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version