Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εσπεριδοειδή

Βρέθηκαν 557 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 56

Μέχρι και 40 λεπτά η τιμή παραγωγού στο πορτοκάλι Βαλέντσια στην Άρτα, στα 27 λεπτά στη Λακωνία

Μέχρι και 40 λεπτά η τιμή παραγωγού στο πορτοκάλι Βαλέντσια στην Άρτα, στα 27 λεπτά στη Λακωνία

Με καλούς ρυθμούς φεύγει πλέον στην αγορά του εσωτερικού, αλλά και στο εξωτερικό το πορτοκάλι ποικιλίας Βαλέντσια. Η συγκομιδή ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, τώρα έχει μαζευτεί το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς και τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη τελειώνει και τυπικά η σεζόν. Οι τιμές που παίζουν στην αγορά, ανάλογα την περιοχή, παίζουν από 20 έως 40 λεπτά το κιλό. Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Πέτρος Μπλέτας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange», «η τιμή στο Βάλεντσια που δουλεύουμε τώρα εμείς ξεκινά από τα 20 και φτάνει έως και τα 27 λεπτά το κιλό. Είναι μια καλή τιμή για τον παραγωγό».


Vending και juice bars δίνουν πόντους στην τιμή παραγωγού των Βαλέντσια

Vending και juice bars δίνουν πόντους στην τιμή παραγωγού των Βαλέντσια

Με προσεκτικά βήματα διευρύνει το δίκτυο των αυτόματων πωλητών φρεσκοστυμένου χυμού πορτοκαλιού στη χώρα μας η εταιρεία «Άρτα Φυσικά», που έχει ως έδρα της, την πόλη της Άρτας. Η διεύρυνση του δικτύου αυτού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν γίνει κι άλλες αντίστοιχες προσπάθειες ανάπτυξης του Vending (χυμός Θες του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα), ενώ προχωρά ταυτόχρονα με καλούς ρυθμούς και η ανάπτυξη των juice bars στην πρωτεύουσα και σε άλλες ελληνικές πόλεις και νησιά, είναι δεδομένα που έχουν θετικό αντίκτυπο στους Έλληνες παραγωγούς πορτοκαλιού.


Προβλέψεις για τις ποσότητες πορτοκαλιών στις κυριότερες χώρες παραγωγής για το 2017/2018

Προβλέψεις για τις ποσότητες πορτοκαλιών στις κυριότερες χώρες παραγωγής για το 2017/2018

Η παγκόσμια παραγωγή πορτοκαλιών για την παραγωγική περίοδο 2017/2018, προβλέπεται να μειωθεί, κατά περίπου 6 εκατ. τόνους, φτάνοντας στους 47,7 εκατ. τόνους (από 53,7 εκατ. τόνους που ήταν την προηγούμενη περίοδο). Αυτό αναφέρει η πρόσφατη έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA). Η μειωμένη παραγωγή οφείλεται στις άσχημες καιρικές που επικράτησαν σε ΗΠΑ και Βραζιλία, καθώς και στην μείωση των στρεμμάτων καλλιέργειας. Ακόμη η κατανάλωση φρέσκων φρούτων επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα, ενώ αντίθετα πτωτική είναι η τάση για χυμοποίηση πορτοκαλιών. Ειδικότερα, η παραγωγή στις ΗΠΑ αναμένεται να σημειώσει σημαντική μείωση (ποσοστό 24%), φτάνοντας τους 3,5 εκατ. τόνους (από 4,6 εκατ. τόνους πέρσι), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και της ιογενούς ασθένειας «citrus greening disease», που προκαλεί την πτώση των καρπών πριν την ωρίμανσή τους.


Μειωμένη προβλέπεται η παγκόσμια παραγωγή χυμού πορτοκαλιών για την περίοδο 2017/2018

Μειωμένη προβλέπεται η παγκόσμια παραγωγή χυμού πορτοκαλιών για την περίοδο 2017/2018

Η παγκόσμια παραγωγή πορτοκαλιών, για την περίοδο 2017/2018, προβλέπεται να μειωθεί, κατά 24%, φτάνοντας τους 1,6 εκατ. τόνους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί και η παγκόσμια παραγωγή χυμού από πορτοκάλι. Αυτό επισημαίνει η τελευταία έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η κατανάλωση χυμού, οι εξαγωγές και τα αποθέματα, θα πέσουν στα επίπεδα του 2015/2016.


Στις δεντροκαλλιέργειες στρέφονται τα τελευταία χρόνια οι αγρότες στο Μεσολόγγι

Στις δεντροκαλλιέργειες στρέφονται τα τελευταία χρόνια οι αγρότες στο Μεσολόγγι

Την άποψη ότι σε μια πενταετία από σήμερα οι εκτάσεις που θα καλλιεργούνται με βαμβάκι, μηδική και καλαμπόκι σε ένα μεγάλο μέρος της πεδιάδας του Μεσολογγίου, θα είναι δραματικά μειωμένα σε σχέση με αυτά που καλλιεργούνται σήμερα διατυπώνει μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Δημήτρης Κουτρούλης, αγροτο-κτηνοτρόφος από την περιοχή του Μεσολογγίου.


Μόνο μέσω ΠΣΕΑ αποζημιώσεις για την κηλίδωση της μανταρινιάς στην Αργολίδα

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛ.Γ.Α., ο οποίος εκδόθηκε σε εφαρμογή του ν. 3877/2010 (Α΄160), οι ζημιές που ενδεχομένως παρατηρούνται στις καλλιέργειες εξαιτίας μυκητολογικών προσβολών, όπως μονίλια, δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Οργανισμό». Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας εγγράφως στη βουλή, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Γιάννη Μανιάτη.


Καλή χρονιά για το λεμόνι φέτος που χτύπησε τιμή έως και 75 λεπτά το κιλό, σε νέες ποικιλίες στρέφονται οι αγρότες για παραγωγή όλο το χρόνο

Καλή χρονιά για το λεμόνι φέτος που χτύπησε τιμή έως και 75 λεπτά το κιλό, σε νέες ποικιλίες στρέφονται οι αγρότες για παραγωγή όλο το χρόνο

Μεστή από άποψη τιμών, αλλά και εξαγωγών αποδεικνύεται η φετινή χρονιά για το ελληνικό λεμόνι που «χτύπησε» τιμές παραγωγού έως και 75 λεπτά το κιλό. Η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών πράξεων έγινε με τιμές από 40 έως 60 λεπτά το κιλό, η ζήτηση ήταν πολύ καλή από τις χώρες των Βαλκανίων, όπως αναφέρουν μιλώντας στον ΑγροΤύπο παραγωγοί και εκπρόσωποι συνεταιρισμών, ενώ πρόσθετη βοήθεια έδωσε και η Ιταλία, που είχε ελλειμματική παραγωγή φέτος, λόγω ζημιών από την κακοκαιρία. Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές ποικιλίες λεμονιού που καλλιεργούνται στην Ελλάδα είναι τα Ιντερντονάτο και τα Μαγληνό, ενώ αργά αλλά σταθερά, ιδίως στη Λακωνία, οι αγρότες στρέφονται σε ποικιλίες, όπως η Βέρνα, που δίνουν παραγωγή τους θερινούς μήνες, αλλά και μετέπειτα, ώστε να έχουν προϊόν το μεγαλύτερο διάστημα του έτους.


Στα ΠΣΕΑ παραπέμπει τους Αιτωλοακαρνάνες για την ακαρπία στα εσπεριδοειδή ο Αποστόλου

«Οι ζηµιές από µειωµένη παραγωγή εξαιτίας ακαρπίας δύναται να ενταχθούν σε πρόγραµµα χορήγησης Κρατικών Οικονοµικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ)», επισημαίνει στη βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου και Μαρίας Τριανταφύλλου.


Όχι Κόκκαλη στους Αιτωλοακαρνάνες για αποζημιώσεις ακαρπίας στα εσπεριδοειδή

Δεν αφήνει περιθώρια στους Αιτωλοακαρνάνες παραγωγούς εσπεριδοειδών, για να ελπίζουν σε κάποιο είδος αποζημίωσης για τη φετινή ακαρπία, η απάντηση που έδωσε εγγράφως στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.


Μόνο η Ελλάδα αύξησε τις ποσότητες πορτοκαλιών φέτος σε σχέση με πέρσι στην ΕΕ, η ξηρασία δεν ευνόησε την παραγωγή σε Ιταλία και Ισπανία

Μόνο η Ελλάδα αύξησε τις ποσότητες πορτοκαλιών φέτος σε σχέση με πέρσι στην ΕΕ, η ξηρασία δεν ευνόησε την παραγωγή σε Ιταλία και Ισπανία

Η μόνη χώρα, από τα κυριότερα κράτη-μέλη της ΕΕ που παράγουν πορτοκάλια, είναι η Ελλάδα για την οποία η φετινή παραγωγή πορτοκαλιών εκτιμάται αυξημένη, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Στην Ισπανία, η οποία παράγει το 50% της συνολικής ποσότητας στην ΕΕ, υπολογίζεται μείωση της φετινής παραγωγής κατά 9% σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας (MAPAMA). Στην Ιταλία, την δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγό στην ΕΕ, η παραγωγή εκτιμάται κατά 6% μειωμένη. Αντίθετα, η ελληνική παραγωγή πορτοκαλιών εκτιμάται αυξημένη κατά 4,7% σε σχέση με την περσινή, φτάνοντας τους 960.000 τόνους, χάρη στα υψηλά ποσοστά καρπόδεσης στις πρώιμες ποικιλίες και τις εντυπωσιακά αυξημένες φετινές στρεμματικές αποδόσεις.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version