Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εσπεριδοειδή

Βρέθηκαν 538 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 54

Πορτοκάλι: 20-30 λεπτά ολοκλήρωσε η Ναβαλίνα και από 15-25 λεπτά ξεκινάνε τα Μέρλιν

Η συγκομιδή πορτοκαλιών της ποικιλίας Ναβαλίνα ολοκληρώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα και ξεκινά η συγκομιδή της ποικιλίας Μέρλιν. Δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή, εκτός από την Αργολίδα, που παρουσίασε πτώση της τάξεως του 30%. Τα πορτοκάλια διατίθενται με ευκολία στην αγορά που παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-30 λεπτά ανά κιλό και 15-25 λεπτά ανά κιλό αντίστοιχα για τις ποικιλίες Ναβαλίνα και Μέρλιν.


Απολογισμός από ΔΑΟΚ Αργολίδας των ζημιών από τις δύο χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ σε εκτιμήσεις και αυτοψίες

Απολογισμός από ΔΑΟΚ Αργολίδας των ζημιών από τις δύο χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ σε εκτιμήσεις και αυτοψίες

Σημαντικές ζημιές είχαμε στην Αργολίδα από τις δύο χαλαζοπτώσεις (16 Ιουνίου και 8 Νοεμβρίου 2017), που ήταν μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης σφοδρότητας. Η ΔΑΟΚ ζητά από τον ΕΛΓΑ «να προχωρήσει σε αυτοψίες και εκτιμήσεις και να μη βασιστεί ο ΕΛΓΑ στις ποσότητες που θα οδηγηθούν στη χυμοποίηση».


Τα προβλήματα στο πολλαπλασιαστικό υλικό εσπεριδοειδών, ελιάς και αμπέλου

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην χώρα μας με τη διακίνηση πολλαπλασιαστικού υλικού εσπεριδοειδών, ελιάς και αμπέλου. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, το δεύτερο μέρος του άρθρου όπου παρουσιάζονται περιπτώσεις σοβαρών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν τόσο από ιδιωτικές φυτωριακές επιχειρήσεις όσο και από δημόσιους φορείς, για την παραγωγή ανώτερης κατηγορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, οι οποίες όμως μπλοκάρονται από την ανοργανωσιά και την αδιαφορία του κράτους.


Μανταρίνια: Από 20 μέχρι 50 λεπτά το κιλό κυμάνθηκαν οι Κλημεντίνες, μέχρι τα 45 λεπτά έπιασαν τα Nova

Μανταρίνια: Από 20 μέχρι 50 λεπτά το κιλό κυμάνθηκαν οι Κλημεντίνες, μέχρι τα 45 λεπτά έπιασαν τα Nova

Προς το τέλος της εμπορικής τους περιόδου βρίσκονται τα μανταρίνια της ποικιλίας Κλημεντίνης. Νωρίτερα φέτος βγήκε στην αγορά η παραγωγή της Θεσπρωτίας. Μειωμένη παραγωγή είχαμε στην Αργολίδα, που είχαμε κάποιες ζημιές από τις δύο χαλαζοπτώσεις. Από τα μέσα Δεκεμβρίου ξεκίνησε η συγκομιδή των μανταρινιών Nova.


Μείωση κατά 8,5 τοις εκατό για την παραγωγή εσπεριδοειδών της ΕΕ βλέπει το USDA, Αύξηση αναμένεται για την παραγωγή στην Ελλάδα

Μείωση κατά 8,5 τοις εκατό για την παραγωγή εσπεριδοειδών της ΕΕ βλέπει το USDA, Αύξηση αναμένεται για την παραγωγή στην Ελλάδα

Τους 10,8 εκατ. τόνους αναμένεται να φτάσει η παραγωγή εσπεριδοειδών τη χρονιά 2017/2018 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), γεγονός το οποίο σηματοδοτεί πτώση της τάξης του 8,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω μείωσης των ποσοτήτων που πρόκειται να συγκομιστούν στις σημαντικότερες χώρες της ΕΕ όπου καλλιεργούνται εσπεριδοειδή. Συγκεκριμένα, για την Ισπανία, η οποία παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες εσπεριδοειδών στην ΕΕ, προβλέπεται παραγωγή 6,2 εκατ. τόνων που σημαίνει μείωση κατά 12% σε σχέση με πέρσι. Κατά 7% εκτιμάται ότι θα ελαττωθεί και η παραγωγή της Ιταλίας, καθώς ο όγκος παραγωγής θα φτάσει τους 2,9 εκατ. τόνους.


Τετρακόσια κιλά πορτοκάλια του ΓΠΑ για τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων

Τετρακόσια κιλά πορτοκάλια του ΓΠΑ για τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων

Φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), μέλη της «Ομάδας Εθελοντισμού ΓΠΑ» μάζεψαν από το Δενδροκομείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών περίπου 400 κιλά πορτοκάλια.


Λεμόνια: Επανακάμπτει φέτος η παραγωγή, αύξηση παρουσιάζουν οι εξαγωγές, οι τιμές ξεκίνησαν από 1 ευρώ το κιλό και έφτασαν στα 30 λεπτά

Υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι είναι η φετινή παραγωγή λεμονιού. Εξαίρεση αποτελεί η παραγωγή στο Κιάτο, που είναι ελαφρά μειωμένη λόγω προβλημάτων από τους περσινούς παγετούς. Οι τιμές παραγωγού αν και ξεκίνησαν στις πρώιμες ποικιλίες στο 1 ευρώ το κιλό, στη συνέχεια μειώθηκαν και αυτή την στιγμή έχουν φτάσει μέχρι τα 30 λεπτά το κιλό. «Πιέσεις» στις τιμές στην εγχώρια αγορά υπάρχουν και φέτος λόγω εισαγωγών από Αργεντινή και Τουρκία.


Από υψηλά επίπεδα ξεκίνησαν οι τιμές στις Κλημεντίνες, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για εξαγωγές

Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ξεκίνησε με υψηλές τιμές η συγκομιδή μανταρινιού ποικιλίας Κλημεντίνης σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι ότι στα 50 λεπτά το κιλό έφτασαν οι Κλημεντίνες στα Χανιά, σύμφωνα με τον κ. Ντουντουνάκη, Γενικό Γραμματέα του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης και Πρόεδρο του Συνδέσμου Γεωπόνων Χανίων. Νωρίτερα φέτος βγήκε στην αγορά η παραγωγή της Θεσπρωτίας. Μειωμένη παραγωγή είχαμε στην Αργολίδα, στην οποία υπήρξαν ζημιές από δύο χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εξαγωγές στις Κλημεντίνες και να έχει ξεκινήσει νωρίτερα (από 10 Δεκεμβρίου) η συγκομιδή των Nova. Φέτος δεν υπήρξε η μεγάλη πτώση τιμών που είχαμε άλλες χρονιές.


Ελιές και εσπεριδοειδή προσφέρουν πλούτο στην Λακωνία

Το νομό Λακωνίας επισκέφτηκε η συντακτική ομάδα του περιοδικού «Γεωργία – Κτηνοτροφία» και πραγματοποίησε έρευνα για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στην καλλιέργεια εσπεριδοειδών και ελιάς. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τα αποτελέσματα της έρευνας, την οργάνωση της παραγωγής και τα εξαγωγικά εμπορικά σχήματα της περιοχής.


Στο ΦΕΚ οι 14 μεταποιητικές επιχειρήσεις χυμοποίησης πορτοκαλιών για την συνδεδεμένη του 2018

Τη νέα λίστα με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις χυμοποίησης πορτοκαλιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης χυμοποίησης πορτοκαλιών για την περίοδο μεταποίησης έτους 2018, εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την απόφαση «εγκρίνονται 14 μεταποιητικές επιχειρήσεις χυμοποίησης πορτοκαλιών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης χυμοποίησης πορτοκαλιών για την περίοδο μεταποίησης έτους 2018».

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,828125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version