Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εσπεριδοειδή

Βρέθηκαν 506 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 51

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση για πρόσθετη απόσυρση 1.150 τόνων οπωροκηπευτικών για την Ελλάδα λόγω ρωσικού εμπάργκο

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση για πρόσθετη απόσυρση 1.150 τόνων οπωροκηπευτικών για την Ελλάδα λόγω ρωσικού εμπάργκο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του καθορισμού όσον αφορά την ανακατανομή των μη χρησιμοποιηθεισών ποσοτήτων απόσυρσης οπωροκηπευτικών λόγω ρωσικού εμπάργο που δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αποσύρει επιπλέον 1.150 τόνους καθώς, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. αποφάσισαν να μην κάνουν χρήση των ποσοτήτων που τους είχαν κατανεμηθεί ή μέρους αυτών. Ως εκ τούτου η χώρα μας έχει τη δυνατότητα της απόσυρσης για τα εξής είδη στις ακόλουθες ποσότητες:


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 11 - 17/3/2017

Συνεχίσθηκε η εξαγωγή πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια και Lane Late, καθώς και μανταρινιών Ορτανίκ αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται προσοχή στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Η ζήτηση στις διεθνείς αγορές είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Με καλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές των ακτινιδίων, μήλων και αγγουριών. Οι ποσότητες των μήλων που εξήχθησαν προς Αίγυπτο ανέρχονται σε 34.356 τόνους έναντι 57.219 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 4 - 10/3/2017

Συνεχίσθηκε η εξαγωγή πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια και μανταρινιών Ορτανίκ αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται προσοχή για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Η ζήτηση στις διεθνείς αγορές είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Με καλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές των ακτινιδίων, μήλων και αγγουριών. Οι ποσότητες ακτινιδίων που εξήχθησαν προς Ινδία ανέρχονται σε 3.104.τόνους, ενώ των μήλων προς Αίγυπτο σε 33.281 τόνους (έναντι 56.554 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Είναι απαραίτητο η εντατικοποίηση των έλέγχων για την πάταξη της συνεχιζόμενης διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων που δυσφημούν την φήμη των ελληνικών προϊόντων.


Ξεκίνησε η συγκομιδή για τα πορτοκάλια βαλέντσια με καλές τιμές και υψηλή ζήτηση

Ξεκίνησε η συγκομιδή για τα πορτοκάλια βαλέντσια με καλές τιμές και υψηλή ζήτηση

Έχει ξεκινήσει η συγκομιδή για τα πορτοκάλια βαλέντσια στην Λακωνία, με τιμές που φτάνουν μέχρι 25 λεπτά το κιλό. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός δεν φαίνεται να επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή, που αναμένεται να παρουσιάσει μικρή μείωση. Οι βροχές των τελευταίων ημερών βοηθάνε στην ποιότητα των προϊόντων. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος από το χαλάζι, που έπληξε κάποιες περιοχές της Σκάλας, στις 7 Μαρτίου. Η ζήτηση αυτή την εποχή είναι αυξημένη λόγω των εορτών του Πάσχα. Μετά το Πάσχα θα υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για την φετινή απορρόφηση της παραγωγής. Ο κ. Πέτρος Μπλέτας, Πρόεδρος του Α.Σ. Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «ξεκίνησε η συγκομιδή αλλά ακόμη είναι νωρίς για να πούμε πως θα διαμορφωθούν οι τιμές».


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 25/2 - 3/3/2017

Συνεχίσθηκε η εξαγωγή πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια και μανταρινιών Ορτανίκ. Χρειάζεται προσοχή στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Η ζήτηση στις διεθνείς αγορές είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Με καλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές των ακτινιδίων, μήλων και αγγουριών.


Κομισιόν: Οι εμπορικές συμφωνίες δίνουν ώθηση στον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ

Τρεις διμερείς εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με Ελβετία, Νότιο Κορέα και Μεξικό που έχουν συναφθεί τα προηγούμενα χρόνια (με πιο πρόσφατη αυτή μεταξύ ΕΕ και Νοτίου Κορέας το 2011) παρουσιάζει η Κομισιόν σε έρευνά της, παίρνοντας μάλιστα 4 κατηγορίες προϊόντων αγροδιατροφής που εξάγονται από την ΕΕ σε μία εκ των τριών παραπάνω χωρών (πολωνική ζάχαρη, δανέζικο χοιρινό, γαλλικό κρασί, γερμανικό τυρί) και μια κατηγορία προϊόντων που εισάγεται από το Μεξικό (εσπεριδοειδή) για να υποστηρίξει τον θετικό αντίκτυπο που έχουν αυτές οι συμφωνίες στο εμπορικό ισοζύγιο της Ε.Ε. το οποίο έκλεισε με ρεκόρ το 2016.


Οι επιχειρήσεις χυμοποίησης πορτοκαλιών που θα συμμετέχουν στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης το 2017

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις χυμοποίησης πορτοκαλιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών για την περίοδο μεταποίησης έτους 2017, δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Καλές τιμές και ζήτηση στα λεμόνια, μέχρι 50 λεπτά το κιλό φτάνει η τιμή για την καλή ποιότητα

Καλές τιμές και ζήτηση στα λεμόνια, μέχρι 50 λεπτά το κιλό φτάνει η τιμή για την καλή ποιότητα

Καλή εξελίσσεται η χρονιά για τα λεμόνια. Η τιμή παραγωγού φτάνει σε πολλές περιοχές μέχρι και τα 50 λεπτά το κιλό για το καλής ποιότητας προϊόν. Μειωμένη παραγωγή (σε ποσοστό 30-40%) λόγω παγετού έχουμε στην Κορινθία. Στις υπόλοιπες περιοχές η παραγωγή δεν είχε προβλήματα και η συγκομιδή συνεχίζεται. Πέρσι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγωγές λόγω προβλημάτων που είχαν οι ανταγωνιστές μας Τούρκοι και Ισπανοί. Φέτος όμως ανέκαμψε η παραγωγή τους και κατάφεραν και ξανακερδίσουν τις αγορές. Μεγάλο πλεονέκτημα των ανταγωνιστών μας είναι ότι έχουν συνεχή παρουσία όλο το έτος στις αγορές. Αντίθετα η Ελλάδα από τον Μάιο μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου δεν έχει λεμόνια. Για αυτό οι παραγωγοί ζητούν να υπάρξει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εσπεριδοειδών.


Συνδεδεμένες: Έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία κατάθεσης στοιχείων για ποσότητες παράδοσης σε ρύζι, ντομάτα, πορτοκάλι, ροδάκινο

Λίγες ημέρες περιθώριο και συγκεκριμένα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 έχουν οι παραγωγοί ρυζιού, βιομηχανικής ντομάτας, πορτοκαλιού και συμπύρηνου ροδάκινου, για να καταθέσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία με τις ποσότητες που παρέδωσαν στις βιομηχανίες, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης του έτους 2016. Αυτό ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για διαδικασία, που ορίζεται στις προϋποθέσεις για τη λήψη της εν λόγω ενίσχυσης από τους παραγωγούς, για την οποία δεν θα είναι δυνατή καμία παράταση.

28/2/2017


Σε εξέλιξη η συγκομιδή για το Ορτανίκ μανταρίνι, με χαμηλούς ρυθμούς οι εξαγωγές

Σε εξέλιξη η συγκομιδή για το Ορτανίκ μανταρίνι, με χαμηλούς ρυθμούς οι εξαγωγές

Στο 40-50% βρίσκεται η συγκομιδή του μανταρινιού Ορτανίκ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Α.Σ. Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange», κ. Πέτρος Μπλέτας, με τις εξαγωγές να εξελίσσονται αυτή την εποχή με χαμηλούς ρυθμούς και να πιάνουν τιμή παραγωγού από 20 έως 25 λεπτά. Η ποιότητα της φετινής παραγωγής είναι καλή και τα μεγέθη των καρπών μεγάλα.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version