Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Εσπεριδοειδή

Βρέθηκαν 491 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 50

ΕΛΓΑ: Ανά 20 δέντρα ένα μάρτυρα για τις ζημιές στα πορτοκάλια, δηλώσεις ζημιάς μέχρι 24 Ιανουαρίου στην Άρτα

Για διαβαθμισμένα συμπτώματα παγετού, έκανε λόγο ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, Σωτήρης Χήρας, όταν το Σάββατο επισκέφθηκε την πεδιάδα της Άρτας, προκειμένου να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το ενδεχόμενο ζημιών στα εσπεριδοειδή από τις χαμηλές θερμοκρασίες.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 13/1/2017

Συνεχίζονται μετά εμποδίων και με μειωμένους ρυθμούς λόγω καιρικών συνθηκών οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, κυρίως από αποθηκευμένα προϊόντα. Επίσης συνεχίζονται και οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών. Οι διαμορφούμενες τιμές θεωρούνται ικανοποιητικές. Η κακοκαιρία και ο παγετός σε ορισμένες περιοχές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες επέφεραν ζημιές, το ύψος των οποίων θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες. Από 12/1 ξεκίνησε και πάλι η συγκομιδή και εξαγωγή-εμπορία εσπεριδοειδών κυρίως πορτοκαλιών. Οι προοπτικές, εφόσον η παραγωγή δεν έχει μεγάλο ποσοστό ζημιάς στην ηρτημένη είναι θετικές και υπάρχει προοπτική βελτίωσης της ζήτησης. Χρειάζεται όμως να ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της συνεχιζόμενης διακίνησης ατυποποίητων αλλά και ακατάλληλων προϊόντων, που δυσφημούν την φήμη μας στις αγορές του εξωτερικού.


Εσπεριδοειδή, κηπευτικά και κτηνοτροφία στο στόχαστρο του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών

Τρεις νεκρούς άφησε το κύμα κακοκαιρίας που έφερε «χιόνι ως τη θάλασσα» και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 45 ετών. Εσπεριδοειδή και κηπευτικά έχουν πάθει μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα προβλήματα από τον πάγο και τα χιόνια είναι ήδη ορατά στα κηπευτικά, που έφεραν μείωση στην παραγωγή και αύξηση των τιμών. Στα εσπεριδοειδή οι ζημιές από τον παγετό θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σημαντικές δυσχέρειες αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να φτάσουν στους στάβλους τους, ενώ ήδη υπάρχουν απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 31/12/2016 - 5/1/2017

Με χαμηλότερους ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, λόγω διάθεσης των αποθεμάτων που δημιουργήθηκαν στις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών. Οι διαμορφούμενες τιμές είναι ικανοποιητικές. Έκδηλη είναι η ανησυχία από την επερχόμενη κακοκαιρία και τον τυχόν παγετό στις παραγωγικές περιοχές κυρίως των εσπεριδοειδών. Οι προοπτικές ,εφ όσον η παραγωγή δεν θιγεί, είναι θετικές και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται βελτίωση της ζήτησης. Ωστόσο χρειάζεται να ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της συνεχιζόμενης διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων αλλά και ακατάλληλων που δυσφημούν την φήμη των ελληνικών προϊόντων.


Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις της Συντονιστικής Πελοποννήσου

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις της Συντονιστικής Πελοποννήσου

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσουν όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής και Πρόεδρος του Α.Σ. Δήμου Ευρώτα κ. Χρήστος Αναγνωστάκος. Όπως ανέφερε ο ίδιος οι αγρότες απογοητεύθηκαν από την αθέτηση των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκο, μεγαλύτερο πρόβλημα και από τα επαχθή μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό είναι η μειωμένη παραγωγή της Πελοποννήσου στο λάδι και στα εσπεριδοειδή.


Αυξημένη αναμένεται να είναι η παραγωγή εσπεριδοειδών στην Ισπανία το 2016/2017

Αυξημένη αναμένεται να είναι η παραγωγή εσπεριδοειδών στην Ισπανία το 2016/2017

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας, Διατροφής και Περιβάλλοντος της Ισπανίας, η παραγωγή ισπανικών εσπεριδοειδών για την περίοδο 2016/2017, αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο, σε σύγκριση με εκείνη της εσοδείας 2015/2016. Αναλυτικότερα η παραγωγή πορτοκαλιών το 2016/2017 αναμένεται να κυμανθεί στους 3.641.254 τόνους (αύξηση 17,96%), μανταρινιών στους 2.458.286 τόνους (αύξηση 22,92%), λεμονιών στους 905.582 τόνους (αύξηση 16,73%) και γκρέιπ φρουτ στους 80.368 τόνους (αύξηση 17,50%). Συνολικά η ισπανική παραγωγή εσπεριδοειδών εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στους 7.106.823 (αυξημένη κατά 19,82%).


Η Tecnidex Fruit Protection ανοίγει θυγατρική στην Ελλάδα

Η Tecnidex Fruit Protection ανοίγει θυγατρική στην Ελλάδα

Η TECNIDEX, με 35 χρόνια εμπειρία στον τομέα της μετασυλλεκτικής προστασίας των καρπών, επέλεξε την Ελλάδα για τις εξαγωγικές της δραστηριότητες και την παραγωγική της δυνατότητα στα εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα, τα ακτινίδια και τα μηλοειδή. Η έδρα της θυγατρικής είναι στην Αθήνα (Διαβάστε αναλυτικότερα).


Σήμερα καταθέτουν οι μεταποιητές τα δικαιολογητικά για τη συνδεδεμένη στο πορτοκάλι

Μέχρι σήμερα Τετάρτη 28/12 έχουν προθεσμία οι μεταποιητές να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εφόσον επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης για πορτοκάλια προς χυμοποίηση, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του υπουργού  κ. Β. Αποστόλου. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της διαδικασίας που έχουν ξεκινήσει οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, που κατέθεσαν αίτηση έγκρισης μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2015.


Σε άνοδο η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών στο Μαρόκο

Τα βασικά χαρακτηριστικά της καλλιέργειας των εσπεριδοειδών του Μαρόκο καθώς και οι προβλέψεις για τη φετινή παραγωγή καταγράφονται σε έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA). Σύμφωνα με αυτήν, αυξημένη κατά 15% αναμένεται να είναι η παραγωγή εσπεριδοειδών στη χώρα για την περίοδο 2016/2017 φτάνοντας σε σύνολο τους 2,3 εκατομμύρια τόνους. Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η αύξηση στην παραγωγή μανταρινιών, κατά 24% φτάνοντας τους 1.325.246 τόνους.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 17 - 23/12/2016

Με καλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων. Συνεχίστηκαν με ικανοποιητικούς για την εποχή ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών, με ικανοποιητικές τιμές αντίστοιχες των περσινών. Οι εξαγωγές μήλων γίνονται με μικρές ποσότητες προς την Αίγυπτο (λόγω συναλλαγματικής αλλαγής νομίσματος αλλά και προσανατολισμού σε άλλους προμηθευτές) με κίνδυνο απώλειας της αγοράς.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version