Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Καρποί με κέλυφος

Βρέθηκαν 128 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 13

Παραγωγική χρονιά με καλές ποιότητες αναμένουν οι αγρότες με αμύγδαλα, ξεκινά το μάζεμα μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Παραγωγική χρονιά με καλές ποιότητες αναμένουν οι αγρότες με αμύγδαλα, ξεκινά το μάζεμα μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Καλή χρονιά από άποψη όγκου παραγωγής αναμένουν οι παραγωγοί αμυγδάλου φέτος, με το μάζεμα να ξεκινά, ανάλογα την περιοχή, από τα μέσα Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ζημιές από τις καιρικές συνθήκες δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και η ποιότητα αναμένεται πολύ καλή, τόσο στην Ελασσόνα, όσο και στη Μαγνησία. Οι τιμές που περιμένουν οι παραγωγοί ξεπερνούν το εύρος των 3 ευρώ το κιλό για το άσπαστο προϊόν, ενώ η ψίχα αυτή τη στιγμή πωλείται από τον παραγωγό από 8 έως 8,5 ευρώ το κιλό, αναλόγως της ποικιλίας. Πιο συγκεκριμένα, τώρα, χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η παραγωγική διαδικασία στην Ελασσόνα. Όπως μας ανέφερε ο κ. Βαγγέλης Καραγιάννης, παραγωγός αμυγδάλου από το Δομένικο «αναμένουμε καλή παραγωγή και πολύ καλή ποιότητα. Μοναδικό πρόβλημα για μας είναι τα πολλά αγριογούρουνα, που μπαίνουν στα χωράφια με τις αμυγδαλιές και προκαλούν σε καθημερινή βάση μεγάλες ζημιές, αφού τρώνε τους καρπούς. Πλέον εξοπλιζόμαστε με ηλεκτρονικές περιφράξεις, αλλά και αυτές πλέον αρχίζουν και μας τις κλέβουν».


Κελυφωτό φιστίκι: Ξεκίνησε η συγκομιδή, αναμένεται καλή παραγωγή και αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές

Κελυφωτό φιστίκι: Ξεκίνησε η συγκομιδή, αναμένεται καλή παραγωγή και αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές

Ξεκίνησε αυτές τις ημέρες η συγκομιδή κελυφωτού φιστικιού στην Φθιώτιδα. Αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να ξεκινήσει στην Αττική και στις άλλες παραγωγικές περιοχές. Οι φετινές βροχές ευνόησαν την παραγωγή στην Αίγινα. Καλή παραγωγή όμως αναμένουμε και στην Φθιώτιδα, στα Μέγαρα και στη Μαγνησία. Ωστόσο οι αυξημένες φροντίδες φυτοπροστασίας λόγω των πολλών βροχοπτώσεων, έχουν εκτινάξει στα ύψη το κόστος καλλιέργειας. Το θετικό είναι ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές κάτι που δίνει ελπίδες για καλές τιμές παραγωγού. Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργήσει η παράνομη διακίνηση χωρίς παραστατικά. Αυτή η πρακτική, που γίνεται λόγω της υψηλής φορολόγησης των αγροτών, προκαλεί σημαντικά προβλήματα στους «δυναμικούς» συνεταιρισμούς του κλάδου, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η δραστηριότητά τους.


Αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης για τα κελυφωτά φιστίκια, υπάρχει μεγάλη ζήτηση στη διεθνή αγορά

Αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης για τα κελυφωτά φιστίκια, υπάρχει μεγάλη ζήτηση στη διεθνή αγορά

Σημαντική αύξηση των εισαγωγών υπήρξε για τα κελυφωτά φιστίκια το 2017 σε ΕΕ και Κίνα. Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) αν και την περίοδο 2016/2017 η παγκόσμια παραγωγή σημείωσε αύξηση, σε ποσοστό 50% και έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ (777.000 τόνους), υπήρξε παράλληλα και σημαντική αύξηση στην παγκόσμια κατανάλωση.


Ξεκίνησε η εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος Life Resilience με στόχο την ανάπτυξη προληπτικών μέτρων ενάντια στη Ξυλέλλα

Ξεκίνησε η εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος Life Resilience με στόχο την ανάπτυξη προληπτικών μέτρων ενάντια στη Ξυλέλλα

Στην πόλη Καρμόνα της Ισπανίας έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Life Resilience: Πρόληψη της ασθένειας που προκαλεί το βακτήριο Xylella fastidiosa σε εντατικούς ελαιώνες και αμυγδαλεώνες», στις 17 και 18 Ιουλίου 2018. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ με πάνω από 3 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών ελιάς και αμυγδαλιάς οι οποίες θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ανεκτικές στο βακτήριο Xylella fastidiosa αλλά και σε άλλα παθογόνα, μειώνοντας τις απώλειες που προκαλούν στην παραγωγή των δέντρων. Παράλληλα, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάπτυξη μεθόδων για την αποτροπή της εξάπλωσης του βακτηρίου. Στο Life Resilience συμμετέχουν ινστιτούτα και εταιρείες από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία., όπως το Πανεπιστήμιο της Κόρντομπα, οι Galpagro, Agrifood Comunicacion, Agrodrone αλλά και η Αγροτική Ένωση Νέων Αγροτών (ASAJA) από την Ισπανία, σύμφωνα με τους ισπανικούς συνεταιρισμούς (Cooperativas agroalimentarias).


Κελυφωτά φιστίκια: Οι παραγωγοί πρέπει να προσέξουν τη σεπτόρια, οι πρώτες εκτιμήσεις για την φετινή παραγωγή

Κελυφωτά φιστίκια: Οι παραγωγοί πρέπει να προσέξουν τη σεπτόρια, οι πρώτες εκτιμήσεις για την φετινή παραγωγή

Κανονικά εξελίσσεται η καλλιέργεια του κελυφωτού φιστικιού, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μια καλή παραγωγή. Φέτος αναμένεται να έχουμε μια πρωιμότερη συγκομιδή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Πάντως οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών δημιούργησαν πρόβλημα σεπτόριας στις φιστικιές.


Ισπανία: Αυξημένη προβλέπεται η παραγωγή αμυγδάλων φέτος, ανησυχούν για την εξάπλωση της ξυλέλλα στις αμυγδαλιές

Σε επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων 10 χρόνων αναμένεται να φτάσει φέτος η παραγωγή αμυγδάλων της Ισπανίας, η οποία είναι η βασικότερη χώρα παραγωγός του συγκεκριμένου καρπού με κέλυφος σε όλη την ΕΕ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η ισπανική παραγωγή αμυγδάλων της χώρας αναμενόταν το 2017 στους 71.622 τόνους ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τη δεύτερη βασικότερη χώρα παραγωγό στην ΕΕ, την Ιταλία.


Πρώτη φορά φέτος εφαρμόστηκε πρόγραμμα αντιμετώπισης προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης

Πρώτη φορά φέτος εφαρμόστηκε πρόγραμμα αντιμετώπισης προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), για πρώτη φορά φέτος εφάρμοσαν πρόγραμμα αντιμετώπισης των προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς (Dryococcus kuriphillus) σε καστανεώνες, με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης. Δηλαδή, με στοχευμένες εξαπολύσεις του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, φυσικού εχθρού της σφήκας της καστανιάς.


Νέος Συνεταιρισμός κάστανου και άλλων βιολογικών προϊόντων στο Πεντάλοφο

Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πενταλόφου Βοΐου Κώστα Χονδροκώστα και μέλη του νεοσύστατου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Καστάνου και Άλλων Βιολογικών Προϊόντων Πενταλόφου, δέχθηκε την Πέμπτη, 17 Μαΐου, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.


Μειωμένη θα είναι η παραγωγή καρυδιών λόγω χαμηλής καρπόδεσης αλλά και καρπόπτωσης σε Ημαθία-Ελασσόνα

Μειωμένη είναι η καρπόδεση στις καρυδιές φέτος σε όλη την Ελλάδα και κατα συνέπεια και οι παραγωγοί θα δούν μια μειωμένη παραγωγή, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο γεωπόνος κ. Γιώργος Κιάτος. Υψηλά ήταν ακόμα και τα ποσοστά καρπόπτωσης που έφτασαν έως και 80% σε δένδρα καρυδιάς σε περιοχές στην Ημαθία και την Ελασσόνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Μίλης γεωπόνος και ιδιοκτήτης των φυτωρίων Grinn απο την Ημαθία, ωστόσο τα ποσοστά καρπόπτωσης σύμφωνα με άλλους παραγωγούς, φυτωριούχους και γεωπόνους στην Ελασσόνα δέν ξεπέρασαν τα φυσιολογικά επίπεδα του 1-3%.


Φυλλοβόλα: Επιπτώσεις του μειωμένου ψύχους στην παραγωγικότητα και πρακτικές αντιμετώπισής του

Φυλλοβόλα: Επιπτώσεις του μειωμένου ψύχους στην παραγωγικότητα και πρακτικές αντιμετώπισής του

Η μη ικανοποίηση των αναγκών σε χειμερινό ψύχος, που γίνεται συχνότερα και λόγω της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα των δέντρων. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, το πρώτο από τα τρία άρθρα, στα οποία δίνονται όλες οι πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην κατανόηση και την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version