Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Καρποί με κέλυφος

Βρέθηκαν 111 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 12

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να φυτέψετε καρυδιές

Οι ορεινές ή ημιορεινές περιοχές είναι οι καλύτερες για την καρυδιά. Θα πρέπει να προτιμώνται τοποθεσίες στις οποίες δεν έχουμε όψιμους ανοιξιάτικους παγετούς, υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία και πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια καρυδιάς.


Σε καλά επίπεδα φέτος οι τιμές παραγωγού για καρύδι και κάστανο στην Ελλάδα, παρά τις διακυμάνσεις παραγωγής

Σε καλά επίπεδα φέτος οι τιμές παραγωγού για καρύδι και κάστανο στην Ελλάδα, παρά τις διακυμάνσεις παραγωγής

Αυξομειώσεις παρατηρήθηκαν στη φετινή παραγωγή καρυδιού, ανάλογες των διαθέσεων που είχε ο καιρός στην εκάστοτε περιοχή. Προβλήματα υπήρξαν και στα κάστανα, τα οποία σε πολλές περιοχές δεν είχαν μεγάλα μεγέθη λόγω της φετινής ανομβρίας. Πάντως έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των καλλιεργητών  για νέες φυτεύσεις, καθώς πολλοί παραγωγοί βλέπουν αυτές τις καλλιέργειες σαν μια καλή και μακροπρόθεσμη επένδυση, για ένα συμπληρωματικό εισόδημα. Αυτό οφείλεται και στη διατήρηση των τιμών παραγωγού σε καλά επίπεδα, με τους Ιταλούς να κρατούν ψηλά και φέτος τις τιμές κάστανου. Θετική είναι και η απόφαση να ενταχθούν τα ακρόδρυα στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων από το 2017.


Κλίση εδάφους και αρχαία περιλαμβάνονται στην τροποποιητική απόφαση που αφορά τα καστανοχώραφα σε δασικές εκτάσεις

Κλίση εδάφους και αρχαία περιλαμβάνονται στην τροποποιητική απόφαση που αφορά τα καστανοχώραφα σε δασικές εκτάσεις

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση  (ΚΥΑ) του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Σωκράτη Φάμελλου και της Υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου (ΦΕΚ Β 3941) που αφορά τη δενδροκομική εκμετάλλευση καστανοτεμαχίων. Η συγκεκριμένη ΚΥΑ τροποποιεί προηγούμενη απόφαση (ΦΕΚ Β΄3095) η οποία αναφέρει τη διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις, τις υποχρεώσεις του δικαιούχου για την παραχώρηση, κατά χρήση, δενδροκομικής εκμετάλλευσης καστανοτεμαχίων τα οποία βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις καθώς και σε δημοτικές ή διακατεχόμενες δασικές εκτάσεις (δημόσιο δάσος που ανήκει κατά κυριότητα στο Δημόσιο, επί του οποίου οι διακάτοχοι ασκούν περιορισμένα δικαιώματα). Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η τροποποίηση γίνεται με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας για χιλιάδες καστανοπαραγούς της χώρας, των οποίων το βασικό εισόδημα εξαρτάται από τη δραστηριότητα αυτή. Συγκεκριμένα με τη νέα ΚΥΑ προβλέπεται ότι:


Μειωμένη παραγωγή αμύγδαλου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μικρή αύξηση των τιμών

Για μια μειωμένη φετινή παραγωγή αμυγδάλων κάνουν λόγο οι δηλώσεις των παραγωγών στον ΑγροΤύπο. Πέρσι ήταν μια χρονιά που είχαμε μια κανονική παραγωγή Σήµερα, το 35-50% των ελληνικών αμυγδάλων παράγεται στην Θεσσαλία (περιοχές Λάρισας και Μαγνησίας), το 26-35% στην Μακεδονία (περιοχή Σερρών και Καβάλας) και το υπόλοιπο διάσπαρτα στον ελλαδικό χώρο. Ο παγετός του χειμώνα και ο καύσωνας του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την μικροκαρπία, που χτύπησε πολλές περιοχές της χώρας, είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η φετινή παραγωγή. Εξαίρεση αποτέλεσε η περιοχή της Ελασσόνας, μία περιοχή στην οποία έχουμε το τελευταίο διάστημα νέες φυτεύσεις, όπου η παραγωγή κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα.


Αποστόλου: Καλές οι προοπτικές στην καστανοκαλλιέργεια ορεινών περιοχών, νέο πρόγραμμα αντιμετώπισης της σφήκας και συνδεδεμένη 13,3 ευρώ το στρέμμα

Αποστόλου: Καλές οι προοπτικές στην καστανοκαλλιέργεια ορεινών περιοχών, νέο πρόγραμμα αντιμετώπισης της σφήκας και συνδεδεμένη 13,3 ευρώ το στρέμμα

Τις δυνατότητες που δημιουργεί για τις ορεινές κοινότητες της χώρας η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, ειδικά μέσα από συνεργατικά σχήματα και σε σύνδεση με τη γαστρονομία και τον τουρισμό επισήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σε ημερίδα για την καστανοκαλλιέργεια που πραγματοποιήθηκε στην Καστάνιτσα Κυνουρίας, στο πλαίσιο της 34ης Γιορτής του Κάστανου. Όπως δήλωσε από το 2017 θα χορηγηθεί συνδεδεμένη ενίσχυση στα ακρόδρυα και συνεπώς στις καστανιές, που θα κυμανθεί στα 13,3 ευρώ το στρέμμα.


Ο Υπουργός Β. Αποστόλου σε Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, θα επισκεφθεί, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, την Καστάνιτσα Κυνουρίας στην Αρκαδία, όπου θα συμμετέχει σε εκδήλωση - συζήτηση για τη στήριξη και προώθηση της καστανοκαλλιέργειας, στο πλαίσιο της έναρξης της 34ης Γιορτής του Κάστανου.


Σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες των καστανοπαραγωγών της Λάρισας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (8 Σεπτεμβρίου 2017) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για το ζήτημα των καστανοπαραγωγών του Νομού Λάρισας.


Η έλλειψη νερού δημιουργεί προβλήματα στο κελυφωτό φιστίκι του Ιράν

Σε πτώση βρίσκεται η παραγωγή φιστικιού στο Ιράν, δεύτερου παγκόσμιου παραγωγού μετά τις ΗΠΑ, εξαιτίας της έλλειψης νερού αλλά και της αλατότητας του εδάφους. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Ένωσης Παραγωγών Φιστικιού του Ιράν, Μοχσέν Τζαλαλμπούρ, ετησίως «χάνονται» 800 έως και 1.200 στρέμματα φυτειών εξαιτίας των προαναφερθέντων αιτιών.


Με μειωμένη παραγωγή και ενδείξεις για καλύτερες τιμές ξεκινάει η συγκομιδή στο κελυφωτό φιστίκι

Με μειωμένη παραγωγή και ενδείξεις για καλύτερες τιμές ξεκινάει η συγκομιδή στο κελυφωτό φιστίκι

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τιμή του κελυφωτού φιστικιού φέτος σε σχέση με  την περσινή χρονιά και αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται, στη μειωμένη Αμερικάνικη παραγωγή και δευτερευόντως στη μειωμένη εγχώρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Πιο συγκεκριμένα αν και σε ορισμένες περιοχές η μειωμένη παραγωγή ήταν αναμενόμενη λόγω παρενιαυτοφορίας, όπως στη Χαλκιδική, το Στεφανοβίκειο, το Μώλο Φθιώτιδας και τον Αυλώνα υπήρξε μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων στις αρχές καλοκαιριού. Ωστόσο ιδιαίτερα καλά φαίνεται να εξελίσσεται η χρονιά για τους φιστικοπαραγωγούς σε Αίγινα και Μέγαρα.


Χορήγηση άδειας διάθεσης στην αγορά μυκητοκτόνου για χρήση στην καλλιέργεια φιστικιάς

Το ΥπΑΑΤ χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά στο φυτοπροστατευτικό προϊόν (μυκητοκτόνο) ALIETTE 80 WG (δραστική ουσία: Fosetyl), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια της φιστικιάς (κελυφωτό φιστίκι)».

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version