Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Καρποί με κέλυφος

Βρέθηκαν 95 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 10

Κελυφωτά φιστίκια: Υπερπαραγωγή έφερε μείωση των διεθνών τιμών, ενώ μειωμένη παραγωγή και πιέσεις τιμών είχαμε στην χώρα μας

Ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο η συγκομιδή κελυφωτού φιστικιού. Φέτος είχαμε μειωμένη παραγωγή σε όλη την χώρα (την μεγαλύτερη είχαμε στην Αίγινα) λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του περασμένου χειμώνα. Ωστόσο η έλλειψη βροχοπτώσεων που είχαμε το καλοκαίρι έφερε μια καλή ποιότητα. Η υπερπαραγωγή σε ΗΠΑ και Τουρκία (που έχει γίνει ο βασικός ανταγωνιστής μας) και η είσοδος του Ιράν στην διεθνή αγορά μετά την άρση του εμπάργκο που του είχε επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση στις διεθνείς τιμές. Αυτό έφερε «πιέσεις» των τιμών και στα ελληνικά φιστίκια, αφού δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους Ιταλούς εμπόρους για αγορές από την χώρα μας. Από την άλλη Έλληνες έμποροι που αγόρασαν σε υψηλές τιμές θα δυσκολευτούν να κάνουν εξαγωγές.


Χαμηλότερες οι τιμές φέτος στα κάστανα παρά τη μειωμένη παραγωγή

Χαμηλότερες οι τιμές φέτος στα κάστανα παρά τη μειωμένη παραγωγή

Με μειωμένη παραγωγή κλείνει φέτος η χρονιά για το ελληνικό κάστανο, καθώς καλλιέργειες σε πολλές περιοχές της χώρας χτυπήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οκτώβριο ολοκληρώθηκε η συγκομιδή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το 2013 η έκταση καλλιέργειας κυμαινόταν στα 90.400 στρέμματα, ενώ η ελληνική παραγωγή ανέρχεται περίπου στους 18.800 τόνους. Το ελληνικό κάστανο πάντως παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές στο εξωτερικό, με την Ιταλία να αποτελεί τα τελευταία χρόνια σταθερό εξαγωγικό μας προορισμό. Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού, ήταν χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι πλην ελαχίστων περιπτώσεων.


Καρύδια: Μεγάλη ζήτηση και μειωμένη φέτος παραγωγή, τιμές σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ συνεχίζεται το ενδιαφέρον για νέες φυτεύσεις

Στα ίδια περίπου με πέρσι ικανοποιητικά επίπεδα, από 3,5 έως 5 ευρώ το κιλό για τα καρύδια με κέλυφος, κυμαίνεται η φετινή τιμή παραγωγού. Η συγκομιδή ξεκίνησε φέτος από τα τέλη Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου. Η φετινή παραγωγή ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρσι λόγω των παγετών που υπήρξαν Απρίλιο και Μάιο. Έντονο πάντως παραμένει το ενδιαφέρον για νέες φυτεύσεις, καθώς πολλοί παραγωγοί βλέπουν σε αυτήν την καλλιέργεια μια καλή, αν και μακροπρόθεσμη επένδυση, για ένα συμπληρωματικό εισόδημα. Το ενδιαφέρον αυτό αναμένεται να αυξηθεί μετά την απόφαση να ενταχθούν τα ακρόδρυα στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων από το 2017.


Agromelca: μηχανήματα συγκομιδής καρπού με δόνηση για ελιές, αμύγδαλα, φιστίκια και καρύδια

Agromelca: μηχανήματα συγκομιδής καρπού με δόνηση για ελιές, αμύγδαλα, φιστίκια και καρύδια

Η Ισπανική εταιρία Agromelca από το 2003, με συνεχείς επενδύσεις στη τεχνολογία για την εξέλιξη των προϊόντων της, έχει δημιουργήσει μεγάλη γκάμα μηχανημάτων που καλύπτει κάθε τύπο δέντρου και συνθήκη χωραφιού στην μηχανική συγκομιδή καρπών.Τα μηχανήματα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δέντρα 60 εκατοστά ύψους  μέχρι μεγάλα πολυετή δέντρα, με συγκομιδή περίπου 30 δέντρων/ώρα για ελιές και 60 δέντρων/ώρα για αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια.


Καλλιέργειες καρυδιών νέων παραγωγών στην Ελασσόνα επισκέφθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης

Το ενδιαφέρον του για τα τοπικά αγροτικά προϊόντα που αποτελούν τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα, εξέφρασε κατά την επίσκεψη του στο κτήμα Λιάνου στη Μαγούλα Ελασσόνας, όπου παράγονται τα καρύδια Ολύμπου, ο βουλευτής Λάρισας της ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης. Οι ιδιοκτήτες της “Καρυάτις Ολύμπου” Βάϊος και Αντώνης Λιάνος ενημέρωσαν το βουλευτή για το προσωπικό και οικονομικό κόστος που έχει η προσπάθεια τους να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τα καρύδια Ολύμπου, μέσα από πολύωρη καθημερινή εργασία και το παραδοσιακό μάζεμα προκειμένου να μείνει «ζωντανή» η ποιότητα και η αξία τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Του επεσήμαναν μάλιστα ότι το κράτος δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων που επιβάλλονται για την καλλιέργεια του εξαιρετικού αυτού προϊόντος.


Κάστανα: Φέτος μειωμένη παραγωγή, οι Ιταλοί προσπαθούν να πιέσουν τις τιμές και αναζητούν υψηλής ποιότητας προϊόντα

Συνεχίζεται η συγκομιδή κάστανου στις περιοχές της Κρήτης, ενώ έχει ολοκληρωθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η φετινή παραγωγή εκτιμάται ότι είναι μειωμένη σε σχέση με την περσινή που είχαμε μια παραγωγή ρεκόρ των 20.000 τόνων. Η μείωση οφείλεται κυρίως στην ανομβρία του καλοκαιριού που έπληξε όλες τις περιοχές της χώρας και κυρίως την Κρήτη. Οι τιμές είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι. Η ιταλική αγορά, που στο παρελθόν έκανε μαζικές αγορές κάστανων από την χώρα μας, θεωρεί ότι οι τιμές έφτασαν σε υψηλά επίπεδα και αναζητά υψηλής ποιότητας προϊόντα. Πάντως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στη διάθεση του προϊόντος εκ μέρους των παραγωγών.


Αμύγδαλα: Επανήλθε η παραγωγή φέτος σε κανονικά επίπεδα μειώθηκαν οι τιμές παραγωγού

Για μια κανονική παραγωγή αμυγδάλων - που όμως είναι αυξημένη σε σχέση με την περσινή - κάνουν λόγο οι δηλώσεις των παραγωγών στον ΑγροΤύπο. Θυμίζουμε ότι πέρσι ο παγετός είχε καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Πάντως οι τιμές εμφανίζονται μειωμένες σε σχέση με τις περσινές. Σήµερα, το 35-50% των ελληνικών αμυγδάλων παράγεται στην Θεσσαλία (περιοχές Λάρισας και Μαγνησίας), το 26-35% στην Μακεδονία (περιοχή Σερρών και Καβάλας) και το υπόλοιπο διάσπαρτα στον ελλαδικό χώρο.


Στη Βουλή τα προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών στην καλλιέργεια κάστανου στα Χανιά

Τις σημαντικές προοπτικές της καλλιέργειας του κάστανου στα Χανιά, αλλά και τα προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες επισημαίνουν με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Βαγιωνάκη και Α. Μπαλωμενάκης.


Κελυφωτό φιστίκι: Μειωμένη η φετινή παραγωγή, από 7,5 ευρώ το κιλό ξεκίνησαν να αγοράζουν οι Έλληνες έμποροι, διστακτικοί οι Ιταλοί προσφέρουν χαμηλότερες τιμές

Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή κελυφωτού φιστικιού. Φέτος είχαμε μειωμένη παραγωγή σε όλη την χώρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του περασμένου χειμώνα. Όμως η έλλειψη βροχοπτώσεων που είχαμε το καλοκαίρι έφερε μια καλή ποιότητα. Αυτή την εποχή οι Έλληνες έμποροι αγοράζουν από την περιοχή της Αττικής στα 7,5 ευρώ το κιλό για τα ανοικτά και 5,5 ευρώ για τα κλειστά. Από την πλευρά τους οι Ιταλοί φαίνονται διστακτικοί να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες και προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές. Η διακοπή του εμπάργκο στο Ιράν και η πολύ υψηλή παραγωγή της Τουρκίας, που είναι βασικός ανταγωνιστής μας, δίνει στους Ιταλούς εναλλακτικές λύσεις για την αγορά φιστικιών. Από την άλλη η υψηλή φορολογία οδηγεί πολλούς παραγωγούς (κυρίως ετεροεπαγγελματίες) να καταφεύγουν στην «μαύρη αγορά» για να πωλούν το προϊόν τους, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους συνεταιρισμούς που εμπορεύονται το προϊόν.


Πρωτοφανής η καταστροφή, χάνεται η συγκομιδή στις φιστικιές

Πρωτοφανής η καταστροφή, χάνεται η συγκομιδή στις φιστικιές

Με τον Γραμματέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης, κ. Παναγιώτη Δουρούμη συνομίλησε ο ΑγροΤύπος για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην περιοχή μετά τις πρόσφατες πλημμύρες. Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι πλημμύρες προκαλούνται συχνά σε χωράφια που βρίσκονται δυτικά του Πάμισου ενώ σε αυτό έχει συντελέσει και η αλλαγή του κλίματος τα τελευταία έτη. Ο ίδιος ενημέρωσε ότι πιθανότατα χάνεται η συγκομιδή για τις φιστικές (αραχίδα) που υπάρχουν στην περιοχή. Ο κ. Δουρούμης χαρακτήρισε την έκταση του φαινομένου πρωτοφανή ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Πολιτεία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα καταβάλει τις αποζημιώσεις εντός χρονοδιαγράμματος.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,15625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version