Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Καρποί με κέλυφος

Βρέθηκαν 106 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 11

Ο Υπουργός Β. Αποστόλου σε Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, θα επισκεφθεί, την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, την Καστάνιτσα Κυνουρίας στην Αρκαδία, όπου θα συμμετέχει σε εκδήλωση - συζήτηση για τη στήριξη και προώθηση της καστανοκαλλιέργειας, στο πλαίσιο της έναρξης της 34ης Γιορτής του Κάστανου.


Σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες των καστανοπαραγωγών της Λάρισας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (8 Σεπτεμβρίου 2017) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για το ζήτημα των καστανοπαραγωγών του Νομού Λάρισας.


Η έλλειψη νερού δημιουργεί προβλήματα στο κελυφωτό φιστίκι του Ιράν

Σε πτώση βρίσκεται η παραγωγή φιστικιού στο Ιράν, δεύτερου παγκόσμιου παραγωγού μετά τις ΗΠΑ, εξαιτίας της έλλειψης νερού αλλά και της αλατότητας του εδάφους. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Ένωσης Παραγωγών Φιστικιού του Ιράν, Μοχσέν Τζαλαλμπούρ, ετησίως «χάνονται» 800 έως και 1.200 στρέμματα φυτειών εξαιτίας των προαναφερθέντων αιτιών.


Με μειωμένη παραγωγή και ενδείξεις για καλύτερες τιμές ξεκινάει η συγκομιδή στο κελυφωτό φιστίκι

Με μειωμένη παραγωγή και ενδείξεις για καλύτερες τιμές ξεκινάει η συγκομιδή στο κελυφωτό φιστίκι

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τιμή του κελυφωτού φιστικιού φέτος σε σχέση με  την περσινή χρονιά και αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται, στη μειωμένη Αμερικάνικη παραγωγή και δευτερευόντως στη μειωμένη εγχώρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Πιο συγκεκριμένα αν και σε ορισμένες περιοχές η μειωμένη παραγωγή ήταν αναμενόμενη λόγω παρενιαυτοφορίας, όπως στη Χαλκιδική, το Στεφανοβίκειο, το Μώλο Φθιώτιδας και τον Αυλώνα υπήρξε μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων στις αρχές καλοκαιριού. Ωστόσο ιδιαίτερα καλά φαίνεται να εξελίσσεται η χρονιά για τους φιστικοπαραγωγούς σε Αίγινα και Μέγαρα.


Χορήγηση άδειας διάθεσης στην αγορά μυκητοκτόνου για χρήση στην καλλιέργεια φιστικιάς

Το ΥπΑΑΤ χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά στο φυτοπροστατευτικό προϊόν (μυκητοκτόνο) ALIETTE 80 WG (δραστική ουσία: Fosetyl), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια της φιστικιάς (κελυφωτό φιστίκι)».


Παρέμβαση από βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο για το καστανόδασος των Αμπελακίων

Σε σύσκεψη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, στελεχών του Υπουργείου, των τριών βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη, Μπέτυς Σκούφα και Χάρη Τζαμακλή και του βουλευτή Ημαθίας Γιώργου Ουρσουνίδη, συμμετείχε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος.


ΠΕ Πειραιάς: Μπλόκο στην εισαγωγή φορτίου 24.000 κιλών φιστικιών με κέλυφος από το Ιράν

Στην απαγόρευση εισαγωγής φορτίου φιστικιών με κέλυφος προέλευσης Ιράν συνολικού βάρους 24.000 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Πειραιά.


Αίτημα ένταξης ζημιών αμυγδαλιάς σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ

Με έγγραφο του προς τον ΕΛΓΑ, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ζητά να διερευνηθεί η δυνατότητα να ενταχθεί η ζημιά των παραγωγών αμυγδαλιάς του Δήμου σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στον έγγραφο επισημαίνει, ότι δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας κυρίως στην ποικιλία Ferragnes αλλά και σε άλλες ποικιλίες αμυγδαλιάς.


Στα 13,88 ευρώ το στρέμμα για τους καρπούς με κέλυφος και 47,67 ευρώ για τα μήλα, οι ενδεικτικές τιμές συνδεδεμένης

Στα 13,88 ευρώ το στρέμμα για τους καρπούς με κέλυφος και στα 47,67 ευρώ το στρέμμα για τα μήλα, καθορίζεται η ενδεικτική τιμή των δύο συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα ισχύουν για το 2017, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ.


Να επανεξεταστούν οι ζημιές των αμυγδαλοπαραγωγών στα Τέμπη

Αν θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να εξεταστεί το αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών του Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής για την αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν από τον παγετό του Απριλίου και αν ναι ποιες θα είναι αυτές, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,9140625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version