Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Καρποί με κέλυφος

Βρέθηκαν 143 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 15

Ισπανία: Αυξημένη προβλέπεται η παραγωγή αμυγδάλων φέτος, ανησυχούν για την εξάπλωση της ξυλέλλα στις αμυγδαλιές

Σε επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων 10 χρόνων αναμένεται να φτάσει φέτος η παραγωγή αμυγδάλων της Ισπανίας, η οποία είναι η βασικότερη χώρα παραγωγός του συγκεκριμένου καρπού με κέλυφος σε όλη την ΕΕ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η ισπανική παραγωγή αμυγδάλων της χώρας αναμενόταν το 2017 στους 71.622 τόνους ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τη δεύτερη βασικότερη χώρα παραγωγό στην ΕΕ, την Ιταλία.


Πρώτη φορά φέτος εφαρμόστηκε πρόγραμμα αντιμετώπισης προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης

Πρώτη φορά φέτος εφαρμόστηκε πρόγραμμα αντιμετώπισης προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), για πρώτη φορά φέτος εφάρμοσαν πρόγραμμα αντιμετώπισης των προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς (Dryococcus kuriphillus) σε καστανεώνες, με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης. Δηλαδή, με στοχευμένες εξαπολύσεις του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, φυσικού εχθρού της σφήκας της καστανιάς.


Νέος Συνεταιρισμός κάστανου και άλλων βιολογικών προϊόντων στο Πεντάλοφο

Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πενταλόφου Βοΐου Κώστα Χονδροκώστα και μέλη του νεοσύστατου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Καστάνου και Άλλων Βιολογικών Προϊόντων Πενταλόφου, δέχθηκε την Πέμπτη, 17 Μαΐου, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.


Μειωμένη θα είναι η παραγωγή καρυδιών λόγω χαμηλής καρπόδεσης αλλά και καρπόπτωσης σε Ημαθία-Ελασσόνα

Μειωμένη είναι η καρπόδεση στις καρυδιές φέτος σε όλη την Ελλάδα και κατα συνέπεια και οι παραγωγοί θα δούν μια μειωμένη παραγωγή, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο γεωπόνος κ. Γιώργος Κιάτος. Υψηλά ήταν ακόμα και τα ποσοστά καρπόπτωσης που έφτασαν έως και 80% σε δένδρα καρυδιάς σε περιοχές στην Ημαθία και την Ελασσόνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Μίλης γεωπόνος και ιδιοκτήτης των φυτωρίων Grinn απο την Ημαθία, ωστόσο τα ποσοστά καρπόπτωσης σύμφωνα με άλλους παραγωγούς, φυτωριούχους και γεωπόνους στην Ελασσόνα δέν ξεπέρασαν τα φυσιολογικά επίπεδα του 1-3%.


Φυλλοβόλα: Επιπτώσεις του μειωμένου ψύχους στην παραγωγικότητα και πρακτικές αντιμετώπισής του

Φυλλοβόλα: Επιπτώσεις του μειωμένου ψύχους στην παραγωγικότητα και πρακτικές αντιμετώπισής του

Η μη ικανοποίηση των αναγκών σε χειμερινό ψύχος, που γίνεται συχνότερα και λόγω της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα των δέντρων. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, το πρώτο από τα τρία άρθρα, στα οποία δίνονται όλες οι πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην κατανόηση και την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.


Πάνω από 8,5 ευρώ πωλούν τα λιγοστά αποθέματά τους οι παραγωγοί κελυφωτού φιστικιού, τι θα γίνει τη νέα χρονιά με παραγωγή και τιμές

Πάνω από 8,5 ευρώ πωλούν τα λιγοστά αποθέματά τους οι παραγωγοί κελυφωτού φιστικιού, τι θα γίνει τη νέα χρονιά με παραγωγή και τιμές

Μηδενικά αποθέματα φιστικιών κατέχει αυτή την χρονική περίοδο, τόσο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κελυφωτού Φιστικιού Μώλου-Θερμοπυλών, όσο και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Μάκρης Φθιώτιδας, που είναι μια από τις κύριες παραγωγικές περιοχές φιστικιού στη χώρα μας. Ώθηση στην εμπορία, αλλά και στις τιμές παραγωγού φαίνεται πως έδωσε την περσινή σεζόν «η μείωση της παραγωγής φιστικιών της Τουρκίας το 2017 κατά 70%, σε σχέση με το 2016 σε συνδυασμό με τη μικρή παραγωγή φιστικιών στην Ελλάδα», μας επεσήμανε ο κ. Μπούργος, µέλος του ∆.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών Μάκρης.


Ξεκίνησε η βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς στην Πιερία

Στα πλαίσια του προγράμματος «Βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus (Υasumatsu)», που υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συνδρομή του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ), πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες (25 και 26 Απριλίου) η εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis στο Νομό Πιερίας.


Αμυγδαλιά: το ευρύτομο και η αντιμετώπισή του

Το ευρύτομο διαχειμάζει ως προνύμφη μέσα στους μουμιοποιημένους καρπούς που υπάρχουν στα δένδρα. Τα ακμαία του βγαίνουν κατά τον Απρίλιο - Μάιο από μουμιοποιημένους καρπούς των προηγούμενων ετών και πρέπει να καταπολεμηθούν πριν ωοτοκήσουν στους νέους καρπούς. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τον τρόπο αντιμετώπισης του εντόμου.


Βιολογική καλλιέργεια αμυγδαλιάς και φουντουκιάς στα Γρεβενά: μια κερδοφόρος ασχολία με ρίσκο τον παγετό

Η βιολογική καλλιέργεια ακροδρύων φαίνεται ότι αποτελεί μία προσοδοφόρο ασχολία για τον κ. Νέστωρα, ο οποίος διαθέτει 42 στρέμματα αμυγδαλιάς και 16 στρέμματα συγκαλλιέργειας φουντουκιάς με καρυδιά, στο αγρόκτημα του, στα Κριθαράκια Γρεβενών. Ο παραγωγός δραστηριοποιείται μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ «Το κουκούλι». Το 80% της βιολογικής παραγωγής φουντουκιών και αμυγδάλων εξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Βέλγιο, την Ελβετία και τη Ρουμανία.


Καθορίστηκαν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017 για όσπρια, κτηνοτροφικά - σανοδοτικά ψυχανθή, σπαράγγια και καρπούς με κέλυφος

Υπεγράφησαν από τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στον καθορισμό του ύψους της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το έτος 2017 (άρθρο 52 Κανονισμός Ε.Ε. 1307/2013) για την καλλιέργεια των οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, των πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, των πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, των σπαραγγιών και των καρπών με κέλυφος.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,2509766 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version