Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Καρποί με κέλυφος

Βρέθηκαν 143 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 15

Με μειωμένη παραγωγή και ενδείξεις για καλύτερες τιμές ξεκινάει η συγκομιδή στο κελυφωτό φιστίκι

Με μειωμένη παραγωγή και ενδείξεις για καλύτερες τιμές ξεκινάει η συγκομιδή στο κελυφωτό φιστίκι

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τιμή του κελυφωτού φιστικιού φέτος σε σχέση με  την περσινή χρονιά και αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται, στη μειωμένη Αμερικάνικη παραγωγή και δευτερευόντως στη μειωμένη εγχώρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Πιο συγκεκριμένα αν και σε ορισμένες περιοχές η μειωμένη παραγωγή ήταν αναμενόμενη λόγω παρενιαυτοφορίας, όπως στη Χαλκιδική, το Στεφανοβίκειο, το Μώλο Φθιώτιδας και τον Αυλώνα υπήρξε μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων στις αρχές καλοκαιριού. Ωστόσο ιδιαίτερα καλά φαίνεται να εξελίσσεται η χρονιά για τους φιστικοπαραγωγούς σε Αίγινα και Μέγαρα.


Χορήγηση άδειας διάθεσης στην αγορά μυκητοκτόνου για χρήση στην καλλιέργεια φιστικιάς

Το ΥπΑΑΤ χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά στο φυτοπροστατευτικό προϊόν (μυκητοκτόνο) ALIETTE 80 WG (δραστική ουσία: Fosetyl), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια της φιστικιάς (κελυφωτό φιστίκι)».


Παρέμβαση από βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο για το καστανόδασος των Αμπελακίων

Σε σύσκεψη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, στελεχών του Υπουργείου, των τριών βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη, Μπέτυς Σκούφα και Χάρη Τζαμακλή και του βουλευτή Ημαθίας Γιώργου Ουρσουνίδη, συμμετείχε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος.


ΠΕ Πειραιάς: Μπλόκο στην εισαγωγή φορτίου 24.000 κιλών φιστικιών με κέλυφος από το Ιράν

Στην απαγόρευση εισαγωγής φορτίου φιστικιών με κέλυφος προέλευσης Ιράν συνολικού βάρους 24.000 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Πειραιά.


Αίτημα ένταξης ζημιών αμυγδαλιάς σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ

Με έγγραφο του προς τον ΕΛΓΑ, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ζητά να διερευνηθεί η δυνατότητα να ενταχθεί η ζημιά των παραγωγών αμυγδαλιάς του Δήμου σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στον έγγραφο επισημαίνει, ότι δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας κυρίως στην ποικιλία Ferragnes αλλά και σε άλλες ποικιλίες αμυγδαλιάς.


Στα 13,88 ευρώ το στρέμμα για τους καρπούς με κέλυφος και 47,67 ευρώ για τα μήλα, οι ενδεικτικές τιμές συνδεδεμένης

Στα 13,88 ευρώ το στρέμμα για τους καρπούς με κέλυφος και στα 47,67 ευρώ το στρέμμα για τα μήλα, καθορίζεται η ενδεικτική τιμή των δύο συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα ισχύουν για το 2017, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ.


Να επανεξεταστούν οι ζημιές των αμυγδαλοπαραγωγών στα Τέμπη

Αν θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να εξεταστεί το αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών του Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής για την αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν από τον παγετό του Απριλίου και αν ναι ποιες θα είναι αυτές, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.


Αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών αμυγδαλιάς, ζητά από το ΥπΑΑΤ η Φωτεινή Αραμπατζή

Αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών αμυγδαλιάς, ζητά από το ΥπΑΑΤ η Φωτεινή Αραμπατζή

Το πρόβλημα που έπληξε την απόδοση των αμυγδαλιών του Ν. Σερρών κατά το στάδιο ανθοφορίας, αναδεικνύει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, με Ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως επισημαίνει η Σερραία βουλευτής, οι συγκεκριμένες ζημίες, θα μειώσουν δραματικά τη φετινή παραγωγή οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους καλλιεργητές. Ζημίες, που αποδίδονται, σύμφωνα και με τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ που κατέγραψαν το φαινόμενο, στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του περασμένου Ιανουαρίου και σε καμία περίπτωση σε λάθος των καλλιεργητών. Η κ. Αραμπατζή ζητά ως εκ τούτου την άμεση σύσταση ομάδας εργασίας από το ΥπΑΑΤ, προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη φακέλου για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων στους πληγέντες καλλιεργητές.


Κελυφωτά φιστίκια: Υπερπαραγωγή έφερε μείωση των διεθνών τιμών, ενώ μειωμένη παραγωγή και πιέσεις τιμών είχαμε στην χώρα μας

Ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο η συγκομιδή κελυφωτού φιστικιού. Φέτος είχαμε μειωμένη παραγωγή σε όλη την χώρα (την μεγαλύτερη είχαμε στην Αίγινα) λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του περασμένου χειμώνα. Ωστόσο η έλλειψη βροχοπτώσεων που είχαμε το καλοκαίρι έφερε μια καλή ποιότητα. Η υπερπαραγωγή σε ΗΠΑ και Τουρκία (που έχει γίνει ο βασικός ανταγωνιστής μας) και η είσοδος του Ιράν στην διεθνή αγορά μετά την άρση του εμπάργκο που του είχε επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση στις διεθνείς τιμές. Αυτό έφερε «πιέσεις» των τιμών και στα ελληνικά φιστίκια, αφού δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους Ιταλούς εμπόρους για αγορές από την χώρα μας. Από την άλλη Έλληνες έμποροι που αγόρασαν σε υψηλές τιμές θα δυσκολευτούν να κάνουν εξαγωγές.


Χαμηλότερες οι τιμές φέτος στα κάστανα παρά τη μειωμένη παραγωγή

Χαμηλότερες οι τιμές φέτος στα κάστανα παρά τη μειωμένη παραγωγή

Με μειωμένη παραγωγή κλείνει φέτος η χρονιά για το ελληνικό κάστανο, καθώς καλλιέργειες σε πολλές περιοχές της χώρας χτυπήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οκτώβριο ολοκληρώθηκε η συγκομιδή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το 2013 η έκταση καλλιέργειας κυμαινόταν στα 90.400 στρέμματα, ενώ η ελληνική παραγωγή ανέρχεται περίπου στους 18.800 τόνους. Το ελληνικό κάστανο πάντως παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές στο εξωτερικό, με την Ιταλία να αποτελεί τα τελευταία χρόνια σταθερό εξαγωγικό μας προορισμό. Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού, ήταν χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,7177734 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version