Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πυρηνόκαρπα

Βρέθηκαν 558 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 56

Κοροϊδεύουν ασύστολα και συνειδητά τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς

Κοροϊδεύουν ασύστολα και συνειδητά τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς

Κατάσταση που θυμίζει «θεατρική παράσταση του παραλόγου» βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας, αναφέρει σε δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Καρασμάνης.


Μεγάλα προβλήματα από μονίλια στα συμπύρηνα ροδάκινα λέει η ΕΚΕ, αποζημιώσεις de minimis ζητούν οι παραγωγοί

Οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα το μεγάλο ποσοστό προσβολής των ροδάκινων από ασθένειες, κυρίως μονίλια. Αυτό επισημαίνει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) και προσθέτει ότι «τις τελευταίες μέρες, τα ροδάκινα που παραδίδονται για μεταποίηση είναι σε μεγάλο ποσοστό ακατάλληλα (μικρόκαρπα, άρρωστα, πράσινα)».


Ροδάκινα: Δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ η καρπόπτωση, χαμηλές τιμές για χυμοποίηση

Ροδάκινα: Δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ η καρπόπτωση, χαμηλές τιμές για χυμοποίηση

Η καρπόπτωση που παρατηρήθηκε στα ροδάκινα και η ποιοτική υποβάθμιση των καρπών δεν είναι άμεσες ζημιές και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά. Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΛΓΑ και καλεί τους καλλιεργητές ροδάκινου των νομών Ημαθίας και Πέλλας που επλήγησαν από καρπόπτωση και ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος τους λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων να μην υποβάλλουν αιτήσεις ζημιάς.


Παράταση έως 31 Ιουλίου στην υποβολή αιτήσεων για το Κομφούζιο

Κατά μια εβδομάδα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020, δηλαδή μεταφέρεται από τις 24/7/2017 στις 31/7/2017.

31/7/2017


Γ. Καρασμάνης: Αφημένοι στην τύχη τους οι ροδακινοπαραγωγοί

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τους ροδακινοπαραγωγούς τονίζει με δήλωσή του ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης.


Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το πολλαπλασιαστικό υλικό καρποφόρων δένδρων και αμπέλου

Με συντονιστή το Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του ΑΠΘ ξεκίνησε η υλοποίηση ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος, με τίτλο VirFree, για το πολλαπλασιαστικό υλικό καρποφόρων δένδρων και αμπέλου. Το VirFree ενώνει την εμπειρία ερευνητικών ιδρυμάτων και ιδιωτικών εταιρειών για βελτίωση, μεταξύ άλλων, των μεθόδων πολλαπλασιασμού και εξυγίανσης ώστε να παραχθεί φυτικό υλικό υψηλής ποιότητας. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται φορείς από πολλές χώρες, μέλη και μη, της ΕΕ.


Έκτακτα μέτρα στήριξης στα ροδάκινα και σε άλλα φρούτα

Έκτακτα μέτρα στήριξης στα ροδάκινα και σε άλλα φρούτα

Προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς ροδάκινων, νεκταρινιών, μήλων, αχλαδιών, δαμάσκηνων και εσπεριδοειδών προβλέπει η πολυαναμενόμενη απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ τη Δευτέρα 17 Ιουλίου. Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, καθορίζονται τα συμπληρωματικά μέτρα σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών εκτάκτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων φρούτων. Οι επιλέξιμες ποσότητες για τα ροδάκινα και νεκταρίνια είναι 5.355 τόνοι και συμπληρωματικά επιπλέον 1.100 τόνοι.


Με καλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές οπωροκηπευτικών

Συνεχίστηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές κερασιών, καρπουζιών, βερίκοκων και ροδάκινων, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS. Η ζήτηση στα καρπούζια παρουσιάζεται μειωμένη έναντι της προηγούμενης εβδομάδας λόγω προσφοράς από Ουγγαρία και άλλες χώρες. Ο ρυθμός εξαγωγών τους βαίνει με φθίνουσα πορεία για τις επόμενες εβδομάδες. Η ζήτηση είναι μειωμένη σε σχέση με την υπερπροσφορά στα ροδάκινα και νεκταρίνια και οι τρέχουσες τιμές είναι πολύ χαμηλές για την εποχή.


Μέτρα στήριξης του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, ζητάει η ΝΔ

Συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών και των παραγωγών άλλων οπωροφόρων δέντρων, που αντιμετωπίζουν μεγάλη απώλεια εισοδήματος λόγω του ρωσικού εμπάργκο, στη χειρότερη χρονιά για τις καλλιέργειες μετά το 2014, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.


Στη Νάουσα το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ροδακινιάς

Στη Νάουσα το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ροδακινιάς

Κατά την διάρκεια των εργασιών του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ροδακινιάς της Διεθνούς Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (Ιnternational Society for Horticultural Sciences, ISHS), το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βουκουρέστι (2-6 Ιουλίου), αποφασίστηκε όπως το επόμενο συνέδριο πραγματοποιηθεί στην Νάουσα, το διάστημα 1-5 Ιουνίου 2021.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,544922 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version