Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πυρηνόκαρπα

Βρέθηκαν 523 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 53

Π.Ε. Θεσσαλίας: Οδηγίες στους δενδροκαλλιεργητές για την προστασία των μελισσών από τη χρήση φυτοπροστατευτικών

Οδηγίες στους δενδροκαλλιεργητές να προσέχουν κατά τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων κατά την περίοδο της ανθοφορίας, απευθύνει η Π.Ε. Θεσσαλίας, για την προστασία των μελισσών.


Ημερίδα κερασιού της Bayer στη Ροδόπη

Ημερίδα κερασιού της Bayer στη Ροδόπη

Η  Bayer, πραγματοποίησε στις 2 Μαρτίου ενημερωτική ημερίδα Κερασιού, στο χωριό Θάμνα Ροδόπης. Απαντώντας στην ανάγκη για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στην Κερασιά, η Bayer συνεργάστηκε με την εταιρία  ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ | Farming Solutions με έδρα τη Σκύδρα για να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση  βιώσιμης παραγωγής.


Πληρώνει τους παραγωγούς το Κομφούζιο στο νέο ΠΑΑ, ξεκίνημα από φέτος την Άνοιξη

Μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική οικολογική μέθοδος που μπορεί να αντικαταστήσει σταδιακά τους ψεκασμούς με εντομοκτόνα για συγκεκριμένους εχθρούς (Καρπόκαψα, Ανάρσια, Φυλλοδέτης) της ροδακινιάς, της βερικοκιάς και της νεκταρινιάς περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο νέο ΠΑΑ 2014-2020. Πρόκειται για τη Δράση 10.1.08, γνωστή και ως Κομφούζιο. Το ΥπΑΑΤ προτίθεται να προκηρύξει μέσα στην Άνοιξη τη συγκεκριμένη δράση και οι παραγωγοί που θα ενταχθούν σε αυτή θα ενισχυθούν με 38,7 ευρώ το στρέμμα ανά έτος για τα δύο πρώτα χρόνια, ενώ το ποσό αυξάνεται για τα επόμενα τρία χρόνια. Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.


Συνδεδεμένες: Έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία κατάθεσης στοιχείων για ποσότητες παράδοσης σε ρύζι, ντομάτα, πορτοκάλι, ροδάκινο

Λίγες ημέρες περιθώριο και συγκεκριμένα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 έχουν οι παραγωγοί ρυζιού, βιομηχανικής ντομάτας, πορτοκαλιού και συμπύρηνου ροδάκινου, για να καταθέσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία με τις ποσότητες που παρέδωσαν στις βιομηχανίες, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης του έτους 2016. Αυτό ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για διαδικασία, που ορίζεται στις προϋποθέσεις για τη λήψη της εν λόγω ενίσχυσης από τους παραγωγούς, για την οποία δεν θα είναι δυνατή καμία παράταση.

28/2/2017


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 19 - 25/11/2016

Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξαγωγή ακτινιδίων. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει το φαινόμενο φόρτωσης και εξαγωγής ατυποποίητων προϊόντων απευθείας από το χωράφι από «Έλληνες, Βαλκάνιους και Ιταλούς εμπόρους». Η εγχώρια κατανάλωση εξακολουθεί να είναι υποτονική. Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με ικανοποιητικές τιμές, όπου και εδώ έχουμε φαινόμενα διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με εμφανείς όμως ενδείξεις αλλαγής προτίμησης της Αιγυπτιακής αγοράς προς άλλους προμηθευτές. Μικρές οι ποσότητες των εξαχθέντων επιτραπέζιων σταφυλιών.


Έσπασαν τα κοντέρ οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών την περίοδο 2015/2016, είχαμε ρεκόρ δεκαετίας σε 8 προϊόντα

Οι εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών, κατά την εμπορική περίοδο 2015/2016, ολοκληρώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου (από 1/10/2015 μέχρι 30/9/2016), με εντυπωσιακή αύξηση της αξίας και του όγκου τους. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκε και δημοσιοποίησε ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit - Hellas. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του 2016 οι εξαγωγές οπωροκηπευτικών θα ξεπεράσουν τους 1,5 - 1,6 εκατ. τόνους. Παρά το ρωσικό εμπάργκο, που διέκοψε την ανοδική  πορεία των προηγουμένων περιόδων, ο επαναπροσδιορισμός των στόχων εξαγωγής των προϊόντων μας, με διεύρυνση των παραδοσιακών αγορών αλλά και το άνοιγμα νέων, έφεραν τελικά θετικά αποτελέσματα.


Kαρασμάνης για ισχυρισμούς Αποστόλου για αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς: διαφανής και σαφέστατη η διαδικασία, ψευδή τα όσα δήλωσε ο υπουργός

«Για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου αποφάσισε να μιλήσει πριν βουτήξει την γλώσσα του στο μυαλό του… Για Τρίτη φορά, ξεπερνά κάθε όριο ανευθυνότητας… Αλλά αυτήν την τελευταία φορά, ξεπέρασε πλέον, κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Και μάλιστα από το Βήμα της Βουλής, προχθές, με αφορμή επιστολή ροδακινοπαραγωγών του Ν. Πέλλας (Τ.Κ. Ριζού) που κατήγγειλαν ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του Υπουργείου πως τα χρήματα τα οποία δόθηκαν προεκλογικά για αποζημιώσεις ήταν παράνομα,  ζητώντας να τους καταβληθεί η  πρώτη δόση την οποία δεν πήραν λόγο τεχνικού προβλήματος». Τα παραπάνω δηλώνει σε γραπτή τοποθέτησή του ο βουλευτής ΝΔ κ. Γ. Καρασμάνης, σε μία διαρκή κόντρα που μαίνεται μεταξύ εκείνου και του κ. Β. Αποστόλου.


Αποκαλύψεις Αποστόλου στη Βουλή για σκάνδαλο με το πακέτο Καρασμάνη στους ροδακινοπαραγωγούς και κόλπο με νεαρά δέντρα για να μην πληρώνουν ασφάλιστρο ΕΛΓΑ

Αποκαλύψεις Αποστόλου στη Βουλή για σκάνδαλο με το πακέτο Καρασμάνη στους ροδακινοπαραγωγούς και κόλπο με νεαρά δέντρα για να μην πληρώνουν ασφάλιστρο ΕΛΓΑ

Στις προεκλογικές κρατικές ενισχύσεις de minimis που «μοίρασε» ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως την έγκριση της Κομισιόν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή, Γιάννη Σαχινίδη, για τους «απλήρωτους» παραγωγούς ροδάκινου του χωριού Ριζό έξω από τη Σκύδρα. Συνολικά δόθηκαν 33 εκατ. ευρώ σε ροδακινοπαραγωγούς, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, τα οποία η Ελλάδα έχει κληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τα επιστρέψει.


Eurostat: Οι Έλληνες δεν καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά

Mεταξύ των χωρών που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις όσον αφορά την ημερήσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat. Αναλυτικότερα, το ένα τρίτο των Ελλήνων 15 ετών και άνω δεν καταναλώνει ημερησίως φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με στοιχεία του 2014 που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

 


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 24 - 30/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς. Ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν οι εξαγωγές σουλτανίνας από την περιοχή της Κορινθίας και συνεχίζονται οι εξαγωγές έγχρωμων ποικιλιών από την περιοχή της Καβάλας. Οι τιμές παρουσιάζουν αρκετές αυξομειώσεις. Στο μεταξύ συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες - ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν - οι εξαγωγές θερινών φρούτων (ροδάκινων, νεκταρινιών, βερίκοκων) και με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ολοκληρώθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών και λεμονιών της περιόδου 2015/2016, σημειώνοντας ρεκόρ σε σχέση με τις ποσότητες που εξήχθησαν κατά την τελευταία 15ετία.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,71875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version