Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πυρηνόκαρπα

Βρέθηκαν 585 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 59

ΕΚΕ: Απολογισμός για φετινή χρονιά στο συμπύρηνο ροδάκινο

Ανακοίνωση για τον φετινό απολογισμό στο συμπύρηνο ροδάκινο εξέδωσε η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) στην οποία αναφέρει τα εξής:


Από αναβολή σε αναβολή πάει το ΔΣ του ΕΛΓΑ την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών

Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός των ροδακινοπαραγωγών και η διοίκηση του ΕΛΓΑ να πει αυτό που έχει να πει. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, όσον αφορά τις αποζημιώσεις καρπόπτωσης, για τις οποίες η ομάδα εργασίας του ΥπΑΑΤ είναι θετική, οι ροδακινοπαραγωγοί θα κατέβουν σε κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ τους. Επίσης αναμένουμε και την τοποθέτηση των βουλευτών Ημαθίας και Πέλλας. Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, για το ζήτημα που θα τεθεί την επόμενη πλέον εβδομάδα, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ., μετά την δεύτερη αναβολή της σχετικής συνεδρίασης.


Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση στο ΔΣ του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών

Αναβλήθηκε για την άλλη Πέμπτη (19 Οκτωβρίου) ή Παρασκευή (20 Οκτωβρίου) η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ, όπου θα συζητιόταν η έγκριση του πορίσματος για αποζημιώσεις στα ροδάκινα, λόγω των ζημιών που υπέστησαν, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων του Ιουλίου.


Δέσμευση 8,6 τόνων οπωροκηπευτικών χωρίς σήμανση

Οπωροκηπευτικά συνολικού βάρους 8.680 κιλών δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, από δύο επιχειρήσεις εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη.


Πέμπτη θα συζητηθεί στο ΔΣ του ΕΛΓΑ το πόρισμα για αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς

Πέμπτη θα συζητηθεί στο ΔΣ του ΕΛΓΑ το πόρισμα για αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς

Την προσεχή Πέμπτη (12/10/2017) θα έρθει προς έγκριση στο ΔΣ του ΕΛΓΑ το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τις ζημιές που υπέστησαν οι ροδακινοκαλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 (μεταξύ 13 - 17/10/2017). Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, στους βουλευτές κ.κ. Χ. Αντωνίου και Φ. Καρασαρλίδου (Ημαθίας), Θ. Τζάκρη (Πέλλας) και Ν. Δημητριάδη (Κοζάνης), που τον επισκέφθηκαν για το σκοπό αυτό.


Με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, αλλά με χαμηλότερες τιμές από πέρσι

Η εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών συνεχίζεται με φυσιολογικούς για την εποχή ρυθμούς με καλή ποιότητα και επαρκείς ποσότητες, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS. Οι τιμές είναι χαμηλότερες των περσινών. Η όποια βελτίωση ζήτησης και τιμών αναμένεται τις επόμενες ημέρες πλην όμως το εμπόριο πρέπει να τροφοδοτείται επαρκώς γιατί κάθε μέρα που χάνεται, χάνεται οριστικά.


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της ΕΕ ο Κανονισμός για την πρόσθετη στήριξη στους Ευρωπαίους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών

Δημοσιεύθηκε το Σάββατο (9 Σεπτεμβρίου 2017), στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ ο κατ΄ εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 2017/1533, με τον οποίο οι Ευρωπαίοι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών θα λάβουν πρόσθετη ενίσχυση, επιπλέον εκείνης που ανακοινώθηκε ήδη από τον Ιούνιο, λόγω των δυσχερειών που υπήρξαν φέτος το καλοκαίρι στις αγορές. Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της κατ΄ εξουσιοδότηση πράξης, με επιστολές που ελήφθησαν από το ισπανικό Υπουργείο και την AREFLH, στις 3 και 4 Αυγούστου 2017, αντιστοίχως, οι υπηρεσίες της Επιτροπής πληροφορήθηκαν σχετικά με σοβαρή διατάραξη της αγοράς για ροδάκινα και νεκταρίνια, λόγω του υψηλού επιπέδου παραγωγής και αποθεμάτων, που επηρεάζουν τις τιμές, ιδίως στην Ισπανία (Καταλωνία και Αραγονία), την Ιταλία (Αιμιλία – Ρωμανία) και την Ελλάδα.


Οδοιπορικό στις δενδρώδεις καλλιέργειες σε Τύρναβο και Αγιά

Αρκετοί παραγωγοί στη Θεσσαλία άφησαν τα προηγούμενα χρόνια τις αροτραίες καλλιέργειες και στράφηκαν στις δενδρώδεις. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, το ταξίδι που έκανε η συντακτική ομάδα στα περιοχές του Τυρνάβου και της Αγιάς και δείτε την έρευνα για τις νέες τάσεις, τις νέες φυτεύσεις και τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τους παραγωγούς.


Θα καταβληθούν αποζημιώσεις για την καρπόπτωση στο ροδάκινο, στα 26,9 λεπτά το κιλό η τιμή της απόσυρσης για τους 16.065 τόνους

Αποζημιώσεις για την καρπόπτωση στο ροδάκινο φέρνει το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής του ΥπΑΑΤ. Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την συνάντηση, που είχε σήμερα Πέμπτη (7/9), με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων και την υπό σύσταση Διεπαγγελματική Ακτινιδίων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη και των επαφών που είχε με τους παραγωγικούς φορείς του αγροτικού τομέα.


Μέχρι τέλος του 2018 το ρώσικο εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, η ρωσική κυβέρνηση εκτιμά ότι θα συνεχιστεί μέχρι το 2020

Υπεγράφη από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, το Διάταγμα με το οποίο παρατείνεται η διάρκεια ισχύος της απαγόρευσης εισαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική Ομοσπονδία από τις χώρες της ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νορβηγία, την Ουκρανία, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 (υπ’ αριθ. 293/30.06.2017).

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version