Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πυρηνόκαρπα

Βρέθηκαν 680 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 68

Ψίχουλα οι αποζημιώσεις του 2017 στους ροδακινοπαραγωγούς για τις βροχοπτώσεις, λέει ο Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας η Ενότητα

«Ψίχουλα» χαρακτηρίζει τις αποζημιώσεις που δόθηκαν για τις βροχοπτώσεις του 2017 στους ροδακινοπαραγωγούς ο Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας «η Ενότητα». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «Τελικά έπεσε η «αυλαία» της κάλυψης των ζημιών από τις βροχοπτώσεις του 2017 με μοιραίο – για μια ακόμη φορά και από μια ακόμη κυβέρνηση - θεατή και αποδέκτη των ψίχουλων των αποζημιώσεων, τον ροδακινοπαραγωγό της Πέλλας».


Επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια: Εξέλιξη τιμών και εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή αγορά

Επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια: Εξέλιξη τιμών και εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή αγορά

Θα συνεχιστεί και το 2018, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η συμπίεση των τιμών στην ευρωπαϊκή αγορά για τα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τις προβλέψεις για την εξέλιξη των τιμών παραγωγού και την πορεία των εξαγωγών.


Με αυξητικές τάσεις η καλλιέργεια του βύσσινου στο νομό Αρκαδίας, σε ποια επίπεδα κυμάνθηκαν οι τιμές παραγωγού

Με αυξητικές τάσεις η καλλιέργεια του βύσσινου στο νομό Αρκαδίας, σε ποια επίπεδα κυμάνθηκαν οι τιμές παραγωγού

Πνοή στην καλλιέργεια βύσσινου δίνει τα τελευταία χρόνια ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας (ΕΑΣ Αρκαδίας), καθώς μπήκε δυναμικά στην εμπορία του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις, κατά τα προηγούμενα χρόνια, δεν συλλέγονταν καν από τους αγρότες.


Οι μεταποιητές θυμήθηκαν τα στέκια αλλά δεν μιλάνε για τιμή στο συμπύρηνο λένε οι αγρότες της Βέροιας, καλή ζήτηση στα νεκταρίνια φτάνουν μέχρι 45 λεπτά το κιλό

Οι μεταποιητές θυμήθηκαν τα στέκια αλλά δεν μιλάνε για τιμή στο συμπύρηνο λένε οι αγρότες της Βέροιας, καλή ζήτηση στα νεκταρίνια φτάνουν μέχρι 45 λεπτά το κιλό

Σε λίγες μέρες τελειώνει η συγκομιδή της ποικιλίας Αndross, βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν για το συμπύρηνο ροδάκινο και οι μεταποιητές δεν κάνουν ακόμα λόγο για τιμή, καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Χαλκίδης, «στις πρώιμες ποικιλίες συμπύρηνου έδωσαν οι μεταποιητές 25 λεπτά το κιλό, τώρα παραδίνουμε ποικιλία Andross και δεν ξέρουμε τιμές. Κάποιοι πέρσι έλεγαν ότι στην καλή ποιότητα θα έδιναν καλύτερη τιμή. Όσον αφορά τα «στέκια» κάποιοι παραλαμβάνουν σε αυτά τα ροδάκινα γιατί δεν τους λένε». Την ίδια στιγμή στα επιτραπέζια υπάρχει αυξημένη ζήτηση φέτος για τα νεκταρίνια, κάτι που βοηθά τις τιμές παραγωγού να είναι σε καλά επίπεδα.


Καρασμάνης: Κάτω 4-5 φορές από τις αποζημιώσεις που θα χορηγούσε ο ΕΛΓΑ τα de minimis που έδωσε στα ροδάκινα η κυβέρνηση

Ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε την Τρίτη, σχετική δήλωση σε σχέση με την πρόσφατη καταβολή των de minimis για την περσινή καρπόπτωση.


Νέες επιλέξιμες ποικιλίες ροδακινιάς και βερικοκιάς για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Νέες επιλέξιμες ποικιλίες ροδακινιάς για μεταποίηση, ροδακινιάς και βερυκοκιάς για παραγωγή επιτραπέζιων φρούτων, προστίθενται στην 1η τροποποίηση για το Επιλέξιμο Φυτικό Κεφάλαιο ΕΑΕ 2018 για την 2η Πρόσκληση της δράσης 10.1.08 «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» του ΠΑΑ 2014-2020, δημοσιεύτηκε σε πίνακα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Δεν είχαν καλή ποιότητα τα πρώιμα συμπύρηνα λένε οι κονσερβοποιοί, δεν πληρώνουν την καλή ποιότητα απαντάνε οι παραγωγοί

Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών του συμπύρηνου ροδάκινου και αυτές τις μέρες περάσαμε στην ποικιλία Andross. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, Κώστας Αποστόλου, «οι παραγωγοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν συγκομίζουμε τα ροδάκινα όταν είναι πράσινα. Παραδίνονται εκατοντάδες τόνοι και η διαλογή είναι στο εργοστάσιο που τα βγάζει ακατάλληλα». Από την πλευρά του ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «τα πρώιμα ροδάκινα ήταν καλής ποιότητας, 120-160 γραμμάρια όπως μας τα ζητάνε οι μεταποιητές. Οι τιμές όμως έχουν κολλήσει στα 25 λεπτά το κιλό (αφαιρούμε 1 λεπτό μεταφορικά και 2 λεπτά κρατήσεις και μένουν 22 λεπτά για τον παραγωγό) και δεν ανεβαίνουν για την καλή ποιότητα».


Σε Πέλλα και Ημαθία το μεγαλύτερο μέρος των de minimis για ροδάκινα και νεκταρίνια

Για την πληρωμή 4.090.000 ευρώ στην Πέλλα και 3.543.000 ευρώ στην Ημαθία σήμερα από τις περσινές βροχοπτώσεις στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια λόγω της περσινής άκαιρης βροχόπτωσης, μέσω των de minimis ενημερώνει ο βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Σηφάκης.


Eγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρνει πληρωμές από την Παρασκευή για τις ενισχύσεις de minimis σε ροδάκινα και νεκταρίνια

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση που πρώτος προανήγγειλε ο ΑγροΤύπος, από την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τη «χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (κανόνας de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προϊόντων και ειδικότερα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής ροδάκινων (επιτραπέζιων και βιομηχανικών) και νεκταρινιών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις 14-17 Ιουλίου 2017 στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Λάρισας και Φλώρινας, και λεπτομέρειες εφαρμογής, στα πλαίσια εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 1408/2013 της Επιτροπής (ΕΕ L 352, 24.12.2013, σ. 9)».


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ, στις ενισχύσεις περιλαμβάνεται και η αμοιβή γεωπόνου, ποια τα κριτήρια ένταξης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ, στις ενισχύσεις περιλαμβάνεται και η αμοιβή γεωπόνου, ποια τα κριτήρια ένταξης

Ξεκίνησε από 20 Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 10 Αυγούστου η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων» (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ) του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και Κλιματικά μέτρα». Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων είναι πενταετούς διάρκειας και λήγουν την 31η Μαρτίου 2023. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εφαρμόζουν τη μέθοδο της σεξουαλικής σύγχυσης (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ) των μικρολεπιδοπτέρων - εχθρών της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς, μηλιάς, αχλαδιάς και κυδωνιάς και συγκεκριμένα της καρπόκαψας, της ανάρσιας και του φυλλοδέτη στην περίπτωση της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς και της καρπόκαψας της μηλιάς στην περίπτωση της μηλιάς, αχλαδιάς, κυδωνιάς, στα ενταγμένα στη δράση αγροτεμάχια τους.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,9765625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version