Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κηπευτικά υπαίθρια & θερμοκηπίου

Βρέθηκαν 584 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 59

Ξεκινά η διάθεση λαχανόκηπων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Τον δικό τους βιολογικό λαχανόκηπο έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και φέτος οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, στις εκτάσεις του Αγροκτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στη Θέρμη.


Σε νέα εποχή μπαίνουν τα κηπευτικά στα θερμοκήπια της Τριφυλίας

Σε νέα εποχή μπαίνουν τα κηπευτικά στα θερμοκήπια της Τριφυλίας

Υπερσύγχρονα θερμοκήπια, εξελιγμένες καλλιεργητικές τεχνικές και ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες συνθέτουν την εικόνα της παραγωγής στην περιοχή της Τριφυλίας, όπου οι καλλιέργειες θερμοκηπιακών κηπευτικών εκτείνονται σε μια έκταση 3.000 στρεμμάτων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία» βρέθηκε στην Τριφυλία για να συνομιλήσει με παραγωγούς της περιοχής και να δει «από πρώτο χέρι» τις εξελίξεις στην καλλιέργεια των κηπευτικών. Διαβάστε ένα εκτενές και ιδιαίτερα ενδιαφέρον οδοιπορικό στο τεύχος Φεβρουαρίου που μπορείτε να βρείτε στα περίπτερα.


Οργάνωση Εθνικού Περιπτέρου στην ASIA FRUIT LOGISTICA 2017, στο Χονγκ Κονγκ, από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Εθνικό Περίπτερο στην ASIA FRUIT LOGISTICA 2017, που θα πραγματοποιηθεί 6 με 8 Σεπτεμβρίου στο Χονγκ Κονγκ, οργανώνει για πρώτη φορά το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ως επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα και Κύπρο -  διοργανωτή της FRUIT LOGISTICA Βερολίνου. 


ΔΑΟΚ Καρδίτσας: ξεκίνησαν οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας μη βιολογικού σπόρου

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ Καρδίτσας, «οι καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων υποχρεούνται  να υποβάλουν για τις εαρινές καλλιέργειες, αιτήσεις άδειας χρήσης μη βιολογικού  σπόρου μέχρι 30 Απριλίου 2017 για τα φυτά μεγάλης καλλιέργειας και μέχρι 14 Ιουνίου 2017 για τις καλλιέργειες κηπευτικών και αρωματικών φυτών.  Εξαίρεση αποτελούν οι καλλιέργειες αραβοσίτου και πατάτας, για τις οποίες καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η  Μαΐου 2017 και η 30η Ιουνίου 2017 αντίστοιχα».


Εξαιρετικές οι φετινές τιμές για το αγγούρι, αγκάθι η φορολογία και το ασφαλιστικό

Εξαιρετικές οι φετινές τιμές για το αγγούρι, αγκάθι η φορολογία και το ασφαλιστικό

Το χωριό «Ψαρή Φοράδα», κέντρο της θερμοκηπιακής καλλιέργειας αγγουριού της Κρήτης, επισκέφθηκε ο ΑγροΤύπος. Εκεί συναντήσαμε έναν από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς της ομώνυμης Ομάδας Παραγωγών της περιοχής, τον κ. Νίκο Επιτροπάκη. Ο ίδιος καλλιεργεί στο θερμοκήπιό του αγγούρι με τη μέθοδο της υδροπονίας. Ο κ. Επιτροπάκης μας μίλησε για τον καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό της Ομάδας, δίνοντάς μας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την παραγωγή του αγγουριού και τις απαιτήσεις των ξένων αγορών. Όπως μας ανέφερε, η φετινή χρονιά έχει δώσει εξαιρετικές τιμές μέχρι στιγμής, ωστόσο οι αλλαγές σε φορολόγηση και ασφαλιστικό απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου.


Τα Affirm και Voliam Targo κατά της Tuta absoluta παρουσίασε η Syngenta στο Ηράκλειο

Τα Affirm και Voliam Targo κατά της Tuta absoluta παρουσίασε η Syngenta στο Ηράκλειο

Η Syngenta παρουσίασε στο Ηράκλειο την πρότασή της για την ορθολογική καταπολέμηση της Tuta Absoluta. Στο προσκήνιο τα δύο εντομοκτόνα της εταιρείας, Affirm και Voliam Targo, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα κατά της Tuta. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο campaign manager κηπευτικών της Syngenta κ. Μανώλης Δελημπαλταδάκης, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο ερευνητής Δρ. Εμμανουήλ Ροδιτάκης. Ο κ. Ροδιτάκης, παρουσίασε μια συνοπτική αξιολόγηση εγκεκριμένων εντομοκτόνων για την αντιμετώπιση της Tuta βάσει της αποτελεσματικότητάς τους. Το αναλυτικό άρθρο της έρευνας αυτής, δημοσιεύεται στο τεύχος του Περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.


Πλήθος τα προβλήματα στην εφαρμογή του εργοσήμου, να ανασκευαστεί η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Για εξομοίωση των ανειδίκευτων εργατών γης με τους μισθωτούς ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μετά από την πρόσφατη έκδοση εγκυκλίου του ΕΦΚΑ κάνει λόγο ομάδα βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου. Όπως αναφέρουν οι βουλευτές «Η εγκύκλιος αυτή αγνοεί ότι η απασχόληση εργατών στα χωράφια γίνεται για μικρό χρονικό διάστημα και απαιτεί από τους αγρότες κατόχους μικρών εκμεταλλεύσεων, να εφαρμόζουν πολύπλοκες και κοστοβόρες διαδικασίες πρόσληψης και απόλυσης που θα επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής. Με την διαδικασία αυτή στην ουσία καταργείται η πληρωμή με εργόσημο», υποστηρίζουν οι βουλευτές, ζητώντας να πληροφορηθούν αν θα ανασκευαστεί η σχετική εγκύκλιος του ΕΦΚΑ και αν θα απλοποιηθεί περαιτέρω η διαδικασία εφαρμογής του εργόσημου.


Μέχρι 31/7 η κατάθεση δικαιολογητικών προγραμμάτων στήριξης οπωροκηπευτικών

Εγκύκλιο εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με την οποία καθορίζει τις λεπτομέρεις αναφορικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν οι Οργανώσεις Παραγωγών (Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμοί) έτσι ώστε να λάβουν την ενίσχυση του προγράμματος προσωρινών μέτρων στήριξης για ορισμένα οπωροκηπευτικά. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ οι Ο.Π. μετά την ολοκλήρωση της δράσης δωρεάν διανομής σε επίπεδο χώρας και για κάθε προϊόν του σχετικού Κανονισμού, υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης στην αρμόδια ΔΑΟΚ, όπου βρίσκεται η έδρα της Ο.Π. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς υποβάλλουν αίτηση για την καταβολή της ενίσχυσης έως τις 31 Ιουλίου 2017 στις αρμόδιες ΔΑΟΚ της περιοχής τους.


Βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις που καταγράφει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων διακίνησης φρούτων και λαχανικών, Incofruit Hellas, για τις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών για το 2016. Όπως τονίζει ο Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit - Hellas, κ. Γ. Πολυχρονάκης, οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών παρουσίασαν το 2016 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αύξηση 11% σε αξία και 22,8% σε όγκο. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η χώρα μας εισέπραξε 1,96 δισ. ευρώ, τη στιγμή που από τις εξαγωγές ελαιολάδου  και θαλασσινών «μπήκαν» έσοδα ύψους 681 και 653 εκατ. ευρώ. Η εξαγωγική αξία των φρούτων και λαχανικών αποτελεί το 32% των συνολικών αγροτικών εξαγωγών της χώρας. Πρώτα σε έσοδα από εξαγωγές τα εσπεριδοειδή, ακολούθησαν τα σταφύλια.


Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016 αυξήθηκε κατά 4,8% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά στη φυτική παραγωγή, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην παραγωγή δημητριακών και ζαχαρότευτλων (13,7% και 23,8% αντίστοιχα), η παραγωγή λαχανικών αυξήθηκε κατά 0,9% και η παραγωγή πατάτας μειώθηκε κατά 7,8%.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,640625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version