Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κηπευτικά υπαίθρια & θερμοκηπίου

Βρέθηκαν 570 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 57

Εσπεριδοειδή, κηπευτικά και κτηνοτροφία στο στόχαστρο του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών

Τρεις νεκρούς άφησε το κύμα κακοκαιρίας που έφερε «χιόνι ως τη θάλασσα» και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 45 ετών. Εσπεριδοειδή και κηπευτικά έχουν πάθει μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα προβλήματα από τον πάγο και τα χιόνια είναι ήδη ορατά στα κηπευτικά, που έφεραν μείωση στην παραγωγή και αύξηση των τιμών. Στα εσπεριδοειδή οι ζημιές από τον παγετό θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σημαντικές δυσχέρειες αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να φτάσουν στους στάβλους τους, ενώ ήδη υπάρχουν απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.


Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Η αξία των συνολικών πολωνικών εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων ανήλθε στα 23,9 δισ. ευρώ το 2015 και εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει τα 24 δισ. το 2016. Η διάρθρωση των εξαγωγών ανά κατηγορία προϊόντος είχε ως εξής: ζωντανά ζώα και κρέας 20%, φρούτα, λαχανικά και χυµοί 13%, δηµητριακά 13%, γλυκά και ζάχαρη 8%, γαλακτοκοµικά 7%, οινοπνευµατώδη, καφές, τσάι και κακάο 6%, ιχθυηρά 6%. Οι κυριότερες χώρες που εξάγονται τα πολωνικά προϊόντα είναι: Γερµανία 22,5%, Ηνωµένο Βασίλειο 8,5%, Τσεχία 6,8%, Γαλλία 6,3%, Ιταλία 5,9%, Ολλανδία 5,6%, Σλοβακία 3,1%, Ουγγαρία 2,5%, Λιθουανία 2,2%, Βέλγιο 2,2%, Ισπανία 2,2%, υπόλοιπες χώρες ΕΕ 14,3%, χώρες Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) 4,7%, άλλες Τρίτες Χώρες 13,3%.


Ο απολογισμός του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Οπωροκηπευτικών

Ο απολογισμός του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Οπωροκηπευτικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου των Οπωροκηπευτικών (III SYMPOSIUM ON HORTICULTURE IN EUROPE 2016, www.she2016.org) που πραγματοποιήθηκε στο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά, Χανίων από 17-21 Οκτωβρίου 2016. Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν ο Δρ Παναγιώτης Καλαϊτζής, συντονιστής σπουδών & έρευνας στο Τμήμα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Φώτο 1), σε συνεργασία με τον Δρ. Γεώργιο Μαγγανάρη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος των Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας των Οπωροκηπευτικών (International Society for Horticultural Sciences ISHS).


Σύσκεψη στο Λασίθι με θέμα τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Α.Σ. Ιεράπετρας, καλώντας φορείς του αγροτικού τομέα σε σύσκεψη με θέμα τη μεταφορά αγροτικών αγαθών. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


Φρούτα και λαχανικά εποχής συστήνει το ΚΕΠΚΑ για το εορταστικό τραπέζι

Συμβουλές στους καταναλωτές για τις αγορές τροφίμων ενόψει εορτών δίνει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) αναφέροντας:«Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Οι καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν τις προμήθειες τους, για τις γιορτές. Η αγορά, τα εμπορικά και τα άλλα καταστήματα, είναι έτοιμα, με τις στολισμένες βιτρίνες, να υποδεχθούν τους Καταναλωτές. Το ΚΕ.Π.ΚΑ., έχοντας, πάντα, πρωταρχικό του μέλημα το συμφέρον και την προστασία του καταναλωτή, δίνει οδηγίες, προς τους καταναλωτές, ώστε να αποφύγουν τα διάφορα παιχνίδια, που θα θελήσουν να παίξουν, σε βάρος τους, μερικοί καιροσκόποι. Πρέπει να κινηθούμε, με περίσκεψη και προγραμματισμό.»


Β. Κεγκέρογλου: παράβαση καθήκοντο η μη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας

Με ερώτηση του, προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να ενεργοποιηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να συγκληθεί το ΣΑΣ, ώστε να δρομολογηθούν πλοία ασφαλείας από και προς την Κρήτη, τονίζοντας ότι η μη σύγκλιση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας συνιστά ευθεία παράβαση καθήκοντος. 


Τεταμένη η κατάσταση στην Κρήτη μετά την απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας

Ανένδοτη παρουσιάζεται η κυβέρνηση στο αίτημα αγροτικών και τοπικών φορέων της Κρήτης για επιστράτευση «πλοίου ασφαλείας», μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας της έως την Κυριακή. Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το βράδυ της Πέμπτης (8/12) ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί η διαδικασία και να επιστρατευτούν ναυτικοί για να αποπλεύσει πλοίο από την Κρήτη με αγροτικά προϊόντα. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί και οι συνεταιρισμοί βρίσκονται σε αναταραχή καθώς έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν ζημιές και απώλειες με κίνδυνο να χάσουν εμπορικές συμφωνίες, κρίσιμες για την επιβίωσή τους.


Αντιπεριφέρεια Χανίων και Περιφέρεια Β. Αιγαίου ζητούν παρέμβαση Κουρουμπλή για πλοίο ασφαλείας

Την παρέμβαση του Π. Κουρουμπλή ώστε να βρεθεί άμεσα πλοίο για την μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων από το Λιμάνι της Σούδας ζητούν Αντιπεριφέρεια Χανίων και αγροτικοί φορείς της περιοχής.


Έφτασε στον Πειραιά πλοίο που μετέφερε 95 φορτηγά με κρητικά προϊόντα

Συνολικά 95 φορτηγά με αγροτικά Πειραιά έφθασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά από την Κρήτη, με το πλοίο Festos Palace, χωρίς να προκύψουν παρατράγουδα λόγω της απεργίας της ΠΝΟ. Δεν επρόκειτο για πλοίο ασφαλείας, καθώς για να δρομολογηθεί ένα τέτοιο πλοίο πρέπει πρώτα να συγκληθεί το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Πάντως οι παραγωγοί της Κρήτης θεωρούν ότι ήταν ένα θετικό βήμα.


Χοντροκατσαρή τομάτα και μαύρη σταφίδα δίνουν προοπτικές στην αγροτική παραγωγή της Μεσσηνίας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ανοικτή ημερίδα με θέμα «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2016» που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite, στην Καλαμάτα. Την ημερίδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον περισσότεροι από 160 παραγωγοί και επαγγελματίες της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,890625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version