Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κηπευτικά υπαίθρια & θερμοκηπίου

Βρέθηκαν 675 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 68

Οι τελευταίες εξελίξεις στις απολυμάνσεις των εδαφών

Οι τελευταίες εξελίξεις στις απολυμάνσεις των εδαφών

Το 9ο Συνέδριο για τις απολυμάνσεις του εδάφους και των εδαφικών υποστρωμάτων έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 9-13 Σεπτεμβρίου 2018. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ισραηλινού Καθηγητή στο Hebrew University κ. Αβραάμ Γκάμλιελ.


Κατασχέθηκαν 8 τόνοι ντομάτας από Πολωνία που δεν είχαν σωστή σήμανση

Κατασχέθηκαν 8 τόνοι ντομάτας από Πολωνία που δεν είχαν σωστή σήμανση

Στη δέσμευση ντομάτας προέλευσης Πολωνίας συνολικού βάρους 8.112 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.


Έφεραν 708 κιλά πιπεριών από Αλβανία με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Έφεραν 708 κιλά πιπεριών από Αλβανία με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Στην κατάσχεση και καταστροφή πιπεριών Αλβανίας συνολικού βάρους 708 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.


Μελιτζάνες και ντομάτες αγνώστου προελεύσεως κατάσχεσαν στον Πειραιά

Στη δέσμευση κηπευτικών αγνώστου προελεύσεως συνολικού βάρους 1.632 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.


Κατασχέθηκαν 4,6 τόνοι ντομάτας, από Αλβανία και Ιταλία, λόγω υπέρβασης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών

Κατασχέθηκαν 4,6 τόνοι ντομάτας, από Αλβανία και Ιταλία, λόγω υπέρβασης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών

Ντομάτες που εισήγαγαν δύο επιχειρήσεις εμπορίου αγροτικών προϊόντων, από την Ιταλία και την Αλβανία, συνολικού βάρους 4.600 κιλά, κατάσχεσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Συγκεκριμένα οι ντομάτες από Αλβανία ήταν συνολικού βάρους 2.700 κιλά και από Ιταλία τα υπόλοιπα.


Η Αγκινάρα Ιρίων καταχωρήθηκε σαν ΠΓΕ στην ΕΕ

Η Κομισιόν ενέκρινε την αίτηση εγγραφής της «Αγκινάρα Ιρίων» στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓE) της ΕΕ. Η οριοθετημένη γεωγραφικά περιοχή μέσα στην οποία παράγεται περιλαμβάνει τις Τοπικές Κοινότητες Καρνεζαιίκων, Ιρίων και τον οικισμό της Κάντιας, που διοικητικά ανήκουν στο Δήμο Ναυπλιέων.


Ακόμη ένα μπλόκο σε πιπεριές από την Τουρκία λόγω αυξημένων υπολειμμάτων

Ακόμη ένα μπλόκο σε πιπεριές από την Τουρκία λόγω αυξημένων υπολειμμάτων

Μπλόκο σε ένα ακόμη φορτίο πιπεριάς από την Τουρκία για να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε πρόσφατα μέσω του συστήματος ταχείας ειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) της ΕΕ. Μάλιστα η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ χαρακτηρίζει το περιστατικό ως πολύ σοβαρό.


Καλές οι τιμές πεπονιού και καρπουζιού στην Ισπανία

Καλές οι τιμές πεπονιού και καρπουζιού στην Ισπανία

Καλές τιμές στην αγορά της Ισπανίας πιάνουν τα καρπούζια και τα πεπόνια στην περιοχή της Castilla-La Mancha. Όπως φαίνεται σε αυτό βοήθησαν και οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Όπως αναφέρει η Ένωση Νέων Αγροτών (ASAJA) της Ισπανίας, στην πρώτη δημοπρασία οι τιμές παραγωγού στο πεπόνι κυμάνθηκαν στα 55 - 62 λεπτά το κιλό και του καρπουζιού στα 24 - 27 λεπτά. Ειδικότερα, όσον αφορά τις τιμές του πεπονιού, εμφανίζονται να είναι οι υψηλότερες από το 2013.


Δωρεά βιολογικής τομάτας του ΓΠΑ στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων

Δωρεά βιολογικής τομάτας του ΓΠΑ στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) προσέφερε, στις 31 Ιουλίου 2018, περίπου 640 κιλά βιολογικής τομάτας στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων.


Tuta Absoluta και προβλήματα στις εξαγωγές στρέφουν τους Τούρκους παραγωγούς τομάτας στην καλλιέργεια μπανάνας

Η Tuta Absoluta αλλά και τα προβλήματα στις εξαγωγές (που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια με το ρώσικο εμπάργκο) δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Τούρκους παραγωγούς τομάτας, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να στραφούν σε άλλες καλλιέργειες. Έτσι πολλοί παραγωγοί στην Αττάλεια άρχισαν να καλλιεργούν μπανάνες στα θερμοκήπια τους και να μειώνουν την παραγωγή τομάτας τους.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,640625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version