Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κηπευτικά υπαίθρια & θερμοκηπίου

Βρέθηκαν 577 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 58

Μέχρι 31/7 η κατάθεση δικαιολογητικών προγραμμάτων στήριξης οπωροκηπευτικών

Εγκύκλιο εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με την οποία καθορίζει τις λεπτομέρεις αναφορικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν οι Οργανώσεις Παραγωγών (Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμοί) έτσι ώστε να λάβουν την ενίσχυση του προγράμματος προσωρινών μέτρων στήριξης για ορισμένα οπωροκηπευτικά. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ οι Ο.Π. μετά την ολοκλήρωση της δράσης δωρεάν διανομής σε επίπεδο χώρας και για κάθε προϊόν του σχετικού Κανονισμού, υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης στην αρμόδια ΔΑΟΚ, όπου βρίσκεται η έδρα της Ο.Π. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς υποβάλλουν αίτηση για την καταβολή της ενίσχυσης έως τις 31 Ιουλίου 2017 στις αρμόδιες ΔΑΟΚ της περιοχής τους.


Βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις που καταγράφει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων διακίνησης φρούτων και λαχανικών, Incofruit Hellas, για τις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών για το 2016. Όπως τονίζει ο Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit - Hellas, κ. Γ. Πολυχρονάκης, οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών παρουσίασαν το 2016 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αύξηση 11% σε αξία και 22,8% σε όγκο. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η χώρα μας εισέπραξε 1,96 δισ. ευρώ, τη στιγμή που από τις εξαγωγές ελαιολάδου  και θαλασσινών «μπήκαν» έσοδα ύψους 681 και 653 εκατ. ευρώ. Η εξαγωγική αξία των φρούτων και λαχανικών αποτελεί το 32% των συνολικών αγροτικών εξαγωγών της χώρας. Πρώτα σε έσοδα από εξαγωγές τα εσπεριδοειδή, ακολούθησαν τα σταφύλια.


Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016 αυξήθηκε κατά 4,8% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά στη φυτική παραγωγή, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην παραγωγή δημητριακών και ζαχαρότευτλων (13,7% και 23,8% αντίστοιχα), η παραγωγή λαχανικών αυξήθηκε κατά 0,9% και η παραγωγή πατάτας μειώθηκε κατά 7,8%.


Ισπανία: Οργανώσεις Παραγωγών και προβλήματα στις εξαγωγές κηπευτικών στο προσκήνιο

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας στον ΑγροΤύπο, ξεκίνησε η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τα κριτήρια αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών (Ομάδες παραγωγών και Αγρ. Συνεταιρισμών) καθώς και για τα επιχειρησιακά προγράμματα φρούτων και λαχανικών. Μέσα στον Φεβρουάριο, στέλεχος της ηγεσίας του Υπουργείου Γεωργίας της μεσογειακής χώρας πραγματοποίησε συνάντηση με οργανώσεις παραγωγών των κλάδων των φρούτων και των λαχανικών για να ενημερώσει τους παραγωγούς για τις επερχόμενες αλλαγές στο νομικό καθεστώς της Ε.Ε. (δύο νέοι κανονισμοί αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες). Το νέο νομικό καθεστώς στον τομέα των φρούτων και λαχανικών της Ε.Ε. αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέσα στον Μάιο.


ΔΑΟΚ Τρικάλων: διευκρινίσεις για υποχρέωση ένταξης στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Τρικάλων υπενθυμίζεται ότι, όσοι παράγουν ή διακινούν νωπά οπωροκηπευτικά υποχρεούνται να είναι εγγεγραμμένοι στο  Μητρώο Εμπόρων ΝωπώνΟπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) του ΥπΑΑΤ. Αναλυτικότερα:


Ελληνικό οικιακό θερμοκήπιο παρουσιάστηκε στο Λονδίνο

Ανάμεσα σε 425 εταιρείες από όλο τον κόσμο, η ελληνική start up CityCrop, με το νέο της προϊόν - έναν έξυπνο θερμοκήπο εσωτερικού χώρου, ο οποίος δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να καλλιεργούν χωρίς φυτοφάρμακα λαχανικά, βότανα και φρούτα όλο τον χρόνο - βρέθηκε μεταξύ των 9 φιναλίστ και ολοκλήρωσε το τρίμηνο πρόγραμμα Startupbootcamp στο Λονδίνο.


Η Βουλγαρία καταθέτει αίτημα ένταξης για πέντε παραδοσιακά προϊόντα στην λίστα τροφίμων με ονομασία προέλευσης της ΕΕ

Έως τα τέλη Ιανουαρίου 2017, η Βουλγαρία σχεδιάζει να κινήσει τις διαδικασίες για ένταξη πέντε παραδοσιακών προϊόντων της στο ευρωπαϊκό σύστημα προστασίας γεωγραφικών ενδείξεων - ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ – ΠΓΕ). Τα εν λόγω προϊόντα, που θεωρούνται ως τα πιο «ώριμα» για ένταξη στο σύστημα προστασίας της ΕΕ, είναι το «φρέσκο χοιρινό κρέας Ανατολικών Βαλκανίων» (Прясно месо от източнобалканска свиня), η ποικιλία ροζ ντομάτας από την περιοχή Kurtovo Konare, το τσάι από την οροσειρά Strandzha, μια ποικιλία κρεμμυδιού (Баничански лук) και τα φημισμένα στη Βουλγαρία φασόλια της περιοχής του Smolyan.


Εσπεριδοειδή, κηπευτικά και κτηνοτροφία στο στόχαστρο του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών

Τρεις νεκρούς άφησε το κύμα κακοκαιρίας που έφερε «χιόνι ως τη θάλασσα» και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 45 ετών. Εσπεριδοειδή και κηπευτικά έχουν πάθει μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα προβλήματα από τον πάγο και τα χιόνια είναι ήδη ορατά στα κηπευτικά, που έφεραν μείωση στην παραγωγή και αύξηση των τιμών. Στα εσπεριδοειδή οι ζημιές από τον παγετό θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σημαντικές δυσχέρειες αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να φτάσουν στους στάβλους τους, ενώ ήδη υπάρχουν απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.


Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Η αξία των συνολικών πολωνικών εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων ανήλθε στα 23,9 δισ. ευρώ το 2015 και εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει τα 24 δισ. το 2016. Η διάρθρωση των εξαγωγών ανά κατηγορία προϊόντος είχε ως εξής: ζωντανά ζώα και κρέας 20%, φρούτα, λαχανικά και χυµοί 13%, δηµητριακά 13%, γλυκά και ζάχαρη 8%, γαλακτοκοµικά 7%, οινοπνευµατώδη, καφές, τσάι και κακάο 6%, ιχθυηρά 6%. Οι κυριότερες χώρες που εξάγονται τα πολωνικά προϊόντα είναι: Γερµανία 22,5%, Ηνωµένο Βασίλειο 8,5%, Τσεχία 6,8%, Γαλλία 6,3%, Ιταλία 5,9%, Ολλανδία 5,6%, Σλοβακία 3,1%, Ουγγαρία 2,5%, Λιθουανία 2,2%, Βέλγιο 2,2%, Ισπανία 2,2%, υπόλοιπες χώρες ΕΕ 14,3%, χώρες Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) 4,7%, άλλες Τρίτες Χώρες 13,3%.


Ο απολογισμός του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Οπωροκηπευτικών

Ο απολογισμός του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Οπωροκηπευτικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου των Οπωροκηπευτικών (III SYMPOSIUM ON HORTICULTURE IN EUROPE 2016, www.she2016.org) που πραγματοποιήθηκε στο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά, Χανίων από 17-21 Οκτωβρίου 2016. Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν ο Δρ Παναγιώτης Καλαϊτζής, συντονιστής σπουδών & έρευνας στο Τμήμα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Φώτο 1), σε συνεργασία με τον Δρ. Γεώργιο Μαγγανάρη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος των Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας των Οπωροκηπευτικών (International Society for Horticultural Sciences ISHS).

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,9375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version