Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κηπευτικά υπαίθρια & θερμοκηπίου

Βρέθηκαν 591 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 60

Υδροπονικά θερμοκήπια θα κατασκευαστούν στο κέντρο της Σαγκάης

Ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Σανγκάης θα έχει σύντομα πανύψηλα πολυεπίπεδα υδροπονικά θερμοκήπια όπου θα καλλιεργούνται φρούτα και λαχανικά.


Μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή πρώιμου υπαίθριου καρπουζιού

Από μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή πρώιμου υπαίθριου καρπουζιού (χαμηλής κάλυψης) σε Τριφυλία και Ηλεία. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «φέτος καλλιεργήθηκαν περίπου 6.000 στρέμματα, ίδια σε σχέση με πέρσι. Οι καιρικές συνθήκες αυτή την εποχή είναι εξαιρετικές. Αν και υπολογίζαμε φέτος ότι θα έχουμε όψιμη συγκομιδή, οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές και εκτιμάμε ότι θα έχουμε πρωιμότητα - όπως και πέρσι - και η συγκομιδή θα αρχίσει στην περιοχή μετά τις 10 - 15 Μαΐου. Η ανάπτυξη των καρπών μέχρι στιγμής είναι καλή. Αν οι παραγωγοί προσέξουν τα προβλήματα φυτοπροστασίας και ιδίως προσβολές από ακάρεα και αφίδες, θα έχουμε μια κανονική εξέλιξη της καλλιέργειας».


Προχωρά η επένδυση υδροπονικού θερμοκηπίου στην Κεσσάνη Ξάνθης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επένδυση του Ομίλου Ευθυμιάδη στο γεωθερμικό πεδίο της Κεσσάνης του δήμου Αβδήρων.


Πρόστιμο 3.000 ευρώ για μη έκδοση παραστατικού εμπορίας οπωροκηπευτικών προβλέπει το υπό διαβούλευση σχέδιο απόφασης του Υπ. Οικονομικών

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών». Το εν λόγω σχέδιο τροποποιεί Υπουργική απόφαση του 2014 και σύμφωνα με το Υπουργείο «αποσκοπεί στη διαρκή προσαρμογή της νομοθεσίας στην εξέλιξη της αγοράς». Στο σχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ενότητα για τη διακίνηση και εμπορία οπωρολαχανικών και ορίζονται τα στοιχεία των παραστατικών που οφείλει να εκδίδει ο χονδρέμπορος / συσκευαστής / λιανέμπορος κατά την αγορά οπωροκηπευτικών από παραγωγό. Επίσης προβλέπονται πρόστιμα που ξεκινούν από 1.000 ευρώ για παραστατικά με ελλιπή στοιχεία και φθάνουν τις 3.000 ευρώ για την περίπτωση της μη έκδοσης του απαιτούμενου παραστατικού.


Απειλή για την παραγωγή κηπευτικών οι ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ

Απειλή για την παραγωγή κηπευτικών οι ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ

Με τοποθέτησή του στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών κηπευτικών «Φιλιατρών Γαία» κ. Γ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρεται στο ζήτημα των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ που καλούνται πλέον να καταβάλουν οι παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Η αλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών του αγρότη έτσι όπως τη νομοθέτησε η κυβέρνηση θα σημάνει το τέλος του πρωτογενή τομέα». Ο ίδιος στην τοποθέτησή του υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη πρακτική αφαιρεί από τους αγρότες που παράγουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά, ενώ θα ευνοήσει τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, λειτουργώντας εις βάρος του ΑΕΠ της χώρας.


Τροποποιητικές για να μη χαθούν οι συνδεδεμένες σε σπαράγγια, ρύζι και τεύτλα από ζημιές

Τρεις αποφάσεις σχετικά με τα καθεστώτα συνδεδεμένων ενίσχυσεων σε σπαράγγια, ρύζι και ζαχαρότευτλα δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια την Τρίτη (4/4/2017). Υπενθυμίζεται ότι σημαντικό στοιχείο που περιλαμβάνεται στην απόφαση για τα σπαράγγια και είχε γνωστοποιηθεί από τον Γενάρη (ΦΕΚ Β' 172) είναι η μείωση των επιλέξιμων εκτάσεων από το 2017 έως το 2020 και η μείωση του κονδυλίου που θα διατεθεί για τη συγκεκριμένη ενίσχυση για τα ίδια έτη (δείτε παρακάτω πως διαμορφώνονται). Την ίδια στιγμή τροποποιήσεις - προσθήκες προβλέπουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν οι παραγωγοί στις ποσότητες που δηλώνουν για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις των ανωτέρω καθεστώτων και ζημιές που υπέστησαν και θα πιστοποιεί ο ΕΛΓΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα σπαράγγια και τα ζαχαρότευτλα αναμένεται να πληρωρθούν μαζί με την καταβολή της συνδεδεμένης βάμβακος.


H Ελάστρον Αγροτική πάει στα Θερμοκήπια Θράκης

Την απορρόφηση της Ελάστρον Αγροτική Εμπορική ΕΒΑΕ από τη Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε. ανακοίνωσε η Πλαστικά Θράκης, μετά την έγκριση και την υπογραφή του σχετικού Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης.


Ξεκινά η διάθεση λαχανόκηπων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Τον δικό τους βιολογικό λαχανόκηπο έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και φέτος οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, στις εκτάσεις του Αγροκτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στη Θέρμη.


Σε νέα εποχή μπαίνουν τα κηπευτικά στα θερμοκήπια της Τριφυλίας

Σε νέα εποχή μπαίνουν τα κηπευτικά στα θερμοκήπια της Τριφυλίας

Υπερσύγχρονα θερμοκήπια, εξελιγμένες καλλιεργητικές τεχνικές και ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες συνθέτουν την εικόνα της παραγωγής στην περιοχή της Τριφυλίας, όπου οι καλλιέργειες θερμοκηπιακών κηπευτικών εκτείνονται σε μια έκταση 3.000 στρεμμάτων. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία» βρέθηκε στην Τριφυλία για να συνομιλήσει με παραγωγούς της περιοχής και να δει «από πρώτο χέρι» τις εξελίξεις στην καλλιέργεια των κηπευτικών. Διαβάστε ένα εκτενές και ιδιαίτερα ενδιαφέρον οδοιπορικό στο τεύχος Φεβρουαρίου που μπορείτε να βρείτε στα περίπτερα.


Οργάνωση Εθνικού Περιπτέρου στην ASIA FRUIT LOGISTICA 2017, στο Χονγκ Κονγκ, από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Εθνικό Περίπτερο στην ASIA FRUIT LOGISTICA 2017, που θα πραγματοποιηθεί 6 με 8 Σεπτεμβρίου στο Χονγκ Κονγκ, οργανώνει για πρώτη φορά το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ως επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα και Κύπρο -  διοργανωτή της FRUIT LOGISTICA Βερολίνου. 

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,0625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version