Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κηπευτικά υπαίθρια & θερμοκηπίου

Βρέθηκαν 657 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 66

Στενότερη συνεργασία Syngenta με Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ

Η Μακεδονική Χαλβατζής ΑΒΕΕ συνεχίζοντας την έντονη δραστηριοποίηση της στον τομέα των αγροτικών προϊόντων και με γνώμονα την συνεχή βελτίωση των λαχανικών στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή, συνεργάζεται πλέον στενότερα με τον διεθνή πρωτοπόρο οργανισμό παραγωγής σπόρων κηπευτικών Syngenta.


Αυξημένες οι φετινές τιμές μελιτζάνας σε Κρήτη και Πελοπόννησο, έως και 1,5 ευρώ το κιλό η τσακώνικη ΠΟΠ

Αυξημένες οι φετινές τιμές μελιτζάνας σε Κρήτη και Πελοπόννησο, έως και 1,5 ευρώ το κιλό η τσακώνικη ΠΟΠ

Μειωμένες είναι οι εκτάσεις μελιτζάνας σε Πελοπόννησο και Κρήτη φέτος, όπως ανέφεραν στον ΑγροΤύπο παραγωγοί. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών παραγωγού σε σχέση με πέρσι. Όσον αφορά τη ζήτηση στην αγορά, πρόκειται για προϊόν που καταναλώνεται κυρίως από τους Έλληνες καταναλωτές με συνέπεια οι μεγαλύτερες ποσότητες να απορροφώνται από την εγχώρια αγορά, όπου συχνά πωλούνται σε τιμές πολύ μεγαλύτερες από τις τιμές παραγωγού.


Χαμηλότερες τιμές παραγωγού φέτος για το σκόρδο της Βύσσας λόγω του ανταγωνισμού από την Λάρισα

Χαμηλότερες τιμές παραγωγού φέτος για το σκόρδο της Βύσσας λόγω του ανταγωνισμού από την Λάρισα

Σε μια εβδομάδα, το αργότερο, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί φέτος η συγκομιδή σκόρδου, από τα 3.000 στρέμματα που έχουν σπαρθεί στον Έβρο, κυρίως στην περιοχή της Βύσσας και σε λιγότερα στρέμματα στην περιοχή της Ορεστιάδας. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής Επεξεργασίας Εμπορίας (Α.Σ.Π.Ε.Ε.) Σκόρδου Βύσσας, κ. Αναστάσιος Γιακμογλίδης, τα στρέμματα καλλιέργειας στην περιοχή παραμένουν σταθερά.


B. Κεγκέρογλου: Να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της Tuta Absoluta

Με ερώτηση  του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της Tuta Absoluta.


Απογειώθηκε η τιμή παραγωγού στο καρότο, σχεδόν όλη η παραγωγή απορροφήθηκε από αγορές της Ευρώπης

Απογειώθηκε η τιμή παραγωγού στο καρότο, σχεδόν όλη η παραγωγή απορροφήθηκε από αγορές της Ευρώπης

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την παραγωγή και εμπορία καρότου είναι φέτος οι Έλληνες παραγωγοί, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στον ΑγροΤύπο. Μέχρι στιγμής η φετινή συγκομιδή έχει διοχετευτεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στις αγορές της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, καθώς ο ψυχρός καιρός οδήγησε σε μείωση της παραγωγής στην Ιταλία (και όχι μόνο), χώρα που είναι βασικός προμηθευτής του συγκεκριμένου προϊόντος στην Ευρώπη. Παράλληλα, φέτος η ΕΕ σταμάτησε να εισάγει καρότα από την Τουρκία, διότι στη γείτονα χρησιμοποιούνται φυτοπροστατευτικά προϊόντα που δεν έχουν έγκριση στην ΕΕ. Η αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε διπλασιασμό της τιμής παραγωγού σε σχέση με πέρσι, που έφτασε μέχρι και τα 45 λεπτά το κιλό.


Ο τρόπος καλλιέργειας θερμοκηπιακής πατάτας στην Ηλεία αυγατίζει τις εκτάσεις τα τελευταία χρόνια

Ο τρόπος καλλιέργειας θερμοκηπιακής πατάτας στην Ηλεία αυγατίζει τις εκτάσεις τα τελευταία χρόνια

Χτίζει θέσεις και στρέμματα χρόνο με το χρόνο η θερμοκηπιακή πατάτα στο νομό Ηλείας, όπως προκύπτει από επιτόπιο ρεπορτάζ στην Αμαλιάδα, αλλά και από επίσημα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο ΑγροΤύπος. Από τα επίσημα λοιπόν στοιχεία του οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) προκύπτει ότι το 2014 δηλώθηκαν στο ΟΣΔΕ 48,59 εκτάρια, δηλαδή 486 περίπου στρέμματα με πατάτα θερμοκηπίου στο νομό Ηλείας.


Ζημιές σε πυρηνόκαρπα και κηπευτικά στην Εξτρεμαδούρα της Ισπανίας λόγω νέας χαλαζόπτωσης, συνολικά 60 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν για αποζημιώσεις στους παραγωγούς

Ένα ακόμη πλήγμα δέχτηκε η παραγωγή φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία από τη νέα χαλαζόπτωση που είχαμε μέσα στο Μάιο. Αυτό σε συνδυασμό με παγετούς, χαλάζι και νεροποντή, που είχαμε νωρίτερα μέσα στην άνοιξη, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες στην περιφέρεια της Εξτρεμαδούρα. Οι ζημιές αφορούν συνολική έκταση 218.537 στρεμμάτων, κυρίως πυρηνοκάρπων (όπως δαμάσκηνα και ροδάκινα), καθώς και κηπευτικών (κυρίως τομάτας), σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Αυτόνομης Περιφέρειας της Εξτρεμαδούρα.


Από 20 μέχρι 38 λεπτά το κιλό πιάνει αυτή την εποχή το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης της Τριφυλίας, ομαλά εξελίσσεται η συγκομιδή

Σε ποσοστό 65% έχει προχωρήσει η συγκομιδή στο πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης από την περιοχή της Τριφυλίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου. Αυτή την εποχή οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται για τις βαρέλες στα 35 - 38 λεπτά το κιλό και για τα στρογγυλά 20 - 25 λεπτά το κιλό.


Βγήκαν στην αγορά τα πρώιμα καρπούζια Τριφυλίας, οι καλές καιρικές συνθήκες στις καταναλωτικές αγορές φέρνουν αυξημένη ζήτηση

Την εμφάνισή του στην αγορά έκανε το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης από την περιοχή της Τριφυλίας. Η συγκομιδή αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 ημέρες. Οι τιμές παραγωγού ξεκίνησαν από 50 λεπτά το κιλό. Οι καιρικές συνθήκες βοηθάνε και υπάρχει αυξημένη ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού. Αξίζει να επισημάνουμε ότι φέτος αυξημένη ζήτηση για καρπούζι υπάρχει και στην εγχώρια αγορά.


Στα 70-75 λεπτά τα καρπούζια θερμοκηπίου στην Ηλεία, καλές τιμές αλλά μικρές αποδόσεις

Στα 70-75 λεπτά τα καρπούζια θερμοκηπίου στην Ηλεία, καλές τιμές αλλά μικρές αποδόσεις

Από τις 20 Απρίλη ξεκίνησε η συγκομιδή καρπουζιού στα θερμοκήπια στο νομό Ηλείας, ενώ αυτή τη στιγμή ξεκινάει και η συγκομιδή για την ποικιλία καρπουζιού mini με τις τιμές παραγωγού να είναι κατά 5 λεπτά το κιλό υψηλότερες. Παράλληλα, στην Κυπαρισσία ξεκίνησε και το υπαίθριο πρώιμο καρπούζι.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,59375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version