Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κηπευτικά υπαίθρια & θερμοκηπίου

Βρέθηκαν 645 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 65

Αυξημένη η παραγωγή σπαραγγιού σε σχέση με πέρσι, θα συνεχιστούν οι εξαγωγές στη Γερμανία μέχρι και τις αρχές Μαΐου

Μέχρι τις 10 Μαΐου αναμένεται να συνεχίσει η συγκομιδή σπαραγγιού στις περιοχές του Αγρινίου και της Καβάλας, όπως δήλωσαν στον ΑγροΤύπο ο κ. Γατής, πρόεδρος τους ΑΣ Αχελώου και ο κ. Καρκάτζαλος, διευθυντής και γεωπόνος στον ΑΣ Νέστου. Ωστόσο, διαφορετικά «θα κλείσει» η φετινή χρονιά παραγωγής στις δύο περιοχές:


Σαουδική Αραβία: Άρση απαγόρευσης εισαγωγών φράουλας και πιπεριών από Αίγυπτο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της Αιγύπτου, η Σαουδική Αραβία, κατόπιν της άρσης (στις 3/4/2018) της προσωρινής απαγόρευσης - που είχε επιβάλει τον Ιανουάριο 2018 - στις εισαγωγές αιγυπτιακής γκουάβα (φρούτα σε σχήμα αχλαδιού), προχώρησε στις 4/4/2018 σε άρση αντίστοιχης απαγόρευσης εισαγωγών για τις αιγυπτιακές φράουλες και πιπεριές, η οποία βρισκόταν σε ισχύ από τον Ιούλιο 2017, εξαιτίας της διαπίστωσης υψηλών επιπέδων  υπολειμμάτων παρασιτοκτόνων.


Ένα Success Story στην Κρήτη!


Οι γιορτές του Πάσχα έφεραν προσωρινή άνοδο στην τιμή παραγωγού για το αγγούρι και τη ντομάτα θερμοκηπίου

Οι γιορτές του Πάσχα έφεραν προσωρινή άνοδο στην τιμή παραγωγού για το αγγούρι και τη ντομάτα θερμοκηπίου

Προσωρινά αυξημένη είναι η τιμή παραγωγού για το αγγούρι θερμοκηπίου, τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Κρήτη, λόγω της αυξημένης ζήτησης στην Ελλάδα εν όψει των γιορτών του Πάσχα. Στην Τριφυλία, η τιμή παραγωγού για το αγγούρι διπλασιάστηκε αυτή τη βδομάδα, φτάνοντας τα 60 λεπτά το κιλό, λόγω και της μείωσης των στρεμματικών αποδόσεων. Στην Κρήτη η τιμή παραγωγού έφτασε μέχρι και 1 ευρώ το κιλό, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με την τιμή τους προηγούμενους μήνα που έφτανε μέχρι και 70 λεπτά το κιλό.


Δεν υπάρχει περιορισμός στην έκδοση νέων αδειών για παραγωγούς που πωλούν αγροτικά προϊόντα στις λαϊκές

Η απαγόρευση έκδοσης νέων αδειών για τις λαϊκές αγορές αφορά μόνον τις επαγγελματικές άδειες. Κατά συνέπεια, για την έκδοση νέων αδειών παραγωγών πωλητών υπαίθριου εμπορίου δεν υφίσταται περιορισμός. Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο για διάφορα θέματα εφαρμογής του νόμου 4497/2017 όσον αφορά στην άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.


Χαμηλές οι τιμές παραγωγού και φέτος για την πιπεριά, μειωμένες οι εκτάσεις σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Χαμηλές οι τιμές παραγωγού και φέτος για την πιπεριά, μειωμένες οι εκτάσεις σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Πτωτική είναι η τάση στην καλλιέργεια πιπεριάς, τόσο θερμοκηπιακής όσο και υπαίθριας, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, καθώς αυξάνονται οι παραγωγοί που εγκαταλείπουν την καλλιέργεια. Βέβαια, αβέβαιο μέχρι στιγμής είναι πως θα εξελιχθεί η παραγωγή παρά το γεγονός ότι η συγκομιδή δεν έχει τελειώσει ακόμη στην Κρήτη, ενώ στην νότια Πελοπόννησο ξεκινά τέλη Μαρτίου.


«Κερδίζει» και πάλι τους παραγωγούς στην Καβάλα η καλλιέργεια του σπαραγγιού

«Κερδίζει» και πάλι τους παραγωγούς στην Καβάλα η καλλιέργεια του σπαραγγιού

Αυξάνεται σιγά-σιγά το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια του σπαραγγιού στην περιοχή του Νέστου Καβάλας, σύμφωνα με τον κ. Καρκάτζαλο, γεωπόνο και διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού NESTOS. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο, «την τελευταία δεκαετία μειώνονται οι εκτάσεις καλλιέργειας σπαραγγιού, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια η καλλιέργεια φαίνεται να ανακάμπτει. Στην περιοχή καλλιεργούνται ποικιλίες για την παραγωγή λευκού σπαραγγιού σε έκταση 350 στρεμμάτων, από 15 μέχρι στιγμής παραγωγούς».


Ολοκληρώθηκαν οι φυτεύσεις για το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης σε Τριφυλία και Ηλεία

Ολοκληρώθηκε εδώ και μια εβδομάδα η φύτευση στο πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η φύτευση στις περιοχές της Ηλείας. Οι εκτάσεις φύτευσης κινήθηκαν σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με πέρσι στην Τριφυλία, ενώ είχαμε μια αυξητική τάση στην Ηλεία.


We Love Tomato: Το μέλλον στην αγορά της τομάτας τύπου σνακ παρουσιάστηκε στην Αλμερία με πρωτοβουλία της Syngenta

We Love Tomato: Το μέλλον στην αγορά της τομάτας τύπου σνακ παρουσιάστηκε στην Αλμερία με πρωτοβουλία της Syngenta

Συνέδριο με τίτλο: «We Love Tomato», για τις νέες τάσεις προώθησης και κατανάλωσης της τομάτας «snak», διοργάνωσε η Syngenta, στην Αλμερία της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, την Τετάρτη (7 Μαρτίου 2018). Το συνέδριο προσέλκυσε πολλούς εμπειρογνώμονες, παραγωγούς τοματίνιων και εμπόρους - εξαγωγείς από διάφορες χώρες, στους οποίους δόθηκε και η ευκαιρία, την Πέμπτη (8 Μαρτίου), να γνωρίσουν τις ποικιλίες snacks τοματών της Syngenta στον ερευνητικό σταθμό κηπευτικών της Syngenta στο El Ejido της Αλμερίας.


Σε διαπραγματεύσεις με τη Bayer για απόκτηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου σπόρων λαχανικών Nunhems® βρίσκεται η BASF

Σε διαπραγματεύσεις με τη Bayer για απόκτηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου σπόρων λαχανικών Nunhems® βρίσκεται η BASF

Σε διαπραγματεύσεις με τη Bayer για την απόκτηση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου σπόρων λαχανικών με το παγκόσμιο εμπορικό σήμα Nunhems® βρίσκεται η BASF.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,96875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version