Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Κηπευτικά υπαίθρια & θερμοκηπίου

Βρέθηκαν 688 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 69

Πρόταση για την αποτελεσματική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και της Tuta Absoluta της τομάτας

Πρόταση για την αποτελεσματική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και της Tuta Absoluta της τομάτας

Είναι γεγονός ότι ο δάκος αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της ελιάς με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία, αλλά και τους παραγωγούς ελαιολάδου. Η χρονιά που πέρασε, άλλωστε, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα αυτής της πραγματικότητας. Ταυτόχρονα, δεν είναι αμελητέα και η καταστροφή που προκαλεί στις καλλιέργειες τομάτας, κυρίως θερμοκηπίου και η Tuta Absoluta.


Θετικό το ΥπΑΑΤ στην ένταξη της θερμοκηπιακής ντομάτας στο πρόγραμμα Κομφούζιο για καταπολέμηση της Tuta absoluta

Θετικό το ΥπΑΑΤ στην ένταξη της θερμοκηπιακής ντομάτας στο πρόγραμμα Κομφούζιο για καταπολέμηση της Tuta absoluta

Εκ νέου πρόσκληση για συνάντηση και διάλογο απηύθυνε προς τους αγρότες των μπλόκων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μετά το πέρας της συνάντησης, που είχε τη Δευτέρα (11/2), στο ΥπΑΑΤ, με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων Ιεράπετρας, Τυμπακίου, Σητείας και Χανίων. Ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε ότι ο διάλογος φέρνει αποτελέσματα αλλά «χρειάζεται να υπάρχει κατανόηση από όλες τις πλευρές». Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των συλλόγων από την Κρήτη, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλεί το έντομο Tuta Absoluta, στη θερμοκηπιακή ντομάτα, το ζήτημα της μείωσης του κόστους παραγωγής, καθώς και θέματα που αφορούν όλο τον αγροτικό κόσμο της χώρας (όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό κ.ά.).


Κατασχέθηκαν 810 κιλά ντομάτας αγνώστου προελεύσεως

Κατασχέθηκαν 810 κιλά ντομάτας αγνώστου προελεύσεως

Στη δέσμευση ντομάτας αγνώστου προελεύσεως συνολικού βάρους 810 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στα πλαίσια των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.


Νέα ίωση, απειλητική για τις καλλιέργειες κολοκυνθοειδών, διαπιστώθηκε σε Ηλεία και Μεσσηνία

Νέα ίωση, απειλητική για τις καλλιέργειες κολοκυνθοειδών, διαπιστώθηκε σε Ηλεία και Μεσσηνία

Μια νέα σοβαρή ιολογική ασθένεια διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι έχει έλθει στη χώρα μας, αφού βρέθηκε να προσβάλλει καλλιέργειες κολοκυθιάς στην Ηλεία και Μεσσηνία, από δείγματα που εξετάσθηκαν στα εργαστήρια του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ντομάτα θερμοκηπίου: Αυξημένη ζήτηση, μειωμένη παραγωγή και τιμές ακόμα και πάνω από 1 ευρώ το κιλό

Ντομάτα θερμοκηπίου: Αυξημένη ζήτηση, μειωμένη παραγωγή και τιμές ακόμα και πάνω από 1 ευρώ το κιλό

Διακυμάνσεις ανάλογα την περιοχή, όπου παράγεται, την ποιότητα και φυσικά το πού καταλήγει να πωλείται, δηλαδή αν πάει στο ράφι ενός σούπερ μάρκετ ή απευθείας σε κεντρική λαχαναγορά παρουσιάζει η τιμή παραγωγού της θερμοκηπιακής ντομάτας τη δεδομένη χρονική περίοδο. Έτσι, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και ειδικά στην Ιεράπετρα, όπου η παραγωγή είναι αρκετά μειωμένη, σε σχέση με πέρσι, οι τιμές έχουν φτάσει στις δημοπρασίες, που κάνουν οι συνεταιρισμοί και τα 1,11 ευρώ το κιλό. Αντίθετα, χαμηλότερες τιμές παραγωγού αναφέρονται σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου, με τους αγρότες εκεί να παραπονιούνται, κάνοντας λόγο για «υποτονική ζήτηση» στην αγορά.


Εκπαίδευση στο ΑΠΘ για την υδροπονική καλλιέργεια τομάτας στο θερμοκήπιο

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα υλοποιηθεί o 2ος κύκλος του προγράμματος με τίτλο «Σύγχρονες απαιτήσεις της υδροπονικής καλλιέργειας τομάτας στο θερμοκήπιο», κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Νοεμβρίου 2019.


Το βραβείο Γκίνες για τα σκόρδα της Βύσσας

Το βραβείο Γκίνες για τα σκόρδα της Βύσσας

Το βραβείο «Γκίνες» παραδόθηκε επίσημα, τη Δευτέρα (10/12), στον Συνεταιρισμό Παραγωγής, Επεξεργασίας και Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας. Το βραβείο αφορούσε τη μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδου που δημιουργήθηκε ποτέ, την οποία έπλεξε το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της έκθεσης «Alexpo 2018». Μετά από 17 ώρες και έχοντας χρησιμοποιήσει 20.000 σκόρδα, παρέδωσε μία πλεξούδα 612 μέτρων και 70 εκατοστών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ (255 μέτρων) που κατείχε από το 2006 η Ουγγαρία.


Κατασχέθηκαν ντομάτες Ιταλίας λόγω υψηλών υπολειμμάτων

Κατασχέθηκαν ντομάτες Ιταλίας λόγω υψηλών υπολειμμάτων

Στην κατάσχεση και καταστροφή ντομάτας Ιταλίας, συνολικού βάρους 971,4 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά.


Κινέζοι στην Κρήτη για να γνωρίσουν τα θερμοκήπια

Κινέζοι στην Κρήτη για να γνωρίσουν τα θερμοκήπια

Αντιπροσωπεία Κινέζων επιστημόνων από Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Νοτιοανατολικής Κίνας επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης όπου τους υποδέχθηκε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά-Διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης.


Κατασχέθηκαν 4,2 τόνοι οπωροκηπευτικών αγνώστου προελεύσεως

Στη δέσμευση οπωροκηπευτικών αγνώστου προελεύσεως συνολικού βάρους 4.192 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Πειραιά σε έκτακτο έλεγχο που πραγματοποίησαν στην αγορά. Ειδικότερα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε δύο επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων του Πειραιά, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά:

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,267578 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version