Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Φράουλα

Βρέθηκαν 83 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 9

Φράουλες: Στο τοπ η συγκομιδή, κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την πορεία των εξαγωγών

Με απώλεια σχεδόν του 50% της πρώιμης παραγωγής και με μέση τιμή να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 1,20 ευρώ το κιλό συνεχίζεται η συγκομιδή φράουλας. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών, αφού στις διεθνείς αγορές έκαναν την εμφάνισή τους οι ανταγωνιστές μας. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Φώτης Κυριαζής, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Υρμίνη», στη Μανωλάδα Ηλείας, «αυτή την εποχή είμαστε στο τοπ της συγκομιδής. Οι τιμές βρίσκονται σε μέτρια επίπεδα. Από τώρα μέχρι τέλος Μαΐου, θα φανεί πως θα είναι η πορεία των φετινών τιμών παραγωγού. Ελπίζουμε να κυμανθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Πάντως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών του περασμένου χειμώνα χάθηκε μεγάλο μέρος της πρώιμης παραγωγής (ποικιλίες Fortuna κ.α.)».


Δέσμευση 2 τόνων φράουλας άγνωστης προελεύσεως

Φράουλες άγνωστης προελεύσεως, συνολικού βάρους 1.917 κιλών, δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, από επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων.


Καταδικαστική απόφαση για καταναγκαστική εργασία στις φυτείες φράουλας στη Μανωλάδα

Καταδικαστική απόφαση για «καταναγκαστική εργασία στις φυτείες φράουλας στη Μανωλάδα» εξέδωσε χτες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο.


Προβλήματα στην φετινή παραγωγή φράουλας έφερε ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες

Προβλήματα στην φετινή παραγωγή φράουλας έφερε ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην φετινή παραγωγή φράουλας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και του παγετού. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Φώτης Κυριαζής, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Υρμίνη», στη Μανωλάδα Ηλείας, «περίπου 50% φτάνει η απώλεια παραγωγής στις πρώιμες ποικιλίες, όπως η Fortuna, η συγκομιδή των οποίων ξεκίνησε το Νοέμβριο. Μεγάλες ζημιές αναμένεται να έχουμε και στις όψιμες ποικιλίες, στις οποίες η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει αυτές τις ημέρες».


Η ΠΕΝΑ και η ΕΝΑ Ηλείας συμμετέχουν στην 5η γιορτή φράουλας

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) και η Ένωση Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Ηλείας συμμετέχουν στην 5η γιορτή φράουλας, που διοργανώνουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μανωλάδας «Ελπίζω», θέλοντας να προβάλλει τον πρωτογενή τομέα και την ντόπια παραγωγή φράουλας που καλλιεργείται στην περιοχή.


Φράουλα: καλή η παραγωγή φέτος, υποτονική ζήτηση στο εσωτερικό και εμπόδια στις εξαγωγές κρατούν χαμηλά τις τιμές

Φράουλα: καλή η παραγωγή φέτος, υποτονική ζήτηση στο εσωτερικό και εμπόδια στις εξαγωγές κρατούν χαμηλά τις τιμές

Αυξημένες είναι οι εκτάσεις καλλιέργειας φράουλας σε σχέση με την περσινή περίοδο, όπου είχε σημειωθεί μείωση, ενώ ο καλός καιρός αποτέλεσε σύμμαχο για μία καλή παραγωγή στις πρώιμες ποικιλίες, όπως η Fortuna, η συγκομιδή των οποίων ξεκίνησε το Νοέμβριο. Σε αρκετά καλά επίπεδα κινείται και η παραγωγή της ποικιλίας Camarosa, η συγκομιδή της οποίας άρχισε αρκετά νωρίς, από τα τέλη Δεκεμβρίου κιόλας, σε κάποιες περιοχές. Ωστόσο, το συνεχιζόμενο ρωσικό εμπάργκο και οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις εξαγωγές, γεγονός που, μεταξύ άλλων, κρατάει την τιμή παραγωγού σε χαμηλά επίπεδα, ενώ δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον. 


Μεγάλη μείωση παρουσιάζουν το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων στη Λευκορωσία

Μεγάλη μείωση παρουσιάζουν το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων στη Λευκορωσία

Η εντυπωσιακή άνοδος που είχε καταγραφεί στο διμερές εμπόριο Ελλάδας - Λευκορωσίας κατά το 2014 ανακόπηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημαντική πτώση που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές στα νωπά φρούτα. Ειδικότερα στα πυρηνόκαρπα, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση των προϊόντων που εξάγει η χώρα μας, είχαμε μείωση σε ποσοστό 46%. Μείωση όμως παρουσιάζουν και οι εξαγωγές φράουλας και ακτινιδίων (ποσοστό 78% σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014), τα οποία καταλαμβάνουν την πέμπτη θέση των προϊόντων που εξάγει η Ελλάδα στη Λευκορωσία.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 13 - 19/6/2015

Συνεχίσθηκαν με πολύ καλούς ρυθμούς και ζήτηση οι εξαγωγές καρπουζιών, βερίκοκων και κερασιών. Με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς γίνονται οι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών. Επίσης συνεχίσθηκαν με ελάχιστες ποσότητες αλλά καλές τιμές οι εξαγωγές φράουλας και μήλων. Η εξαγωγή στα αγγούρια γίνεται με μικρές ποσότητες αλλά και με καλές τιμές. Συνεχίζονται με μικρές ποσότητες και οι εξαγωγές πορτοκαλιών Valencia.


Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 12/6/2015

Με ελάχιστες ποσότητες και καλές τιμές συνεχίστηκαν οι εξαγωγές φράουλας και μήλων. Συνεχίζεται η εξαγωγή αγγουριών με μικρές ποσότητες και καλές τιμές. Μικρές ποσότητες εξαγωγών για τα πορτοκάλια ποικιλίας Valencia. Συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς και αυξημένη ζήτηση η εξαγωγή καρπουζιών. Με καλούς ρυθμούς γίνονται οι εξαγωγές βερίκοκων και κερασιών, ενώ αναμένεται η συγκομιδή για τις κύριες ποικιλίες τους. Συνεχίζονται με καλύτερους ρυθμούς οι εξαγωγές πρώιμων ποικιλιών ροδάκινων και νεκταρινιών.


Φράουλα: Με μειωμένη παραγωγή αλλά καλύτερες τιμές σε σχέση με πέρσι ολοκληρώνεται η συγκομιδή

Φράουλα: Με μειωμένη παραγωγή αλλά καλύτερες τιμές σε σχέση με πέρσι ολοκληρώνεται η συγκομιδή

Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η συγκομιδή φράουλας στην Ηλεία με τους παραγωγούς να κάνουν λόγοι για μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τη μείωση της παραγωγής (μικρότερες αποδόσεις ανά στρέμμα και μείωση των στρεμμάτων). Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν οι τιμές φέτος κυμάνθηκαν σε καλύτερα επίπεδα από πέρσι. Να σημειωθεί ότι δεδομένου του ρώσικου εμπάργκο οι εξαγωγές της ελληνικής φράουλας πραγματοποιήθηκαν σε Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία και Πολωνία.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,640625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version