Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Φράουλα

Βρέθηκαν 88 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 9

Χαλάρωση ευρωπαϊκών ελέγχων στις εισαγωγές αιγυπτιακής φράουλας

Χαλάρωση ευρωπαϊκών ελέγχων στις εισαγωγές αιγυπτιακής φράουλας

Από τις αρχές Ιουλίου η ΕΕ κατάργησε ορισμένους «πρόσθετους» ελέγχους στις εισαγωγές αιγυπτιακής φράουλας, οι οποίοι είχαν επιβληθεί εξαιτίας της διαπίστωσης υψηλών επιπέδων υπολειμμάτων (MLRs), τόσο στις φράουλες όσο και άλλα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα από την Αίγυπτο.


Φράουλες: Δυσαρέσκεια για τις τιμές από τους παραγωγούς, αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές που κερδίζουν νέες αγορές

Φράουλες: Δυσαρέσκεια για τις τιμές από τους παραγωγούς, αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές που κερδίζουν νέες αγορές

Ολοκληρώθηκε η φετινή εμπορική περίοδος για τις φράουλες. Υπήρχαν κάποια προβλήματα στην παραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι τιμές ξεκίνησαν από καλά επίπεδα για τις πρώιμες ποικιλίες, στη συνέχεια όμως ακολούθησαν πτωτική πορεία. Το ρώσικο εμπάργκο συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στη διακίνηση του προϊόντος. Ωστόσο οι εξαγωγές αρχίζουν να ανακάμπτουν και βρίσκουν νέους προορισμούς. Βασικοί προορισμοί για την παραγωγή μας είναι η Ιταλία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Πολωνία και η Ρουμανία, ενώ μικρότερες ποσότητες προορίζονται στις αγορές της Γερμανίας.


Σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα και πρώιμες φράουλες στη Βάρδα

Σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα και πρώιμες φράουλες στη Βάρδα

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία», στα πλαίσια του οδοιπορικού που έκανε σε περιοχές της Ηλείας, επισκέφτηκε την πρότυπη μονάδα παραγωγής μούρων (σμέουρα, βατόμουρα και μύρτιλα), το φυτώριο φράουλας και το θερμοκήπιο αξιολόγησης ποικιλιών φράουλας της BerryPlasma. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, όλα τα μυστικά της καλλιέργειας μούρων και πρώιμης φράουλας.


Ο ζεστός καιρός αυξάνει την ζήτηση για φράουλα που δίνει ως και 2,5 ευρώ στον παραγωγό

Ο ζεστός καιρός αυξάνει την ζήτηση για φράουλα που δίνει ως και 2,5 ευρώ στον παραγωγό

Με καλή προοπτική για τους παραγωγούς προχωρά η φετινή σεζόν στη φράουλα. Το θετικό, όπως αναφέρουν μιλώντας στον ΑγροΤύπο συστηματικοί καλλιεργητές, είναι ότι η θερμοκρασία στις μεγαλουπόλεις αγγίζει ή και ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου, αν και είμαστε μόλις στις αρχές Μαρτίου, γεγονός που αυξάνει τη ζήτηση για το προϊόν από το καταναλωτικό κοινό.


Φράουλα: Πως εξελίσσεται η παραγωγή και εμπορία σε Ηλεία και Αχαΐα

Ξεκίνησε από το Νοέμβριο και συνεχίζεται Ιανουάριο και Φεβρουάριο (με μεγαλύτερες ποσότητες) η συγκομιδή της φράουλας στην περιοχή Ηλείας - Αχαΐας. Οι καλές καιρικές συνθήκες στο ξεκίνημα της συγκομιδής ευνόησαν την καλή ποιότητα και τις τιμές. Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, πως εξελίσσεται η παραγωγή και η εμπορία.


Φράουλες: Στο τοπ η συγκομιδή, κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την πορεία των εξαγωγών

Με απώλεια σχεδόν του 50% της πρώιμης παραγωγής και με μέση τιμή να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 1,20 ευρώ το κιλό συνεχίζεται η συγκομιδή φράουλας. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών, αφού στις διεθνείς αγορές έκαναν την εμφάνισή τους οι ανταγωνιστές μας. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Φώτης Κυριαζής, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Υρμίνη», στη Μανωλάδα Ηλείας, «αυτή την εποχή είμαστε στο τοπ της συγκομιδής. Οι τιμές βρίσκονται σε μέτρια επίπεδα. Από τώρα μέχρι τέλος Μαΐου, θα φανεί πως θα είναι η πορεία των φετινών τιμών παραγωγού. Ελπίζουμε να κυμανθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Πάντως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών του περασμένου χειμώνα χάθηκε μεγάλο μέρος της πρώιμης παραγωγής (ποικιλίες Fortuna κ.α.)».


Δέσμευση 2 τόνων φράουλας άγνωστης προελεύσεως

Φράουλες άγνωστης προελεύσεως, συνολικού βάρους 1.917 κιλών, δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, από επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων.


Καταδικαστική απόφαση για καταναγκαστική εργασία στις φυτείες φράουλας στη Μανωλάδα

Καταδικαστική απόφαση για «καταναγκαστική εργασία στις φυτείες φράουλας στη Μανωλάδα» εξέδωσε χτες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο.


Προβλήματα στην φετινή παραγωγή φράουλας έφερε ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες

Προβλήματα στην φετινή παραγωγή φράουλας έφερε ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην φετινή παραγωγή φράουλας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και του παγετού. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Φώτης Κυριαζής, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Υρμίνη», στη Μανωλάδα Ηλείας, «περίπου 50% φτάνει η απώλεια παραγωγής στις πρώιμες ποικιλίες, όπως η Fortuna, η συγκομιδή των οποίων ξεκίνησε το Νοέμβριο. Μεγάλες ζημιές αναμένεται να έχουμε και στις όψιμες ποικιλίες, στις οποίες η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει αυτές τις ημέρες».


Η ΠΕΝΑ και η ΕΝΑ Ηλείας συμμετέχουν στην 5η γιορτή φράουλας

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) και η Ένωση Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Ηλείας συμμετέχουν στην 5η γιορτή φράουλας, που διοργανώνουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μανωλάδας «Ελπίζω», θέλοντας να προβάλλει τον πρωτογενή τομέα και την ντόπια παραγωγή φράουλας που καλλιεργείται στην περιοχή.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,187988 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version