Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βοοειδή

Βρέθηκαν 960 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 96

Τη στήριξη του κράτους ζητούν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι που μετρούν απώλειες σε παραγωγή

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι οι οποίοι, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα,  έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων. Όπως αναφέρει μάλιστα σε επιστολή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας: «Ως αποτέλεσμα αυτής της θεομηνίας είναι να πεθάνουν αρκετά ζώα από το κρύο, να υπάρχει μεγάλη πτώση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και αυξημένο κοστολόγιο σε ζωοτροφές καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα της εξωτερικής βοσκής». Την ίδια στιγμή η ΝΔ δια ερώτησης του βουλευτή κ. Χ. Κέλλα μεταφέρει την αγωνία των κτηνοτρόφων της Ελασσόνας οι οποίοι υπέστησαν μείωση παραγωγής γάλακτος κατά 30% και απώλειες ζωϊκού κεφαλαίου. Ο βουλευτής ρωτά την κυβέρνηση, πότε θα καταγραφούν οι ζημιές και με ποιο τρόπο θα αποζημιωθού άμεσα οι κτηνοτρόφοι.


Ξεκινούν αύριο οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ

«Άδικη» χαρακτήρισε την ανησυχία των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, σε δηλώσεις του χθες στη Λαμία. Όπως ανακοίνωσε πάντως «από αύριο θα αρχίσει η καταγραφή από τα ειδικά συνεργεία του ΕΛΓΑ».


Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από ΟΠΕΚΕΠΕ σε βοοτρόφους της Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας, έρχονται βαριά πρόστιμα

Πέντε ημέρες διεξάγονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από κλιμάκια ελεγκτών του ΟΠΕΚΕΠΕ στο χωριό Λεπενού της Αιτωλοακαρνανίας, για τυχόν παράνομες επιδοτήσεις βοοειδών από προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας, σπάνιων φυλών κ.α. Η ενδελεχής έρευνα πραγματοποιείται ύστερα από καταγγελίες κτηνοτρόφων της περιοχής. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στον Οργανισμό ελέγχων και πληρωμών, είναι οι δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν εκπρόσωπος της διοίκησης προς τους κτηνοτρόφους ότι «η περιοχή τους είναι η δεύτερη μετά το Τέξας σε αριθμό αγελάδων». Τα 17 κλιμάκια ελεγκτών, που βρίσκονται στην περιοχή, μεταβαίνουν με τους ελεγχόμενους κτηνοτρόφους στις εγκαταστάσεις τους προκειμένου να γίνει καταμέτρηση των ζώων τους. Μεγάλος αριθμός ελεγκτών έχει έρθει και από την βόρεια Ελλάδα.


Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: μεγάλες ζημιές στο εισόδημα των κτηνοτρόφων από τον χιονιά

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: μεγάλες ζημιές στο εισόδημα των κτηνοτρόφων από τον χιονιά

Για δραματική μείωση στην παραγωγή γάλακτος λόγω του ψύχους και για επιπτώσεις στις γεννήσεις των ζώων που θα προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στα εισοδήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, κάνει λόγω σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητώντας από την κυβέρνηση να καλύψει τις απώλειες στα εισοδήματα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων αλλά και οικονομική στήριξη σε όσους έχουν υποστεί ζημιές στις εγκαταστάσεις τους λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων.


Φεβρουάριο έρχεται το νέο πλαίσιο για άδειες στάβλων

Φεβρουάριο έρχεται το νέο πλαίσιο για άδειες στάβλων

Το νέο νομικό πλαίσιο που διέπει τις άδειες ποιμνιοστασίων, τόσο για τα υπάρχοντα όσο και για τα καινούρια, το οποίο θα είναι έτοιμο εντός του Φεβρουαρίου, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Τσιρώνη και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασιλείου Κόκκαλη.


Κτηνοτροφική μονάδα για ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα και αγελάδες στην Νίσυρο

Την ίδρυση κτηνοτροφικής μονάδας για να φιλοξενούνται οι ανεπιτήρητες αγελάδες και τα αιγοπρόβατα που υπάρχουν στο νησί, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Νισύρου. Το νησί αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τεράστιο πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα που μπαίνουν στους οικισμούς και προξενούν ζημιές στις καλλιέργειες και έτσι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ίδρυση κτηνοτροφικής εγκατάστασης με σκοπό την διαχείριση περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση ανεπιτήρητων παραγωγικών μονάδων.


Από Πρώτο Χέρι με αυτόματους πωλητές δίνουν το γάλα τους οι αγελαδοτρόφοι της Κοζάνης, μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές

Από Πρώτο Χέρι με αυτόματους πωλητές δίνουν το γάλα τους οι αγελαδοτρόφοι της Κοζάνης, μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές

Οι αγελαδοτρόφοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, αποφάσισαν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων να πωλούν απευθείας στους καταναλωτές με τη χρήση των Αυτόματων Πωλητών (ΑΤΜ γάλακτος). Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο η υπεύθυνη της ομάδας αγελαδοτρόφων, Ευδοκία Αμανατίδου, «από 17 Δεκεμβρίου 2016 ανοίξαμε το πρώτο σημείο πώλησης στο κέντρο της Κοζάνης. Όμως η όλη προσπάθεια για την ίδρυση της Ομάδας των αγελαδοτρόφων και την αγορά των μηχανημάτων ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες».


Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Η αξία των συνολικών πολωνικών εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων ανήλθε στα 23,9 δισ. ευρώ το 2015 και εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει τα 24 δισ. το 2016. Η διάρθρωση των εξαγωγών ανά κατηγορία προϊόντος είχε ως εξής: ζωντανά ζώα και κρέας 20%, φρούτα, λαχανικά και χυµοί 13%, δηµητριακά 13%, γλυκά και ζάχαρη 8%, γαλακτοκοµικά 7%, οινοπνευµατώδη, καφές, τσάι και κακάο 6%, ιχθυηρά 6%. Οι κυριότερες χώρες που εξάγονται τα πολωνικά προϊόντα είναι: Γερµανία 22,5%, Ηνωµένο Βασίλειο 8,5%, Τσεχία 6,8%, Γαλλία 6,3%, Ιταλία 5,9%, Ολλανδία 5,6%, Σλοβακία 3,1%, Ουγγαρία 2,5%, Λιθουανία 2,2%, Βέλγιο 2,2%, Ισπανία 2,2%, υπόλοιπες χώρες ΕΕ 14,3%, χώρες Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) 4,7%, άλλες Τρίτες Χώρες 13,3%.


Βρουκέλλωση χτύπησε εκτροφή βοοειδών στην Κοζάνη, φόβοι ότι η ασθένεια έχει εξαπλωθεί

Σε καθολική σφαγή θα οδηγηθούν όλα τα βοοειδή μιας μονάδας στην Σκήτη Κοζάνης, εξαιτίας του μικροβίου της βρουκέλλας που εντοπίστηκε έπειτα από αιματολογικές εξετάσεις που πραγματοποίησαν οι κτηνίατροι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΕ Κοζάνης. Η μονάδα έχει 50 ζώα ελευθέρας βοσκής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων βρέθηκαν μολυσμένα από το μικρόβιο της βρουκέλλας περισσότερα από τριάντα ζώα. «Επειδή το ποσοστό της μόλυνσης είναι μεγαλύτερο του 50% ο αποφασίστηκε να γίνει καθολική θανάτωση του κοπαδιού και τις επόμενες ημέρες τα ζώα θα οδηγηθούν στο σφαγείο», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Θόδωρος Καντζόγλου, προϊστάμενος του τμήματος της κτηνιατρικής υπηρεσίας Κοζάνης.


Προβακατόρικη ενέργεια η απόσυρση του γάλακτος στην Αττική, ανάγκη να υπάρξουν κεφάλαια για επενδύσεις στον κλάδο

Προβακατόρικη ενέργεια η απόσυρση του γάλακτος στην Αττική, ανάγκη να υπάρξουν κεφάλαια για επενδύσεις στον κλάδο

Για «προβακατόρικη ενέργεια» εις βάρος της μεγαλύτερης ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, που απορροφά το 30%-35% της συνολικά παραγόμενης ποσότητας γάλακτος από τους Έλληνες αγελαδοτρόφους, κάνει λόγο η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ), δια του προέδρου της Θανάση Βασιλέκα, αναφερόμενη στο ζήτημα, που προέκυψε μετά την αναγγελία σε ιστοσελίδα για νόθευση του γάλακτος της ΔΕΛΤΑ και στη συνέχεια απόσυρση των παρτίδων, που διακινήθηκαν στην Αττική.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,128906 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version