Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βοοειδή

Βρέθηκαν 1004 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 101

Κατάθεση αιτήσεων για εξισωτική 2017, μέγιστο πριμ 12,5 ευρώ το στρέμμα σε ορεινές και 9,5 στις υπόλοιπες

Το ΥπΑΑΤ καλεί τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης να καταθέσουν αίτηση στήριξης. Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017. Η Αίτηση στήριξης αποτελεί παράλληλα αίτηση πληρωμής και υποβάλλεται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του και συγκεκριμένα:


Αποστόλου για ενδιάμεση αναθεώρηση ΚΑΠ: ενιαίο μέτωπο μεσογειακών χωρών για την αλλαγή του ορισμού των βοσκοτόπων

Στο θέμα της αναθεώρησης της ΚΑΠ τοποθετήθηκε την Πέμπτη 16/3 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το αίτημα αλλαγής του ορισμού των μονίμων βοσκοτόπων. Όπως ανέφερε ο υπουργός, η ελληνική πλευρά διαμόρφωσε κοινό μέτωπο με τις μεσογειακές χώρες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τον ορισμό των βοσκοτόπων καταθέτοντας αίτημα τροποποίησης του εν λόγω ορισμού στην υφιστάμενη ΚΑΠ, κάτι που απ΄ότι φαίνεται θα γίνει αποδεκτό από την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της Ε.Ε. Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Αποστόλου η χώρα μας πέτυχε από το 2017, την αύξηση των κονδυλίων των συνδεδεμένων ενισχύσεων από τα 141,6 εκατομμύρια ευρώ στα 186 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να στηριχθεί η κτηνοτροφία.


Στα 40 λεπτά ανά στρέμμα το ετήσιο μίσθωμα για τον επιλέξιμο δημόσιο βοσκότοπο

Στα 40 λεπτά ανά στρέμμα το ετήσιο μίσθωμα για τον επιλέξιμο δημόσιο βοσκότοπο

Στα 40 λεπτά το στρέμμα διαμορφώνεται το ύψος του ετήσιου μισθώματος σε ό,τι αφορά τις δημόσιες και δημοτικές επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες. Επιπλέον το ετήσιο ποσό για τις μη επιλέξιμες για ενίσχυση βοσκήσιμες γαίες διαμορφώνεται στα 15 λεπτά. Το ύψος των προβλεπόμενων ποσών μίσθωσης ορίζεται με την υπ. αριθμ. 410/28408 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης (Γ. Τσιρώνης), Εσωτερικών (Π. Σκουρλέτης) και Οικονομικών (Α. Παπανάτσιου), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (16/3/2017) και αφορά τη χρήση της βοσκής σε δημόσιες και δημοτικές βοσκήσιμες γαίες, κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Στην ίδια απόφαση δίνονται και διευκρινίσεις τεχνικής φύσεως για τον τρόπο καταβολής του μισθώματος.


Φιλ Χόγκαν: Πετυχημένο το μέτρο ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για μείωση της παραγωγής γάλακτος

Πετυχημένο χαρακτήρισε ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, το εθελοντικό σύστημα επιδότησης των κτηνοτρόφων της ΕΕ με στόχο να μειώσουν την παραγωγή γάλακτος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της γαλλικής ομοσπονδίας παραγωγών γάλακτος (FNPL).


Συνάντηση Τσιρώνη και Κόκκαλη με δημάρχους της Λάρισας για την περιαστική κτηνοτροφία

Συνάντηση με τους Δημάρχους Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, Τυρνάβου, Παναγιώτη Σαρχώση και Τεμπών, Κώστα Κολλάτο, είχε την Τρίτη, 14 Μαρτίου, το απόγευμα ο Αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης και ο Υφυπουργός, Βασίλης Κόκκαλης, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους θέματα της περιοχής και ειδικότερα προβλήματα που αφορούν στην περιαστική κτηνοτροφία, σε συνδυασμό με τα ζητήματα που ανακύπτουν από τα γενικά πολεοδομικά σχέδια των περιοχών.


Έως 15/5 έκδοση άδειας σταβλικής εγκατάστασης για πληρωμή ανειλημμένων στη βιολογική κτηνοτροφία από το προηγούμενο ΠΑΑ

Έως 15/5 έκδοση άδειας σταβλικής εγκατάστασης για πληρωμή ανειλημμένων στη βιολογική κτηνοτροφία από το προηγούμενο ΠΑΑ

Τη δυνατότητα έκδοσης άδειας σταβλικής εγκατάστασης έως τις 15 Μαΐου, έχουν οι δικαιούχοι της δράσης 1.2 «Βιολογική κτηνοτροφία» του ΠΑΑ 2007 - 2013 ώστε να λάβουν αναδρομικά την ενίσχυση για όλα τα έτη εφαρμογής των δεσμεύσεων μετά από σχετική απόφαση του Αν. Υπουργού ΑΑΤ κ. Γ. Τσιρώνη. Στην ίδια απόφαση δίνεται η δυνατότητα έκδοσης άδειας στάβλου έως τις 16 Αυγούστου 2017 για τους δικαιούχους της δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων με εγκατάλειψη φυλών αγροτικών ζώων».

15/5/2017


Κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων στην Ισπανία

Οι ισπανικές αρχές επιβεβαίωσαν κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (BSE).


Τα προγράμματα του νέου ΠΑΑ για την κτηνοτροφία: ποια είναι, τι προβλέπουν, πότε ανοίγουν

Μια σειρά από μέτρα και δράσεις  του ΠΑΑ 2014 - 2020 δίνουν τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους, να μεταποιήσουν τα προϊόντα τους, να δημιουργήσουν Ομάδες Παραγωγών και πολλά ακόμη.  Όλα τα προγράμμα του νέου ΠΑΑ για την κτηνοτροφία θα τα βρείτε συγκεντρωμένα σε σχετικό άρθρο στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Διαβάστε ποια είναι τα προγράμματα, τι προβλέπουν, ποια έχουν ανοίξει και πια αναμένεται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα.


Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας, επανεκλογή για τον Νίκο Δημόπουλο στη θέση του προέδρου

Το νέο Δ.Σ. του κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας έχει ως εξής, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας:

 


Διεργασίες και προετοιμασία για τη σύσταση διεπαγγελματικής φέτας, μετά τη συνάντηση ΣΕΒΓΑΠ - ΠΕΚ στη Λάρισα

Διεργασίες και προετοιμασία για τη σύσταση διεπαγγελματικής φέτας, μετά τη συνάντηση ΣΕΒΓΑΠ - ΠΕΚ στη Λάρισα

Κάποιες διαδικασίες απομένουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΚ κ. Στέργιο Κύρτσο ώστε να μπουν στο τελικό στάδιο οι ενέργειες για τη σύσταση διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο. Ο ίδιος είχε συνάντηση στη Λάρισα την Τετάρτη 8 Μαρτίου με τον πρόεδρο του ΣΕΒΓΑΠ, κ. Χρήστο Αποστολόπουλο. Ο κ. Κύρτσος εξέφρασε την άποψη ότι για να έχει επιτυχία μια διεπαγγελματική οργάνωση που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της φέτας θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτήν και όχι σε άλλα προϊόντα αιγοπρόβειου γάλακτος.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,265625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version