Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Βοοειδή

Βρέθηκαν 1119 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 112

Δεν ανησυχούν οι κτηνοτρόφοι για το κρούσμα Οζώδους στην Τουρκία

Δεν ανησυχούν οι κτηνοτρόφοι για το κρούσμα Οζώδους στην Τουρκία

Οι κτηνοτρόφοι της βορειοανατολικής Ελλάδας δε φαίνεται να ανησυχούν, σχετικά με το κρούσμα Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών, που πρόσφατα κοινοποιήθηκε από τις τουρκικές αρχές. «Υπάρχει ήδη ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού που είναι σε ισχύ από το 2015, με το οποίο εμβολιάζονται όλα τα ζώα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ενώ με τα επιπλέον μέτρα επιτήρησης οι πιθανότητες να υπάρξει κρούσμα εντός Ελλάδας είναι ελάχιστη έως και μηδαμινή», τόνισε στον ΑγροΤύπο, ο κ.  Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, κτηνοτρόφος από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης.


Από 3 έως 22 Ιουλίου η κατάθεση αιτήσεων για τη Δράση των αυτόχθονων φυλών

Από 3 έως 22 Ιουλίου η κατάθεση αιτήσεων για τη Δράση των αυτόχθονων φυλών

Από 3 έως 22 Ιουλίου 2018, θα μπορεί να γίνεται η υποβολή αιτήσεων ένταξης στη Δράση 10.1.9 «Διατήρηση αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα». Η συγκεκριμένη δράση ενισχύει την διατήρηση Ελληνικών φυλών αγροτικών ζώων. Το ύψος της ετήσιας ενίσχυσης, που χορηγείται στον κτηνοτρόφο ανά Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου ή ανά κεφαλή ζώου, για τη διάρκεια 5 ετών, είναι 333 ευρώ ανά ενήλικο βοοειδές, 34,8 ευρώ ανά προβατίνα, 107,5 ευρώ ανά χοιρομητέρα και 350 ευρώ ανά ενήλικο ιπποειδές. Η δράση των αυτόχθονων φυλών μπορεί να συνδιαστεί με το Μέτρο 11 της Βιολογικής Κτηνοτροφίας. Επιπλέον στη συγκεκριμένη προκήρυξη επιλέξιμη θα είναι και η φυλή προβάτων «Ορεινό Ηπείρου» (δεν ήταν στο προηγούμενο ΠΑΑ).


Μέτρα επιτήρησης για την Οζώδη δερματίτιδα, φέρνει κρούσμα στην Τουρκία λίγα χιλιόμετρα από τον Έβρο

Κρούσμα οζώδους δερματίτιδας, επιβεβαιώθηκε στις 30 Απριλίου 2018 στην Ευρωπαϊκή Τουρκία, σε απόσταση 19,5 χλμ από τα ελληνικά σύνορα (στα νότια του Έβρου). Το κρούσμα κοινοποιήθηκε στην Ελλάδα στις 13 Ιουνίου 2018, ενάμιση μήνα μετά την επιβεβαίωσή του. Αποτελεί νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης, για το οποίο υπάρχει και εφαρμόζεται πρόγραμμα εμβολιασμού από το 2015, ωστόσο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα επιτήρησης.


Μια ευχάριστη γευστική εμπειρία πρόσφερε στους Αθηναίους η γαλλική μάρκα μοσχαρίσιου κρέατος Bovillage

Μια ευχάριστη γευστική εμπειρία πρόσφερε στους Αθηναίους η γαλλική μάρκα μοσχαρίσιου κρέατος Bovillage

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ξεχωριστή ενέργεια προβολής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος της μάρκας Bovillage στο εστιατόριο Balcony, στο Κουκάκι. Η μάρκα Bovillage είναι συνώνυμη του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος ποιότητας από τις κρεοπαραγωγικές φυλές όπως η Charolaise, η Limousine και η Blonde d’Aquitaine που εκτρέφονται με φυσικό & εκτατικό τρόπο.


Ο χρόνος τελειώνει για τα σχέδια βόσκησης, το ΥπΑΑΤ περί άλλων τυρβάζει

Ο χρόνος τελειώνει για τα σχέδια βόσκησης, το ΥπΑΑΤ περί άλλων τυρβάζει

«Δυόμισι ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του περιβόητου νόμου 4315/2015 για τις βοσκήσιμες γαίες και την έκδοση των προσωρινών και οριστικών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και ο νόμος εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά, με κίνδυνο απώλειας τεράστιων κοινοτικών κονδυλίων, την περίοδο 2021-2027, για τους Έλληνες κτηνοτρόφους και την αγροτική μας οικονομία», δηλώνει ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης.


Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος αναγνωρίστηκε η 1η Ιουνίου, τα fake news στο γάλα προβληματίζουν την Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος αναγνωρίστηκε η 1η Ιουνίου (World Milk Day), το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Αγροδιατροφή των Ηνωμένων Εθνών και  είναι ανάγκη να προβληθεί η αξία του γάλακτος στη διατροφή, την υγεία και την ανάπτυξη του ανθρώπου.


Το ελληνικού τύπου γιαούρτι θα γίνεται από ελληνικό γάλα και έρχεται τροποποίηση στα Σχέδια Βελτίωσης για να μπορούν να εντάσσονται και οι αγελαδοτρόφοι

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει η κυβέρνηση σχέδιο νόμου που θα αναφέρει ότι το γιαούρτι ελληνικού τύπου θα πρέπει να γίνεται από ελληνικό γάλα. Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, στους αγελαδοτρόφους της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν. Επίσης έρχεται τροποποίηση στα Σχέδια Βελτίωσης που θα βελτιώνει τη μοριοδότηση για να μπορούν να εντάσσονται οι αγελαδοτρόφοι.


Μείωση της παραγωγής και κατανάλωσης κρέατος στην χώρα μας

Μείωση της παραγωγής και κατανάλωσης κρέατος στην χώρα μας

Μείωση τόσο στην κατανάλωση όσο και στην παραγωγή κρέατος στην Ελλάδα επέφερε η οικονομική κρίση, σύμφωνα με μελέτη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα για την αγορά κρέατος της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2017 η κατανάλωση κρέατος στη χώρα μας έπεσε στους 506.000 τόνους από τους 507.200 τόνους το 2013, σημειώνοντας μικρή μείωση.


Με τους αγελαδοτρόφους θα συναντηθεί ο Ευάγγελος Αποστόλου

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου έχουν την Παρασκευή (25/5), στις 11 το πρωί, παραγωγοί γάλακτος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, στα γραφεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών 2), για θέματα της αρμοδιότητάς του.


Στο ΦΕΚ η διαδικασία μίσθωσης δημόσιων βοσκήσιμων γαιών: σε κάθε ΠΕ Επιτροπή ελέγχου και κατανομής βοσκοτόπων, για ένα έτος η παραχώρησή τους

Στο ΦΕΚ η διαδικασία μίσθωσης δημόσιων βοσκήσιμων γαιών: σε κάθε ΠΕ Επιτροπή ελέγχου και κατανομής βοσκοτόπων, για ένα έτος η παραχώρησή τους

Για ένα χρόνο θα παραχωρούνται τα δικαιώματα χρήσης βόσκησης κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Αυτό αναφέρει η υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 1812).

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,828125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version