Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Υδατοκαλλιέργειες & Αλιεία

Βρέθηκαν 1227 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 123

Τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας συζήτησαν εκπρόσωποι 69 αλιευτικών συλλόγων

Στις 16 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι 69 αλιευτικών συλλόγων από όλη τη χώρα συναντήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκειμένω να συζητήσουν και να δώσουν λύση για την ανασύσταση της παράκτιας αλιείας, της οποίας οι οργανώσεις μεθοδευμένα διαλύθηκαν με τον Ν.4015/11.


Για καρτέλ γάλακτος, καραντίνα, αλιεία και αποζημιώσεις, μίλησε ο Γ. Τσιρώνης με τους αγρότες στην Λέσβο

Για καρτέλ γάλακτος, καραντίνα, αλιεία και αποζημιώσεις, μίλησε ο Γ. Τσιρώνης με τους αγρότες στην Λέσβο

Για τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό χώρο της Λέσβου ενημερώθηκε κατά την επίσκεψη, που έκανε στις 19/1/2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης. Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στις ενέργειες του Υπουργείου για την επίσπευση των διαδικασιών για την απόδοση επιδοτήσεων στους αγρότες αλλά και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από το υπουργείο σε συνεργασία με τους παραγωγούς για την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων.


ΔΑΟΚ Λάρισας: Παράταση τοποθέτησης συσκευών αυτόματου εντοπισμού σε επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας υπενθυμίζει για τη παράταση χρηματοδότησης των παρακάτω έργων:


Εκδόθηκαν οι Αποφάσεις για τα Προγράμματα Παρακολούθησης των Θαλάσσιων Υδάτων και τους Φορείς Υλοποίησης

H διατήρηση της καλής ποιότητας των Ελληνικών θαλασσών καθώς και η προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας είναι βασικά στοιχεία και προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά, τον τουρισμό, αλλά και τομείς όπως η αλιεία και οι ιχθυοκαλλιέργειες.


Συμβολαιακή Γεωργία: Στην αλιεία επεκτείνεται η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει τη διεύρυνση του επιτυχημένου Προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας και στον κλάδο της Αλιείας. Αφετηρία του προγράμματος αυτού στον τομέα της Θαλάσσιας Αλιείας αποτελεί η συνεργασία με την εταιρεία ΜΑΝΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε, γεγονός που επιβεβαιώνει  ότι η Τράπεζα συνεχίζει δυναμικά την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας κλάδων της αγροτικής οικονομίας με σημαντική συμβολή στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της χώρας σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές καθώς στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου.


Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την παράνομη και άναρχη αλιεία

Στο ζήτημα της υπεραλίευσης στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό αναφέρθηκε σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.


Ιχθυοκαλλιέργεια: Μειώθηκε η παραγωγή αυξήθηκαν οι τιμές

Ιχθυοκαλλιέργεια: Μειώθηκε η παραγωγή αυξήθηκαν οι τιμές

Σύμφωνα με την έκθεση, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ), η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια δείχνει μείωση των πωλήσεων σε όγκο, αλλά και βελτίωση της μέσης τιμής πώλησης των αλιευμάτων. Η μείωση της παραγωγής αντικατοπτρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος και την προσπάθεια αναδιάρθρωσης που καταβάλλεται, με τις τράπεζες να ελέγχουν αυτή τη στιγμή τις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.


Οι θέσεις του Αποστόλου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη εκπροσώπησαν τη Χώρα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας - Αλιείας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2016.


Ευκαιρίες συνεργασίας Ελλάδας με Αλγερία στον αγροτικό τομέα

Ευκαιρίες συνεργασίας Ελλάδας με Αλγερία στον αγροτικό τομέα

Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα έχει γίνει στην παρούσα περίοδο σε κεντρική προτεραιότητα της αλγερινής κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις για ελληνικές εξαγωγές στους τομείς αγροτικών μηχανημάτων, μελέτη - εγκατάσταση συστημάτων άρδευσης, και επεξεργασία - μεταποίηση των τροφίμων. Επίσης υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως: α) Εξαγωγή αρδευτικών συστημάτων και know how για την επί τόπου εγκατάσταση  τους, β) Συνεργασία στον τομέα της αλιείας και μεταφορά τεχνογνωσίας για ιχθυοκαλλιέργειες, γ) Συνεργασία στην επεξεργασία - τυποποίηση ελαιολάδου. Στο μεταξύ το αλγερινό Υπουργικό Συμβούλιο, έχει θέσει σε ισχύ, από 1 Ιανουαρίου 2016, νομοσχέδιο με το οποίο δίνονται αυτομάτως άδειες εισαγωγών.


Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο οριοθέτησης περιοχών για υδατοκαλλιέργειες και αλιεία

Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο οριοθέτησης περιοχών για υδατοκαλλιέργειες και αλιεία

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έθεσε, την Παρασκευή (18/11), σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα (28/11) και ώρα 15:00. Όπως σημειώνει το υπουργείο στην τεκμηρίωσή του για το προωθούμενο νομοσχέδιο, στόχος του είναι να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη στη θάλασσα, που περιλαμβάνει τον τομέα της ενέργειας, της ναυτιλίας, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, του τουρισμού, της εξόρυξης πρώτων υλών, καθώς και τη διατήρηση, προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, περιλαμβανομένης της ανθεκτικότητας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ενσωματώνεται η Οδηγία 2014/89/ΕΕ «Περί θεσπίσεως πλαισίου για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό», στο εθνικό δίκαιο. Για τον χωροταξικό σχεδιασμό αρμόδια αρχή είναι η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.

28/11/2016

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,140625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version