Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Υδατοκαλλιέργειες & Αλιεία

Βρέθηκαν 1224 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 123

Εκδόθηκαν οι Αποφάσεις για τα Προγράμματα Παρακολούθησης των Θαλάσσιων Υδάτων και τους Φορείς Υλοποίησης

H διατήρηση της καλής ποιότητας των Ελληνικών θαλασσών καθώς και η προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας είναι βασικά στοιχεία και προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά, τον τουρισμό, αλλά και τομείς όπως η αλιεία και οι ιχθυοκαλλιέργειες.


Συμβολαιακή Γεωργία: Στην αλιεία επεκτείνεται η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει τη διεύρυνση του επιτυχημένου Προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας και στον κλάδο της Αλιείας. Αφετηρία του προγράμματος αυτού στον τομέα της Θαλάσσιας Αλιείας αποτελεί η συνεργασία με την εταιρεία ΜΑΝΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε, γεγονός που επιβεβαιώνει  ότι η Τράπεζα συνεχίζει δυναμικά την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας κλάδων της αγροτικής οικονομίας με σημαντική συμβολή στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της χώρας σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές καθώς στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου.


Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την παράνομη και άναρχη αλιεία

Στο ζήτημα της υπεραλίευσης στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό αναφέρθηκε σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.


Ιχθυοκαλλιέργεια: Μειώθηκε η παραγωγή αυξήθηκαν οι τιμές

Ιχθυοκαλλιέργεια: Μειώθηκε η παραγωγή αυξήθηκαν οι τιμές

Σύμφωνα με την έκθεση, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ), η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια δείχνει μείωση των πωλήσεων σε όγκο, αλλά και βελτίωση της μέσης τιμής πώλησης των αλιευμάτων. Η μείωση της παραγωγής αντικατοπτρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος και την προσπάθεια αναδιάρθρωσης που καταβάλλεται, με τις τράπεζες να ελέγχουν αυτή τη στιγμή τις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.


Οι θέσεις του Αποστόλου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη εκπροσώπησαν τη Χώρα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας - Αλιείας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2016.


Ευκαιρίες συνεργασίας Ελλάδας με Αλγερία στον αγροτικό τομέα

Ευκαιρίες συνεργασίας Ελλάδας με Αλγερία στον αγροτικό τομέα

Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα έχει γίνει στην παρούσα περίοδο σε κεντρική προτεραιότητα της αλγερινής κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις για ελληνικές εξαγωγές στους τομείς αγροτικών μηχανημάτων, μελέτη - εγκατάσταση συστημάτων άρδευσης, και επεξεργασία - μεταποίηση των τροφίμων. Επίσης υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως: α) Εξαγωγή αρδευτικών συστημάτων και know how για την επί τόπου εγκατάσταση  τους, β) Συνεργασία στον τομέα της αλιείας και μεταφορά τεχνογνωσίας για ιχθυοκαλλιέργειες, γ) Συνεργασία στην επεξεργασία - τυποποίηση ελαιολάδου. Στο μεταξύ το αλγερινό Υπουργικό Συμβούλιο, έχει θέσει σε ισχύ, από 1 Ιανουαρίου 2016, νομοσχέδιο με το οποίο δίνονται αυτομάτως άδειες εισαγωγών.


Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο οριοθέτησης περιοχών για υδατοκαλλιέργειες και αλιεία

Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο οριοθέτησης περιοχών για υδατοκαλλιέργειες και αλιεία

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έθεσε, την Παρασκευή (18/11), σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα (28/11) και ώρα 15:00. Όπως σημειώνει το υπουργείο στην τεκμηρίωσή του για το προωθούμενο νομοσχέδιο, στόχος του είναι να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη στη θάλασσα, που περιλαμβάνει τον τομέα της ενέργειας, της ναυτιλίας, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, του τουρισμού, της εξόρυξης πρώτων υλών, καθώς και τη διατήρηση, προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, περιλαμβανομένης της ανθεκτικότητας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ενσωματώνεται η Οδηγία 2014/89/ΕΕ «Περί θεσπίσεως πλαισίου για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό», στο εθνικό δίκαιο. Για τον χωροταξικό σχεδιασμό αρμόδια αρχή είναι η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ.

28/11/2016


Έρευνα από το ΥπΑΑΤ για τις ζημιές στα δίχτυα από δελφίνια στο Θερμαϊκό

Μετά από προφορικά αιτήματα των επαγγελματιών αλιέων της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Πιερίας, μέσω των Αλιευτικών τους Συλλόγων, τα οποία αφορούσαν τις ζημιές των αλιευτικών τους εργαλείων από δελφίνια, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, απέστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ σχετικά με το πρόβλημα.


Πιερία: Απαγόρευση αλιείας Πέστροφας, Κορέγονου και Καραβίδας

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ ΠΙερίας αναφέρει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Β.Δ. 142/71, άρθρο 1, παράγραφος 5, «Περί αλιείας υδροβίων ζώων λιμνών, ποταμών & προστασίας αυτών», απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της επικράτειας η αλιεία της πέστροφας από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, η αλιεία του κορέγονου από 1ης Δεκεμβρίου μέχρι 31ης Ιανουαρίου του επόμενου έτους και η αλιεία της καραβίδας γλυκού νερού από 15ης Φεβρουαρίου μέχρι 15ης Μαΐου κάθε έτους.»    


Η Αυστρία αύξησε το 2015 την αξία των εισαγωγών στα αγροτικά προϊόντα

Σύμφωνα με στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, για το 2015 η ζήτηση σε ιχθυηρά προϊόντα (παρασκευασμένα ψάρια) καλύφθηκε μόνο κατά 6% από την εγχώρια παραγωγή, με αποτέλεσμα να εισαχθούν 70.000 τόνοι ιχθηυρών το 2015.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1728516 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version