Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πτηνοτροφία

Βρέθηκαν 171 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 18

Γρίπη των πτηνών: ενημέρωση του τμήματος υγείας ζώων της ΔΑΟΚ Κεντρ. Μακεδονίας για τις πρόσφατες εξελίξεις

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τμήματος ζώων και ΚΑΦΕ της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «Δύο νέες εστίες της γρίπης των πτηνών επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε οικόσιτες εκμεταλλεύσεις πουλερικών σε Αρκαδία και Φλώρινα, σύμφωνα με πρόσφατη πληροφόρηση εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων». Στην ανακοίνωση δίνονται και ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι όπου οι εκτροφείς πουλερικών και οι εργαζόμενοι στα πτηνοτροφεία μπορούν να ενημερωθούν για τα μέτρα που πρέπει να τηρούν για την αποφυγή μελλοντικών κινδύνων.


Σοβαρά προβλήματα για τους κτηνοτρόφους από την πρόσφατη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ καταγγέλει ο ΣΕΚ

Για προβλήματα που δημιουργούνται μετά την πρόσφατη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ που προβλέπει την ένταξη μισθωτών ΟΓΑ και εργατών, μετακλητών πολιτών τρίτων χωρών που θα απασχολούνται σε κτηνοτροφικές μονάδες στις ίδιες διατάξεις που προβλέπονται για τους εργαζομένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Τ. Πεβερέτος σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο.


Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016 αυξήθηκε κατά 4,8% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά στη φυτική παραγωγή, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην παραγωγή δημητριακών και ζαχαρότευτλων (13,7% και 23,8% αντίστοιχα), η παραγωγή λαχανικών αυξήθηκε κατά 0,9% και η παραγωγή πατάτας μειώθηκε κατά 7,8%.


Κρούσματα γρίπης των πτηνών στην Βόλβη, σε συναγερμό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σε ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας που ήδη εφαρμόζονται για τη γρίπη των πτηνών με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αφορά στα οικόσιτα πουλερικά και τα πουλερικά ελευθέρας βοσκής και βιολογικής εκτροφής, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς έπειτα από ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, «επιβεβαιώθηκε υψηλής παθογονικότητας υπότυπος Η5Ν8 σε νεκρά πτηνά (σε κύκνο και σε αγριόπαπια), που συλλέχθηκαν στη λίμνη Βόλβη».


Γρήγορες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις ζητάνε οι πτηνοτρόφοι από το ΥπΑΑΤ

Την άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την γρήγορη εκτίμηση και την δίκαιη αποζημίωση των πτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ζητούν, μεταξύ άλλων, με επιστολή τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι πτηνοτρόφοι παραγωγοί της χώρας.


Κρίση στον τομέα παραγωγής foie gras στη Γαλλία

Η παύση στην παραγωγή foie gras (φουά γκρα=συκώτι) προκαλεί σημαντική ανησυχία στους Γάλλους εκτροφείς πάπιας, οι οποίοι υπολογίζουν το ύψος της ζημίας σε 75 εκατ. ευρώ για το 2017, σε σχέση με 500 εκατ. ευρώ το 2016 και διεκδικούν αντίστοιχες αποζημιώσεις.


Zootechnia: Ρεκόρ επισκεπτών για την καλύτερη έκθεση όλων των εποχών

Zootechnia: Ρεκόρ επισκεπτών για την καλύτερη έκθεση όλων των εποχών

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η 10η Zootechnia, καθώς σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας, προσελκύοντας από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου  58.743 επισκέπτες, μέγεθος αυξημένο κατά 16,6% έναντι των 50.354 του 2015. Ειδικά το Σαββατοκύριακο η κίνηση χτύπησε «κόκκινο», με χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Με δεδομένο και το ρεκόρ των εκθετών στη φετινή διοργάνωση, που ξεπέρασαν τους 900, η 10η Zootechnia αναδείχθηκε στην καλύτερη όλων των εποχών.


Συστρατεύονται με τους αγρότες και οι πτηνοτρόφοι οι οποίοι καταγέλλουν σωρεία σοβαρών προβλημάτων στον κλάδο τους

Τη συμμετοχή των μελών της στις αγροτικές κινητοποιήσεις παροτρύνει η Πανελλήνια Ένωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠΠ) με σημερινή της ανακοίνωση. Η ΠΕΟΠΠ παραθέτει σωρεία προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο και χρήζουν άμεσης επίλυσης από την Πολιτεία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια πρόοδος από την πλευρά του κράτους, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα του πτηνοτροφικού κλάδου και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές.


ΔΑΟΚ Πιερίας: οδηγίες αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνών

Να επικοινωνούν αμέσως με το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας, προτρέπει η ΔΑΟΚ τους πολίτες και τους ιδιοκτήτες οικόσιτων πτηνών σε περίπτωση που αντιληφθούν πιθανό κρούσμα της γρίπης που έχει ήδη εμφανιστεί στον Έβρο και την Αρκαδία.


Θανατηφόρα κρούσματα γρίπης των πτηνών σε κότες στην Αρκαδία

Ανακοίνωση σχετικά με τη γρίπη των πτηνών εξέδωσε σήμερα η ΔΑΟΚ Καρδίτσας, αναφέροντας μάλιστα ότι εκτός από επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε κύκνους του Έβρου υπήρξαν κρούσματα σε κότες αυγοπαραγωγής στην Αρκαδία όπου η θνησιμότητα έφτασε το 100% μέσα σε πέντε ημέρες.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version