Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Πτηνοτροφία

Βρέθηκαν 162 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 17

Μέτρα προστασίας πουλερικών λόγω της γρίπης των πτηνών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Στη λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία οικόσιτων πουλερικών από τη γρίπη των πτηνών, προχώρησε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις περισσότερες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, παρατηρείται μετανάστευση άγριων πτηνών προς τις νότιες περιοχές, ειδικότερα προς την Ελλάδα.


Αυξημένες προοπτικές για εξαγωγές ελληνικών πουλερικών στην Ουγγαρία

Σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται πλέον στην αγορά της Ουγγαρίας σε κρέας πουλερικών, πάπιας και χήνας, αφού οι πτηνοτρόφοι υποχρεούνται να θανατώνουν χιλιάδες πτηνά προκειμένου να περιορίσουν την επέκταση της νόσου των πτηνών (Η5Ν8) που πλήττει την Ουγγαρία από τον Φεβρουάριο του 2015. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η έλλειψη θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.


Χιλιάδες πάπιες και χήνες ελευθέρας βοσκής σφάζουν στη Γαλλία λόγω της γρίπης των πτηνών

Οι γαλλικές αρχές διέταξαν τη μαζική εξόντωση πουλιών σε τρεις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την τελευταία επιδημία της γρίπης των πτηνών Η5Ν8, καθώς προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού.


Έχει εξαπλωθεί ο ιός της γρίπης των πτηνών στην Βουλγαρία

Ο ιός της γρίπης των πτηνών έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 26 αγροκτήματα στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό που είχε ανακοινώσει στις 30 Δεκεμβρίου.


Σε εγρήγορση οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, μετά το κρούσμα γρίπης των πτηνών σε κύκνο του Έβρου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης αναφορικά με κρούσμα της γρίπης των πτηνών που ανιχνεύθηκε σε κύκνο στον Έβρο. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «οι κτηνιατρικές υπηρεσίες καλούνται να είναι σε αυξηµένη εγρήγορση και να προβούν άµεσα στις αναγκαίες ενέργειες». Στην ίδια ανακοίνωση δίνονται συστάσεις για τα εκτρεφόμενα πουλερικά.


Eurostat: Αύξηση στην παραγωγή κρέατος της Ε.Ε., κυριαρχούν οι μεγάλες εκμεταλλεύσεις

Eurostat: Αύξηση στην παραγωγή κρέατος της Ε.Ε., κυριαρχούν οι μεγάλες εκμεταλλεύσεις

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την παραγωγή κρέατος στην Ε.Ε. αποτυπώνονται στην ετήσια έκθεση της Εurostat για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία στην Ε.Ε. Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έκθεση η ετήσια παραγωγή κρέατος αυξήθηκε στους 4 από τους 5 βασικούς κλάδους εκτροφής. Αύξηση σημειώθηκε στην παραγωγή βοείου κρέατος των 28 (4%), ενώ αυξημένη ήταν επίσης η παραγωγή χοιρινού (+3,7%) πρόβειου (+2%) και πουλερικών (+3,9%). Μείωση κατέγραψε αντίθετα το αίγειο κρέας κατά 2%. Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ην. Βασίλειο και η Ιταλία είχαν το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο ανάμεσα στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. (2015). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα (72,2%) των ζώων στην Ε.Ε. το 2013 εκτρέφονταν σε πολύ μεγάλες εκμεταλλεύσεις (εκμ/ σεις με έσοδα άνω των 100.000 ευρώ).


Ρωσία: Σταθερή η παραγωγή πουλερικών το εννεάμηνο του 2016, σε αναζήτηση νέων αγορών για εξαγωγές

Η παραγωγή πουλερικών στη Ρωσία, η οποία παρουσίαζε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης κατά την τελευταία δεκαετία, εμφάνισε σημάδια σταθεροποίησης κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016.


Γαλοπούλες: Μειωμένη παραγωγή για Έλληνες εκτροφείς, σε σταθερά επίπεδα η Αµερικανική Γεωργική Σχολή. Εξαγωγές προς Αλβανία δίνουν ανάσα στον κλάδο

Φθίνουσα πορεία ακολουθεί η εγχώρια παραγωγή γαλοπούλας ελευθέρας εκτροφής (σκουρόχρωμη), καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν µπορούν να ανταποκριθούν πλέον στο κόστος εκτροφής. Αρκετοί πτηνοτρόφοι κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εκτροφή ή να μειώσουν την παραγωγή τους, καθώς πέρυσι πούλησαν έναντι 3,80 - 4,30 ευρώ το κιλό, αδυνατώντας να καλύψουν τα έξοδα που είχαν κάνει, τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 4,50 ευρώ το κιλό. Φέτος οι τιμές κυμάνθηκαν λίγο υψηλότερα μεταξύ 4,30 και 4,60 ευρώ αλλά πάλι κοντά στο κόστος. Ο κλάδος καταφέρνει να επιβιώνει λόγω των εξαγωγών που κάνει προς την Αλβανία. Αντιθέτως, προβλήματα δεν είχε η γαλοπούλα της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής, µε τις τιμές της να είναι στα ίδια επίπεδα µε πέρυσι (6,50 - 7 ευρώ το κιλό).


Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στην Πολωνία

Σύµφωνα µε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΑΡ, κρούσµα της «γρίπης των πτηνών» αναφέρθηκε σε εγκαταστάσεις εκτροφής χηνών στην περιφέρεια Lubuskie της δυτικής Πολωνίας.


ΔΑΟΚ Μεσσηνίας για γρίπη των πτηνών

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ  Π.Ε. Μεσσηνίας σας γνωρίζει  πως το τελευταίο δεκαήμερο επιβεβαιώνονται συνεχώς κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Τα κρούσματα αφορούν τον υψηλής παθογονικότητας υπότυπο Η5Ν8 τόσο σε εκτρεφόμενα πουλερικά (Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία) όσο και σε άγρια πτηνά (Ολλανδία, Πολωνία, Δανία, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία).

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,09375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version