Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Χοιροτροφία

Βρέθηκαν 170 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 17

Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Η αξία των συνολικών πολωνικών εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων ανήλθε στα 23,9 δισ. ευρώ το 2015 και εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει τα 24 δισ. το 2016. Η διάρθρωση των εξαγωγών ανά κατηγορία προϊόντος είχε ως εξής: ζωντανά ζώα και κρέας 20%, φρούτα, λαχανικά και χυµοί 13%, δηµητριακά 13%, γλυκά και ζάχαρη 8%, γαλακτοκοµικά 7%, οινοπνευµατώδη, καφές, τσάι και κακάο 6%, ιχθυηρά 6%. Οι κυριότερες χώρες που εξάγονται τα πολωνικά προϊόντα είναι: Γερµανία 22,5%, Ηνωµένο Βασίλειο 8,5%, Τσεχία 6,8%, Γαλλία 6,3%, Ιταλία 5,9%, Ολλανδία 5,6%, Σλοβακία 3,1%, Ουγγαρία 2,5%, Λιθουανία 2,2%, Βέλγιο 2,2%, Ισπανία 2,2%, υπόλοιπες χώρες ΕΕ 14,3%, χώρες Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) 4,7%, άλλες Τρίτες Χώρες 13,3%.


Eurostat: Αύξηση στην παραγωγή κρέατος της Ε.Ε., κυριαρχούν οι μεγάλες εκμεταλλεύσεις

Eurostat: Αύξηση στην παραγωγή κρέατος της Ε.Ε., κυριαρχούν οι μεγάλες εκμεταλλεύσεις

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την παραγωγή κρέατος στην Ε.Ε. αποτυπώνονται στην ετήσια έκθεση της Εurostat για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία στην Ε.Ε. Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έκθεση η ετήσια παραγωγή κρέατος αυξήθηκε στους 4 από τους 5 βασικούς κλάδους εκτροφής. Αύξηση σημειώθηκε στην παραγωγή βοείου κρέατος των 28 (4%), ενώ αυξημένη ήταν επίσης η παραγωγή χοιρινού (+3,7%) πρόβειου (+2%) και πουλερικών (+3,9%). Μείωση κατέγραψε αντίθετα το αίγειο κρέας κατά 2%. Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ην. Βασίλειο και η Ιταλία είχαν το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο ανάμεσα στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. (2015). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα (72,2%) των ζώων στην Ε.Ε. το 2013 εκτρέφονταν σε πολύ μεγάλες εκμεταλλεύσεις (εκμ/ σεις με έσοδα άνω των 100.000 ευρώ).


Ανοδική πορεία παρουσιάζει ο κλάδος της χοιροτροφίας στη Ρωσία

Σημαντική δυναμική εμφανίζει ο τομέας παραγωγής χοιρινού κρέατος στη Ρωσία. Σύμφωνα με στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016, η παραγωγή χοιρινού κρέατος αυξήθηκε κατά 4,5% σε αριθμό ζώων και κατά 14,2% σε όρους ζώντος βάρους. Επίσης σύμφωνα με στοιχεία της Ρωσικής Ένωσης Χοιροτρόφων, το 2016 η κατανάλωση χοιρινού κρέατος παρουσίασε αύξηση κατά 8%.


Τα Σχέδια βελτίωσης περιμένουν οι χοιροτρόφοι, καθυστερεί η ΚΥΑ για τις ελληνοποιήσεις

Τα Σχέδια Βελτίωσης περιμένουν οι χοιροτρόφοι για να προχωρήσουν σε επενδύσεις, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων κ. Ι. Μπούρας. Ο ίδιος είπε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου δεν διέκρινε κάποια πρόοδο ως προς την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που αναμένει ο κτηνοτροφικός κλάδος για την πάταξη των ελληνοποιήσεων. Ο κ. Μπούρας πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε επικοινωνία με υπηρεσιακά στελέχη του ΥπΑΑΤ ώστε να γίνουν βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης.


Διεθνής συνάντηση στην Πολωνία για την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων

Μετά από πρωτοβουλία του Πολωνού Υπουργού Γεωργίας, έλαβε χώρα στις 28/10/2016, στη Βαρσοβία, διεθνής συνάντηση µε θέµα την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ASF).


Βουλγαρία: Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξαγωγές ζωντανών χοίρων στην ΕΕ

Έπειτα από μία περίοδο 10 ετών, η Βουλγαρία θα είναι σε θέση, σύντομα, να εξάγει ξανά ζωντανούς χοίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από τον Βουλγαρικό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Τροφίμων. Το τελευταίο, επιβεβαιωμένο, κρούσμα πανώλης των χοίρων στη Βουλγαρία συνέβη το 2009.


Χοιροτροφία: Πτωτική τάση τιμών, οι παραγωγοί ζητάνε μείωση ΦΠΑ ζώντων ζώων, πάταξη ελληνοποιήσεων και ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εγχώρια χοιροτροφία επισημαίνει για άλλη μια φορά με επιστολή που απέστειλε την Τρίτη (8/11) στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, Γιάννης Μπούρας. Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή το σκάνδαλο παράνομων ελληνοποιήσεων κρέατος (βοδινό, χοιρινό και πρόβειο) που προέκυψε έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιάννης Μπούρας «ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ 24% στα ζώντα ζώα και η μάστιγα των παράνομων ελληνοποιήσεων δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και πλήττουν τον κλάδο. Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού στην χώρα μας αυτή την εποχή κυμαίνονται στα 1,40 ευρώ το κιλό, όμως η τάση είναι πτωτική».


Ξεκίνησε η απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων για το 2016, τι θα πρέπει να προσέξουν οι κτηνοτρόφοι

Ξεκίνησε η απογραφή ζωικού κεφαλαίου στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Η εν λόγω υποχρέωση αφορά όλους τους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της εκμετάλλευσής τους, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που μπορεί να μην κατέχουν ζωικό κεφάλαιο κατά την περίοδο της ετήσιας απογραφής, ωστόσο δεν έχουν διακόψει, με αίτησή τους, τη λειτουργία της εκμετάλλευσής τους. Οι απογραφές του ζωικού κεφαλαίου από τους κτηνοτρόφους θα πρέπει να γίνονται: Για τους αιγοπροβατοτρόφους, από την 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου. Για τους χοιροτρόφους, εντός του μηνός Δεκεμβρίου. Τα μητρώα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένα. Μητρώα με ελλιπή ενημέρωση δεν θα παραλαμβάνονται.

15/12/2016


Πιερία: Ετήσια απογραφή ζωικού κεφαλαίου χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας εξέδωσε ανακοίνωση για να υπενθυμίσει ότι η διενέργεια της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων χοίρων και η κοινοποίηση αυτής στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας αποτελεί υποχρέωση κάθε κατόχου εκμετάλλευσης χοίρων.


Αυξημένες εξαγωγές και υψηλότερες τιμές στο χοιρινό, υπό πίεση το βόειο

Αυξημένες εξαγωγές και υψηλότερες τιμές στο χοιρινό, υπό πίεση το βόειο

Υπό πίεση βρίσκεται η ευρωπαϊκή αγορά βόειου κρέατος, εξαιτίας των αυξημένων σφαγών γαλακτοπαραγωγικών ζώων ως αποτέλεσμα των χαμηλών τιμών στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Αντίθετα στα επίπεδα ρεκόρ των 2,7 εκατ. τόνων αναμένεται να ανέλθουν οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος από την Ε.Ε. για το 2016, εξαιτίας της εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης που υπάρχει από την Κίνα. Η ζήτηση αυτή οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή χοιρινού στην Κίνα εξαιτίας της αναδιάρθρωσης που συντελείται στον κλάδο και έχει οδηγήσει σε αύξηση κατά 44% στην ποσότητα χοιρινού κρέατος που εισάγεται από την Ε.Ε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και την άνοδο των τιμών παραγωγού στην αγορά.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1103516 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version