Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Μελισοκομία & Σηροτροφία

Βρέθηκαν 229 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 23

Κατοχύρωση της ταυτότητας του ελληνικού μελιού

Κατοχύρωση της ταυτότητας του ελληνικού μελιού

Με ερώτηση τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου - μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Ο. Κωνσταντινόπουλο και Μ. Τζελέπη - ζητούν την πιστοποίηση και κατοχύρωση της ταυτότητας του ελληνικού μελιού. Όπως επισημαίνουν, «είναι γνωστό ότι μελισσοκομικοί σύλλογοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης με παρεμβάσεις και ενέργειές τους αγωνίζονται για την πιστοποίηση και την κατοχύρωση της ταυτότητας του ελληνικού μελιού και την προστασία του από παράνομες ελληνοποιήσεις».


Το μελισσοκομικό πρόγραμμα για το 2017 και 2018

Το μελισσοκομικό πρόγραμμα για το 2017 και 2018

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνηση δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση που αφορά την έγκριση του προγράμματος για τη «βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017 και 2018». Το ύψος της χρηματοδότησης για το συνολικό χρονικό διάστημα που καλύπτεται από την απόφαση ανέρχεται στο ποσό των 14.530.000 ευρώ.


Bayer: Μελέτη αγρού για τα νεονικοτινοειδή δεν αποδεικνύει σταθερές επιπτώσεις σε επικονιαστές

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Science δίνει μη σταθερά αποτελέσματα ως προς τις  επιπτώσεις από επένδυση  σπόρων ελαιοκράμβης με νεονικοτινοειδή στην υγεία των μελισσών, των βομβίνων ή των αγριομελισσών. Η μεγάλης κλίμακας μελέτη αγρού σε τρεις χώρες, διενεργήθηκε από το Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας (CEH) στη Μεγ. Βρετανία, και χρηματοδοτήθηκε από την Bayer και τη Syngenta.


ΔΑΟΚ Πιερίας: Ενημέρωση για Αντικατάσταση κυψελών και Οικονομική στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας του 2017

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ότι  συνεχίζονται οι δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2017.


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δράσεις εξοπλισμού και νομαδικής μελισσοκομίας, δικαιούχοι και δικαιολογητικά

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δράσεις εξοπλισμού και νομαδικής μελισσοκομίας, δικαιούχοι και δικαιολογητικά

Οι ΔΑΟΚ της χώρας με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν ότι όσοι μελισσοκόμοι, επιθυμούν να ενταχθούν στις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική Στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» έτους 2017, μπορούν να υποβάλουν Αίτηση – Δήλωση στην εν λόγω Δ/νση ή στο Κέντρο Μελισσοκομίας της περιοχής τους μέχρι 14/6/2017.

14/6/2017


Τα προβλήματα στις εξαγωγές μελιού συζήτησε ο Τσιρώνης με εξαγωγείς

Χθες, 17 Μαΐου, έγινε συνάντηση στο Υπουργείο μεταξύ του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη,  και επιχειρηματιών τυποποίησης μελιού με σκοπό να συζητηθεί το θέμα της προώθησης του ελληνικού μελιού στις διεθνείς αγορές.


Μέχρι 10 κιλά ανά κυψέλη και έως συνολική ποσότητα 1.500 κιλών θα μπορεί να πουλήσει νόμιμα ο μελισσοκόμος απευθείας στον καταναλωτή

Συνάντηση είχε την Τρίτη (16/5), στο ΥπΑΑΤ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, με τους μελισσοκομικούς συλλόγους της χώρας, για το περιεχόμενο των δράσεων 3.1 και 3.2 του νέου Εθνικού Προγράμματος Μελισσοκομίας και της Υπουργικής Απόφασης για διάθεση μικρών ποσοτήτων μελιού από παραγωγούς. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να κατατεθεί πρόταση προς έγκριση στην Κομισιόν, για να μπορεί ο μελισσοκόμος που δεν διαθέτει συσκευαστήριο να πουλά απευθείας στον καταναλωτή (λαϊκές αγορές, χέρι με χέρι κ.α.) του νομού που έχει την έδρα του.


Οδηγίες στους μελισσοτρόφους για την τοποθέτηση κυψελών

Από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης υπενθυμίζεται στους μελισσοκόμους της Κρήτης ότι σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 1 του 2008 απαγορεύεται η τοποθέτηση κυψελών μελισσών σε απόσταση μικρότερη των είκοσι πέντε (25) μέτρων από αγροτικούς δρόμους και οδούς και σε απόσταση μικρότερη των πενήντα (50) μέτρων από κατοικημένες οικίες, εκτός εάν περιφράξουν αυτές με ειδικό πλέγμα ύψους δύο μέτρων τουλάχιστον.


Νέα συνάντηση Γιάννη Τσιρώνη με επιστημονικούς φορείς για το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας

Την Δευτέρα, 8 Μαΐου, έγινε νέα συνάντηση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας που ασχολούνται με την έρευνα στο θέμα της μελισσοκομίας, με σκοπό να συνεχιστεί η συζήτηση, που άρχισε από τις 20 Απριλίου για το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας.


Αιτήσεις στις ΔΑΟΚ από τους μετακινούμενους μελισσοκόμους

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Περιφερειακής Ενότητας  Μεσσηνίας ενημερώνει - υπενθυμίζει τους μελισσοκόμους της περιοχής ότι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης της δράσης 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση στη ΔΑΟΚ που ανήκουν, πριν την πραγματοποίηση των μετακινήσεων και για τις επόμενες μετακινήσεις των μελισσοσμηνών τους.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version