Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Μελισοκομία & Σηροτροφία

Βρέθηκαν 282 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 29

Το μέλι Ολύμπου αποκτά ταυτότητα, εξαιρετική η αντιβακτηριακή δράση του

Ολοκληρώθηκε η μελέτη των μηχανισμών της αντιβακτηριακής δράσης μελιών της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου έναντι παθογόνων βακτηρίων, η οποία εκπονήθηκε από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με ΓΠΑ για αντιμετώπιση προβλημάτων στην μελισσοκομία

Με σκοπό την εκπόνηση έρευνας για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση μελισσοκομικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο χρόνο στα νησιά των Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), συνολικού προϋπολογισμού 19.900 ευρώ.


Κατσιαντώνης σε Αποστόλου: Μην εξαιρείτε τη μελισσοκομία από τον πρωτογενή αγροτικό τομέα

Το νομοθετικό κενό που υπάρχει για τους μελισσοκόμους, ως προς τις ισχύουσες προϋποθέσεις για τις επιτρεπτές επεμβάσεις του Νόμου περί Προστασίας Δασών και Δασικών εν γένει εκτάσεων επισημαίνει με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης. «Είναι αδικαιολόγητο να υπάρχει διαχωρισμός του κλάδου των μελισσοκόμων σε σχέση τους λοιπούς του πρωτογενούς τομέα, και είναι δέουσας σημασίας η διόρθωση αυτής της κατάφωρης αδικίας, μέσα από τις ενέργειές σας ώστε να εκλείψει αυτό το φαινόμενο, και ισχύσουν στο εξής όλες οι προϋποθέσεις για τις επιτρεπτές επεμβάσεις όπως ο Νόμος ορίζει», τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης στον αρμόδιο Υπουργό.


Η ανάγκη ενταντικοποίησης ελέγχων στο μέλι και στις μελισσοτροφές, τονίστηκε στην 11η Γενική Συνέλευση της Διεπαγγελματικής

Την 11η  Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) πραγματοποίησε, στις 8 Ιουνίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης. Στη Γ.Σ. συζητήθηκαν θέματα όπως η ευρωπαϊκή στήριξη της μελισσοκομίας, το «Ελληνικό Σήμα» στο μέλι και η  διακίνηση και εμπορία μελισσοκομικών προϊόντων.


Εκπαίδευση μελισσοκόμων από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Φλώρινα

Το Κέντρο «Δήμητρα» Καστοριάς, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» για το 2018, θα διοργανώσει δωρεάν 3ημερη εκπαίδευση μελισσοκομίας, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας.


Τριήμερο σεμινάριο για ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμους στη Λευκάδα

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Λευκάδας ενημερώνει ότι ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμοι του νομού μας μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάριο μελισσοκομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Διοικητηρίου.


Τι πρέπει να κάνουν οι μελισσοκόμοι της Κρήτης για να παράγουν ΠΟΠ Πευκοθυμαρόμελο

Τι πρέπει να κάνουν οι μελισσοκόμοι της Κρήτης για να παράγουν ΠΟΠ Πευκοθυμαρόμελο

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της Επιστημονικής Διημερίδας Μελισσοκομίας που διοργάνωσε ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης (ΜΣΡ) (στις 5-6 Μαΐου), σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, το Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρεθύμνης  «ο Μελισσέας» και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «ΠΟΠ Πευκοθυμαρόμελο  Κρήτης - η επόμενη μέρα της Κρητικής Μελισσοκομίας». Μεγαλύτερη βαρύτητα βέβαια δόθηκε στην επόμενη μέρα της διαχείρισης του ΠΟΠ.


Τι πρέπει να κάνουν οι σηροτρόφοι για να εισπράξουν την συνδεδεμένη ενίσχυση

Η ΔΑΟΚ Έβρου επισημαίνει στους σηροτρόφους της περιοχής ότι για να είναι δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα της σηροτροφίας θα πρέπει να υποβάλλουν ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2018 (ΟΣΔΕ).


75 ευρώ ανά μελισσοσμήνος θα εισπράξει το 2018 ο μελισσοκόμος για την επιτήρηση και έγκαιρη ανίχνευση του μικρού σκαθαριού της κυψέλης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εφαρμογή προγράμματος στοχευμένης επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης του μικρού σκαθαριού της κυψέλης. Δίνει ενίσχυση στο μελισσοκόμο 75 ευρώ ανά μελισσοσμήνος το 2018 και 150 ευρώ για το μελισσοκομικό έτος 2019.


Άσχημο ξεκίνημα και φέτος για το μέλι ελάτης, από Σεπτέμβριο θα φανεί πως θα κινηθούν οι φετινές τιμές στα μέλια

Συνεχίζονται τα προβλήματα και φέτος με το μέλι ελάτης λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Τα τελευταία οκτώ χρόνια υπάρχει πρόβλημα με την παραγωγή του συγκεκριμένου είδους μελιού. Στο μεταξύ από τον Σεπτέμβριο (που θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή πευκόμελου) θα υπάρξει μια εικόνα για το πως θα κινηθούν φέτος οι τιμές παραγωγού. Πάντως οι μελισσοκόμοι φαίνεται να είναι «δυσαρεστημένοι» επειδή λόγω της μοριοδότησης δεν μπορούν να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,078125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version