Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Μελισοκομία & Σηροτροφία

Βρέθηκαν 235 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 24

Τo Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης έγινε ΠΟΠ

Τo «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» (Pefkothymaromelo Kritis), μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πλέον συγκαταλέγεται στο μητρώο των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ). Το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης αποτελεί φυσική ανάμιξη θυμαρίσιου μελιού με πευκόμελο, παράγεται στη Κρήτη και προκύπτει από την ιδιαίτερη διαχείριση των μελισσιών ή και τη συνύπαρξη όψιμα ανθισμένων θυμαριών με τις μελιτοεκκρίσεις που προέρχονται από το έντομο Marchalina hellenica L το οποίο παρασιτεί κυρίως στην τραχεία (Pinus brutia Ten) και χαλέπιο πεύκη (Pinus halepensis Mill).


ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Δόθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα ονόματα των επιλέξιμων για τη νομαδική μελισσοκομία

Η ΔΑΟΚ Τριφυλίας ενημερώνει ότι στάλθηκαν την Τετάρτη (13/9/2017) στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τελικό έλεγχο και  πληρωμή οι φάκελοι πληρωμής για τη Δράση 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», για το 2017, στα πλαίσια του προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας για τα έτη 2017-2018.


Τράπεζας Πειραιώς: Συμβολαιακή για μελισσοκομία με την εταιρεία Μελίντα ΕΠΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής με την εταιρεία ΜΕΛΙΝΤΑ ΕΠΕ, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής ελληνικού μελιού.


Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τους νέους ΔΙΕΠΠΥ. Από 1/1/2018 το ελαιόλαδο στα εστιατόρια θα διατίθεται σε φιάλες μιας χρήσης, επίσης θα υπάρχει αναγραφή χώρας προέλευσης στο μέλι

Με καθυστέρηση αρκετών χρόνων ήρθε και στη χώρα μας το μέτρο για τις φιάλες μιας χρήσης ελαιολάδου στην εστίαση. Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι αναθεωρημένοι Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ). Με τους νέους κανόνες ρυθμίζονται θέματα ορθής πληροφόρησης του καταναλωτή, και υποχρεώσεων της επιχείρησης κατά τη διακίνηση και εμπορία προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών.


B. Κεγκέρογλου: Μέτρα πρόληψης-αντιμετώπισης του μικρού σκαθαριού των κυψελών

Mε ερώτηση του, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά μέτρα πρόληψης-αντιμετώπισης του μικρού σκαθαριού των κυψελών (aethina tumida).


Δίνονται 5,4 εκατ. ευρώ για δράσεις στη μελισσοκομία με απόφαση του ΥπΑΑΤ

Ενισχύσεις ύψους 5.407.486 για την εφαρμογή των δράσεων 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2017, και 1.1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας» έτους 2017 ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ.


Κατοχύρωση της ταυτότητας του ελληνικού μελιού

Κατοχύρωση της ταυτότητας του ελληνικού μελιού

Με ερώτηση τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου - μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Ο. Κωνσταντινόπουλο και Μ. Τζελέπη - ζητούν την πιστοποίηση και κατοχύρωση της ταυτότητας του ελληνικού μελιού. Όπως επισημαίνουν, «είναι γνωστό ότι μελισσοκομικοί σύλλογοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης με παρεμβάσεις και ενέργειές τους αγωνίζονται για την πιστοποίηση και την κατοχύρωση της ταυτότητας του ελληνικού μελιού και την προστασία του από παράνομες ελληνοποιήσεις».


Το μελισσοκομικό πρόγραμμα για το 2017 και 2018

Το μελισσοκομικό πρόγραμμα για το 2017 και 2018

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνηση δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση που αφορά την έγκριση του προγράμματος για τη «βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017 και 2018». Το ύψος της χρηματοδότησης για το συνολικό χρονικό διάστημα που καλύπτεται από την απόφαση ανέρχεται στο ποσό των 14.530.000 ευρώ.


Bayer: Μελέτη αγρού για τα νεονικοτινοειδή δεν αποδεικνύει σταθερές επιπτώσεις σε επικονιαστές

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Science δίνει μη σταθερά αποτελέσματα ως προς τις  επιπτώσεις από επένδυση  σπόρων ελαιοκράμβης με νεονικοτινοειδή στην υγεία των μελισσών, των βομβίνων ή των αγριομελισσών. Η μεγάλης κλίμακας μελέτη αγρού σε τρεις χώρες, διενεργήθηκε από το Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας (CEH) στη Μεγ. Βρετανία, και χρηματοδοτήθηκε από την Bayer και τη Syngenta.


ΔΑΟΚ Πιερίας: Ενημέρωση για Αντικατάσταση κυψελών και Οικονομική στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας του 2017

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ότι  συνεχίζονται οι δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2017.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,328125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version