Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Μελισοκομία & Σηροτροφία

Βρέθηκαν 269 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 27

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος για την Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών που είναι η 20η Μαΐου

Η 20η Μαΐου 2018 είναι η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών που θα γιορταστεί στον πλανήτη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ).


Έρευνα για την ανάδειξη του μελιού της Λήμνου ξεκινά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με την ολοκλήρωση της παραγωγής, συσκευασίας και προώθησης στο ράφι των τοπικών, παραδοσιακών, μοναδικών brand name προϊόντων «Λήμνου» σε 10 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων του νησιού δηλαδή: 1) σιτάρι, 2) αλεύρι, 3) αρτοσκευάσματα, 4) ζυμαρικά, 5) αλιεύματα, 6) τυριά, 7) κρασιά, 8) όσπρια, 9) αρωματικά φυτά, 10) και μέλι, ξεκινάει το νέο μακροχρόνιο πρόγραμμα του που περιλαμβάνει την ανάδειξη, και προβολή των εν λόγω προϊόντων με όραμα, στρατηγική και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε διαφορετικά επίπεδα.


Προκηρύχθηκε η Δράση «Εφαρμοσμένη Έρευνα» για τη βελτίωση παραγωγής και εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων, οι λεπτομέρειες εφαρμογής

Μέχρι τις 22 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν, Πανεπιστημιακά, Ερευνητικά Ιδρύματα και Ινστιτούτα, αίτηση ένταξη στη Δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2018 και 2019.


Επιστημονική Διημερίδα για το ΠΟΠ Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, το Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρεθύμνης «ο Μελισσέας» και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Επιστημονική Διημερίδα Μελισσοκομίας με θέμα «ΠΟΠ Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης - η επόμενη μέρα της Κρητικής Μελισσοκομίας».


Ανάγκη προστασίας των μελισσών από ψεκασμούς

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υπενθυμίζει στους παραγωγούς τη αναγκαιότητα προστασίας των μελισσών από τους διενεργούμενους ψεκασμούς κατά την περίοδο ανθοφορίας των καλλιεργειών.


Δεν μπορούν να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης οι μελισσοκόμοι καταγγέλλει η ΟΜΣΕ, προβλήματα υπάρχουν και με τις δηλώσεις διαχείμασης

Δεν μπορούν να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης οι μελισσοκόμοι καταγγέλλει η ΟΜΣΕ, προβλήματα υπάρχουν και με τις δηλώσεις διαχείμασης

Οι μελισσοκόμοι δεν μπορούν να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης γιατί δε μπορούν να συγκεντρώσουν ικανοποιητικά μόρια. Αυτό τονίζει σε επιστολή της προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ). Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ κ. Βασίλης Ντούρας, «έτσι όπως είναι η μοριοδότηση δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ο μελισσοκόμος. Χρειάζονται επενδύσεις στον κλάδο.


Ευρήματα έρευνας θα βελτιώσουν την ικανότητα της Bayer να αναπτύσσει νέα εκλεκτικά εντομοκτόνα

Ευρήματα έρευνας θα βελτιώσουν την ικανότητα της Bayer να αναπτύσσει νέα εκλεκτικά εντομοκτόνα

Μία από κοινού μελέτη του  Πανεπιστημίου Exeter, του Ερευνητικού Κέντρου Rothamsted και της Bayer ανακάλυψε ένζυμα στις μέλισσες και τους βομβίνους που καθορίζουν πόσο ευαίσθητα είναι σε διαφορετικά νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα.


Συνταξιούχοι του ΟΓΑ στα προγράμματα μελισσοκομίας, με ποια κριτήρια

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 981/2018) και υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης και οι συνταξιούχοι μελισσοκόμοι του ΟΓΑ θα μπορούν να ενταχθούν πλέον στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017-2018.


Καθορίστηκε το περιεχόμενο της δράσης Εκπαίδευσης Μελισσοκόμων, υποχρεωτική η εκπαίδευση στην τυποποίηση και σήμανση μελιών

Υποχρεωτική καθίσταται η εκπαίδευση στη θεματική ενότητα «Τυποποίηση - Εμπορία - Προώθηση - Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων» στις φετινές «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2017-2018.


Μέτρα προστασίας των μελισσών από τα γεωργικά φάρμακα

Όπως αναφέρει η ΔΑΟΚ Τριφυλίας είναι γνωστό κατά την διάρκεια της ανθοφορίας των καρποφόρων δένδρων, των κηπευτικών και άλλων καλλιεργειών, υπάρχει έντονη δραστηριότητα των μελισσών. Επισημαίνεται ότι:

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,8125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version