Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Μελισοκομία & Σηροτροφία

Βρέθηκαν 210 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 21

Κύπρος: Προκήρυξη Μελισσοκομικού Προγράμματος 2017

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωργίας, ανακοινώνουν την προκήρυξη του Μελισσοκομικού Προγράμματος 2017-2019 για το έτος 2017.


Σοβαρές ενστάσεις από τους μελισσοκομικούς φορείς για την σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ, απειλούν να καταγγείλουν το νέο τριετές Πρόγραμμα

Σοβαρές ενστάσεις από τους μελισσοκομικούς φορείς για την σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ, απειλούν να καταγγείλουν το νέο τριετές Πρόγραμμα

Με πρόσκληση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ ευρεία σύσκεψη, με αφορμή τη διαβούλευση επί του σχεδίου ΚΥΑ για το Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας ετών 2017-2019. Το νέο Μελισσοκομικό Πρόγραμμα είναι αυξημένο έναντι του προηγούμενου κατά 3 εκ. ευρώ (21 εκ. έναντι 18 εκ.), έχουν προβλεφθεί νέες δράσεις και αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τη λειτουργία των Κέντρων Μελισσοκομίας, τη νομαδική μελισσοκομία και την εφαρμοσμένη έρευνα.


Σε διαβούλευση οι ενισχύσεις στη μελισσοκομία

Σε διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο της ΚΥΑ με θέμα «Πρόγραμμα για τη βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017- 2019, σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013», προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινωνικοί εταίροι και κάθε ενδιαφερόμενος και να διατυπώσουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους επί της προτεινόμενης ρύθμισης.


Προβλήματα στη νομαδική μελισσοκομία δημιουργεί η υποχρέωση τήρησης βιβλίων, βγαίνουν στα μπλόκα και οι μελισσοκόμοι

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει στους μελισσοκόμους και ιδιαίτερα σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση της νομαδικής μελισσοκομίας, η πρόσφατη εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δημιουργεί την υποχρέωση τήρησης βιβλίων στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, «ουσιαστικά έμμεσα επανακαθορίζοντας το ποιος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσποδνίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ). Στα προβλήματα του κλάδου αναφέρεται με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό  ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Σ. Δανέλλης.


Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Συνάδελφοι ζούμε δύσκολους καιρούς. Εδώ και χρόνια παλεύουμε για επιβίωση. Όμως η πολιτεία αντί να μας στηρίζει μας πολεμάει. Πολεμάει όσους παράγουν. Ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι ο δρόμος του αγώνα. Για αυτό η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα των  αγροτών και κτηνοτρόφων.


Μειώνονται οι μελισσοκόμοι στην Ευρώπη, αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας τους

Μειώνονται οι μελισσοκόμοι στην Ευρώπη, αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας τους

Μειώνονται οι μελισσοκόμοι πανευρωπαϊκά ενώ την ίδια στιγμή πολλοί από όσους φεύγουν δεν αντικαθίστανται από νέους. Αυτά προκύπτουν μεταξύ άλλων από έκθεση της Ε.Ε. αναφορικά με τα προγράμματα στήριξης της μελισσοκομίας για την περίοδο 2017-2019. Σε περίπου 600.000 ανέρχονται οι μελισσοκόμοι στην Ε.Ε. σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση. Όπως αναφέρει η έκθεση, το 96% των ευρωπαίων μελισσοκόμων διαχειρίζονταν λιγότερες από 150 κυψέλες, όριο κάτω από το οποίο μια μελισσοκομική εκμετάλλευση θεωρείται «μη επαγγελματική».


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Φεστιβάλ Μελιού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και την παρουσία δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών ολοκληρώθηκε το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Κόκκαλης: Εκτός μελισσοκομικού προγράμματος διοικητικές δαπάνες και έξοδα προσωπικού

«Το μελισσοκομικό πρόγραμμα δεν θα επιβαρύνεται με διοικητικές δαπάνες και έξοδα προσωπικού των φορέων. Συνεπώς, δε χρηματοδοτούνται και δεν επιβαρύνουν το Πρόγραμμα Μελισσοκομίας 2017-2019, διοικητικές δαπάνες και δαπάνες προσωπικού των οργανώσεων εκπροσώπησης του μελισσοκομικού τομέα, αλλά μόνο αυτές οι δαπάνες που συνδέονται άμεσα και αποκλειστικά με την υλοποίηση του Προγράμματος μέσω των Κέντρων Μελισσοκομίας». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλειος Κόκκαλης, που έδωσε το παρόν στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού.


Μ. Χαρακόπουλος: Το ελληνικό μέλι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τα εγκαίνια του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών, δοκίμασε γεύσεις μελιού από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, και έκανε τη ακόλουθη δήλωση:


ΠΕ Ηρακλείου: Υποχρέωση δήλωσης κυψελών διαχείμασης

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) Π.Ε. Ηρακλείου ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 2 του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2015/1366, τα κράτη-μέλη που υλοποιούν μελισσοκομικά προγράμματα, πρέπει να καθορίζουν τον αριθμό των κυψελών που είναι έτοιμες για διαχείμαση στην επικράτεια τους, από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,21875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version