Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Μελισοκομία & Σηροτροφία

Βρέθηκαν 320 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | ... | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Βουλγαρικό ενδιαφέρον για κοινή με την Ελλάδα επένδυση στην παραγωγή νήματος μεταξιού

Δημιουργία στο Σουφλί μιας σύγχρονης μονάδας παραγωγής νήματος από ελληνικό μετάξι, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ενδιαφέρον για κοινές επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχει από τη βουλγαρική πλευρά, καθώς οι εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής είναι ιδανικές.


ΑγροΤύπος, Εφημερίδα Αγροτική 157

Κλικ για να ξεφυλλίσετε την Αγροτική Εφημερίδα 157

Αποκλειστικά σε αυτό το τεύχος διαβάστε:

Βουλιάζει στη «μαύρη τρύπα» του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού η χρηματοδότηση της ΚΑΠ

Μελισσοκομία: Μειωμένη η φετινή παραγωγή μελιού, σε στασιμότητα οι τιμές

Όροι και προϋποθέσεις ενασχόλησης με τη μελισσοκομία

Περί Λαχανόκηπου: Προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό και την εξάπλωση των ασθενειών στον οικιακό λαχανόκηπο

Διαβάστε ακόμη:

Στόχος η ένταξη του 10% των ελληνικών ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»

Στάση αναμονής κρατούν οι τευτλοπαραγωγοί μετά την ανακοίνωση τιμών και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης

Ο χρόνος πιέζει για λύσεις στην εφαρμογή του νόμου 4015 για τους συνεταιρισμούς

Το νέο τοπίο που δημιουργείται στη φορολόγηση των αγροτών

Χαμηλές τιμές και εισαγωγές από Κίνα δεν αφήνουν περιθώρια ανάπτυξης στο ελληνικό σκόρδο

Εντός της τετραετίας η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια

Σε νέα παράταση προσανατολίζεται το ΥΠΕΚΑ για τη νομιμοποίηση των δικαιωμάτων χρήσης αρδευτικού νερού

Στα 50 λεπτά/κιλό ξεκίνησε η συγκομιδή πατάτας σε Ηλεία και Αχαΐα

Στόχος της ΕΕ τα βιοκαύσιμα δεύτερης και τρίτης γενιάς

Διαμαρτυρίες αγροτών έξω από το Ευρωκοινοβούλιο

Άρνηση της ΕΕ για ένταξη στο ΠΣΕΑ των ζημιών από το πράσινο σκουλήκι

Πριν τις γιορτές η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης λέει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Πως θα γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων των δικαιούχων της βιολογικής γεωργίας και της νιτρορύπανσης

Aυξημένος κατά 7,48% έναντι της αντίστοιχης περσινής χρήσης o κύκλος εργασιών της ΕΒΖ

Στις 5 Δεκεμβρίου ο ορισμός του νέου Δ.Σ. της Δωδώνης

Κυριαρχούν τα τρόφιμα στον χάρτη των ελληνικών εξαγωγών

Αγγελίες, εκδηλώσεις εβδομάδας


Επιστροφή πετρελαίου και συνδικαλιστικό είναι τα θέματα που θα συζητήσουν οι μελισσοκόμοι με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ

Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι στη χώρα μας θα συζητήσουν στη συνάντηση που θα έχουν με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης και καταβολής της δαπάνης στους δικαιούχους για την υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος Βελτίωσης των Συνθηκών Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας έτους 2012. Ο κ. Βασίλης Ντούρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, δήλωσε ότι:


Πρόβλημα αντιμετωπίζουν Γάλλοι μελισσοκόμοι με το μπλε και πράσινο μέλι που παράγουν οι μέλισσές τους

Ακούγεται αστείο όμως συνέβη στην Γαλλία. Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν το τελευταίο διάστημα Γάλλοι μελισσοκόμοι οι οποίοι δεν μπορούν να πουλήσουν την παραγωγή τους αφού τα μελίσσια τους παράγουν μέλι… μπλε ή πράσινου χρώματος!


Τι πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία του μελιού που αγοράζει ο καταναλωτής

Η επισήμανση του μελιού γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 67Α & 11 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και την υπ’ αριθμ. 183/2011 (ΦΕΚ 19/Β/2012) Απόφαση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με αυτές στη συσκευασία του μελιού υποχρεωτικά αναγράφονται σε ορατό σημείο της συσκευασίας, με ευδιάκριτα, ευανάγνωστα, ανεξίτηλα και στην ελληνική γλώσσα γράμματα οι παρακάτω ενδείξεις:


Χωρίς επιστροφή πετρελαίου και φέτος οι μελισσοκόμοι, θετικό θεωρούν την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στη συσκευασία

Χωρίς επιστροφή πετρελαίου και φέτος οι μελισσοκόμοι, θετικό θεωρούν την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στη συσκευασία

Αυτή την εποχή σε εξέλιξη βρίσκεται η φετινή παραγωγή πευκόμελου, ενώ ολοκληρώθηκε η παραγωγή ανθόμελου που κυμάνθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Μειωμένη ήταν και η φετινή παραγωγή ελατόμελου. Ξεκάθαρη εικόνα για την παραγωγή πευκόμελου θα υπάρξει μετά το τέλος Οκτωβρίου. Πάντως οι τιμές παραγωγού έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος έχει αυξηθεί. Όμως παρά τις υποσχέσεις που έδιναν τα προηγούμενα χρόνια οι ηγεσίες του ΥπΑΑΤ, οι μελισσοκόμοι της χώρας μας, για ακόμη μια χρονιά, δεν δικαιούνται να εισπράξουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, όπως οι υπόλοιποι αγρότες.


Προειδοποιήσεις ΥπΑΑΤ για την ορθή χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων που δημιουργούν ζημιές σε μελισσοσμήνη

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή προφορικές και γραπτές καταγγελίες που έγιναν από μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς (που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Ανατολική Αττική) για ζημιές που παρατηρήθηκαν σε μελισσοσμήνη, που οφείλονται σε εσφαλμένη χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων για την αντιμετώπιση των εντόμων Rhynchophorus ferrugineus (Olivier) και Paysandisia archon σε φοινικοειδή, ανακοινώνει τα εξής:


Σε ανοιχτή διαβούλευση νέα οδηγία για την αξιολόγηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων ως προς τις επιπτώσεις τους στις μέλισσες

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει από τις 20 Σεπτεμβρίου σε ανοιχτή διαβούλευση τη νέα Οδηγία που συντάσσει σχετικά με την αξιολόγηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων ως προς την επικινδυνότητά τους στις μέλισσες (συμπεριλαμβανομένων και των άλλων επικονιαστών).


Η υιοθέτηση φιλικών προς τη μέλισσα καλλιεργητικών μεθόδων μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προϊόντα

Το «δίκαιο γάλα», που παράγεται στη Γερμανία και προήλθε από τη συνεργασία αγελαδοτρόφων και μελισσοκόμων, παρουσιάστηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Πλατανιά Χανίων. Η διαδικασία για την παραγωγή του είναι η εξής: «οι ζωοτροφές παράγονται τοπικά, με καλλιέργεια φιλική προς το περιβάλλον και τη μέλισσα και χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, που οι μελισσοκόμοι θεωρούν τοξικά για τη μέλισσα. Τα καλλιεργούμενα φυτά και οι ζωοτροφές δεν είναι γενετικά τροποποιημένα και ο τρόπος καλλιέργειας ευνοεί την άνθισή του, ώστε να αποτελούν και μελισσοβοσκή. Η διαχείριση των ζώων γίνεται με φιλικό προς το περιβάλλον και τα ζώα τρόπο. Ο αγελαδοτρόφος παίρνει μια δίκαιη τιμή για το γάλα που πιστοποιημένα πληροί αυτές τις προδιαγραφές και έχει το δικαίωμα να προσθέτει το λογότυπο της DBBI (της Γερμανικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων) στη συσκευασία».


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει σαφέστερους κανόνες για τη γύρη στο μέλι

Μια πρόταση για την τροποποίηση της νομοθεσίας για το μέλι που αποσκοπεί να διασαφηνίσει την πραγματική φύση της γύρης σε συνέχεια μιας προδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του ΠΟΕ, η πρόταση ορίζει τη γύρη ως φυσικό συστατικό του μελιού και όχι ως πρόσθετο.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,8125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version