Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΥπΑΑΤ

Βρέθηκαν 2629 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 263

Β. Κόκκαλης: Ομάδες Παραγωγών θα φέρουν λύσεις στο βαμβάκι, υπογράφηκε η σχετική απόφαση, ποια τα κριτήρια και η διαδικασία αναγνώρισης

Β. Κόκκαλης: Ομάδες Παραγωγών θα φέρουν λύσεις στο βαμβάκι, υπογράφηκε η σχετική απόφαση, ποια τα κριτήρια και η διαδικασία αναγνώρισης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει το βαμβάκι, επεσήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, που αφορούσε την αναγκαιότητα εθνικού σχεδίου στην παραγωγή βάμβακος. Μάλιστα τόνισε ότι πριν τρεις ημέρες υπογράφτηκε υπουργική απόφαση για την οργάνωση των Ομάδων Παραγωγών (αν και το περιεχόμενό της δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα ούτε στη «Διαύγεια», ούτε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης), που δίνει κίνητρα στον αγρότη να περιορίσει το κόστος του.


Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία

Συνάντηση με τον ομόλογό του Υπουργό Περιβάλλοντος Γεωργίας και Υδάτων, Abdul Rahman Alfadhly, της Σαουδικής Αραβίας, θα έχει σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με τον οποίο θα συνυπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των φυτοπαθολογικών ελέγχων, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, της κατάρτισης των αγροτών και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων.


ΔΑΟΚ Πιερίας: από 27/2 έως 27/3 αιτήσεις χορήγησης αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2017

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνεται ότι ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου 2017 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr) για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2017.


Αποστόλου: τα προβλήματα είναι πράγματι πολύ μεγάλα, θέλουμε τους αγρότες δίπλα μας

Ερωτηθείς σχετικά με την αναστολή των εφετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε τα εξής:  

 


Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μπασιάκος την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Ο αποθανών ήταν εν ενεργεία βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ ενώ είχε διατελέσει υπουργός υφυπουργός Γεωργίας και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.


Αδικημένοι οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Αδικημένοι οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Την άρση των αδικιών σε βάρος των κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας, που εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της βιολογικής κτηνοτροφίας και την παράταση της ημερομηνίας λήξης για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης κτηνοτρόφων στο ίδιο πρόγραμμα, ζητά με επιστολή της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και στην Ειδική Διαχειριστική Μονάδα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Και επίσημα στα 12 κιλά ανά στρέμμα η ελάχιστη υποχρεωτική ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου στο σκληρό σιτάρι

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση που πριν από λίγους μήνες είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των φορέων εκπροσώπησης των σποροπαραγωγών και εμπόρων σπόρων της χώρας (ΕΕΠΕΣ και ΣΕΣΣΠ) και προβλέπει ως ελάχιστη υποχρεωτική ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου σποράς για το σκληρό σιτάρι τα 12 κιλά ανά στρέμμα. Σύμφωνα με κοινές ανακοινώσεις που είχαν εκδόσει οι δύο φορείς, η αιφνίδια αλλαγή που της ελάχιστης ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου σποράς στο σκληρό σιτάρι που αποφάσισε το ΥπΑΑΤ, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την εγχώρια παραγωγή και να προκαλέσει οικονομικές απώλειες στις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας σπόρων. Επίσης η απόφαση ορίζει τα ποσά συνδεδεμένης ενίσχυσης που θα χορηγηθούν για το εν λόγω καθεστώς για τα έτη 2015 έως 2020.


Στην Βουλή νομοσχέδιο που προωθεί την συνεργασία Ελλάδας με Αζερμπαϊτζάν στον αγροτικό τομέα

Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο που προωθεί συμφωνία Ελλάδας με Αζερμπαϊτζάν στον τομέα των αγροτικών προϊόντων το οποίο υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου.


Θέματα αγροτικής ανάπτυξης συζητήθηκαν στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου, είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης, στην οποία τέθηκαν διάφορα ζητήματα για την αγροτική ανάπτυξη και προδιαγράφηκαν εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες:


Νέοι Αγρότες: αναζητούνται κονδύλια για 2.500 επιλαχόντες του προγράμματος

Ένα κονδύλι της τάξης των 45 περίπου εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα δώσει τη λύση ώστε να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών οι περίπου 2.500 επιλαχόντες που για διάφορους λόγους θα έχουν χαμηλότερη μοριοδότηση και θα τεθούν εκτός προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για το μέτρο 6.1 (Εγκατάσταση Νέων Γεωργών) του ΠΑΑ 2014-2020 έφτασαν τις 14.760 σε όλη τη χώρα, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει 12.000 θέσεις. «Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο προηγούμενο πρόγραμμα», σχολιάζει στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Παννελήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Θ. Βασιλόπουλος, «και τότε είχαν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες». Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση της χρονικής διάρκειας δέσμευσης για τους δικαιούχους του νέου προγράμματος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ώστε πολλοί νέοι που δεν είχαν σχέση με τον πρωτογενή τομέα να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,015625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version