Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΥπΑΑΤ

Βρέθηκαν 2780 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 278

Χαρακόπουλος προς ΥπΑΑΤ: Εκτίμηση ζημιών σε όλους τους παγετόπληκτους δενδροκαλλιεργητές

Στη διενέργεια από τον ΕΛΓΑ εκτιμήσεων των ζημιών από τον παγετό που έπληξε στις 02.04.17 τις Τοπικές Κοινότητες Καλοχωρίου και Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών στο συνολικό αριθμό (223) των αιτούντων παραγωγών και όχι σε μέρος αυτών, καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.


Την Τρίτη ο Αποστόλου θα επισκεφθεί τη Νάξο

Την Τρίτη, 22 Αυγούστου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, θα επισκεφθεί τη Νάξο.


Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση η πώληση γεωργικών φαρμάκων από τις 19 Σεπτεμβρίου

Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση η πώληση γεωργικών φαρμάκων από τις 19 Σεπτεμβρίου

Απαραίτητη για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις των γεωργικών φαρμάκων σε όλες τις καλλιέργειες με εξαίρεση τα αρωματικά, τα ανθοκομικά, τα δασικά είδη και τις καλλιέργειες ήσσονος σημασίας θα είναι από τις 19 Σεπτεμβρίου 2017 η συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου. Η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ολοκληρώνεται και θα τεθεί σε εφαρμογή. Μέσα από αυτή θα εκδίδεται η συνταγή για τη λιανική πώληση σε γεωργικά φάρμακα που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες χρήστες είτε για προληπτικούς, είτε για θεραπευτικούς σκοπούς.


Βιβλίο προσωπικού μόνο για αγρότες που απασχολούν μισθωτούς εργάτες

Βιβλίο προσωπικού μόνο για αγρότες που απασχολούν μισθωτούς εργάτες

Με τροπολογία που κατατέθηκε, καθίσταται υποχρεωτική η τήρηση «Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» από τους εργοδότες που απασχολούν εργάτες μισθωτούς με σχέση ή σύμβαση εργασίας σε αγροτικές εργασίες και στην αλιεία και όχι για όλους τους αγρότες, όπως προβλεπόταν αρχικά. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «οι ιδιαιτεροτήτες της απασχόλησης στις συγκεκριμένες δραστηριότητες (γεωργία και αλιεία), η σύνδεση της εργασίας με τις καιρικές συνθήκες και η μη δυνατότητα τήρησης σταθερού λογιστηρίου καθημερινά για την παρακολούθηση των εργασιών αυτών, επιτάσσουν την ανάγκη να βρεθεί ένας εναλλακτικός τρόπος αποτύπωσης των παραπάνω εργασιακών σχέσεων». Λεπτομέρειες για την εφαρμογή του νόμου θα εκδοθούν με υπουργική απόφαση.


Σε ισχύ ο φόρος υπεραξίας για πωλήσεις αγροτεμαχίων και γεωργικών εγκαταστάσεων από το 2018

Σε ισχύ ο φόρος υπεραξίας για πωλήσεις αγροτεμαχίων και γεωργικών εγκαταστάσεων από το 2018

Φόρο υπεραξίας θα πρέπει να πληρώνουν όσοι αποφασίσουν να πουλήσουν αγροτεμάχια ή άλλες γεωργικές εγκαταστάσεις από 1 Ιανουαρίου του 2018. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης που προβλέπει την επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων είχε ανασταλεί τα τρία προηγούμενα χρόνια (2015, 2016, 2017). Όμως στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές προβλέπεται ότι η περίοδος αναστολής της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017.


Συνάντηση στο ΥπΑΑΤ, με πρωτοβουλία βουλευτή Βαρδάκη Σωκράτη, για θέματα έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων της Κρήτης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τ.Ο.Ε.Β. τέθηκαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, με πρωτοβουλία του Σωκράτη  Βαρδάκη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, από τους εκπροσώπους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Κρήτης Αναστασάκη Πολύδωρο, πρόεδρο ΤΟΕΒ Γέργερης, Τσιμπραγάκη Ευάγγελο, πρόεδρο Α’ Ζώνης Μεσσαράς (Τυμπακίου), Καμπανό Μανώλη Πρόεδρο ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου, καθώς και με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.), Αθανασούλα Γεώργιο πρόεδρο ΔΣ Ομοσπονδίας και Μπλιάτκα Θωμά Γενικό Γραμματέα.


Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για καταχώρηση στην ΕΕ του ελληνικού γιαουρτιού ως ΠΓΕ

Υπογράφηκε την 1η Αυγούστου από τον  Υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου, η απόφαση για τη σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για το «Ελληνικό Γιαούρτι». Έργο της Ομάδας - που θα έχει διετή θητεία - είναι ο συντονισμός και η ενημέρωση των συλλογικών φορέων της παραγωγής του ελληνικού γιαουρτιού, καθώς και των παραγωγών της πρώτης ύλης, προκειμένου να συναποφασίσουν και να προετοιμαστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες ενός φακέλου υποβολής αίτησης για καταχώριση της ονομασίας «Ελληνικό Γιαούρτι» στο ενωσιακό Μητρώο ως Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).


Αποστόλου για συνεταιρισμούς: Σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ για τα 500 εκατ. ευρώ, έχουμε δρομολογήσει την επαναφορά του αφορολόγητου των αποθεματικών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, προσκεκλημένος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σαντορίνη, όπου και μίλησε στις εκδηλώσεις για το κρασί  (Γιορτή της Βεντέμας). Όπως δήλωσε ο Υπουργός «ήδη έχουμε δρομολογήσει την επαναφορά του αφορολόγητου των αποθεματικών των συνεταιρισμών. Περιμένω την απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που θα είναι, όπως πιστεύω θετική και τότε θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών».


Με τροπολογία Φάμελου τριετής παράταση για αδειοδότηση στάβλων σε δάση, υπεγράφη η ΚΥΑ για αδειοδότηση μονάδων εντός ή πλησίον οικισμού λέει ο Αποστόλου

Σύμφωνα με τροπολογία, που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, στη Βουλή, στο ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, για τρία επιπλέον χρόνια από τη λήξη τους παρατείνονται οι προθεσμίες νομιμοποίησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, που λειτουργούν εντός δασικών εκτάσεων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να λάβουν τη σχετική έγκριση ή την έκδοση προβλεπόμενων αδειών.


Αποστόλου: Έκτακτη ενίσχυση 10 ευρώ ανά ζώο σε αιγοπροβατοτρόφους για αγορά ζωοτροφών

Έκτακτη βοήθεια θα δοθεί από το ΥπΑΑΤ σε αιγοπροβατοτρόφους που δηλώνουν ως αγελαία μορφής την εκμετάλλευσή τους, για την κάλυψη των αναγκών τους σε ζωοτροφές λόγω των χιονοπτώσεων, με ύψος αποζημίωσης 10 ευρώ / ζώο. Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version