Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΟΠΕΚΕΠΕ

Βρέθηκαν 1211 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 122

Παρέμβαση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και μείωση ενισχύσεων στα βιολογικά, καταγγέλλουν οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας

Παρέμβαση στα δηλωθέντα στοιχεία του ΟΣΔΕ από τους διαχειριστές του μηχανογραφικού συστήματος, με αποτέλεσμα να χαθούν ενισχύσεις ύψους 1.350.000 ευρώ στο πρόγραμμα των Βιολογικών τα έτη 2012, 2013 και 2014, εκ των οποίων οι 562.660 ευρώ το έτος 2014, που ήταν και το έτος που εφαρμόστηκε ο παράνομος πολυτεμαχισμός των αγροτεμαχίων, καταγγέλλουν οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας.


Υπό εξέταση αν γίνει νέα κατανομή από το Εθνικό Απόθεμα του 2017, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τέτοια απόφαση

Όλα είναι ανοιχτά σε σχέση με το ενδεχόμενο μιας νέας κατανομής από τον «κουμπαρά» με τα δικαιώματα του Εθνικού Αποθέματος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και εκείνο που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει, πότε θα μοιραστούν, είναι οι... πολιτικές εξελίξεις, με τους αγρότες, να ευελπιστούν ότι η όλη διαδικασία θα γίνει με απόλυτα διαφανείς όρους.


Ποιες αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις μειώνουν τη φορολόγηση από τα τεκμήρια

Λοιπές περιπτώσεις εισοδηματικών επιδοτήσεων/ενισχύσεων (κωδικοί 075, 077 και 080), η πρόωρη συνταξιοδότηση (κωδικός 078), καθώς και το μέρος των πράσινων και συνδεδεμένων ενισχύσεων που δεν λήφθηκε υπόψη κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα (αθροιζόμενες δηλαδή μέχρι τις 12.000 ευρώ), δύνανται να καλύπτουν τεκμήρια, κατ’ εφαρμογή της ΠΟΛ.1116/2015 εγκυκλίου.


Μόνο με αναγραφή πραγματικού ή εικονικού ΑΤΑΚ οριστικοποιούνται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, πρώτοι υποψήφιοι για έλεγχο όσοι υποβάλλουν εικονικό

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα πληρωθούν φέτος την ενιαία ενίσχυση (τσεκ) που αντιστοιχεί στο 2018 γεωργοί και κτηνοτρόφοι, ακόμη κι αν δεν δηλώσουν ΑΤΑΚ για τα ιδιόκτητα ή μισθωμένα αγροτεμάχια που έχουν στο ΟΣΔΕ, είχε διαβεβαιώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Ωστόσο, πολλοί αγρότες, αλλά και υπεύθυνοι πυλών ΟΣΔΕ εκφράζουν την ανησυχία τους μιλώντας στον ΑγροΤύπο, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για «παρατυπία», η οποία αργότερα μπορεί να οδηγήσει σε έλεγχο των συγκεκριμένων παραγωγών και καταλογισμούς προστίμων σε βάρος τους, χώρια που από του χρόνου τα πράγματα θα είναι πιο αυστηρά.


Μόνο στη βασική ενίσχυση η αύξηση της αξίας έως 50% για γεωργούς κάτω των 40 ετών

Μέχρι το 50% της μέσης αξίας δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης ενδέχεται να λάβουν, πιθανώς και από φέτος, οι γεωργοί νεαρής ηλικίας, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 40 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου. Το ποσοστό αυτό της προσαύξησης μπορούσε όσον αφορά το 2017 να φτάσει στο 25% της αξίας δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, ωστόσο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στο υπουργείο εξετάζουν πολύ σοβαρά να το αυξήσουν έως το 50%, κάνοντας χρήση του κανονισμού Omnibus.


Υπενθύμιση ΟΠΕΚΕΠΕ σε δικαιούχους Βιολογικών για υποβολή συμβάσεων

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ καλεί τους δικαιούχους του Μέτρου των Βιολογικών καλλιεργειών που δεν έχουν ακόμα καλύψει το 2ο έτος της εφαρμογής του μέτρου με νόμιμη σύμβαση με σύμβουλο να το πράξουν έως τις 30 Μαΐου 2018.


Μ. Τζελέπης: Σοβαρά προβλήματα στο ΟΣΔΕ με τα αγροτεμάχια που έχουν χαρακτηριστεί δασικά

Μ. Τζελέπης: Σοβαρά προβλήματα στο ΟΣΔΕ με τα αγροτεμάχια που έχουν χαρακτηριστεί δασικά

Ο Υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και Βουλευτής Σερρών, Μιχάλης Τζελέπης, με Ερώτησή του στην Βουλή αναφέρεται στα σοβαρά διαδικαστικά ζητήματα υποβολής Αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2018 για εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί δασικές. Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο κ. Τζελέπης:


Το σύστημα δέχεται κανονικά στις δηλώσεις ΟΣΔΕ τα δασικά, αλλά μετά απαιτείται αποχαρακτηρισμός για να πληρωθεί με σιγουριά το τσεκ

Χωρίς κανένα προβλήμα μπορούν να δηλώνουν στο ΟΣΔΕ οι παραγωγοί τυχόν εκτάσεις που φαίνονται δασικές, παρά το γεγονός ότι κυρώθηκαν οι δασικοί χάρτες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι πυλών ΟΣΔΕ, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, «πρέπει μετέπειτα να προχωρήσουν σε αποχαρακτηρισμό, δηλαδή να τις εξαγοράσουν ή να πάρουν έγκριση επέμβασης, όπως προβλέπει η νομοθεσία, για να είναι σίγουροι πως θα πληρωθούν τα δικαιώματα (ενιαία ενίσχυση 2018), τον ερχόμενο Φθινόπωρο».


Νέα κατανομή επιλέξιμων βοσκότοπων σε Χίο και Λέσβο προανήγγειλε ο Αποστόλου

Νέα κατανομή επιλέξιμων βοσκότοπων σε Χίο και Λέσβο προανήγγειλε ο Αποστόλου

«Όσον αφορά στις νήσους Π.Ε. Χίου και Π.Ε. Λέσβου, σημειώνεται ότι αναμένεται σε επόμενο στάδιο η εκπόνηση ευρύτατης επικαιροποίησης των Αγροτεμαχίων Αναφοράς του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων και η οποία, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να μεταβάλλει την επιλεξιμότητα και γενικότερα το ισοζύγιο των επιλέξιμων εκτάσεων σύμφωνα με τα κτηνοτροφικά στοιχεία των περιοχών αυτών».


Βαγγέλης Αποστόλου: Μόνο αν υπάρξουν πιστώσεις θα αυξηθούν μέσω Αποθέματος 2017 οι αξίες δικαιωμάτων νέων και νεαρής ηλικίας γεωργών

Βαγγέλης Αποστόλου:  Μόνο αν υπάρξουν πιστώσεις θα αυξηθούν μέσω Αποθέματος 2017 οι αξίες δικαιωμάτων νέων και νεαρής ηλικίας γεωργών

Απαντώντας στη βουλή γραπτώς σε σχετική Ερώτηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε στο θέμα του Εθνικού Αποθέματος και των Νέων Γεωργών. Την απάντηση παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα ο ΑγροΤύπος.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,25 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version