Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΟΠΕΚΕΠΕ

Βρέθηκαν 1045 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 105

Διευκρινίσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για κατασχέσεις ενισχύσεων: καμία αρμοδιότητα ή υποχρέωση ενημέρωσης των τραπεζών για παρακρατήσεις

Ανακοίνωση με διευκρινίσεις εξέδωσε σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με αφορμή δημοσιεύματα για τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προβαίνει στην αφαίρεση, παρακράτηση, οποιαδήποτε ειδική επιβάρυνση, κατάσχεση (..) εκτός αν προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία περί ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας». Επιπλέον διευκρινίζει ότι «ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν γνωρίζει και δεν έχει καμία αρμοδιότητα που να αφορά (...) την υποχρέωση ενημέρωσης των Τραπεζών ή άλλων υπηρεσιών για τα ποσά  των παρακρατήσεων ή το ύψος των ακατάσχετων ποσών.


Η λίστα με τις πληρωμές ύψους 47,3 εκατ. ευρώ του ΟΠΕΚΕΠΕ για το διάστημα 30/12 - 13/1

Η λίστα με τις πληρωμές ύψους 47,3 εκατ. ευρώ του ΟΠΕΚΕΠΕ για το διάστημα 30/12 - 13/1

Στη δημοσιότητα έβγαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ τη λίστα με τις πληρωμές που πραγματοποίησε για το διάστημα από 30 Δεκεμβρίου 2016 έως και 13 Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με αυτήν καταβλήθηκαν συνολικά 47.346.193 ευρώ σε 15.453 δικαιούχους. Μεταξύ των καθεστώτων στα οποία πραγματοποιήθηκαν πληρωμές ήταν όπως αναμενόταν και τα γεωργοπεριβαλλοντικά, όπου καταβλήθηκαν 20,7 εκατ. ευρώ σε 10.304 δικαιούχους για βιολογική γεωργία, 10,7 εκατ. ευρώ σε 2.904 δικαιούχους για βιολογική κτηνοτροφία και άλλα ποσά για νιτρορύπανση, ολοκληρωμένη καπνού / τεύλτων, αμειψισπορά και σπάνιες φυλές.


Μέχρι 27/1 οριστικοποίηση διοικητικών πράξεων ΟΣΔΕ για διορθώσεις λόγω προφανών σφαλμάτων

Παράταση, έως τις 27 Ιανουαρίου δόθηκε, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στη διαδικασία ελέγχου και οριστικοποίησης διοικητικών πράξεων που δεν ολοκληρώθηκαν, όπως αναφέρει «πριν την πρώτη πληρωμή, δηλαδή πριν τις 7/12/2016». Όπως διευκρινίζεται στην τροποποιητική απόφαση, η υποβολή αιτημάτων αφορά Διοικητικές Πράξεις, Άρση Επικάλυψης, Επιλεξιμότητα, Υποβολή εκπρόθεσμων Ε.Α.Ε. Έτους 2016.  Πρόκειται για τη γνωστή κάθε χρόνο διαδικασία αποσφαλµάτωσης, στην οποία υπογραµµίζεται ότι «αιτήσεις ενίσχυσης, στήριξης ή πληρωµής και τυχόν δικαιολογητικά έγγραφα που παρέχει ο δικαιούχος µπορούν να διορθώνονται και να προσαρµόζονται ανά πάσα στιγµή µετά την υποβολή τους σε περιπτώσεις «προφανών σφαλµάτων».

27/1/2017


Πληρωμές: η αναλυτική κατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ: 27,7 εκατ. ευρώ σε 8.780 δικαιούχους για το διάστημα 28 - 29/12

Ακόμη έναν πίνακα πληρωμών δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕ, σύμφωνα με τον οποία ο Οργανισμός κατάβαλε συνολικά 27.728.753 ευρώ σε 8.780 δικαιούχους στις 28 και 29/12/2916. Όπως φαίνεται από τον Πίνακα το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών αφορά ποσά που δόθηκαν σε δικαιούχους γεωργοπεριβαλλοντικών. Μεταξύ άλλων καταβλήθηκαν πάνω από 7,5 εκατ. ευρώ σε 1.877 δικαιούχους για νιτρορύπανση, πάνω από 9 εκατ. ευρώ σε 5.490 δικαιούχους για βιολογική γεωργία, πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ σε 420 δικαιούχους για βιολογική κτηνοτροφία και 427.992 ευρώ σε 373 δικαιούχους για Αμπελώνα Θήρας. Επίσης, σημαντικά ποσά σε αρκετούς δικαιούχους καταβλήθηκαν για ολοκληρωμένη καπνού, ολοκληρωμένη τεύτλων και αμειψισπορά.


Πληρωμές: οι αναλυτικοί πίνακες του ΟΠΕΚΕΠΕ για εξισωτική, γεωργοπεριβαλλοντικά και λοιπά καθεστώτα

Πληρωμές: οι αναλυτικοί πίνακες του ΟΠΕΚΕΠΕ για εξισωτική, γεωργοπεριβαλλοντικά και λοιπά καθεστώτα

Δημοσιεύθηκαν σήμερα οι αναλυτικοί πίνακες του ΟΠΕΚΕΠΕ που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πληρωμή της εξισωτικής για το 2016 καθώς και πληρωμές για μια σειρά από καθεστώτα φυτικής και ζωικής παραγωγής γεωργοπεριβαλλοντικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εν λόγω πινάκων, για την εξισωτική καταβλήθηκαν συνολικά 218, 6 εκατ. ευρώ (αντίθετα με την ανακοίνωση που έκανε λόγο για 224 εκατ. ευρώ) εκ των οποίων 139,8 εκατομμύρια σε 206.812 δικαιούχους ορεινών περιοχών και 78,7 εκατ. σε 166.921 δικαιούχους μειονεκτικών περιοχών.


Η Ένωση Αγρινίου θα αποζημιώνει τους παραγωγούς σε περίπτωση που γίνει λάθος στο ΟΣΔΕ

Η Ένωση Αγρινίου θα αποζημιώνει τους παραγωγούς σε περίπτωση που γίνει λάθος στο ΟΣΔΕ

Θετικά άρχισαν να ανταποκρίνονται οι συνεταιρισμοί (Πύλες) στην πρωτοβουλία των 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρουν στο προσκήνιο, με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενός από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αφορούν στον καταλογισμό ευθυνών και στους Πιστοποιημένους Φορείς Διαχείρισης για τα λάθη του ΟΣΔΕ. Συγκεκριμένα ο Α.Σ. Ένωση Αγρινίου ανακοίνωσε την απόφασή του να αποζημιώνει ο ίδιος τους παραγωγούς, σε περίπτωση λάθους κατά την ψηφιοποίηση ή σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ, τα οποία λάθη δεν είναι δυνατό να διορθωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω κινδύνου επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ. Η απόφαση αφορά τις δηλώσεις του 2017 και κάθε επόμενου έτους.


Καταλογισμός ευθυνών και στους Πιστοποιημένους Φορείς Διαχείρισης για τα λάθη του ΟΣΔΕ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλογισμός ευθυνών και στους Πιστοποιημένους Φορείς Διαχείρισης για τα λάθη του ΟΣΔΕ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία ζητούν να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών και στους Πιστοποιημένους Φορείς Διαχείρισης για τα λάθη του ΟΣΔΕ. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι όπως καταδεικνύεται από τις υποχρεώσεις των Πιστοποιημένων Φορέων, αυτοί οφείλουν να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια προς τους γεωργούς πριν, μετά και κατά την διάρκεια της υποβολής των δηλώσεων. Παράλληλα, οφείλουν να ταυτοποιούν τα δηλωθέντα στοιχεία των δικαιούχων με τα υποβληθέντα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.


Αιτήσεις για ανακατανομή επιλέξιμων βοσκοτόπων

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους ότι, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 1332/93570/23-08-16 απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει αποσταλεί από την κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ πίνακας κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων της χώρας, προς όλες τις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, προς ενημέρωση των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) των Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Αχαΐας και Ηλείας και των επιτροπών ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής των δικαιωμάτων βοσκής.


Συνέντευξη για τις πληρωμές με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αθ. Καπρέλη


Πρώτα η βασική ενίσχυση, μετά η εξισωτική, ποια η επικρατέστερη ημερομηνία καταβολής της

Πρώτα θα γίνει η καταβολή του υπολοίπου (εξόφληση) της βασικής ενίσχυσης και ύστερα θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση στους δικαιούχους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Πρόκειται για το επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με το οποίο πορεύεται αυτή την περίοδο ο ΟΠΕΚΕΠΕ προετοιμάζοντας τις επικείμενες μεγάλες πληρωμές έως το τέλος του χρόνου. Αναλυτικότερα, αναμένεται να δοθούν περί τα 800 εκατ. ευρώ για βασική ενίσχυση (επικρατέστερη ημερομηνία η 20η Δεκεμβρίου 2016), ενώ πάνω από 200 εκατ. θα δοθούν για την εξισωτική, λίγες μέρες αργότερα, εάν επικρατήσει βέβαια το σενάριο εξόφλησης της εξισωτικής σε μία και μόνο πληρωμή (πιο πιθανή ημερομηνία η 27η Δεκεμβρίου). Μαζί με την εκκαθάριση της βασικής θα πληρωθούν και τα...χρωστούμενα στους παραγωγούς που είχαν μείνει εκτός τσεκ λόγω «ενεργού αγρότη» ενώ θα καταβληθεί και το Πρασίνισμα.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version