Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΟΠΕΚΕΠΕ

Βρέθηκαν 1234 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 124

OΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 3.056.328 ευρώ σε 234 δικαιούχους κυρίως για προώθηση προϊόντων

Πιστώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνολικά 3.056.328 ευρώ το διάστημα Παρασκευή (15/6) έως Τρίτη (19/6). Το μεγαλύτερο ποσό (1.296.688 ευρώ) αφορούσε 2 δικαιούχους προγραμμάτων προώθησης προϊόντων σε τρίτες χώρες.


Τις ενδεικτικές τιμές για τις συνδεδεμένες του 2018 όρισε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, δείτε αναλυτικά τα ποσά

Τις ενδεικτικές τιμές για τις συνδεδεμένες του 2018 όρισε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, δείτε αναλυτικά τα ποσά

Στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2017 όρισε το ύψος της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος για το 2018, ο αρμόδιος οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σημειωτέον ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε τώρα τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, καθώς τώρα υποβάλλονται τα αιτήματα των παραγωγών, μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της νέας χρονιάς.


Μέχρι 2 Ιουλίου οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, μέχρι 10 Ιουλίου κατάθεση ΟΣΔΕ αλλά με ποινή

Μέχρι 2 Ιουλίου οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, μέχρι 10 Ιουλίου κατάθεση ΟΣΔΕ αλλά με ποινή

Μέχρι τις 10/7/2018, θα μπορούν οι αγρότες να καταθέτουν αιτήσεις της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2018 (ΟΣΔΕ), με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός. Μετά τις 10/7/2018 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δεν θα πληρώνονται. Στο μεταξύ λίγες ακόμα ημέρες προθεσμία και μέχρι τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, έχουν περιθώριο οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι να υποβάλλουν αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για το 2018. Σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή και εξαιρετικών περιστάσεων, οι οποίοι δεν επέτρεψαν την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης μεταβίβασης μέχρι τις 2 Ιουλίου 2018, είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης μεταβίβασης μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ως την Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018.

10/7/2018


Τσεκούρι στις επιδοτήσεις όσων χρησιμοποιούν παράνομα φυτοφάρμακα

Τσεκούρι στις επιδοτήσεις όσων χρησιμοποιούν παράνομα φυτοφάρμακα

Φούντωσε το τελευταίο διάστημα η εισαγωγή παράνομων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων από αγρότες, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που οδηγεί εκ των πραγμάτων τις Αρχές σε πιο αυστηρούς ελέγχους. Μάλιστα, σε περιπτώσεις παραγωγών που συλληφθούν με παράνομα φυτοφάρμακα, επιβάλλεται και περικοπή των επιδοτήσεων.


Αλλαγές στον ορισμό βοσκοτόπων και ενεργών αγροτών, στη διαδικασία ενστάσεων και στην ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας, φέρνει τροποποιητική απόφαση που πήρε ΦΕΚ

Αλλαγές στον ορισμό βοσκοτόπων και ενεργών αγροτών, στη διαδικασία ενστάσεων και στην ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας, φέρνει τροποποιητική απόφαση που πήρε ΦΕΚ

Αλλαγές στους ορισμούς πολύ σημαντικών θεμάτων που αφορούν την επιλεξιμότητα των γεωργών και των κτηνοτρόφων για να λαμβάνουν τις άμεσες ενισχύσεις, περιλαμβάνει η τροποποιητική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στον ορισμό των βοσκοτόπων, τους ενεργούς αγρότες, τις ενστάσεις που μπορούν να κάνουν οι αγρότες στους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθείσας πληρωμής κ.α. Η απόφαση φέρνει πιο πολλά επιλέξιμα βοσκοτόπια αλλά και αύξηση της αξίας των δικαιωμάτων που κατέχουν οι νεαροί γεωργοί (κάτω των 40 ετών).


Μείωση έως 2% στη βασική ενίσχυση όλων υπέρ νέων και νεοεισερχόμενων το 2018

Σε τροποποίηση της αριθμ. 1930/81861/22-07-2015 υπουργικής απόφασης σχετικά με τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με αυτη, ειδικά για το 2018 εφαρμόζεται γραμμική μείωση της αξίας όλων των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης ύψους έως 2%, για την κάλυψη των περιπτώσεων χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης σε γεωργούς νεαρής ηλικίας και σε γεωργούς που αρχίζουν τη γεωργική τους δραστηριότητα.


Αποστόλου στη Βουλή: Δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων λόγω ΑΤΑΚ, ελαστικά θα εφαρμοστεί το μέτρο

Αποστόλου στη Βουλή: Δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας επιδοτήσεων λόγω ΑΤΑΚ, ελαστικά θα εφαρμοστεί το μέτρο

«Σε καµία περίπτωση δεν τίθεται κίνδυνος στην ενεργοποίηση των δικαιωµάτων ενίσχυσης και στην πληρωµή όλων των λοιπών καθεστώτων ενίσχυσης για το έτος αιτήσεων 2018, εφόσον τα αγροτεµάχια που δηλώνονται από τους γεωργούς είναι επιλέξιµα και στη νόµιµη διάθεσή τους, ενώ θα εξεταστούν τυχόν περιπτώσεις αδυναµίας διαθεσιµότητας του Α.Τ.ΑΚ., πέραν των αναγραφοµένων στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ».


Βιοκαλλιεργητές Λακωνίας: ΑΤΑΚ, παραποιήσεις και όμορα στο ίδιο καζάνι

Σε επιστολή που εστάλη από την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας προς το ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ, την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, την Γενική Δ/νση Γεωργίας και Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Στ. Αραχωβίτη, επισημαίνονται τα εξής: «από την  Στις 25/05/2018, ήτοι δέκα (10) μέρες μετά την πρώτη καταληκτική ημερομηνία και είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες πριν τη λήξη της παράτασης (15/06/2018), ο ΟΠΕΚΕΠΕ προσπάθησε για μια ακόμη φορά, αντί να σταθεί δίπλα στον αγρότη ως όφειλε, έφερε μια εγκύκλιο περί «Διαδικασιών χορήγησης ενισχύσεων βάση ολοκληρωμένου συστήματος Διαχείρισης Αιτήσεων έτους 2018», προκειμένου να καλύψει τα νώτα του».


ΟΠΕΚΕΠΕ: 1.552.859 ευρώ πιστώθηκαν σε 351 δικαιούχους, κυρίως ανειλημμένες υποχρεώσεις, δασώσεις και οπωροκηπευτικά

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε συνολικά 1.552.859,86 ευρώ σε 351 δικαιούχους, κυρίως για δασώσεις, ανειλημμένες υποχρεώσεις και οπωροκηπευτικά.


Πάνω από 80.000 οι αγρότες που δεν έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ, πότε πληρώνεται η ενιαία ενίσχυση του 2018

Πάνω από 80.000 οι αγρότες που δεν έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ, πότε πληρώνεται η ενιαία ενίσχυση του 2018

Με βάση το περσινό, καθ' όλα επιτυχημένο στην πράξη πλάνο, όσο και χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο 2018 πορεύεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η διοίκηση του οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ). Έτσι, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνάντησης των δυο αντιπροέδρων του οργανισμού, Γιώργου Κέντρου και Γιώργου Αποστολάκη, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα, η «συνταγή» που ακολουθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές του τσεκ για το 2018, είναι ίδια με την περσινή. Το 2017 υπενθυμίζεται η πρώτη δόση πληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2017 και η δεύτερη δόση πληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2017. Ταυτόχρονα, στη σύσκεψη αναλύθηκε διεξοδικά, μεταξύ άλλων και η εξέλιξη του έργου των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,5625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version