Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΕΛΓΑ

Βρέθηκαν 1018 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 102

Παράταση, μέχρι 31 Ιουλίου, πήραν οι αιτήσεις για συστήματα πρόληψης ζημιών (αντιχαλαζικά δίχτυα κ.α.)

Την παράταση υποβολής (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης, μέσω του υπομέτρου 5.1 του Μέτρου 5, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, έως τις 31/07/2018, αποφάσισαν από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ, με την τροποποίηση της πρόσκλησης που αφορά «Επενδύσεις σε προληπτικά μετρά που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων».


B. Κεγκέρογλου: Άμεση αποζημίωση για τις ζημιές που έγιναν στις καλλιέργειες της Κρήτης

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεση αποζημίωση για τις ζημιές, που προξένησαν στις αγροτικές καλλιέργειες τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη, τα τελευταία 24ωρα.


Νέα ισχυρή χαλαζόπτωση στην Αιτωλοακαρνανία γάζωσε τις ελιές Καλαμών σε Μάστρο, Πλατάνια, Αιτωλικό

Νέα ισχυρή χαλαζόπτωση στην Αιτωλοακαρνανία γάζωσε τις ελιές Καλαμών σε Μάστρο, Πλατάνια, Αιτωλικό

Από το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν συνεργεία του ΕΛΓΑ στην περιοχή της Μάστρου, λίγο έξω από το Αιτωλικό, στην Αιτωλοακαρνανία, μετά τη νέα καταστροφή, που υπέστησαν οι ελιές από ισχυρή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου.


Έγδαρε 14.300 στρέμματα καλλιεργειών η κακοκαιρία στα Τρίκαλα

Σε 14.300 στρέμματα καλλιεργειών, κυρίως με βαμβάκι, μηδική και πεπονοειδή, σε οκτώ συνολικά Τοπικές Κοινότητες, ανέρχεται σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση η ζημιά από την χαλαζόπτωση της περασμένης Τετάρτης σε δύο περιοχές του νομού Τρικάλων.


Αποστόλου: Μειωμένη καρπόδεση και παραγωγή λόγω ατελούς γονιμοποίησης στο κεράσι δεν αποζημιώνεται

Αποστόλου: Μειωμένη καρπόδεση και παραγωγή λόγω ατελούς γονιμοποίησης στο κεράσι δεν αποζημιώνεται

«Οι ζηµιές, οι οποίες ενδεχοµένως παρατηρούνται στις καλλιέργειες (µειωµένη καρπόδεση-παραγωγή) λόγω ατελούς γονιµοποίησης, δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α, σύµφωνα µε τον ισχύοντα Κανονισµό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, ο οποίος εκδόθηκε σε εφαρµογή του ν. 3877/2010 (Α 160)». Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας εγγράφως στις 12 Ιουνίου στη βουλή, σε σχετική ερώτηση για τις ζημιές στις καλλιέργειες κερασιού, σε Πέλλα, Φλώρινα και Κοζάνη.


Μισή αναμένεται η νέα σοδειά της Καλαμών στην Αιτωλοακαρνανία, έφτασαν τις 850 οι δηλώσεις ζημιάς από το πρόσφατο χαλάζι

Μισή αναμένεται η νέα σοδειά της Καλαμών στην Αιτωλοακαρνανία, έφτασαν τις 850 οι δηλώσεις ζημιάς από το πρόσφατο χαλάζι

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δηλώσεων ζημίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αγρινίου, για την πρόσφατη χαλαζόπτωση, από τους παραγωγούς. Πρόκειται κυρίως για αγρότες με ελιές Καλαμών, οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους την 1η Ιουνίου, να καταστρέφεται. Δεδομένου, ότι μιλάμε για τη Νο1 παραγωγική περιοχή της Ελλάδας σε ελιά Καλαμών, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η παραγωγή, προβλέπεται εξαιρετικά μειωμένη, από τη στιγμή που και πέρσι η σοδειά ήταν εξαιρετικά μεγάλη σε όγκο, καθώς το συγκεκριμένο είδος ένα έτος κάνει παραγωγή κι ένα όχι συνήθως.


Ως 20 Ιουλίου πληρωμές αποζημιώσεων για την περσινή καρπόπτωση ροδάκινων και νεκταρινιών, καλά νέα και για την απώλεια εισοδήματος λόγω εμπάργκο

Ως 20 Ιουλίου πληρωμές αποζημιώσεων για την περσινή καρπόπτωση ροδάκινων και νεκταρινιών, καλά νέα και για την απώλεια εισοδήματος λόγω εμπάργκο

Αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις 20 του ερχόμενου Ιουλίου προβλέπεται να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών των οποίων η σοδειά υπέστη πλήγμα από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017. Αυτή τη διαβεβαίωση παρέσχε μιλώντας την Παρασκευή 15 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκος Αντώνογλου, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια.


Ζημιές σε σιτηρά, τριφύλλια, ροδάκινα, κεράσια και ηλίανθο από το χαλάζι σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία

Χαλάζι χτύπησε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, τη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα τους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, σύμφωνα με στελέχη του παραρτήματος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, αλλά και περιοχές του θεσσαλικού κάμπου.


29 Ιουνίου η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εισφορών ΕΛΓΑ για δικαιώματα αποζημίωσης

Παράταση μέχρι 29 Ιουνίου 2018 πήρε η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του έτους 2017, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών κκ. Βαγγέλη Αποστόλου και Γεωργίου Χουλιαράκη, η οποία πήρε ΦΕΚ σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2018.

29/6/2018


Αυγενάκης: Επιτυχημένη η κάρτα αγρότη θα την επαυξήσουμε, το σχέδιο της ΝΔ για τους αγρότες και τις εισφορές ΕΛΓΑ

Ανοικτή συζήτηση για θέματα αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής και με την παρουσία στελεχών του Κόμματος είχε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στην περιοχή της Ηλείας.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,3125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version