Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΕΛΓΑ

Βρέθηκαν 863 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 87

Ο παγετός έφερε ζημιές σε καλλιέργειες στην Εορδαία

Ζημιές στις καλλιέργειες κερασιού, σε Μεσόβουνο και Πύργους, προκάλεσε ο παγετός που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και Παρασκευής (20 και 21 Απριλίου), με τις εκτιμήσεις να φέρουν το ποσοστό των καταστροφών στο 70-80%, ενώ στα ίδια περίπου ποσοστά εκτιμάται ότι κυμαίνονται και οι ζημιές στις μηλοκαλλιέργειες.


Να δοθεί παράταση και να συνεχιστεί η υποβολή δηλώσεων ζημιάς ζητάνε οι αγρότες της Λάρισας

Για σοβαρό πρόβλημα που «έχει δημιουργηθεί από τον παγετό σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας με αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή σε καλλιέργειες», κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).


Ξεκίνησαν οι καταβολές αποζημιώσεων για βερίκοκα και κηπευτικά στην Αργολίδα λέει ο Αποστόλου

Πάνω από 110.000 ευρώ σε δύο πληρωμές μέσα στο 2017 καταβλήθηκαν σε παραγωγούς βερίκοκων και κηπευτικών στο Άργος που ζημιώθηκαν από χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες τον Μάιο του 2016, αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου , διευκρινίζοντας ότι μία τρίτη πληρωμή ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο τέλος Μαρτίου.


Φάνηκαν οι ζημιές από τον παγετό στα δέντρα της Λάρισας, παράταση υποβολής δηλώσεων ζημιάς ζήτησαν οι παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ

Φάνηκαν οι ζημιές από τον παγετό στα δέντρα της Λάρισας, παράταση υποβολής δηλώσεων ζημιάς ζήτησαν οι παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ

Αυτές τις ημέρες τα δέντρα «δείχνουν» τις ζημιές από τον παγετό που είχαν υποστεί τον Χειμώνα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί παραγωγοί που δεν μπορούσαν να δουν τις ζημιές στις καλλιέργειές τους νωρίτερα έμειναν ακάλυπτοι καθώς η σχετική προθεσμία δηλώσεων από τον ΕΛΓΑ έληξε στις 18/4. Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας ζητάει την παράταση της προθεσμίας καθώς και την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν πρόβλημα στις καλλιέργειές τους.


ΕΛΓΑ: πληρωμή ύψους 17.537.860 ευρώ τη Μ. Πέμπτη

Αποζημιώσεις ύψους 17.537.860 ευρώ πρόκειται να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.498 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια κυρίως μέσα στο 2016 αλλά και το 2017. Σύμφωνα με την ανάλυση  των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά ζημιές φυτικής παραγωγής έτους 2016. Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Κορινθίας όπου καταβάλλονται συνολικά 3.092.071,96 ευρώ.


Μεγάλη Πέμπτη πληρωμή ΕΛΓΑ ύψους 17 εκατ. ευρώ για ζημιές του 2016

Πληρωμή για ζημιές 2016 έχει δρομολογήσει ο ΕΛΓΑ για Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017. Συγκεκριμένα η πληρωμή αναμένεται να ανέλθει σε ύψος περίπου 17 εκατ. ευρώ, με τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων που θα καταβληθούν να αφορούν φυτική παραγωγή 2016. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Φάνη Κουρεμπέ ένα πολύ μικρό πόσό της επερχόμενης πληρωμής θα αφορά και ζημιές του 2017 (Ιανουαρίου). Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις του 2016, οι πληρωμές που θα γίνουν αφορούν σε αρκετές περιοχές ζημιές που σημειώθηκαν από το Φθινόπωρο του 2016. Από τέλος Απρίλη, όπου αναμένεται μια ακόμα πληρωμή αναμένεται να καταβληθούν και τα πρώτα σημαντικά ποσά αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τον παγετό του Χειμώνα.


Στη Βουλή το πρόβλημα με τους απλήρωτους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του 2016

Στη Βουλή το πρόβλημα με τους απλήρωτους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του 2016

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν 6 Βουλευτές της  ΝΔ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας και πρώην Υπουργό Γεωργίας Γιώργο Καρασμάνη, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, για το γεγονός ότι «πελαγοδρομεί» οικονομικά ο ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμα οι παραγωγοί για τις αποζημιώσεις του 2016, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.


Επιπλέον προσωπικό στον ΕΛΓΑ Τρίπολης για να προχωρήσουν τα πορίσματα για ζημιές και οι εκτιμήσεις

Στη διαδικασία συμπλήρωσης των πορισμάτων βρίσκεται ο ΕΛΓΑ αναφορικά με ζημιές που είχαν σημειωθεί το 2016 σε περιοχές αρμοδιότητας του τοπικού υποκαταστήματος, μετά την ολοκλήρωση της πρόσληψης εποχικού προσωπικού, όπως ενημέρωσε τον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Α. Ζανιάς. Ο ίδιος υποστήριξε ότι με το επιπλέον προσωπικό θα επιταχυνθεί και η διαδικασία των εκτιμήσεων των πρόσφατων ζημιών του 2017.


Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους ζητούν οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ) με την οποία αναφέρεται στην αποχή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ και ζητά από τον Οργανισμό να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Το θέμα είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του ο ΑγροΤύπος για να λάβει μάλιστα την επιβεβαίωση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ ότι έχει μπει υπογραφή σε ΚΥΑ η οποία θα ρυθμίζει τα ζητήματα των ανταποκριτών. Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:


Aνακούφιση για την παράταση ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ, έρχεται και πληρωμή για ζημιές του 2016

Την απόφαση για παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ, έως τις 31/6 αποφάσισε τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού την Παρασκευή 31/3, εξέλιξη για την οποία σας είχε ενημερώσει ο ΑγροΤύπος την ίδια ημέρα. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κουρεμπές, η λογική πίσω από αυτή την απόφαση ήταν ότι το διάστημα αυτό είναι δύσκολο οικονομικά για τους παραγωγούς που περιμένουν τις ενισχύσεις, αρχής γενομένης από τη συνδεδεμένη βάμβακος για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο ίδιος ανήγγειλε μια «καλή πληρωμή» για ζημιές 2016 την Μ. Πέμπτη η οποία όπως είπε αναμένεται να ξεπερνά σε ύψος τα 7,5 εκατ. ευρώ της πρόσφατης πληρωμής (23/3).

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,171875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version