Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΕΛΓΑ

Βρέθηκαν 946 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 95

Χαλάζι και βροχή τσάκισαν ελαιόδεντρα και κηπευτικά στη Δυτική Αττική, γρήγορες εκτιμήσεις των ζημιών υπόσχεται ο ΕΛΓΑ

Μεγάλες ζημιές είχαμε στις καλλιέργειες της Δυτικής Αττικής από το χαλάζι που έπεσε στις 8/11/17 και την πλημμύρα στις 15/11/2017. Το χαλάζι «τσάκισε» ελαιόδεντρα και κηπευτικά και η έντονη βροχόπτωση που ακολούθησε αποτελείωσε το έργο της καταστροφής. Πολλά θερμοκήπια έχουν καταστραφεί, ενώ οι ζημιές έχουν φτάσει ακόμη και στο 100% της παραγωγής. «Το εκτιμητικό έργο των ζημιών είναι πολύ δύσκολο αφού πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι», τόνισε στον ΑγροΤύπο ο κ. Νικόλαος Μπούσκος, γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγάρων. «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του συνεταιρισμού για την σωστή και έγκαιρη αποτύπωση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία», δηλώνει από την πλευρά του στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων κ. Γιώργος Παπαβασίλης.


Τα πλεονεκτήματα του ασφαλιστικού συστήματος της αγροτικής παραγωγής στην Αυστρία

Τα πλεονεκτήματα του ασφαλιστικού συστήματος της αγροτικής παραγωγής στην Αυστρία

Για τις μεθόδους παροχής καλύτερης ασφάλειας στους αγρότες απέναντι σε φυσικές καταστροφές και άλλους παράγοντες που δυσχεραίνουν το επάγγελμα, για το συνεταιριστικό κίνημα και ευρύτερα για το μέλλον του αγροτικού τομέα στην Ευρώπη μίλησαν ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς και οι συνεργάτες της μεγαλύτερης Αυστριακής ασφαλιστικής εταιρίας στον αγροτικό τομέα της χώρας, της Hagelversicherung.


Νεκροί και μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από τη βροχή σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα

Νεκροί και μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από τη βροχή σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα

Νεκροί και μεγάλες καταστροφές από την καταρρακτώδη βροχή που εκδηλώθηκε στην Αττική τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/11). Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.


Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, έπληξε ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, που όπως ήταν αναμενόμενο, έπληξε ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή.


Χαλάζι χτύπησε περιοχές της Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας και Μεγάρων, μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες

Χαλάζι χτύπησε περιοχές της Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας και Μεγάρων, μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Αργολίδα, στις περιοχές Φιχτίων - Κουτσοποδίου - Σχινοχωρίου και στην Κορινθία. Χαλάζι και ανεμοστρόβιλο είχαμε και στην περοχή των Γαργαλιάνων της Μεσσηνίας, όπως και στα Μέγαρα. Ζημιές έχουμε σε ελαιόδεντρα που ήταν στην περίοδο συγκομιδής, σε πορτοκαλιές και μανταρινιές, καθώς και σε καλλιέργειες κηπευτικών.


Επίσκεψη Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ σε χαλαζόπληκτες περιοχές της Φθιώτιδας

Μονοήμερη επίσκεψη στην Λοκρίδα της Φθιώτιδας πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιος Ζαννιάς, τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, προκειμένου να δει από κοντά τις καλλιέργειες της περιοχής που επλήγησαν από την τελευταία χαλαζόπτωση.


Πονοκέφαλος οι επισκέψεις αγριογούρουνων για τους αγρότες της Θέρμης

Σε συχνό φαινόμενο εξελίσσονται οι «επισκέψεις» των αγριόχοιρων που μπαίνουν σε οικισμούς του δήμου Θέρμης και σε καλλιέργειες προς αναζήτηση τροφής.


Από αναβολή σε αναβολή πάει το ΔΣ του ΕΛΓΑ την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών

Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός των ροδακινοπαραγωγών και η διοίκηση του ΕΛΓΑ να πει αυτό που έχει να πει. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, όσον αφορά τις αποζημιώσεις καρπόπτωσης, για τις οποίες η ομάδα εργασίας του ΥπΑΑΤ είναι θετική, οι ροδακινοπαραγωγοί θα κατέβουν σε κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ τους. Επίσης αναμένουμε και την τοποθέτηση των βουλευτών Ημαθίας και Πέλλας. Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, για το ζήτημα που θα τεθεί την επόμενη πλέον εβδομάδα, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ., μετά την δεύτερη αναβολή της σχετικής συνεδρίασης.


Ο ΕΛΓΑ ζητά προτάσεις με στόχο την βελτίωση του κανονισμού ασφάλισης

Ο ΕΛΓΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι άμεσα, «θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επικαιροποίηση της αναλογιστικής μελέτης που εκπονήθηκε το 2014 αλλά και για την εκπόνηση νέων επιμέρους αναλογιστικών μελετών.


ΝΔ: Ανεφάρμοστος ο νόμος για τα νωπά αγροτικά προϊόντα, καταδικάζει την μη εκπροσώπηση αγροτών στο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ

ΝΔ: Ανεφάρμοστος ο νόμος για τα νωπά αγροτικά προϊόντα, καταδικάζει την μη εκπροσώπηση αγροτών στο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ

Για ένα νομοσχέδιο προχειρότητας, που παρά τις θετικές κατ’ αρχήν ρυθμίσεις του για τα νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα, καθίσταται «πουκάμισο αδειανό» και πρακτικά ανεφάρμοστο, έκανε λόγο η εισηγήτρια και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, από το βήμα της Βουλής.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,542969 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version