Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΟΓΑ

Βρέθηκαν 716 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 72

Υπό προϋποθέσεις ακατάσχετα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Όσον αφορά το ακατάσχετο στα οικογενειακά επιδόματα η Διοίκηση του ΟΓΑ τονίζει τα εξής:


Β. Κεγκέρογλου: Μεγάλες αδικίες στη διαχείριση κοινοτικών ενισχύσεων, με ευθύνη της Κυβέρνησης

Mε ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει ότι προκύπτουν μεγάλες αδικίες στη διαχείριση κοινοτικών ενισχύσεων, με ευθύνη της Κυβέρνηση.


Διευκρινήσεις ΕΦΚΑ για αγρότες γεννηθέντες το 1950, δεν θα πληρώνουν εισφορές και θα τους επιστραφούν όσες έχουν ήδη καταβάλει

Με εγκύκλιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, ξεκαθαρίζεται ότι οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, γεννηθέντες το έτος 1950, που συμπληρώνουν το έτος 2017 το 67ο έτος της ηλικίας τους, οι οποίοι μετά από σχετικό έγγραφο - πρόσκληση του Διοικητή του πρώην Οργανισμού, το οποίο τους είχε αποσταλεί πριν την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και στους οποίους έχει ζητηθεί η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τον ΕΦΚΑ για το χρονικό διάστημα από 1/1/2017 μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της έναρξης συνταξιοδότησης (1/7/2017), για λόγους χρηστής διοίκησης δεν θα καταβάλουν τις εν λόγω εισφορές.


Δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση επίλυσης του ζητήματος εποχιακών αλλοδαπών εργατών γης, ποια διαδικασία έχουν αποφασίσει

Δρομολογείται νέα νομοθετική ρύθμιση από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, για την απασχόληση των αλλοδαπών εποχικών εργατών γης τρίτων χωρών στις αγροτικές εργασίες. «Γίνεται προσπάθεια να γίνει πιο «ελαστική» η διαδικασία. Η βασική ιδέα είναι να μην υποχρεώνονται οι αγρότες να κάνουν πρόσληψη και απόλυση σε καθημερινή βάση», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης, που συμμετέχει στις συσκέψεις.


ΕΦΚΑ: Παράλληλη ασφάλιση για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα

ΕΦΚΑ: Παράλληλη ασφάλιση για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα

Από 01/01/2017, πρόσωπα που ασκούν παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα υπάγονται σε ένα φορέα ασφάλισης, τον ΕΦΚΑ, και για κάθε αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα, καταβάλλουν ασφαλιστική εισφορά. Αυτό αναφέρει εγκύκλιος του Οργανισμού, που δημοσιεύθηκε στις 15/6/2017.


Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος στους κατά επάγγελμα αγρότες

Από φέτος οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες όταν θα υπολογίζουν το συνολικό τους εισόδημα, βάση του οποίου θα προκύψει η μείωση φόρου, δεν θα συμπεριλαμβάνεται η κύρια σύνταξη ΟΓΑ, οι αμοιβές από παροχή με εργόσημο, οι αμοιβές εργαζομένων υπαγόμενων στην ασφάλιση του ΟΓΑ σε τυποποιητήρια, συσκευαστήρια κ.λ.π. έως 150 ημερομίσθια ανά έτος και οι αμοιβές μελών αγροτικών ή και γυναικείων συνεταιρισμών τα οποία απασχολούνται περιστασιακά και υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΓΑ.


Με 410 ευρώ μηνιαίο εισόδημα θα υπολογίζεται η εξαγορά πλασματικών χρόνων για σύνταξη στους αγρότες

Το μηνιαίο εισόδημα που αποτελεί τη βάση υπολογισμού για την εισφορά εξαγοράς δεν μπορεί να υπολείπεται της κατώτατης βάσης υπολογισμού, όπως αυτή διαμορφώνεται κατά περίπτωση ασφαλισμένου, δηλαδή των 586,08 ευρώ για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για ασφαλισμένους άνω ή κάτω 5ετίας, και των 410,26 ευρώ για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ.


Χαοτική η κατάσταση στον ΕΦΚΑ με τις συντάξεις αγροτών

Στην επιεικώς απαράδεκτη καθυστέρηση απονομής συντάξεων σε γεωργούς και κτηνοτρόφους του (πρώην) ΟΓΑ, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.


Έρχεται νέα ρύθμιση για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών αγροτών από 3.000 ως 20.000 ευρώ

Έρχεται νέα ρύθμιση για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών αγροτών από 3.000 ως 20.000 ευρώ

Νέα ρύθμιση επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για αποπληρωμή παλαιότερων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ κ.α.), που αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά όσους έχουν χρέη από 3.000 ευρώ ως 20.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και «κούρεμα» προσαυξήσεων μέχρι και 80%, ανάλογα με την περίπτωση και τις δυνατότητες των φορολογουμένων.


Προβληματισμό εκφράζει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για τις περικοπές στις συντάξεις

Προβληματισμό ως προς τις επεμβάσεις στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στα ειδικά μισθολόγια, για το αν διασφαλίζεται ή διατηρείται η δίκαιη ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων του γενικού συμφέροντος της κοινότητας και της ανάγκης προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ατόμου, εκφράζει στην πολυσέλιδη έκθεση της επί του νομοσχεδίου με τη συμφωνία για το κλείσιμο της Αξιολόγησης η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version