Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΟΓΑ

Βρέθηκαν 650 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 65

Στ. Αραχωβίτη: Στα 504 ευρώ διαμορφώνεται η κατώτερη σύνταξη των αγροτών

Στα 504 ευρώ διαμορφώνεται η κατώτερη σύνταξη των αγροτών με βάση το νέο ασφαλιστικό νόμο, σύμφωνα με τον βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτη. Ο κ. Αραχωβίτης έδωσε το παρών σε εκδήλωση με θέμα «Ο Αγροτικός Τομέας, Πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας» που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου.


Μόνο επιδόματα και Αγροτική Εστία μένουν στον ΟΓΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ που μεταφέρει τις ασφαλιστικές αρμοδιότητες του ΟΓΑ στο νέο υπερταμείο ΕΦΚΑ. Παράλληλα, αποστολή του Οργανισμού θα είναι η χορήγηση, παροχών χρηματοδοτούμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είναι τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα αλληλεγγύης σε ανασφάλιστα υπερήλικα άτομα καθώς και η χορήγηση, σε ανταποδοτική βάση, παροχών και υπηρεσιών, όπως είναι αυτές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.


Δυνατότητα καταβολής οφειλών ΟΓΑ σε 12 δόσεις

Τη δυνατότητα να καταβάλουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ οφειλόμενες εισφορές του 2016 τμηματικά και όχι σε μία δόση, δίνει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, όπως επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας. Για το θέμα παρέθεσε λεπτομέρειες και ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τ. Πετρόπουλος. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλουν οφειλόμενες εισφορές σε 12 δόσεις και όχι σε μία όπως ίσχυε πριν την ψήφιση του νόμου.


Ασφαλισμένοι οι οποίοι παράλληλα με την αγροτική δραστηριότητα απασχολούνται ως μισθωτοί, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΙΚΑ

Ασφαλισμένοι οι οποίοι παράλληλα με την αγροτική δραστηριότητα απασχολούνται ως μισθωτοί, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΙΚΑ. Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η οποία εξεδόθη, σε συνέχεια ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στο υπουργείο σχετικά με περιπτώσεις νέων ασφαλισμένων οι οποίοι υπήχθησαν στην ασφάλιση του ΟΓΑ και έλαβαν αποφάσεις εξαίρεσης από το ΙΚΑ ως μισθωτοί.


Επίθεση ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών αγροτών

Για «νέα εξαπάτηση» κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αιχμή το θέμα της καταβολής εισφορών έναντι.


Β. Κεγκέρογλου: Αναδρομική ασφάλιση αγροεργατών με εργόσημα που δεν εκδόθηκαν

Με ερώτηση του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την αναδρομική ασφάλιση αγροεργατών με εργόσημα που δεν εκδόθηκαν.


Έως 15 Ιανουαρίου υποβολή δηλώσεων Α21 για οικογενειακό επίδομα

Έως τις 15 Ιανουαρίου 2017, έχουν δικαίωμα οι δικαιούχοι για το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) να υποβάλλουν το έντυπο Α21. Πρόκειται για όσους εισέπραξαν με τη μορφή προκαταβολής τη δόση του Α΄ τριμήνου έτους 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει αίτηση στον έντυπο Α21.


Σε μηνιαία βάση θα μπορούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές οι αγρότες. Πληροφορίες στο νούμερο 1555

Σε μηνιαία βάση θα μπορούν από αυτό το μήνα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις στο νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και μάλιστα με δυνατότητα μερικής καταβολής των εισφορών.


Προχωρούν οι διαδικασίες για τον ΕΦΚΑ, διευκρινιστικοί εγκύκλιοι από το Υπουργείο Εργασίας

Προχωρούν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία του νέου «υπερταμείου-ενιαίαου φορέα κοινωνικής ασφάλισης» ΕΦΚΑ το οποίο θα λειτουργεί αρχικά σε μεταβατικό καθεστώς έως ότου προχωρήσει η πλήρης ενσωμάτωση των επιμέρους ταμείων στον ενιαίο φορέα. Στα πλαίσια της μετάβασης το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε δύο διευκρινιστικές εγκυκλίους. Στη μία γνωστοποιεί ότι η διαδικασία της ενοποίησης των μητρώων των ασφαλισμένων των επιμέρους ταμείων θα ολοκληρωθεί έως τις 16/1/2017. Με την έτερη εγκύκλιο γνωστοποιείται ότι η ασφαλιστική ενημερότητα θα εξακολουθήσει να χορηγείται από τις υπηρεσίες των ταμείων στα οποία υπάγονταν μέχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι.


Από 57 έως 820 ευρώ η μηνιαία εισφορά των αγροτών για συντάξεις το 2017, πως διαμορφώνονται έως το 2022 οι εισφορές

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τ. Πετρόπουλος, καθορίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλουν οι αγρότες. Βασικό γνώρισμα του νέου καθεστώτος είναι η μετάβαση για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το τεκμαρτό εισόδημα (καταργούνται οι μέχρι σήμερα ασφαλιστικές κλάσεις). Ως κατώτατο μηνιαίο ασφαλιστέο εισόδημα για τον υπολογισμό της μηνιαίας εισφοράς ορίζονται τα 410,26 ευρώ (απ' όπου προκύπτει και η αντίστοιχη εισφορά με συντελεστή 14% για το 2017) ενώ ανώτατο ποσό ορίζονται τα 5.860,80 ευρώ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,359375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version