Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / ΟΓΑ

Βρέθηκαν 684 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 69

Πληρώνονται 3 Απριλίου οι συντάξεις ΟΓΑ

Από τις 30 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Απριλίου του 2017 σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο και ΝΑΤ. Αναλυτικά:


Γρηγορότερη η συνταξιοδότηση για τους αγρότες με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς, υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη βουλή μεταξύ του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Πετρόπουλου και του βουλευτή ΚΚΕ κ. Α. Βαρδαλή με αντικείμενο τα ασφάλιστρα που θα πρέπει να καταβάλλουν οι πρώην ασφαλισμένοι ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ για να συνταξιοδοτηθούν. Ο κ. Βαρδαλής υποστήριξε ότι οι αγρότες με δικαίωμα συνταξιοδότησης από 1/1/2017, με το νέο καθεστώς συνεχίζουν να πληρώνονουν εισφορές στον ΕΦΚΑ από δύο έως 12 μήνες περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο καθστώς. Ο υφυπουργός αντέτεινε ότι πλέον όλοι οι αγρότες που συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους παίρνουν πιο γρήγορα σύνταξη ενώ παλαιότερα θα έπρεπε να περιμένουν αρκετούς μήνες.


Τα τρία ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για την απασχόληση των εργατών γης

Τα τρία ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για την απασχόληση των εργατών γης

Με τοποθέτησή του στον ΑγροΤύπο ο βουλευτής Ν. Λακωνίας και Συντονιστής ΕΠΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, αναλύει τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες, αναφορικά με την απασχόληση των εργατών γης, το εργόσημο και την ένταξη σε καθεστώς μισθωτής εργασίας, εργατών σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και μετακλητών εργατών από τρίτες χώρες. Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρεται στο σκεπτικό ένταξης των μετακλητών πολιτών τρίτων χωρών και των ανειδίκευτων εργατών του πρώτην ΟΓΑ, σε καθεστώς μισθωτής εργασίας ΕΦΚΑ. Επίσης παραθέτει τα τρία ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για την απασχόληση των εργατών γης: καθεστώς απασχόλησης παρατύπως διαμενόντων, αλλοδαπών με τουριστική άδεια εισόδου και υπολογισμός αριθμού αναγκαίων εργατών από τις περιφέρειες.


Σε αποχή από τις δηλώσεις ζημιών προχωρούν οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ, πρόβλημα μόνο με τις μελλοντικές ζημιές βλέπει ο Οργανισμός

Σε αποχή από τις δηλώσεις ζημιών προχωρούν οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ, πρόβλημα μόνο με τις μελλοντικές ζημιές βλέπει ο Οργανισμός

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η ομαλή διαδικασία διεξαγωγής των εκτιμήσεων, κυρίως μελλοντικών ζημιών, μετά την απόφαση των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στην Καρδίτσα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, να προχωρήσουν σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι παραμένουν, όπως καταγγέλουν, απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2015. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ κ. Παναγιώτης Καμινιώτης στον ΑγροΤύπο, οι δηλώσεις ζημιών γίνονταν κανονικά από τους ανταποκριτές παρά το γεγονός ότι δεν αμείβονταν για τις υπηρεσίες τους.


Ανακοινώθηκε από τον ΕΦΚΑ η παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου

Η Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ανακοίνωσε την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του Ιανουαρίου μέχρι τέλη Μαρτίου και του Φεβρουαρίου μέχρι 13 Απριλίου. Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ αναφέρει ότι παρατείνει την προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και της καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, καθώς και την προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) έως την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017.

13/4/2017


Αναζητείται η καλύτερη λύση για τους συνταξιούχους από 1/1/2017 αγρότες που θα συνεχίσουν να απασχολούνται

Αναζητείται η καλύτερη λύση για τους συνταξιούχους από 1/1/2017 αγρότες που θα συνεχίσουν να απασχολούνται

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Πετρόπουλος με παρέμβασή του στον ΑγροΤύπο παραθέτει τις σκέψεις του σχετικά με το τι ισχύει και τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο για το θέμα των συνταξιούχων αγροτών που συνεχίζουν να απασχολούνται και αν θα υπάρξει επίπτωση στις συντάξεις που λαμβάνουν. Όπως αναφέρει στο σημείωμά του, οι συνταξιούχοι έως 31/12/2016 δεν θα έχουν καμία επίδραση στη σύνταξή τους, ενώ για τους νέους συνταξιούχους από 1/1/2017 εξετάζεται από το υπουργείο ποια είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τους αγρότες, με στόχο την ανανέωση του αγροτικού δυναμικού της χώρας.


ΝΔ: Σε δίλημμα οι αγρότες κουτσουρεμένη σύνταξη ή μεταβίβαση αγροτικής περιουσίας

Στο δίλημμα των αγροτών της χώρας για την επιλογή μεταξύ κουτσουρεμένης σύνταξης και κινδύνου απώλειας της περιουσίας τους αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου και την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.


Προβλήματα στον ΕΦΚΑ με καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, αλαλούμ στις εισφορές και διοικητικό χάος, καταγγέλλουν στη Βουλή

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ, στην οποία αναφέρουν τα εξής:


Εξετάζει παράταση για καταβολή ασφαλιστικών εισφορών β εξαμήνου ο ΕΦΚΑ

Την παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο ή έως το τέλος του έτους, όσον αφορά την καταβολή των εισφορών β' εξαμήνου 2016 του ΟΓΑ, εξετάζει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Αυτό επιβεβαιώνει επικοινωνία του ΑγροΤύπου με τον αρμόδιο φορέα, με τη συγκεκριμένη σκέψη ωστόσο να μην έχει αποφασιστεί οριστικά. Πρόκειται για ένα σενάριο που εξετάζεται, καθώς η επιβάρυνση που έχει προκύψει για τους ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ από τον ΟΓΑ με μηνιαία καταβολή ασφαλίστρων και οφειλές β' εξαμήνου 2016 είναι σημαντική. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για να καταβληθούν οι εισφορές του Ιανουαρίου λήγει την Παρασκευή 17 Μαρτίου.


Δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για την περικοπή συντάξεων στους αγρότες ο υφυπουργός Εργασίας

Δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για την περικοπή συντάξεων στους αγρότες ο υφυπουργός Εργασίας

Εντός του επόμενου διαστήματος θα λάβει απόφαση η κυβέρνηση για το αν θα περικόψει τις συντάξεις, με βάση το άρθρο 20 του Ασφαλιστικού, στους αγρότες που υπάγονται στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και θα βγαίνουν σε σύνταξη εφεξής, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τ. Πετρόπουλος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Κεγκέρογλου την Πέμπτη 9 Μαρτίου στη Βουλή. Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει καταλήξει στην απόφαση που θα ληφθεί σχετικά με τους νέους συνταξιούχους αγρότες, διευκρίνιζοντας παράλληλα ότι για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 31/1/2016 και συνεχίζουν από 1/1/2017 να έχουν έσοδα από αγροτική δραστηριότητα, δεν τίθεται θέμα περικοπής της σύνταξής τους.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,21875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version