Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Δάση & περιβάλλον

Βρέθηκαν 3536 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 354

Έκτακτη ενίσχυση 1.920.000 ευρώ για την λειψυδρία, σε ποιους δήμους θα καταβληθεί

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.920.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτό τον λόγο. Τα χρήματα θα κατανεμηθούν στους ακόλουθους δήμους ως εξής:


Ψεκασμοί για τα κουνούπια στους ορυζώνες της Κεντρικής Μακεδονίας, καλούνται οι αγρότες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνονται οι πολίτες ότι από τα αποτελέσματα των παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών, που έχουν εγκατασταθεί στις περιοχές των ορυζώνων του κάμπου της Θεσσαλονίκης, διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών.


Στήνονται ομάδες δίωξης αγριογούρουνων, το κρέας τους θα δίνεται δωρεάν στους πολίτες

Στήνονται ομάδες δίωξης αγριογούρουνων, το κρέας τους θα δίνεται δωρεάν στους πολίτες

Αλλάζουν όλα στο κυνήγι αγριόχοιρων. Στη δημιουργία «ομάδων δίωξης» προχωρά για πρώτη φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή τα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει στην αγροτική οικονομία και σε αστικές-περιαστικές περιοχές από τον μεγάλο αριθμό τους.


ΓΕΩΤΕΕ: Δημιουργία αντιπυρικού κανονισμού κτιρίων και αναβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας για καταστολή αλλά και πρόληψη πυρκαγιών

Στην ανάγκη ριζικών αλλαγών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής που αφορά στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, αναφέρεται επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ προς τον Πρωθυπουργό. Όπως επισημαίνει είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη κανονισμού πυροπροστασίας των κτισμάτων (αντιπυρικός κανονισμός), αντίστοιχος με τον αντισεισμικό κανονισμό. Επίσης ζητά ο ρόλος της Δασικής Υπηρεσίας στις Δασικές πυρκαγιές θα πρέπει να είναι καθοριστικός τόσο στην καταστολή (με τη δημιουργία Δασικού σώματος στελεχωμένου από προσωπικό  που θα εκπαιδευτεί κατάλληλα), όσο και στην πρόληψη.


Αυξημένοι πληθυσμοί φέτος του Ασιατικού κουνουπιού τίγρης στην Αττική προειδοποιεί το Μπενάκειο, τι μέτρα προτείνει για την αντιμετώπισή του

Τα τελευταία χρόνια το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) υλοποιεί αρκετά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα που αφορούν στη διαχείριση των κουνουπιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου LIFE CONOPS, πραγματοποιείται έρευνα για τα χωροκατακτητικά είδη κουνουπιών (invasive species). Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συγκεκριμένων ειδών ανήκει και το γνωστό «Ασιατικό κουνούπι τίγρης» (Aedes albopictus) το οποίο είναι πλέον εγκατεστημένο στις περισσότερες περιοχές τις χώρας μας.


Έγινε σύσκεψη στην Καβάλα για το θέμα της διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ αλλά δεν κάλεσαν το ΓΕΩΤΕΕ

Το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό του από την σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Καβάλας για το θέμα της διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ. «Ο αποκλεισμός μας λοιπόν από τη συγκεκριμένη συνάντηση, έγινε μετά από την επιθυμία των υπευθύνων του ΤΑΡ, όπως εξήγησε η Δήμαρχος Καβάλας στο Δημοτικό Συμβούλιο», τονίζει και προσθέτει: «μήπως έτσι η εταιρεία επιζητεί την επικύρωση από μέρους μας της συγκεκριμένης διέλευσης του αγωγού που αυτή έχει επιλέξει και επιβάλει; ή ακόμα χειρότερο τη συνενοχή μας;».


Χάνονται περιουσίες με τους δασικούς χάρτες υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και καλεί τους πολίτες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Χάνονται περιουσίες με τους δασικούς χάρτες υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και καλεί τους πολίτες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Στις επιπτώσεις που έχουν για τους πολίτες οι δασικοί χάρτες, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητώντας για μια ακόμη φορά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:


Σε διάλογο για την χάραξη μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής για τις δασικές πυρκαγιές καλούν οι δασοφύλακες

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΔΔΥ) εξέδωσε ανακοίνωση για τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, στην οποία αναφέρει τα εξής:


Υπεγράφη η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι, τι προβλέπει

Υπεγράφη η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι, τι προβλέπει

Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, την απόφαση, που αφορά στις «ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-2019», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.


Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους μέχρι το Σάββατο βλέπει η ΕΜΥ, ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το μεσημέρι της Τρίτης (31/7/2018). Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χωράς και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version