Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Δάση & περιβάλλον

Βρέθηκαν 3153 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 316

Σοβαρότατο το θέμα των δασικών χαρτών, να ανταποκριθεί ο πρωθυπουργός στο κάλεσμα των περιφερειών

Σοβαρότατο το θέμα των δασικών χαρτών, να ανταποκριθεί ο πρωθυπουργός στο κάλεσμα των περιφερειών

Ως το «μόνο σοβαρό θέμα» της επικαιρότητας, χαρακτήρισε με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο αυτό των δασικών χαρτών, ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως τόνισε, «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έχει απευθύνει η Ένωση Περιφερειών». Ο ίδιος παρέθεσε τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην περιφέρεια Ηπείρου ζητώντας από το υπουργείο περιβάλλοντος να δώσει λύση στο θέμα. Τόνισε δε ότι η παραγωγή ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων της Ηπείρου και της χώρας κινδυνεύει καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με βοσκοτόπους οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί δάση.


ΓΕΩΤΕΕ για δασικούς: να μην καταργηθεί η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας στις εκχερσωμένες καλλιεργούμενες εκτάσεις

Επιστολή απέστειλε σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το ΓΕΩΤΕΕ με την οποία ζητά να πληροφορηθεί εάν το υπουργείο σκοπεύει να καταργήσει την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας που υποβάλλεται κατά τη διαδικασία εξαγοράς των καλλιεργούμενων εκχερσωμένων αγροτεμαχίων. Όπως υποστηρίζει, η τυχόν κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής και έγκρισης των εν λόγω μελετών, υπονομεύει την προστασία του δασικού πλούτου και η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.


Έφτασαν τις 165.000 οι ενστάσεις στους δασικούς χάρτες για εκτάσεις που συμμετέχουν στο ΟΣΔΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΝΠΕ

Συναντήσεις, αρχικά με τους εισηγητές των κομμάτων και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα ζητήσει Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τους δασικούς χάρτες.


Σωκράτης Φάμελλος: H κυβέρνηση είναι ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου

Την πάγια θέση της κυβέρνησης ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου επιβεβαίωσε ο Αναπληρωτής ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στη συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Ενάντια στην Εκτροπή του Αχελώου, στο Υπουργείο.


Απλοποίηση αδειοδότησης γεωτρήσεων και εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας προωθεί το ΥΠΕΝ

ΚΥΑ με την οποία απλοποιείται το υφιστάμενο καθεστώς έκδοσης αδειών χρήσης ύδατος, εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ΚΥΑ τροποποιεί την μέχρι πρότινος ισχύουσα ΚΥΑ σχετικά με τις διαδικασίες έκδοσης αδειών χρήσης ύδατος καθώς και την ΚΥΑ που αφορά στην εγγραφή των υδροληψιών στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η εποπτεία των αντλούμενων ποσοτήτων ύδατος γίνεται μέσα από το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ). Στη νέα ΚΥΑ υπάρχει πρόνοια για τους κατόχους εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης στους οποίους έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης, λόγω οφειλών. Επιπλέον, όσοι δεν είχαν υποβάλλει μέχρι σήμερα αίτηση για άδεια χρήσης καλούνται να προσέλθουν στον Δήμο της περιοχής τους και να ενημερωθούν σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή φακέλου αδειοδότησης.


Οι προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ για να λυθούν τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες

Οι προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ για να λυθούν τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες

«Το θέμα της σύνταξης των δασικών χαρτών αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα θέματα της σύγχρονης ελληνικής πολιτείας, καθώς οι δασικοί χάρτες αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο σήμερα για να μπορέσουμε να καταγράψουμε αρχικά και να αποτυπώσουμε και να χαρακτηρίσουμε τόσο τη δημόσια όσο και τη μη δημόσια περιουσία, την ιδιωτική περιουσία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Σπυρίδων Μάμαλης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Δασικοί Χάρτες: Προβλήματα και προτάσεις αντιμετώπισής τους».


Παράταση στο δικαίωμα ενστάσεων επί των δασικών χαρτών στις 105 ημέρες

Την παράταση στις 105 μέρες, από τις 60 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, για το δικαίωμα ένστασης στους δασικούς χάρτες, ανήγγειλε προφορικά στη βουλή ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. Η νομοθετική αλλαγή περιλαμβάνεται σε τροπολογία για τους δασικούς χάρτες που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση μνημονίου συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα μεταξύ υπουργείων Περιβάλλοντος Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της βουλής και θα εισαχθεί για συζήτηση στην ολομέλεια. Η σχετική τροπολογία προβλέπει επίσης ότι εξαιρούνται από την κύρωση των δασικών χαρτών «οι εκτάσεις που έχουν ανακηρυχτεί αναδασωτέες λόγω πυρκαγιών και δεν αποτέλεσαν/ δεν αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις».


Β. Κόκκαλης: Σημαντικές βελτιώσεις στους δασικούς χάρτες αποφασίστηκαν σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών

Θέτοντας σε υψηλή προτεραιότητα την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης συμμετείχε το πρωί της Τρίτης σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών με στόχο τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων.


Εξαγορά σε 100 δόσεις για τα παράνομα εκχερσωμένα αγροτεμάχια που καλλιεργούνται υποσχέθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

Εξαγορά σε 100 δόσεις για τα παράνομα εκχερσωμένα αγροτεμάχια που καλλιεργούνται υποσχέθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

Νομοθετικές αλλαγές και διορθώσεις, σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, τη Δευτέρα (13/3), από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές τροπολογίες. Όπως επισήμανε ο κ. Φάμελλος, στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποστέλλεται ο κυρωμένος και όχι ο αναρτημένος δασικός χάρτης. Για τα παρανόμως εκχερσωμένα δήλωσε ότι η αίτηση εξαγοράς μπορεί και να γίνεται με τη σύνδεση με το σύστημα επιδοτήσεων του ΟΣΔΕ και ένταξη σε ρύθμιση 100 δόσεων. Τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση με τίτλο: «Δασικοί Χάρτες: προβλήματα και προτάσεις αντιμετώπισής τους», αναφέρουν ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο στρέμματα αγροτικών εκτάσεων που είναι ενταγμένες στο σύστημα επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, εμφανίζονται στους δασικούς χάρτες ως δασικές, ενώ, επιπλέον 829.000 στρέμματα μη δασικών εκτάσεων χαρακτηρίζονται ως αναδασωτέες.


WATERinMARCH!: Σειρά εκδηλώσεων μέσα στον Μάρτιο για την παγκόσμια ημέρα νερού

Το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις WATERinMARCH! Oι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το μήνα Μάρτιο, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας νερού 22/3, της παγκόσμιας ημέρας μετεωρολογίας 23/3 αλλά και λίγο πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου στη χώρα μας.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,048828 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version