Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Δάση & περιβάλλον

Βρέθηκαν 3172 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 318

Δασικοί χάρτες: Περιπτώσεις που χωρίς ένσταση και παράβολα θα γίνεται η διόρθωση λαθών

Δασικοί χάρτες: Περιπτώσεις που χωρίς ένσταση και παράβολα θα γίνεται η διόρθωση λαθών

Με Yπουργική Aπόφαση που υπέγραψε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1366/Β/2017) καθορίζεται ο προσδιορισμός, ο τρόπος και η διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών.  Με την απόφαση αυτή δίνεται αφενός η δυνατότητα στους πολίτες να αιτηθούν ατελώς στις Δασικές Υπηρεσίες τη διόρθωση των πρόδηλων σφαλμάτων, χωρίς να είναι πάντοτε απαραίτητη η υποβολή αντίρρησης και αφετέρου η δυνατότητα στις ίδιες τις Δασικές Υπηρεσίες να διορθώσουν οίκοθεν τα σφάλματα αυτά, χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης.


Σεμινάρια για Απεντομώσεις, Μυοκτονίες, Απολυμάνσεις

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας - Θράκης, σε συνεργασία με τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, διάρκειας 26 ωρών, με θέμα: «Απεντομώσεις – Μυοκτονίες – Απολυμάνσεις στο Αστικό και Περιαστικό Περιβάλλον: Από την θεωρία στην πράξη».


Ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για έλεγχο στις εισαγωγές βιοκαυσίμων από φοινικέλαιο

Ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για έλεγχο στις εισαγωγές βιοκαυσίμων από φοινικέλαιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο καλεί την Επιτροπή να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση της χρήσης των βιοκαυσίμων τα βασίζονται σε φυτικά έλαια (φοινικέλαιο) μέχρι το 2020 και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύστημα πιστοποίησης το οποίο θα εγγυάται ότι θα εισάγονται στην αγορά της ΕΕ μόνο αυτά που παράγονται από βιώσιμο φοινικέλαιο. Όπως επισημαίνουν οι Ευρωβουλευτές οι άνθρωποι καταναλώνουν υπερδιπλάσιες ποσότητες φοινικέλαιου σήμερα σε σχέση με πριν από 15 χρόνια.


Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα προβλέπει για την Πέμπτη (20/4) η ΕΜΥ, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο για σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά.


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, για ένταξη αγροτών στο ειδικό καθεστώς θα λαμβάνονται υπόψη μόνο επιδοτήσεις του 2016

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, για ένταξη αγροτών στο ειδικό καθεστώς θα λαμβάνονται υπόψη μόνο επιδοτήσεις του 2016

Ψηφίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη (11/4) επί της αρχής και επί των άρθρων το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις». Υπενθυμίζεται ότι με το παρόν νομοσχέδιο δύνεται η δυνατότητα αίτησης εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων, με μειωμένο κόστος σε σχέση με την αντικειμενική αξία του αγροτεμαχίου και καθίσταται εφικτή η εξόφληση σε 100 δόσεις με ελάχιστο μηνιαίο τίμημα τα 30 ευρώ.


Αίτηση ακύρωσης των δασικών χαρτών θα καταθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου

Με ανακοίνωση του ο Πειφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ζητά την άμεση διόρθωση των σφαλμάτων των δασικών χαρτών πριν την κύρωσή τους και τονίζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης αν παραμείνουν στη σημερινή τους κατάσταση και θα αναζητήσει αστικές ευθύνες σε κάθε κατεύθυνση». Σημειώνεται ότι Μεγάλη Τρίτη 11/4 αναμένεται στην Ολομέλεια η ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει στους παραγωγούς να εξαγοράσουν σε 100 µηνιαίες δόσεις και ελάχιστη καταβολή τα 30 ευρώ, αγροτεµάχια που εκχέρσωσαν παλαιότερα.


Σχέδια Βελτίωσης: Έως τέλος Απριλίου η προδημοσίευση, εκτός η δράση αρδευτικού εξοπλισμού που κολλάει στην τιμολόγηση του νερού

Με τις δράσεις 4.1.1 (επενδύσεις που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης)  και 4.1.3 (επενδύσεις για ΑΠΕ) αναμένεται η προδημοσίευση των Σχεδίων Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1) έως το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Την ίδια στιγμή άγνωστο είναι πότε θα προκηρυχθεί η δράση 4.1.2. (επενδύσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος), καθώς όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου αυτή εξαρτάται από το θέμα διαμόρφωσης πλαισίου τιμολόγησης του νερού, που περιλαμβάνεται σε Σχέδιο ΚΥΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος που είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον περασμένο Αύγουστο και παραμένει σε εκκρεμότητα.


Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, Τετάρτη γίνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στην Καλαμάτα

Την Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Μεγάλη Δευτέρα. «Το έργο θα ολοκληρωθεί και οι δασικοί χάρτες θα κυρωθούν, αποτελώντας την βάση της διοίκησης και της ασφάλειας δικαίου», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις αγροτών που δεν θέλουν να πληρώσουν αντίτιμο για τις εκτάσεις που έχουν ενταχθεί στο ΟΣΔΕ. Συγκεκριμένα η συντονιστική επιτροπή για τους δασικούς χάρτες της Μεσσηνίας, που συνεδρίασε το Σάββατο (8/4), στους Γαργαλιάνους, αποφάσισε ομόφωνα την κλιμάκωση του αγώνα, με την προγραμματισμένη κάθοδο στην Καλαμάτα, την Μεγάλη Τετάρτη (12/4) στις 11:00 π.μ. και συγκέντρωση στην πλατεία Αριστομένους.


Με Αποστόλου και Σκουρλέτη θα συναντηθούν οι Περιφερειάρχες

Με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου και Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη συναντάται η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) αύριο, Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017.


Τροπολογία για προσλήψεις σε ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ κατατέθηκε στο νόμο για τους δασικούς χάρτες

Την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού περιορισμένου χρόνου προκειμένου να λειτουργήσουν κανονικά οι ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ της χώρας για τις αρδεύσεις, ζητούν με τροπολογία – προσθήκη, 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον τομεάρχη Αγροτικού, Σταύρο Αραχωβίτη.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,039063 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version