Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Δάση & περιβάλλον

Βρέθηκαν 3280 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 328

Ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος. Σύστημα ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων φυσιγγίων ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος

Ξεκίνησε την Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, η φετινή κυνηγετική περίοδος στη χώρα μας, για την οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φρόντισε εφέτος να μην υπάρχουν εκκρεμότητες της τελευταίας στιγμής και να μην ταλαιπωρηθούν τα ενδιαφερόμενα μέρη (κυνηγοί, Δασική Υπηρεσία, Κυνηγετικές Οργανώσεις).


Προτάσεις Ε. Αποστόλου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Για την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των πυρκαγιών αναφέρεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε εκτενές άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «Όσο κοιτάμε μόνο προς τον ουρανό τόσο θα βλέπουμε τις πυρκαγιές να φουντώνουν».


Έρχονται βροχές και καταιγίδες, ποιες περιοχές θα πλήξουν

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (21/08/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ισχυρά φαινόμενα θα σαρώσουν τη χώρα.


Αιτήσεις για ένταξη βοσκήσιμων γαιών στα υπό εκπόνηση Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Aπό την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας γίνεται γνωστό, ότι δημοσιεύτηκε η υπ΄ αριθμ. 1058/71997/3-7-2017 (ΦΕΚ 2331 Β) Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός των προδιαγραφών και του περιεχομένου των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α)».


Δασικοί Χάρτες και Αγροτική Γη, η άλλη όψη

Δασικοί Χάρτες και Αγροτική Γη, η άλλη όψη

Με αφορμή την αναστάτωση που επικρατεί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, πρέπει να γνωρίσουν οι αρχές τα οφέλη του κοινωνικού συνόλου από την ύπαρξη αγροτικών εκτάσεων μέσα σε δασικές εκτάσεις. Οι θύλακες αυτοί αγροτικής γης, που συνήθως είναι σιτηρά, καθώς δύσκολο να βρεθεί νερό σε υψηλά υψόμετρα για δενδροκαλλιέργειες, λειτουργούν ως ζώνες πυροπροστασίας.


Φάμελλος: Οι δασικοί χάρτες δεν θα καθυστερήσουν λόγω των πυρκαγιών

Ούτε μία μέρα δεν θα καθυστερήσουν οι δασικοί χάρτες εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, με συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την οποία επίσης ξεκαθαρίζει τα εξής:


Επιδείνωση καιρού με καταιγίδες και χαλάζι στα βόρεια το Σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έβγαλε η ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο:
Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Αυγούστου στα Βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο 12 Αυγούστου στα δυτικά και την Κυριακή 13 Αυγούστου στην υπόλοιπη χώρα.


Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο ΚΥΑ για τη διάθεση υγρών αποβλήτων

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Διάθεση υγρών αποβλήτων» στον ιστότοπο της ανοικτής διακυβέρνησης. Βασικός σκοπός της εν λόγω Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι η θέσπιση ενός σύγχρονου πλαισίου, το οποίο θα καθορίζει τους γενικούς και ειδικούς όρους διάθεσης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της προστασίας των υδάτων και την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων στα υδατικά συστήματα αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.


Παράταση μέχρι 8 Αυγούστου 2018 στην εξαγορά εκτάσεων δασικού χαρακτήρα που εκχερσώθηκαν πριν το 1975

Παρατείνεται για ένα χρόνο η δυνατότητα για την εξαγορά εκτάσεων δασικού χαρακτήρα που εκχερσώθηκαν για γεωργική εκμετάλλευση πριν την 11η Ιουνίου 1975, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Αντίστοιχη ρύθμιση υπάρχει σε ισχύ και για την αλλαγή χρήσης εκτάσεων που εκχερσώθηκαν από το 1975 έως το 2007, όπου και παραχωρείται η έγκριση επέμβασης από τη Δασική Υπηρεσία.


Σ. Φάμελος: Δεν υπάρχει περιθώριο για νέα παράταση στους δασικούς χάρτες

Σ. Φάμελος: Δεν υπάρχει περιθώριο για νέα παράταση στους δασικούς χάρτες

Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους οι αγρότες σχετικά με την υποβολή αντίρρησης για τους δασικούς χάρτες οι οποίοι έχουν αναρτηθεί από τις 13 Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω παρατάσεις. Σημειώνεται ότι υπάρχουν ακόμα 15 Δήμοι που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάρτηση των ορίων στους δασικούς χάρτες.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version