Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Δάση & περιβάλλον

Βρέθηκαν 3122 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 313

Δεν έλυσε τα πραγματικά προβλήματα των ΤΟΕΒ η κυβέρνηση, λέει η ΝΔ

Αντίθετη στη μετάθεση της εποπτείας των ΤΟΕΒ από τους Δήμους στις Περιφέρειες, δήλωσε η Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Σερρών ΝΔ, κ. Φωτεινή Αραμπατζή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη βουλή, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργηθεί γραφειοκρατία ειδικά σε Περιφέρειες που θα πρέπει να εποτεύσουν και να διαχειριστούν μεγάλο αριθμό ΤΟΕΒ. Η ίδια πρόσθεσε ότι χρονοβόρα είναι και η διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στους ΤΟΕΒ που θα παίρνει τουλάχιστον 3 μήνες.


Ψηφίστηκε η διάταξη για τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων

Κατά πλειοψηφία πέρασαν από τη Βουλή ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε άρθρο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών (ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων) και αφορούν την εποπτεία και λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων. Το σχετικό άρθρο προβλέπει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης των εγγειοβελτιωτικών έργων, καθώς και την εποπτεία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στις Περιφέρειες.


Αναστολή των δασικών χαρτών για ένα εξάμηνο ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Την αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών για ένα εξάμηνο,  προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο  Ηπείρου με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή του συνεδρίαση. Επίσης ζητείται η απαλλαγή των αγροτών από οποιοδήποτε τέλος για τις ενστάσεις που θα υποβάλλουν.


Παρεμβάσεις στη Βουλή από Ν. Παπαδόπουλο κατά βουλευτών ΝΔ για CETA και για άρθρο 47 για ΤΟΕΒ

Την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου.


Αντιδρούν οι Δήμοι για τους Δασικούς Χάρτες και ζητούν την αναστολή της διαδικασίας

Ομαδικές ενστάσεις κατά των αναρτήσεων Δασικών Χαρτών ετοιμάζονται να καταθέσουν πολλοί δήμοι της χώρας, που ζητούν την αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης και την επανεκκίνησή της με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως επισημαίνουν οι χάρτες δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, καθώς οι αεροφωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι του 1945, ενώ σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ευκρίνεια χρησιμοποιούνται αεροφωτογραφίες του 1960.


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δασικούς χάρτες: Προσωρινή αναστολή, να καταργηθούν τα τέλη

Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, μέσα από μια σειρά προτάσεων που προέκυψαν έπειτα από ευρεία συζήτηση, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.


Αγοραστός σε ΑγροΤύπο: να ανασταλεί η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών

Να ανασταλεί η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις της Πολιτείας για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί αναφορικά με τους χάρτες.


Δασικοί χάρτες: Ετοιμάζονται λύσεις για τα προβλήματα με τις αγροτικές εκτάσεις

Δασικοί χάρτες: Ετοιμάζονται λύσεις για τα προβλήματα με τις αγροτικές εκτάσεις

Θα πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση στο θέμα των εκτάσεων οι οποίες είναι στο ΟΣΔΕ, ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης της Παρασκευής, 17 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες. Μετά το πέρας της σύσκεψης o αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης δήλωσε:


Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων: οι δασικοί χάρτες δεν λύνουν κανένα πρόβλημα από μόνοι τους, χρειάζεται τόλμη από τους πολιτικούς

Εναντίον όσων «προσπαθούν υπόγεια και συγκαλυμμένα να δημιουργήσουν εντάσεις και να καλλιεργήσουν κλίμα αντιδράσεων για να σταματήσει το έργο των δασικών χαρτών» καταφέρεται με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ). Στην μακροσκελή της ανακοίνωση η ΠΕΔΔΥ στρέφεται κατά κυβερνητικού στελέχους της κυβέρνησης (πρώην υπουργού ΥΠΕΝ) τον οποίο αποκαλεί «εμπνευστής των “ιωδών γραμμών” και των εξαιρέσεων από το Δασικό Χάρτη των “οικιστικών πυκνώσεων”.


Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Θα προσφύγουμε στο ΣΤΕ αν δεν ανακληθούν οι δασικοί χάρτες

Να ανακληθούν οι δασικοί χάρτες και να δεσμευθεί η Κυβέρνηση σε χρονοδιάγραμμα διόρθωσης των σφαλμάτων, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η περιφέρεια θα προσφύγει στο ΣτΕ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,296875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version