Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Δάση & περιβάλλον

Βρέθηκαν 3660 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 366

Σημαντική πτώση θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Σημαντική πτώση θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Η κακοκαιρία, που θα χτυπήσει τη χώρα από την Τετάρτη (13/2/2019), θα υποχωρήσει την Παρασκευή αλλά από το Σάββατο αναμένεται ο καιρός να παρουσιάσει νέα επιδείνωση. Η ψυχρή επέλαση θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, θα φέρει χιόνια ακόμη και στην Αττική και κυρίως θα φέρει κρύο, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 10 βαθμών.


Προώθηση επαναχρησιμοποίησης νερού για γεωργική άρδευση

Προώθηση επαναχρησιμοποίησης νερού για γεωργική άρδευση

Σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τρίτη (12/2/2019), θα τεθούν τα σχέδια για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας με τη διευκόλυνση της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων λυμάτων για γεωργική άρδευση. Η πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου αφορά τις ελάχιστες απαιτήσεις για την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων.


Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό Καρπερού-Δήμητρας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών και εργασιών εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου αρδευτικού Καρπερού - Δήμητρας, συμπεριλαμβανομένης και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος,  με ποσό των 2.200.000 € μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά τη βελτίωση του αρδευτικού.


Προβλήματα με τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

Προβλήματα με τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

Η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλία από την καταστροφική διαχείριση των υδάτων, και η ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων Άνω Αχελώου (Συκιά και σήραγγα μεταφοράς), ήταν τα βασικά σημεία της ημερίδας με τίτλο: «Η Θεσσαλία και ο υδάτινος πλούτος της. Οι νέες προκλήσεις στην γεωργία και στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα», που διοργάνωσε η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ), στις 5 Φεβρουαρίου 2019, στην Αθήνα, στην αίθουσα του ΤΕΕ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.


Συνεργασία Ελλάδας με Κύπρο σε θέματα βιοποικιλότητας και περιβάλλοντος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Σωκράτης Φάμελλος, θα βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη (7/2), στη Λευκωσία, επικεφαλής αντιπροσωπείας του υπουργείου, κατόπιν πρόσκλησης τον υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Κώστα Καδή.


Εργαλείο έρευνας για πλήθος επιχειρήσεων το PlantUp που ξεκίνησε το 2014 και καταγράφει την ελληνική φυτική βιοποικιλότητα

Εργαλείο έρευνας για πλήθος επιχειρήσεων το PlantUp που ξεκίνησε το 2014 και καταγράφει την ελληνική φυτική βιοποικιλότητα

Tις δράσεις και τους στόχους του έργου PlantUp, που αποτελεί μία υποδομή αριστείας, η οποία επικεντρώνεται στη συστηματική καταγραφή, διατήρηση, προστασία και αξιοποίηση του πλούτου της ελληνικής φυτικής βιοποικιλότητας παρουσίασαν οι συμμετέχοντες σε αυτό, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τομέα Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).


Χαλαζόπτωση χτύπησε περιοχές της Κρήτης, τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή

Μετά την ισχυρή βροχόπτωση είχαμε και σφοδρή χαλαζοπτώση η οποία έπληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης (31/1/2019) την ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου. Κυρίως χτυπήθηκαν οι περιοχές στην Αγία Γαλήνη και στο Τυμπάκι.


Έρχεται επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ποιες περιοχές θα πλήξουν

Έρχεται επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ποιες περιοχές θα πλήξουν

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, των οποίων η ένταση θα φτάνει τα 8 μποφόρ.


Παράταση υποβολής αντιρρήσεων και εξαγοράς εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική εκμετάλλευση, ποιες περιοχές αφορά

Παράταση υποβολής αντιρρήσεων και εξαγοράς εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική εκμετάλλευση, ποιες περιοχές αφορά

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» δίνεται παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων, αιτήσεων πρόδηλων σφαλμάτων και υπαγωγής στις διατάξεις της εξαγοράς / χρήσης εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική εκμετάλλευση, επί των αναρτημένων δασικών χαρτών.

29/3/2019


Η BASF ιδρυτικό μέλος της παγκόσμιας Συμμαχίας για την εξάλειψη της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα

Η BASF σήμερα γίνεται ιδρυτικό μέλος μιας παγκόσμιας συμμαχίας περίπου 30 εταιρειών με στόχο την προώθηση λύσεων που μειώνουν και εξαλείφουν τα πλαστικά απόβλητα στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στις θάλασσες. Η Συμμαχία για την εξάλειψη της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα (global Alliance to End Plastic Waste) έχει δεσμεύσει πάνω από $1 δισ., με το στόχο να επενδύσει $1,5 δισ. τα επόμενα πέντε χρόνια, για να βοηθήσει να μπει ένα τέλος στα πλαστικά απόβλητα στο περιβάλλον.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,328125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version