Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βρέθηκαν 2120 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 212

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δασικούς χάρτες: Προσωρινή αναστολή, να καταργηθούν τα τέλη

Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, μέσα από μια σειρά προτάσεων που προέκυψαν έπειτα από ευρεία συζήτηση, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.


Συναντήσεις Περιφερειάρχη Κρήτης με Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της δακοκτονίας

Το πρόγραμμα της δακοκτονίας στη Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα που κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί όπως και η προώθηση περιβαλλοντικών έργων αλλά και αποζημιώσεων των καταστροφών της πρόσφατης κακοκαιρίας στην ΠΕ Χανίων, ήταν το αντικείμενο διαδοχικών συναντήσεων που είχε χθες με Κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.


Να περάσουν στα χέρια των αγροτών οι ΤΟΕΒ και να παραμείνει στους Δήμους η αρμοδιότητα της εποπτείας τους, ζήτησε η Ένωση Περιφεριών

Να έχουν οι ίδιοι οι αγρότες – αρδευτές μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους την αρμοδιότητα της διαχείρισης των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) πρότεινε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις». Ο κ. Κ. Αγοραστός κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το Άρθρο 47 του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι η εποπτεία των ΤΟΕΒ μεταφέρεται από τους Δήμους στις Περιφέρειες και τόνισε:


Κρούσματα γρίπης των πτηνών στην Βόλβη, σε συναγερμό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σε ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας που ήδη εφαρμόζονται για τη γρίπη των πτηνών με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αφορά στα οικόσιτα πουλερικά και τα πουλερικά ελευθέρας βοσκής και βιολογικής εκτροφής, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς έπειτα από ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, «επιβεβαιώθηκε υψηλής παθογονικότητας υπότυπος Η5Ν8 σε νεκρά πτηνά (σε κύκνο και σε αγριόπαπια), που συλλέχθηκαν στη λίμνη Βόλβη».


Περιφέρεια Κρήτης: Στο Υπουργείο Εσωτερικών πάει η δακοκτονία, έκτακτη σύσκεψη για το θέμα

Περιφέρεια Κρήτης: Στο Υπουργείο Εσωτερικών πάει η δακοκτονία, έκτακτη σύσκεψη για το θέμα

Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η εφαρμογή του φετινού προγράμματος της δακοκτονίας στη Κρήτη μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναθέσει την υλοποίηση του έργου για όλη την χώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες χρονο-καθυστερήσεις για την ομαλή και έγκαιρη πραγματοποίηση του. Αυτό καταγγέλλει η Περιφέρεια Κρήτης και συγκαλεί έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις για το πρόγραμμα της δακοκτονίας.


Θέματα αγροτικής ανάπτυξης συζητήθηκαν στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου, είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης, στην οποία τέθηκαν διάφορα ζητήματα για την αγροτική ανάπτυξη και προδιαγράφηκαν εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες:


Ένωση Περιφερειών: Να ανασταλούν οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες

Μετά από εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και του μέλους του ΔΣ, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη και τις παρεμβάσεις του μέλους του ΔΣ κ. Ν. Πατσαρίνου και του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου κ. Π. Φιλίππου, το ΔΣ της ΕΝΠΕ ζητεί κατεπείγουσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα με τη συμμετοχή των συναρμοδίων Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τους Αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων και τους Βουλευτές δια του Προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση.


Λύση ζητείται στα προβλήματα λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων

Στην αναγκαιότητα της ομαλής λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ιδίως σε σχέση με το υψηλό κόστος της αγροτικής παραγωγής και τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλουν οι αγρότες - μέλη, αναφέρεται σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, στις 9 Φεβρουαρίου 2017, η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Βράντζα. Στο πλαίσιο της ερώτησης γίνεται ρητή αναφορά στο γεγονός ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί επακριβώς ποιος είναι ο ρόλος τόσο του ΥπΑΑΤ, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφορικά με το αντικείμενο των Έργων και Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ώστε να αποφευχθούν αδυναμίες, επικαλύψεις, κενά, παρερμηνείες, δυστοκίες και αναποτελεσματικότητα.


Ανοικτούς δρόμους ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα και τους Υπουργούς κ.κ. Ε. Αποστόλου και Ν. Τόσκα, απέστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με θέμα την ανάγκη προστασίας της αγροτικής παραγωγής και την απρόσκοπτη διάθεσή της στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.


Καταγραφή ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τον παγετό του περασμένου μήνα, αλλά και την αποζημίωση των καλλιεργητών ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,328125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version