Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Συνεταιρισμοί

Βρέθηκαν 1264 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 127

Το ΥπΑΑΤ μελετά να δώσει παράταση για τις αλλαγές καταστατικών στους συνεταιρισμούς

Το θέμα της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για τις αλλαγές των καταστατικών στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, θα εξετάσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής τις επόμενες ημέρες. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι συνεταιριστικές οργανώσεις θα έπρεπε μέχρι τις λήγει Απριλίου, να ολοκληρώσουν την τροποποίηση και προσαρµογή των καταστατικών τους στο νέο συνεταιριστικό νόµο 4384/2017.


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητά παράταση προθεσμίας για εναρμόνιση καταστατικών των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων

Επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας κ. Κωστής Νούσιος, ζητώντας την παράταση της προθεσμίας για την εναρμόνιση των καταστατικών των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων σύμφωνα με τις επιταγές του Ν. 4384/2016 (λήγει στις 26 Απριλίου).


Να γίνει άμεσα η νέα προκήρυξη των Βιολογικών με σαφή κριτήρια ένταξης

Να γίνει άμεσα η νέα προκήρυξη των Βιολογικών με σαφή κριτήρια ένταξης

Στην ανάγκη άμεσης προκήρυξης του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» αναφέρεται ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της οργάνωσης, Γιώργος Ανέστης, θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει η φιλοσοφία του όλου προγράμματος και να μην αποτελεί στόχο αποκλειστικά και μόνο για την επιδότηση, αλλά να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Θεωρεί λανθασμένη επιλογή τον «κόφτη Natura». Ζητά όμως με τη νέα προκήρυξη να τεθούν ορισμένα απλά και αυτονόητα κριτήρια (όπως π.χ. προτεραιότητα σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ελέγχους στο αν όσοι εντάχθηκαν στο παρελθόν παρήγαγαν και πούλησαν έστω ένα κιλό βιολογικού προϊόντος).


Ξεκίνησε να στέλνει το ΥπΑΑΤ μπιλετάκια στους συνεταιρισμούς που καλούνται από την ΕΕ να επιστρέψουν τόκους δανείων που είχαν πάρει από το 1986

Πολλά εκατομμύρια ευρώ θα κληθούν να επιτρέψουν οι συνεταιρισμοί της χώρας λόγω της απόφασης της Κομισιόν να ζητήσει την ανάκτηση των τόκων δανείων που είχαν λάβει από την Αγροτική Τράπεζα πριν από τριάντα ένα ολόκληρα χρόνια. Ήδη ειδοποιητήρια άρχισε να στέλνει το ΥπΑΑΤ στους συνεταιρισμούς με τα ποσά επιστροφής των τόκων δανείων που είχαν δοθεί το 1986 και η Κομισιόν ζητά να επιστραφούν, επειδή - όπως αποφάσισε το ευρωπαϊκό δικαστήριο - παράνομα είχαν παραγραφεί τη δεκαετία του 90. Πριν λίγες ημέρες ένα τέτοιο έγγραφο στάλθηκε και στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ), στο οποίο αναφέρεται το ποσό 1,4 εκατομμυρίου ευρώ. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος, «σε επικοινωνία που είχαμε με το ΥπΑΑΤ μας δήλωσαν ότι με τα έντυπα αυτά γίνεται γνωστοποίηση των ποσών και δεν ζητάτε η επιστροφή τους. Πάντως εμείς προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο».


Αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί θα ρυθμίζουν τα χρέη τους με τον εξωδικαστικό, θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις για τους αγρότες

Αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί θα ρυθμίζουν τα χρέη τους με τον εξωδικαστικό, θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις για τους αγρότες

Στον ΑγροΤύπο παραχώρησε δηλώσεις ο βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης αναφορικά με το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού που ξεκίνησε να συζητείται στη βουλή (12/4). Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πρώτη φάση τις ευνοϊκές διατάξεις του νομοσχεδίου θα μπορούν να εκμεταλλευτούν αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί, ενώ μετά την ψήφιση του εξωδικαστικού θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα υπαγωγής σε αντίστοιχη διαδικασία ευνοϊκών ρυθμίσεων και για τα φυσικά πρόσωπα. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, το ΥπΑΑΤ έχει δρομολογήσει νέες συναντήσεις με τους συναρμόδιους φορείς για να ξεκαθαριστούν σημεία του νομοσχεδίου.


Εξαιρετικές εντυπώσεις για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Α.Σ. Ζαγοράς

Εξαιρετικές εντυπώσεις για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Α.Σ. Ζαγοράς

Με τη βράβευση των μαθητών δημοτικού σχολείου που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα μήλο την ημέρα…το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, που έγινε γνωστός πανελληνίως από το εμπορικό σήμα «ZAGORIN» ολοκληρώθηκε η καινοτόμα αυτή διοργάνωση. Η απονομή βραβείων και επαίνων πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας στις 7 Απριλίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στην αίθουσα “Jacqueline de Romilly”, παρόντος του Υπουργού κ. Γαβρόγλου. H βράβευση πλαισιώθηκε από ειδική εκδήλωση, με έκθεση μέρους των εικαστικών έργων των παιδιών αλλά και προβολή μέρους των ψηφιακών έργων.


Ο απολογισμός του 2ου Αγροτικού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής - τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές

Ο απολογισμός του 2ου Αγροτικού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής - τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετησεις και μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη την Τετάρτη 5 Απριλίου το 2ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα «Καλλιεργώντας την Ανάπτυξης ή Αγρανάπαυση;» στον Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα. Ακολουθεί μια σύνοψη του αναλυτικού Δελτίου Τύπου με τα πεπραγμένα του συνεδρίου.


Οι τρεις τους δίνουν τα χέρια, άραγε θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι

Οι τρεις τους δίνουν τα χέρια, άραγε θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι

Είναι και οι τρεις τους πρόεδροι σε οικονομικά υγιείς αγροτικούς συνεταιρισμούς. Δυναμικές προσωπικότητες με μεγάλη πορεία στο συνεταιριστικό κίνημα. Οι συνεταιρισμοί τους έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις και διαθέτουν εργοστάσια μεταποίησης. Κάνουν αγώνα να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική αγροτική παραγωγή, προσφέροντας τιμές όσο το δυνατόν καλύτερες για τους παραγωγούς. Πριν λίγο καιρό βρέθηκαν σε αντίθετα στρατόπεδα. Άλλοι ακολούθησαν την προσπάθεια της Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και άλλοι της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ. Όμως μια τυχαία συνάντηση σε ένα συνέδριο της Αθήνας ίσως τους έφερε πιο κοντά.


Να μάθουν τα παιδιά τις αξίες του συνεργατισμού και του συνεταιρίζεσθαι, σε ανοιχτή γραμμή με το ΥπΑΑΤ για σωστούς συνεταιρισμούς από τα θεμέλια

Να μάθουν τα παιδιά τις αξίες του συνεργατισμού και του συνεταιρίζεσθαι, σε ανοιχτή γραμμή με το ΥπΑΑΤ για σωστούς συνεταιρισμούς από τα θεμέλια

Δηλώσεις παραχώρησε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου κ. Αντώνης Λάσκος με αφορμή τη λαμπρή εκδήλωση απονομής βραβείων σε μαθητές από όλη τη χώρα στα πλαίσια του Διαγωνισμού: «Ένα μήλο την ημέρα...το μήλο συμβάλει στην υγιεινή διατροφή», που διεξήχθη στις 7/4. Ο κ. Λάσκος στάθηκε στην τεράστια απήχηση και στις χιλιάδες συμμετοχές που είχε η πρωτοβουλια του Συνεταιρισμού Ζαγοράς, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής του. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της μετάδοσης της αξίας της συνεργασίας στη νέα γενιά, στις εξαγωγικές δραστηριότητες του συνεταιρισμού και στην ανάγκη διαβούλευσης με την πολιτεία ώστε να αξιοποιηθεί ο νέος συνεταιριστικός νόμος.


Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οσπρίων

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης οσπρίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Η όλη διαδικασία και η καταστατική ίδρυση του υπό σύσταση φορέα συζητήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου σε συνάντηση εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών από όλη τη χώρα που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή των οσπρίων. Στη συνάντηση συμμετείχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ίδρυση της διεπαγγελματικής.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version