Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Οργανώσεις γεωτεχνικών

Βρέθηκαν 535 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 54

Να γίνεται μάθημα για την προστασία από τις φυσικές καταστροφές ζητά το ΓΕΩΤΕΕ από το Υπουργείο Παιδείας

Το ΓΕΩΤΕΕ προτείνει την εισαγωγή μαθήματος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σχετικά με την προστασία από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς κλπ.). Ειδικότερα, σε επιστολή που έστειλε προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναφέρει τα εξής:


ΓΕΩΤΕΕ: Δημιουργία αντιπυρικού κανονισμού κτιρίων και αναβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας για καταστολή αλλά και πρόληψη πυρκαγιών

Στην ανάγκη ριζικών αλλαγών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής που αφορά στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, αναφέρεται επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ προς τον Πρωθυπουργό. Όπως επισημαίνει είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη κανονισμού πυροπροστασίας των κτισμάτων (αντιπυρικός κανονισμός), αντίστοιχος με τον αντισεισμικό κανονισμό. Επίσης ζητά ο ρόλος της Δασικής Υπηρεσίας στις Δασικές πυρκαγιές θα πρέπει να είναι καθοριστικός τόσο στην καταστολή (με τη δημιουργία Δασικού σώματος στελεχωμένου από προσωπικό  που θα εκπαιδευτεί κατάλληλα), όσο και στην πρόληψη.


Έγινε σύσκεψη στην Καβάλα για το θέμα της διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ αλλά δεν κάλεσαν το ΓΕΩΤΕΕ

Το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό του από την σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Καβάλας για το θέμα της διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ. «Ο αποκλεισμός μας λοιπόν από τη συγκεκριμένη συνάντηση, έγινε μετά από την επιθυμία των υπευθύνων του ΤΑΡ, όπως εξήγησε η Δήμαρχος Καβάλας στο Δημοτικό Συμβούλιο», τονίζει και προσθέτει: «μήπως έτσι η εταιρεία επιζητεί την επικύρωση από μέρους μας της συγκεκριμένης διέλευσης του αγωγού που αυτή έχει επιλέξει και επιβάλει; ή ακόμα χειρότερο τη συνενοχή μας;».


Πολλά τα δικαιολογητικά για έλεγχο, εκκαθάριση και πληρωμή των δαπανών μετακίνησης, λέει η ΠΕΓΔΥ

Η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) καταθέτει σειρά ερωτημάτων επί της εγκυκλίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του ΥπΑΑΤ. Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:


Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τις αξιολογήσεις των Σχεδίων Βελτίωσης, περίπου 17.000 φάκελοι έχουν κατατεθεί

Με αφορμή την επερχόμενη έναρξη των αξιολογήσεων των φακέλων των Σχεδίων Βελτίωσης του ΠΑΑ (υπομέτρα 4.1.1., 4.1.3.), η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί από τους γεωπόνους των ΔΑΟΚ, η ΠΟΓΕΔΥ αναφέρει ότι γίνεται αποδέκτης καταγγελιών συναδέλφων σχετικά με τον όγκο δουλειάς που αναμένεται και τις σημαντικότατες ελλείψεις προσωπικού για να ανταποκριθεί εντός ωραρίου. Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ, κ. Νίκος Κακαβάς, τόνισε τα εξής:


Το ΓΕΩΤΕΕ για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) με αφορμή τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην Αττική που άφησαν πίσω τους 84 μέχρι στιγμής νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους συμπολίτες μας και μετά τη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους, εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων. Και προσθέτει: «Είναι αποκαρδιωτικά λυπηρό το γεγονός ότι, για ακόμα μία φορά μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, η ελληνική πολιτεία αποτυγχάνει παταγωδώς στο στοιχειώδες: να προστατέψει τις ζωές των πολιτών της.


ΠΕΓΔΥ: Οι αλλαγές στον κτηνίατρο εκτροφής φέρνουν την ανάθεση κτηνιατρικών πράξεων σε ιδιώτες

Οι Αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, είναι δυνατόν να αναθέτουν σε ιδιώτες κτηνιάτρους, οι οποίοι ορίζονται ως κτηνίατροι εκτροφής, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εξ ολοκλήρου ή επικουρικά κτηνιατρικές πράξεις, που αφορούν την εφαρμογή Εθνικών και Ενωσιακών Προγραμμάτων Υγείας των Ζώων Προστασίας των Ζώων και Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας. Αυτό επισημαίνει σχετική επιστολή της ΠΕΓΔΥ, σχετικά με τις αλλαγές που θέλει να κάνει το ΥπΑΑΤ στον Κτηνίατρο Εκτροφής, τονίζοντας ότι:


Νεκρούς και τραυματίες άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές της Αττικής, δηλώσεις προέδρου της ΠΟΓΕΔΥ στον ΑγροΤύπο για την καταστροφή

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσονται οι καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα (23 Ιουλίου) σε περιοχές της Αττικής (Μάτι, Νέος Βουτζάς, Ραφήνα, Κινέττα), αφήνοντας πίσω τους νεκρούς, τραυματίες, καταστροφές σε δάση και αγροτική γη και καμένα σπίτια. Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), κ. Νίκος Κακαβάς, τόνισε τα εξής: «εκφράζω την οδύνη και συμπαράστασή μου σε όλους αυτούς που έχασαν συγγενείς, φίλους και περιουσίες από τις φωτιές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής».


Να επαναλειτουργήσει ο θεσμός του αγροτικού για τους γεωτεχνικούς ζητά ο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Να επαναλειτουργήσει ο θεσμός του αγροτικού για τους γεωτεχνικούς ζητά ο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Την επανενεργοποίηση του θεσμού του «αγροτικού» των γεωτεχνικών ζητά το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με επιστολή του προέδρου του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου κ. Σπυρίδων Μάμαλη που απεστάλη στις 12 Ιουλίου 2018 στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου. Ο συγκεκριμένος θεσμός, αφορά στην, επί ένα έτος, απασχόληση των νέων γεωτεχνικών, για λόγους πρακτικής άσκησης, σε υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα.


Η νέα διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, πρόεδρος ο Δημήτριος Ντογκούλης

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή  του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας  του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (που προήλθε από τις εκλογές της 22ας Aπριλίου 2018), στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2018 συγκροτήθηκε σε σώμα, με την ακόλουθη σύνθεση:

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,21875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version