Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Οργανώσεις γεωτεχνικών

Βρέθηκαν 394 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 40

Μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα για τις ζημιές λόγω της έντονης κακοκαιρίας

Μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα για τις ζημιές λόγω της έντονης κακοκαιρίας

«Απαραίτητη η αρωγή όλων των φορέων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα από τις πιθανές ζημιές λόγω της έντονης κακοκαιρίας», αναφέρει σε επιστολή του το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών θεωρεί απαραίτητο να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας της νότιας Ελλάδας από τα πιθανά δυσμενή αποτελέσματα, η ένταση των οποίων δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί.


Να μην καταργηθούν τα πρόστιμα στα φυτοφάρμακα που έχουν λήξει

Να μην καταργηθούν τα πρόστιμα στα φυτοφάρμακα που έχουν λήξει

Με επιστολή του (20/12/2016) προς το ΥπΑΑΤ ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) κ. Σπύρος Μάμαλης αναφέρεται στο ζήτημα της διαφαινόμενης κατάργησης όλων των διοικητικών προστίμων για όσους εισάγουν , χρησιμοποιούν και διακινούν φυτοπροστατευτικά προϊόντα πέραν της ημερομηνίας λήξης τους. Στην επιστολή του ο ίδιος επισημαίνει ότι το ΓΕΩΤΕΕ έχει ταχθεί κατά των διατάξεων που το ΥπΑΑΤ είχε επιχειρήσει να περάσει στον Νόμο 4351/2015 για τις βοσκήσιμες γαίες, μέρος των οποίων τελικά είχαν αποσυρθεί. Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ καλεί το ΥπΑΑΤ να μην προχωρήσει σε θέσπιση ρύθμισης που θα καταργεί τα πρόστιμα γιατί τότε υπάρχει ο κίνδυνος, όπως υποστηρίζει, «της πλήρους απελευθέρωσης της διακίνησης και χρήσης των ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην Ελλάδα».


ΠΟΓΕΔΥ προς Περιφέρεια Αττικής: Κάτω τα χέρια από τις γεωτεχνικές δομές

Οι κατά καιρούς φόβοι μας για απόλυτη συμμόρφωση της αριστερής πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής με τις μνημονιακές πολιτικές γίνονται πραγματικότητα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).


ΓΕΩΤΕΕ Αν. Στερεάς: Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος στην ημερίδα για εφαρμογές των GIS θα πραγματοποιηθεί και νέα ενημερωτική εκδήλωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 14 Δεκεμβρίου 2016, η ημερίδα που διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς σε συνεργασία με τη Marathon Data Systems, με θέμα: «Δυνατότητες και εφαρμογές των GIS στους γεωτεχνικούς κλάδους».


Παρεμβάσεις στη λεκάνη του Στρυμόνα προτείνει το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Παρεμβάσεις στη λεκάνη του Στρυμόνα προτείνει το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Στην καταγραφή της κατάστασης που υπάρχει στην λεκάνη απορροής του Στρυμόνα αλλά και προτάσεις για βελτίωση της διαχείρισης της, προχώρησαν οι γεωτεχνικοί, μέλη ειδικής ομάδας εργασίας του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας. Έχοντας ως δεδομένα τα αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ, για παράδειγμα, της αγροτικής κοινωνίας του νομού Σερρών και της προστασίας του υγροβιότοπου της Κερκίνης ή την αντίθεση μεταξύ του αντιπλημμυρικού και του αρδευτικού ρόλου της διευθέτησης της κοίτης του Στρυμόνα, οι γεωτεχνικοί προτείνουν μέτρα που έχουν στόχο να αποτρέψουν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως αυτά του 2016.


Χωρίς εγγυητική στο μητρώο οι έμποροι, υποχρεωτικό γεωτεχνικός να εργάζεται στα καταστήματα πώλησης λιπασμάτων

Καταργείται η υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή των εμπόρων αγροτικών προϊόντων στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών. Αυτό αναφέρει το άρθρο 26 του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων, που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, το Μητρώο Εμπόρων παρέμενε ουσιαστικά ανενεργό, με τους εγγεγραμμένους σε αυτό να ανέρχονται σε μόλις 200. Επίσης το άρθρο 27 υποχρεώνει σε κάθε σημείο πώλησης των λιπασμάτων να απασχολείται, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, υπεύθυνος επιστήμονας, ώστε να διασφαλίζεται η ορθή ενημέρωση των χρηστών-αγοραστών και να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επιβάρυνσης ή υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Και τα δύο άρθρα αποτελούν συμμόρφωση στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.


Συνάντηση ΓΕΩΤΕΕ με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/11/2016) συνάντηση αντιπροσωπίας της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.


Διευκρινήσεις από Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων για πληρωμές συνδρομών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.Τε.Γ.) στην οποία επισημαίνει τα εξής:


Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ, αποχή διαρκείας από εργασίες εκτός ωραρίου η ΠΟΓΕΔΥ

Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ, αποχή διαρκείας από εργασίες εκτός ωραρίου η ΠΟΓΕΔΥ

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΛΓΑ γνωστοποιεί ότι συνεχίζει τις 24ωρες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή  σε απεργία - αποχή διαρκείας από εργασίες εκτός ωραρίου, Σάββατα, Κυριακές και Αργίες από τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).


Η καθυστέρηση της προκήρυξης για το νέο πρόγραμμα νιτρορύπανσης συζητήθηκε στη συνάντηση Γεωπόνων Λάρισας με Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας. Συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα, που αφορούν στον γεωπονικό κλάδο και στην πρωτογενή παραγωγή.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,390625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version