Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Οργανώσεις προμηθευτών

Βρέθηκαν 368 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 37

Και επίσημα στα 12 κιλά ανά στρέμμα η ελάχιστη υποχρεωτική ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου στο σκληρό σιτάρι

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση που πριν από λίγους μήνες είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των φορέων εκπροσώπησης των σποροπαραγωγών και εμπόρων σπόρων της χώρας (ΕΕΠΕΣ και ΣΕΣΣΠ) και προβλέπει ως ελάχιστη υποχρεωτική ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου σποράς για το σκληρό σιτάρι τα 12 κιλά ανά στρέμμα. Σύμφωνα με κοινές ανακοινώσεις που είχαν εκδόσει οι δύο φορείς, η αιφνίδια αλλαγή που της ελάχιστης ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου σποράς στο σκληρό σιτάρι που αποφάσισε το ΥπΑΑΤ, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την εγχώρια παραγωγή και να προκαλέσει οικονομικές απώλειες στις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας σπόρων. Επίσης η απόφαση ορίζει τα ποσά συνδεδεμένης ενίσχυσης που θα χορηγηθούν για το εν λόγω καθεστώς για τα έτη 2015 έως 2020.


Ο Μ. Σάλλας εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας

Ως στρατηγικός επενδυτής εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, ο επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, κατόπιν της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ελέγχων.


Εκδήλωση για τους συνεργάτες της πραγματοποίησε η Bayer στην Λάρισα

Η Bayer πραγματοποίησε στο γήπεδο ΑΡΕΝΑ της Λάρισας εκδήλωση για τους συνεργάτες της στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την σταθερά ανοδική της πορεία κατά τα τελευταία τρία έτη.


Σύσκεψη στο Λασίθι με θέμα τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Α.Σ. Ιεράπετρας, καλώντας φορείς του αγροτικού τομέα σε σύσκεψη με θέμα τη μεταφορά αγροτικών αγαθών. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


Χωρίς εγγυητική στο μητρώο οι έμποροι, υποχρεωτικό γεωτεχνικός να εργάζεται στα καταστήματα πώλησης λιπασμάτων

Καταργείται η υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή των εμπόρων αγροτικών προϊόντων στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών. Αυτό αναφέρει το άρθρο 26 του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων, που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, το Μητρώο Εμπόρων παρέμενε ουσιαστικά ανενεργό, με τους εγγεγραμμένους σε αυτό να ανέρχονται σε μόλις 200. Επίσης το άρθρο 27 υποχρεώνει σε κάθε σημείο πώλησης των λιπασμάτων να απασχολείται, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, υπεύθυνος επιστήμονας, ώστε να διασφαλίζεται η ορθή ενημέρωση των χρηστών-αγοραστών και να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επιβάρυνσης ή υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Και τα δύο άρθρα αποτελούν συμμόρφωση στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.


Άμεσα και μετρητοίς θα πληρώνει η ΕΒΟΛ τους κτηνοτρόφους

Τοις μετρητοίς και κάθε μήνα θα πληρώνει η ΕΒΟΛ τους κτηνοτρόφους που παραδίδουν το γάλα τους στην γαλακτοβιομηχανία. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΒΟΛ. Ειδικότερα σε συναντήσεις που έγιναν σε Βόλο και Λάρισα ανακοινώθηκε ότι η ΕΒΟλ υιοθετεί νέα πολιτική πληρωμών της πρώτης ύλης, που θα εφαρμοστεί άμεσα.


Προσφυγές αναγγέλουν οι σποροπαραγωγοί σε κοινή τους ανακοίνωση για την ξαφνική απόφαση του ΥπΑΑΤ στη συνδεδεμένη σκληρού σίτου

Με κοινό ανακοινωθέν τους, η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ) και o Σύλλογος Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων (ΣΕΣΣΠ) αναφέρονται εκ νέου στο ζήτημα που προέκυψε μετά την αιφνίδια απόφαση του ΥπΑΑΤ να γνωστοποιήσει ότι η ποσότητα της υποχρεωτικής χρήσης του πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου, προκειμένου οι καλλιεργητές να ενταχθούν στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης, για την περίοδο 2016-2017 και μέχρι το 2020, θα είναι 12 κιλά/στρέμμα και όχι τα 16 κιλά, όπως ορίζει σχετική από 8/12/2014 απόφαση.


Ένα hedge fund είναι το αφεντικό στην τράπεζα Πειραιώς;

Με δηλώσεις του στον ελληνικό τύπο ο διαχειριστής hedge fund κ. Τζ. Πόλσον, αναφερόμενος στο θέμα της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, προχωρά σε επίθεση προς την πλευρά του Μ. Σάλλα, περνώντας το μήνυμα ότι εκείνος είναι το «αφεντικό».


Μεγάλες αντιδράσεις από τους σποροπαραγωγούς για το πισωγύρισμα του ΥπΑΑΤ στο θέμα της ποσότητας του πιστοποιημένου σπόρου στο σκληρό σιτάρι

Για αιφνίδια απόφαση η οποία «θα εγκλωβίσει την εγχώρια παραγωγή σκληρού σίτου και θα την οδηγήσει σε υποβάθμιση και εξανδραποδισμό», κάνει λόγο το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών (ΣΕΣΣΠ), σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, μετά την απόφαση του ΥπΑΑΤ να ορίσει ελάχιστο όριο πιστοποιημένου σπόρου στα 12 κιλά ανά στρέμμα έως το 2020. «Με την αιφνίδια και χωρίς καμία προηγουμένη συζήτηση, με τον παραγωγικό και επιχειρηματικό κλάδο του ευρύτερου αγροτικού τομέα το υπουργείο προχώρησε χθες (σ.σ 10/11) σε μία αναχρονιστική απόφαση, αναθεωρώντας προηγούμενες ήδη ειλημμένες αποφάσεις και νόμιμα από το ελληνικό κοινοβούλιο επικυρωμένες, για το χώρο των συνδεδεμένων ενισχύσεων....», αναφέρει η επιστολή του ΣΕΣΣΠ.  Σε παρόμοιο ύφος και η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ).


Πόλεμος προμηθευτών - λιανεμπόρων με φόντο τη συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος

Ένας διαρκής πόλεμος μαίνεται στο παρασκήνιο της διαφαινόμενης διάσωσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., όπως αποκαλύπτει επίστολή που απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Η επιστολή κάνει λόγο για πιέσεις που υφίστανται  προμηθευτές και μεταποιητές, πελάτες της υπό διάσωση εταιρείας  καθώς και άλλων γνωστών αλυσίδων του λιανεμπορίου από τα σούπερ - μάρκετς ώστε να εναρμονίσουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις σε παρόμοιο καθεστώς με αυτό που απεδέχθησαν στη συμφωνία για κούρεμμα των οφειλομένων σε αυτές από την γνωστή αλυσίδα. «Έωλη» χαρακτήρισε εντωμεταξύ τη συμφωνία διάσωσης της εν λόγω αλυσίδας με τους προμηθευτές της, ο δικηγόρος και εκπρόσωπος προμηθευτών που συνεργάζονταν με τη γνωστή αλυσίδα, κ. Κ. Ιωνάθαν, αμφισβητώντας τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί από την εταιρεία και περιλαμβάνουν τους πιστωτές που έχουν συμφωνήσει να μετάσχουν στη διαδικασία κουρέματος των οφειλομένων προς αυτούς.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version