Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Υποβολή δηλώσεων, εισφορές

Βρέθηκαν 1876 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 188

ΕΦΚΑ: Εξάμηνη ασφαλιστική ενημερότητα μόνο αν έχει πληρωθεί η εισφορά κατά το μήνα που θα χορηγηθεί η βεβαίωση

Στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία αιτούνται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας για την ιδιότητά τους ως αγρότες, χορηγείται βεβαίωση εξάμηνης διάρκειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ στην προκειμένη περίπτωση), εφόσον έχουν καταβληθεί οι εισφορές κατά το μήνα χορήγησης της βεβαίωσης. Αυτό διευκρινίζει σχετική εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, η οποία επισημαίνει ότι ειδικά για το διάστημα από 1/1/2017 και μέχρι την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών βάση των εισοδημάτων του 2016, ο αγρότης θεωρείται ενήμερος εφ΄ όσον έχει καταβάλλει, κατά ελάχιστον, το ποσό που αντιστοιχεί στην κατά περίπτωση κατώτατη μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών (κατώτατο όριο).


E. Αχτσιόγλου: Στο τελικό στάδιο η ρύθμιση έως 120 δόσεις με κούρεμα προσαυξήσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τι περιλαμβάνει

Τα κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, παρουσίασε σε δηλώσεις της η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση χρεών τόνισε ότι είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η ρύθμιση θα προβλέπει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 120 δόσεις, με ταυτόχρονο «κούρεμα» των προσαυξήσεων έως 85%.


Aναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές Οκτωβρίου αγροτών, μέχρι τέλος Νοεμβρίου η πληρωμή τους

Μέχρι την Πέμπτη, 30/11/2017, μπορούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Οκτωβρίου 2017 οι αγρότες. Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, οι εισφορές Οκτωβρίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.


Εξάμηνη ασφαλιστική ενημερότητα θα έχουν οι αγρότες

Εξάμηνη ασφαλιστική ενημερότητα θα έχουν οι αγρότες

Τρεις θετικές αλλαγές στη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος. Μεταξύ αυτών προβλέπεται η χορήγηση βεβαίωσης εξάμηνης (αντί μηνιαίας) διάρκειας σε αγρότες, εφόσον έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές για όλο το χρονικό διάστημα που προηγείται της χορήγησης της βεβαίωσης.


Ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις για οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι αγρότες

Μεγάλη ανατροπή βγάζουν οι 120 δόσεις για τη ρύθμιση χρεών των αγροτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Το σχέδιο για τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών τους συνδέει τις μηνιαίες δόσεις με το εισόδημα και την περιουσία (καταθέσεις και ακίνητα) και μόνο οι μη έχοντες, βάσει του τι δηλώνουν στην εφορία, θα έχουν το «προνόμιο» να ενταχθούν σε ρύθμιση 120 δόσεων. Όσο μεγαλύτερα θα είναι τα εισοδήματα τόσο λιγότερες θα είναι οι δόσεις. Θα υπολογίζονται αθροιστικά: το ετήσιο εισόδημα, οι ορθολογικές δαπάνες, τα τεκμήρια διαβίωσης και οι τραπεζικές καταθέσεις.


Αγρότισσα μητέρα με πέντε παιδιά έσωσε την περιουσία της

«Μηδενικές καταβολές» ορίζει η υπ’ αριθμόν 85 /2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας για το χρέος δανειολήπτριας σε τρεις τράπεζες με αντίστοιχα δάνεια.


Μειώσεις εισφορών ΕΦΚΑ για αγρότες αλλά με εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ μελετά η κυβέρνηση

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, προανήγγειλε απόφαση για τη μείωση της επιβάρυνσης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα 40.000 ευρώ και άνω.


ΕΦΚΑ: Νέα παράταση, μέχρι 31/1/2018, για πληρωμή από τους αγρότες των ασφαλιστικών εισφορών δευτέρου εξαμήνου 2016

ΕΦΚΑ: Νέα παράταση, μέχρι 31/1/2018, για πληρωμή από τους αγρότες των ασφαλιστικών εισφορών δευτέρου εξαμήνου 2016

Παράταση, έως τις 31 Ιανουαρίου του 2018, έδωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σε όσους από τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες, δεν έχουν καταβάλλει τις οφειλόμενες εισφορές τους από το 2016. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες Πέμπτη (19/10) στο Δ.Σ. του Οργανισμού, με το σκεπτικό ότι έτσι οι οφειλέτες θα συνεχίσουν να καταβάλλουν απρόσκοπτα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές. Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί ήδη παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017, για να καταβληθούν οι συγκεκριμένες εισφορές. Κρίθηκε όμως απαραίτητο από τον ΕΦΚΑ να δοθεί και νέα δίμηνη παράταση, επειδή ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων δεν έχουν πληρώσει τις βεβαιωμένες εισφορές τους.


Η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με τον οικογενειακό Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που θα περιλαμβάνει και τα αγροτεμάχια

Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με έναν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο 18ο συνέδριο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Prodexpo. Ουσιαστικά ο νέος φόρος θα στοχεύει σε όσους το προηγούμενο διάστημα μεταβίβασαν είτε την κυριότητα είτε την επικαρπία ακινήτων σε οικείους τους προκειμένου να περιορίσουν τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ. Με το νέο φόρο η κυβέρνηση επιχειρεί να φορολογήσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μίας οικογένειας ενώ θα περιλαμβάνει και τα αγροτεμάχια.


Δεν είναι υποχρεωτική η τριετία παραμονής αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

Δεν υποχρεούνται να παραμείνουν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για μια τριετία, αλλά από το επόμενο φορολογικό έτος μπορούν να επιλέξουν τη μετάταξή τους στο ειδικό καθεστώς, απαντά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις μετατάξεις αγροτών του ειδικού καθεστώτος στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,328125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version