Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Υποβολή δηλώσεων, εισφορές

Βρέθηκαν 1548 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 155

ΔΑΟΚ Πιερίας: 3η παράταση υποβολής αιτήσεων υπομέτρου για Νέους Αγρότες

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πιερίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών (Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2014-20) ότι μετά την παράταση της περιόδου σύνταξης και οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας (από την οποία τεκμαίρεται το εμπρόθεσμο της υποβολής) έως και 16-1-2017 ισχύουν τα παρακάτω:


Υποχρέωση τήρησης βιβλίων για όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ανεξαρτήτως καθεστώτος ΦΠΑ

Υποχρέωση τήρησης βιβλίων για όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ανεξαρτήτως καθεστώτος ΦΠΑ

Την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων για όλους τους κατ' επάγγελμα αγρότες ανεξαρτήτως του καθεστώτος ΦΠΑ στο οποίο υπάγονται και ανεξαρτήτως της υποχρέωσής τους για ενημέρωση ή μη των λογιστικών βιβλίων τους, προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος που υπογράφει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (σ.σ. Α.Α.Δ.Ε., πρώην Γ.Γ.Δ.Ε) κ. Γεώργιος Πιτσιλής. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω εγκύκλιο,«οι αγρότες-φυσικά πρόσωπα, εφόσον αποκτούν εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, καταρχήν εφαρμόζουν τις ρυθμίσεις του νόμου αυτού, ήτοι έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων.


Υποχρεωτική για όλους τους αγρότες η συμπλήρωση του εντύπου Ε3

Υποχρεωτική για όλους τους αγρότες η συμπλήρωση του εντύπου Ε3

Υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση του εντύπου Ε3 από τους αγρότες ανεξάρτητα από το αν τηρούν βιβλία ή όχι ή εντάσσονται στο κανονικό ή στο ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ, ενώ έχουν τη δυνατότητα με συμπληρωματική δήλωση να δηλώσουν αναδρομικά τις επιδοτήσεις στο έτος που δημιουργήθηκε το δικαίωμα είσπραξης. Τα παραπάνω προκύπτουν από διευκρινίσεις της υφυπουργού Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου, σχετικά με το καθεστώς φορολογίας εισοδήματος των αγροτών.


Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Μέχρι πότε οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει τους δημότες του ότι, εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή χιονόπτωση και τον παγετό των προηγούμενων ημερών στην ευρύτερη περιοχή, η Δημοτική Αρχή προχώρησε ήδη σε σχετική αναγγελία στον ΕΛΓΑ, καθώς αγροτικές περιουσίες υπέστησαν ζημιές.


Δήλωση εφαρμογής για βιολογικά 2016 και νιτρικά

Από τις 20 Φεβρουαρίου καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί τις δηλώσεις εφαρμογής για το έτος 2016 στη βιολογική γεωργία για την πενταετία, τα νιτρικά για τη διετία και την πενταετία και την ολοκληρωμένη τεύτλων (δεύτερη πρόσκληση), όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με σχετική τροποποιητική απόφαση, για τη βιολογική κτηνοτροφία η προθεσμία είναι μέχρι τις 15 Μαΐου. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στα πλαίσια της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων εφαρμογής στο Μέτρο 214: Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις, τροποποιείται η  ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής έτους 2016 για όλες τις δράσεις (δείτε ποιες είναι).


Ως 30/1 επιλογή καθεστώτος ΦΠΑ για μικρές επιχειρήσεις

Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017 έχουν περιθώριο να υποβάλλουν δήλωση μετάταξης στο απαλλασσόμενο και αντίστροφα καθεστώς ΦΠΑ για τη διαχειριστική περίοδο του έτους 2017, στην αρμόδια Εφορία οι έχοντες μικρή επιχείρηση (μεταξύ αυτών και οι αγρότες) και οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, κατόπιν ερωτημάτων που δέχθηκε ομάδα λογιστών από συναδέλφους τους επισημαίνονται τα εξής:


Νέα παράταση έως 15/1 για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2016

Έως τις 15/1/2017 παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής ψηφιακών Δηλώσεων Συγκομιδής σύμφωνα με εγκύκλιο του τμήματος Αμπέλου και Ελαίας του ΥΠΑΑΤ. Η τρίτη κατά σειρά παράταση υποδηλώνει εκτός των άλλων και την στάση αναμονής του υπουργείου έναντι των υπόχρεων, που αμελούν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και τη χαμηλή ανταπόκριση των αμπελουργών, παρά την αυξημένη βαρύτητα πλέον, υποβολής της Δήλωσης Συγκομιδής.


Ακόμα μια παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, 13/1 η καταληκτική ημερομηνία

Το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν ανά την Επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, προχωρά στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για τέσσερις ακόμα ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.


Μέχρι 27/1 οριστικοποίηση διοικητικών πράξεων ΟΣΔΕ για διορθώσεις λόγω προφανών σφαλμάτων

Παράταση, έως τις 27 Ιανουαρίου δόθηκε, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στη διαδικασία ελέγχου και οριστικοποίησης διοικητικών πράξεων που δεν ολοκληρώθηκαν, όπως αναφέρει «πριν την πρώτη πληρωμή, δηλαδή πριν τις 7/12/2016». Όπως διευκρινίζεται στην τροποποιητική απόφαση, η υποβολή αιτημάτων αφορά Διοικητικές Πράξεις, Άρση Επικάλυψης, Επιλεξιμότητα, Υποβολή εκπρόθεσμων Ε.Α.Ε. Έτους 2016.  Πρόκειται για τη γνωστή κάθε χρόνο διαδικασία αποσφαλµάτωσης, στην οποία υπογραµµίζεται ότι «αιτήσεις ενίσχυσης, στήριξης ή πληρωµής και τυχόν δικαιολογητικά έγγραφα που παρέχει ο δικαιούχος µπορούν να διορθώνονται και να προσαρµόζονται ανά πάσα στιγµή µετά την υποβολή τους σε περιπτώσεις «προφανών σφαλµάτων».

27/1/2017


Νέα παράταση στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

Εκ νέου παράταση δίνεται στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας από 30 έως 49 ετών, με νέα οριστική καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 15:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,523438 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version