Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Υποβολή δηλώσεων, εισφορές

Βρέθηκαν 1654 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 166

Κοινό μέτωπο ΚΥΔ κατά Φορέα Συντονισμού, επιτροπή θα συναντήσει τον Αποστόλου για τη σύμβαση με GAIA

Κοινό μέτωπο ΚΥΔ κατά Φορέα Συντονισμού, επιτροπή θα συναντήσει τον Αποστόλου για τη σύμβαση με GAIA

Κοινό μέτωπο για να αποτραπεί η «αποικιοκρατική» - όπως υποστηρίζουν - σύµβαση που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των παραγωγών και στη νοµική αυτοτέλεια των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) έχει σαν στόχο η συνάντηση της Τρίτης (28/3), σε ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι πυλών (ΚΥΔ), η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΠΟΣΓ, η ΠΕΦΑ, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και άλλοι φορείς. Όλοι οι παραπάνω αντιτίθεται στον ρόλο της GAIA ως φορέα συντονισμού στη διαδικασία του ΟΣΔΕ, καθεστώς, που όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, «μετατρέπει τα ΚΥΔ σε εισπρακτικά κέντρα τρίτων και υπονομεύει το ΟΣΔΕ». Η συνάντηση αναμένεται να οδηγήσει και σε εξελίξεις, καθώς αναμένεται να συσταθεί επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς σε ό,τι αφορά τις επίμαχες συμβάσεις συνεργασίας ΟΠΕΚΕΠΕ, GAIA Επιχειρείν με τα ΚΥΔ.


Διευκρινίσεις ΕΦΚΑ για επιπλέον εισφορές στους ετεροεπαγγελματίες αγρότες

Διευκρινίσεις ΕΦΚΑ για επιπλέον εισφορές στους ετεροεπαγγελματίες αγρότες

Με εγκύκλιό του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ενημερώνει για αλλαγές που επέφερε ο Νόμος 4287 του 2016 και συγκεκριμένα το άρθρο 36, το οποίο προβλέπει νέο πλαίσιο σχετικά με την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στην περίπτωση πολλαπλής απασχόλησης. Έτσι οι ετεροεπαγγελματίες αγρότες θα πρέπει να υπολογίζουν από φέτος τις εισφορές που θα καταβάλλουν βάσει τόσο της κύριας απασχόλησής τους όσο και της αγροτικής τους δραστηριότητας.


Οι επόμενες εκδηλώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ορθή υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017

Εκδηλώσεις σε Σέρρες, Ηλεία (28/3), Φωκίδα, Ζάκυνθο, Κιλκίς, Χανιά (29/3), Λέσβο, Γρεβενά, Κεφαλλονιά, Εύβοια, Θεσσαλονίκη (30/3), Πιερία, Κοζάνη (31/3), Καστοριά (3/4), Ημαθία, Πρέβεζα, Δυτική Αττική (4/4) πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενημέρωση των παραγωγών αναφορικά με τις Ενιαίας Αιτήσεις Ενίσχυσης 2017.


Νέα σύμβαση μεταξύ ΚΥΔ και Φορέα Συντονισμού με αλλαγές, σήμερα η συνάντηση Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ - ΠΕΦΑ για τις εξελίξεις στο ΟΣΔΕ

Νέα σύμβαση μεταξύ ΚΥΔ και Φορέα Συντονισμού με αλλαγές, σήμερα η συνάντηση Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ - ΠΕΦΑ για τις εξελίξεις στο ΟΣΔΕ

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από ΚΥΔ, συνεταιριστικούς και άλλους συλλογκούς φορείς, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στο ΟΣΔΕ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι μια νέα σύμβαση μεταξύ των πυλών και του Φορέα Συντονισμού (GAIA) με ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έχει σταλεί προς υπογραφή στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ). Ωστόσο η στάση όσων αντιδρούν στον ρόλο που διαδραματίζει ο Φορέας Συντονισμού (μεταξύ τους και η Πανελλήνια Ομοσποδνία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων - ΠΟΣΓ) δεν αναμένεται να αλλάξει, καθώς θεωρείται ότι μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Φορέας επιχειρεί να εισπράξει χρήματα από τους παραγωγούς, χωρίς οι υπηρεσίες του να έχουν κάποιο ουσιαστικό αντικείμενο. Η επικαιροποιημένη σύμβαση προβλέπει κόστος 6,95 ευρώ ανά αίτηση, χωρίς διαβαθμίσεις, το οποίο πρέπει να καταβάλλουν τα ΚΥΔ στη GAIA.


Ξεκινά νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση 10.000 ανέργων

Ξεκινάει τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, η υποβολή αιτήσεων για συµµετοχή στο νέο πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕΔ. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και αγροτικοί συνεταιρισμοί.


ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση της προθεσμίας υπογραφής των συμβάσεων ΟΠΕΚΕΠΕ/ΚΥΔ και ΚΥΔ/Φορεα Συντονισμού

Την παράταση υπογραφής των συμβάσεων ΟΠΕΚΕΠΕ/ΚΥΔ και ΚΥΔ/Φορεα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης ΚΥΔ, ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

29/3/2017


Οδηγίες συμπλήρωσης Ε3 για αγροτικά εισοδήματα, βασική ενίσχυση φορολογείται, πρασίνισμα και συνδεδεμένες όταν ξεπεράσουν τα 12.000 ευρώ

Οδηγίες συμπλήρωσης του έντυπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα), που αφορά και όσους έχουν αγροτική δραστηριότητα, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εξόδων (ΑΑΔΕ) με την ΠΟΛ. 1043. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, στο εισόδημα των αγροτών που θα φορολογηθεί περιλαμβάνεται η βασική ενίσχυση η οποία φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Επίσης αν το συνολικό ποσό από την «πράσινη ενίσχυση» και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, που εισέπραξαν οι αγρότες το 2016, ξεπερνά τα 12.000 ευρώ θα φορολογηθεί και αυτό. Οι υπόλοιπες αγροτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις δεν θα φορολογηθούν. Επίσης τονίζεται ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις θα αντιμετωπίζονται φορολογικά στο έτος που αφορούν.


Διευκρινίσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: εκκαθαριστικό σημείωμα απαιτείται μόνο σε περίπτωση που ο παραγωγός υποβάλλει για πρώτη φορά Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ με την οποία ξεκαθαρίζει πότε απαιτούνται και πότε όχι ορισμένα δικαιολογητικά για τη διαδικασία της υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης. Όπως αναφέρετα σε αυτήν: «Αντίγραφο της πρώτης  σελίδας του εκκαθαριστικού σημειώματος ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου αναγράφεται ο ΑΦΜ, απαιτείται μόνο στην περίπτωση που ο γεωργός συμπληρώνει εξαρχής το έντυπο της ΕΑΕ 2017». Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον Οργανισμό για την πλήρη αποσαφήνιση του θέματος.


Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα ορθής υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017 στη Μαγνησία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, με θέμα την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας για γεωπόνους και παραγωγούς σχετικά με την ορθή υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.


Μόνο ηλεκτρονικά οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων. Αυτόματα επιστρέφουν τα δικαιώματα με τη λήξη της ενοικίασης

Αποκλειστικά με ηλεκτρονική διαδικασία μέσω e - εφαρμογής, γίνεται η διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων που τρέχει μαζί με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, έως τις 15/5, διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως διευκρινίζεται σε σχετικό οδηγό μεταβίβασης δικαιωμάτων, για τη διαδικασία δεν απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου με πρωτότυπες αιτήσεις και δικαιολογητικά. Αυτόματα επιστρέφουν στον κάτοχό τους, με τη λήξη της μίσθωσης τα δικαιώματα που μεταβιβάζονται προσωρινά και νοικιάζονται.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version